Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.8 GT Toledo PL motor
Merhabalar herkese bir arkadaşıma 1993 Toledo GT PL motor aldık ve parça sorunu yaşamaktayız. İzmitte parça ve işçilik konusu her zaman sorun olmuştur. Arabayı benimde kullanma şansım oldu kısa bir mesafede olsa gidişi gerçekten çok iyi ve zevkli bir araç olduğu belli :) Arabamızın ve motorumuzun biraz toparlanması şart. Bu konu hakkında parça tedarriğinin nereden sağlanabileceği ve İzmit , İstanbul civarında bu araç hakkında bilgisi tecrübesi olan usta bulabilirmiyiz ?
Bildiğin kadarıyla bu motorun bir versiyonu olan KR motor MK2 Golf GTI larda kullanılmakta. Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun oluruz :)
Teşekkürler
Ne tür yardımlara ihtiyacınız var yaptığım bir projenin linki :)
http://www.techturkey.com/forum/letim-sistemleri/214286-scirocco-mk2-gtx-kr-engine-jetronic-gt-gt-ef-conversion.html
Ne tür yardımlara ihtiyacınız var yaptığım bir projenin linki :)
http://www.techturkey.com/forum/letim-sistemleri/214286-scirocco-mk2-gtx-kr-engine-jetronic-gt-gt-ef-conversion.html
Motor içersinde revizyon olması gereken hortumlar var ve iç kısımda kapı döşemeleri kapı içi fitiller vs sorunlu yerlerimiz mevcut. Gördüğüm kadarıyla Pendiktesiniz sizde bir tanışmak bu araç hakkında bilgi paylaşımında bulunmak isteriz :)
Trakya tarafında kırmızı bir araç vardı.O mu acaba?:)
Motor içersinde revizyon olması gereken hortumlar var ve iç kısımda kapı döşemeleri kapı içi fitiller vs sorunlu yerlerimiz mevcut. Gördüğüm kadarıyla Pendiktesiniz sizde bir tanışmak bu araç hakkında bilgi paylaşımında bulunmak isteriz :)
motorunuz k-jetlimi pendikteyim ben beklerim evin bahçesinde uğraşıyorum takıldığınız bir yer olursa sorun yardımcı olayım :)
aracın elektrik ,işletim ve yakıt sistemiyle ilgili problem varsa, doktor ayağınıza gelmiş. Serhat (SNCKTR) Çözer probleminizi.
dediğiniz gibi sadece hortum problemi ise izmitte halledersiniz. vw şseat yedek parçacılarına bakın ,bulamazsanız sanayi camiinin tam arkasında KARAKAŞ KAUÇUK firması var.oradan hortumları temin edebilirsiniz.
tam olarak ne aradığınızı bilmesemde ,kapı içi trim vesaire izmit değil, tr de zor bulunur. anca çıkmacılara bakmak lazım.
aracınız golf 2 gti lerde kullanılan pl kodlu 1.8 16 v motor .
SEHAT İÇİN NOT: Araç KE-JET çok az farklı k-jetten
aracın elektrik ,işletim ve yakıt sistemiyle ilgili problem varsa, doktor ayağınıza gelmiş. Serhat (SNCKTR) Çözer probleminizi.
dediğiniz gibi sadece hortum problemi ise izmitte halledersiniz. vw şseat yedek parçacılarına bakın ,bulamazsanız sanayi camiinin tam arkasında KARAKAŞ KAUÇUK firması var.oradan hortumları temin edebilirsiniz.
tam olarak ne aradığınızı bilmesemde ,kapı içi trim vesaire izmit değil, tr de zor bulunur. anca çıkmacılara bakmak lazım.
Saol abi ezbere bilince elektrik tesisatlarını vag grubu araçların yollara çıkması için elimden geleni yapıyorum :)
KR, PL, 9A, 6A bu motorlar hepsi aynıdır sadece emme manıfoldlarında farklılık olur oda mengenteiler (benzin dağıtıcısı) yerine göre sağa veya sola bakar benim tavsiyem k jetten kurtulmanız ileriye yönelik düşünceniz varsa
Şuanda alt takımı komple yeniledik orjinal parçalarla akisler , rotlar , direksiyon kutusu , salıngaçlar , burçlar frenler vs herşey tamam. Arabayı alalı 1 hafta oldu hala binemedik bindikmi sağlıklı bir şekilde binmek istiyoruz :) Şuanda alt takım haricinde geriye kalan elektrik aksamı olsun , motorun hortumları dağınık ve kötü durumda örneğin araç benzine geçmiyor :) iç kısımda kapı döşemeleri sıkıntılı koltuklar ve konsol iyi durumda. Daha hatırlayamadığım şeyler olabilir. Şöyle bu arabayı bilen birinin detaylı bir gözlem yapması şart :) Bizim bir ayağımızda Pendikte inşallah denk gelmek isteriz Serhat kardeşimizle hem bu araba hakkında sohbet ederiz hemde bir fikir yol gösterebilirse çok iyi olacaktır bizim için :)
Saol abi ezbere bilince elektrik tesisatlarını vag grubu araçların yollara çıkması için elimden geleni yapıyorum :)
KR, PL, 9A, 6A bu motorlar hepsi aynıdır sadece emme manıfoldlarında farklılık olur oda mengenteiler (benzin dağıtıcısı) yerine göre sağa veya sola bakar benim tavsiyem k jetten kurtulmanız ileriye yönelik düşünceniz varsa
Şuanda motor hakkında tek bildiğim bahsettiğiniz gibi PL motor olması ve diğer motorlarla aynı olması K-JET'in ne olduğunu bilmiyorum :)
Şuanda motor hakkında tek bildiğim bahsettiğiniz gibi PL motor olması ve diğer motorlarla aynı olması K-JET'in ne olduğunu bilmiyorum :)
motor 16v mı daha once toledoda gormedimde k ve ke jet dediğimiz olay mekanik enjeksiyon sistemi benzinde çalışmadığına göre hep olduğu gibi bozuktur :)
motor 16v mı daha once toledoda gormedimde k ve ke jet dediğimiz olay mekanik enjeksiyon sistemi benzinde çalışmadığına göre hep olduğu gibi bozuktur :)
evet Serhat 16V motor :) Bakalım bugün aracımızı teslim alıcaz kalan eksiklerin gerekirse resimlerinide çekip paylaşıcam :)