Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabayı Kışın Garajda Yatırmak - Yapılması Gerekenler ?

MehmetOrkun
08-12-2016, 12:05
Merhaba,

Arabayı garaja koydum ve nisan mayısa kadar çıkarmayı düşünmüyorum. Neler yapmalıyım?.

1. Aküyü sökülecek ?
2. Arabayı ağaç takozları dört tarafına koyarak yerden kesmek ?
3. Benzin olsun veya olmasın ?
4. Motor yağı boşalt veya dursun ?

gibi bilgilerinizi söyler misiniz ?

AliGizda
08-12-2016, 14:34
Takip, kuzenin arabasıda benim otoparkta yatıyor. 1 haftayı geçti marş basmadım. Otopark kapalı gerçi, takozun bir faydası olurmu?

burak_2885
08-12-2016, 14:35
Takip. Arabanın aylarca jantın tek noktasına baskı yapmak zararlı mıdır?

Yigit-Y
08-12-2016, 14:41
Çok uzun süre kalacaksa

Jantlar lastikten ayrılmalı araba çiçek abbas stayla yatırılmalıdır

Ben ölümüne yatacak aracı bu şekilde saklardım

Lastikler için saklama kılıfları var sıcak soğuk görmemesi gerek

Durumlar bu şekilde

Zaten diğer bilgiler aynen geçerli

Garaj rutubetli ise ben olsam yağı ellemem

Garajdan çıktığı gibi yağı değiştiririm

Diyadin
08-12-2016, 14:52
Nisan mayıs çok uzun bir süre değil daha önceleri çok fazla araba yatırmış biri olarak.

Kutup başını sökmeniz yeterli olur.

Ayrıca aracın içine bagajına bolca gazete koyarsanız kışları rutubeti emer.

onurc
08-12-2016, 14:55
jant lastik üzerinde kalacaksa jantlar göbekten eğrilebilir bilginiz olsun

Bugraaa
08-12-2016, 15:14
lastik takozların üstünde akü sökülerek uzun zaman yatırabilirsin benim bi tanıdık yıllardır arabasını yatırdı tamda kapalı olmayan garajda sorunsuz kullandı yeni aracınıda öyle yaptı :D

aslan
08-12-2016, 15:21
Garaj yakınızda ise hiçbirşeyi ellemeden haftada bir çalıştırıp garaj içinde bir tur atarak tekrar yerine çekmek daha mantıklı

kalipson
08-12-2016, 16:09
Nisan mayıs çok uzun bir süre değil daha önceleri çok fazla araba yatırmış biri olarak.

Kutup başını sökmeniz yeterli olur.

Ayrıca aracın içine bagajına bolca gazete koyarsanız kışları rutubeti emer.

Bu gazete hadisesini ilk kez duyuyorum valla. Teşekkürler

Dou
08-12-2016, 17:21
Arabanın yağını öncesinde ya da sonrasında değiştirmenize gerek yok.

Yeter ki yattığı süre boyunca çalıştırıp kapatmayın. Bunu yaparsanız yağa benzin karıştırmış olursunuz, yağın özelliği kaybolur.

mikelazi
08-12-2016, 17:58
Arabanın yağını öncesinde ya da sonrasında değiştirmenize gerek yok.

Yeter ki yattığı süre boyunca çalıştırıp kapatmayın. Bunu yaparsanız yağa benzin karıştırmış olursunuz, yağın özelliği kaybolur.

nasıl yani

kışın kapalı garajda degilde rahat 1 ay yerinden(kar buz durumuna göre) kıpırdatmam3-4 gündebir çalıştırır sağını solunu temizlerim(5-7dk) sonra kapatırım.
aynısını motorum için 5-6 ay boyunca yaparım.zararı varmıdır bunun.

Dou
08-12-2016, 18:18
nasıl yani

kışın kapalı garajda degilde rahat 1 ay yerinden(kar buz durumuna göre) kıpırdatmam3-4 gündebir çalıştırır sağını solunu temizlerim(5-7dk) sonra kapatırım.
aynısını motorum için 5-6 ay boyunca yaparım.zararı varmıdır bunun.

Yağa benzin karıştırıyorsun. Yağdaki benzin oranı %2 ve üzeri olursa tehlikelidir (yağı analiz ettirerek anlayabilirsin ancak yüzdesini). Rölantide sürekli çalıştırıp kapatmak bu rakamın çok üzerine çıkartır.

Yağa benzinin en çok karıştığı aralık soğuk motor ile rölantide uzun süre bekleyip motor yağı ısınmadan kapatmaktır.

Her araçta motor soğukken yürüdüğünde boşluklar fazla olduğu için, yağdaki benzin miktarı biraz artar. Motor yağı tam olarak ısındığı vakit içerisindeki karışan benzin buharlaşır. Fakat bunun için 20+ dakika arabayı kullanmak gerekir. Rölantide 10 dakika ısıtarak motor yağı hiç bir zaman ısınmaz. Benzin oranı gittikçe daha artar. Yağ çubuğunu çekersen keskin benzin kokusunu alırsın zaten.

En iyisi, hiç çalıştırmamaktır. İçin rahat etmiyorsa çalıştırır yarım saat gezer yerine koyarsın. Fakat 5 dakika yağlasın diye rölantide bekletip kapatmak yarardan çok zarar getirir.

XSi
08-12-2016, 18:40
Takip. Arabanın aylarca jantın tek noktasına baskı yapmak zararlı mıdır?

jant lastik üzerinde kalacaksa jantlar göbekten eğrilebilir bilginiz olsun

ciddimisiniz?

virajda onca yukte yamulmayan jant durduğu yerde neden eğilsin zarar görsün?

onurc
09-12-2016, 07:57
bahsettiğim çok uzun süre kalırsa olabilir. (: 2-3 ayda olacak şey deil elbette :D

rain man
09-12-2016, 08:14
Yağa benzin karıştırıyorsun. Yağdaki benzin oranı %2 ve üzeri olursa tehlikelidir (yağı analiz ettirerek anlayabilirsin ancak yüzdesini). Rölantide sürekli çalıştırıp kapatmak bu rakamın çok üzerine çıkartır.

Yağa benzinin en çok karıştığı aralık soğuk motor ile rölantide uzun süre bekleyip motor yağı ısınmadan kapatmaktır.

Her araçta motor soğukken yürüdüğünde boşluklar fazla olduğu için, yağdaki benzin miktarı biraz artar. Motor yağı tam olarak ısındığı vakit içerisindeki karışan benzin buharlaşır. Fakat bunun için 20+ dakika arabayı kullanmak gerekir. Rölantide 10 dakika ısıtarak motor yağı hiç bir zaman ısınmaz. Benzin oranı gittikçe daha artar. Yağ çubuğunu çekersen keskin benzin kokusunu alırsın zaten.

En iyisi, hiç çalıştırmamaktır. İçin rahat etmiyorsa çalıştırır yarım saat gezer yerine koyarsın. Fakat 5 dakika yağlasın diye rölantide bekletip kapatmak yarardan çok zarar getirir.

Guzel bilgiler. Tesekkur. Soğukta arabanın garajda saplanıp kaldığı bir ay boyunca yapsam mı yapmasam mi sorularına güzel oldu bu cevap.

mikelazi
09-12-2016, 08:34

eyvallah,teşekkürler

XSi
09-12-2016, 09:47
bahsettiğim çok uzun süre kalırsa olabilir. (: 2-3 ayda olacak şey deil elbette :D

20-30 sene jantin ustunde dursun gene göbeği yamulmaz jantin durduğu yerde.

onurc
09-12-2016, 09:50
20-30 sene jantin ustunde dursun gene göbeği yamulmaz jantin durduğu yerde.

Hocam başımıza geldi ondan söylüyorum.biz fikrimizi paylaştık.

saygılar.

rekord2000
09-12-2016, 09:59
20 sene yatmış arabanın saç jantlarını kullanıyor bir arkadaş, gram yamulma yok jantlarda. Üzerindeki lastikleri sokerken çatır çutur kırılıyordu lastikler.

gökberk
09-12-2016, 10:13
Lastik havalarını 38-40 psi filan yap.
Lastiklerin altına da laminant parke ya da tahta bir şey koy.
Lpg varsa tanktan kapat. Camları biraz aralık bırak.