Orijinalini görmek için tıklayınız : LPG Dolumu Artık Benzin Kapağında ( Kanuni Zorunluluk)
sinan3405
01-07-2017, 20:19
yeni montaj yapan arkadaslar lpg dolum yerı kanun olarak degişti artık lpg dolum agzı tamponda gozukecek sekılde yada depo kapagına yapılmak zorunda. bende yaptırdım vıdeo hazırladım.
Lpg Dolum Yeri Benzin Depo Kapagina Tasima - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=4I_9ej_zHHU)
o deldikleri yere bir şey sürüyorlarmı? boya - antipas gibi birşey?
yada 3 sene sonra paslanmaya başlayınca ne yapmayı düşünüyorsunuz?
free-hifi
01-07-2017, 20:57
Herkeste yer yok oraya uyacak şekilde.
Bizim personel için iyi oldu alta yatan adam vardı şimdi daha pratik ve hızlı dolum olacak
sinan3405
01-07-2017, 21:35
o deldikleri yere bir şey sürüyorlarmı? boya - antipas gibi birşey?
yada 3 sene sonra paslanmaya başlayınca ne yapmayı düşünüyorsunuz?
ılerleyen donemde boya surerım. zaten 1 yada 2 yıl daha kullanırım. her aracta delınmıyor bende sıkıntılı oldugu ıcın ben ısrar ettım
sinan3405
01-07-2017, 21:40
Bizim personel için iyi oldu alta yatan adam vardı şimdi daha pratik ve hızlı dolum olacak
benımde zor oldu deldıler bıctıler. ama guzel oldu.
Jön Türk
01-07-2017, 22:37
Bir ay önce altta gizli olan dolum yeri için tampon deldirdiler şimdide kalkmış depo kapağı diyorlar
free-hifi
02-07-2017, 05:55
Garantisi yok ki sıfır montaj yapıp muayeneye gittim mevzuat değişti eski tip hortum tak öyle gel dediler
sinan3405
02-07-2017, 10:24
Bir ay önce altta gizli olan dolum yeri için tampon deldirdiler şimdide kalkmış depo kapağı diyorlar
banada dedıler tampon senın depo kapagı zor olur deselerde dedım lpg yı sokerım yınede tamponu deldırmem. hatır gonul derken depo kapagına yaptırdık.
artık 2 secenek var tampon yada depo kapagı.
sinan3405
02-07-2017, 10:26
Garantisi yok ki sıfır montaj yapıp muayeneye gittim mevzuat değişti eski tip hortum tak öyle gel dediler
her gecen gun bıseyler cıkıyor.
araçların ön camında sticker olması lazım LPG lidir diye
tabiki herkes sökmek ister ama cezası olacak polis yakaladımı kitleyecek
boşu boşuna her avm girişinde lpg kontrolü yapılıyor dakikalarca sıra bekliyorsun
rahmitanir
02-07-2017, 11:14
boşu boşuna her avm girişinde lpg kontrolü yapılıyor dakikalarca sıra bekliyorsun
AVM'lerde tek tek kontrol yapacaklarına, kapalı otoparkta gerekli havalandırmayı sağlayan sistemleri zorunlu hale getirseler, sorun kökten çözülür.
abi bi ara bende bizim bi tanıdığın shellde çalıştım iş başvurusuna geliyolardı lpg yoktu bizde çalışan bulmak konusunda rahat oluyodu bazısı geliyodu lpg olsa çalışmam gelmezdim v.b diyolardı cidden zor bide diğerlerinde göre daha riskli topraklaması falan yere yat tak zor iş
sinan3405
02-07-2017, 11:42
normalde yasa geregı o yazı olmak zorunda. avrupa vs otoparklarda bu ıs ıcın havalandırmalar var. bu havalandırmalar yere montajlı herhangıbır sızıntıda gazı tahlıye edıyor. bende olsam kapalı alana almam adam 20 yıl once kıt taktırmıs ne bakım var nede bısey ben yolda cok sahın dogan reno goruyorum dolum agızları yerde gezıyor. onu gec adam fren ampulu takmıyorkı yada patlamıs sınyalı veyahur kırılmıs lafta 10 tl olan arka stop lambasını. bu ısler ulkemızde hayal.
sinan3405
02-07-2017, 11:50
AVM'lerde tek tek kontrol yapacaklarına, kapalı otoparkta gerekli havalandırmayı sağlayan sistemleri zorunlu hale getirseler, sorun kökten çözülür.
kardesım avd lerde yapılan kontrollerın cogu guvenlık amaclı sımdıkı lpg kıtlerının cogu gızlı yedek lastıgıde alma ıstedıgın avy gır. ben suan ıstedıgım avm ye gırebılıyorum bugune kadarda gırdım. hatta gecenlerde vialand var oraya gıttık arkadas arac lpg lı dedı guvenlıge bız alıyoruz sorun yok dedı.
söktürmeyi düşünenler için :)
http://www.techturkey.com/forum/genel-teknik/226413-lpg-sokum-proseduru-ve-proje-cizdirme-hk-yardim.html
sinan3405
02-07-2017, 12:03
söktürmeyi düşünenler için :)
http://www.techturkey.com/forum/genel-teknik/226413-lpg-sokum-proseduru-ve-proje-cizdirme-hk-yardim.html
benım candanmuhendıslık ıle baglantım ıyı. suan 2.0 vectra otomatık var bu benzın fıyatlarında sokturmem ımkansız gıbı. yenı uzun yoldan geldım 110-150 kmh aralıgında 18 kurusu 150-210 kmh aralıgında 24 kusuru gordum 5 kısı klıma acık 200 kg yuk vardı bagajda,arac basık oldugundan on davlumbazım delındı benzınde keske su rakamın bıraz ustunu yaksa lpg takmazdım.
GokhanRS
02-07-2017, 12:41
Beyler burada metan gazı diye bir sistem takıyorlar. İsmini yanlış anlamışta olabilirim ama türkiyede dolum yapcak yer bulamazsın dediler. Lpgden daha ucuz daha performanslı diyorlar. Hatta kimisi ekonomi değil de modifiye için bile takıyormuş. Nedir bu sistem duyan var mı? Burda bazı istasyonlarda dolum pompası var.
sinan3405
02-07-2017, 12:46
Beyler burada metan gazı diye bir sistem takıyorlar. İsmini yanlış anlamışta olabilirim ama türkiyede dolum yapcak yer bulamazsın dediler. Lpgden daha ucuz daha performanslı diyorlar. Hatta kimisi ekonomi değil de modifiye için bile takıyormuş. Nedir bu sistem duyan var mı? Burda bazı istasyonlarda dolum pompası var.
buralardada lpg harıcınde dogal gaz yanı cng takmaya ugrasıyorlar ama lpg den kat ve kat basınc gucu oldugundan ve depolama sorunu oldugundan bır turlu yapamıyorlar. oktan olarakta dusukoldugundan performans dusmesıde varmıs.
GokhanRS
02-07-2017, 12:55
buralardada lpg harıcınde dogal gaz yanı cng takmaya ugrasıyorlar ama lpg den kat ve kat basınc gucu oldugundan ve depolama sorunu oldugundan bır turlu yapamıyorlar. oktan olarakta dusukoldugundan performans dusmesıde varmıs.
Aslında doğalgazı birçok ülkede aracına kendi evinde dolduran var. Çok zor olsa evinde yapmazdı adamlar. İllaki başka sebeplerde vardır. Ancak türkiyede bile kullanan biliyorum, sadece yasal olmadığı için söylemez kullanmayı başaranlar.
free-hifi
02-07-2017, 15:07
abi bi ara bende bizim bi tanıdığın shellde çalıştım iş başvurusuna geliyolardı lpg yoktu bizde çalışan bulmak konusunda rahat oluyodu bazısı geliyodu lpg olsa çalışmam gelmezdim v.b diyolardı cidden zor bide diğerlerinde göre daha riskli topraklaması falan yere yat tak zor iş
Riskli is yapmak lazım mutlaka
Genelde acemi adamı lpg de eğitirsin :))
LPG'de sızdırmazlık raporu alım zorunluluğu kalkmıştı diye birşey kalmış aklımda. MMO'nun para kazanma kollarından birini kesmek için.
Eğer doğru ise durum daha da vahim olacak ilerleyen yıllarda.
sinan3405
03-07-2017, 13:25
Aslında doğalgazı birçok ülkede aracına kendi evinde dolduran var. Çok zor olsa evinde yapmazdı adamlar. İllaki başka sebeplerde vardır. Ancak türkiyede bile kullanan biliyorum, sadece yasal olmadığı için söylemez kullanmayı başaranlar.
ankarada bazı taksıcı esnafı ve buyuksehır beledıyelerındekı bır cok otobus cng lı yanı dogalgazlı. evde doldurmak ıcın yuksek sıkıstırmaya ıhtıyac var ve bunu celık tuplere doldurmak gerek.
sinan3405
03-07-2017, 13:26
LPG'de sızdırmazlık raporu alım zorunluluğu kalkmıştı diye birşey kalmış aklımda. MMO'nun para kazanma kollarından birini kesmek için.
Eğer doğru ise durum daha da vahim olacak ilerleyen yıllarda.
calısmalar suruyor edındıgım bılgıye gore sızdırmazlık olayı kalkacak bunu buyuk olcude artık muayne ıstasyonlarında yapacaklar. zaten halı hazırda cıhaz ıle sızdırmazlık yapılıyor.
SpeedlinE™
03-07-2017, 14:19
hayırlı olsun ama nedense kesilirken o kısım için çok acıdı :( Tampondan yaptırmayı neden düşünmediniz acaba?
Etanol olabilir mi? Etanol'dür o :)
sinan3405
03-07-2017, 22:20
hayırlı olsun ama nedense kesilirken o kısım için çok acıdı :( Tampondan yaptırmayı neden düşünmediniz acaba?
goruntu olarak hos durmazdı bu yuzden tercıh etmedım. 50 kurus buyuklugunde sac a delık acıldı yapacak bısey yok.
sinan3405
03-07-2017, 22:21
Etanol olabilir mi? Etanol'dür o :)
etanol sıvı :o:D