Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ değişiminden sonra duman - Fazla yağ koyuldu sanırsam...
Yiğit G.
21-01-2017, 14:58
Arkadaşlar geçen hafta yağ değiştirdim... Değişimden sonra duman başladı hani kış zaten bizim araçlar lokomotif gibi geziyor özellikle downpipe düz boru vs yapanlar ama daha fazla oldugunu farkettim... Kıllandım durduk yere niye duman başlar diye ve farkettim ki yağ değişiminden sonra başladı.. Nasıl yani falan araştırdım.Meğer fazla yağ koyunca duman yaparmış.. Dedim bi bakayım sanmam koskoca servise götürdüm bilirler herlade falan dedim bi soktum ki çubugu neredeyse 1.5 kat fazla yağ var..
http://i.hizliresim.com/VPO85n.jpg
Şuda daha yakından çubugun resmi eklemiyorum büyük resim
http://i.hizliresim.com/DB1WG6.jpg
Hemen eve gittim kalan yağı ölçtüm kutudaki 350 ml kalmış yani 4.750 yağ koymuşlar.. İçinde de bi 250 kalsa 5 litre veya fazla yağ var... Max 4.2 litre bizim yağ depomuz. İnanılmaz birşey.. Şimdi sorum şu bu yağı çubuktan baska ölçme şansım varmıdır ? Çubuktan pek anlamıyorum güvenemiyorum... Siz bakarmısınız resimlere birdaha... Normalde şu fotodaki mor ok olan yerde olması lazım...
http://i636.photobucket.com/albums/uu88/czarnaduska/i-Nznh6p6.jpg~original
Ben şimdi çıkıcam benzinciye gidicem orda bi yarım litre çektireyim mi ne olur ne olmaz diye ??? Çünkü geziyorum araç ile aksam yine cıkıcam fazla yağ bir zarar verir mi yoksa fazla yanar egzosdan gider mi bekliyim mi ?
Yiğit G.
21-01-2017, 15:10
Şimdi Ayn ile konuştum Motul içinde kurum temizleyen maddeler var , şöyle bir 1000 km duman atması normal dir dedi.. Duman istemiyorsan xx yağ geri koyacaksın dedi... Ama benim gözüme de bu yağ da çok geldi ? Öff ..
Fazla yağ motora aşırı zararlar verebilir hiç beklemeden direk fazlalığı aldırın
Ölçüm yaparken en az 5 dakika beklemesi ve düz zeminde olmasına özen gösterin
Würth motor içi temizleme koyup yapmak daha mantıklı, eski yağın içine bir kutu dökülüp 15 veya 20 dk çalışmasını sağlayıp sonra yeni yağ koyarakta yapılabilir.
mikelazi
21-01-2017, 16:51
fazlalıgı aldırıp,yola devam:D
GokhanRS
21-01-2017, 17:18
aynen fazlalığı al devam et üstad. fazla masrafa gerek yok bu devirde.
Yiğit G.
21-01-2017, 18:28
Fazlalığı aldırıcam arkadaşlar ancak pazartesi... bugun çıkıcam akşam ama yavaş gidicem birde video çektim şimdi bu duman fazla mı yoksa normal mi soguk yagmurlu hava için ?
https://www.youtube.com/watch?v=OJsvgWgVZj0
Duman miktarı normal bence,yağ yakan araba bu şekilde duman atmaz zaten mavimsi bi rengi olur.
Net olan bişe var koyulan yağ fazla.Fazla yağ,krank döndükçe yağlamaya yardım etmesi yerine yağın köpürmesine sebep olur ve yağlama kabiliyeti düşer.
Ayrıca motor iç basıncını artıracağından zayıf bulduğu keçe gibi yerlerden sızma yapar.
Araçta katalizör varsa yanan yağ buharı katalizörün ömrünü kısaltır.
Herhangi bi serviste yağ dolum kısmından gerektiği kadar çektirin bence fazla zaman kaybetmeden.
Ölçüm yaparken 5 dakika değil en az 12 saat bekleyin ki ben 24 saatten öncesine güvenmiyorum. Çubukta 2 belirgin çizgi veya çıkıntı girinti birşey olur bunun üstü tam altı da genelde 1 litre eksik demektir. Ne eksik ne fazla olmalı olacaksa da 100-200 ml eksik olabilir. Fazlayı aldırın eğer çok fazlaysa da aldırana kadar yüksek devir çevirmemeye özen gösterin.
eksik yağ ile motorun çalışması nasıl zararlı ise fazla yağda motor için zararlıdır. Aracın başında durma imkanı yoksa her bakımdan sonra mutlaka araç dinlendirilerek yağ seviyesi kontrol edilmeli. Ayrıca bakımdan sonraki ilk hafta motor yağını tekrar tekrar kontrol ederim. çünkü bazen karter tıpasının gevşek veya hatalı takılmasından dolayı kaçak olabilmekte.
birde şöyle bir durum var dolum yapılan yağ hem yeni hem soğuk olmasından dolayı çok akışkan olmuyor. adam yağı üstten dolduruyor çubukla bakıyor daha var diyor biraz daha ekiliyor. ancak yeni koyulan yağın motordan kartere süzülmesi bir miktar süre alıyor. Beklemeden koyulduğunda adam tamam diyor 15 dk sonra bi ölçüm daha yap yağ süzüldüğü için seviye yükseliyor. Yada karter açıldıktan sonra bekme süresine de bağlı olarak bir miktar eski yağ motordaki parçalara tutunarak kalır (300-500 ml gibi) bu sefer de bu motorun yağ kapasitesi 4,5 litre deyip kutudaki seviyeden bakarak dolu yapılarak 4,5lt+eski yağ =fazla dolum yapılmış oluyor. itinalı olmak acele etmemek ve çıraklara dikkat etmek gerekli
attığı duman normal
elini koy çıkışa benzin kokusu ile yağ çok belirgin olur
koku benzin ise sıkıntı yok
ama yüksek devirde fazla yağ başına büyük bir ihale açar ayn bu haltı nasıl yemiş o da enteresan :)
Mehmetmert
25-01-2017, 10:55
Fazla yagi aldirin durduk yere birde kece patlatip basiniza is acmasin
Yiğit G.
10-06-2017, 00:11
Bu arada konuya aynı sorunla rastlayan olursa diye update yapayım unutmuşum.. Motul da kurum temizleyen maddeler oldugundan bir müddet duman atabiliyor hiç korkmayın.Bir müddet sonra geçiyor motorunuz mis pak oluyor :)
Bu arada konuya aynı sorunla rastlayan olursa diye update yapayım unutmuşum.. Motul da kurum temizleyen maddeler oldugundan bir müddet duman atabiliyor hiç korkmayın.Bir müddet sonra geçiyor motorunuz mis pak oluyor :)
motulün hangi modeli abi motoru temizliyen bidahaki bakıma deniyim bende
Yiğit G.
10-06-2017, 01:05
motulün hangi modeli abi motoru temizliyen bidahaki bakıma deniyim bende
Benzin ise X-cess , dizel ise X-clean kullanabilirsin.
teşekkürler bir bakayım :)
Bildiğim kadarıyla X-clean dpf'li araçlar için. Dizelde X-cess de kullanılabilir ?
Yiğit G.
11-06-2017, 01:06
Bildiğim kadarıyla X-clean dpf'li araçlar için. Dizelde X-cess de kullanılabilir ?
2 side kullanılabilir ama dizeller için için x-clean öneriliyor işte dpf zaten dizel partikul filitresi onu temiz tutsun falan diye birde dizelde kat da farklı onada iyi geliyormuş , dizel kullanmadıgım için tam hakim değilim x-clean e , ama ikiside iki motorda da kullanılabilir onu biliyorum