Orijinalini görmek için tıklayınız : Piranha - macoustic subwoofer
hakan_41
03-03-2016, 09:13
Macoustic in 20 cm kabinli subeooferleri var ufak ve sıfırnın uygun olması sebebiyle dikkatimi çekti
İkinci el bakıyodum öyle olcagına sıfır olsun kafam rahat olsun diye düşündüm , nasıldır kullananınız var mıdır ,?
Bir de gg de 130 - 150 liralara gene kabınlı fakat bu sefer 30 cm piranhalar var , ucuz etin yahnisi hesabı üzer mi acaba bunu da deneyeniniz var ise bilgi rica edicem , :)
hakan_41
03-03-2016, 09:15
Ve bi sorum daha olucak unutmadan , amfide jameson mu tercih edilmeli yoksa roadstar mı , sıfır ve fiyatlar aşağı yukarı aynı
painkller
03-03-2016, 14:09
merhaba, yer sıkıntınız mı var?
Bu iş için beklentiniz nedir? tonlama, şiddet ? Birde toplamda bütçeniz nedir. Ben ne jameson ne roadstar alırdım şahsen. Amfide tercihimi macoustic ( sıfır takıntısı var ise) yoksa 2.el jbl, sony, kenwood 150-200 bandında, hatta eski seri punch, audisonlar düşüyor 200-250 liralara.
Sub için ise sadece amfi düşünüyorsanız aktif alpine alırdım. Kabin,sub ve dahili amfi ile 250-300 liralara var bu cihazlar 2.el olarak.
fsunnetci
03-03-2016, 14:25
uygun bir subbas arıyorsan elimde kırmızı renk(Punch) kabinli 30 cm piranha kalitesinde bas var 100 TL'ye veririm.ses olarak seni memnun etceğinden eminim yeterki amfin güzel olsun.
hakan_41
03-03-2016, 19:20
merhaba, yer sıkıntınız mı var?
Bu iş için beklentiniz nedir? tonlama, şiddet ? Birde toplamda bütçeniz nedir. Ben ne jameson ne roadstar alırdım şahsen. Amfide tercihimi macoustic ( sıfır takıntısı var ise) yoksa 2.el jbl, sony, kenwood 150-200 bandında, hatta eski seri punch, audisonlar düşüyor 200-250 liralara.
Sub için ise sadece amfi düşünüyorsanız aktif alpine alırdım. Kabin,sub ve dahili amfi ile 250-300 liralara var bu cihazlar 2.el olarak.
yer sıkıntısı yok aslında gaz tankı olmayan hb bagajımız var, fakat zaman zaman bişeyler taşıman gerektiğinde çok fazla sorun olmasını istemediğimden şu 20cm lik macoustık dikkatimi çekmişti.
beklenti konusuna gelirsek , genelde yabancı ve yüksek tempolu şarkılar dinlemekteyim , bassları hissetmek istiyorum , doğru cevap şiddet mi yani :) ne demem gerekli bilemedim şimdi :)
amfili kabinler benimde hoşuma gidiyor, çok bilgim yok mazur görün bir soru sormak istiyorum , amfi çıkışına amfiyi bağladıktan sonra geriye teypte 4 adet hoparlör çıkışı kalıcak doğru değil mi ? yani toplamda bir adet subwoofer + 4 hoparlör takabileceğim ??
bu durum da mono amfi kullandığım zaman gene + 4 hoparlör daha kullanabiliyorum ?
bütçe işi biraz karışık net bi rakam söyleyemiyorum, çok yükseklere açılmamaya çalışıyorum ama önce ne alacağıma karar vermem lazım :)
ilk kararım 2. el almaktı fakat , bugün sakin kafa ile bakınca alınacak bişey olmadığını gördüm açıkcası , mesela hepsiburada 1000watt JBL kabinli subwoofer 220 lira ve kargo ücretsiz , e 150 lira 2. eline neden veriyim diye düşündüm , biraz daha kurcalayınca sıfır olarak 130-150 fiyat aralığında başllıkta yazdığım markalar ile falan karşılaştım ikilemde kaldım , sizlere sorayım dedim
+ekleme
şu ikiliye kafam yattı gibi ne diyorsun , roadstar tavsiye etmediğini söylemiştin , o kadar mı kötü yahu , ben kullanıp memnun kalanlar görmüştüm ??
subwoofer
Sony Kabinli 1800W 12inc (http://www.hepsiburada.com/sony-kabinli-1800w-12inc-ust-seviye-subwoofer-p-OTSNYXSNW1200KBN)
veya
Jbl Box-1214CS 30cm 1000W Kabinli Subwoofer Fiyat (http://www.hepsiburada.com/jbl-box-1214cs-30cm-1000w-kabinli-subwoofer-p-OTJBL1214)
amfi
Roadstar RDA 5040 4 Kanall (http://www.hepsiburada.com/roadstar-rda-5040-4-kanalli-1800-watt-oto-amfi-p-OTBLCRDA5040)
bide işin şu kısmı var, internette fiyatların dışarıya göre daha uygun olduğu aşikar , ilk aklıma hepsiburada ve gittigidiyor geldi güvenilirlik ve satış sonrası destek konusunda , bu iki yerden bakıyorum ürün şimdilik , online tavsiye edebileceğiniz başka yer var ise oralarada bakabiliriz, mesela n11 gibi falan, ama oradada satıcılar çeşit çeşit bilemiyorum ki :)
uygun bir subbas arıyorsan elimde kırmızı renk(Punch) kabinli 30 cm piranha kalitesinde bas var 100 TL'ye veririm.ses olarak seni memnun etceğinden eminim yeterki amfin güzel olsun.
teklifiniz için teşekkürler , marka ve foto alabilir miyim ?
painkller
03-03-2016, 21:55
öncelikle sorunuza cevap vereyim:
mono amfiler genelde alt frekansları verebilen amfilerdir ki zaten genellikle tek kanallı olurlar adıda burdan geliyor zaten. Yani herhangi bir şekilde mono amfi alsanız hoparlörlerinizi tabiki bağlarsınız ama normal sesleri alamazsınız, yada basınızada orta frekanslarıda çaldırırsınız buda hoparlörünüzü belli bir süre sonra bozacaktır.
Roadstar, jameson, sunny tarzı ürünler bana göre değil. Kullananlar varsa tabiki doğrudur ama ben parazit, sesi yükselttiğimde seste bozulma seven bir insan değilim.
bana kalırsa siz gidin bir medya markete orda setler var, gayet uygunada gelebiliyor. Hem 2 yıl garantili olur hemde ücretsiz montaj yaptırıyorlar diye biliyorum. En mantıklısı o olur.
200-300rmslik bir bas, 4 kanal bir amfi, kablo seti ve birde hoparlör vardır setin içinde 350-500 arası rakamlara gelir çok rahat.
anilatasy
03-03-2016, 23:07
jbl in sıfır kabinsizi 150 lira civarı kabinide ordan biryerden alsan 30-40 lira arası daha uyguna halledersin ki başlangıç için güzel bass tercihi anfi olarakda berata(painkller) katılıyorum roadstar sunny tarzı ürünler pek kullanılabilirlik açısından iyi değil ama %100 parazit olur denemez düzgün tesisat çekilirse çokta problem olmaz başlangıç seviyesinde bir tesisat istiyorsun mono anfi alırsan bass o kadar kuvvetli olurki sade gümbürtü duyarsın onun yerine stero 4 kanal anfi alır bassı onun 2 kanalına bağlarsın kalan 2 kanalada hoparlör bağlarsın daha iyi bir ses alırsın. ben sevmiyorum mağzaları hep geçirmasyon ama dediği gibi kampanyalara denk gelirsen güzel fiyatlara alabilirsin.
İkinci elden çok korkmana gerek yok kocaeli piyasasında ürün bol albenisi olan temiz üründe var eğer anlayan yardımcı olcak biri varsa 2. elede girebilirsin sıfır bir başka oluyor tamam ama sistemi bir süre sonra ilerletesin geliyor 2 yıllık garantisi olan ürünü elden bakmışsın çıkarmışsın.
ama jameson diğerlerine kıyasla daha düzgün dinlediğim kadarı ile ha yok ucuz ve sıfır istersen roadstar alcaksın mediamarktan 160-170 arası idi düzgün bir tesisat çekilirse sıkıntı olmaz şahine bağladım birinde köpek gibi parazit yapmıştı roadstar birde başka şahine sıfırdan kendim tesisat çekip bağladım 7 ay oldu hiç bir sıkıntı çıkarmadı parazitte sıfır birazda arabanın tesisatına bakıyor parazit işi. ama ben ikinci elden korkma çok derim deneyerek bilerek alınırsa sorun olmaz fazla