Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa Gsi Fan Açma,

Raindrops
30-03-2017, 18:31
Sıcaklık 100'e gelince hatta biraz geçince fanı açıyor, 95-96'ya gelincede fan kendini kapatıyor bu durum normal midir? araç 97 model bu arada x16xe

fuatozkan
31-03-2017, 09:24
ilk kademe çalışmıyor gibi duruyor bilen arkadaşlar daha detaylı yazar.

Bugraaa
31-03-2017, 09:39
müşürü kontrol ettirin 95 civarı fan açıyor corsalar zaten

EREN34
31-03-2017, 10:17
Zamanında bendeki Corsa B GSI'da (motor koduna bakılırsa muhtemel sendede gsi var.) durum aynı idi. 1 küsür sene öyle bindim, en ufak sorun yaşamadım.

edit: piyasada daha erken fan açmasını sağlayan sıcaklık müşürleri var diye biliyorum

edit2: Konu başlığı zaten gsi mış:)

Raindrops
31-03-2017, 21:30
Zamanında bendeki Corsa B GSI'da (motor koduna bakılırsa muhtemel sendede gsi var.) durum aynı idi. 1 küsür sene öyle bindim, en ufak sorun yaşamadım.

edit: piyasada daha erken fan açmasını sağlayan sıcaklık müşürleri var diye biliyorum

edit2: Konu başlığı zaten gsi mış:)

Alışkın değilim ben bu duruma bi gözüm sürekli sıcaklıkta bişey olacak mı acaba diye korkuyorum :) bide kesiklik yapıyor aracım hem benzin hem lpgde sizce sorun ne olabilir? Bujileri yeni değişti, gaz ayarı yapıldı

EREN34
01-04-2017, 05:17
Alışkın değilim ben bu duruma bi gözüm sürekli sıcaklıkta bişey olacak mı acaba diye korkuyorum :) bide kesiklik yapıyor aracım hem benzin hem lpgde sizce sorun ne olabilir? Bujileri yeni değişti, gaz ayarı yapıldı

Kesiklik için anca tahminde bulunabilirim. Muhtemel parçalar

Buji kabloları
Bobin
Maf Sensörü
Oksijen sensörü

vtechno
01-04-2017, 10:55
Bizim arkadaşta da gsi vardı zamanında, fan geç açıyordu. çok da sıkıştırıyorduk arabayı yinede geç açardı, sanıyorum öyle tasarlamış müdendisler.

ERkut 205
01-04-2017, 22:45
O yıllar opel gsi serisi araçlar genelde yüksek ısılı çalışıyor. Bence bu avrupanın kendi iklimi ile beraber olduğunu düşünüp göndermesinden sebep.
Güney afrika modellerinde ise düşüktür mesela. Şuan Yazın ankarada + 45 derece ısılarda oldukça fazla gün geçirdiğimizi düşünürsek, Bir kademe düşük termostat ve fan müşürü kullanmakta fayda var. Yaz, kış antifirizsiz kesinlik ile kullanmayın.

Raindrops
02-04-2017, 22:00
Kesiklik için anca tahminde bulunabilirim. Muhtemel parçalar

Buji kabloları
Bobin
Maf Sensörü
Oksijen sensörü

Bi kontrol ettireyim o zaman ben teşekkür ederim

O yıllar opel gsi serisi araçlar genelde yüksek ısılı çalışıyor. Bence bu avrupanın kendi iklimi ile beraber olduğunu düşünüp göndermesinden sebep.
Güney afrika modellerinde ise düşüktür mesela. Şuan Yazın ankarada + 45 derece ısılarda oldukça fazla gün geçirdiğimizi düşünürsek, Bir kademe düşük termostat ve fan müşürü kullanmakta fayda var. Yaz, kış antifirizsiz kesinlik ile kullanmayın.

Kesiklik sorunu için gittiğimde onları da aradan çıkarayım o zaman. Doblo fan müşürü oluyormuş sanırım termostatı da değiştirtirim o sırada. Teşekkür ederim