Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Sierra 2.0 Dohc güçlendirme önerileri

Şirzat
21-02-2016, 16:12
Arkadaşlar aracı yeni aldım motorda bazı sıkıntılar var yağ yakma su kaçırma vs. gibi bunları ay başı yaptırmaya başlıycam zaten aracı toplamak için aldım. Motor komple inicek tahminimce bu sırada motora ne gibi şeyler yaparak güçlendirebilirim?
Turbo supercharger gibi aşırı besleme şu an için düşünmüyorum atmosferikte bu motora yapılabilecekler nedir?
Bilgisi olan hatta ankarada bana yol gösterebilecek herkese şimdiden teşekkür ederim....

Şirzat
24-02-2016, 15:34
Yokmu atmosferik motora yapılacaklar hakkında bilgisi olan

sansar34
24-02-2016, 18:13
ımkna varsa foget motor yapılıp derecelı egzantırık headersduz boru guzel bır son susturucu iyi olur sonrasında emme kısmında bır ıkı yılestırme yapılabılır sonraya donuk asırı besleme dusunıyosanızda bıraz daha bırkım yaptıktan sonra tekrar konu acılır yada bu konu uzerınden devam edılebılır

O.Z
24-02-2016, 20:14
Aynı konuyu ben acicaktim,ilanlarda 93 Turbo Ghia vardı satılmış şuan 2 tane daha var birisi yağ yakıyor,diğeri üst kapak problemli. Doğan Turbo projesi düşünüyordum. 93 modelde orj. Sunrof,ABS,klima 4 çam otomatik cazip geldi. İlanlardaki araçların motor problemli olduğu için alıp motorun içine girmisken bir dönem atmosferik kullanıp ileri dönük Turbo alt yapısı oluşturma gibi düşüncelerim var. Takiptetim bende ogrendiklerimi ilave ederim. İyi paylaşımlar . :D

Şirzat
24-02-2016, 23:21
Bende daha 1 hafta oldu araci alali bakalim sanayiye biraktim motorda su an icin problemler var onlar cozulecek once forged piston alip motoru kapatalim diyorum bi tanede kelepir egzantrik buldum belki onuda alicam ama su an benim aracin problemti cok hacim genisletme yapilsa nasil olur

kelalper
25-02-2016, 19:57
dertsiz başınıza dert almışsınız diyeyim. Güzel ve verimli bir motordur ancak problemler başladı mu illet ettirir. Biz 92 de 0 olarak aldık. 94 te ehliyeti alınca arabayı bana verdi annemler. Bir kere devirdaim arıza yapıp hararet gördü. Ondan sonra sürekli problem yaşadım. Yağ eksiltmeye başladı. Keçe takımı değişti sonra bi daha değişti. Çözdük dedik. Altı alçak diye kasiste altını vurdum manilfold oynadı ondan sonra sürekli manifold contası yaktı. Kaza yapıp satana kadar çok uğraştırdı. Yürürü falan çok güzeldi arkadan iter zevkli arabaydı ama düzen tutturamıyordum bi türlü. Sürekli Topkapı Cemal Sertel de rahmetli mehmet usta ilgileniyordu. Adam lanet etmişti arabaya.

Şirzat
26-02-2016, 11:04
Ben zaten ugrasmak icin aldim benim gundelik surdugum bi aracim var zaten bununla oyle sanayide ugrasacm zaten:) Valla benim arabadada yag yakma problemi falan var bakalm ne kadar kacacak bize:)

RedCan
26-02-2016, 11:50
Şirzat harbiden dertsiz başına dert aldın. Umarım emeklerin ve paran boşuna gitmez. Madem uğraşacaksın turbo yap gitsin. Seni anca o tatmin edecek gibi :)

Şirzat
26-02-2016, 16:12
Şirzat harbiden dertsiz başına dert aldın. Umarım emeklerin ve paran boşuna gitmez. Madem uğraşacaksın turbo yap gitsin. Seni anca o tatmin edecek gibi :)

Valla para yok şu an yoksa turbo hemen yaparimda ilerki zamanda insallah:)