PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında



cagalazade
30-01-2017, 18:04
Selamlar,

myk.gov.tr sitesinde araştırdım biraz ama açıkçası normal olarak durumun sadece teoriği ile ilgili bil sahibi olabildim. Aranızda var mıdır katılan, belge alan, belge verebilen yetkili merkez tanıdığı olan acaba?

İzmir de baktığımda genelde inşaat kategorisinde kurslar var (sıvacılık, su yalıtımı, duvar ustası, alçıpan işleri, doğalgaz vs) ama bilişim konusunda yok mesela...

Kursa katılan birine denk gelirsek tadından yenmez zaten :)

Zaman ayıranlar için şimdiden teşekkürler.

EREN34
30-01-2017, 19:08
Mesleki Yeterlilik dediğin çıraklık, ustalık, usta öğreticilik, İşyeri açma belgesi verilen M.E.B. na bağlı kurumlar (okullar)

Diplomana göre bazı belgeleri sınavsız, bazılarını tek sınav, bazılarını en baştan ders+sınav ile alabilirsin.

sanctuary35
30-01-2017, 19:30
hangi alanda almak istiyorsunuz? bireysel değilde şuan şirket bazlı başvurularla yürüyor toplu sınıf açılma. mayıs 2016 dan beri zorunluluğu geldi.

huseyinturk
30-01-2017, 22:41
Şirket olarak yoğun bir hazırlık sürecinden sonra akrakte olduk, sın aşamadayız geçince belge vermeye başlıyacaz inşallah. İnşaat ile ilgili alnlar için.
Kurs yok,varsada zorunluluğu yok. Myk nın sitesinden belgesini amak istediğiniz mesleğin dökümanlarını indirin kendiniz araştırın çalışın rahatlıkla alırsınız zaten. El beceriside lazım tabi bazı mesleklerde uygulama sınavlarıda var