PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klimayı durdurmak

İbrahim Erdem
12-07-2016, 22:22
98 model opel corsa aracımda orta konsoldaki klima butonu kırık. Kırık olmasından dolayı sürekli klima çalışır durumda araçta. Orta konsolun temiz çıkmasını bulana kadar idareten klimayı kapatmanın yollarını arıyorum.

Sigorta kutusundan bağlı olan sigortayı sökmeyi düşündüm ama sisteme birden fazla sigorta bağlı sanırım hangisinin neye ait olduğunu gösteren kaynak elimde var ama elektrik işinden hiç anlamadığım için çok anlayamadım. Amacım fan değil klimanın durması. Acaba sigortayı mı yoksa bağlı röleyi mi sökmeliyim?

meganes
12-07-2016, 22:38
klima kompresörü ulaşılabilir erişebilir bir yerde ise üzerindeki bobinin kablosunu soketten sökebilirsiniz mesela,kompresör üzerindeki kabloyu ayırdınızmı bir daha devreye girmez kompresör

İbrahim Erdem
12-07-2016, 22:43
klima kompresörü ulaşılabilir erişebilir bir yerde ise üzerindeki bobinin kablosunu soketten sökebilirsiniz mesela,kompresör üzerindeki kabloyu ayırdınızmı bir daha devreye girmez kompresör

Dediğiniz çok mantıklı. Deneyeyim bunu tabi. Aracın kaput altında gaz teline bile zor ulaşılıyor ama en kötü yardım alırım.

Yigit-Y
12-07-2016, 22:43
İşten anlayan elektrikçi sana buton bile yapar açıp kapatmak için yukarıdaki anlatımının üstüne

İbrahim Erdem
12-07-2016, 22:48
İşten anlayan elektrikçi sana buton bile yapar açıp kapatmak için yukarıdaki anlatımının üstüne

http://i46.tinypic.com/15y9nic.jpg

konsol aynen bu şekilde. soldaki çevirmeli kısmı kendine çekince klima açılıyor normalde. Bende ise orası direk elimde kalıyor. Sıcaklığı kargaburnu ile ayarlasam da o buton normal pozisyonda içerde bir switchi basılı tutuyor. Haliyle orayı kaynatıp yapmak falan zor iş ama konsolu söküp araya bir yere parça uydursam belki olur.

ufuksaracci
12-07-2016, 22:51
Aynı durum benim aracımda da olmuştu. Kırık olan parçayı al eline içeride şeffaf ayağı var ( ayaktan kırıldığını var sayıyorum ), o parçayı tornavida ile itersen klima kapanır.

İbrahim Erdem
12-07-2016, 22:57
Aynı durum benim aracımda da olmuştu. Kırık olan parçayı al eline içeride şeffaf ayağı var ( ayaktan kırıldığını var sayıyorum ), o parçayı tornavida ile itersen klima kapanır.

Bakayım. Ona göre konuya güncelleme çekerim. Sağolun.

ufuksaracci
12-07-2016, 23:00
İstersen bir de kırık parçayı söküp fotoğrafını at daha net anlatabilirim .

İbrahim Erdem
12-07-2016, 23:13
İstersen bir de kırık parçayı söküp fotoğrafını at daha net anlatabilirim .

Gündüz gözüyle bakayım ona. Olmadı kara düzen gidip kırık butonu üstüne bastıracak şekilde bantlayıp idare edeceğim.

bymurat___61
17-07-2016, 01:44
Cogu aracta 2 tane role olur. 1 tanesı manyetık kavramanın , Diğeri ise condenser fanı. ıkısınıde sokersenız hıc bır sorun kalmaz.

Yada kavramanın soketını sokup. Soktugunuz soketı guzelce yalıtmanız lazım.

Ama en saglıklısı rolelerı cekıp almak.

Kadyr
17-07-2016, 08:40
Cevirme butonunu sifira getirince kapanmiyormu? Zaten havalar sicak klima lazim oluyordur

Equinox
17-07-2016, 08:45
Cevirme butonunu sifira getirince kapanmiyormu? Zaten havalar sicak klima lazim oluyordur

Kapanmıyor klima açıldığında 0 konumunda bile olsa komresor çalışıyor. Corsa c var benimde öyle.

Kadyr
17-07-2016, 09:04
değişikmiş o şekilde olduğunu bilmiyordum :)

İbrahim Erdem
20-07-2016, 00:28

Kapanmıyor klima açıldığında 0 konumunda bile olsa komresor çalışıyor. Corsa c var benimde öyle.

Aynen kompresör çalışıyor fan kapalı olsa bile. Klima lazım da gazı yok gibi pek soğutmuyor. Onun dışında kontağı çevirirken klimanın da direk çalışması biraz can sıkıyor açıkçası. Bu aralar pek ilgilenemiyorum araçla iş mevzusu var halloursa direk çıkma orta konsol alıp takıp sorunu temizinden çözmeyi planlıyorum.

Satanael
22-07-2016, 19:30
Palio aracimda klima dusgmesinin kartı bozuktu bazen açıyor bazen acmiyordu.elektrikcide direksiyonun altında gounmeyen bi anahtar koydu ve konsoldaki düğme ile isim kalmadı direk yeni koyduğu anahtardan kullanıyordum. 30 lirami ne vermiştim.

meganes
22-07-2016, 23:19
bu klima halen çalışıyomu durmadımı daha :)