Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cooper s r53 Motordan veya Krank kasnaðýndan gelen ses

eralpcakar
07-04-2017, 00:31
Oncelikle iyi gunler arkadaslar benim daha onceden krank kasnagim sikintiliydi ses geliyordu videoda gosterecegim uzere hala geliyor dun araci baya bi zorladim 8 9 defa kesiciye sokmak gibi simdide 3000 devirde takir tukur sesler geliyor ve biraz kullaninca aracin motorun uzerine yumurta kir pissin o derece sicak oluyor bu ses yatak vurma sesimidir sizce yoksa kasnaktan falan mi kaynaki bir ses yarimlarinizi bekliyorum tesekkurler.. :)

R53 cooper s - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Hgmf6iP8YJY)

CemBerk
07-04-2017, 14:26
superchargerı sökün bir kontrol edin onda sıkıntı yoksa motordan geliyordur.

onurc
07-04-2017, 14:33
eski arabamda aynı ses vardı,2-3 devir bandında yatak vuruyordu yağ pompası işlev yapmadığından.krank zarar görmeden halletmiştik çok şükür.

Hakan Girginer
07-04-2017, 15:28
Videodan, telefondan motor teşhisi olmaz ama bence kol yatağı.

Ben olsam değil kesiciye sokmak, o motorun anahtarını bile çevirmem.
Çok geç olmadan kesin teşhis konulup hemen sökülmesi gerekir, yoksa o yatağı boşalan kol bloğun yanından kendine bir delik açıp dışarı çıkacaktır.

eralpcakar
07-04-2017, 15:43
Cevaplariniz icin tesekkur ediyorum ustaya gosterdigimde problemi yazıcam insallah yuksek aci vermez :)

eralpcakar
07-04-2017, 15:45
Benim cozemedigim asıiri derecede isiniyor motor ve cevresi

CemBerk
07-04-2017, 16:11
Benim cozemedigim asıiri derecede isiniyor motor ve cevresi

ne zamandır araca sahipsiniz ? r53'ler zaten çok ısınır hele birde gazlayıp kullanıyorsanız çok normal. Ben sakin kullanıp garaja park ettiğim zaman bile minimum 1-2 dakika fan açardı.

turboman
07-04-2017, 17:20
Şarzırdan bu kadar ses gelmez muhtemelen alt taraftan geliyor eski aracımda şarzırda yağ kalmadığı için ses vardı ama bu kadar değil emin olmak için şarzırın kayışını söküp çalıştırın o zaman belli olur şarzır sökmek için ön tampon radyotörler ön panel sökülüyo anlayan bi ustaya gösterin narin bi motordur s ler radyatör söküldüğünde havasını almak için bayaa uğraşmıştık hararet yaptırmamaya özen gösterin

Hakan Girginer
07-04-2017, 17:27
"Şarzır"
Noktalamasız, makinalı tüfek gibi "şarzır" hem de.

Ben gidiyorum buralardan.

turboman
07-04-2017, 22:32
"Şarzır"
Noktalamasız, makinalı tüfek gibi "şarzır" hem de.

Ben gidiyorum buralardan.
Bi şarzırada küsülüp gidilmezki be abi :D

eralpcakar
11-04-2017, 17:28
İlerde aynı sorunu yaşayan olursa cozuldu krank zincirindenmiş.