PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Explorer Benzin Gelmiyor...

ghibli06
18-01-2017, 09:41
Arkadaşlar aracım V8 5.0 LPG li gayet de memnunum yakıtı ve gidişinden... ama bir sorun var uzun zamandır çözemediğimiz, araç benzinde çalıştığında benzin gelmiyor, 3 kere pompa değiştirdik, 1-2 gün normal sonra yine aynı, yolda LPG den benzine alıyorum frene basmış gibi oluyor, internette araştırdığım kadarıyla:

pompa
enjektör tıkanması
LPG kaçırması
emulatörün benzin enjektörünü açmaması vb gibi olası şüpheler var, benim tek LPG li aracım bu o nedenle hiç hakim değilim mevzuuya, LPG enjektörleri tıkar diyenler de çoğunlukta, girişeceğim yakında, nelere bakmalıyız acaba?

XSi
18-01-2017, 09:49
Araç ilk çalıştırmada benzinde çalışıyor, lpg de giderken benzine geçmek istediğinde mi sorun yaşıyorsunuz?

ghibli06
18-01-2017, 09:52
Araç ilk çalıştırmada benzinde çalışıyor, lpg de giderken benzine geçmek istediğinde mi sorun yaşıyorsunuz?

yok hocam sabah benzinde de zor çalışıyor, aracı ısıtıp bazen LPG ye hemen kendim alıyorum...

XSi
18-01-2017, 09:57
Lpg sistemi sıralı sistem mi? Yoksa karburatorlu sistemlerden mi?

Sabahları benzinde zor çalışması, bozuk lpg ayarı sebebi ile lft ve sft (fuel trim) değerlerinin bozulması sebebi ile, benzinde çalışırken zorlanması sebebi ile olur.

orcunnn
18-01-2017, 10:08
pompa abı hıc ugrasma baska bıseyle yakında hıc calısmamaya baslar sabahları

pompa değişmişssin pardon abı bendede olmusmu pompa cozmustu

ghibli06
18-01-2017, 10:11
pompa abı hıc ugrasma baska bıseyle yakında hıc calısmamaya baslar sabahları

Orçun bilmem kaçıncı kez pompa değiştirdik yahu, derdi ne peki bu pompaların?

qulozet
18-01-2017, 10:23

Sattığım amerikan aracımda benzer sorun vardı. Habire pompa bozuluyordu ve geç çalışma sorunum vardı. Bir ustam pompanın elektrik tesisatını kontrol ettirmişti. Tesisatın zayıf demişti bir cihazla ölçüp. Ondan sonra aracımda hem sabah geç çalışma hem de performans sorunu kalmamıştı. Bir de ben olsam pompa olarak eğer soketler uydurabilirse AEM tercih ederim, çünkü taklidi daha azdır diye tahmin ediyorum.

ghibli06
18-01-2017, 10:26
Sattığım amerikan aracımda benzer sorun vardı. Habire pompa bozuluyordu ve geç çalışma sorunum vardı. Bir ustam pompanın elektrik tesisatını kontrol ettirmişti. Tesisatın zayıf demişti bir cihazla ölçüp. Ondan sonra aracımda hem sabah geç çalışma hem de performans sorunu kalmamıştı. Bir de ben olsam pompa olarak eğer soketler uydurabilirse AEM tercih ederim, çünkü taklidi daha azdır diye tahmin ediyorum.

tesisatta elektrik sorunu benim de aklıma geldi ama ölçtürmedim, tekrar pompa değiştireceksem Bosch 044 kullanırım demiştim kendimce ama taklidi çok piyasada, AEM lere de bakayım...

orcunnn
18-01-2017, 10:28

abı expoler ıcın degıl ama bu sorunları yasayanların pompa degısıp sorunlar devam ettgını duymustum sanayıden alınma pompalarda ama eger pompa degıstıysen tesısata bakmak lazım pompa rolesı var kablosuna bakın mesela eger deforme varsa gec calısma anı benzın kesmesı yapar mustangde oyle bır sey olmustu

STP
18-01-2017, 10:28
abı kablolara baktır o dogru bı yonlendırme bence. o yasta aracın ıletkenlıgı azalmıs ve gereklı omajı karsılamıyor olabılır

0M42
18-01-2017, 10:46
Benzin filtresini değiştirdiniz mi ? Filtrede sorun olabilir.

ghibli06
18-01-2017, 10:50
Benzin filtresini değiştirdiniz mi ? Filtrede sorun olabilir.

evet sıfır filtre taktım...

meganes
18-01-2017, 16:51
bir ihtimal araç lpg'de çalışırken benzin pompasıda çalışıyo sürekli pompayı yakıyo kavuruyo onuda bir inceleyin abi,bu lpg sisteminde ufak bir modül takıyolar araç lpgye geçince benzin pompasını durduruyo pompa boşa çalışmıyo zaten enjektör hattına giden hat lpg de çalışmayacağı için boşa benzin basıp pompayı kitliyo olabilir

XSi
18-01-2017, 17:56
bir ihtimal araç lpg'de çalışırken benzin pompasıda çalışıyo sürekli pompayı yakıyo kavuruyo onuda bir inceleyin abi,bu lpg sisteminde ufak bir modül takıyolar araç lpgye geçince benzin pompasını durduruyo pompa boşa çalışmıyo zaten enjektör hattına giden hat lpg de çalışmayacağı için boşa benzin basıp pompayı kitliyo olabilir

Benzin sistemi lpg den etkilenmez.

Zaten normalde de regülatör ile belirlenen basinc altında çalışıyor, 12v u gordugu anda tam.kapasite çalışır.

Motor benzinde çalışırken benzinin bi kısmı motora gider çoğu tanka geri döner.

Lpg de tamamı geri döner.

Pompanın itmeye çalıştığı hacim/debi ve benzin rayı basıncı degismedigi için , pompa ek olarak zorlanamaz hiç bir şekilde.

8.000rpm
18-01-2017, 18:13
Daha mekanik bir sıkıntı olabilir mi
Benzin hortumu sıkışması kıvrılması ya da içte tıkanıklık vs vs
yani daha idiyot seviyesinde bir problem de olabilir

ghibli06
02-02-2017, 19:48
bu gün açtık depoyu, sorun pompadan deponun dışına giden hortumun yırtılmasıymış yani bastığının yarısı deponun içinde kalıyormuş... ben pompa değiştireceğim diye almıştım explorer bulamadım ama 5,9 cherokee nin pompasını aldım, hazır açmışken değiştirdim pompayı da şimdi zımba gibi oldu hiç LPG ye alasım yok canavar gibi gidiyor benzinde :D

orcunnn
02-02-2017, 20:54
bu gün açtık depoyu, sorun pompadan deponun dışına giden hortumun yırtılmasıymış yani bastığının yarısı deponun içinde kalıyormuş... ben pompa değiştireceğim diye almıştım explorer bulamadım ama 5,9 cherokee nin pompasını aldım, hazır açmışken değiştirdim pompayı da şimdi zımba gibi oldu hiç LPG ye alasım yok canavar gibi gidiyor benzinde :D

ıyı barı abı sevındım cozulmesıne