PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : e36 3.18is İlk Marş

Cgungor
23-10-2016, 20:59
Herkese iyi akşamlar. Şu son 1 aydır araç soğukken ilk marş verdiğimde 30 40 saniye normal çalıştıktan sonra devir 1-2 kere dalgalanıp araç stop ediyor. Araç ısındıktan sonra hiçbir sorun yok sadece ilk marş ve araç ısınana kadar yapıyor. Yürür vaziyette motor ısınmadığı sürece vitesi boşa aldığım zaman giderken bile stop ettiği oluyor. Ama dedigim gibi sadece soğukken yapıyor bunu ısındıktan sonra hiçbir sorun yok. Acaba araç hava almaması gereken biyerlerden hava mı alıyor sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Yardım edecek abilerim kardeşlerim varsa sanayiye gitmeden önce burada ufak bir bilgi alışverişinden sonra gitmek istiyorum.

meganes
24-10-2016, 00:07
bu sorunlar genelde rölanti valfinden ve emmenin biryederden havA almasından kaynaklı oluyo

Cgungor
24-10-2016, 08:11
bu sorunlar genelde rölanti valfinden ve emmenin biryederden havA almasından kaynaklı oluyo

Kimisi de akışmetre de sorun vardır diyor abi valla anlamadım gitti

B-Devi
24-10-2016, 09:48
Bence de problem rölanti valfinde. Siz bir söküp temizleyin en iyisi. Pendik'e yakınsanız beraber hallederiz. Başka bir problem varsa onu da buluruz sıkıntı yok :) Akışmetre de olabilir çünkü. Sonuçta motor soğukken daha zengin karışım oluyor ve akışmetre havayı iyi ayarlayamıyor olabilir. Manifoldda vs kaçak olsa sıcakken de problem yaşardınız diye tahmin ediyorum. Bence rölanti valfi ve akışmetre temizlense sorun kalmayacak gibi. Dert etmeyin.

uniquel
24-10-2016, 10:06
akışmetre problemi veya hava alma problemi olsa, motor ısındıktan sonra da sorun devam eder sanırım.
rolanti valfi gibi görünüyor tabi yine de usta baksa daha saglıklı olur :D

lpg var mı aracta?

Cgungor
24-10-2016, 11:57
akışmetre problemi veya hava alma problemi olsa, motor ısındıktan sonra da sorun devam eder sanırım.

lpg var mı aracta?

simit tüp var abi araçta. dedigim gibi ısındığında saat gibi hiçbir sorun yok..

Cgungor
24-10-2016, 11:59
Bence de problem rölanti valfinde. Siz bir söküp temizleyin en iyisi. Pendik'e yakınsanız beraber hallederiz. Başka bir problem varsa onu da buluruz sıkıntı yok :) Akışmetre de olabilir çünkü. Sonuçta motor soğukken daha zengin karışım oluyor ve akışmetre havayı iyi ayarlayamıyor olabilir. Manifoldda vs kaçak olsa sıcakken de problem yaşardınız diye tahmin ediyorum. Bence rölanti valfi ve akışmetre temizlense sorun kalmayacak gibi. Dert etmeyin.

valla abi zeytinburnundayım pendik biraz uzak kendim söküp temizleyebilir miyim tam bilmiyorum kolaysa yaparım heralde. bu zengin karışım işini çok duydum geçen ustaya gittiğimde onda da varmış e36 zengin karışım falan bişeyler demişti ama ben diskleri falan değiştirmeye gittiğim için ayak üstü bi sohbet oldu yani ama cok duyuyorum dedigim gibi.

LnchCntrl
24-10-2016, 12:01

lpg var mı aracta?

Bazı hava alma problemleri, ısınan parçanın genleşmesi ve hava alan yerin kapanması/küçülmesi nedeniyle araç ısındıktan sonra kayboluyor.

Ama fikrim sizinkiyle aynı. Rölanti Valfine bakmakta fayda var.

Cgungor
25-10-2016, 12:14
abiler bu rolanti valfini nasıl temizleyebilirim tarif edebilecek biri var mıdır ?

Cgungor
01-11-2016, 16:52
Bugün aracı makinaya bağladık 1 hatanın sebebini bulduk fakat 42 kod numarası adında bir hata veriyor acaba bu hata kodlamasının adını sanını bilen var mıdır ?

Tayfun.O
05-11-2016, 02:02
Speed Signal or Knock Sensor 2 (DME 1.7.x or 3.3.1) diye bir şey.
Burdan buldum http://www.bmwforums.info/bmw-electrics-and-ecus/7745-bmw-fault-codes-meaning-bmw-fault-codes-list.html

Cgungor
06-11-2016, 10:01
Speed Signal or Knock Sensor 2 (DME 1.7.x or 3.3.1) diye bir şey.
Burdan buldum http://www.bmwforums.info/bmw-electrics-and-ecus/7745-bmw-fault-codes-meaning-bmw-fault-codes-list.html

aynen hocam çok doğru bulmuşsun bende sanayide ustayla görüştüğümde bu sorunlar olduğunu gördük arızanın + olarak oksijen sensöründe arızası vardı ama araç lpgli olduğu için kronik bir olay bu oksijen sensörü. yaptırdım çok şükür şimdi saat gibi ilgin ve yardımın için teşekkürler

Tayfun.O
06-11-2016, 15:18
Rica ederim. LPG arabalar için gözümde sigara gibi benim ama el mahkum yapıcak bir şey yok geçmiş olsun