PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurgu ve montaj için laptop önerisi

hddsheriff
05-08-2017, 23:31
Kız kardeşim radyo televizyonculuk okuyor. Kurgu ve montaj yapabileceği bir laptop a ihtiyacı var.
Kullanacağı programlar, Adobe premiere pro cc, after effects, photoshop, davinci Resolve olduğunu söyledi. Msi oyun laptoplarını önermişler ama 13-15 bin tl civarında önerilen bilgisayarlar. Bu işlerle uğraşan bilgisayardan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 2. El araba parası vermek pek işime gelmiyor açıkçası 3-4 sene işini görecek laptop önerileriniz neler olurdu ? Buradan da aynı öneriler gelirse mecburen o rakamlara çıkıcaz mecburen.

Quantum
05-08-2017, 23:35
Premier zaten başlı başına kaynak tüketici.
Tavsiye edilen makinalar, kullanacağı programlara bol gelmez. Abartmamış insanlar yani. Rakamlar öyle artık.

MBuğra
06-08-2017, 00:12
Eger ozellikleri isinizi gorurse Ingiltere Amazondan almis oldugum Asus ROG Strix marka laptopum var. Ultrabook'a gectigim icin satmayi dusunuyorum.

Specler: i7-6700HQ / 16 GB RAM / 128 GB SSD+1TB HDD / GTX 1060 6 GB / 17.3 inc FHD

MBuğra
06-08-2017, 00:13
Eger ozellikleri isinizi gorurse Ingiltere Amazondan almis oldugum Asus ROG Strix marka laptopum var. Ultrabook'a gectigim icin satmayi dusunuyorum.

Specler: i7-6700HQ / 16 GB RAM / 128 GB SSD+1TB HDD / GTX 1060 6 GB / 17.3 inc FHD

Yazmayi unuttugum arti olarak orjinal lisansli Windows 10 var uzerinde.

MCN21
06-08-2017, 07:05
Fiyatlar malesef cok yukseldi. İstanbuldaysabiz gidip monster laptoplari inceleyebilirsiniz. Yerleri kadikoyde. Msi ve asus gibi markalara oranla fiyatlari biraz daha uygundur. Garanti konusunda da gercekten yardimci olmaya calisiyorlar bir problem cikarsa. Ben 1.5 sene kullandim aekadasim 4 senedir falan kullaniyor hic temizlik yapmadi ve gunde 10 saat falan kullaniyordur :) hala sapa saglam.

rain man
06-08-2017, 08:40
Mobilite aranan şart mı? Eğer laptop bu iş için alınacaksa olmaz diye bir şey yok ama boşa para israfı. Workstation için yarı parasına işinize yarayacak bir ryzen mini itx sistem kurulur ve daha maliyet etkin olur tahminen. Hem daha iyi performans alırsınız hem daha az ücret ödersiniz. Ayrıca mini itx kasalar falan çok portatif taşıması da rahat dekore etmesi de :)

Bir de 15 inç ekranda görsel çalışmak çok zor olsa gerek :) elbet harici monitör gerekecek.

Emre İlbi
06-08-2017, 09:26
Mobilite aranan şart mı? Eğer laptop bu iş için alınacaksa olmaz diye bir şey yok ama boşa para israfı. Workstation için yarı parasına işinize yarayacak bir ryzen mini itx sistem kurulur ve daha maliyet etkin olur tahminen. Hem daha iyi performans alırsınız hem daha az ücret ödersiniz. Ayrıca mini itx kasalar falan çok portatif taşıması da rahat dekore etmesi de :)

Bir de 15 inç ekranda görsel çalışmak çok zor olsa gerek :) elbet harici monitör gerekecek.

Aynı öneriyi yapmak için girmiştim :)

bencede masaüstü toplayın, bizim ofisteki grafiker arkadaşlarımız bu şekilde daha rahat çalışıyor,

bir Render almak bazen günler sürebiliyor, masaüstü bu açıdan da iyi oluyor,

yapılan işleri dışarıya çıkarmak sorun olacaksa, o zaman laptop artı monitör alın derim, hayırlısı olsun :)

R-13239
06-08-2017, 10:31
Ayni is icin ben de laptop bakiyordum, cozumu ryzen sistem toplamakta buldum. Kesinlikle tavsiye ederim.

MCN21
06-08-2017, 10:40
Ogrenci icin laptop daha mantikli olucaktir. Yeri gelicek okulda projeyi bitirmek icin kalicaklar. Yeri gelicek arkadas evinde starbucksta calisicaklar :) itx ne kadar ufak olsada laptop gibi bir mobilitesi yok :)

melihyilmaz
06-08-2017, 10:48
özelden yazdım hocam elimde msi var sıfır kutusu acılmamıs uygun fiyata.

tiMachine
06-08-2017, 12:52
Valla abi açık söylemek gerekirse bu iş için böyle bir masraf doğal en fazla 1 2 bin lira oynar ama grafik kartları bu kadar pahalı iken daha aşşağısı bir fiyat beklemek hayal oluyor. Ancak ileride ticari olarak bu işten para kazanabileceği için ileriye dönük bir yatırım olarak düşünmekte fayda var. Msi modelleri iyi çıkış yaptı, Monster modelleri de iyi ancak kardeşiniz bir kadın olduğu için takoz gibi bilgisayarlar biraz rahatsız edebilir, bu nedenle msi'ın kasaları daha narindir

kurtbil
06-08-2017, 15:57
2 sene Laptopla idare ettim ben de ama yeni masaüstü topladım. Ben motion design yapıyorum ama kurgu, montaj işlerim de oluyor. Kardeşinin çalışmaları sadece Premiere ile sınırlı kalmadığında laptop yetmemeye başlayacak. İstek illaki laptop ise msi, asus ve monster' ın üst segment serilerine bakın. Konu render almak olunca tasarıma falan bakmadan fan konusunda en ideal olanını almak zorundasın. Mümkünse çift ssd olsun üstünde. m.2 sata bağlantılı olmalı onlar da. İşlemcisi overclock yapmaya müsait olsun. Ram konusunda en az 32gb olmalı, mümkünse 64 gb a yükseltmek için ram slotu da 4 tane olmalı. Bunları sıralayınca ne yazıkki fiyat da 10 bin ve üzerini buluyor.

kurtbil
06-08-2017, 16:07
Edit: Premiere odaklı yazmışım ama after effects kullanıcısı olarak laptop kesinlikle yeterli değil araba parası vermedikçe. After effects direk ram ve işlemci odaklı oldu. Adobe son sürüm after effects'te cuda teknolojisinden uzaklaştığı için ekran kartı neredeyse önemsiz hale geldi. Yeni laptoplar ekran kartı konusunda gayet iyi ama yüksek meblalar harcanmadığı sürece işlemci ve ram konusunda ortalama makinalar.

ontheair
06-08-2017, 16:15
Monster Notebook | Performans Tutkunlarına Ozel Notebook'lar (https://www.monsternotebook.com.tr/)

Bu markayı bi inceleyin.

ontheair
06-08-2017, 16:19
Flood gibi olacak ama unutmuşum,
Apple ürünleri işini görebilir.
Benim zaman zaman basit işler yapmam gerekiyor, 4 GB ram ile Macbook air bile altından kalkabiliyor. Pro ve 8 üstü RAM işini görebilir. MacOS işletim sistemi ile tabi. Windows işin içine girecekse (ki kardeşin madem bu sektörde okuyor işin Mac ile döndüğünü söyleyebilirim) her şey değişiyor.
Rakam yükselir ama cihazın eskime payı katıldığında diğerlerine göre ucuza bile gelebiliyor.

hddsheriff
06-08-2017, 17:07
Herkese çok teşekkürler , konuyu okuttum ryzen de karar kıldık. Biraz araştırma yapayım bakalım neler çıkacak.

kurtbil
06-08-2017, 17:26
Ryzen ve intel arasıdaki performans farkını veren güzel bir test yapmışlar After Effects baz alınarak, incelemekte fayda var.

After Effects CC 2017.2 CPU Comparison: Skylake-X, Kaby Lake-X, Broadwell-E, Kaby Lake, Ryzen 7 (https://www.pugetsystems.com/labs/articles/After-Effects-CC-2017-2-CPU-Comparison-Skylake-X-Kaby-Lake-X-Broadwell-E-Kaby-Lake-Ryzen-7-977/)

rain man
06-08-2017, 18:15
Ryzen ve intel arasıdaki performans farkını veren güzel bir test yapmışlar After Effects baz alınarak, incelemekte fayda var.

After Effects CC 2017.2 CPU Comparison: Skylake-X, Kaby Lake-X, Broadwell-E, Kaby Lake, Ryzen 7 (https://www.pugetsystems.com/labs/articles/After-Effects-CC-2017-2-CPU-Comparison-Skylake-X-Kaby-Lake-X-Broadwell-E-Kaby-Lake-Ryzen-7-977/)

Testte sıkıntı var ama. Şöyle ki ryzen mimarisi itibariyle yüksek frekanslı ramlarden fayda görüyor. 3200 ve üstü hızlarda olmalı :) ayrıca maliyetleri ve chipsetin 2020ye kadar yeni çıkacak işlemcileri destekleme sözünü de ekleyince vazgeçilmez yapıyor :)

mertkan
06-08-2017, 18:28
kasa topla hocam 5-6 milyara orta halli toplanır o programlar işlemci katili ürünler

ama illa laptop diyosan 5.5 kg ile bu alet iyidir

MSI GT83VR 7RF(Titan SLI)-201TR Intel Core i7 7920HQ 64GB Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/msi-gt83vr-7rf-titan-sli-201tr-intel-core-i7-7920hq-64gb-1tb-512gb-ssd-gtx1080-sli-windows-10-home-18-4-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000003WAWH)

kurtbil
06-08-2017, 19:01
Testte sıkıntı var ama. Şöyle ki ryzen mimarisi itibariyle yüksek frekanslı ramlarden fayda görüyor. 3200 ve üstü hızlarda olmalı :) ayrıca maliyetleri ve chipsetin 2020ye kadar yeni çıkacak işlemcileri destekleme sözünü de ekleyince vazgeçilmez yapıyor :)

İntel daha iyi sonuç versin diye Ryzen' i alt devirde bastırmış olabilir de ona bir şey diyemeyeceğim :) Normal şartlada After Effects için yüksek frekanslı ram'ler öneriliyor zaten. Hani ortak bir frekans olsun diye seçmişler desek 3000 mhz ram de olabilir de bu testte. Ryzen konusunda deneyimim olmadığı için masada yapılan hesaplarla daha iyidir ya da kötüdür diyemiyorum, çünkü after effects içinde yapılan işlemlerin farklılığına göre farklı intel işlemciler arasında dahi performans farklılıkları var.

rodya
06-08-2017, 19:12
İlgilenirseniz; 7700k işlemci, 1080gtx ekran kartı, 32gb ram, 512gbssd ve 5 yıl garantili sıfır desktop mevcut.
Eğer illa notebook olsun derseniz, özelden bilgilerinizi paylaşın, haftaiçi mobil workstationlar için fiyat öğrenebilirim

hddsheriff
06-08-2017, 21:30
İlgilenirseniz; 7700k işlemci, 1080gtx ekran kartı, 32gb ram, 512gbssd ve 5 yıl garantili sıfır desktop mevcut.
Eğer illa notebook olsun derseniz, özelden bilgilerinizi paylaşın, haftaiçi mobil workstationlar için fiyat öğrenebilirim

Desktop için fiyat öğrenebilirmiyim

hddsheriff
06-08-2017, 21:31
Desktop almaya karar verdik ama bilgisayar dünyasından çok uzak kalmışım yardımlarınızı istiycem yakın zamanda

Schumi
06-08-2017, 22:23
Edit: Premiere odaklı yazmışım ama after effects kullanıcısı olarak laptop kesinlikle yeterli değil araba parası vermedikçe. After effects direk ram ve işlemci odaklı oldu. Adobe son sürüm after effects'te cuda teknolojisinden uzaklaştığı için ekran kartı neredeyse önemsiz hale geldi. Yeni laptoplar ekran kartı konusunda gayet iyi ama yüksek meblalar harcanmadığı sürece işlemci ve ram konusunda ortalama makinalar.

Bu söylediğinizin ardından paylaştığınız linkte geçen kısım aşağıda. Siz neden Cuda dan uzaklaştı diyorsunuz ?

Since Adobe has been adding more and more support for GPU acceleration since AE 2015.3, we are specifically going to be testing both standard projects as well as projects that make heavy use of accelerated effects including Lumetri Color, Sharpen, and Gaussian Blur.

ruudvan
06-08-2017, 22:29
Desktop almaya karar verdik ama bilgisayar dünyasından çok uzak kalmışım yardımlarınızı istiycem yakın zamanda

senin ilacın asmisinsan kadıköyde 2.ci el pc bazınde uyguna çözüm arayanların adresi .

borsapazar.com

hddsheriff
06-08-2017, 22:55
senin ilacın asmisinsan kadıköyde 2.ci el pc bazınde uyguna çözüm arayanların adresi .

borsapazar.com

Eyvallah Rıdvan , ona da bir bakalım

kurtbil
06-08-2017, 23:33
Bu söylediğinizin ardından paylaştığınız linkte geçen kısım aşağıda. Siz neden Cuda dan uzaklaştı diyorsunuz ?

Bahsi geçen versiyon eski ve yeni versiyonda daha fazlasını yapılmadığı gibi, bunlar sadece sınırlı özellikler. After effects içerisinde cuda' nın en etkili olduğu kısım 3D. Ray Traced özelliğini kullanmak istediğinde artık desteklenmediğinden dolayı optix.dll dosyasının eski bir versiyonunu kullanıp durumu çözmeye çalışıyor kullanıcılar. Eski versiyonlarda ekran kartını programın her anında kullanabiliyorken şuan durum o linkteki açıklamalardan fazlası değil ne yazıkki. Bunun sebebi de 3d özelliği için Cinema 4D lite' ı plugin olarak Ae' ye eklediler. 3D işler ekran kartının performansını kullanmadan buradan yapılabiliyor. gtx1070, 1080 alıp da hüsrana uğrayan kullanıcılara ise adobe' nin açıklaması, " bu durum ne zaman değişir bilmiyoruz ama şuan için cuda konusunda bir değişim söz konusu değildir " şeklinde.

kurtbil
06-08-2017, 23:37
Yaptıkları açıklamada bahsi geçen efektlerin bütün program içerisindeki etkisi sinek ısırığı kadar bir şey.

ScarpRex
07-08-2017, 08:37
Ae ekran kartının canını emikliyor. Çok iyi soğutması olan bi laptop almalı. Ayrıca ekranda ne gördüğü çok çok önemli monster 17" notebooklara baksın fiyat performansı ve garanti süreçleri baya baya iyi.

EnesAksu
07-08-2017, 08:43
Dell m6800 işini görecektir. Dell t3500 var satılık ilgilenirsen yardımcı olurum.

Thracian
07-08-2017, 09:10
arkadaslar tüm önerileri zaten yazmış.

A- ssd li yüksek ram li mac ürünleri
B- evde workstation + uzak masaüstü bağlantı. (Dosya transferi içinde google drive)