PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 365. Dönem (Kasım 2016) Uzun - Kısa - Yedek Subay Adayları



Sayfa : [1] 2

tuzemen
15-10-2016, 12:32
Herkese selamlar,

Geçen sene konu açılmış bu senede bir konu olsun dedim. :)

Dün uzun dönemlerin yerleri belli olmuş sanırım. Önümüzdeki cuma (21 ekim) kısa dönem ve yedek subayların yerleri belli olacakmış. Ona göre de zaten gideceğimiz tarihler netleşecek. Bende yedek subaylığa hayır dedim bakalım umarım düzgün bir yer çıkar.

Ptt kartlarının da dağıtımı başlamış. Giderek zaman daralıyor. :)

Neler götürülür neler alınması gerek vs. üst dönemde gidenler tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim. Ayrıca telefon konusunu ne yapmak lazım? Acemiliğe götürmeyi planlamıyorum ama ustaya akıllı telefon sokmak çok mu riskli olur?

Şimdiden gidecek devrelere hayırlı tezkereler olsun, tez zamanda bitsin :)))

driver_can
15-10-2016, 13:00
Gidecek arkadaşlar sağ Salim sıkıntısız gidip gelsin inşallah.Bende normalde kasımda gidecektim tecilim 30eylülde bitti.Evrak vermedim içeri şubatta gitmek istiyorum.Kasım sonuna kadar evrak vermem gerekiyormuş şubat İÇİN.Gitsem devre kaybı falan diye kasımda almazlar dimi?

Anıl E.
15-10-2016, 13:03
Slikon taban botun olmazsa olmazı. Kısa dönemlerin acemi birliği için çok fazla çamaşır götürmesine gerek yok. Yani acemi birliği için abartmayın beyler. Düşeceğiniz yere bağlı ama dolabınızda kalabalık yapmayın.

Son olan olaylardan dolayı telefon olayına sıcak bakılıyor mu bilmiyorum ama acemiye götürmeyin zaten . Uğraşacak zaman bulamazsınız en iyisi usta birliğine saklayın

leon45
15-10-2016, 13:24
Şimdiden hayırlı teskereler, 361/b olarak gitmiştim bende.

Acemi birliğine giderken askercell ve kamerasız telefon alın, cüzdan da sivil hattınızı da içeri sokun bir kaç gün sonra sivil hattı takarsınız. Kısa dönem diye pek üstünüze gelmezler. Usta birliğine giderken de yine askercell olsun akıllı telefonu dışarı da emanetçiye bırakın girdiğiniz ortama göre daha sonra içeri alırsınız. Usta birliğinde bir süre üst devre uzun dönemler sivil hat ve akıllı telefon kullandırmaz.

Ben lüleburgaz 65. mknz. p. tugayında yapmıştım oraya çıkan olursa yardımcı olabilirim, sürgün yeri olduğu için uyum sağlamakta zorluk yaşadım hatta uyum sağlayamadan askerlik bitti :)

Bir önerim de acemi birliği bitişinde dağıtım izni kullanmayın en erken süre de bitirip dönün tertipleriniz giderken orda kalmak koyar :)

ottoman32
15-10-2016, 13:43
gençler dediğim gibi ben 363. dönem uzun dönemim edirne merkez 54. mekanize piyadedeyim buralarda gelen olursa özelden ulaşabilir

Slipshod
15-10-2016, 17:49
361kd olarak yaptım bursa asalda. askerlik malzemesi satan yerlerden alışveriş yaparken onlar herşeyi satmaya çalışır almayın :D kontrol ediliyor herkesinki aynı olmak zorunda vs diye korkutmaya çalışırlar kanmayın. ben kendi traş çantamı götürdüm, dediği bir çok şeyi almadım. telefon konusunda acemiye askercelli kamerasız götürdüm onunla idare ettim. usta birliğinde rahattım akıllı kullandım. ama acemiden başka yerlere gidip de telefon yakalatan arkadaşlarım vardı. şans işi biraz. yanınıza bol bol bozuk para alın acemide. kantine uğramadan otomatlardan içecek vs alıyordum. millet haftasonu gelsin de ziyaretçilerden bozuk para isteyelim diye bekliyorlardı :) kasım celbi ***** soğumaya başlıyor havalar yere çömelince oturmayın yere :D zaten ihtiyacınız olan bir çok şeyi temin ediyor tsk. jilet sabun çamaşır filesi vs. çok eşya götürmeyin. son olarak tavsiyem acemi birliğinde bölük kayıtçısı olmaya bakın :D ben bölük kayıtçısıydım eğitimlere provalara falan hiç katılmadım neredeyse. sadece son hafta tören alanındaki provalara gittim o kadar. aklınıza bir şey takılırsa sorabilirsiniz aklıma gelenler bunlar. herkese hayırlı tezkereler şimdiden.

S.Saka
15-10-2016, 19:59
Bende gidiyorum. İşim gereği sürekli dışardayım zaten alışgınım ama telefon işi çok kafama takılıyor hatun yurt dışında whatsapp yükleyebilceğim bir telefon getirsem sıkıntı olur mu acaba ? Bu hafta belli olucak hayırlısıyla allah herkezin gönlüne versin inşallah.

Ome_RS
15-10-2016, 21:18
Bende 364 kd kibristayim. Gelin sizi bekliyoruz :)
Acemiye bise goturme bi yatmalik takim gotur bide tras takimi yeter. Herseyi askeriye veriyor hicbiseye ihtiyacin olmayacak.
Ustaya giderken zaten az cok olayi anlayacan ona gore goturursun. Bizde cuzdanini alip gelen vardi en rahat olnlar oldu. Canta canta malzeme getirenler hep sikinti yasadi. Carsi vs olmadigi icin hicbirisini kullanamiosun.
Acemlikte bi cok yerde nakit gecmez ziraat varsa icine para yukle git. Yanina az nakit al. Ayrica 1 tl bozuk gotur kola makinalarimi kullanirsiniz.
Su olur 3 cift corap atlet don al. Acemilik boyu yikamayla ugrasma dagitda evde yikar tertemiz gidersin. Ayrica netteki blog ve forumlardaki konulara bi goz at. Belki dikkatini ceker bisi goturursun. Ama kantinlerde hele alay kantinlerdinde hersey var ve ucuz. Ihtiyaclarini oradan halledersin. He bide verdikleri sampuan dis fircasi macunu kotu kendi takimini goturmnde fayda var. Yoksa yine kantinden alirsin. Iclik sanirim vermiyorlar artik kis oldugi icin eger usurm dersen iclik de gotur. Simdiden hayirli teskereler.

xILuciferIx
15-10-2016, 21:35
Uzun dönem gitmiştim mayısta geldim.
1- Saç traşınızı düzgün bi şekilde olun gitmeden 3 e vurup geçin orada ederseler kıllı bi şekilde 3-4 gün gezersiniz.
2- Bozuk para götürün.
3- 2 tane düzgün tabanlık alın.
4- Kendi diş macunu ve fırçanızı alın verdikleri çok kötü
5- Pişik kremi götürün sokarsanız iyi olur.
6- Verdikleri içlikler %100 yün olduğu kendi içliğinizi götürün
Başka da bir şeye gerek yok 3 çorap 3 boxer 2 atlet yeter zaten kantinde her şey satılıyor.Tabi sıra gelir de alabilirseniz :)

Emre-Dylan
15-10-2016, 21:49
Herkese hayırlı uğurlu olsun şimdiden Allah dert zeval vermesin gidenlere, sağ salim gidip alnının akıyla gelmeyi nasip etsin Rabbim herkese. Ben 93/4 gittim k.d tertibim yanılmıyorsam 354. dönem olması lazımdı, vay be ne yıllar ne çabuk geçiyo... :)

HKND
15-10-2016, 22:12
Nefesleri tuttuk haftaya cumaya bekliyoruz. Rabbim hayırlısıyla gidip gelmek nasip etsin. Ayrıca PTT kartım gelmiş, yol parası bu karta yatacakmış.

Selim.Y
15-10-2016, 22:17
Üniversiteden mezun oldum. Şubatta askere gitmeyi düşünüyorum. Uzun dönem çıkabilir mi ?
Subatta gidersen uzun dönem cıkar dedi bi kaç arkadaşım

Emre-Dylan
15-10-2016, 22:26
Üniversiteden mezun oldum. Şubatta askere gitmeyi düşünüyorum. Uzun dönem çıkabilir mi ?
Subatta gidersen uzun dönem cıkar dedi bi kaç arkadaşım

Ben ilk defa duyuyorum öyle bir şey olduğunu genelde tercih meselesidir o durum adam ben astek olarak yapmak istiyorum derse uzun gider ve genelde sayısalcıları alırlar sözelciler çok nadir olur olursada piyade astek olur. Bizim tankçılarda ki astekler hep mühendisti kasıtlı olarak seçiyorlarmış sayısalcıları

S.Saka
15-10-2016, 22:32
Nefesleri tuttuk haftaya cumaya bekliyoruz. Rabbim hayırlısıyla gidip gelmek nasip etsin. Ayrıca PTT kartım gelmiş, yol parası bu karta yatacakmış.

Kardeş başvuru yapmadın dimi ? Devlet kendi gönderiyor bu kartı ? Benim elime geçmedi de onun için soruyorum.

HKND
15-10-2016, 22:36
Kardeş başvuru yapmadın dimi ? Devlet kendi gönderiyor bu kartı ? Benim elime geçmedi de onun için soruyorum.

Aynen kendi geliyor, biz celp işlemlerini yaptığımız anda PTT asker karta da başvurmuş oluyoruz.

chatlaxs
15-10-2016, 23:43
vay be 1 sene geçmiş 361 kd gitmiştim bende :)
acemilikte ilk 2 hafta kantin işini unutun :D sigara içenler stoklu gitsin kantini bulsanız bile sıra gelmez zaten ,sıra size gelse sigara biter :D bozuk para alın ,pamuklu çorap alın, naylonlar hem ayak kokutuyor hem teri emmiyor akşama kadar botun içinde ayak kendinden geçiyor.

Emre-Dylan
16-10-2016, 00:16
Sigara almayın bolca aileniz ziyarete gelirken en fazla 3 paket alıp getirsin orada kilitli dolap filan yok. Benim bot boyasını bile çalmışlardı aq oğlu kim yaptıysa neyse etimesgut zırhlı birliklerde yapmayın da acemiliği nerede yapıyosanız yapın. Sabah 6 akşam 6 yürüyüş yaptık acemilikte feleğim kaydı 3 gün evde ayağımın üstüne basamadım acıdan çok pis yürürüm :D :D

Zero
16-10-2016, 18:22
Acemi mamakta sürünmekten yürümeyi unutmuştuk 2.tabur 5. Bölükte keçikıran tepesi eğitim alanı sırf o bölüğün soğuktan kendimizi kaybettik gece 10 da habersiz gömlekle birden sürünerek tepeye çıkardıkları için kış günü :) akıllı telefon için usta birliğinde bir süre beklemenizi tavsiye ederim benim telefonumu bölük komutanı yüzbaşının odasından kilitli telefon dolabından çaldılar nizamiyeci olduğumız için sıkı aramalar sonucu son anda dışarı çıkarılmadan yakaladık kendimiz. Yün ama çokta kalın olmayan çorap ve düşeceğiniz bölgeye göre bolca yün içlikle gidin fazla sigata stoklamayın ve mümkünse gizli sokun içerde yer değiştirebilir birçok şeyiniz ilk gittiğinizde. Nizamiyeci veya yazıcı olmaya çabalayın herşeye sazan gibi atlayıp el kaldırmayın. Üst devrelerin it kopuk tayfasıyla fazla ters düşmeyin taviz vermeyin ama fazla dikine gitmek bazı durumlarda sıkıntıya sokabilir. Hayırlı teskereler şimdiden :)

sirhot
16-10-2016, 18:51
359 kd gitmiştim bende Kıbrıstaydım hudutta herşey serbestti telefon vs askercell olmadıgından :D günler çabuk geçiyor. Sağ salim gidip gelirsiniz inş. şimdiden hayırlı teskereler

alper_pug
16-10-2016, 19:59
360 kd gittim bende. Acemilik 10 numara tadını çıkarın :D Bozuk para - silikon taban - diş fırçası - küçük bir el feneri - telefon kartı. Bunlar acemi birliğinde çok işime yaramıştı.

Acemi Kastamonu Gölköy , usta birliği Antalya Döşemealtı L tipi cezaevi. Buraya düşenler olursa yardımcı olabilirim. Allah yardımcınız olsun , sağ salim gidip gelin inşallah.

MDeniz
16-10-2016, 20:07
Şubatta gitmek istiyorum ne Zaman ne yapmam gerekiyor arkadaşlar 4 yıl mevzunuyum tecilliyim

leon45
16-10-2016, 20:29
Acemi mamakta sürünmekten yürümeyi unutmuştuk 2.tabur 5. Bölükte keçikıran tepesi eğitim alanı sırf o bölüğün soğuktan kendimizi kaybettik gece 10 da habersiz gömlekle birden sürünerek tepeye çıkardıkları için kış günü :) akıllı telefon için usta birliğinde bir süre beklemenizi tavsiye ederim benim telefonumu bölük komutanı yüzbaşının odasından kilitli telefon dolabından çaldılar nizamiyeci olduğumız için sıkı aramalar sonucu son anda dışarı çıkarılmadan yakaladık kendimiz. Yün ama çokta kalın olmayan çorap ve düşeceğiniz bölgeye göre bolca yün içlikle gidin fazla sigata stoklamayın ve mümkünse gizli sokun içerde yer değiştirebilir birçok şeyiniz ilk gittiğinizde. Nizamiyeci veya yazıcı olmaya çabalayın herşeye sazan gibi atlayıp el kaldırmayın. Üst devrelerin it kopuk tayfasıyla fazla ters düşmeyin taviz vermeyin ama fazla dikine gitmek bazı durumlarda sıkıntıya sokabilir. Hayırlı teskereler şimdiden :)

2/5 bizim yandaydı biz sabah uyandığmızda onlar uygun adım yürüyordu, ben sosyete bölüğü 1.tb 6. bölükteydim :)

Ferhat_V
16-10-2016, 21:43
çok bişey götürme sadece cüzdan ve banka kartı yada kredi kartı götür yeter..nakit bozmaz askeriye hep bozuk parayla alırsın çayını kahveni varsa zaten otomatik makinadan alıyorsun

kendi permatik yada jiletin don atlet çorap sigaran...zaten acemilikte yürüyüş koşu ve antreman yapacaksın sürekli..usta birliğinde ailen istediğin telefonu getirir ziyarette..bolu komando okuluna hala oğluna kutulu sıfır telefon götürdük..şimdi şırnakta kendisi note 2 ile hergün facebookta :)

jr1905
16-10-2016, 21:47
Bende bi gazla bozdurdum tecili zaman yaklastikça stres başlıyor yavaştan. 21 ekimde yerler açıklanacakmış insallah kıbrıs çıkar 1 haftadir kardesimin yanindayim kibrista manitada yaptim burada carsi izinleri bos gecmez bari :)

S.Saka
17-10-2016, 18:17
Ben askercelle ucuz bir telefon getiricem arkadaşlar siz getirecekmisiniz ?

Canselmo
17-10-2016, 19:34
Valla ben tuşlu telefon ve kendi sivil hattımı götürcem. Saklıcam artık bi yerlere askercell için paratuzağı diyolar. Sivil hattımı takarım içerde akşam 6 dan sonra konuşurum bide.

S.Saka
17-10-2016, 19:38
Valla ben tuşlu telefon ve kendi sivil hattımı götürcem. Saklıcam artık bi yerlere askercell için paratuzağı diyolar. Sivil hattımı takarım içerde akşam 6 dan sonra konuşurum bide.

Kardeşim türkcellin 20 TL'lik bir paketi var ucuzdu incele istersen. Kafan rahat olur gizlicem diye uğraşmazsın en azından.

tuzemen
17-10-2016, 21:23
acemilikte telefon götürmeyi düşünmüyorum. küçük bi mp3 çalarım var onla idare edicem, ustalıkta da yeri çözdükten sonra ziyaret sırasında bizimkilerden akıllı telefonla + kendi hattımı isterim diye düşünüyorum. 1-2 ayda telefonsuz geçsin kafa dinlerim belki :)

MDeniz
17-10-2016, 21:47
tecili eylülde yada kasımın ilk haftasında bozsam kesin şubatta gidermiyim arkadaşlar mayısa kalırsam vay halime :S

tuzemen
17-10-2016, 21:49
30 kasıma kadar teciliniz bozabilirsiniz diye biliyorum mayıs celbi için.

tuzemen
17-10-2016, 21:50
30 kasıma kadar teciliniz bozabilirsiniz diye biliyorum mayıs celbi için.

düzeltiyorum, şubat celbi için :)

phantom
17-10-2016, 23:21
alayınız torunumsunuz
:hihih::hihih::hihih:
265. olarak taaaa bilmem kaç yıl önce gittim.
(zorunuza gitmesin)
bu lafları şimdiden çalışın. takıldığınız yerleri sorun :)
kolay gelsin, kazasız belasız...

Sezgin
18-10-2016, 00:16
Ever beyler uzun donemlerin yerleri aciklanmis KD ler ne zaman belli oluyor, sizi bekliyoruz dort gozle :)

muratr
18-10-2016, 00:24
bende yerini bekleyenlerdenim benimde ptt kartım gelmedi ama bi şubeye gideyim diyordum :)

Ome_RS
18-10-2016, 02:01
Bende acemiligi mamak mebs te yaptim. 2/5tik. Birak surunmeyi uygun adim yurudumuzu hatirlamiyorum. Sadece son hafta yemin toreni hazirligi yuruyusleri biraz yormustu. Tek ogrendigim davar gibi bulundugun yere yatarak dinlemek olmustu. Sivilde oturmayacagimiz yerlere yatip uyuyoduk :) bankta cimende betonda nereti bulursak. Komutanlar artik cok goze batiyor diye bizi egitim alanina gotururdu burada yatin dikkat cekmeyin derlerdi :) gazinoda ps4 bile vardi millet pes oynar biz masa tenisi turnuvasi yapardik. Mamak cok iyi orda kalmayi cok istemistim..
Sanirim kapatiyorlar ama bizden sonra asker gelmeyecek polatliya tasinacak demislerdi

Zero
18-10-2016, 03:08
Bende acemiligi mamak mebs te yaptim. 2/5tik. Birak surunmeyi uygun adim yurudumuzu hatirlamiyorum. Sadece son hafta yemin toreni hazirligi yuruyusleri biraz yormustu. Tek ogrendigim davar gibi bulundugun yere yatarak dinlemek olmustu. Sivilde oturmayacagimiz yerlere yatip uyuyoduk :) bankta cimende betonda nereti bulursak. Komutanlar artik cok goze batiyor diye bizi egitim alanina gotururdu burada yatin dikkat cekmeyin derlerdi :) gazinoda ps4 bile vardi millet pes oynar biz masa tenisi turnuvasi yapardik. Mamak cok iyi orda kalmayi cok istemistim..
Sanirim kapatiyorlar ama bizden sonra asker gelmeyecek polatliya tasinacak demislerdi

Hangi dönem yaptın bilmiyorum ama çok şanslıymışsın. Hasan isimli komutan vardı takım komutanı olarak(subay kendisi) resmen canımızı çıkardı. Günde 3 öğün hayvan gibi yemek yiyerek 6 kilo verdim 20 küsür günde :)

denizhandinc
18-10-2016, 06:38
Bende bi gazla bozdurdum tecili zaman yaklastikça stres başlıyor yavaştan. 21 ekimde yerler açıklanacakmış insallah kıbrıs çıkar 1 haftadir kardesimin yanindayim kibrista manitada yaptim burada carsi izinleri bos gecmez bari :)

manita varsa kıbrıs cekilir. yoksa tam bir survivor adası asker icin :D

jr1905
18-10-2016, 19:06
manita varsa kıbrıs cekilir. yoksa tam bir survivor adası asker icin :D

Tahmin edebiliyorum ne kadar zor olacağını bu şekilde kendimi avutmaya çalışıyorum :) hayirlisi artık ya neresi çıkarsa

Ome_RS
18-10-2016, 21:52
Hangi dönem yaptın bilmiyorum ama çok şanslıymışsın. Hasan isimli komutan vardı takım komutanı olarak(subay kendisi) resmen canımızı çıkardı. Günde 3 öğün hayvan gibi yemek yiyerek 6 kilo verdim 20 küsür günde :)

Ben 364kd olarak yaptim. Hala kibrista askerim. $89 Boluk komutanimiz mustafa yzb idi. Takim asb erkan asb vardi. Hepai cok iyilerdi sansimiza esprili ilgili sicakkanli davraniyorlardi. surekli derdi sorunu olan varmi diye sorarlar tek tek herkesle muhabbet ederlerdi. Boluk komutani uzm. cavuslar ve subaylar egtm verirken gordugunde onlara takiliyordu. Olm bunlar okumus adam aptal muamelesi yapmayin gosterin birakin cocuklar istirahat etsin derdi. Egitim alanina cay makinasi buzdolabi flan getrtmisti. Diger bolukler sevmezdi bizi pek. Adamlarin surunmekten dirsekleri yara bere icindeyken bizim kamuflajlarda toz bile yoktu. Yat ictimasndnn sonra gece yarisina kadar komutanlarla avluda oturur muhabnet ederdik. Guzeldi ya acemilik :)

jr1905
20-10-2016, 18:38
Yarin yerler açıklanıyor beyler simdiden stres basladi :)

tuzemen
20-10-2016, 19:38
stres ki ne stres umarım herkes dilediği yere düşer sağ salim bitirir :)

S.Saka
20-10-2016, 19:40
Arkadaşlar kafayı sıyırcam vakit geçmiyor :) Açıklansa da bilsek ne gircek ne çıkıcak :)

Sezgin
20-10-2016, 20:39
Yarin saat 10 da aciklanacak derler 11 den once sisteme girilmez :D

MustafaCam
20-10-2016, 20:51
Ben arkadaşla başvuru yaptım ağustos ayında kısa dönem için ona ptt kart geldi bana gelmedi sıkıntı olur mu ? Pek zannetmiyorum ama bir sorayım dedim?

HKND
20-10-2016, 20:58
Ben arkadaşla başvuru yaptım ağustos ayında kısa dönem için ona ptt kart geldi bana gelmedi sıkıntı olur mu ? Pek zannetmiyorum ama bir sorayım dedim?

Ptt kart gereksiz, sadece yol paran yatacak ptt posta çeki hesabına o yatan parayı gidip şubeden direk çekebilirsin. Ben hafta sonu felan çekebilirim düşüncesiyle gittim şifresini de aldım, daha da kullanmam.

jr1905
20-10-2016, 21:16
Banada gelmedi ptt kart. Cok uzun zamandir bu kadar gerildigimi hatirlamiyorum ya ben mi cok abartiyorum diyorumda herkeste var sanirim bu stres.

Kahnweb
20-10-2016, 21:19
Atarsa sadece 003 �� Bitti geliyorum benden bu kadar.

Askerlikle ilgili merakı sorusu takıldığı bir şeyi olanlara yardımcı olabilirim.

jr1905
20-10-2016, 21:32
Atarsa sadece 003 �� Bitti geliyorum benden bu kadar.

Askerlikle ilgili merakı sorusu takıldığı bir şeyi olanlara yardımcı olabilirim.
Suan tek merak ettiğim acemilikte askercell degilde kendi hattımizi kullansak bişey olur mu girerken kontrol ederler mi ?

Kahnweb
20-10-2016, 22:10
Suan tek merak ettiğim acemilikte askercell degilde kendi hattımizi kullansak bişey olur mu girerken kontrol ederler mi ?

Yok ya bişey demezler, acemilikte görev telefonu dediğimiz samsung ve sivil hat kullan. Ustaya akilli goturursun. Askercell falan alma boşa masraf. Sivil hat götür 2,3 gün gözlemle ortami kullan en azindan benim acemi birliği ve şu an görev yaptığım taburda askercell kullanan yok.

MustafaCam
20-10-2016, 22:12
Gerilecek bir şey yok arkadaşım , bu benim fikrim. Okul biter bitmez aldığım ilk karar askere gitmek oldu . İsteyerek ve severek git, rabbimde güzel insanlarla karşılaştırsın. Nereye çıktığın falan filan hikaye . Allahın izniyle herkesinki sağ salim biter

jr1905
20-10-2016, 22:22
Yok ya bişey demezler, acemilikte görev telefonu dediğimiz samsung ve sivil hat kullan. Ustaya akilli goturursun. Askercell falan alma boşa masraf. Sivil hat götür 2,3 gün gözlemle ortami kullan en azindan benim acemi birliği ve şu an görev yaptığım taburda askercell kullanan yok.

Eyvallah saolasın. Buarada hayırlı teskereler :)

Kahnweb
20-10-2016, 22:31
Eyvallah kral sağolasın

HKND
20-10-2016, 23:03
Sabahki sonuç açıklama sayfasında askerliğimizin çıkacağı muhtemel yerler;

Kısa Dönem

Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı - Kütahya
3. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı / AfyonKarahisar
Çavuş Egitim Tabur Komutanlıgı /Samsun
8.nci Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığı / Manisa
2.Ulaştırma Okulu ve Er Eğitim Taburu / Manisa
Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı / Konya
1.Komando Tugay Komutanlığı Melikgazi / Kayseri
1. Jandarma Er Eğitim Taburu / Kastamonu
125. Jandarma Er Egitim Alayi Safranbolu / Karabük
Jandarma Muhabere Er Eğitim Tabur Komutanlığı Seferihisar / İzmir
Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı Sarıyer / İstanbul
İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Küçükyalı / İstanbul
Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı / İskenderun
Dağ Komando Okulu ve Merkez Komutanlığı / Isparta
40. Piyade Er Eğitim Alayı / Isparta
59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı / Erzincan
3. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı Ezine / Çanakkale
116.Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı / Çanakkale
Veteriner Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Gemlik / Bursa
Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alayı / Gaziemir
58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı / Burdur
5’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı - Kastamonu
10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı / Bornova / İzmir
2.Komando Tugay Komutanlığı /Bolu
Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı Söğüt / Bilecik
Bakım Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanlığı / Balıkesir
1. Jandarma Er Eğitim Taburu / Aydın
Eğitim Merkezi MEBS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI / Ankara
Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı / Ankara
3. Piyade Eğitim Tugayı Komutanlığı / Antalya
15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı / Amasya

Yedek Subay

Jandarma Komando Okulu Eğitim Merkezi Komutanlığı - Foça / İZMİR
Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı - Altınova / YALOVA
Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı - Gemlik - BURSA
Sahra Sıhhıye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı - SAMSUN
İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı - Küçükyalı-Maltepe / İSTANBUL
Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı - Gaziemir / İZMİR
Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı - BALIKESİR
Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı - Mamak / ANKARA
İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı - Narlıdere /İZMİR
Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı - Dutlukır / KONYA
Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı - Polatlı / ANKARA
Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı - Etimesgut / ANKARA
Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı - Eğirdir / ISPARTA
Piyade Okul Komutanlığı - Tuzla / İSTANBUL

Kubilay
20-10-2016, 23:37
Ben de bekliyorum bakalım neresi çıkacak 2. Döneme kalmam inşallah işten ayrıldım

Faruk_Vtec
20-10-2016, 23:43
beyler açıklanan yerler tatıl yerı gıbı yahu.. :)

2009 Manısa / Kırkağaç - 6. Komando Alayı
2010 Tuncelı / Hozat - Dağ Karakolu

askerdeyken bızede bıter ustunden yıllar geçer acı & tatlı anılarınız olur hatta buraları ararsınız derlerdı bızde 'yaw hee hee' derdık.. :)
3 farklı kısa donem(329/331/333) goren bırı olarak :) benım tavsıyem tadını çıkarmaya bakın çünkü sonra ıstesenızde orada olamayacaksınız, bıtelı 6 yıldan fazla olmuş ve gerçekten güzel gunlerdı..

Allah sabır kuvvet versın, hayırlı teskereler..

Slipshod
21-10-2016, 00:06
Acemi için girişte telefon olup olmadığını sormuşlardı. Askercell vardı kontrol etmişlerdi askercell mi diye. Ama içerde askercell satışı için stand kurmuşlardı. Yani diyeceğim şu ki sivil sim kartınızı saklayın cuzdana falan bi yere boş telefon olsun yanınızda. Sorarlarsa içerde stand kuruluyormuş öyle dediler içeriden alıcam dersiniz. Bahaneniz olur ��

S.Saka
21-10-2016, 07:33
Kaldı 2 saat. Heyecan tavan yaptı

ottoman32
21-10-2016, 07:48
samsun sahra sıhhıye'ye düşenler yaşadı rahattır bende orda yapmıştım acemiliği

Canselmo
21-10-2016, 09:36
Bekliyoruz hala açıklanmadı.

Volkann
21-10-2016, 09:38
353 ksd acemi kastamonu usta birliği orduydu , inş kastamonuya düşersiniz resmen çiftlikti.

KGüneyli
21-10-2016, 09:47
2013 ün sonunda hatay serinyol'a düşmüştüm acemi birliği olarak. 10.bölükteydim. Komutanlar on numaraydı ama cok lanet pis biyer. eğitim alanı en uzak olan bölük bizimkiydi sabah aksam nerden baksan 10 km egitim alanına yürür dururduk. Kantinden doğru düzgün alış veriş yaptıgımı hatırlamıyorum sıra cok oluyordu . 67 gün orda bi güzel ezdiler bizi uzun lafın kısası yat kalk çömel bilmem ne. Sonra usta birlikleri belirlendi 150 kişi içinen 1 ben batıya düştüm. Side Jandarma kampına Cankurtaran olarak gönderdiler Huzuru buldum. Keske askerlik bitmese dediğim günler oldu.

Şimdiden herkese hayırlı teskereler. :)

S.Saka
21-10-2016, 09:52
Açıklanmadı öldürcekler beni sonunda. E-Devlette şehit olcam bu gidişle :)

Canselmo
21-10-2016, 09:54
f5 yapmaktan ciğerim soldu

jr1905
21-10-2016, 10:00
Bilerek mi yapıyorlar anlamadım ki gecede garip garip rüyalar gördüm uyuyamadım zaten :)

KÖROĞLU
21-10-2016, 10:06
Parmağımdaki 327. dönem yüzüğüne bakınca ne ara 365 oldu dedim sonra bir düşündüm gidip geleli 6 sene olmuş.

İnşallah gidecek olan herkesin başında "insan" olan komutanlar olur. Mekanın çok önemi yok zira.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

S.Saka
21-10-2016, 10:37
Şubeyi aradım dangalak haftaya açıklancak dedi sövcektim az daha. Donanımhaber de herkez bügün açıklanıcak diyor

muratr
21-10-2016, 10:45
banada şubeden 25-20 ekim arasında açıklanacak dendi :/

Canselmo
21-10-2016, 10:46
dalgamı geçiyorlar anlamadım ki

jr1905
21-10-2016, 10:46
Aynen bi 25 ekim muhabbeti dolaşıyor ama bence bugün açıklanacak TRT duyurusunda 21 ekim saat 10.30 dan sonra açıklanacak yazıyordu.

mrtngn
21-10-2016, 11:23
Arkadaşım için Bursa askerlik şubeyi aradık. Bugün açıklanacakmış saat 5 'e kadar edevletten takip edin dediler

driver_can
21-10-2016, 11:36
Bende bu sabah şubat celbi için evraklarımı verdim 25 ocakta açıklanacakmış benimde.Kısa dönem normalde kasımda gitmem gerekiyordu.İş yerindeki durumlardan dolayı şubata erteledim.

Thracian
21-10-2016, 12:41
Askerlik şubelerinden tc kimlikle öğrenebilirler

tuzemen
21-10-2016, 12:51
şubeyi arayıp öğrendim,

acemi usta aynı yer 1. grup manisa 1.piyade eğitim tugay çıktı :)

S.Saka
21-10-2016, 13:12
Acemi birliği Samsun
Usta birliği Tekirdağ/Merkez
1.Grup

MustafaCam
21-10-2016, 13:14
Acemi ankara mamak, usta kıbrıs lefkoşa kısa dönem

Yogi
21-10-2016, 13:23
şubeyi arayıp öğrendim,

acemi usta aynı yer 1. grup manisa 1.piyade eğitim tugay çıktı :)

Bende orda yaptım kaçıncı tabur kaçıncı bölük?

jr1905
21-10-2016, 13:39
Herkese hayırlı olsun. Banada acemi ankara etimesgut usta erzurum çıktı.

MDeniz
21-10-2016, 13:40
Dün tecili bozdurdum şubatta kısa dönem inşallah yedek subay oluruz inşallah

KÖROĞLU
21-10-2016, 14:03
Dün tecili bozdurdum şubatta kısa dönem inşallah yedek subay oluruz inşallah

Neden yedek subay olmak istiyorsun ? Özel değilse tabi.

denizhandinc
21-10-2016, 14:23
Acemi ankara mamak, usta kıbrıs lefkoşa kısa dönem

Mamakta yatarsın, lefkosa çöl haberin olsun

MDeniz
21-10-2016, 14:58
Neden yedek subay olmak istiyorsun ? Özel değilse tabi.


Er den iyidir:) kısa dönem askerlik genelde yedek subay değil mi

driver_can
21-10-2016, 15:14
Er den iyidir:) kısa dönem askerlik genelde yedek subay değil mi

Yedek subay olarak gidince kısa yapmıyorsunuz.2.5 ay eğitim sonrada 9.5 ay yedek subay olarak maaşlı askerlik yapıyorsunuz.Toplam 1 yıl sürüyor yani.Kısa gidince er olarak maaşsız gidiyoruz.

ottoman32
21-10-2016, 15:18
benim gibi sağlıkcıysan 1 ay acemilik samsunda sonra kura çekiyorsun 10 ayda oyda orda edirnede şuan 3.650 maas yatıyor

MDeniz
21-10-2016, 15:26
Yedek subay olarak gidince kısa yapmıyorsunuz.2.5 ay eğitim sonrada 9.5 ay yedek subay olarak maaşlı askerlik yapıyorsunuz.Toplam 1 yıl sürüyor yani.Kısa gidince er olarak maaşsız gidiyoruz.

Anladım kafamız rahat etsin de ne olursak olalım derdindeyim vallahi

S.Özcan
21-10-2016, 15:30
Yedek subay olarak gidince kısa yapmıyorsunuz.2.5 ay eğitim sonrada 9.5 ay yedek subay olarak maaşlı askerlik yapıyorsunuz.Toplam 1 yıl sürüyor yani.Kısa gidince er olarak maaşsız gidiyoruz.

ben 36 lira maaş alıyordum, yanlış bilgilendirme olmasın erlerde maaş alıyor :D

KOSEREN
21-10-2016, 15:37
Yedek subay maaşları ne kadar şu anda doğu-batı olarak?

Thracian
21-10-2016, 15:41
Kayınbiradere izmir il jandarma. Er. Acemi ve usta birlik çıktı.

Canselmo
21-10-2016, 15:41
Acemi birliği samsun piyade
Usta İstanbul esenler piyade

Evrenoz
21-10-2016, 16:04
çorluya çıkan yok mu :)

İntegra 8819
21-10-2016, 16:14
Acemi : Ankara Mamak MEBS
Usta : Kıbrıs - Lefkosa

Herkese hayırlı olsun ..

kingaf
21-10-2016, 16:14
ACEMİLİK ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI/ANKARA ETİMESGUT
SINIF: BAKIM
Usta birliği bende yazmıyor bunun hakkında bilgisi olan varmıdır? Usta birliği neresi çıkar ve bakımcı ne iş yapar biraz bilgi alabilirmiyim :)
Herkese şimdiden hayırlı teskereler :)

FaBeRgE
21-10-2016, 16:25
Ankara Mamak çıkanlar, inşAllah sosyete bölüğüne düşerler. Mamak hem en rahat, hemde zor olan bir acemi birliği. Ben acemiliğimde 9kg aldım, kilo verenlerde oldu :)

B-T-K
21-10-2016, 16:27
Eğitim Birliği MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA
Esas Birliği39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 49 UNCU P.A. AĞ.HAV.BL. / GÜZELYURT / GÜZELYURT

Var mı daha önce Güzelyurtta askerlik yapmış olan ?

mrtngn
21-10-2016, 16:34
Arkadaşın istanbul il jandarma acemilikte usta birliğide aynı. Nedir değildir bilgisi olan var mı ?

emp:)
21-10-2016, 16:49
Herkese hayırlı teskereler.

Acemi:Amasya
Usta: Bitlis/Tatvan kimin bedduasını aldım bilmiyorum:D

tuzemen
21-10-2016, 17:07
Bende orda yaptım kaçıncı tabur kaçıncı bölük?

şu şekilde yazıyor abi ama,

http://i65.tinypic.com/15r01zr.jpg

Canselmo
21-10-2016, 17:09
Arkadaşın istanbul il jandarma acemilikte usta birliğide aynı. Nedir değildir bilgisi olan var mı ?

benim arkadşaımda istanbul il jandarmaya düştü. Kendiside araştırıyor şimdi.

HKND
21-10-2016, 17:25
İzmir il Jandarma çıktı nasibimize. Var mı TT'den aynı yere düşen tertiplerim? Ek olarak bilgisi olan var mı bura hakkında, nasıldır, nerededir?

muratr
21-10-2016, 18:09
Herkese hayırlı teskereler.

Acemi:15 İNCİ P.EĞT.TUG. 5 İNCİ P.EĞT.TB. / SAMSUN MERKEZ / SAMSUN
Usta:18 İNCİ MKNZ.P.TUG. TOP.TB. KH. VE KH.HİZ.BL. / ÇANAKKALE GELİBOLU / ÇANAKKALE -KISA_DÖNEM ER

varmı benimle aynı yerlere denk düşen :)

Ome_RS
21-10-2016, 18:18
Eğitim Birliği MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / ANKARA MAMAK / ANKARA
Esas Birliği39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 49 UNCU P.A. AĞ.HAV.BL. / GÜZELYURT / GÜZELYURT

Var mı daha önce Güzelyurtta askerlik yapmış olan ?

Kardesim yanima geliyorsun ayni bolukteyiz. Ben karargahtayim santralciyim taburun enrahat askeriyim moralini bozmak olmasin b.ku yedin :)

Canselmo
21-10-2016, 18:33
Herkese hayırlı teskereler.

Acemi:15 İNCİ P.EĞT.TUG. 5 İNCİ P.EĞT.TB. / SAMSUN MERKEZ / SAMSUN
Usta:18 İNCİ MKNZ.P.TUG. TOP.TB. KH. VE KH.HİZ.BL. / ÇANAKKALE GELİBOLU / ÇANAKKALE -KISA_DÖNEM ER

varmı benimle aynı yerlere denk düşen :)

Acemiligimiz ayni yer forum.donanimhaber de 3 4 kisi daha var. Whatsapp grubu kurduk numaranizi pm atin ekleyim

muratr
21-10-2016, 18:38
Acemiligimiz ayni yer forum.donanimhaber de 3 4 kisi daha var. Whatsapp grubu kurduk numaranizi pm atin ekleyim

numaramı pm liyorum hayırlısı inşş kardeşim topçular buraya o zaman :)

Kubilay
21-10-2016, 19:00
Herkese hayırlı olsun. Bana da acemi mamak usta kıbrıs dediler telefonda ama e devletten çıkmıyor benim sonucum bilgisi olan var mı?

B-T-K
21-10-2016, 19:20
Kardesim yanima geliyorsun ayni bolukteyiz. Ben karargahtayim santralciyim taburun enrahat askeriyim moralini bozmak olmasin b.ku yedin :)

Hadi yav :D Konuştuklarım arasında ilk kez biri tatil yerine gidiyorsun demedi :D

Kubilay
21-10-2016, 19:32
Tamam yedek subay sorgulamadan çıkıyomuş ya er sorgulama yapıyodum hep. 39. Mekanize lefkoşa

SPEEDY
21-10-2016, 20:28
Eğitim Birliği 5 İNCİ P.EĞT.TUG.K.LIĞI / SİVAS MERKEZ / SİVAS

Esas Birliği 3 ÜNCÜ OR.HRK.KUR.YBŞK.LIĞI MEBS A. KH. VE KH.BL. / ERZİNCAN MERKEZ / ERZİNCAN

Sınıf MUHABERE

Sevk Bitiş 03/11/2016

Sivas'ı geçtimde kış Erzincan'da nasıl geçer. Birde bu muharebe'nin olayı nedir? Nasıl bir yere gidiyoruz bilgide bulamadım pek internetten.

Yogi
21-10-2016, 20:32
şu şekilde yazıyor abi ama,

http://i65.tinypic.com/15r01zr.jpg

Batı kisladasin %90 eğitim çavuşu olacaksın kolay gelsin:)

Ozelden numaramı atıyorum sormak istediğin şeyler varsa yardımcı olurum
357kd 3.tabur 4. Bolukte yazıcı olarak yaptım doğu kisladaydik ama mantık ayni

R.I.P
21-10-2016, 20:41
Eğitim Birliği 5 İNCİ P.EĞT.TUG.K.LIĞI / SİVAS MERKEZ / SİVAS

Esas Birliği 3 ÜNCÜ OR.HRK.KUR.YBŞK.LIĞI MEBS A. KH. VE KH.BL. / ERZİNCAN MERKEZ / ERZİNCAN

Sınıf MUHABERE

Sevk Bitiş 03/11/2016

Sivas'ı geçtimde kış Erzincan'da nasıl geçer. Birde bu muharebe'nin olayı nedir? Nasıl bir yere gidiyoruz bilgide bulamadım pek internetten.

''muhaberesiz muharebe olmaz'' yani özetle iletişim/haberleşme

benim sınıfım piyade olarak açıklanmıştı. ama gittiğim askerli lisenin muhabere takımındaydım. bütün gün telefon santralinde çay/kahve eşliğinde telefon başındaydım. cep telefonuna ihtiyacım yoktu :)

gökan
21-10-2016, 20:54
Herkese hayırlı teskereler.

Acemi:Amasya
Usta: Bitlis/Tatvan kimin bedduasını aldım bilmiyorum:D

tatvan çok guzel bır yer bol bol gölü izlersin askerıye göl kenarında

Ome_RS
21-10-2016, 21:37
Hadi yav :D Konuştuklarım arasında ilk kez biri tatil yerine gidiyorsun demedi :D

Biz hatta onlara agir hayvan diyoruz :) ayni kisladayis koguslari farkli.
Kanalizasyon sistemi yok kislasinin ortasindan tasan b.k cukurunun sulari akio.
Yemek burda yapiliyor yapildigi yeri gorsenn yemezsin o yuzdenn yemekhaneden uzak dur
Ama denetimi atlatmis olacaksin o yuzden egitimleriniz rahat gecer yorulmazsin. Gecen salak askerin birisi havan egitiminde periscope canli yayin yapti yakalandi 15 ay la yargilanyor. Suan havanin iptal olma durumu var. Rdm lik sikintili tip cok birde toplam 25 kisiler 5 6 kisa dnm

emp:)
21-10-2016, 22:03
tatvan çok guzel bır yer bol bol gölü izlersin askerıye göl kenarında

Başta moralim baya bozuldu fakat videolara vs. baktım, birkaç kişi ile görüştüm. Beklediğim gibi geçmeyecek sanırım. Askeralma bölge başkanlığı çıktı, rahat geçecek gibi duruyor.

jr1905
21-10-2016, 22:21
ACEMİLİK ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI/ANKARA ETİMESGUT
SINIF: BAKIM
Usta birliği bende yazmıyor bunun hakkında bilgisi olan varmıdır? Usta birliği neresi çıkar ve bakımcı ne iş yapar biraz bilgi alabilirmiyim :)
Herkese şimdiden hayırlı teskereler :)

Kardeşim benimde acemilik aynı 1. grup mu gidiyorsun 2. grup mu ? Benim 2. grup giden bir arkadaşımda da usta birliği yazmıyordu

B-T-K
21-10-2016, 22:59
Biz hatta onlara agir hayvan diyoruz :) ayni kisladayis koguslari farkli.
Kanalizasyon sistemi yok kislasinin ortasindan tasan b.k cukurunun sulari akio.
Yemek burda yapiliyor yapildigi yeri gorsenn yemezsin o yuzdenn yemekhaneden uzak dur
Ama denetimi atlatmis olacaksin o yuzden egitimleriniz rahat gecer yorulmazsin. Gecen salak askerin birisi havan egitiminde periscope canli yayin yapti yakalandi 15 ay la yargilanyor. Suan havanin iptal olma durumu var. Rdm lik sikintili tip cok birde toplam 25 kisiler 5 6 kisa dnm

Ohh ohh ne güzel :D
Peki Dedem orada en rahat edebileceğim görev ne olur neyi önerirsin? Canlı yayın yapabildiğine göre telefon kullanmak o kadar rahat mıdır? Gelirken neler getirmeliyim vs vs Aklımda deli sorular oluşmaya başladı :)

Ome_RS
21-10-2016, 23:11
Ohh ohh ne güzel :D
Peki Dedem orada en rahat edebileceğim görev ne olur neyi önerirsin? Canlı yayın yapabildiğine göre telefon kullanmak o kadar rahat mıdır? Gelirken neler getirmeliyim vs vs Aklımda deli sorular oluşmaya başladı :)

Gorev sen secmiyorsun nerede bosluk varsa oraya doldururlar. Tel adi yasak ama kullaniliyor. Kibrista iletisim pahali oldugu icin notmal hatta izin var. Uzrinde veya kullanirken gorurlerse tutanak yersin. Agir havan suan daha siki bu sorundan dolayi. Kisin soguk olacak bayagi iclik getir fener lazim tel tr den getir ama kaydetmk gerekli o yuzden burdan da alman gerekecek. Askeriyenin verdiklerini getrmene gerek yok esofman ust bas sivil takilabiliyorsun. Kibris pahali biraz o yuzden biraz parayla gelmende fayda var. Lazim olan herseyi buradan carsidan alabilirsin. Corap atlet vs cok yuklenme ordan gelirken. Cok esyayla gelme ben sivil 2 tk kiyafet bide kisisel temizlik malzemeleri getrdim baska biseye ihtiyacim olmadi.

bhb
21-10-2016, 23:52
Eğitim Birliği 5 İNCİ P.EĞT.TUG.K.LIĞI / SİVAS MERKEZ / SİVAS

Esas Birliği 3 ÜNCÜ OR.HRK.KUR.YBŞK.LIĞI MEBS A. KH. VE KH.BL. / ERZİNCAN MERKEZ / ERZİNCAN

Sınıf MUHABERE

Sevk Bitiş 03/11/2016

Sivas'ı geçtimde kış Erzincan'da nasıl geçer. Birde bu muharebe'nin olayı nedir? Nasıl bir yere gidiyoruz bilgide bulamadım pek internetten.

Alay karargah bölüğünün muhabereyle işi olmaz. Eğitim spor genelde olmaz. Kışlanın bütün işleri bu bölüğe ait olur mutfak nizamiye vs. Hiç işi bitmez bol bol amelelik nöbet heleki sayı azsa. Bi de sancak nöbeti tutarsın nöbetlerin en kutsalı

kingaf
22-10-2016, 12:16
Kardeşim benimde acemilik aynı 1. grup mu gidiyorsun 2. grup mu ? Benim 2. grup giden bir arkadaşımda da usta birliği yazmıyordu

1.grup gidiyorum. sen nerdesin ben istanbuldayım.

jr1905
22-10-2016, 12:22
1.grup gidiyorum. sen nerdesin ben istanbuldayım.

Bende 1. grup gidiyorum Osmaniyedeyim.

tuzemen
01-11-2016, 21:18
yarın teslim oluyorum, tüm devrelere hayırlı teskereler olsun :)

S.Saka
01-11-2016, 22:42
Hakkınızı helal edin. Hayırlı teskereler.

muratr
01-11-2016, 23:36
tüm devrelere hayırlı teskereler olsun inş Hakkınızı helal edin baharda görüşmek ümidiyle.. :)

FaBeRgE
02-11-2016, 00:13
hayırlı teskereler herkese, askerliğe başladığınızda bu vakit geçer mi, bu askerlik biter mi diyip duracaksınız. Bittiğinde ise aaa ne ara bitti diyeceksiniz. Acemiliğinizde hiç gülmediğiniz kadar güleceksiniz :) Usta birliğinizde ise o kadar boş vaktiniz olacak ki düşün babam düşün :) Hadi selametle gidin gelin güzelce...

Canselmo
02-11-2016, 00:22
Bakalim gunleri gecirebilecekmiyiz. Hayirlisyla gidip gelelim

Berkan
02-11-2016, 08:34
Bakalim gunleri gecirebilecekmiyiz. Hayirlisyla gidip gelelim

benmi gideyim bu saatten sonra minik torun :hehe:

emp:)
02-11-2016, 10:38
Sevk süresini köküne kadar kullanıp, yarın sevk alacağım. Cuma'da teslim olurum muhtemelen. Herkese hayırlı teskereler olsun:)

ferroo
04-11-2016, 16:15
dün benim askerden geleli tam 1 yıl oldu bence herkes zamanında apmalı ben 4 sene erteyerek gıttım cok pısman oldum ama gelınce ıyıkı dha fazla gec kalmadan gıttım geldım dıyorum.. herkese hayırlı teskereler sağ salim gidin gelin inşallah :)

Ome_RS
04-11-2016, 19:29
Geciyor zamann valla ben sayamiyorum o kadar hizli ilerliyo suan. 75 yada 74 kaldi. Ama skldim yeter bitsede gitsek.
Zamaninda gelmek cok mantikli. Yoksa 20 yasina yeni girmis coluk cocugun sacma sapan muhabbetleri ve davranislari bi yerden sonra katlanilmaz hal aliyor. Bide neredeyse tum komutanlarim benden kucuk. 94lu cocugun **** skisinca daralip sana bagirmasi bazen zoruna gitsede bi yerden sonra umursamiyorsun

Sezgin
05-11-2016, 10:02
Geciyor zamann valla ben sayamiyorum o kadar hizli ilerliyo suan. 75 yada 74 kaldi. Ama skldim yeter bitsede gitsek.
Zamaninda gelmek cok mantikli. Yoksa 20 yasina yeni girmis coluk cocugun sacma sapan muhabbetleri ve davranislari bi yerden sonra katlanilmaz hal aliyor. Bide neredeyse tum komutanlarim benden kucuk. 94lu cocugun **** skisinca daralip sana bagirmasi bazen zoruna gitsede bi yerden sonra umursamiyorsun
Atarsa 74 :)

Ome_RS
05-11-2016, 18:48
Atarsa 74 :)

Yok atarsa 71mis bugun gece 12 den sonra 70leri bozuyoruz insallah :)

gökan
05-11-2016, 18:53
kardeşim kısa dönem komando şuan ağrıda oda 72 felan demişti

delyyy
05-11-2016, 18:57
Kısa dönemin en güzeli Kasım'da gidilenidir bence.. Soğukla aranız iyiyse miss. Günler kısa :)
353 gitmiştim Keşan'a, 3 yıl falan oldu sanırım gideli. Çok çabuk geçiyor zaman..

Herkes sağ salim gitsin gelsin inşallah.

Sezgin
05-11-2016, 22:14
Yok atarsa 71mis bugun gece 12 den sonra 70leri bozuyoruz insallah :)

1 agustos silus tarihli ise ve izin kullanmayacaksan 19 sabahi cikiyoruz.Buda dedigim safaga denk geliyor. Eger atarsa muhabbeti yapmadan direk safak sayarsan 1 gun eksik olarak sayip dusunebilirsin. Boluk yazicisiyim teskere tarihlerini bu sekilde manuel hesapliyoruz :)

sasuuke
05-11-2016, 22:48
etimesgut tankci yedek çıktı bana da devreler :)

Ome_RS
05-11-2016, 22:53
1 agustos silus tarihli ise ve izin kullanmayacaksan 19 sabahi cikiyoruz.Buda dedigim safaga denk geliyor. Eger atarsa muhabbeti yapmadan direk safak sayarsan 1 gun eksik olarak sayip dusunebilirsin. Boluk yazicisiyim teskere tarihlerini bu sekilde manuel hesapliyoruz :)

3 gun yol veriyor istanbula. Yolu hesaplamiyor musunuz? 17 ocak cikis tarihimiz.

levent
06-11-2016, 02:42
Bakalim gunleri gecirebilecekmiyiz. Hayirlisyla gidip gelelim


benmi gideyim bu saatten sonra minik torun :hehe:

Burdaki 2 güne alanyada 20 gün geçirirdim ben diyor "o şimdi asker" :D

Neyse biter, zaten 3 hafta sonra cuma yemin töreni var, sonra 2 gün yol verirler muhtemelen buna samsun-ist.. ist parka götürürsün bizi o haftasonu işte üste bi yemek kahve, misss :D

Sezgin
06-11-2016, 06:50
3 gun yol veriyor istanbula. Yolu hesaplamiyor musunuz? 17 ocak cikis tarihimiz.

Istanbuldan gelenlerde 1 agustos silus tarihi 3 agustos katilisti. Yol iznide 1 gundu. En azindan benim sevk belgrm bu sekildeydi :) 26 kisa donem geldi bizde cogu kisinin yolu 1 gundu.

Ome_RS
06-11-2016, 08:10
Istanbuldan gelenlerde 1 agustos silus tarihi 3 agustos katilisti. Yol iznide 1 gundu. En azindan benim sevk belgrm bu sekildeydi :) 26 kisa donem geldi bizde cogu kisinin yolu 1 gundu.

Valla ben kibristayim bize istanbul icin 3 gun yol veriyor donuste :)

tuzemen
25-11-2016, 20:21
bugün yemini ettim, acemilik sona erdi ama şansıma baya kötü bir bölükte askerlik yaptım. acemilik eziyet gibi geçti :) bakalım usta nasıl olacak :) diğer yemin eden arkadaşlara da hayırlı olsun teskere gününü de görürüz umarım.

emp:)
26-11-2016, 09:08
Dün bende çıkış yaptım, izin kullanıyorum sonrasında KTM ile usta birliğime teslim olacağım.

berk34
26-11-2016, 10:56
Zirhli birliklerde acemilik bitti , dun yemin ettik :) 3 gun dagitim izni kullandim , pazartesi sivasa teslim olacam. Herkese hayirli tezkereler.

mcanx
26-11-2016, 11:27
tecili bozduk bakalım, şubat celbi için. yedek subay/kısa dönem ne çıkarsa bahtımıza :)

driver_can
26-11-2016, 11:33
tecili bozduk bakalım, şubat celbi için. yedek subay/kısa dönem ne çıkarsa bahtımıza :)

Bende şubatta gidiyorum.Gerçi ben kasım celbiydim evrak vermedim şubatta gitmek için.Şubatta gidip şu stresi bitirmek istiyorum artık herşeye engel.

jr1905
28-11-2016, 19:39
Acemilik bayağı sıkıntılı geçti Etimesgut Zırhlı Birliklerde hayatımda hiç yürümediğim kadar yürüdüm burada :) Çarşambada Erzurum a teslim oluyorum 55. Bakım Onarım Komutanlığına bayağı 15-20 derecelerden -10 lara gitmek bayağı zor olacak :)

HKND
28-11-2016, 22:38
Acemiliğim İzmir Aliağa Şakran cezaevindeydi cuma günü yemin töreninden sonra Buca Kırıklar özel tip cezaevine geçiyorum. Tüm tertiplere hayırlı teskereler.

MDeniz
30-11-2016, 07:07
Bende şubatta gidiyorum.Gerçi ben kasım celbiydim evrak vermedim şubatta gitmek için.Şubatta gidip şu stresi bitirmek istiyorum artık herşeye engel.


Al benden de o kadar bende şubata verdim stres iş yapamıyorsun askerlik hep engel

Canselmo
17-12-2016, 10:48
Şafak 120 küsür.. Samsun acemlikten sonra İstanbul sultangazideki 66. mekanize piyade baştabya kışlasındayım. Yazıcı oldum 3. haftam daha yeni çarşı izni kullanbildik ***** olaylardan dolayı.

Zaman hızlı geçiyor. Fakat 20 yaşındaki bebelerin muhabbetleri onların size devrecilik yapmaları falan cok sinir bozucu. Allah kaza bela vermeden herkese bitirmeyi nasip etsin.

Ome_RS
18-12-2016, 00:41
Allah tum askerlerimizin yardimcisi olsun. $30

bayramoglu
18-12-2016, 00:50
Acemilik bayağı sıkıntılı geçti Etimesgut Zırhlı Birliklerde hayatımda hiç yürümediğim kadar yürüdüm burada :) Çarşambada Erzurum a teslim oluyorum 55. Bakım Onarım Komutanlığına bayağı 15-20 derecelerden -10 lara gitmek bayağı zor olacak :)

moralini bozmak istemem ama hava -10'lara "çıkınca" montları asarlar erzurumda :)

jr1905
18-12-2016, 20:09
moralini bozmak istemem ama hava -10'lara "çıkınca" montları asarlar erzurumda :)

En fazla ne kadar soğuk olabilirki diyordum gecen sabah -25 i gördük kirpiklerim bile dondu :D Bölük komutaninin habercisi oldum nöbetler baslayana kadar sogukla pek bir işim yok allahtan. :) Atarsa 123 :)

gökan
18-12-2016, 20:23
ŞAFAK 28 KARDEŞİM KISA DÖNEM KOMANDO OLARAK ŞUAN AĞRI PATNOS KOMANDO ALAYINDA KISA DÖNEM KOMANDOMU OLUR DEMİŞTİK OLUYORMUŞ AMA NÖBETTEN BİRKARE ALLAH ASKERİMİZİE POLISIMIZE GÜÇ VERSİN
http://i.hizliresim.com/6rr66W.jpg (http://hizliresim.com/6rr66W)
http://i.hizliresim.com/yNNnna.jpg (http://hizliresim.com/yNNnna)

ottoman32
18-12-2016, 21:26
atarsa 73 :)

bayramoglu
25-12-2016, 17:24
En fazla ne kadar soğuk olabilirki diyordum gecen sabah -25 i gördük kirpiklerim bile dondu :D Bölük komutaninin habercisi oldum nöbetler baslayana kadar sogukla pek bir işim yok allahtan. :) Atarsa 123 :)

valla şanslısın ben 6 sene kaldım erzurumda 2014 senesinin eylül ayında ayrıldım ama yolum düşerse uğrarım yanına kardesim hayırlı teskereler :)

MDeniz
25-12-2016, 19:42
Ocak'ta 25inde yerim belli olacak atarsa müebbet :)

S.Saka
25-12-2016, 22:22
Aklınız varsa gelmeyin ��

Ome_RS
26-12-2016, 02:19
Bu guzelyurt 49. P.A. agir havana dusen bir arkadas vardi kimdi o adi neydi?

dasemert
26-12-2016, 09:48
bu guzelyurt 49. P.a. Agir havana dusen bir arkadas vardi kimdi o adi neydi?
b-t-k ...........

MDeniz
26-12-2016, 10:05
Aklınız varsa gelmeyin ��


İş işten geçti :) ok yaydan fırladı

Anıl E.
26-12-2016, 10:13
Ben mi nöbet tutuyum :D

Sezgin
26-12-2016, 10:46
Kaldi 23. Yilbasinida atlatirsak artik ay saymak falan yok :)

S.Saka
26-12-2016, 14:48
İş işten geçti :) ok yaydan fırladı

Tekirdağ Beşiktepe de görev yapıyorum. $113 Allah kolaylık versin sizede.

Canselmo
26-12-2016, 16:18
Atarsa 111 kafayi yemeden insallah bitirebilirim. Istanbul 66 mekanize

by erci
26-12-2016, 16:29
çok mu zor ya askerlik şubat celbinde geliyorum bende :o

Canselmo
26-12-2016, 17:17
çok mu zor ya askerlik şubat celbinde geliyorum bende :o

Mantik disi isler.. 20 yasndaki bebelerin hal hareketleri aptalliklari konusmalari devrecilik siracilik muhabbeti birton sey yasiyoruz.

S.Saka
26-12-2016, 18:39
Mantik disi isler.. 20 yasndaki bebelerin hal hareketleri aptalliklari konusmalari devrecilik siracilik muhabbeti birton sey yasiyoruz.

Anil kardeşim samsunda görüşemedik bir türlü numaran diğer telefonumda kaldı mesaj gönder bana kaydediyim tekrar.

Aynı sıkıntılar bende de var görev de vermiyorlar nöbet ağacı olduk çıktık.

jr1905
29-12-2016, 02:29
valla şanslısın ben 6 sene kaldım erzurumda 2014 senesinin eylül ayında ayrıldım ama yolum düşerse uğrarım yanına kardesim hayırlı teskereler :)

Eyvallah saolasin beklerim mutlaka :)

Gece nobetler basladi 2-4 nobetindeyim suan. Atarsa 113 :)

HKND
29-12-2016, 10:34
Bu sene kar yağışı göremem diyordum, bugün kar yağdı İzmir'e :) atarsa 108

tuzemen
02-01-2017, 17:36
Atarsa $104... Şuan santraldeyim, iş rahat fakat geri kalan zamanlarda sıkıntılı tiplerle muhattap olmak zor. Genelimi böyle bilmiyorum ama manisa da sıkıntılı tip oldukça fazla. kısa dönem sayısı bir o kadar az.. Sivil hayatta asla kaale almayacağın tiplerin sıracılık devrecilik vs bi ton aptal saptal muhabbet yapmasından bende muzdaribim maalesef. Sabır taşı olduk bakalım günleri bi şekilde atlatmaya çalışıyorum. Allah hepimize sabır versin inşallah. Askerlikte birşey yok, yap denileni yap yapma denileni yapma dan ibaret ama insanlarla uğraşmak çok zor. Hele ki sıkıntılı olanlarıyla :)

denizhandinc
02-01-2017, 18:40
yeni gidecekler akıllı olun kantine yazılın hemen :D 361KD 49PA 4.TB Lefke/Kıbrıs

volkan_gs
02-01-2017, 19:45
yeni gidecekler akıllı olun kantine yazılın hemen :D 361KD 49PA 4.TB Lefke/Kıbrıs

Lefke' de nerdesiniz, ben de karakolda yapmıştım orda :)

Ome_RS
02-01-2017, 20:49
Bitti be kaldi 14. :)
39. M.p.t 49. P.a 2.tb guzelyurt mevlevi
Herkese hayirli teskereler.

MDeniz
02-01-2017, 21:36
Ocak 25 te yerim açıklanacak daha erken açıklanmaz değil mi?

denizhandinc
03-01-2017, 05:58
Lefke' de nerdesiniz, ben de karakolda yapmıştım orda :)

Gemikonagından yukarı cıkarken sagda 4.tabur var ordaydım:) siz de muhtemelen bize baglı karakollardan birindeydiniz

koraycano
03-01-2017, 07:51
Hadi bakalım şubat celbine bende katılıyorum .. Herkese Hayırlı teskereler şimdiden..

volkan_gs
04-01-2017, 18:53
Gemikonagından yukarı cıkarken sagda 4.tabur var ordaydım:) siz de muhtemelen bize baglı karakollardan birindeydiniz

Aynen :) unuttum şimdi ama yemeğin taburdan geldiğini hatırlıyorum :) taburdan bölüğe bölükten karakola hey allahım :)

B-T-K
06-01-2017, 17:24
Bitti be kaldi 14. :)
39. M.p.t 49. P.a 2.tb guzelyurt mevlevi
Herkese hayirli teskereler.

Mevlevi Ağır havandan selamlar. 100den düşüyorum bende atarsa. Senin yazdıklarına göre kendimi ayarlayıp geldim. Haksız sayılmazsın ama bölüğü sevdim ben keyfim yerinde :D

Ome_RS
06-01-2017, 17:59
Mevlevi Ağır havandan selamlar. 100den düşüyorum bende atarsa. Senin yazdıklarına göre kendimi ayarlayıp geldim. Haksız sayılmazsın ama bölüğü sevdim ben keyfim yerinde :D

Kardesim adim omer karargah gece santralcisiyim beni bulsana gitmeden tanisalim :)
$9

B-T-K
06-01-2017, 18:15
Kardesim adim omer karargah gece santralcisiyim beni bulsana gitmeden tanisalim :)
$9

Valla çok iyi olur. Yarın çarşıya çıkıyorum, seninde çarşın varsa görüşebiliriz.

Ome_RS
06-01-2017, 18:30
Valla çok iyi olur. Yarın çarşıya çıkıyorum, seninde çarşın varsa görüşebiliriz.
benim carsim pazar. Isim neydi senin yarin carsi donusu ictimada bulurum ben seni.

B-T-K
06-01-2017, 18:35
Adım Bilal. Uzun boylu zayıf esmer beybi feys bir askerim işte ;)

MDeniz
06-01-2017, 21:21
Ptt kartım geldi ulan az kaldı şaka maka

forwett
06-01-2017, 22:05
364. kısa dönem Kuleli Askeri Lisesi'ndeyim. Hayırlısıyla 22 Ocak'ta bitiyor. Az kaldı. Fazla kalabalık değil burası var mı 365 kd. görüşelim gelin çayımı için.

tuzemen
08-01-2017, 10:50
$99 çift hanelere indik. ocakla şubatta geçtimi tamamdır :)

ottoman32
08-01-2017, 12:49
Mart 5 dedi mi finish :)

MDeniz
09-01-2017, 11:39
Başka merak ettiğim konu 1.93 112 kg yum zayıflarmıyız bu askerlikte kaç kilo gider acaba :) 95 kg garanti diyorlar

Sezgin
09-01-2017, 16:05
Başka merak ettiğim konu 1.93 112 kg yum zayıflarmıyız bu askerlikte kaç kilo gider acaba :) 95 kg garanti diyorlar


96 ile basladigin seruvenin son 9 gunu 80 Kg' yim suan :D

MDeniz
09-01-2017, 16:15
96 ile basladigin seruvenin son 9 gunu 80 Kg' yim suan :D


Şuanda da berbat değilim boydan kurtarıyorum ama şayet 95-90 arası gelirsem herhalde o Zaman bana bayram olur.125 kg idim diyetle 112 ye indim 2 senedir de sabit ama bir daha o güç Yok malesef :) askerlik tek çare görünüyor

Ome_RS
09-01-2017, 21:32
Başka merak ettiğim konu 1.93 112 kg yum zayıflarmıyız bu askerlikte kaç kilo gider acaba :) 95 kg garanti diyorlar
O biraz dusecegin yerle ve senin bogaz duskunlugunle alakali.
Ben 86kg geldim suan 73. 5ayda 13kg.
Kilo alan devrelerim de var ayni sekilde koruyan da.

MDeniz
09-01-2017, 21:43
O biraz dusecegin yerle ve senin bogaz duskunlugunle alakali.
Ben 86kg geldim suan 73. 5ayda 13kg.
Kilo alan devrelerim de var ayni sekilde koruyan da.


İnanılmaz şekilde yemek seçerim açlığa dayanıklıyım ciddi anlamda. Ama memleket Adana olunca heryer kebapçı şırdancı dönerci:) daha hayatımda kuru fasulye den tut ıspanağa barbunyaya yeşil mercimeğe varana kadar tadına bile bakmadığım bir ton yemek var . Faydası olur :)

Ome_RS
09-01-2017, 21:53
O zaman kibrisa gelsen senin garanti 20kg kaybin var :)
Digrr yerleri bilmiyorum ama ankara mebs de bile 4kg vermistim acemilikte. Ozel yemek sirketi vardi ustelik.

MDeniz
09-01-2017, 23:26
O zaman kibrisa gelsen senin garanti 20kg kaybin var :)
Digrr yerleri bilmiyorum ama ankara mebs de bile 4kg vermistim acemilikte. Ozel yemek sirketi vardi ustelik.

AğZından bal damlıyor be üstadım. 15 gün kaldı yerimin belli olmasına ocak 25 de daha erken açıklarlar mı bilemiyorum ama askerlik yarayacak galiba :)

driver_can
10-01-2017, 10:43
Merak ettiğim bir konu var şubatta kısmet olursa kısa dönem askerim.Acemi birliğine telefon götürebiliyor muyuz?Kamerasız basit olanlardan?2015 itibariyle askercelli serbest oldu haberleri var.Arkadaşım geçen sene yedek subay olarak yaptı.Götür kendi hattını da çıkar içinden sakla akşamları kullanırsın gündüz eline alma bişey olmaz dedi.

driver_can
10-01-2017, 14:52
Yorumları merak ediyorum telefonla ilgili:)

Ome_RS
11-01-2017, 07:57
Ben acemi birliginde elimden dusurmedim teli. Hatta askeri icine turkcell stand kurmus tel ve askercell satiodu. Bize komutanlar askercell aldik die kizmisti. Asker s.kiolar bunlar bu kadar pahali mi olur cikartn kendi hattinizi kullanin die.
Kamerasiz tel al git. Giriste bile soruyolar kamera yoksa devam diyolat.

driver_can
11-01-2017, 08:13
Ben acemi birliginde elimden dusurmedim teli. Hatta askeri icine turkcell stand kurmus tel ve askercell satiodu. Bize komutanlar askercell aldik die kizmisti. Asker s.kiolar bunlar bu kadar pahali mi olur cikartn kendi hattinizi kullanin die.
Kamerasiz tel al git. Giriste bile soruyolar kamera yoksa devam diyolat.

Teşekkür ederim yorum için bende dün aldım Bi tane kamerasız en ucuz samsunglardan giderken onu götüreceğim.Kendi hattımı da artık Bi şekilde içeri sokacağım.

B-T-K
11-01-2017, 17:32
Yorumları merak ediyorum telefonla ilgili:)

Acemiliği Mamakta yapan biri olarak söyleyebilirim ki kamerasız telefon serbestti. Hattı cüzdanda sokarsın bakmıyorlar. Ben son hafta akıllı telefon getirtip kullandım :D
Usta birlik içinde, Kıbrıs Güzelyurtta yan bölük serbest kullanırken biz koğuşta gizli gizli kullanıyoruz. Kıbrısta hiç kullanamayan arkadaşlarımda var. Yerin belli olunca daha detaylı bilgi verebiliriz.

Canselmo
11-01-2017, 18:31
Acemiligi samsunda yaptim. Kamerasiz tel serbest herturlu askercell alin bulunsun ben hep sivil hatti taktim kimsede alip bakmadi. Ama son 1 hafta bizim bolukte telefonlari topladilar sadece 3 saat ligine veriyolardi.

Su an 365kd olarak istanbul 66. Mekanize meshur darbenin ciktigi yerdeyim. Ilk 3 hafta kullanamadim android i siracilik devrecilik olaylari ortama ayak uydurma falan derken.

1 ay sonra soktum teli su an herkes androis i phone kullniyor ama dikkatli olmak lazim kaptirisaniz direk cezayi yerseniz

driver_can
11-01-2017, 19:20
Yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.Hayırlı tezkereler olsun inşallah:)

MDeniz
13-01-2017, 20:55
Yerler açıklanıyor şubatta gidecek olanlar çoğunun açıklandı kalan 15-21 ocak arası devam edecek

B-T-K
18-01-2017, 12:06
Ome_RS Ömer vedalaşmaya gelemedim. Bizim nöbetler 4 saate çıktı :-) Hadi gözün aydın. Hayırlı tezkereler olsun.

Sezgin
18-01-2017, 12:11
Ome_RS Ömer vedalaşmaya gelemedim. Bizim nöbetler 4 saate çıktı :-) Hadi gözün aydın. Hayırlı tezkereler olsun.

4 saatse kiymetini bilin. Benim boluktekileri 3 gun kalip ayrilis yapana kadar fix 8 saate gonderiyorum hala :D yani gonderiyordum, safak dogan gunes :)

MDeniz
18-01-2017, 13:18
Cuma günü 366. Dönem açıklanacak saat 10:30 da bekliyorum heyecanla ��

Selim.Y
18-01-2017, 15:36
Cuma günü 366. Dönem açıklanacak saat 10:30 da bekliyorum heyecanla ��

Bende bekliyorum bakalım hakkımızda hayırlısı :)

B-T-K
18-01-2017, 17:43
4 saatse kiymetini bilin. Benim boluktekileri 3 gun kalip ayrilis yapana kadar fix 8 saate gonderiyorum hala :D yani gonderiyordum, safak dogan gunes :)

Bizim 4 saat bu hafta başladı. Şubata kadar üst devreler gidiyor, sonra 6 saate çıkacak :D Sanada geçmiş olsun. Hayırlı tezkereler :D

driver_can
19-01-2017, 20:07
Hayırlısıyla yarın belli oluyor 366lar kısmetimizde neresi var göreceğiz.

MDeniz
19-01-2017, 23:43
Sistem kitlendi ama geri açıldı 5 dk sonra

Anıl E.
19-01-2017, 23:43
Bir 359 olarak söylüyorum ki kıbrıs'a düşmeyin . :)

mcanx
20-01-2017, 05:18
Ben de 366. Dönem sonuçlarını bekleyenlerdenim, yalnız sisteme girdiğimde "Hakkınızda herhangi bir sınıflandırma sonucu bulunmamaktadır." bu uyarı şu an herkeste aynı mı yoksa şubeye gitmemi gerektiren bir durum mu var?

MDeniz
20-01-2017, 06:31
Herkese aynı uyarı var

HKND
20-01-2017, 09:08
Şafak atarsa 85. Tüm 365-1 Ksd devrelerime ve yeni gelecek arkadaşlara selamlar.

koraycano
20-01-2017, 10:52
366. dönem saat 2 de açıklanacakmış beyler..

driver_can
20-01-2017, 10:56
Bu dönem sitemize üye askere gidecek arkadaşlarımızın sayısı geçen döneme göre az sanki konu pek hareket görmüyor.

mcanx
20-01-2017, 13:05
öğrenen var mı? halen 14:00 yazıyor

koraycano
20-01-2017, 13:22
yok yahu daha açıklanmadı.. Askere gitmeden sürünmeye başladık :)

mcanx
20-01-2017, 13:49
İl Jandarma Düzce - Kısa dönem er (yedek subaylık işaretlemiştim)


acemilikte ustalıkta aynı yer çıktı, herkes için hayırlısı olmasını dilerim :)

driver_can
20-01-2017, 13:55
Ankara Etimesgut zırhlı birliği hem acemi hem usta birliğim.

MDeniz
20-01-2017, 14:45
Acemi İzmir Narlıdere usta birlik Tekirdağ Çorlu topçu 105. Alay

Selim.Y
20-01-2017, 19:15
Acemi Ankara polatlı topçu ve füze okulu
Usta Ankara Polatlı topcu ve füze okulu eğitim destek ve tatbikat vsvs hizmet bölüğü

driver_can
20-01-2017, 20:59
Ankara Etimesgut zırhlı birliğinde tankçı olarak yapan arkadaşlarımız var mı?Yorumları merak ediyorum yakın zaman İÇİN gerçekten?

koraycano
20-01-2017, 21:16
Eğitim Birliği: ULŞ., PER.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI EĞT.A.K.LIĞI AS.İZ. VE TRF.EĞT.TB. / MANİSA ALAŞEHİR / MANİSA

Esas BirliğiK: K.LOJ.K.LIĞI İKMAL K.LIĞI HAVADAN İKM.BKM. VE DEPO K.LIĞI HAVADAN İKM.TEÇH.BKM. VE DES.BL. / ANKARA SİNCAN / ANKARA

16 FR 549
21-01-2017, 11:19
Ankara Etimesgut zırhlı birliği hem acemi hem usta birliğim.

31 OCAK'ta teslim oluyorum. Aynı birlikteyiz ve bende tankçıyım.

driver_can
21-01-2017, 11:24
31 OCAK'ta teslim oluyorum. Aynı birlikteyiz ve bende tankçıyım.

Şükür aynı birliğe gidecek bir arkadaşımıza rastladım.Bi ara tek bana çıktı diye düşünmeye başlamıştım.Usta birliğiniz neresi çıktı?Ben istanbuldan geliyorum.1 şubatta teslim olmayı düşünüyorum.Haberleşelim olmazsa telefon numaralarımız isim soy isim vs.

Ome_RS
22-01-2017, 09:41
gidecek olanlara Allah şimdiden kolaylıklar versin hayırlı teskereler nasip etsin.
bitti 5 gündür sivilim çok şükür. insan büyük rahatlıyor :)

HKND
22-01-2017, 10:04
gidecek olanlara Allah şimdiden kolaylıklar versin hayırlı teskereler nasip etsin.
bitti 5 gündür sivilim çok şükür. insan büyük rahatlıyor :)

Darısı benim başıma 83 günüm kaldı, ne umutlarla geldik askerde kalabilirim diye düşünürken sokaktaki it kadar değerim olmadığını öğrendim şu askerlikte.

driver_can
22-01-2017, 10:29
gidecek olanlara Allah şimdiden kolaylıklar versin hayırlı teskereler nasip etsin.
bitti 5 gündür sivilim çok şükür. insan büyük rahatlıyor :)

Geçmiş olsun darısı biz gidenlerin başına:)

tuzemen
22-01-2017, 13:00
Tezkeresini alan 364 kdlere ve şubatta askere gelecek 366 kdlere hayırlı olsun :) atarsa $84 yarısı bitti askerliğîn ama günler geçmiyor maalesef.3 aya yakın daha var. :) gelecek arkadaşlara şimdiden allah sabır ve kolaylık versin.

denizhandinc
22-01-2017, 14:52
Tezkeresini alan 364 kdlere ve şubatta askere gelecek 366 kdlere hayırlı olsun :) atarsa $84 yarısı bitti askerliğîn ama günler geçmiyor maalesef.3 aya yakın daha var. :) gelecek arkadaşlara şimdiden allah sabır ve kolaylık versin.

düzceden sonra hızlanır 40 larda sıkıstırmaya baslar:)

MDeniz
22-01-2017, 17:26
Atarsa eksi 10 :) daha başlamadı .1 inde İzmir Narlıdere ye teslim olurum

Canselmo
24-01-2017, 14:55
Valla 365kd ler olarak gunlerimis gecmiyor bu ay sonunda 75 lere dusuyoruz ama bitmiyor gibi geliyor anlamadim. 142 den 100 e biranda dustuk sanki fakat 90 lar 80 ler bi gecmedi saydigimizdanmidir nedir

Tunacan
24-01-2017, 15:13
Narlıdere iyidir. Bol bol yürürsünüz. Nizamiyeden koğuşlar rampa yukarı olduğu için 20 dakikada yürünür. İstihkam iseniz deniz kenarına eğitime inersiniz. Yine istihkam iseniz acemiliğiniz 90 gün olabilir. Gece koğuş nöbeti vardır.

Ankara Etimesgut Zırhlıbirlikler taşındı diye biliyorum. Gidecek olanlar araştırsın.
Etimesgut burnumun dibi olur. İhtiyacı olan pm den numaramı alabilir. Haftasonları bir ihtiyacı olursa yardımcı olmaya çalışırım.


Allah yolunuzu açık etsin.

ahmetaggun
24-01-2017, 15:53
Arkadaşlar ben şubat celbini kaçırdım malesef.Bundan sonraki celp dönemi mayıs ayı olarak gözüküyor.Acaba askerliğini kısa dönem olarak yapan veya bilgisi olan arkadaşlar mayısta gitmek iyimidir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

tuzemen
25-01-2017, 11:50
Valla 365kd ler olarak gunlerimis gecmiyor bu ay sonunda 75 lere dusuyoruz ama bitmiyor gibi geliyor anlamadim. 142 den 100 e biranda dustuk sanki fakat 90 lar 80 ler bi gecmedi saydigimizdanmidir nedir

Valla al benden de o kadar, ben başından beri sayıyorum acemilik dahil. Bu ara sıkılmaya başladım.hergün aynı şey bi zaman sonra bıkkınlık veriyor. Yarın plakalar ay başı 75 gün kalıyor ama 2.5 ay var daha işin gerçeği :) 3 aydır burda olduğumuzdan sıkılmaya başlamamız normal diye düşünüyorum. :) allah uzun dönem yapanlara sabır versin ve tabii bizlere de :)

Canselmo
26-01-2017, 12:55
Valla al benden de o kadar, ben başından beri sayıyorum acemilik dahil. Bu ara sıkılmaya başladım.hergün aynı şey bi zaman sonra bıkkınlık veriyor. Yarın plakalar ay başı 75 gün kalıyor ama 2.5 ay var daha işin gerçeği :) 3 aydır burda olduğumuzdan sıkılmaya başlamamız normal diye düşünüyorum. :) allah uzun dönem yapanlara sabır versin ve tabii bizlere de :)

Kesinlikle hergun ayni seyler nobetler bikiyor insan. Disardan cok soyutlaniyorsun 2.5 ay ama gozumse cok buyuyor bakalim su subay gecsin hele bi :D. Uzun donem olsam kafayi yerdim net bir sekilde

tuzemen
02-04-2017, 12:47
365 ler ne yaptınız atarsa 14 inşallah. bitiyor artık hayırlısıyla :)

FaBeRgE
02-04-2017, 12:51
şafak ile alakalı her şeyden uzak durun, muhabbetini dahi yapmayın.

Ben öyle yaptım, 3defa şafak sordum arkadaşlara, emin olmamakla beraber 140-60 ve 20 idi :)

tuzemen
02-04-2017, 12:53
şafak ile alakalı her şeyden uzak durun, muhabbetini dahi yapmayın.

Ben öyle yaptım, 3defa şafak sordum arkadaşlara, emin olmamakla beraber 140-60 ve 20 idi :)

abi acemilikten beri sayıyorum maalesef :D

S.Saka
02-04-2017, 12:53
Ben bitirdim evimdeyim arkadaşlar darısı tüm devrelerimin başına :)

Raporla bağladım teskereyi bu arada.

Evrenoz
02-04-2017, 13:03
Arkadaşlar ben şubat celbini kaçırdım malesef.Bundan sonraki celp dönemi mayıs ayı olarak gözüküyor.Acaba askerliğini kısa dönem olarak yapan veya bilgisi olan arkadaşlar mayısta gitmek iyimidir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.



Sıcakta gideceğine soğukta git..
Sıcakta gündüzler gündüz değil, geceler gece değil.. Ne uyuyabilirsin ne nefes alabilirsin
soğukta bi nöbette üşürsün, dönüşünde ısınırsın.. Koğuşunda uyursun rahat rahat

edit: eski mesaja cvp vermişim

tuzemen
02-04-2017, 13:09
Sıcakta gideceğine soğukta git..
Sıcakta gündüzler gündüz değil, geceler gece değil.. Ne uyuyabilirsin ne nefes alabilirsin
soğukta bi nöbette üşürsün, dönüşünde ısınırsın.. Koğuşunda uyursun rahat rahat

edit: eski mesaja cvp vermişim

belki gideceklere faydası olur kesinlikle katılıyorum kışın gitmek mantıklısı

FaBeRgE
02-04-2017, 13:25
ayrıca ufak bir detay, kasım ayı en kısa dönem olarakta geçer.

Bende kasımda yaptım en mantıklısı bence o, sadece acemilik döneminde biraz Ankara soğuğu yedik, Kütahya'dan antremanlı olunca pek koymadı o da :D

Usta birliği izmir çıkınca zten iyice rahat geçti, 10 gün daha kalsaydım izmir'de kumru olarak dönecektim :D

Mpower
05-04-2017, 21:57
Bana yoklama kağıdı gelmişti üzerinde bulunan tarih 1 ocak 2017 ve 31 aralık 2017 tarihleri arasında eylül de 4 senelik aöf yazsam ya da 2 senelik uludağ da bir okul yazsam tecil ettirebilir miyim ve ya kayıt kabul edilir mi acaba ?

Canselmo
07-04-2017, 09:19
Ne cola ne fanta atarsa 7 gun ....:D

Vay be bitti valla 365kd olarak hepimize gecmis olsun simdiden.

Kubilay
13-04-2017, 22:02
365 kd'ler şimdiden hepimize geçmiş olsun. 3 gün erken terhisle evime erken döndüm. Büyük rahatladım sivilde çok kasılmışım askerde :)

tlgylmz106
14-04-2017, 11:01
Gideceklere şimdiden hayırlı tezkereler. Şube Mayısta demişti ama çıkmadı bize hayırlısı olsun :)

zx6r
14-04-2017, 11:37
mayısta gideceklerin yerleri belli oldumu

tlgylmz106
14-04-2017, 16:12
mayısta gideceklerin yerleri belli oldumu

Arkadaş geldi şimdi şubeden yedek subaylar hariç açıklanmış.

tuzemen
17-04-2017, 12:59
şafak doğan güneş şükürler olsun :)

Aksel35
17-04-2017, 13:30
Hayırlı teskereler herkese,361.kd olarak geçen sene tam bu zaman terhis olmuştum.1 haftada atıyorsunuz askerliği üzerinizden :)

driver_can
19-04-2017, 19:12
366.KD şafak 88 bakalım bizde doğan güneş diyebilecek miyiz?hava değişimi aldım 15 gün mis gibi oldu bilek burkuldu diye 15 gün şafağı evde attırdım

driver_can
25-05-2017, 06:20
366.KD safak 52. 2 ayinda altina dustuk ama sikmaya basladi artik.

driver_can
30-06-2017, 21:12
366 kdler safak azaldi atarsa 15 bu gece :)hava degisimini tezkereye baglamaya basladi arkadaslar

FaBeRgE
01-07-2017, 01:44
366 kdler safak azaldi atarsa 15 bu gece :)hava degisimini tezkereye baglamaya basladi arkadaslar

son 10 gün geçmez :)