Orijinalini görmek için tıklayınız : Sürekli yanan fren lambaları
Seyfettin777
15-05-2017, 21:25
Selamlar.
Frene basınca yanan fren lambaları ve 3. küçük lamba, frene bassam da basmasam da sürekli olarak yanıyor.Merak edip fren pedalını yukarıya çektim söndü ama bırakınca yanmaya devam ediyor frene basılıyormuş gibi.2 gün önce el freni teli koptu, bu aralar da direksiyon kilidi bağlıyorum pedala, problem nedir veya neler olabilir, bunlarla alakası var mıdır?
golgeoyunu03
15-05-2017, 21:33
Sorun fren müşüründe.. aküyü boşaltabilir, kısa sürede değiştirin
turboman
15-05-2017, 23:24
Araç ne bilmiyorum ama fren müşürü gevşemişte olabilir veya ayarlı tip ise ayar yapılarakta düzelebilir bide yanık kaşması arka stop lambalarının camını veya içini eritebilir başımıza gelmişti fren lambaları 21 watt olduğu için aşırı ısınıyor...
Seyfettin777
16-05-2017, 07:24
Araç kapalıyken frenler yanmıyor yine de aküyü bitirebilir mi?
Bugün gidip bir baktırayım...
Düzenleme:Araç Doblo bu arada.
Fiat grubu araçlarda çok görüyorum şase yapmış stop lambası. Bundan da olabilir, sorun fren müşüründen çıkmazsa aklında bulunsun Seyfettin777
gokhankenar
16-05-2017, 10:04
Fren müşürü arızalanmış. Basılı kalıyor...
İbrahim33
16-05-2017, 10:07
Sorun büyükte olabilir. Elektrik tesisatı gibi mesela. Daha fazla beklemeden iyi bir elektrikçiye git derim.
Seyfettin777
16-05-2017, 10:43
Fiat grubu araçlarda çok görüyorum şase yapmış stop lambası. Bundan da olabilir, sorun fren müşüründen çıkmazsa aklında bulunsun Seyfettin777
Müşürden sonra ona da baktırırım abi teşekkür ederim.
Bana elektrik sisteminden ziyade pedal mekanizmasıyla alakalı bir problem gibi geliyor, dediğim gibi elimle pedalı yukarı çektiğimde ışıklar sönüyor çünkü.Dersten sonra yaptıracağım bakalım neymiş problem, çözünce buraya da yazarım tekrar hepinize teşekkür ederim.
Düzenleme:İmla.
Pedalın üst bölgesinde..bir butona dokunan ufak 1 plastik parça var..
Mantık olarak ters devre..parça butona dokunduğunda(freni bıraktığında)lamba söner.. frene bastıgında yani parça butondan uzaklaşınca lamba yanar..
Ben 2 gun önce değiştirdim daha doğrusu değiştirme yerine o kırılan plastik parça yerine pullu vida attım.şimdi plastik 3 sene gitse vida 20 sene gidecek kıvamda..
Araç ne bilmiyorum ama fren müşürü gevşemişte olabilir veya ayarlı tip ise ayar yapılarakta düzelebilir bide yanık kaşması arka stop lambalarının camını veya içini eritebilir başımıza gelmişti fren lambaları 21 watt olduğu için aşırı ısınıyor...
banada olmuştu 3.stop erimiş arabanın içi acayip kokuyodu bulana kadar kokunun nerden geldiğini 1 gün boyunca köpek gibi arabanın heryerini koklamıştım hahah
Seyfettin777
16-05-2017, 20:11
Eve az önce geldim, sıkıntıyı çözdük.
Fren müşürünün plastik dili(switch dedikleri yer) takılı kalmış.Düzelttiler şuan problem yok ama yıpranmış parça, müsait bir zamanda gel halledelim gittiği yere kadar kullan dediler.Çok bela bir yeri var benim eğilip oraya ulaşmam imkansız ama kendine güvenen varsa, başına geldiğinde bakıp takılmışsa halledebilir, aklınızda bulunsun.
Yardımcı olan olmayan herkese tekrar teşekkür ederim.