PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : wifi si güçlü modem tavsiyesi

phoenixs
08-05-2016, 22:23
İyi akşamlar techturkey ailesi.

Karşı binadaki komşum tanıdık interneti beraber kullanalım diyor bende tamam dedim camın önüne modemi uzattım.Eski bi modem 2 anteni var markası da tp link galiba ama arada 100 MEtre var ve hiçbirşey yok aramızda 2 cam birbirini görüyor ama wifi çekmiyor.Bana anten mesafesi güçlü mdem gerekiyor.Birde gidip hemen alabileceğim bi yerde olmalı teknosa bimeks vs.

250 Tl limit belirledim.Anteni güçlü modem bazında direk tavsiye edeceklere tekrar teşekkür ediyorum.

Camlardan birbirimizi görüyoruz arada hiçbirşey yok 500 metre çekim mesafesi olsa işimizi harika görecektir.

arm
08-05-2016, 22:26
Takipteyim banada lazım çekim gücü yüksek modem

220T
08-05-2016, 22:32
Öncelikle ucuz yöntemi bir deneyin,olmazsa modem alırsınız.:)

https://www.youtube.com/watch?v=7JjWy-trQBU

phoenixs
09-05-2016, 17:47
Güncel diyelim :-) belki bu akşam tavsiye de bulunacak birisi çıkar

onursumer
09-05-2016, 17:53
asus n66u modem kullanıyorum 4. kattayım binanın onune geldiğim an wifi bağlanıyor :)

Emre-Dylan
09-05-2016, 18:51
Modeminde etkisi vardır ama en büyük etkenlerden biri wireless adaptörüdür. İş modemde bitmiyor yani eğer modem önermemi isterseniz bunu önerebilirim.
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-rt-n12-300mbps-kablosuz-4-port-router-access-point-universal-repeater-20696.html

wireless adaptörüde bu iyidir

http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-2610-300mbps-567mbps-dual-bant-kablosuz-ac-usb-adaptor.html?OM.zn=category_top_sellers-21&OM.zpc=AIR-2610#genel-bakis

baskan
10-05-2016, 08:22
https://www.asus.com/tr/Networking/DSLN55U_Annex_A/

Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum, okadar kastırmama rağmen ısınmıyor bile. Tavsiye ederim.

dragstar
10-05-2016, 11:41
bende konuyu takipdeyim, ekstra takılan wireless antenleri ne kadar işe yarıyor

bskone
12-05-2017, 10:38
arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama biraz acilinden modem tavsiyenize ihtiyacım var dsmart+internet bağlattım herşey iyi güzel yalnız dsmartın verdigi modem TP-LINK TD-W8951ND model'in wifisi çok kötü ev 90m2 modemin olduğu odada wifi kafasına göre 1-2 diş çekiyo kopuyo kendi halinde takılıyor :) diger odalar ve tv internetden daha nasibini alamadılar müşteri temsilcisi ile görüştügümde yok modemin yanında buzdolabı varmı yok binanın ve daire içinde kullanılan yalıtım sinyeli kesiyordur bla bla konusuyor. temsilci bayan'a diyorumki hanfendi modem 5cm yanımda wifiye 1 diş çekiyor cevap yok bana sinyal güçlendirici access point almamı ve onu kullanmamı söylüyor neyse işin kısası bana 3+1 evde sinyal gücü yüksek bir modem lazım tavsiyeleriniz veya önerilerinizi bekliyorum.

Wromm
12-05-2017, 10:53
Dubleks daireye geçince TP Link Modem aldım bende 200 TL bandında olan bir modeldi. 5-6 yıllık modemi arar oldum.
Tavsiyeleri bende bekliyorum.

Dayı
12-05-2017, 11:07
Ben de tp link kullanıyorum ve çok memnunum.
Td-w 9970 ve n300 kullanıyorum.

Yigit-Y
12-05-2017, 11:42
Tp link ve airties den uzak durun :)

cagatays
12-05-2017, 11:48
arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama biraz acilinden modem tavsiyenize ihtiyacım var dsmart+internet bağlattım herşey iyi güzel yalnız dsmartın verdigi modem TP-LINK TD-W8951ND model'in wifisi çok kötü ev 90m2 modemin olduğu odada wifi kafasına göre 1-2 diş çekiyo kopuyo kendi halinde takılıyor :) diger odalar ve tv internetden daha nasibini alamadılar müşteri temsilcisi ile görüştügümde yok modemin yanında buzdolabı varmı yok binanın ve daire içinde kullanılan yalıtım sinyeli kesiyordur bla bla konusuyor. temsilci bayan'a diyorumki hanfendi modem 5cm yanımda wifiye 1 diş çekiyor cevap yok bana sinyal güçlendirici access point almamı ve onu kullanmamı söylüyor neyse işin kısası bana 3+1 evde sinyal gücü yüksek bir modem lazım tavsiyeleriniz veya önerilerinizi bekliyorum.
Xiaomi Mi WIFI Repeater 2 tavsiye ederim.7-10 dolar civarı.Arka odalarda çekmeyen wifi sorunumu bu arkadaş çözdü.

darkmoon
12-05-2017, 11:52
güçlü çeken modem yoktur anteni dbi yüksek modem vardır.. buna bakın dbi yüksek olanlar özellikle external antene izin verenler iyidir illa hazır ibr şey alınıcaksa tp-linkin vardı birde asusun kiler iyi..

Wromm
12-05-2017, 13:19
TP link w9970 modeliymiş. 5dbi kağıt üstünde güzel duruyor ama hiç 5dbi gibi değil.

Orta katta modem bir üst ve alt katta çok iyi çekmiyor. Güncelleme yapmamız dediler aradığımda güncelledikten sonra iyileşir gibi oldu o da psikolojik bir etkiydi sanırsam :)

207rcbd
12-05-2017, 13:46
ASUS DSL-N16 300MBPS VDSL2 DESTEKLİ KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-n16-300mbps-vdsl2-destekli-kablosuz-n-4-port-adsl2-modem.html) bu modemi kullanıyorum genel olarak memnunum.

Killah
12-05-2017, 20:48
6 7 sene evvel aldığım U.S Robotics modemi hala kullanıyorum ve gayet başarılı. Fiyatları ne alemde bilemiyorum fakat isteklerinizi karşılayacaktır.

Yigit-Y
12-05-2017, 21:30
Zyxel ve linksys öneriyorum bende

onursumer
12-05-2017, 22:19
daha oncede yazmışım , asus modelleri üzmez ciddi başarılıdır parasının hakkıdır aldığımdan beridir hiç kapatmadım full time açık

Quantum
12-05-2017, 22:50
Asus iyi güzel de arayüzü başarısız ve aynı zamanda kabiliyetsiz bir modemdir sayın kendisi. AC 68U kullanıyorum

Bluttbeton
12-05-2017, 22:57
Modem arayüzüne girip modemin kanal numarasını 11-12 ya da 13 yapın,eğer 11 in altı ise auto yapıp birde böyle deneyin.

McKrop
12-05-2017, 23:01
Sinyalin güçlü çekmesi önemli değil 2.4gHz üzerinden sinyal alıyorsanız zaten otomatik olarak hızınız düşecektir. 802.11ac/n inceleyin mutlaka airties air5760 modem kullanıyorum 2.4gHz anteni her yerden çekiyor. 5gHz yapısı gereği daha düşük fakat onun içinde air4920 kablosuz router var ağ güçlendirici. Uzun uzun anlatmaya üşendim, dediklerimi google amcaya yazın güzel bilgiler edineceksiniz ;)

Schumi
12-05-2017, 23:06
Asus iyi güzel de arayüzü başarısız ve aynı zamanda kabiliyetsiz bir modemdir sayın kendisi. AC 68U kullanıyorum

Şaşırdım bu yoruma. Arayüzün hangi kısmını beğenmediniz ve hangi kabiliyetler eksik gördünüz ?

Yigit-Y
12-05-2017, 23:14
Hangisinin arayüzü iyi ki :)

onursumer
12-05-2017, 23:18

bende tam tersi cok kullanisli buluyorum bana cok basarili geliyor

Schumi
12-05-2017, 23:21
Hangisinin arayüzü iyi ki :)

Asus'un arabirimi çok çok iyi. Yani bir modemden beklenmeyecek kadar iyi. DSL-16U tavsiye ederim. DSL-17U daha üst seri ama dahili anten çoğu insanın işine gelmez.

darkmoon
13-05-2017, 00:27
asusun ara yüzü çok basit ve kullanıcı dostudur zaten 3 -4 menü var solda hiç bir şey yapmaya gerek yok detaylı bir şeyler yapmıycaksanız ağ eşleştirme wan falan gibi .. hızlı kurulum var tıkla ileri ileri belli bilgileri gir ileri de tamam bitti gitti..

Quantum
13-05-2017, 17:27
Şaşırdım bu yoruma. Arayüzün hangi kısmını beğenmediniz ve hangi kabiliyetler eksik gördünüz ?

Client bazlı site engelleme örneğin. Yapamıyorum.

Ben bunu 40-50 tl lik airties da yapabiliyorum mesela. Bu sadece hemen aklıma gelen birşey.

AşkınS.
13-05-2017, 18:27
Evde airtes kullanıyorum.kapıda otururken bile giremiyorum��

HondatugraL
13-05-2017, 20:34
Sebebini bilmiyorum ama siz modem alıcağınıza karşıdaki komşunuz anten alsa olmazmı aranızda hiçbirşey yokmuş. Biz yurtta alıp denedik ebesinin örekesine kadar çekiyor açık alanda 5km deniyordu çekim alanı ama bize karşıdakı bınanın netını kırıp girecek kadarı yetıyordu :D

selimtas63
14-05-2017, 00:24
Cisco modemlere bakabilirsin. Şu anda tam modeli aklıma gelmiyor ancak içinde kendinden access point olan modeli var. Ben teknosa'dan almıştım. Diğer modemlere göre 40-50 TL daha pahalı. Orada herhangi bir çalışana sorarsanız size gösterirler.

Schumi
15-05-2017, 00:38
Client bazlı site engelleme örneğin. Yapamıyorum.

Ben bunu 40-50 tl lik airties da yapabiliyorum mesela. Bu sadece hemen aklıma gelen birşey.

Hiç ihtiyaç duymadığım bir özellik. Airties'de olduğunu bile bilmiyordum. Üşendim bakmadım ama DNS tabanlı mı bu engelleme ? Başka bir modemde de dikkatimi çekmedi. Var mı başka eksik gördüğünüz ?

bskone
15-05-2017, 06:50
güncelliyim arkadaşlar asus dsl n16 modelini aldım evin heryerinde full çekiyo wifi tavsiye ederim.

ASUS DSL-N16 300MBPS VDSL2 DESTEKLİ KABLOSUZ-N 4 PORT ADSL2+ MODEM - Vatan Bilgisayar (http://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-n16-300mbps-vdsl2-destekli-kablosuz-n-4-port-adsl2-modem.html)

Quantum
15-05-2017, 11:15
Hiç ihtiyaç duymadığım bir özellik. Airties'de olduğunu bile bilmiyordum. Üşendim bakmadım ama DNS tabanlı mı bu engelleme ? Başka bir modemde de dikkatimi çekmedi. Var mı başka eksik gördüğünüz ?

Benim modemden beklentim sadece internete bağlanmak değil. Sadece internete bağlanmaksa dediğim gibi 40-50 TL lik modemler de var zaten. Evin her yerinde de çekiyor onlarla da..

700küsür lira modeme para veriyorsam o modemin tabiiki takla atmasını bekleyeceğim. Aksi taktirde giderim AirTies alırım niye o kadar para vereyim?

Modemde aradığım şey,
+ Farklı client ları farklı şekillerde yönetiyor olabilmek.
+ Güvenlik özelliklerinin gelişmiş ve ayrıntılı olması,
+ Software güncellemelerinde modemin çökmemesi (!)

Onun haricinde modemde 2.4 - 5.0 ghz seçeneği var mı? Var.
VDSL, Fiber, 4.5G destekliyor mu? Evet.
Wifi gücü iyi mi? 68U için konuşacak olursam ki Asus un en iyi modemleri arasında gösterilir, 100 üzerinden 70 veririm. Bu kadar üstün modemin Wifi sinyali, 2 oda yanda 1 tık gösteriyor. Modemi evin tam ortasında konuşlandırmalısınız ki her yerde "ortalama" çeksin. Ev var ev var da, benim evim de 300-500 m2 değil..

Yeni bir modem alacak olsam Asus almam..

Tabi ihtiyaç ile alakalı bu işler.. İhtiyaç ne kadar azsa memnuniyet o kadar yükseliyor.

Serkan_UR
15-05-2017, 14:50
Daha iyi bilen arkadaşlar vardır ama modem yerine daha az maliyetle access point alınabilir bugüne kadar ki tecrübelerimde modemden çok çok daha iyi çekim alanı olduğunu gördüm modeme göre size daha yakın bir noktaya da konumlandırılabilirse çok daha iyi olur diye düşünüyorum..

Schumi
15-05-2017, 20:26
Benim modemden beklentim sadece internete bağlanmak değil. Sadece internete bağlanmaksa dediğim gibi 40-50 TL lik modemler de var zaten. Evin her yerinde de çekiyor onlarla da..

700küsür lira modeme para veriyorsam o modemin tabiiki takla atmasını bekleyeceğim. Aksi taktirde giderim AirTies alırım niye o kadar para vereyim?

Modemde aradığım şey,
+ Farklı client ları farklı şekillerde yönetiyor olabilmek.
+ Güvenlik özelliklerinin gelişmiş ve ayrıntılı olması,
+ Software güncellemelerinde modemin çökmemesi (!)

Onun haricinde modemde 2.4 - 5.0 ghz seçeneği var mı? Var.
VDSL, Fiber, 4.5G destekliyor mu? Evet.
Wifi gücü iyi mi? 68U için konuşacak olursam ki Asus un en iyi modemleri arasında gösterilir, 100 üzerinden 70 veririm. Bu kadar üstün modemin Wifi sinyali, 2 oda yanda 1 tık gösteriyor. Modemi evin tam ortasında konuşlandırmalısınız ki her yerde "ortalama" çeksin. Ev var ev var da, benim evim de 300-500 m2 değil..

Yeni bir modem alacak olsam Asus almam..

Tabi ihtiyaç ile alakalı bu işler.. İhtiyaç ne kadar azsa memnuniyet o kadar yükseliyor.

Asus 68U modelini hiç kullanmadım. Hiçbir müşteride de denk gelmedim. DSL-16U dediğimiz cihaz sizinki ile benzer arabirim ile yönetiliyor. Fiyatı 195 TL.
68U'da USB'den takılacak disk ile beraber AiCloud ve Download manager gibi NAS gibi davranan özellikleri dışında tek dişe dokunur özellik WiFi hızı ve Gigabit 4 port.
Sırf bunlar için 700 lira fiyat çok ama çok fazla.

Quantum
15-05-2017, 23:52
Asus 68U modelini hiç kullanmadım. Hiçbir müşteride de denk gelmedim. DSL-16U dediğimiz cihaz sizinki ile benzer arabirim ile yönetiliyor. Fiyatı 195 TL.
68U'da USB'den takılacak disk ile beraber AiCloud ve Download manager gibi NAS gibi davranan özellikleri dışında tek dişe dokunur özellik WiFi hızı ve Gigabit 4 port.
Sırf bunlar için 700 lira fiyat çok ama çok fazla.

Arayüzünün farklı olduğunu hatırlıyorum.. 16U kurulumu da yapmıştım, 68U ile farklı olduğunu hatırlıyorum yazılımlarının.. Benim kullandığım baya özellik yoktu 16U da.. Tam olarak nedir hatırlamıyorum şimdi.. Ama uymaz bana 16U.
Onun haricinde kesintisiz ve yüksek kalitede wifi hızına ihtiyacım var işte.. Aktarım hızı önemli.. zaten minnacık internet hızı var, onu da maksimum verimlilikle kullanmam gerek.. O yüzden bu modemi seçtim. Fiyat performans oranı en yüksek modem bu idi ben alırken.. 2 yılı geçmiştir herhalde..
Fiyatı konusunda hemfikiriz, pahalı..

İkinci bir modem alacağım gibi görünüyor 2-3 ay sonra.
O zaman Zyxel ya da Linksys ye şans vereceğim