Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyaj bilyesi olabilir mi?

Miata91
03-09-2017, 17:26
Selam arkadaslar. Motoru sogukken calıstırdıgımda takır tukur sanki misketi bi metal kovaya koyup çalkalıyomuş gibi ses geliyor. Bu ses motor ısınınca, durur vazıyette boştayken debriyaja basınca, giderken gaza basınca kesiliyor. Seyir halinde ise vites değiştirmek için debriyaja basınca ve arabayı kompresore sokunca geliyor. Neden olabilir sizce?

evolution_9
03-09-2017, 21:48
Debriyaj bilyesi büyük ihtimal.

Miata91
03-09-2017, 22:02
Debriyaj bilyesi büyük ihtimal.

Salı günü ümraniye sanayiye gidicem inşallah büyük masraf çıkmaz.

Miata91
19-09-2017, 02:48
Ogrendik ki krank kesmisiz. Hayirli olsun :D

qulozet
28-09-2017, 04:42
Oncelikle gecmis olsun. Benim de anlattigina cok yakin bir problemim var. Ilk olarak sanziman ve volandan suphelendi ustalar. Eger volan ise ve volana zarar gelirse motoru kirarsin dediler. Simdi "krank kesmisiz" deyince ben cok korktum. Peki krangina zarar gelen araba yuruyebiliyor mu oyle? Ben cunku o ses basladigindan beri biraz yol yaptim. Sizde nasil oldu asamalar?

Aranel Ciryatan
28-09-2017, 06:35
debriyaj bilyası olunca ses debriyaja bastığınızda çıkıyor sadece. araç yürürken falan bir ses çıkmıyor. buda dip not olsun :)

rain man
28-09-2017, 07:19
Bronz baskı balata takılmasından 4 ay sonra bende de araç rolantide iken debriyaja basınca geçen tıkır tıkır ses geliyor. Biz bilya veya Volant demiştik, sonra uzakta olmam itibariyle kullan denildi öyle biniyorum. Konuyu görünce çekindim biraz, şimdi krank kesme olayı Volant veya bilyanın bozulması sebebiyle mi ortaya çıktı yoksa başlı başına ayrı bi sorun mu?

Bende ki ses böyle pervane bir yere takılır da sanki ritmik bir şekilde tıkır tıkır gelen bir ses. Debriyaja basınca geçiyor, seyir halinde iken duyulmuyor.

Miata91
28-09-2017, 15:13
Ya bende su sekil oldu. Araba normal yuruyordu neyse birden calistirdim dedigim sesler geldi. Sonra kendi kendine gecti falan. En son biraz virajlara gireyim dedim o ara yine basladi ve cok siddetliydi. 2-3 gun o sekilde kullanip cektim. daha sonra 2-3 gun yine yatirdim arabayi. Dedim sanayiye gotururum. Sonra marsa bastim araba calismadi. Birine bastirdim bi baktim motorun arka taraf iyi ama on tarafta ne kayislar hareket ediyor ne krank kasnagi. Daha acmadim motoru nelere zarar vedi bilmiyorum ya da neden kaynaklandigini da bilmiyorum. Ama bence yururken de falan sesler geliyorsa direk baktirin sakata gelmeyin..

qulozet
10-10-2017, 20:52
Benim sorunumda ustalar prizdirek, debriyaj bilyasi ve volan diye tahmin yurutmuslerdi. Sokup kontrol ettiklerinde volan olduguna karar verdiler. Degisince sorun kalmadi. (Bende sifir motor toplayip sifir baski balata taktiktan, 20 bin kilometre sonra gelmeye baslamisti. Simdiki aklim olsa motoru toplarken degistirirdim.)

edr55
22-10-2018, 20:04
bende de altima var, aynı anlattığın durum vardı. şanzıman yaptırdım, içeride 2 bilye değiştirdi. kendim de gördüm bilyeler dağılmış. şanzımanı tekrar koyduk arabaya, mis gibi oldu çıt yok. 20dk test edip ustanın yanına geldim, ustanın yanında tekrar başladı aynı ses. ama oradan ayrıldıktan sonra ses gitti, 2 aydır da bir daha hiç duymadım. sadece 1 aydır ıslık kıvamında sürtünme sesi geliyo motor soğukken. debriyaja az dokununca (tam basmaya gerek yok) veya motor ısınınca ses gidiyo. sende durum ne oldu? veya ben arabanın üstüne yürümeye devam etmeli miyim yoksa bu çok rahatsız edici olmayan sesin kaynağını araştırmalı mıyım?