Orijinalini görmek için tıklayınız : 2017 Autoshow'a 16 marka katilmama karari aldi
2017 nisan ayında yapılacak olan autoshow'a doğuş grubu dahil olmak üzere 16 marka katılmama kararı aldı. Şahsi görüşüm ötv artışları ve ekonominin gidişatının bu olayda büyük payı olduğu. Ama tabiki medyamızda bu şekilde lanse edilmeyecektir.
Haberin detaylarına linkte ulaşabilirsiniz.
İstanbul Auto Show 2017'ye Kotu Haber, 16 Marka Katılmıyor! (https://www.google.com.tr/amp/m.haberler.com/amp/istanbul-auto-show-2017-ye-kotu-haber-16-marka-9102451-haberi/?client=safari)
Bi fuar keyfimiz vardı o da kaçacak sanırım..
Doğuş grubunun 8 markası. bayraktarın 4 markasının yanına kia suzuki mazda ve volvoda zaten blli başlı 3-4 fuarlar dısında genel karar aldılarm ilişmiş.
işin ilginç yanı ise :D
"Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından organize edilen fuara, Dernek Başkanı Mustafa Bayraktar (Bayraktar Grubu-Citroen, DS, Subaru, Infiniti) ile Başkan Vekili Ali Bilaloğlu'nun temsil ettiği markaların (Doğuş Otomotiv- Audi, Bugatti, Porsche, Bentley, Lamborghini, Seat, Skoda, Volkswagen) katılmaması manidar bulundu."
Amk cimrileri 100 liradan boş jettaları millete çakıyor ya nasılsa , size distribütor imkanı vereninde vizyonunuzunda.... Neyse katılmasınlar :D
oabayram
27-12-2016, 12:12
Hiç biri katılmasın fuarda olmasın ne gerek var :mad::mad:
ercan26esk
27-12-2016, 13:09
fuara hiç gerek yok olmasın daha iyi kimse sıfır olmasın devlette örekisini tersten görsün ....
kalipson
27-12-2016, 13:17
Sanırım hemen hemen tüm firmaların showroomları ufaktan ufaktan sinek avlamaya başlamış duyduğum kadarıyla.
Year One
27-12-2016, 13:30
bursa autoshow da sadece Renault vardı. Fiat bile gelmedi. :)
onursumer
27-12-2016, 18:16
araç alma durumunda birçok modeli aynı anda inceleme açısında kolaylık oluyordu fiyatta da güzelik yapılıyorduda tarih bu sene çok kotu 2017 sonuna doğru yapsalardı eskisi gibi daha iyi olurdu daha fuar zamanına kadar katılmayanlarda çıkabilir bence
devlet te çokta takar ya. Zaten araba alırken bir araç hediye ediyoruz. Kim takar fuar etkinliği. Muhasır medeniyetler seviyesinin işi onlar..
Dört teker bir direksiyon arabalara ne paralar kazanıyorlar böyle müşteri nerede var
yurtdışı karar vermiştir
türkiyede ben bu vergi ve fiyatları kabul etmiyorum
s.... fuarını gelmiyoruz diyecek delikanlı yok bence
Guzel bir tepki,ınsallah yerını bulur....
Ferhat_V
27-12-2016, 21:52
alcak olan zaten bayiden gidip bakıp alıyor fuar biraz gövde gösterisiydi..zaten katılacak markada kalmadığına göre fuarı hiç yapmasınlar..ne olacak ülkenin durumu bilmiyorum..
Markanın kendisi niye dahil olmuyorda disb. üstenir ki
Asıl saçma olan konu bu fuar için
Yapılmaması araba lobisinin işi beyler
Kıskanıyorlar bizi çekemiyorlar bizi :)
İzmir fuarda da 4 veya 5 firma varmış sadece. Yukarıda bir arkadaş yazmış Bursa fuarı da boş. İstanbul fuarı da görünen o ki zayıf geçecek. 2017 zaten zor bir yıl olacak.
Bir de genelde verginin aşırı artması demek tahsilatın azalması demek, gayet bilinen bir olay. Dikkat ederseniz zorunlu sigorta fiyatları fahiş ve dünya kadar sigortasız araç piyasada şu an. MTV si ödenmeyen de bir dünya var. Kaskoyu konuşmak yersiz.
Kısaca aç gözlü olmanın faydası yok. Araç satışının azalması , hele ki sektördeki bazı duayenlerin tahmin yürüttüğü gibi %30 falan azalma da temelde işlerine gelmez kesinlikle.
8.000rpm
27-12-2016, 22:33
Üç gün sonra öpüşüp koklaşıp barışırlar
darkmoon
27-12-2016, 23:20
Araba zevikimizi keyfimizin içine ettiler zaten..
eskiden hayaller kurardık şunu alırız yanına şunu koyarız bir tanede şundan alabiliriz diye.. şimdi araba almadan önce bunun mtv si ne kadar sigortası ne olur hacimden kurtarırmı yaşdan kurtarırmı bunların peşine düşer olmuşuz ..
kasko yapmayı unutalı zaten asırlar oldu.. bu km de ne yakar benzin olmuş 5.18 6 tl ye doğru azimle çıkıyor..
temde bakıyorum yüksek hacimli araçlar orta şeridden sağ şeritten gidiyorlar tıngır mıngır adamlar gaz pedalının altında yumurta varmış gibi gidiyor..
kimin araba zevki keyfi kaldıki o arabaları kime satıcaklar.. ötv ler fırlamış kdv ler fırlamış dolar fırlamış sigorta fiyatları fırlamış..
kime ne satıcaklar onlarda iyi biliyor.. akıllıca iş yapmışlar boş gider olucak stantlara gelenler mankenlerle fotoğraf çektirme araçlara oturma derdinde..
SULTANOGLU
27-12-2016, 23:36
Eskiden sunu hatirlarim ne hayallermis. Corsa c gsi gormustum asik olmustum fuarda, hatta yamulmuyorsam 1.8 motorluydu. Nasil ic gecirmistim ne kadar istemistim anlatamam :) o zamanlar aktif olarak astra g 1.6 kullaniyordum. Nerden nereye fuar yok lan katilicak marka yok :D
darkmoon
28-12-2016, 00:01
eskiden hani eski türkiye diyorlarya işte o zamanlar araçlarımız bu kadar donanımlı değildi bu kadar güvenliği yüksek değildi bu kadar bir sürü digital elektronik oyuncaklar yoktu araçlarda ama rahat rahat kafamız kulağımız beynimiz stressiz ruhumuz huzurlu mtv yi trafik sigortasını hatta yakıtı bile düşünmeden keyif almak için zevk almak için sürerdik.. kaskomuzuda yapardık oda koymazdı koymazdı..
şimdi şu yeni türkiye dedikleri türkiyeye bakıyorum milletin altında en son model araçlar sigortasız vergisini ödiyemeden yakıtını bile koyamadan zar zor geziyorlar.. araçlarında %90 ı zaten filo leasing kredili son sahibinin dönüp dolaşıp banka olucağı araçlar..
Sıze kendımden ornek büvereyım.
Her sene farklı bır spor arac alıyordum,kendım ıthal edıp kullanıyordum. Hatta sırf bunun ıcın sırket kurdum 201'da. Sadece ısı yılda "1" araba getırmektı,***** galerılere guven olmuyor,agzım cokk yandı,neyse...
Sımdı sıparıs aracım var,su duzene getırmeyı ıstemıyorum hatta elımde Cupra ve RS var,hıc kullanmıyorum yatıyor. Onları bıle fazla buluyorum. Insanda moral olmayınca keyfıne,hobısıne gereklı ılgıyı gostermıyor. Degıl SS arac,elımdekılerı bıle satmak ıstıyorum. Bu ortama fazla bıle,ne keyıf ne zevk bıraktılar. Benzını-vergısı-kaskosu-mılletın dık dık bakması-trafık-duzensızlık ve pıst fıyatları.... Sız olsanız alırmıydınız?
halilcan9455
28-12-2016, 09:44
1,6 TDI CR DSG Green Tec 120 PS Prestige 147.400 TL
Motorlu Taşıtları Vergisi Yıllık 997,00 TL
2.0 TDI CR DSG Green Tec 190 PS Prestige 181.700 TL
Motorlu Taşıtları Vergisi Yıllık 2.772,00 TL
1.6 yerine 2.0 hacminde araca binen vatandaş 2 katından fazla neredeyse 3 kata yakın para ödüyor.1800 lira desek 1800/12=150 TL yani 400cc büyük arabaya bindiğin için her ay cebinden MTV için 150 TL daha fazla çıkıyor.Tamam aynı olsun demiyoruz ama bu kadar da fark olmasına gerek yok.
Her sene farklı bır spor arac alıyordum,kendım ıthal edıp kullanıyordum. Hatta sırf bunun ıcın sırket kurdum 201'da. Sadece ısı yılda "1" araba getırmektı,***** galerılere guven olmuyor,agzım cokk yandı,neyse...
Sımdı sıparıs aracım var,su duzene getırmeyı ıstemıyorum hatta elımde Cupra ve RS var,hıc kullanmıyorum yatıyor. Onları bıle fazla buluyorum. Insanda moral olmayınca keyfıne,hobısıne gereklı ılgıyı gostermıyor. Degıl SS arac,elımdekılerı bıle satmak ıstıyorum. Bu ortama fazla bıle,ne keyıf ne zevk bıraktılar. Benzını-vergısı-kaskosu-mılletın dık dık bakması-trafık-duzensızlık ve pıst fıyatları.... Sız olsanız alırmıydınız?
Bem senim yerinde olsam abi
Bu ülkeden giderim :):)
Araba cenneti olan bir ülkeye yerleşirim
Haksız değiller bende olsam katılmam
Düşünsenize koskoca fabrikanız var binlerce kişi çalıştırıyosunuz milyar dolarlık riskler alıyorsunuz
Siz anca 1 lira kazanıyosunuz ;
Showroom-distribütör sahibisiniz araç satmak için sürekli kampanya yapıcaksınız kredi desteği için bi tarafınızı yırtacaksınız
Siz anca 1 lira kazanıyosunuz
Devlet elini sürmeden 50 lira kazanıyor mtv si sigortası benzini derken devlet oluk oluk para kazanıcak
Başlarım böyle ticarete de kazancada..
Bi tarafları yemez ama kazan kaldırsınlar bi zahmet..
Filo olayı olmazsa hepsi batmıştı zaten :)
Filo olayı olmazsa hepsi batmıştı zaten :)
Başkanım Günaydın ben sana bişey diyim mi semtin pertçi ölücüleri olarak biz stand açarsak Türkiye Otomotiv piyasasına çok farklı bi bakış açısı getiririz gel girelim :D
Hiç biri katılmasın fuar alanı boş kalsın bol bol miting yapalım slogan atalım alanda
Başkanım Günaydın ben sana bişey diyim mi semtin pertçi ölücüleri olarak biz stand açarsak Türkiye Otomotiv piyasasına çok farklı bi bakış açısı getiririz gel girelim :D
Doğru yere parnak bastın ortağım
ÜT de gelirse fuar varya bomba olur :)
iyi olmuş. kapak olsun hükumete.
GokhanRS
28-12-2016, 11:07
dış mihraklar, oyuna gelmeyin arkadaşlar. birlik olalım. başkan yapalım cumhurumuzu, herşey düzelecek. mazot 1 tl olacak. terör amerikaya kaçacak artık onlar düşünsün.
Cem Uzan geri gelecek ekonomi bakanı olacak. Yerli uzay mekiğimizi yapıp marsı parselleyeceğiz. Jupiterde koloni kuracağız. Ayda Bilal Tower Helal Tatil Tesisleri açacağız. Hepsi dış mihrakların oyunu kıskanıyorlar, dünya liderimize destek olun. Yütfeeeennnnn :(
dış mihraklar, oyuna gelmeyin arkadaşlar. birlik olalım. başkan yapalım cumhurumuzu, herşey düzelecek. mazot 1 tl olacak. terör amerikaya kaçacak artık onlar düşünsün.
Cem Uzan geri gelecek ekonomi bakanı olacak. Yerli uzay mekiğimizi yapıp marsı parselleyeceğiz. Jupiterde koloni kuracağız. Ayda Bilal Tower Helal Tatil Tesisleri açacağız. Hepsi dış mihrakların oyunu kıskanıyorlar, dünya liderimize destek olun. Yütfeeeennnnn :(
Hülooooooğğğğğğğğğ demeyi unuttun kardişim kınadım seni az önce :)
GokhanRS
28-12-2016, 11:17
Hülooooooğğğğğğğğğ demeyi unuttun kardişim kınadım seni az önce :)
Sorry, burda vatan elden gidiyo iki dk siyaset yapmasan olmuyo. erdoğan siyasi değil dünyamızın lideri. president of the world.
senin en sevdiğin çikuletadan gelsin o zaman :D
https://i.ytimg.com/vi/W6rHU6JDJpQ/maxresdefault.jpg
imprezaWRC
28-12-2016, 13:43
2017 nisan ayında yapılacak olan autoshow'a doğuş grubu dahil olmak üzere 16 marka katılmama kararı aldı. Şahsi görüşüm ötv artışları ve ekonominin gidişatının bu olayda büyük payı olduğu. Ama tabiki medyamızda bu şekilde lanse edilmeyecektir.
Haberin detaylarına linkte ulaşabilirsiniz.
İstanbul Auto Show 2017'ye Kotu Haber, 16 Marka Katılmıyor! (https://www.google.com.tr/amp/m.haberler.com/amp/istanbul-auto-show-2017-ye-kotu-haber-16-marka-9102451-haberi/?client=safari)
Bi fuar keyfimiz vardı o da kaçacak sanırım..
Geriye ne marka kaldı ki? Diğerleri de katılmasın tam olsun.
Kesinlikle hayır abi siz en doğru kararı vermişsiniz
darkmoon
28-12-2016, 17:32
moral her şeyin başı .. kimsenin morali yok keyfi yok tadı tuzu yok..
bakın ortam çok ciddi gergin eskiden gençlerde son model sporlar olurdu hayran bakan olurdu kafayı çevirip bakan olurdu bir tebessüm edilir gidilirdi..
şimdi insanlara dikkat edin nefretle öfkeyle kıskançlıkla bakıyor çoğu .. adam diyor biz baba parasıyla almadık alnımızın teriyle aldık diyor sövüyor o insanlara misal.. bir diğeri ben yayavan geziyorum o çocuk son model araçla hakmı revamı diyor .. çok ortamlarda artık bu tür laflar sohbetler geçiyor.. ortamda gergin ciddi anlamda insanlar kutuplaşmış durumda..
eskiden keyif vardı kafa rahattı atlar tekirdağa köfte yemeye giderdik atlar antalyaya bodruma spontone hareket ederdik şimdide aynısını yapabiliriz ama kafa öyle kazan can öyle bir sıkkın keyif zaten hiç yok moral sıfır gitsen yolda kafada elli bin düşünce olaya kendini kanalize edip ortama ayak uydurup zevk alamassın ... otur oturduğun yere diyor insanın iç sesi..
eskiden arkadaşımızı otobüs garına ankaraya yolculamaya götürürdük yolda fikir değiştirir adamı ankaraya bırakırdık yoldaki gır gır şamata eğlence bir yerde oturup bir şeyler yemek işin eğlencesi o zaten.. şimdi desen üç kişi bir araya gelmez..
gokcell13
28-12-2016, 17:42
İnşallah halkta destek verip 2. el az kullanılmıs aracları tercih ederek bayilerin isyan edip birseylerin değişmesine sebep olurlar.
yasindemir
28-12-2016, 20:53
Özel sektörde çalışıyorum, maaşımın yarısı net vergiye gidiyor, aldığım arabadan daha fazlasını vergi ödüyorum, benzinde aynı durum, yiyecek birşey al yine çeyreği devlete, verginin vergisini veriyorum.. Yeter artık...... Vatan demeye dilim varmıyor. Soygun resmen,, acil işim vardı Bursa'ya gittim bugün 200 lira köprü parası mı olur. Yaşanmaz hale getirdiler!
doğuş hariç diğer markaları türkiyeye getiren bir tek-el var mı ? bu vergi vs. degil ' tamamiyle ' siyasi bir mesele gibi duruyor..fuar alanını yönetenlerin siyasi görüşü nedir bilen varmı kim yönetim kurulu buranın
SULTANOGLU
28-12-2016, 21:18
bayraktar grubu var. Citroen, subaru ve infinity
Mazda kendi burda katılmıycak
Volvo global karar olarak katılmıycak
kia katılmayacakmış.
buradaki fuarlara saolsun apaçiler kekolar karı kız bakmaya gidenler yüzünden gidiliyor muydu ki ?
Malesef bir yere gidemem,anca sirketi yabanciya satabilirsem olur. Ha badem biyik biri gelir alirsa,oda olur.
Aldigim risk ile kazandigim arasin buyukkkk ucurum var. sirkete baksan acayip degerli ama kazanci?
Bu ulkeden birsey olmaz artik,debelenicegiz uzunn sure.
Bence komple kapatıp gidelim.
Malesef bir yere gidemem,anca sirketi yabanciya satabilirsem olur. Ha badem biyik biri gelir alirsa,oda olur.
Aldigim risk ile kazandigim arasin buyukkkk ucurum var. sirkete baksan acayip degerli ama kazanci?
Bu ulkeden birsey olmaz artik,debelenicegiz uzunn sure.
bence uzun süre önce yapmış olman lazımdı, şaşırıyorum hala yapmamana
darkmoon
29-12-2016, 04:10
dolar 3.54-3.56 arası debelenip duruyor belliki 3.6 ya dayanıcak büyük ihtimal .. bir abimle konuşuyordum 65 yaşında hayatının 40 yılını borsa döviz v.b vermiş bir kaç aya kalmaz dolar 4 tl yi bulur dedi kendi tecrübe ve öngörülerine dayanarak inşallah bulmaz tabii..
bu yüksek kurda firmalar katılsa zaten tamamen zararına bulunmak için bulunucakdı... firmalar eskiden fuarda azda olsa satış yapardı fuarda satılan rollyce phantomuda oldu ferrari lambosuda oldu demek ki firmalar bu yüksek kurdan satış yapamıycaklarını ön gördülerki girmiyorlar.. bence siyasi en ufak bir yanı yok.. tamamen ticari etkenler ön planda oldu..
Yeni konu açmak istemediğim için bu konudan yazıyorum,2018 otomobil fuarı yapılcakmı istanbulda
Cliosportve
19-02-2018, 15:25
Yeni konu açmak istemediğim için bu konudan yazıyorum,2018 otomobil fuarı yapılcakmı istanbulda
Henüz 2019 için lansman bile yapılmadı