PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü Sorunu Hakkında.

ahmetcimen35
18-03-2017, 22:07
İyi akşamlar abilerim,
1 haftadır aküm bitiyor , vurdurmak zorunda kalıyorum ertesi gün yine basmıyor marş. 1 ay önce 15 gün bile çalışmasa hemen alırdı marşı . Bugun aküye bakıyım dediğimde üstünden sanki bişey dökülmüş gibiydi ve oksitte yapmış

http://i.hizliresim.com/DPJDP1.jpg (http://hizliresim.com/DPJDP1)

Bu olay yeni olmuş 2 hafta önceye kadar yoktu böyle bişey. İçindeki suyun dışarı çıkma olasılığı varmı?

levent
18-03-2017, 23:14
Aküyü yenileyip o kablo karmaşasını düzene sok, hiçbirşey kalmaz bence.

Önüne gelen kablo çekmiş gibi duruyor..

EREN34
19-03-2017, 00:28

Tamamen katılıyorum. Eğer olurda hala aynı problem devam ederse;

Bir arkadaşından bagaja girmesini rica et. Bagajı kapat. Işık sönüyor mu kontrol etsin.

sekizsilindir
19-03-2017, 00:38
Akü su kaynatmış gibi duruyor, aşırı şarja maruz kalınca olur.. Konjektör arızası olabilir, işini seven bir oto elektrikçisi lazım sana

ahmetcimen35
19-03-2017, 02:54

Sağol abi , aslında gereksiz kablo yok sanırım bi lpg bi park modulunun var ama elektrikçiye söyliyim baksın yinede

ahmetcimen35
19-03-2017, 02:56
Tamamen katılıyorum. Eğer olurda hala aynı problem devam ederse;

Bir arkadaşından bagaja girmesini rica et. Bagajı kapat. Işık sönüyor mu kontrol etsin.

Bagajı açınca iç taban aydınlatmalarıda yanıyo o aklıma geldi ama taban aydınlatmaları yanmadığından önemsemedim , bagaj lambasının tek yanma ihtimali var mı?

ahmetcimen35
19-03-2017, 02:57
Akü su kaynatmış gibi duruyor, aşırı şarja maruz kalınca olur.. Konjektör arızası olabilir, işini seven bir oto elektrikçisi lazım sana

İlk işim sabah tekrar saf su ekliyip pazartesi elektrilçiye gitmek olcak sağolun

kalipson
19-03-2017, 03:17
Akü ölmüş, gömmeyi unutmuşsunuz. Yeni bi akü almanız lazım sanırım.
Geçmiş olsun. Hallolur değişimle birlikte.

sekizsilindir
19-03-2017, 03:31
Yeni akü alınsada fazla şarj varsa o akuyude kaynatacaktır

EREN34
19-03-2017, 08:55
Bagajı açınca iç taban aydınlatmalarıda yanıyo o aklıma geldi ama taban aydınlatmaları yanmadığından önemsemedim , bagaj lambasının tek yanma ihtimali var mı?

Yanabilir. Aracı tanımadığımdan net yorum yapamıyorum

meganes
19-03-2017, 10:46
aklıma 2 ihtimal geliyo ya akü fazla şarj olmuş şişmiş yada kutup başları gevşek bağlantı yapılmış akım çekilince kutup başları korozyonlanmış oksitlenmiş