Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Fiesta ST200, 200 hp güç ile geliyor!
FreeCaptiv3
29-02-2016, 12:58
http://www.otomobilimbenim.com/wp-content/uploads/2016/02/Ford-Fiesta-ST200-200-hp-g%C3%BC%C3%A7-ile-geliyor-640x426.jpg
Yeni Ford Fiesta ST200, Cenevre Otomobil Fuarı öncesi görücüye çıktı. Ford’un tanıttığı bu otomobil, ülkemizde bayağı tutulacak gibi.
“Şimdiye kadar üretilmiş en güçlü Fiesta” sloganı ile üretilen model, 1.6 litre hacminde dört silindirli EcoBoost motora sahip. Bu motor, ihtiyaç duyulduğu anda 200 hp güç ve 213 lb-ft tork üretebiliyor. Kullanılan bu motor sayesinde 0’dan 100 km/s hıza sadece 6,7 saniyede çıkan otomobilin maksimum hızı 230 km/s olarak belirtilmiş.
Teknik bilgiler şöyle bir kenara dursun, otomobilin Fırtına Grisi gövde rengi, 17 inç mat siyah alaşım jantlarının arasından göz kırpan kırmızı renkli fren kaliperleri, otomobilin hırçın karakterini bir adım daha öteye götürmüş. İç mekanda ise Recaro marka sport koltuklar, aydınlatmalı kapı eşikleri, yine otomobilin gövde rengi ile uyumlu dikişler ve gümüş rengi kaplamalar oldukça göz doldurucu.
Ford Avrupa Ürün Geliştirme Genel Başkanı Joe Bakaj, “Yeni Fiesta ST, sahipleri ve bu otomobili eleştirenler tarafından sevilecek bir otomobil. ST200, özel sürücülerin kullandığı özel otomobilleri, yeni bir güç ve performans seviyesine taşıyor.” dedi. Ayrıca Bakaj, bu otomobilin, önümüzdeki yıllarda adeta bir klasiğe dönüşeceğinin de altını çizdi.
Ford Fiesta ST200, önümüzdeki Haziran ayı üretim bandına çıkacak ve çok kısa bir süre sonra, bayi ve galerilerdeki yerini alacak. Sizce bu otomobil, Türkiye pazarında yer edinebilir mi? Görüşlerinizi lütfen bizimle paylaşınız.
Kaynak: Ford Fiesta ST200, 200 hp g (http://www.otomobilimbenim.com/otomobil-haberleri/ford-fiesta-st200-200-hp-guc-ile-geliyor.html)
70-75k bandında gelirse pastadan küçük bir dilim alabilir. Yeni ibiza 1.8 hacimden dolayı 80k bandında satılıyor. Ondan ve polo gti da düşük olmalı ki tercih edilsin. Yoksa çok az bir satışla tarihe gömülür Tr pazarında.
Dış tasarımın biraz daha etkileyici olmasını beklerdim. Çok sade olmuş.
LnchCntrl
29-02-2016, 13:33
Güzel araba ama cupra, gtı ikilisinden yine gerilerde kalır diye düşünüyorum, umarım hakettiği yerlere gelir bu sefer.
1.0 ı 68-70 falandı. bence bunun 75 olması çok iyimser olur :)
onurgoyunc
29-02-2016, 13:48
Bunun Türkiye pazarinda satilip satilmayacagi hakkinda bilgisi olan var mi?
Nerde eski coshwort ruhu, şimdi bas turboyu geç..
OrcunInce
29-02-2016, 15:37
yaklaşık 100k olacaktır fiyat, gelse de alınmaz maalesef..
Nerde eski coshwort ruhu, şimdi bas turboyu geç..
Cosworth lerin de turbo olduğu unutuluyor :)
:su: :tapedshut :hehe:
Şimdi durum biraz daha farklı ama ya, 1.6 tatsız tutsuz motorlar, cosworth dendi mi aklıma direk, W201 2.3 16V Cosworth geliyor, ondan esinlenerek böyle bir cümle kurdum, uyardığınız için teşekkür ederim. :)
kickbuttowski
29-02-2016, 16:42
Fiesta st üretiminin sonuna geldi galiba. Yoksa aynı arabaya 10-15 bg daha basıp satmanin anlami nedir ki?
Ben alacak olsam, ki en çok istediğim araba fiesta st düz st alırım. 200 beygir o şaşide eziyet olur.
Gözüme cok çirkin geldi ama yavaş yavaş hp'lerin yükselmesi sevindiriyor beni =)
Çok özel değil ama aslında güzel geliştirmeler yapılmış.
Arka aksta daha sert bir bar kullanılmış, viraj girişlerinde ön tarafın tutunmasına iyi bir katkıda bulunur diyebiliriz. Arka frenleri de büyütmüşler.
Direksiyon sistemini hızlandırmışlar daha kısa tura sahip artık.
15 mm alçaltılmış, konfora nasıl bir etkisi olabilir emin değilim ama arka aks ile birlikte yön değişimlerinde çok fark yaratacaktır.
Şanzımanı biraz kısalttık diye açıklamışlar, buna gerek var mıydı bilmiyorum. Motor zaten canlıydı gayet.
Standart Fiesta ST mountune 215 donanımına göre şasi iyileştirmesine sahip sadece. Avrupada iyi satar yine. Türkiye de ise 1.0 arabaya bile 60 70 bin fiyat belirleyen Otosan sayesinde görebileceğimizi bile düşünmüyorum. Vizyon belli, vergilendirme falan bahanesi için:)
sınıfının en iyi aracı. türkiye'ye gelsede binsek :allaalla:
bugra_0101
29-02-2016, 20:43
Çok özel değil ama aslında güzel geliştirmeler yapılmış.
Arka aksta daha sert bir bar kullanılmış, viraj girişlerinde ön tarafın tutunmasına iyi bir katkıda bulunur diyebiliriz. Arka frenleri de büyütmüşler.
Direksiyon sistemini hızlandırmışlar daha kısa tura sahip artık.
15 mm alçaltılmış, konfora nasıl bir etkisi olabilir emin değilim ama arka aks ile birlikte yön değişimlerinde çok fark yaratacaktır.
Şanzımanı biraz kısalttık diye açıklamışlar, buna gerek var mıydı bilmiyorum. Motor zaten canlıydı gayet.
Standart Fiesta ST mountune 215 donanımına göre şasi iyileştirmesine sahip sadece. Avrupada iyi satar yine. Türkiye de ise 1.0 arabaya bile 60 70 bin fiyat belirleyen Otosan sayesinde görebileceğimizi bile düşünmüyorum. Vizyon belli, vergilendirme falan bahanesi için:)
peki ömer sen bilirsin :) bixenon vs. donanımsal olarak extralar var mı ?
Kilitsiz onden ceker cidden sorun...
Fiyatlama cokk onemli cunku piyasada tutulmuyor zaten...
peki ömer sen bilirsin :) bixenon vs. donanımsal olarak extralar var mı ?
Bi xenon yok aracta. Diger donanimlari pek bilmiyorum acikcasi forumlarda soylenen farkli koltuk renklerine sahip recarolar ve geri gorus kamerasi var.
Arka aks ise b-max ve courier de kullanilan heavy duty olan versiyon olabilir diye tahmin ediyorum. Direksiyon kutusunu da yine bu araclarin akson poryasini kullanarak kisaltmis olabilirler.
Kilitsiz onden ceker cidden sorun...
Fiyatlama cokk onemli cunku piyasada tutulmuyor zaten...
Kilit beklentisi vardi ama koymamislar. Onun yerine torque vectoring ayarlarini revize etmisler. En azindan quaife opsiyonu koysalardi iyi olabilirdi.
Satislar UK de iyi gayet fiyatlar da rakiplerine gore uygun. Daha da onemlisi garanti kapsamidaki mountune 215 kiti ile alinca clio polo 208 gibi rakiplerine karsi cok avantajli oluyor fiyat performans olarak. Turkiyede ise cok gec kalindi zaten.
Pistte kullananlar icin frenler biraz daha iyi olabilirdi.
ingiltere arabası. burada ya da görmeyiz ya da otosanın saçma fiyatlandırmasına tabii olur.
kelalper
01-03-2016, 06:58
otosan 100 e satalım yani satmayalım der. Sen de anca ya 1-2 tane gelecek test arabasını görürsün ya da dergi ve youtube test videolarından yorum yaparsın.
Bır tane cep roketı almak ıstıyorum ama sanırım suan alınabılıcek kıvamda bır sey yok.... Yazık.
200 hp kulağa çok hoş gelsede kilit olmaması düşündürücü.
Yüksek fiyatın üstüne tutunma sorunu yaşarsa yollara çıktığı zaman, jantlara ve güzel gövde rengine kimse bakmaz diye düşünüyorum.
i-vtec07
01-03-2016, 20:13
B sınıfı Hothatch ler ne kadar uçtu fiyat konusunda yaw 1.4 1.6 olmasına rağmen üstelik.