PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kocaeli ve Kahramanmaraş hakkında bilgi

220T
09-09-2017, 07:34
Merhaba,bu iki şehre yerleşmek isteseniz hangi ilçelerini tercih ederdiniz?Tüm bildiklerinize ihtiyacım var.Özellikle de Kocaeli için. :)

EREN34
09-09-2017, 08:41
Gece hayatın çok yoksa Kocaeli İzmit iyidir. 2 yıl önce İst Anadolu dan taşındım. Siıkıntı yok

220T
09-09-2017, 09:44
Gece hayatın çok yoksa Kocaeli İzmit iyidir. 2 yıl önce İst Anadolu dan taşındım. Siıkıntı yok

Kira yönünden uygun olan belli bir ilçesi var mı?

fthdrn
09-09-2017, 09:45
Kocaeli çevre iller bakımından daha avantajlı hafta sonu gezmeye İstanbula inebilirsin yada yalova bursa vs yapabilirsin.

maskman
09-09-2017, 09:52
Havası suyu trafiği dersen maraş adana ve antepe çok yakın güzel yaylaları vardır

KÖROĞLU
09-09-2017, 09:53
Yerleşme amacını yazarsan daha net sonuç alırsın bence. Yapacağın işe göre de yerleşim yeri önerisi gelir.

Kocaeli de yaşamıyorum ama kartepe tarafı sakin bol yeşillik olan bir alan. Merkezine çok uzak değil.

Çok ilçe var yani.

Ssamet
09-09-2017, 09:56
Kahramanmaraşlıyım. 25 yıldır burada yaşıyorum. Ne iş yapacaksınız, yaşam tarzınız nasıl bunlar önemli.

Yeme içmede sıkıntı yaşamazsınız. En basit dönercisinden kebapçısına kadar yemeklerin tadı güzel , doyurucudur. Havamız , suyumuz güzel. Musluktan suyumuzu içebiliyoruz. Yazları sıcak ama bir Adana , Mersin , Urfa kadar değil.Kışlar aşırı sert değil.

Kiralar güzel bir daire olacaksa 600-1200 arası. Eşyalı apart isterseniz 800-1300 arası. 1+1 ler tabi.

Doğal mekan olarak çevresinde güzel yerler var(20-30 km çevresinde). Çevre iller ; Gaziantep , Kayseri , Adana , Osmaniye , Mersin , Hatay. Benim en sevmediğim nokta da İstanbul , Ankara , İzmire uzak olmamız.

Evliyseniz çok güzel , bekarsanız , eğlence hayatınız varsa biraz sıkıcı geçebilir. Sosyal imkanlar çok fazla değil. Bir tane avmmiz var. Hayal Kahvesi , Mado , Kahve Dünyası , Coffemania vs var.

Sormak istediğiniz başka şeyler olursa da mesaj atabilirsiniz. :)

mert_can 41
09-09-2017, 11:03
Kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz cevaplayabilirim. Kira bakımından ucuz olan yerler bayındırlık falan hep yüksekteki yerler şehir merkezi 800 den başlıyor. Gölcük var orda da hasarlı binalar olduğu için ucuz.

oKsEAt
09-09-2017, 12:46
Derince / 60 Evler en sevdiğim muhit :love:

AşkınS.
09-09-2017, 13:19
Kocaeli iyidir ama her alanda keko görmek mümkün :) otobüs şoförü,mekan işletmecileri,otogarın her alanında bolca keko mevcut. Normaldr insan ayırmak huyum değildir ama 2 sene içlerinde kalınca çok boktan insanlar olduğunu anlıyorsun. Yerlisi de mükemmel insandır bu zamana kadar yerli kimi tanıdıysam sorunsuz,mükemmel iletişimlerimiz oldu.
Derince en güzel muhitlerdendir ama ben daha çok kartepe taraflarını seviyorum sessizdir.

220T
09-09-2017, 13:50
Ssamet İlçeleri gelişmişlik düzeyine göre sıralamanızı rica ediyorum.Sizin önereceğiniz sıralama da olabilir tabii ki.:)

Kocaeli için de medeniyete yakın,sakin yerleri öğrensem çok iyi olur.:)

Yeme-içme konusunda bolluk (unlu mamülleri, meyve-sebze alışverişi ve lokanta diyeyim) ve hızlı internet en çok önemsediğim hususlar.

dieselpower
09-09-2017, 13:53
benimde merak ettiğim bi konu izmit beklemedeyim

TRueMK
09-09-2017, 14:24
kocaeli için konuşuyorum
istanbula 1 saatte gidersin çok kalabalık değildir iş çıkışı saatleri hariç çarşıda trafik olmaz
canın sıkılır gidersin seka parka deniz manzarasına karşı çay içersin yaz gelir sıcaktan bunalırsın kandıraya gider denize girersin yarım saatlik yol kış olur çıkarsın kartepeye sucuk ekmek yersin kayak yaparsın gidersin yuvacık barajına ayaklar derede mangal yaparsın bu saydığım yerler mevsimi gelince 34 plaka kaynar :)
derince ilçesinde 60 evler ve yenikent mahalleri önerimdir
ikiside çarşıya yakındır 60 evler denizin dibidir
yenikent daha yukarda kalır iş merkezi boldur her ihtiyacını çarşıya gitmeden hallerdersin
başka sorun olursa cevaplarım

MK8800
09-09-2017, 14:24
Maraş çok güzel memleket , rahat , insanı da iyidir .

EREN34
09-09-2017, 17:32
Kira yönünden uygun olan belli bir ilçesi var mı?

Uygundan kastın, kafanda ayırdığın bütçe nedir? Kaç oda, salon ev bakıyorsun?

Mesela güvenlikli, havuzlu sitede amerikan mutfak 1+1 ama 70 metrekare evi 650 gibi bir paraya kiralayabilirsin. Site çarşıya tek minibüs, elzem ihtiyaçlar çevresinde var. 3 km uzaklığında 1 büyük avm, decathlon, medikalpark hastanesi var.

Burak K.
09-09-2017, 20:22
Oldum olası Maraş'ı sevemedim. 4 sene Antepte yaşadım, orası da çevremdeki insanlar sayesinde güzeldi yoksa Antep'i de sevmedim. Gidip geldik epey maraşa, tam yaşantısını bilemem ama bi bekar için, öğrenci için kesinlikle uygun değil. Eğer ki daha büyük bi şehirden gidecekseniz Maraş çok mutlu etmez.

t-jet ali
09-09-2017, 22:09
Kocaeli ulaşım kolaydır, yazın denizi, gölü, piknik alanları,doğası kışın kayak merkezi vs.
Şu an için kira ve konut fiyatları yükseliş trendinde, özellikle arap istilası var. Hiç bir ilçesinden merkeze ulaşım sorunu yaşamazsın, Gebze, Kandıra ve Karamürsel biraz uzak kalır.Diğer ilçelerde ikamet edersen merkeze ulaşım gayet kolay ve hızlıdır.
Kartepe, Başiskele , Derince, Körfez ve merkez İzmit zaten iç içe sayılır, hepsinde ikamet edebilirsin.
Kartepe ve Başiskele konut fiyatları özellikle arap talebinden dolayı çok yükseldi, Derince ve Körfez daha makul.
Kocaeli İstanbul dan sonra cennet gelir, ben İstanbul a her gidişimde yaşadığım şehrin değerini bir kere daha anlıyorum.

McKrop
09-09-2017, 22:33
41 plakalı araç her zaman tehlikelidir. Patlamaya hazır bomba gibi her an her şeyi yapabilir moruklar. Adanalı olupta izmitte yaşıyosa bide tam profesyonel izmit çocuğudur onlar kendilerine öyle der moruklar ara da bir lahmaç yerler :D tuhaf adamları vardır. Delikanlılarıda çoktur. Genel olarak sevmem. Size Balıkesiri önerebilirim. Doğuda ise iskenderun. Gittiğim zaman çok şaşırmıştım. Bu kadar çağdaş, laik insan topluluğunun o bölgede olacağını hiç düşünmemiştim.

Kayseriye gittiğimdede çok şaşırmıştım. Şehir dümdüz, hiç yokuş yok ve acayip güzel binalar vardı. Bmw seveni çoktu. Beğendik'ten pastırma almıştım dönüşte anlatılmaz :D

t-jet ali
09-09-2017, 22:50
41 plakalı araç her zaman tehlikelidir. Patlamaya hazır bomba gibi her an her şeyi yapabilir moruklar. Adanalı olupta izmitte yaşıyosa bide tam profesyonel izmit çocuğudur onlar kendilerine öyle der moruklar ara da bir lahmaç yerler :D tuhaf adamları vardır. Delikanlılarıda çoktur. Genel olarak sevmem. Size Balıkesiri önerebilirim. Doğuda ise iskenderun. Gittiğim zaman çok şaşırmıştım. Bu kadar çağdaş, laik insan topluluğunun o bölgede olacağını hiç düşünmemiştim.

Kayseriye gittiğimdede çok şaşırmıştım. Şehir dümdüz, hiç yokuş yok ve acayip güzel binalar vardı. Bmw seveni çoktu. Beğendik'ten pastırma almıştım dönüşte anlatılmaz :D

Hayatımın tamamı İzmit te geçti böyle bir şey ne duydum ne gördüm, ne saçmalıyorsun, İstanbul trafiğiyle İzmit trafiğini kıyaslamak bile saçma, neresinde yaşıyorsun Kocaeli nin, 41 plaka, moruklar filan,

mert_can 41
09-09-2017, 22:52
Ssamet İlçeleri gelişmişlik düzeyine göre sıralamanızı rica ediyorum.Sizin önereceğiniz sıralama da olabilir tabii ki.:)

Yeme-içme konusunda bolluk (unlu mamülleri, meyve-sebze alışverişi ve lokanta diyeyim) ve hızlı internet en çok önemsediğim hususlar.
Yahyakaptan tatafından bakmanızı öneririm 3 alış veriş merkezi unlu mahmüller yemekçiler hızlı internet ve ellit insanlar vardır genelde :)

mert_can 41
09-09-2017, 22:55

Delikanlısı çoktur derken ?

McKrop
09-09-2017, 23:02
Hayatımın tamamı İzmit te geçti böyle bir şey ne duydum ne gördüm, ne saçmalıyorsun, İstanbul trafiğiyle İzmit trafiğini kıyaslamak bile saçma, neresinde yaşıyorsun Kocaeli nin, 41 plaka, moruklar filan,

Demeddi ben izmitin gangstar mahallelerini görmüşüm :) sadece ben söylemiyorum. izmit cocuğu #20777610 - uludağ sozluk (https://www.uludagsozluk.com/e/20777610/)

Delikanlısı çoktur derken ?

Türkçe yazıyor güzel kardeşim.

Delikanlı
bileşik & ad

1.
çocukluk döneminden çıkmış genç erkek.
"Delikanlı bir oğlu vardı"
2.
ünlem
genç erkeklere seslenme sözü olarak kullanılır.
"Delikanlı, biraz bakar mısın?"
3.
mec.
dürüst, erkek, mert, yiğit.
"Delikanlı olan sözünden dönmez"

3üncü maddedeki anlamını cümle içinde kullandım. Soru işareti falan sen söyle bakalım

mert_can 41
09-09-2017, 23:07
İzmit çocuğu delikanlısı boldur tarzı imlalara açık cümleler kurarsanız tepki çekersiniz. Nasıl insanlarla karşılaştınız neresinde ikamet ettiniz bilmiyorum ama bu tarz genelleme yanlış olur.

McKrop
09-09-2017, 23:11
İzmit çocuğu delikanlısı boldur tarzı imlalara açık cümleler kurarsanız tepki çekersiniz. Nasıl insanlarla karşılaştınız neresinde ikamet ettiniz bilmiyorum ama bu tarz genelleme yanlış olur.

"delikanlısı çoktur" cümlesinin neresi imalı? ya da şöyle diyim "dürüst, erkek, mert, yiğit" insanların fazlalığından nasıl bahsedebilirdim? İzmitte yaşamadım bir kaç arkadaşım oldu değirmendere'den şahsi görüşümü yazdım. Tüm bilgilerinizi yazın yazılmış üstte ben bildiklerimi yazdım. Sende altına kendi bildiklerini yazabilirsin.

t-jet ali
09-09-2017, 23:11
arkadaşın konusu kirlenmesin, neresinde yaşadın merak ettim, ne kadar yaşadın, bi roman mahelleleri vardır onlarda o kadar sıkıntı değildir,sürekli göç alan bir bölge boş yorum yapıp konuyu kirletiyorsun

asscutter
09-09-2017, 23:12
izmit bölgesinde yahyakaptan vs mahalleler hariç kekosu boldur arkadaşlar kimse inkar etmesin yaşanırmı kesinlikle hele yahyakaptan aynı ataköye benzetiyorm

mert_can 41
09-09-2017, 23:15
"delikanlısı çoktur" cümlesinin neresi imalı? ya da şöyle diyim "dürüst, erkek, mert, yiğit" insanların fazlalığından nasıl bahsedebilirdim? İzmitte yaşamadım bir kaç arkadaşım oldu değirmendere'den şahsi görüşümü yazdım. Tüm bilgilerinizi yazın yazılmış üstte ben bildiklerimi yazdım. Sende altına kendi bildiklerini yazabilirsin.

Hangi imla ile tarzla yazdığını ikimizde biliyoruz. Daha açık yaz yada bu kadar tepki çektiyse kullanma dilini değiştir. Trafikte moruklar-izmit çocukları vs ben 23 yıldır izmitte yaşıyorum daha öyle bir terim duymadım.

Berat
10-09-2017, 00:22
Önceliklerinize göre tercihiniz memleketimiz Kahramanmaraş olmalı. Yeme içme yönünden tatlı,dondurma ve çeşit çeşit yemeğe doyacağınıza emin olabilirsiniz :) İlçeler hakkında ufak bilgi vereyim. Merkeze en yakın ilçe Türkoğlu,en büyüğü ise Elbistan. Doğa ile iç içe olmak isterseniz Göksun ilçesi tahmin edemeyeceğiniz kadar doğa güzellikleriyle dolu. Diğer ilçeler aşağı yukarı hepsi aynı merkeze uzaklıklarıyla değerlendirebilirsiniz. Ama yazıldığı gibi sosyal yönden zayıf kalır Kocaeli'ye göre. Sormak istediğiniz soru varsa cevaplayabiliriz seve seve.

Talih.b16
10-09-2017, 00:42
Sakarya izmit sınırdır.
Yıllardır gidip gelirim, kendi şehrim gibi.
Beğenmeyen arkadaşlar nerede oturuyor merak ettim.
Her şehrin iyi ve kötü mahallesi vardır, izmit inde öyle ama genel olarak iyidir.
Eğlence, alışveriş, yeme, içme, iş, su, dağ, deniz hepsi var.
Ben eşimle alkollü mekana İzmite giderim, sakarya daha tehlikelidir, İzmit bu konuda elittir.
Sanayisi izmit ve sakarya nin çok gelişmiştir, türkiyenin en büyük fabrikalarının çoğu bu şehirlerdedir, bu yüzden kozmopolit tir.

997TT
10-09-2017, 01:41
Maras yerıne İzmit cokk daha ıyı.
Ancak sehır cok fazla goc aldıgı ıcın ıpsız sapsız da doku malesef.
Son 4-5 yıl cokk gelıstı ama gelısme derken her yer beton ve ınanılmaz derecede plansız buyudu. Yanı betona aldanmayın,cıddı carpık buyume.
Etrafı cokk zengın,kafa dagıtıcak yerınız cok.öıstanbul 45 dakıka.
Ha yerlesırmıyım,kesınlıke balıkesır canakkale ızmırı tercıh ederım.

Ssamet
10-09-2017, 08:35

Hemen hemen hepsi birbirine yakın ama ilçelerden birini seçeceksem. Göksun kışları soğuk yazları serindir. Meyvesi sebzesi bol. Zaten Kayseri tarafında. Türkoğlu çok iyi bir belediye başkanı var bence bi kaç yıla en güzel ilçe olacak. Pazarcık ilçesi fena değil. Afşin ve Elbistan ise en büyük ilçeler diyebilirim. Bunlardan birini de tercih edebilirdim. Diğer ilçeler az gelişmiş ben de tavsiye etmiyorum.

yıldırımbyzt
10-09-2017, 09:18
Abiler bende bu sene Kocaeli üniversitesini kazandim yakın takipteyim konuyu ve öğrenci için tavsiyeler varsa alabilirim :)

t-jet ali
10-09-2017, 10:55
Kocaeli nin en kozmopolitan yeri Gebze dir, zaten nüfusu çok hızlı artıyor, merkez ilçeyi geçmiş durumda, gün içi o nüfus çok daha fazladır ve trafiği de sorun olmaya başladı.

İzmit ve çevresi de göç alıyor, kentsel dönüşüm , yap- sat adı altında çarpık kentleşme var, bunun yanında düzenli , güzel siteler de oluşuyor.

Eski doku kırılıyor, eskiden millet gruplaşması daha çoktu, belirli grupların yaşadığı belirli yerler vardı,Trabzonlular, Ordulular,Karslılar vs. bu kırıldı çogunlukla kırıldı artık, eski sistem arsa al kendin yap olmuyor, ya yap-sat, yada siteler .
İzmit iş imkanı, sosyal hyat, çevre illere yakınlığı, trafik olarak yaşanabilir yerdir. Uç örnekler her yerde olduğu gibi var tabii ki.

mert_can 41
10-09-2017, 10:55
Abiler bende bu sene Kocaeli üniversitesini kazandim yakın takipteyim konuyu ve öğrenci için tavsiyeler varsa alabilirim :)

Hangi kampüsü kazandığını yazarsan daha yardımcı oluruz. Umuttepe kampüsüne gidiceksen eğer kayak pisti olucak yere okul yapmışlar. Aşağıda yağmur yağsa orda kar yağar ilk karda da insan boyu kar olur. Bol bol kar tatili yaparsınız. Merkeze çok yakındır. Her isteğini kolayca halledersin. Yakınında okulun ev ve yurtlar var. Oturulucak yerleri bol deniz havası almak istenirse sekapark, deniz olmasada olur derseniz çarşı,yahyakaptan da bol bol oturabilirsiniz.

R.I.P
10-09-2017, 10:59
kıyı ege şehirleri ile kıyasladığım zaman kafa yapısı olarak aralarında pek fark görmüyorum. o nedenle sakinlik aranıyorsa maraş yoksa kocaeli derim
Not: Yalova'da ikamet ediyor ve iş nedeni ile sıksık maraş-antep yapıyorum

yıldırımbyzt
10-09-2017, 11:19
Hangi kampüsü kazandığını yazarsan daha yardımcı oluruz. Umuttepe kampüsüne gidiceksen eğer kayak pisti olucak yere okul yapmışlar. Aşağıda yağmur yağsa orda kar yağar ilk karda da insan boyu kar olur. Bol bol kar tatili yaparsınız. Merkeze çok yakındır. Her isteğini kolayca halledersin. Yakınında okulun ev ve yurtlar var. Oturulucak yerleri bol deniz havası almak istenirse sekapark, deniz olmasada olur derseniz çarşı,yahyakaptan da bol bol oturabilirsiniz.

Ev olarak okulun çevresinde yeni bir proje gördüm o kadar okul gerçekten dağ başı :D hayırlısı ile beş sene misafiriz

mert_can 41
10-09-2017, 11:47
Ev olarak okulun çevresinde yeni bir proje gördüm o kadar okul gerçekten dağ başı :D hayırlısı ile beş sene misafiriz

Ama her yerden minibüs bulursun rahat yerleşim var yakınlarında ısız yer değil için rahat olsun :)

220T
10-09-2017, 19:55
Ssamet Onikişubat ve Dulkadiroğlu hakkında bilgi verebilir misiniz?:)

TigeR
10-09-2017, 20:02
Maraş'ta 4 sene okudum. Eğer büyük bir şehirden geliyorsanız çok sıkıcı olacaktır sizin için bir süre sonra. Etrafta doğal güzellikleri var yaylalık kesimlerde ama bence Kocaeli daha mantıklı bir seçim olur.

Ssamet
10-09-2017, 21:01
Ssamet Onikişubat ve Dulkadiroğlu hakkında bilgi verebilir misiniz?:)

Hocam ikiside merkez ilçe. Onikişubat yeni yerleşim ve şehrin büyüyen kısmı. Daha havadar , dağın eteklerinde olan evler var. Büyük bir bölümü apartman. Dulkadiroğlu şehrin merkez , çarşı kısımları. Yine burada da güzel yerler mevcut.

Bu arada siz ne amaçla geleceksiniz. Ne işle uğraşıyosunuz. :)

220T
10-09-2017, 21:10
Hocam ikiside merkez ilçe. Onikişubat yeni yerleşim ve şehrin büyüyen kısmı. Daha havadar , dağın eteklerinde olan evler var. Büyük bir bölümü apartman. Dulkadiroğlu şehrin merkez , çarşı kısımları. Yine burada da güzel yerler mevcut.

Bu arada siz ne amaçla geleceksiniz. Ne işle uğraşıyosunuz. :)

Öğretmenim.:)

Ssamet
10-09-2017, 21:20
Öğretmenim.:)

Kayseride yaşıyorsanız orası gibi bir memleket işte aşırı fark yok diyebilirim. Mevsimler hariç :D

SpeedlinE™
10-09-2017, 21:29

Neler mesela Yıldırım kanka?

Bu arada izmitte yaşıyorum yahyakaptan ve çevresi kesinlikle diğer yerlere nazaran daha iyi.

Yigit-Y
10-09-2017, 21:55
Maraşı seçmezdim

İzmit daha güzel bir seçenek

ahmetakbayir
10-09-2017, 22:54
Kayserili iseniz Maraş iyi bir seçim olur git gel mesafe açısından

kiraccemal
11-09-2017, 09:05
Kocaeli tarafında Değirmendere o bölgedeki yerlere göre biraz daha elit gelmiştir bana. Tavsiye ederim.

mert_can 41
11-09-2017, 09:10
Kocaeli tarafında Değirmendere o bölgedeki yerlere göre biraz daha elit gelmiştir bana. Tavsiye ederim.

Ellit bir yerdir değirmen dere ama daha çok yazlık merkeze 50 km ötede gölcükte bir okulda görev alınırsa şiddetle tavsiye ederim. Her akşam canlı olur araba çekecek yer olmaz. Taşınılcaksa iyi bakılmalı evlere bir çoğu hasarlıdır.

mert_can 41
11-09-2017, 09:16
Ellit bir yerdir değirmen dere ama daha çok yazlık merkeze 50 km ötede gölcükte bir okulda görev alınırsa şiddetle tavsiye ederim. Her akşam canlı olur araba çekecek yer olmaz. Taşınılcaksa iyi bakılmalı evlere bir çoğu hasarlıdır.

Edit geri gelsin git gel 50 km izmit çarşıya

AliGizda
07-03-2022, 08:40
Konuyu hortlatıyorum ama şu anda İstanbul Anadolu Yakasında oturuyorum. Ev alma gibi bir düşüncemiz var ama ***** İstanbul' dan ev almak en azından bizim için sadece hayal.
Kocaeli tarafında çok daha uyguna, çok daha kullanışlı evler bulunabiliyor. Şu an evden çalışıyorum, normalleşme süreci gelirse İstanbul' a gidip gelmekte sıkıntı yaşamayacağım, güvenlikli site istiyorum. Oralarda yaşayan arkadaşlar muhit olarak nereleri önerir?

KÖROĞLU
07-03-2022, 09:57
Konuyu hortlatıyorum ama şu anda İstanbul Anadolu Yakasında oturuyorum. Ev alma gibi bir düşüncemiz var ama ***** İstanbul' dan ev almak en azından bizim için sadece hayal.
Kocaeli tarafında çok daha uyguna, çok daha kullanışlı evler bulunabiliyor. Şu an evden çalışıyorum, normalleşme süreci gelirse İstanbul' a gidip gelmekte sıkıntı yaşamayacağım, güvenlikli site istiyorum. Oralarda yaşayan arkadaşlar muhit olarak nereleri önerir?

Başiskele tarafı güzel otobana da d100 e de yakın. O bölgeye bakılabilir. Yada Alikahya tarafı olabilir.

AliGizda
07-03-2022, 10:04
Başiskele tarafı güzel otobana da d100 e de yakın. O bölgeye bakılabilir. Yada Alikahya tarafı olabilir.

Şu an evden çalışıyorum, o sebeple trafikle vs işim yok ama yakın zamanda normalleşme gelir müşteriye gitmeye başlarsam sıkıntı yaşamak istemiyorum :) İstanbul' la aradaki fiyat farkını yakıt ve otoyola vermeyelim abi :)

Darıca, Gebze tarafı daha yakın diye o bölgelere yoğunlaştım hatta dün Arpalist Konutlarına baktım, E6' nın tam dibi ama çevrede market vs sıkıntılı. Çıkıp bi yürüyeyim desen arabasız yürüyüşe bile gidemezsin :)

Bir de evler pandemiden ötürü aşırı pahalanmış, bazı projeler İstanbul' dan pahalı ve bildiğin apartman dairesi :)

samara
07-03-2022, 10:55
Gebze civarında son yıllarda fiyatlar acayip uçtu özellikte mutlukent tarafları.Bayramoğlu taraflarına bakın biraz daha sakin gebze ve darıcaya göre o taraflar

AliGizda
07-03-2022, 11:09
Gebze civarında son yıllarda fiyatlar acayip uçtu özellikte mutlukent tarafları.Bayramoğlu taraflarına bakın biraz daha sakin gebze ve darıcaya göre o taraflar

Bayramoğlu' nu da Tuzla ile sahil yolunu mu ne birleştirceklermiş, onun söylentisi bile ev fiyatlarını yükseltmiş.

Mutlukent' in İstanbul' dan aşağı kalır yanı kalmamış :)

samara
07-03-2022, 11:13
Evet öyle bir çalışma var sanırım.Kirazpınar emlak konutları var birde o taraflara bi göz at istersen.Yanlız biraz sehir dışında kalan bir yer

S-works
07-03-2022, 12:54
Dayım Karamürsel de yaşıyor. Gidip geldiğimde bana gayet güzel gelmişti. Ana caddenin alş tarafından sahile iniyorsun. Üst tarafta sakin yerleşim yerleri var. Çarşıda zaten herşeye ulaşılabiliyor. Biraz daha sakinlik istersenizde Tokinin (Toki veya benzer bi kurum olabilir ) konutları vardı. Şehirden biraz uzak, dolmuş ile 8-10 dk içinde merkeze iniliyor. Kendi araban varsa zaten hiç sorun olmuyordu.

AliGizda
07-03-2022, 13:21
Dayım Karamürsel de yaşıyor. Gidip geldiğimde bana gayet güzel gelmişti. Ana caddenin alş tarafından sahile iniyorsun. Üst tarafta sakin yerleşim yerleri var. Çarşıda zaten herşeye ulaşılabiliyor. Biraz daha sakinlik istersenizde Tokinin (Toki veya benzer bi kurum olabilir ) konutları vardı. Şehirden biraz uzak, dolmuş ile 8-10 dk içinde merkeze iniliyor. Kendi araban varsa zaten hiç sorun olmuyordu.

Karamürsel' de çok güzel bahçe kullanımlı daireler var ama İstanbul' a git gel her gün hem bütçe hem km olarak çok yorar. Uzaklığı göz ardı edebilsem İzmit çok mantıklı seçenek.

Aslında ilk tercihim Bayramoğlu, ama yapılar çok eski. Yeni siteler de fiyatlar saçmalık ötesi.

Son haftalarda o kadar ilana baktım ki artık rüyamda bile ilan geziyorum :)

Ome_RS
07-03-2022, 13:51
Bizim is yerinde bir arkadas Sakarya serdivan da yasıyor her gun ise (Ataşehir) otobsle geliyor. 1 saat 10dk. Sabiha gökcen e geliyor sabah ben alıyorum beraber geciyoruz aksam bırakıyorum oradan gidiyor.
Aslında mesafeler uzak olsa da istanbul içi bazı rotalara göre daha az zaman harcıyor. Her gün dizi vs izliyor giderken gelirken ise uyuyor :D
İzmitten geliş daha kolay olabilir. Bu illerden sabiha gökcene sürekli otobusler oluyor. Tek yön 40-50 tl civarında.

AliGizda
07-03-2022, 14:20
Bizim is yerinde bir arkadas Sakarya serdivan da yasıyor her gun ise (Ataşehir) otobsle geliyor. 1 saat 10dk. Sabiha gökcen e geliyor sabah ben alıyorum beraber geciyoruz aksam bırakıyorum oradan gidiyor.
Aslında mesafeler uzak olsa da istanbul içi bazı rotalara göre daha az zaman harcıyor. Her gün dizi vs izliyor giderken gelirken ise uyuyor :D
İzmitten geliş daha kolay olabilir. Bu illerden sabiha gökcene sürekli otobusler oluyor. Tek yön 40-50 tl civarında.

Sakarya Serdivan çok iddialıymış :) Ben danışman olduğum için bana yakın bir yer yok aslında. Misal Sakarya' ya da gittim iş için, Tekirdağ' a da, Gebze' ye de geldim. Hatta işe yeni başladığım dönem çoğu müşteri Gebze bölgesindeydi :)
O kadar mesafeyi göze alabilsem İzmit çok mantıklı geliyor ama fiyatlar neredeyse İstanbul' la yarışıyor şu anda.