Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 630i transmission failsafe mod için yardım.

mehmeterdi
09-01-2017, 18:58
Arkadaşlar iyi forumlar. Uzun zamandır iş güç sebebiyle foruma uğrayamıyordum. Yalnız bugün aracımda cereyan eden bir arıza sebebiyle ciddi yardıma ihtiyacım var. Aracım 630i 2005 model smg vites. Yolda seyir halindeyken transmission failsafe mod yazısı geldi ekrana ve iki dk sonra N den başka hiçbir vitese girmedi. Ekranda yazıyor sadece N-1-3 vitesleri kullanılabilir, ama hiç yürümedi. Mecbueren çekiciyle servise çektik. Yaşadığım ülkede servisler çok iyi değil. Sorunun şanzıman yağ pompasından olduğu söylendi ve parçayıda bulamıyorlar. Bu söylenenler ğek inandırıcı gelmedi. Bu problemi daha önce tecrübe etmiş bir arkadaşımız bana bilgi verirse çok sevinirim. Teşekkkürler.

KOSEREN
09-01-2017, 19:42
Servis doğru söylemiş.Smg Şanzımanda debriyaj ayırma işlemi ve bi üst vitese geçme işlemi smg pompasının sağladığı basınçlı yağ ile gerçekleşiyor.Pompa bozulduysa vitese geçmez.Çalışma prensibi bu şekilde benim bildiğim

Sert@ç
09-01-2017, 20:01
Mümkünse pompayı iptal edip manuele çevirsinler
Heralde smg kullanmaktan daha ucuza mal olur

mehmeterdi
09-01-2017, 20:45
Mümkünse pompayı iptal edip manuele çevirsinler
Heralde smg kullanmaktan daha ucuza mal olur

Pompayı iptal etme durumu nasıl oluyor?

mehmeterdi
10-01-2017, 22:30
Servis doğru söylemiş.Smg Şanzımanda debriyaj ayırma işlemi ve bi üst vitese geçme işlemi smg pompasının sağladığı basınçlı yağ ile gerçekleşiyor.Pompa bozulduysa vitese geçmez.Çalışma prensibi bu şekilde benim bildiğim

Yabancı sitelerden okuduğuma göre; anahtardan kapıların kilidini açma tuşuna bastığınız zaman şanzımandan gelen bir ses var bu ses gelmiyorsa pompa çalışmıyordur diyorlar. Bende bugün aracın yanına gittim o ses malesef yoktu. Çıkma bir pompa buldum 350euro bayıldım. Yarın takılacak ve deneyeceğiz. Yüksek ihtimal çözülecek.

KOSEREN
10-01-2017, 23:49
Umarım çözülür geçmiş olsun

Cagri89
14-01-2017, 08:37
Yabancı sitelerden okuduğuma göre; anahtardan kapıların kilidini açma tuşuna bastığınız zaman şanzımandan gelen bir ses var bu ses gelmiyorsa pompa çalışmıyordur diyorlar. Bende bugün aracın yanına gittim o ses malesef yoktu. Çıkma bir pompa buldum 350euro bayıldım. Yarın takılacak ve deneyeceğiz. Yüksek ihtimal çözülecek.

Geçmiş olsun öncelikle aynı hata kodunu 2004 7.45li de yasadım. Araçların sanzımanları birbirinden farklı. Benim sanzıman türbünü arızalanmıştı. Sıfır orjinal türbün alıp değiştirttik ancak değilim sonrası dip gazda yine aynı atayı vermeye devam etti. Sanzıman acıldı balata vs değişti sorun çözülmedi en son mekatronik beynine kadar değişti. Dediğiniz gibi usta bulmakda sıkıntı yapılan işlerde. İşallah sorun kolay çözülür ama sorundan emin olmadıkça parça değiştirmeyin. Çünkü bizim ülkede malesef yetkili servislere kadar arabalarda nokta atışı sorun çözen usta bulmak zor. En ufak arızada ilgili sistemle ilgili nerdeyse herşeyi değiştirmek zorunda kalıyoruz ve buda ciddi masraflara yol açıyor. Geçmiş olsun inşallah çözülmüştür.

mehmeterdi
26-01-2017, 17:27
Pompada sıkıntı yokmuş aracı yürüttük biraz ama 20 dk sonra aynı arıza verdi. Debriyaj aktüatörünü onardık yağ kaçağı vardı. Olmadı. Şu an vites pozisyon sensörü sipariş ettik almanyadan onu bekliyoruz. Umarım ondandır. Araç yaklaşık bir aydır yatıyor. Bir ayda bu parçadan yatar. Bakalım bekliyoruz.