PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 18 yaşımdan 27 yaşıma kadar neler değişti



onurcan16
20-01-2017, 11:45
Merhaba arkadaşlar , işim gereği sürekli yollardayım artık ve bir çok şeyi gözlemleme şansı buldum. Ehliyeti aldığım günden günümüze fikirlerim nasıl değişmiş onları sizinle paylaşmak istedim.Özellikle güvenli sürüş eğitiminden sonra fikirlerim daha netleşti.

Ben otomobili güzelleştirmek adına yapılan bazı şeylerin gereksiz olduğunu düşünüyorum artık.
Zenon farlar bunların başında geliyor. Ayarı her ne kadar güzel yapılsada görüşü etkileyen ve diğer sürücülere zarar verdiğini düşündüğüm şeylerin başında geliyor. Evet hoş bir görüntü sağladığı doğru ama gereksiz olduğunu düşünüyorum.
İkinci Sırada dinleyeme doyamadığım egzoz sesi var . Cidden çevreye zarar veriyor. Uyuyan , hastası olan yada yüksek seslerden rahatsız olan çok sayıda insan var . Pazar uykumu bölen çok sayıda motorcu arkadaşlar var mesela. Otomobilci arkadaşlarda dahil.
Ses sistemini de eklemezsek olmaz . Gecenin bi yarısı son ses yavaş yavaş gezen arkadaşlar , yapmayın. Gündüzde çevre algınızı ciddi derecede azaltan bir etken .
Hızı hala severim yalan yok. Ama çok sayıda aracın olduğu yerde hıza , özellikle makas atmaya ciddi derecede karşıyım.Altımda son derece güvenli bir araç var . Eskiden o teneke yığınına nasıl güvenmişim aklım nerelerdeymiş çok merak ediyorum !!!
Sinyalsiz araç kullanan çok fazla insan var . Lütfen o kolu kullanın :)
Birde trafikte yol verelim inanin daha az gerginlik yaşayacağız bu şekilde .

Kazasız belasız ve cezasız günler diliyorum.

Octane
20-01-2017, 12:19
Daha herkesin evinde ailesine estiği gibi dışarıda da millete sataşıp dayak yeyince gidip polise ağladığını;
Senin aracın onlarınkinden güzelse avmlerde kasten kapı çarptıklarını;
Kırmızıda beklemeyip kırmızı ışıkta geçen insanların aslında bir acelesi olmadığını, kırmızı ışıkta geçtikten sonra ana yolda 70le gittiklerini;
İnsanların benzinliklerde tam marketin önüne araba çekip araçtaki hatunu market kapısına direk bıraktıkları için sizin markete giremeyişinizi, çünkü siz biz kimiz ki o hatun önemli yani;
Önünüze atlayan taksicilere korna çalınca sağa çekip biz bu işleri senden mi öğrenecez deyip kavga ederseniz veya dayak atarsanız gidip polise ağlayacaklarını;
Patpatlı passat ve mondeoların hiç bir işleri olmasa bile illa 170le gitmek istemelerini;
Cuma namazından hemen önce istenilen trafik kuralının çiğnenebildiğini falan göreceksiniz. Belki görmüşsünüzdür tabi ben naçizane yazayım dedim. Bu arada cuma kaçıyor buradan camiye bir adet kavşak var gidip kırmızıda geçeyim.

kesici
20-01-2017, 12:29
Benim en gıcık olduğum olay, arka sisleri yakanlar, çok değil 1-2 dakika o aracın arkasında seyredin gözünüzün ırzına geçiyor o far. Bende ne yapıyorum uzunları yakıyorum peşine takılıyorum. İkinci gıcık olduğum ise motorcular oldu artık. Her ne koşulda olursa olsun ben motora yol veririm. Yalnız artık bazıları ipin ucunu kaçırdılar youtube sevdasına, öyleki sırf olay çıksın diye saçma sapan hareketler peşindeler.

rahmitanir
20-01-2017, 13:06
Hocam, 18inden 27ne kadar olan sürede sana olan şey tam olarak kişisel olgunluğa erişmiş olman. Bunu diyorum çünkü birebir aynı duyguları ben de hissettim, hissediyorum.
Keşke herkes kişisel olgunluğunna bu yaşlarda ulaşsa. Ama 35-40 yaşlarına gelip hala adam olamamış çok adam var.

msk_bmw
20-01-2017, 13:09
Bir 18-27 yaş değişimi de benden gelsin;

-Yüksek ses müziğin çevre algısını azaltması çok doğru bir tespit. ÖZellikle şehir içi trafikteysem müziğin sesini biraz kısıp camı hafif aralayınca korna vs. sesleri net duyuyorum.
-Sarıyı yakalayıp geçmek için gaza yüklenme işi de kaza sebeplerinin çoğunluğunu oluşturuyor bence. En azından bu platformda gördüğüm kadarıyla hepimiz arabalarımıza güzel bakan insanlarız. Yetişememe ihtimali varsa kırmızıda duruyorum ki millete arabamıza bakma fırsatı sunup, güzele bakmaktır sevabından nasiplenmesine vesile oluyorum :D
-Bir araç beni sıkıştırıyorsa acelesi olabilir, hastası olabilir deyip yol vermemeyi gurur meselesi yapmıyorum. He sırf serserilik için sıkıştırıyorsa, belasını başkasından bulsun, benim canım da, arabam da kıymetli diye düşünüyorum.
-Trafikte önüme kıran araca çok sinirlendiysem özür dilemesine fırsat verecek ve kesinlikle diyaloğu ben başlatacak şekilde uyarıyorum. (Diğer türlü kornayla selektörle taciz edip camı açınca direkt karşı tarafın size ettiği küfürle başlıyor çünkü mevzu) 20 yaşındayken "önüne baksana ayı diye arabadan inme fırsatı kollarken, şimdi "abicim dikkat et biraz, kendini de bizi de boş yere öldürücen" deyince, gazı alınmış oluyor karşı tarafın, kusura bakma biradere geliyor mevzu.

KÖROĞLU
20-01-2017, 13:09
Güzel tespitler. Ekleme yapalım,

1-) Yol istemek için 72 defa sellektör yapanlar.
2-) Aynaya bakmadan araç kullanıp lap diye duranlar.
3-) Işıklarda kapıyı açıp kül tablasını yola dökenler. ( Ağır sövme sebebi)
4-) Açık yolda dibine kadar girip taciz edenler.
5-) Altındaki spor bir araç ise abuk subuk hareket yapıp gaza getirmeye çalışanlar.
6-) Yol vermediği içi sağından geçmek zorunda kaldığında gaza basanlar. Net vatan evladıdır gözümde.
7-) Yaya geçidinden geçerken üzerine araba sürenler.
8-) Yolu babasının malı sanıp 2 şeridi kaplayanlar.
9-) Yuvarlakta kafayı lap diye sokup yol almaya çalışanlar.

Daha çok benzeri durum yaşanıyor maalesef. Gülüp geçmek lazım yoksa adam delirir.

ayter
20-01-2017, 13:29
90larda çocuk olmak tadında okudum yazdıklarınızı.Hepsini yapmışız teker teker.16 yaşımdayken 106gti almıştı peder o yaştaki bir ergene yapılacak en büyük kötülüktür herhalde.Şükür hala hayattayım:)Zamanının meşhur devil ekzozu ile kesiciden çıkmadığım anlar aklıma geldikçe kendimden utanıyorum.7 aylık bir bebeğim var sokaktaki egzoz seslerini bastırmak için müzikle falan uyutuyoruz.Sanırım karma iş başında.

MCN21
20-01-2017, 13:30
Bunlara
Kemer takmadan arac kullanmak
Yol ortasina arac birakmak(ozellikle cuma gunleri cami etrafina)
Ara sokakta olsa ters yone girmek
İsikta durmayanlar(yayalar dahil)

Gibi seylerde eklenebilir. Kafa yapisi olarak daha cok yol almamiz lazim

_AS_
20-01-2017, 13:31
18'im de esp siz araç ile yediğim haltları şuan esp li araçla üstüne para verseler yapmam yapamam.

Oznsrl
20-01-2017, 13:53
aynı yaş aralığında araç kullanmışız fikirler aynı hoş zenonlu arabam olmadı ama o zamnlar olsa şimdi nefret ederdim


Güzel tespitler. Ekleme yapalım,

1-) Yol istemek için 72 defa sellektör yapanlar.


abi ben yaparım 65 bglik arabamla yol müsaitse sol şeritte 150 160 la giderken eşşeğin biri 90 la giderse 72 değil 172 kerede yaparım
o arabanın o hızlara ne zorlukla çıktığını ben bilirim :D

hiç unutmam edirneye asker bırakmaya gidiyorum yollar bomboş otoban 200 le sol şeritten gidiyorum megane 2 yle sol şeritte bi araba var çok uzak ama yavaş gittiği belli oluyor belki 200 kere selektör yapmışımdır yemin ediyorum hızımı 60 a kadar düşürdüm onun yüzünden ve frene bastı bomboş yolda kaza yapıyoduk nerdeyse böyle kamiller olduğu sürece 200 de az 300 de

şimdi diyenler olabilir sağdan niye geçmedin geçmem adam kamil belli arkasından geleni görmeyen yanından gelenimi görcek :)

fthdrn
20-01-2017, 13:55
https://www.youtube.com/watch?v=oaPQ8AVpGTw

burak_2885
20-01-2017, 14:03
-Gereksiz ön-arka sisleri yakanlara
-İki şeritli yerde soldan mı sağdan mı gideceğine karar veremeyenlere
-Koltuğu yatık kullananlara (Bana bi zararı yok ama belki görüş açısı dar diye bana zararı olacak?)
-Uzun farlarının yandığının farkında olmayanlara(Farı ayarsız olanlara)
-Sinyal vermeden şerit değiştirenlere
-Sol şeritlerde yavaş gidenlere(100-110lada gitsem orta şerit boşsa ordan giderim doluysa geçer yine ortaya geçerim)
-Egzoz ve ses sitemlerini çılgınlar gibi duyurmaya çalışanlara(Özellikle sıradışı saatlerde)
-Mahalle arasında adalarda yanlamaya çalışanlara

ve daha birçoğuna tahammül edemiyorum ve yaşım daha 26. Kendimi övmek ya da olgun göstermek için demiyorum ama çok şükür 3-4 senedir bu mantıktayım ve şu hareketlerin hiç birini yapmam ve kesinlikle insanları trafikte rahatsız edecek davranışlardan kaçınırım. Makas atmam, araçların dibine yapışmam, sinyalsiz şerit değiştirmem.

Tabi trafik yoğunluğuna çok dikkat ederim bomboş trafikte sinyal vermek için kasmam mesela..

KÖROĞLU
20-01-2017, 14:26
aynı yaş aralığında araç kullanmışız fikirler aynı hoş zenonlu arabam olmadı ama o zamnlar olsa şimdi nefret ederdim



abi ben yaparım 65 bglik arabamla yol müsaitse sol şeritte 150 160 la giderken eşşeğin biri 90 la giderse 72 değil 172 kerede yaparım
o arabanın o hızlara ne zorlukla çıktığını ben bilirim :D

hiç unutmam edirneye asker bırakmaya gidiyorum yollar bomboş otoban 200 le sol şeritten gidiyorum megane 2 yle sol şeritte bi araba var çok uzak ama yavaş gittiği belli oluyor belki 200 kere selektör yapmışımdır yemin ediyorum hızımı 60 a kadar düşürdüm onun yüzünden ve frene bastı bomboş yolda kaza yapıyoduk nerdeyse böyle kamiller olduğu sürece 200 de az 300 de

şimdi diyenler olabilir sağdan niye geçmedin geçmem adam kamil belli arkasından geleni görmeyen yanından gelenimi görcek :)

Benim kastettiğim aslında biraz farklı.

Selektör yapıldığını görüp yön değiştirdiğim halde. Taciz ateşi açar gibi selektör yapanları kastediyorum ben.

Yoksa senin örneğin çok haksız değil.

Drive Fast
20-01-2017, 14:41
Arka sisleri yakanlara acayip uyuz oluyorum bide garaj kapısının önüne park edip gidenlere bizim evin karşısı cami millet geliyor kapının önüne park edip yukarda namaz kılıyor gelince laf ediyorsun bu sefer kafir oluyorsun diyorum lan sen namaz kılarken benim burada hakkımı yedin böyle ibadetmi olur bizemi öğretiyorsun cevabi alıyorum bu yüzden ayna kırmışlığım lastik indirmisligim vardır sonucunda da nazikce arabasına bindirip gönderiyorum

kesici
20-01-2017, 15:31
Birde yaşlı amcalar var özellikle dikkatimi çeken, canını yediklerim arabasına arkadasından çarpsam eminim o kafa gene yola odaklı gidecek, önünde zincirleme kaza olsa kafa sabit ne aynalara bakarlar ne de 90 km üzerine çıkarlar, eski topraklar :D

300E
20-01-2017, 15:36
Bunları farketmez için geç kalmışsınız, yaşım 21 hepsinden kaçınıyorum, replika janta bile karşıyım :) Ama arada sırada arkadan itişin rehavetine kapılıp yanlıyorum, Allah affetsin :)

altugkocer
20-01-2017, 15:52
Beni en çok yoranlar da

-Ayarsız farlar

-Gereksiz yakılan ön ve arka sis farları

-Çakma xenon farlar

-Ota b.ka korna çalanlar

-Apaçi motorcu tayfa (kas yarım takılı, ağızda sigara, kulak s.ken egzoz sesi, son ses müzik)

-Yol ayrımlarında en dıştan en içe gelip trafiğin anasını ağlatan çomarlar

-Sağ taraf boş olduğu halde yolun ortasında yolcu indirip bindiren toplu taşıma araçları

-Yeşil yanmaya yakın kornaya basan davarlar

-Cep telefonuyla konuşup trafikten bihaber olan dangalaklar

-Genelde 34 plaka olan, kendi aracı olmadığı için her yere burnunu sokan sığır şirket araçları

-Trafik lambası yeşilden kırmızıya dönerken kırmızı yandığı halde durmadan geçen ve diğer tarafın hakkını gasp eden beyni olmayan insanlar

cery
20-01-2017, 16:39
Aslında çoğumuz aynı şeyleri düşünüyoruz burada.
ben de gıcık oluyorum bazı şeylere ve birçoğunu yapmaktan kaçınmak için ürettiğim çözümleri sayayım.

Ayarsız ve merceksiz fara xenon takanlar.(ben merceksiz fara hiç takmadım. mercekli fara takınca da hemen ayara giderim)
camı-kapıyı açıp tükürenler. (çok pis kıl olurum)
arka sisi açıp gezenler. (gençliğimde ön sis açmışlığım vardır ama arka sisi hiç açmadım. açanın da arkasından seyretmem. körlüğe sebep oluyor :) )
ışığa 5 sn varken korna çalmaya başlayanlar. (yeşil yanana kadar ısrarla beklerim :) ışıkta en önde durduğu halde ilerlemeden önce korna çalana şahit oldum)
nizami bir şekilde ilerlerken sol boş olduğu halde sağ tarafımdan geçmeye çalışanlar (aşırı yavaş gitmem genelde ama sol varken sağa girenleri sıkıştırdığım da var)
egzoz sesini severim. hala da seviyorum. neredeyse her aracıma da takarım. ancak sırf rahatsız olunabilecek muhitlerde gürültü olmasın diye warex taktırdım. mahalle arasında kapatıyorum. ana yolda açıyorum.
seyir halindeyken telefonla konuşanlar (bu yüzden aux kablosu ve araç kiti aldım bu şekilde telefondaki arabadaymış gibi dikkatimi dağıtmadan konuşabiliyorum.)
özellikle minibüslerin k*çımıza kadar yanaşıp sellektör manyağı yapması. (sellektörü kullanım amacım çok farklı. kontrolsüz kavşaklarda gece gelebilecek araçların ışığı görüp daha dikkatli gelmeleri için kullanırım. bi de sote yollarda önümü görmek için)
dörtlüleri yakınca istediği yere parkedeceğini sanan varlıklar. (park yeri bulana kadar dolandığımı hatırlarım defalarca.)

kesici
20-01-2017, 16:46
Kadıköydeki dolmuşçuların da Allah belasını versin

Quantum
20-01-2017, 20:29
Şeridinde ilerlerken arka tamponunun dibine kadar girip üst üste 10 kez selektör çakarak yol isteyen barzolara özel bir arkadaş fren lambasına direkt bağlı bir düğme yaptırmıştı arabasına.
Böyle bir durum olduğunda hiç frene basmadan düğmeye basıyor, arkadaki terliksi hayvan frene basıldığını sanıp eli ayağı dolaşıyor.
Mükemmel bir proje.
Buradan adını hatırlamadığım arkadaşıma tekrar takdirlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum.

fatihcakin
20-01-2017, 20:45
Arka sisi yanan araçlar beni günaha sokuyor...

İbrahim33
21-01-2017, 00:20
Yazılan tespitlere ek olarak kavşaklarda ve Işık'larda sadece kendisi varmış gibi ağır hareket edenlere çok uyuz oluyorum. İstanbul'da herkes seri şoför ama mersinde durum öyle değil. Abartmış olmayayım ama BAzen adam 1 den 2 ye çekene kadar ışık sönüyor.

GokhanRS
21-01-2017, 00:51
bende önümdeki arabanın kıçında gitmeme rağmen arkamdakinin sellektör atmasına ifrit oluyorum. önüm boş olsa zaten gidicem ayı. bunu en çokta bmw mercedes passat sahibi arkadaşların yapması tesadüf mü? yoksa piyasada çok olduğu ve bir kısmının sonradan görme mantıkla altımda pahalı araba var bana öncelik vereceksin piskolojisi mi acaba?

YAS
21-01-2017, 00:56
Arka sisi yanan araçlar beni günaha sokuyor...

+234398754875394573

Yiğit G.
21-01-2017, 01:44
Egzos sesine bende deliriyorum , bende de egzos var baya da sesli ama mesela sokaga girdiğimde o kadar yavaş o kadar sessiz gidiyorum ki kimse rahatsız olmasın diye hatta çoğu zaman varex i kısıyorum.Ben maltepe sahilde oturuyorum ve her haftasonu ana avrat sövüyorum beyler muhakkak burdan da çok sövdüğüm oluyordur kusura bakmayın ama o sahilde basıyorsunuz ya bizim evlerin içindesiniz sanki çok ciddiyim.

setnogrom
21-01-2017, 01:50
Yıllarca yollarda debelendikten sonra doğa aşkımla pekişen offroad işlerine bulaştım.Mis gibi araba 100ü geçmiyor zaten hızlanma 17 18 sn.
Yoldan çıkıncada kafa nereye biz oraya.
Saygı oranı %10 ama herkes on numara şoför ve trafik kurallarını bilen alim!
Akıl yaşta değil baştadır buradan geliyor.

xx

beratyuksel
21-01-2017, 06:11
Bağlantı yollarında sol şeritte ben zaten önümdeki arabanın dibinde giderken arkadan gelip selektör yapanlara ayar oluyorum.

Ulan bir kere burası e5 değil otoban değil daha bağlantı yolu sen neyin kafasındasın da zaten iki şeritli yolda sol şeritten gelip 100 kere selektör yapıp yol istiyorsun?

Hadi onu geçtim yolu istiyorsun ona da eyvallah, zaten önümdekine yapışmış gidiyorum adam sağa geçse ben de basıcam neyin artistliğindesin?

Defalarca geldi bu başıma, artık sağa geçip yol veriyorum sonra arkasına geçip 1000 kere selektör yapıyorum dallamalara anlasınlar nasıl oluyormuş diye.

Bir de bağlantı yollarından ana yollara çıkarken, ana yoldakilerin yol vermemesini aklım almıyor. Sanki bir tek ana yolda gidenler okula işe gidiyor onların yetişmesi lazım bağlantı yolundakiler bekleyecek onların işe okula ulaşmasını sonra çıkacak yola. Bağlantı yolundan ana yola çıkarken millet tampon tampona resmen bir araya girmeye çalışsan deliler gibi korna selektör. Ben hep yol vermeye çalışıyorum elimden geldiğinde o noktalarda.

Ben de bunlara tutuluyorum işte.

oguz
21-01-2017, 11:46
Orduda Şehir içinde Tds i kapattılar *****( fetöcü çıkınca sistemi kuran firma anında kapandı :D)) Ancak Şehir içinde kaza oranı ve ölümlü kaza oranı pik yaptı.. Bende nefret etmiştim TDS den ancak şimdi anladım ki bize böylesi makbul , TDS varken herkes kuzu gibi sakin düzgünce yola gidiyordu.. Bize insiyatif bırakılırsa kimse kurallara uymaz uyanda bir zaman sonra delirir ve uymamaya başlar zaten ..

KEndi adıma araçta arkada dahil kim varsa herkese emniyet kemerini taktırıyorum. otoban hariç mümkün olduğunca hız sınırları dahilinde kullanıyorum ve 17-23 yaş arası ölmediğim için ( sadece kendim değil arkadaşlarımda kullanırken de geçerli) ve kimseye zarar vermediğim için şükrediyorum..

Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

powERS
22-01-2017, 10:16
Şeridinde ilerlerken arka tamponunun dibine kadar girip üst üste 10 kez selektör çakarak yol isteyen barzolar

Dün akşam aynı şey bana oldu.

hatay 3 şerit yoldayım en soldayım önümüzde 9 10 araç var birlikte ilerliyoruz kavşağa, arkadan mersedes li bir dalyanak ! led bizenonlarıyla şov yapıyor.. lan heryer dolu görüyorsun şehir içindesin lambalara kalmış 50 mt. amacın ne ? bende hiç birşey yapmadan viteste bırakıp gaz vermedim ve iyice yavaşladı araba, hop en sol şeritten en sağ şeride varyanta döndü gitti.. be hıyar madem en sağa dönücen gidicen ne işin var solda..

şimdi ne yapmak lazım. düzeltmişmi olduk bu şekilde davranıp. o bu yaptığının salakça birşey olduğunu anladımı?

Özetle trafikteki öküzlere aldırıp kendinizi yıpratmayın.. bırakınız yapsınlar... kim takar yalova kaymakamını diyen boyacı gibi olun..

turboman
22-01-2017, 11:10
Ben 18-30 yaşa kadar olan herşeyi burda yazmışsınız ek olarak beni en çok sinir eden yaşlıların trafikteki hataları hep banamı denk geliyor bide bayan sürücüler bugüne kadar yola bodozlama dalanların 100 de 99 u yaşlı veya bayanlar yanına yanaşıyorum bi bakış atıyorum gözlerle küfür ederek bi bakıyom ihtiyar bi amca gülüp geçiyorum söylücem şuki belli bi yaştan sonra refleks azalıyor bu amcaların tekrar teste tabi tutulması hem kendi için hem diğer insanların sağlığı için.şu an benim babam 71 yaşında araba direksiyonuna geçmemesini istiyorum ve araba alacak oluyor napacan diyorum bu adam yıllarca almanya türkiye gidip gelen iyi şöför aslında ama bence bu kadar sürdüğü yeter hem onun için hem başkasının sağlığı için dreksiyona geçirmiyorum o da bunun farkında pek üstelemiyor artık onun yaşına allah ömür verirde gelirsem bende eğer refleks sıkıntısı olursa bende dreksiyona geçmemeyi düşünüyorum... :)

dirk
22-01-2017, 11:14
Bende uzun zamandır trafikteyim işim gereği şehirler arasıda cok gittim şehir içide cok gittim gezdim . Yaptığın ettiğin mücadele biyere varmıyor. Karşındakinin umrunda bile olmuyorsun. Bi zamandan sonra tartışmak hatta kavga etmek zaman kaybı oluyor. Karşındaki bunun bilincinde olan biri olmadığından biyere varmıyor. o yüzden cok ta şey yapmamak lazım derler ya ha aynen öyle

canozgur106
22-01-2017, 14:48
Dikkati tesbiri elden bırakmamak en büyük önlem Allah hepimizi kazadan beladan korusun..

turbo&quattro
22-01-2017, 19:03
18-23 arasi surekli alkollu kullanirdim bagajda bira kasalari bile olurdu. E-5 in e-5 oldugu donemlerde gece gunduz gazlardik. Emniyet kemeri neymis adini bilmezdim, makaslar hak getire. Ara sokaklarda bile gazlardik s..e surulecek aklimiz yokmus.. Anne ve babamin gece gunduz ettigi dularin hatrina su anda hayattayimdir heralde... Bugun ise surat merakim kalmadi gibi bisey, emniyet kemeri takmadan 100mt bile gitmem. Aracim egzostlu cold start cok gurultulu ses cikmasin diye gece gidecegim yere ya yuruyorum yada taksi yapiyorum o derece bilinclendim :D Allah herkese 18-25 yas arailigini sorunsuz gecirmeyi nasip etsin sonrasinda zaten az biraz akliniz varsa kendilingen duzeliyorsunuz.

sagi
22-01-2017, 20:42
Işıklarda kırmızıdan yeşil yanar yanmaz kornaya basanlara ve arka sislere ayarım bende

onurcan16
25-01-2017, 19:13
Ufak bir edit olsun : ) hiç zenon takmadım ama istedim,hiç ses sistemi kullanmadım , hiç warex kullanamadım sadece 1 tane aracımda zenon vardı . Benden önceki sahibi taktırmış söktürdüm hemen .
Çok koyu cam filmine karşıyım şahsen. Adamın biri geç diyormuş bana karşılıklıyız bende onun geçmesini bekliyorum. Camı açtı geçsene kardeşim geç diyorum dedi Bende kusura bakma Süpermen değilim içini göremiyorum demiştim. Resmen camı siyaha boyamışlar gibiydi :D