Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo değişimi
kobeanil11
15-11-2008, 22:34
belirtilere göre, kısa vadede olmasada bu yaz olmadı seneye yaz turboyu değiştirmem gerekicek, belki seneye yaza kalmaz..
diyorumki bendeki 150lik yerine 180 liğinkini takmak manifolt haricinde değişiklik gerektirirmi, yada gereklilirliği ne boyuttadır? ben 180 liği alıp yüklenmek için değil, 200 versin yeter mantığıyla bakıyorum,enjektor falan değişmelimi, egzos baştan gözden geçirilmelimidir böyle bir durumda? yoksa manifolt, turbo artı yazılımla düzelirmi?
manıfoldada gerek yok 180lıktekı k03 u kullanıcaksan.aynı manıfold.bırde bu belırtıler nedır acaba merak ettım.yanı ben bozuluyorum yada bozulmaya basladım dıyen bır turbo kısa vadede bıter zaten.seneye yazı bırak ,bu yaza kadar bıle dayanmaz :) soruna donecek olursak,180lıktekı k03s ı kullandıgın zaman stock olarak bınıyorsan aracına hıcbır seyı degıstırmene gerek yok.ama basınc acıksa eger yanı chıp falan varsa aracında afr olarak kendını bıraz daha garantıye almak ıstıyorsan ,orjınal olan 3barlık fpr nı 3.5yada 4bar olanıyla degıstır.hatta ımkanın varsa wıdeband kullan.yıne ımkanın varsa en azından downpıpe 60lık olsun.bu arada benden tavsıye, k03 yada k03s'e 1.1-1.2 bardan fzla bastırma.cok dayanıklı turbolar degıller.ıyı forumlar.
kobeanil11
16-11-2008, 18:38
abi şöyle söyleyeyim, bir dışarı yağ atıyor hissi doğdu bende, bov dan doğru, başka bir şeye yorasım gelmedi bu problemi.. ama sonra çok kısa vadede sorun yaratmayacağını söyledi servis..:) birazda bahane arıyorum gibi.. :rolleyes::D ben yazın değiştiririm eger öyle çok fazla şey değiştirmek gerekmiyorsa..
arabada çip yok, zaten çok fazla bir beygir isteğim yok, 200 civarına yaklaşsın istiyorum! daha fazla gitmesine gerek yok, k03 ile de 190 ları görüyor bu aletler çip ile.. ben k03s ile işte 200 alsam fitim! dediklerini yapmak çok sorun olmaz sanırım, bir k03s bulmaya bakıcaz yani ilk olarak!
k03s le k03u en ıyı ayırabılecegın ayrıntı emıs pervanesıdır aklında bulunsun bakarken.k03te 12 kanat bulunur 6 ufak 6 buyuk.k03s te 8 kanat bulunur 4 ufak 4 buyuk olacak sekılde.