PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyonun kısa süreliğine sertleşmesi

0M42
13-03-2016, 00:06
Zaman zaman kısa süreliğine (4 - 5 sn gibi) direksiyonumda sertleşme oluyor sonra kendiliğinden düzeliyor sertleşme aman aman değil fakat neden sertleşip sonra kendiliğinden düzeliyor acaba bir sorunun başlangıcımı kafamı kurcalamaya başladı aracımda 2 - 3 kez bu durumu gözlemledim.Böyle bir sorun yaşayıp tecrübe eden varmı aramızda ?

Araç 300 küsür binde daha önce direksiyon yağı hiç değiştimi bilmiyorum bu durum böyle bir soruna neden olurmu ? Servolu sistem değil düz hidrolik sistem.

Gokmen Erbas
13-03-2016, 00:35
arabanın ne olduğunu bile bilmiyoruz umarım bulabiliriz kolay gelsin (:

Ufuk
13-03-2016, 06:23
Akü olabilir. Eski aracımda akü ömrünü doldururmak uzereyken direksiyon çok ağırlaşmıştı.

0M42
13-03-2016, 09:14
Araç 91 model opel senator geçtiğimiz aylarda kar yağdığında araç iki ay kadar kapıda yattı iki ay üzerine marş bastığımda akünün bayağı zayıfladığını gördüm şarj ettirmedim aracı kullandıkça bir nebze toparladı.Bu aklımda olsun pazartesi ilk işim aküyü şarj ettirmek olsun peki başka ihtimaller neler olabilir ?

ghibli06
13-03-2016, 09:58
direksiyon kutusunda yağlama sıkıntısı olabilir, belki de yağ özelliğini yitirdi... pompa vs den ziyade kutu gibi görünüyor...

fkocak
13-03-2016, 11:42
99 astra da şarj dinamosu bozulduğu için direksiyon ağırlaşmıştı ama geri düzelmemişti akü sağlamdı, başka bir forumda benzer bir konuda bunu yazdığımda opellerde direksiyon pompasının doğrudan sarj dinamosuna bağlı olduğu yazılmıştı yanlış biliyor olabilirim ama aklınızda bulunsun

0M42
13-03-2016, 21:05
Aracımın şarjında bir problem yok sanıyorum çünkü rölantide gördüğüm voltaj değeri 14.2 bu arada direksiyon için hangi yağı kullanmak gerekiyor ? ATF diyenler var fakat ATF otomatik şanzıman yağıdır direksiyon da kullanılırsa keçelere zarar verir direksiyonun yağı özeldir diyenlerde var.Direksiyon yağını değiştiren varmı yağ olarak ne kullandınız acaba ?

rekord2000
16-03-2016, 18:23
Hidrolik Direksiyon sıvısı olarak, 1.3 litre Dexron III temin etmen lazım, kadosan opelcı ferudun yada bostancı faruk da vardır diye düşünüyorum, yada bi opel parcacısına D sorabilirsin. Araç tamamen dururken (0 km) ayağın frende iken manevra amacıyla direksiyonu çevirmek direksiyon pompasının ömrünü çok çabuk tüketiyor. Bilgin olsun.

S.Özeren
16-03-2016, 18:24
Direksiyon pompası selam veriyor

LnchCntrl
16-03-2016, 18:34
99 astra da şarj dinamosu bozulduğu için direksiyon ağırlaşmıştı ama geri düzelmemişti akü sağlamdı, başka bir forumda benzer bir konuda bunu yazdığımda opellerde direksiyon pompasının doğrudan sarj dinamosuna bağlı olduğu yazılmıştı yanlış biliyor olabilirim ama aklınızda bulunsun

Evet aynen öyle, doğru bilgi.

0M42
16-03-2016, 21:25
Araç tamamen dururken (0 km) ayağın frende iken manevra amacıyla direksiyonu çevirmek direksiyon pompasının ömrünü çok çabuk tüketiyor. Bilgin olsun.

Uyarı için teşekkür ederim ama bu kesinlikle dikkat ettiğim bir şeydir :icon_tup: Yağı araştırıyorum bu arada bu yağ bizim araçlaramı özel özelliği nedir ?

fsunnetci
16-03-2016, 21:35
direksiyon pompası yapar o sorunu.

tornado38
16-03-2016, 21:44
direksiyon yağını uzun süre değiştirmemek yağda tortulanma ve kalınlaşma yapabilir direksiyon yağını değiştirin mobil atf kullanıyorum ben sakın kalitesiz yağ kullanmayın soğukta özellikle koyulaşıp direksiyonu sertleştirir ısınınca normale döner tecrübeyle sabit benim 131 e hidrolik taktım dandik atf den dolayı soğukta sert ısınınca pamuk oluyordu
birde elektro servo direksiyonlarda şarj kesilince zayıflayan aküden dolayı serleşen direksiyon normaldir çünkü bu direksiyon sistemi pompaya hareketi elektrik motoruyla verir ama kayışlı tahrik sistemlerde sertleşme ilk olarak yağ ve varsa filtre yoksa pompa ve bağlantı rekorları hortumla enson kutu sırasıyla gider

rekord2000
16-03-2016, 22:36
Uyarı için teşekkür ederim ama bu kesinlikle dikkat ettiğim bir şeydir :icon_tup: Yağı araştırıyorum bu arada bu yağ bizim araçlaramı özel özelliği nedir ?

Valla tahminimce bütün opel parcacılarında satılıyordur, otomatik şanzımanlarda kullanılan bir yağ sanırım buda. Fabrikanın verdiği veriler böyle :)

süleymann
16-03-2016, 23:05

Senin aracın elektrik destekli pompa oldugu için şarj etmedigi anda çalışmaz.

Diger araç büyük ihtimal kayışa baglı pompa oldugu için pompadan yapar veya kayış gevsektir ısınınca tam devir döner.

Yagını degişmenizde fayda var atf denilen kaliteli bi mar ka ile degişip deneyebilirsiniz.