PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kilitli diferansiyel ömrü hakkında

rain man
05-06-2016, 22:07
Belki yanlış bir soru olacak ama kilitli diferansiyelin herhangi bir ömrü vs var mıdır?

Bugün modelini hatırlamadığım bir bmw ilanında diferansiyel'e özel yağ değişimi tarzı bir şey okumuştum? Böyle bir ekstra bakım var mıdır gerçekten?

Bir de yine bmw'lerde denk geldiğim diferansiyel kırma/bozma gibi durumlar neden olur? Amiyane tabirle fazla yanlamaktan mı? Bunun önden çekişlide kullanılandaki karşılığı nedir?

Rec.O
07-06-2016, 08:28
difransiyel'inde belirli yağ değiştirme periyotları vardır.. ömrü uzar bu şekilde..

Bmw kaç kullanıyosunuz kırma felan demişsiniz difransiyeli 20 25 28 m3?

1.8 turbo
07-06-2016, 09:16
eskı e36 ımda 2 tane kırmıstım. 1 tanesı duz yolda gıderken kırılmıstı. yagını yenı degıstırmıstım, kılıt ıcın katkı atmıstım ıcıne katkı yagın yapısını bozmus su gıbı yag cıkmıstı ıcınden. dıgerını zorlarken kırmıstım. bmw de lastık cok tutuyorsa zorlamıycaksın ya dıfoyu kırar ya aks koparır.

rain man
07-06-2016, 09:31
Araç alfa romeo 147 1.9 jtd q2, önden çekişli torsen tip limitli kaydırmalı diferansiyel.

Diferansiyel için ya da ona özgü herhangi bir bakımım olmadı duymadım. Sadece bmw ilanlarını ve sayfalarını gezerken diff kırılması ve bakımı muhabbetine şahit olduğum için sordum.

Önden çekişli araç için bulunan kilitli diff'te de benzer muhabbet var mı?