Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakımsız 3.30ci E46 Hakkında
Herkese merhaba yeni bi araç alma fikrim vardı ve hep hayalim olan bir araçtı 330ci bende neden olmasın diyip biraz ilan araştırdım. 328 bana yetebilecek bi araç fakat 5 ileri manuel. Kararım 3.30ci manuel fakat anladığım kadarıyla bir tane bile temiz araç yok. Forumda aradım fakat genelde yakıt tüketimi ve hangi araçlarla yürüyüp yürümediği tartışılmış. Çoğu dip basılmış saçma sapan modifiyeler yapışmış nasıl kullanıldığı hakkında fikir veren araçlar. Kötüyü düşünerek başıma gelecekleri merak ediyorum. Bu aracı gerçekten istiyorum kozmetik olarak değil de motor alt takım difransiyel gibi parçalarından korkuyorum. Böyle bir araç alsam yenilemeye biraz bütçe ayırsam altından kalkabilir miyim yoksa çorap söküğü gibi beni hayattan mı bezdirir? Bu araçlar hakkında fikri olan var mı?
ghibli06
29-04-2017, 10:33
çok güzel keyifli araçlardır, ama iyi kullanılmayan bir tane alırsanız olabilecekler şunlardır:
yürüyen:
ön takım arka süspansüyon parçaları
amortisörler belki de yaylar
şaft balansı, askılar
şanzuman takozları
muhtemelen baskı balata değişimiyle beraber volant
motor için:
siklon valf
bütün soğutma sistemi, devir daim, termostat belki radyatör
egsoz manifoldu
segmnlar, hararet olduysa kapak
belki komple motor
belki benzin pompası
elektronik:
konfor beyni
merkezi kilit ve otm. camlar
Grimlord
29-04-2017, 11:28
İlla CI olmayacaksa ben şu aracı ciddi düşünürdüm :
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2-sahibinden-330i-individual-m-teknik-harman-kardon-recaro-424546421/detay)
Uygun fiyatlı bir 330ci alınıp komple elden geçirilse nasıl olur düşünmez misiniz böyle bir şeyi :)
Öğrenciyim ve aracı aktif olarak kullanmam gerekiyor senelik 25 30bin yapıyorum komple yenileme yapmaya zamanım olmayabilir okulum da hiç merkezi biryerde değil baya sıkıntılı bir süreç olur diye tahmin ediyorum. Mavi sedam çok güzel fakat kesinlikle manuel olmalı.
kalipson
29-04-2017, 12:44
Öğrenci ve 330Ci. :)
Tezatlık akıyo
Öğrenciyim ve aracı aktif olarak kullanmam gerekiyor senelik 25 30bin yapıyorum komple yenileme yapmaya zamanım olmayabilir okulum da hiç merkezi biryerde değil baya sıkıntılı bir süreç olur diye tahmin ediyorum. Mavi sedam çok güzel fakat kesinlikle manuel olmalı.
Maddi imkan varsa her araç yürür. Ama senin yaptığın km ve lokasyon bunu biraz zorlar kanımca.
Km den ötürü bakım masrafın zaten çok olacak + 3.30 makinasının yakıtı yıllık 30K km için hatırı sayılır bir yekün oluşturur.
Nacizane daha yürütmesi kolay bir araç seçmen lehine olur.
30bin kilometrede 3.30ci ve ortalama bir dizel araçla yakıt farkıyla 3 senede bir tane daha dizel araba alırsın. Eski bmw keyif arabası, gelir sıkıntısı olan, hergün binmeyi düşünen ve öğrenciye gelmez pek. Benden sana tavsiye al bi düşük kmli modelli bir dizel, eski alacağın 3.30a harcamadığın ve km başına ettiğin karları da kendine ve sosyal ortamına harcarsın. Çok daha mutlu olursun. =)
İlla CI olmayacaksa ben şu aracı ciddi düşünürdüm :
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2-sahibinden-330i-individual-m-teknik-harman-kardon-recaro-424546421/detay)
bu araç gerçekten çok temiz düşünenler kaçırmasın ümraniye de baklavacı bir abinin aracıydı senelerce bindi buna adam :)
Öğrencisin ve 3.30 manuel düşünüyorsan bence düşünme. birde yılda 30k km yapıyorsun ve zamanın da pek yok. Sen hiç düşünme bence kardeşim dertli olursun verem olursun.
Bu yaşta öğrencilik? Hangi okul?
ertantamer
29-04-2017, 16:09
Bütceyi biraz artrırıp f20 116d manuel alın hem az yakar hem yazılımla yürür hemde arkadan itiş.
Edirnede otomotiv okuyorum116d düşündüm fakat coupe veya sedan istiyorum küçük arabaları ve hb leri sevmiyorum. Aracın periyodik bakımlarını kendim yapacağım bu yüzden ağır bakım hariç çok zorlanmayacağım. 320si lara baktım fakat fabrika verisi yakıt tüketimi 330i ile aynı aradaki performans farkını hepimiz biliyoruz. Şuan leon fr kullanıyorum geneli lpg li 330 ların. Leondan fazla para ödeyeceğimi düşünmüyodum yakıta. Ama söyledikleriniz mantıklı geldi çok zor ama 320d manuel kovalamaya veya daha iyi bir seçenek bulana devam edeyim en iyisi değerli yorumlarınız için herkese tek tek teşekkür ederim
İbrahim33
29-04-2017, 18:27
Şu kadar para harcarım adam ederim diye düşünmek yerine düzgün ve bakımlı olanını almak her zaman iyidir. O hesap ettiğiniz şu kadar paranın 2-3 mislini harcayıp adam olmayan arabalar var. Her zaman derim iyi mal(araba) kendini 100 metreden belli eder , bir araba içinize sinmiyorsa ben bunu adam ederim diye girip vaktinizi paranızı harcamayın. Psikolojinizi bozmayın. 5 lira 10 lira hatta 15 lira fazla olsun ama uğraştırmasın. Bi s.kten anlamayan ustalarla üçkağıtçı yetkili servislerle iş bilmez ustalarla uğraştırmasın.
Ara ara bakiyorum bende alacagimdan degil ama nabiz yoklamak icin, ara ara temiz 330ci düşüyor bende manuel bakiniyorum 50 52 civarina bikac tane gayet derli toplu duran arac vardi sacma sapan araclara fahiş fiyat isteyenlere inat. Ama nolursa olsun sen alirsan ustune masrafın olacak ister istemez yasindan ötürü ilgi isteyecek 60i bulacaktır. Vergisi yakiti cart curt haric. Az para olmadığını düşünüyorum. İlla coupe olacak diyorsan rwd olmazsa olmaz değilse turbo bertone bakabilirsin. Üstüne en azından 20 bin cebinde kalir onu da yakita bakima harcarsin.
Su arac favorimdeydi mesela lpgsiz manuel
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-orjinal-manuel-masrafsiz-3.30-ci-366888460/detay)
Benimde ara ara aklımı çelen bir araç 330ciler. Motor , şanzıman revizyonu için ortalama rakamlar nedir bilgisi olan paylaşabilirmi?
Markası ne olursa olsun, bakımsız, "eşşek" gibi kullanılmış bir araç sahibini asla mutlu etmez.
İbrahim33
29-04-2017, 19:42
Birde şöyle düşünüyorum ki 1200 cc b - c segmenti araçlar 60 - 70 - 80 bin tl leri bulmuşken. 60 - 70 liralara bu tip araçların temizlerini bulup almak mantıklı geliyor sanki.
kalipson
29-04-2017, 19:45
Markası ne olursa olsun, bakımsız, "eşşek" gibi kullanılmış bir araç sahibini asla mutlu etmez.
Katılıyorum. Özellikle spor arabalarda ve de turbo araçlarda ayar bi kaçtı mı tamam. Geçmiş olsun. Ayar tutturabilene aşk olsun.
Bi de çok bi kadir kıymet bilen bi millet olduğumuz için, içine etmenin sınırı yok. Ben onu gördüm.
Sözün özü, alırken düzgününü alıp keyif sürmek en akıllıcası :)
Benim bakış açım şu şekilde bunlar mekanik parçalar. Teknik olarak arızalı parça olduğu zaman değiştirirsin düzelir. Ayar tutmaz vs gibi olaylar bana ustaların(!) marifeti olarak geliyor. Sonuçta mekanik bir makine bu. Bu yüzden bakımsız bozuk bir araç bile doğru teşhis ve müdahale ile ardı arkası kesilmeyen sorunlar açacağını düşünmüyorum. Tekrar tekrar baktım fakat 1.0 tsi lar bile almış başını gitmiş fiyat olarak böyle bir araç hala çok cezbedici geliyor
Benim bakış açım şu şekilde bunlar mekanik parçalar. Teknik olarak arızalı parça olduğu zaman değiştirirsin düzelir. Ayar tutmaz vs gibi olaylar bana ustaların(!) marifeti olarak geliyor. Sonuçta mekanik bir makine bu. Bu yüzden bakımsız bozuk bir araç bile doğru teşhis ve müdahale ile ardı arkası kesilmeyen sorunlar açacağını düşünmüyorum. Tekrar tekrar baktım fakat 1.0 tsi lar bile almış başını gitmiş fiyat olarak böyle bir araç hala çok cezbedici geliyor
Bence yanlış düşünüyorsun. Örneğin dif. sıkıntın vardı ve komple değiltirdin. Sorun çözüldü. Ancak şaft, şanzıman vs. eski kalacak. Belki o esna tölerans değerleri içinde olduğundan sorun olmayacak ama 2 sıkıştırdığında elinde kalacak vs.
Demek ki onlarda sorunlu. Tekrar sorunlu parçayı değiştirdiğimizde sorunsuz bir aktarma organımız olacak. Tekrar dediğime varıyor. Doğru teşhis konursa şaft ve şanzumanında bozuk olduğu ortaya çıkar. Tabi bu kadar derinlemesine sorunlu masraf açacak bir araç almama konusunda hemfikirim