PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğan L Motor gıdıklama HK.

MuzafferKirli
30-03-2016, 21:57
Beyler konu başlığında belirttiğim üzere aracım 1.6 Doğan L (Tofaşta yeniyim.) Sanırım bunların karamotor-p.çmotor-Tempramotor olarak 3 çeşiti varmış.
Sanırım benimki düz motor olan araç.

Aldığım eleman aracın üzerinde 0.6 piston var öyle gidiyor böyle gidiyor demişti, fakat yazılımlı corsadan sonra bayağı traş geldi araba :)
Abartmadan şöyle beni biraz tatmin edecek şekilde gıdıklamak istiyorum, ATMOSFERİK Değil !!
Sadece çıtırdan oynamalar örneğin 1.3 kapak uyuyormuş bunlar gibi, Hard bir setup istemiyorum kesinlikle araçta.
Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar ile konuyu konuşabilirmiyiz, yardımcı olursanız sevinirim.

tornado38
11-04-2016, 22:12
hocam 1300 kapak hararet ten başka bişeye yaramaz sıkıştıkça hararet yapar uzun yokuş veya sıkıştırmalarda. atmosferik olmasın diyorsan turbo dan başka bişey akla gelmiyor tofaşa kompressor düşünmüyorsan tabi :)
1.7-2.0 gibi bir stok araba turbosuyla yürür vaziyete gelir hafif dereceli eksantrik de fena olmaz şu an benim arabada turbo sökük kanı gibi turbolu tofaşta hayat var kendine göre tabi çak turboyu bak keyfine
bu arada 0.6 honlamalı motorda silindir ler arası (2-3) çok daraldığı için conta patlatma ihtimali artıyor kısa devresi iptal edilmiş ve boş termostat ile hararret biraz azaltılabilir çelik conta dayanımı artırır daha uzun süre kullanırsın kolay kolay yanmaz turbo yaparsan cooler şart cooler olmazsa hararet artar performans düşer arıza verme ihtimali artar cooler büyük olursa iyi olur uzun gazlama için yağ soğutucu gerekir ben passat yağ sandviç kullandım memnunum yağ basıncı uzun gazlamalarda düşmüyor takmadan öncesine göre çok fark var

bomonti
12-04-2016, 01:47
Hayırlı olsun güle güle kullan kardeşim ama,, Bence bu araçlarla çok oynamayın, Bir tanıdığımın doğanını kullanıyorum 2 gündür yok abi sürate gelecek bir araba değil, en asından artık değil,,

tornado38
23-04-2016, 22:33
para köfte ve hayat ne yapalım paramız bu köfteden alabiliyor köfte her ne kadar güzel görünüp tadı iyi olsada sindirimi zor vucuda faydası yok ömrü kısaltıp tehlike saçıyor o yüzden tedbirsiz ve bilinçsiz hız her araçta tehlikeli tofaş kuşlarında ise tamamen FATAL ERROR....

kemal.e
08-05-2016, 21:08
tempra krank ı ile stoker yapanlar vardı...lakin kesinlikle 1.3 kapak sorun cıkartır.. ateşlemeyi 94 şahındeki sisteme çevirip yine slx karbüratör slx sübap yayı takanlar vardı yani bu liste uzarda uzar ilk basta ateşleme ve yakıt olayı yapmak gerekir

mycars
08-05-2016, 22:36
Merhaba oncelikle benlm tavslyem lpg kullaniyorsaniz karb. Sagli sollu delin ve gazi cift vanayla dagitin sökmüskende güzel bir temizleyin bence ben oyle yaotim araç gayet serilesti bu arada lpg ayarinizi yapan ustayida uyarin o koli bandini arabaniza yapistirmasin hatta mumkunse hava filitresi kazani sokuk ayar yapsin cok sever bizim ustalar koli bandini :)