Orijinalini görmek için tıklayınız : 01 DEV 91 Audi s3 ve sahibi Hasan Şimşek hakkında..
tr_select
21-09-2017, 03:56
Konudaki yorumların yarısı Ümite ait. Hatta son 15 yorum filan kendi kendine konuşup duruyor.
Yani kusura bakmayında normal değil. Bir doktora va görün bence.
Bende ara sıra kendimle konuşurum fakat bu kısa süreler olur. Sen saatlerdir yazıp çiziyorsun :D
Yarın Bugun başka araçlar alacak satacaksınız.. Bu kadar mesaj ve kavgadan sonra Sizi tanıyanlar demeyecekmi '' Dostlarına böyle yapanlar bize ne yapmaz diye''... Yada kim cesaret eder alır... Kim araç Ticareti yapar .. Haklı haksız şu durum şu konu ve gittiği nokta çok üzücü..
ghibli06
21-09-2017, 08:23
Zaten kankaydık abi ölümüne hemde:)
Hasan dedi ki ben küstüm oynamıyorum ite köpeğe maskara olduk
ite köpeğe maskara olduk derken???
Sayfalardır okuyorum tek tespitim şu yönde:İkinizden de bi cacık olmaz.Hadi selametle:heyoo::heyoo::heyoo:
rain man
21-09-2017, 08:40
ite köpeğe maskara olduk derken???
Ben yazacaktım sonra bana ne dedim :) işte tt falan kim olacak başka :) Hepimiz oturduk çekirdek alıp izledik ya.
Rezil olduk diye ah eden insanların burayı içinden geçeni seslendirme yeri olarak kullanması komedi. Madem rezil olmamayı düşünüyorsun böyle bir başlık açma. Hadi açtın gerekli kamuoyu oluşturdun yazdıklarını yaz bırak.
Bir de üzerine it köpek diye aslında diğer insanları da aşağılar tarzda yazdığınız şeyler gerçekten itici. Ben rahatsız oluyorum açıkçası. Millet görmesin istiyorsan ayan beyan konuşma madem o kadar usta var oluştur bir WhatsApp grubu yazın sövün orada. Niteliksiz paylaşımlarınızı başka yerde yapın.
Eminim modlar bu tarz şeylere varacağınızı düşünmeden konu açma izni vermiştir.
Bırakın sıksınlar birbirlerine bize ne s3ten :D
ghibli06
21-09-2017, 08:44
salaklık bizde işte, acaba yol gösterir miyiz aman tatsızlık çıkmasın aralarında vs diye bu saçmalıkları okuyup bir de cevap yazıyoruz... bırak işte kim kimin ağzına silah dayıyor biz ne?
asmisinsan
21-09-2017, 08:47
bence arkadaş kontrolü kaybetti bi sakinleşmesi lazım:)
ghibli06
21-09-2017, 08:51
salaklık bizde işte, acaba yol gösterir miyiz aman tatsızlık çıkmasın aralarında vs diye bu saçmalıkları okuyup bir de cevap yazıyoruz... bırak işte kim kimin ağzına silah sokuyor biz ne?
pardon dayıyor yazmışım yanlış anlaşılmasın, sokuyor olarak düzelttim postumda da...
Aslında konu tam olarak insanların göründükleriyle oldukları arasındaki farkın aradan kalkmasını anlatıyor.
İlk mesajı okuduğumda s3 sahibine haksızlık yapıldı diye düşünmüştüm, sonra adam yazdı da yazdı belki haklı olacaktı ama o kadar manipüle etti ki olayı bıktırdı resmen. Sonra diğer arkadaşa haksızlık yapıldı kanaati oluştu meğer bir baktık adam arızalı dediği araçla, kullanma denilen yakıt kaırşımıyla gazlamış.
Biri diğerine ağıza alınmayacak hakaretler etti, diğeri (büyük başarı) sakin kaldı genel olarak) asarımlar keserimler havada uçtu.
Hadi desek adamlar 20 yaşında kanları deli akıyor sonrasını düşünmüyorlar o da değil .
Yaşça büyük bu konularda tecrübeli bir sürü adam yazdı çizdi, uzatmayın etmeyin diye, akıl vermeye çalıştı.
Sonra hop bir anda hepimiz it köpek olduk.
Saygı görmek istiyorsan önce göstermeyi öğreneceksin. Temelde bu yok işte bizde.
Alım satımda sadece aracı değil sahibinin de göstermek gerekli artık...
karasimsek
21-09-2017, 08:56
Sunuda yazayım da bugünlük içimde kalmasın sonra şişkinlik yapıyor , s3 ü 45.000 tl ye almaya hazırım sende hazırsan gelip devrini alayım kem küm etme
ford dan paramı göndermedin sana bir lafına 3.000 kestirdiğim halde,(inkarda etmişsin) , arabaya yara verdin bu araba toplanacak işleri var e haliyle para harcanacak, arabayı cek paşaoğluna açılsın en yakın noterde de devrini ver kabul mü?
Her sekilde geliyoruz sana 1 kere yönünü dönmüyorsun bize
Sende kurtul bizde adı lekelendi zaten arabanın sen onu elinden cıkaramazsın o konuda da yardımcı olayım ben sana eski dostum
Sen de her türlü fırıldak, dümen mevcut son 14 günün kaldı. Ford boyalı dedin alalım geri dedik, kabuk etmedin. Değer kaybını veya satışa göre zararımı yansıtırım dedin, kabul ettik. Çünkü araç sahibi bilinçli kusurlu mal yollamadı. Arkasında da sonuna kadar durdu. Gelelim aracına " Türlü sözler verip, çıkan sonucuda bildiğin için arabada kusur çıkıp, haksız çıksam bile kabul etmem " lafını yazan sensin. Bu açıkça hakem olarak saydığın sezgin, hilmi, mustafa güneş, hakan tekiner, aklıma gelmeyen tüm bu isimlere alenen ihanettir. İade et yok etmem, masrafını karsıla yok yapmam, uç diyoruz deveyim, diyorsun yürü diyoruz kuşum ben diyorsun. Aracı satıp paranı aldıysan, sattığın araca değer biçmek daha farklı boyutta bir akbabalıktır ki, bu kadar ucuz olduğunu şimdi öğrenip, bir kez daha tiksindim senden. Gelelim aracı satın almaya, sende satın alacak çap olsa arabanı zaten satmazdın. Görüyorum ki hazımsızlığın diz boyu, hangi yörenin havasını biliyorsan onu oyna, çünkü doğaçlama kıvırma para etmez. Mitomani: söylediği yalana inanma hastalığı var. Ben sana teşhisi koydum. 14 gün sonra gelirsen şayet açarız bakarız görürsün kıçına bakarak geri dönersin memleketine ayrıca buraya konu açıp, sonra da rahatsız olup " Bizi ite köpeğe rezil ettin lafı " tüm forum üyelerine hakarettir. Bende satılık araba yok. Akbaba olan belki bir umut kedi+ciğer=mundar denklemine cuk oturan kankan da bilsin ekmek çıkmaz benden size. Ölücülük, siz de baba mesleği sanırım. Demezler mi adama haklısın madem iade et fordu, boya çıktıysa adama ceza kesmişsin, malın kusurlu yaptırmıyorsun. Ümit güler kimse gerizekalı değil. Etek giydireceğim, kendimi yakarım, köprüden atarım, bunların hepsini diyen sensin. Ruhunda ki eteği çıkar. Tüm meseleler çözülecek. Boş lafı boş adam yapar. Söz verip gelip açıcaz arabayı haksızsam arkasındayım dedin ben 14 gün daha beklerim. Sonra bana giydireceğin eteği giyersin. İster çizgili ister kareli zevk senin seç giy hangisini istersen. Haklı insan küfür etmez, hiç etmedim. Sen ettin ben adamlığımdan sustum. Haklı adam R yapmaz. Yine haklı olan adam
İte köpeğe maskara olduk demez. Sen gelince sana bir kova, tırmık, ve plasik kamyon alalım sen kumda oyna. Özür işine gelince özür dilersin hata ettim kusurlu iş yaptım. Kusurlu arabayı sattım. İftiralar ettim dersen, bu mevzu benim için kapanır. Tüm sözleri vaadleri veren sen, iş ciddiye binince vekilimi yollarım, gelemem vs sana bir tane maddi kefil olacak adam ne burda ne orda var. Senin bu zararı karşılamayacağını insanlar biliyor, biz niye referans kefil olalım. Ödemeyebilir neden biz bu yükün altına girelim diyorlar. Babanın gölgesinde gölgelenip, onun imkanlarıyla bana ahkam kesme, ben yokluktan sıfırdan buraya gelip ve şuan benim olan 2 aracı 2006 sti ve S3' ü babamın bayram harçliklarıyla almadım. Boş lafa gerek yok herkes giydiği pantolonun hakkını versin. Benim kelimelerimi anlayacak kapasite sende yok. Bir insan mizahını zekasını kullanıp cevap vermek yerine küfür ediyorsa hem haksız hem akılsızdır ...
rain man
21-09-2017, 08:57
pardon dayıyor yazmışım yanlış anlaşılmasın, sokuyor olarak düzelttim postumda da...
Ahahaha. Şunu şuraya bırakayım.
Freud Psikoseksuel Gelişim Kuramı >> Bilgiustam (https://www.bilgiustam.com/freud-psikoseksel-gelisim-kurami/)
Genelde ilk bir yıl çocuğun gelişimsel döneminde oral dönem olarak geçiyor. Bebek her şeyi ağzıyla tanıyor haz kaynağı ağız yani. Bu dönemi kusurlu (annesinden uzak, şefkat görmeme vs) geçiren bebeklerde ağızla ilgili saplantıların takıldığı bir erişkinlik oluşuyor psikiyatride. O yüzden böyle ağıza silah sokmalar falan :D
karasimsek
21-09-2017, 08:58
Aslında konu tam olarak insanların göründükleriyle oldukları arasındaki farkın aradan kalkmasını anlatıyor.
İlk mesajı okuduğumda s3 sahibine haksızlık yapıldı diye düşünmüştüm, sonra adam yazdı da yazdı belki haklı olacaktı ama o kadar manipüle etti ki olayı bıktırdı resmen. Sonra diğer arkadaşa haksızlık yapıldı kanaati oluştu meğer bir baktık adam arızalı dediği araçla, kullanma denilen yakıt kaırşımıyla gazlamış.
Biri diğerine ağıza alınmayacak hakaretler etti, diğeri (büyük başarı) sakin kaldı genel olarak) asarımlar keserimler havada uçtu.
Hadi desek adamlar 20 yaşında kanları deli akıyor sonrasını düşünmüyorlar o da değil .
Yaşça büyük bu konularda tecrübeli bir sürü adam yazdı çizdi, uzatmayın etmeyin diye, akıl vermeye çalıştı.
Sonra hop bir anda hepimiz it köpek olduk.
Saygı görmek istiyorsan önce göstermeyi öğreneceksin. Temelde bu yok işte bizde.
Kendi adıma bir saygıszlık varsa kusura bakma hakkını helal et.
PiscocuK
21-09-2017, 09:02
Hasan
Sen yokken ustan buna baktıysa duman videosunu sana attıysa sende bunun üzerine 3000 TL kestiysen olay burada biter.Belki ozaman motoru açsan hiç birşey çıkmayacaktı.Sen çıktın bile bile gazladın ettin şimdi masraf 10,000 tutarsa adamdan mı isteyeceksin.Allah kitap düşürmüyorsunuz ağzınızdan bunu da düşünün.
Gereksiz yere uzatıyorsunuz konuyu.Ya ogün arabayı geri yollayacaktın yada ustan tatilden dönene kadar binmeyecektin.
Diyelim ki adam sana sıfır sıkıntı dedi arabası için ama senin ustan buna rağmen arabada sıkıntı görüyorum dedi.ilk kez mi araba yapıyor araba kullanıyorsun?Belli ki sorun var sende bunun farkındasın ve kendince fiyat belirlemiş okeyleşmişsin.
Buluşma yeri neresiyse bende orada olmayı çok isterim gerçekten klavyeden herkes atıp tutuyorda yüz yüze gelince ümitcim hasancım ya bro yanlış anladın tamam bende hatalıyım ama seninde yaptığın olmadı diyip makara muhabbet ayrılınıyor ortamda.Tamam olması gerekende bu kimse kimseye bişey yapmasın eyvallah da burada ki amacınız ne.Konuya yorumcular dahil olacaksa burdan da 5 kişi belirleyelim konuya yazalım karara bağlayalım bi susun amk
karasimsek
21-09-2017, 09:06
Zaten kankaydık abi ölümüne hemde:)
Hasan dedi ki ben küstüm oynamıyorum ite köpeğe maskara olduk
Hem konu açıp, hemde millete it, köpek demek " PES "
karasimsek
21-09-2017, 09:10
Hasan
Sen yokken ustan buna baktıysa duman videosunu sana attıysa sende bunun üzerine 3000 TL kestiysen olay burada biter.Belki ozaman motoru açsan hiç birşey çıkmayacaktı.Sen çıktın bile bile gazladın ettin şimdi masraf 10,000 tutarsa adamdan mı isteyeceksin.Allah kitap düşürmüyorsunuz ağzınızdan bunu da düşünün.
Gereksiz yere uzatıyorsunuz konuyu.Ya ogün arabayı geri yollayacaktın yada ustan tatilden dönene kadar binmeyecektin.
Diyelim ki adam sana sıfır sıkıntı dedi arabası için ama senin ustan buna rağmen arabada sıkıntı görüyorum dedi.ilk kez mi araba yapıyor araba kullanıyorsun?Belli ki sorun var sende bunun farkındasın ve kendince fiyat belirlemiş okeyleşmişsin.
Buluşma yeri neresiyse bende orada olmayı çok isterim gerçekten klavyeden herkes atıp tutuyorda yüz yüze gelince ümitcim hasancım ya bro yanlış anladın tamam bende hatalıyım ama seninde yaptığın olmadı diyip makara muhabbet ayrılınıyor ortamda.Tamam olması gerekende bu kimse kimseye bişey yapmasın eyvallah da burada ki amacınız ne.Konuya yorumcular dahil olacaksa burdan da 5 kişi belirleyelim konuya yazalım karara bağlayalım bi susun amk
Daha önce objektif yorum yaptığın için, şuan ki yorumunun da objektif olup, kalbinde fitne olmadığını düşünüyorum. Ben parayı geçtim. Nasipse gelirsin bi yemek yeriz tüm olanları dinler, ona göre yine objektif yorumlarsın. Boş yazan neticeye ulaştirmayan karşı taraf ben konuşmaktansa icraati severim. Liseli genç gibi yazışmanın sonu yok.
Konuyu açan arkadaş belki haklı ama o kadar çok ve o kadar tutarsız yazıyorki bende olan bir kusurunu kapatmaya çalıştığı izlenimi bırakıyor yazdıkları..
individual
21-09-2017, 09:20
İki tarafida tanimam.
Ben olsam arac gonderdim karsi taraf arac indirdi calistirdi ya bu duman atiyor bunda sorun var dedi ve 3.000tl eksik gondereyim anlasalim dedigi anda kardesim sen arabayi ayni cekici ile gonder ben burda kontrol ettiricem derdim ve aracimi malimi geri cekerdim alirdim.
İki kiside orta bir yol bulup uzlasmasi lazim bence.
Valla bu alışverişteki sorunlar nasıl çözülür bilmiyorum ama, vatan millet ve forum aşkına en iyi çözüm bu konunun kapanması olur.
Herşey iyi güzel de insan para verip alacağı malı hiç mi görmek istemez bu kadar mı emanet iş yapılır.Sonrası böyle arap saçı.Allah haklı olana sabır versin
Muharrem C.80
21-09-2017, 11:05
Konuyu açan arkadaş geceleri biraz fazla içiyor sanırım sonra monologlar genelde o saatlerde falan başlıyor.
mert_can 41
21-09-2017, 14:58
Ben maket araba bile alırken bekleyip onaylıyorum satış işlemini. İki tarafta emanetten iş yapmışlar belli bir şeyleri kabul etmişler göze almışlar. 3 bin tl biri yollamış diğeri ford için yollamamış fordun lafı dahil söz edilmiyor iki tarafta tutarsız gözümde biri karşının yazdığı cevapları çok değiştiriyor diğeri üstü kapalı konuşuyor.
Burdan Kimseye it köpek dediğim yok hemen niye alınıyorsunuz , esip gürlemişsiniz bir sürü, buraya konu acan benim niye buradan şikayet edeyim.evrt konu acılması ve bugüne dayanan süreçte yazılar değişti ama benim huzurum zerre kalmadı,bu arkadas benim ayarlarımla o kadar oynadı o kadar belden aşşağı vurdu ki izahı imkansız, yanlıslarının ardı arkası kesilmedi, tahammülsüzlüğüm bana yapılan haksızlıktan dolayıdır.aksam da yazmamın nedeni kendisine kaç tane cevaplaması gereken soru sordum.konuda aktifken hiçbir şey yazmadı.ara dedim aradım acmadı daha sonra acıp 1 dk konustuktan sonra yüzüme kapattı.bu konu onur meselesine döndü para kazanılıyor bir şekilde.bu şahsın yapmaya calıstıgı şeyler birgün sizinde basınıza gelmez inşallah.çünkü hayatımda 1 tane sorunlu araba ticareti olmayan ben şimdi nelerle karşı karşıyayım kınunun özü budur..
Birde unutulmasın ben s3 e keyif için biniyordum bu arkadas para kazanmak için aldı anlayın neden çırpındığını..
Lütfen üstte attıgım postların cevabını kendisinden birde siz dinlemek istediğinizi söyleyin???
İstanbuldan selam alıp verdiği an az 15 kişi şimdiden bu arkadası haksız buluyor.bu hala beni oraya cekip işleri bataga cektigi gibi aynısını yapmak istiyor ,geldiğimde kendisinide dinlersiniz benide , şahitleride..
İstanbulda olacam burada konustuklarımdan farklı bişey konusursam , kimin sözünün eri oldugunu görürsünüz, isteyen buyursun gelsin.yanyana geldiğimizde can ciğer kuzu sarması olmayacaz yazması kolay kafanıza göre yazıyorsunuz.
Piscocuk dünden beri sert geliyorsun konuya sakin ol, evet basında güzel yazdım edebli şekilde ama bu cocuk yemin olsun edeb haya bırakmadı hep belden aşşağı vurdu ve bana aklınca psikolojik baskı yapıyor sende buyur gel olacakları dinle.
Alıntı yapamıyorum dısardayım telden giriyorum, bana para vermediği iddia etmiş kimse bişey söylemeyecek mi? Arkasına arabada saplama olmadıgını iddia etmiş sormayacak mı kimse? Yaralı deyip 3000 kestiği ve acılacak diye konusulan hatta bu konuda para vermeme ragmen kaçmayıp yanında olacagımı bize yakısmayacagını sökledikten sonra , değiş dediğim bozulmuş ethanollü arabayla çıkıp yarısmıs izlemediniz mi videosunu?
ghibli06
21-09-2017, 16:10
bence üyelerden kimse yazmasın artık, kedi aralarında yüzleşene kadar...
PiscocuK
21-09-2017, 16:13
Burdan Kimseye it köpek dediğim yok hemen niye alınıyorsunuz , esip gürlemişsiniz bir sürü, buraya konu acan benim niye buradan şikayet edeyim.evrt konu acılması ve bugüne dayanan süreçte yazılar değişti ama benim huzurum zerre kalmadı,bu arkadas benim ayarlarımla o kadar oynadı o kadar belden aşşağı vurdu ki izahı imkansız, yanlıslarının ardı arkası kesilmedi, tahammülsüzlüğüm bana yapılan haksızlıktan dolayıdır.aksam da yazmamın nedeni kendisine kaç tane cevaplaması gereken soru sordum.konuda aktifken hiçbir şey yazmadı.ara dedim aradım acmadı daha sonra acıp 1 dk konustuktan sonra yüzüme kapattı.bu konu onur meselesine döndü para kazanılıyor bir şekilde.bu şahsın yapmaya calıstıgı şeyler birgün sizinde basınıza gelmez inşallah.çünkü hayatımda 1 tane sorunlu araba ticareti olmayan ben şimdi nelerle karşı karşıyayım kınunun özü budur..
Birde unutulmasın ben s3 e keyif için biniyordum bu arkadas para kazanmak için aldı anlayın neden çırpındığını..
Lütfen üstte attıgım postların cevabını kendisinden birde siz dinlemek istediğinizi söyleyin???
İstanbuldan selam alıp verdiği an az 15 kişi şimdiden bu arkadası haksız buluyor.bu hala beni oraya cekip işleri bataga cektigi gibi aynısını yapmak istiyor ,geldiğimde kendisinide dinlersiniz benide , şahitleride..
İstanbulda olacam burada konustuklarımdan farklı bişey konusursam , kimin sözünün eri oldugunu görürsünüz, isteyen buyursun gelsin.yanyana geldiğimizde can ciğer kuzu sarması olmayacaz yazması kolay kafanıza göre yazıyorsunuz.
Piscocuk dünden beri sert geliyorsun konuya sakin ol, evet basında güzel yazdım edebli şekilde ama bu cocuk yemin olsun edeb haya bırakmadı hep belden aşşağı vurdu ve bana aklınca psikolojik baskı yapıyor sende buyur gel olacakları dinle.
Ben mi sert geliyorum :D siz şaka falanmısınız yoksa yazdıklarınızdan haberiniz yok da kuzeniniz falan mı yazıyor.
yazdıklarımı okuyamıyor yada okuduğunu anlamakta sorun yaşıyorsun.Bence telefondan değilde sabit bir yere geçtiğinde sakin kafayla son yazdığımı yeniden oku..He sertlik olarak onca lafın arasından AMK yı çekip aldıysan siktiret yazdığım hiç bir şeyi okuma
ghibli06
21-09-2017, 16:16
Ben mi sert geliyorum :D siz şaka falanmısınız yoksa yazdıklarınızdan haberiniz yok da kuzeniniz falan mı yazıyor.
yazdıklarımı okuyamıyor yada okuduğunu anlamakta sorun yaşıyorsun.Bence telefondan değilde sabit bir yere geçtiğinde sakin kafayla son yazdığımı yeniden oku..He sertlik olarak onca lafın arasından AMK yı çekip aldıysan siktiret yazdığım hiç bir şeyi okuma
yazma hocam boş ver, vaktimize yazık yahu, dünden beri yazdıklarımıza aldığımız cvp belli...
Ghibli06 sen neden bu kadar bu kadar yükseliyorsun abi.ne dedik şahsınla ilgili, çevremde ki insanlara dedim it köpek diye koca forumun içinde insanlara demeye ne hakkım var, bana mı düşer bu , bu saygısızlıgı yapmam ben.sizinde dünden bir postunuza cevap verdim öylece kaldı hemde çok beyefendi şekilde cvp verdiğimi düşünüyorum, sizin sahsınıza veya burada ki insanlara beni tanısanız saygısızlık yapmayacagımı görürsün.
Piscocuk özür o zaman abi.düşün ki bu kadar psikolojimi çökertti bu şahıs.belki de yazı dilinden öyle anlasıldı, kırdıysam affola.
PiscocuK
21-09-2017, 16:30
yazma hocam boş ver, vaktimize yazık yahu, dünden beri yazdıklarımıza aldığımız cvp belli...
Peki abi haklısın insanız tutamıyoruz kendimi.Niyetimizde belli ama nato kafa nato mermer
BuRaK_eFe
21-09-2017, 16:31
Kimse kusura bakmasın ama elinde kokmuş malı olmayan adam bi cesaret bakıp baktırmadan takasa girmez...
syamak41
21-09-2017, 16:37
hasan şimşek ten del fabia yi aldık ticaretimizde hicbir sorun yaşamadık 44 45 bin liralık fiyatlardan 41 bin liraya satın aldik her türlü bizi karşıladı adamligiyla da araçla tertemiz uğurladı araya 3. şahısların girmesinden yada aranızdaki irtibat kopuklugundan yaşanılan sorunları buraya taşımak saçma bizim aracimizda sıkıntı çıksaydı al gülüm ver gülüm geri iade olurdu hiç problem de yaşamazdık ticarette sadece kendini düşünen kaybeder karşılıklı güzellikle çözülür inşallah
Benim gönderdiğim arac orada bakıldı , 4 göz komp test yapıldı,hemen akabinde cıkılıp gazlandı, hasanın agzından arabada sorun yok sadece duman atıyor midem bulandı dedi,3.000 kasiyorum dedi kesti helalleştik.diğerlerini yazdım zaten.
hasan şimşek ten del fabia yi aldık ticaretimizde hicbir sorun yaşamadık 44 45 bin liralık fiyatlardan 41 bin liraya satın aldik her türlü bizi karşıladı adamligiyla da araçla tertemiz uğurladı araya 3. şahısların girmesinden yada aranızdaki irtibat kopuklugundan yaşanılan sorunları buraya taşımak saçma bizim aracimizda sıkıntı çıksaydı al gülüm ver gülüm geri iade olurdu hiç problem de yaşamazdık ticarette sadece kendini düşünen kaybeder karşılıklı güzellikle çözülür inşallah
Daha önce bizimde ticaret yaptıgımız adamlar var , vereyim numaralarını konusun isterseniz kim nasıl karsılanıp agırlanmıs, bircoguyla hala dostuz.cok rahat yazıyorsunuz ,sizinde basınıza gelebilecegini unutmayın.konu nasıl ilerlemiş bir bakın da sizede bunlar söylense ve yapılsa tavrınız ne olurdu bi düşünün.
Kimse kusura bakmasın ama elinde kokmuş malı olmayan adam bi cesaret bakıp baktırmadan takasa girmez...
Burda hasanı veya beni kastediyorsunuz doğal olarak,ben cevap veriyorum benim konusmus malım olsa istanbulda kokardı bu araba zaten, gözler ölçüldü , testleri yapıldı , cıkılıp gazlandı bu araba kokmus mu? Sözylenen sözleri tutmayıp gönlünün istediği gibi yapıp konuyu buralara getirdi.
Hasan ben ve kimse bişey yazmasın artık konu kapansın istanbulda çözüme kavusacak..cok yordum kendimi , belki insanları bu psikolojiyle kırdık incittik hakkınızı helal edin.umarım istanbulda aklı basında kişiler olur da kim haksızsa cıkar ortaya.
Mod lardan ricam eger hasanında rızası varsa çünkü muhattap o konu kilitlensin.
karasimsek
21-09-2017, 17:10
Sen ve yavuz gibi insanlarda; 3-5 bin aranmaz zarar vs kayıp olmaz. Helali hoş olsun güle güle binin araca tekeriniz düz
bassın.
karasimsek
21-09-2017, 17:31
Kimse; kimsenin oyuncağı değil, buraya bu konuyu hangi amaç ile açtın bilemiyorum. Amacın arabayı çöp fiyata almak ise aracı SATMIYORUM. Amacın beni ticari olarak yıpratmaksa " MARTI BOKU İLE DENİZ KİRLENMEZ ". Hem konu açıp, hem millete " it köpek " demeni de cahilliğine veriyorum. Gelelim konunun kapanmasına 26-09-2017 senelik iznim sona eriyor aksi bir durum olmazsa işime devam edip işime dönmem gerekiyor. Önümüzde ki pazartesi istanbulda olacaksan çıkar gelirsin, açılır bakılır gereken benim tarafımdan yapılır. Kusurlu dahi gelmiş olsa da, haksız olsam da bu masrafı ödemem yazdığın birkaç sayfa geride merak eden okuyabilir. Ben tecrube edındım der geçerim. Aramızda ki tek fark; sen babanın meyvesini yiyorsun, baba parasıyla konuşuyorsun. Ben sıfırdan yaptıklarımla, tek başıma birşeyler becerip emeğimle hareket ediyorum. Boş insanmışsın, ucuz insanmışsın, yazdıkları gibi " senin hayatında harcadığım parayı arabana harcadı " diyen görgüsüz arkadaş bu kadar paraya önem vermeyen adam kendini bozdurmazdı. Yerimiz yurdumuz belli, ilk yorumlarımda ev adresime kadar verdim. Nasıl gelirsen; öyle uğurlanırsın. Bende sandalye değildim ama çok gö* gördüm tanıdım. Uzaktan attın tuttun. Küfür ettin acizliğini sergiledin. Dava açtım dedin bana gelen bir bildirim hala yok. Egolarını lego yapana kadar, en büyük düşman senin kendi iç sesindir. Saygısızlık ettin; aklın sıra rızkım ile oynayabileceğini düşündün, yine cahilliğine veriyorum. Sen kolej çocuğu olabilirsin, ben sokaktan ayakkabı boyacılığından geldim. Hayatımın hiç bir evresinde kolaylık görmedim o yüzden sen benim gibi çınar' da yaprak oynatacak kasırgayı bırak meltem rüzgarı dahi olamazsın. ALLAH'a havale ediyorum seni. Senin yapmadığın şeyi ahde vefayı yapıcam hakan abi daha fazla rahatsız olmasın diye adamlığımı koruyup susacağım. Ne bu dünya da ne ahirette sana " RAZILIĞIM " yoktur. Hakkım asla helal değildir. Konuyu açarken bana sordun mu razılığım var mı ? Şimdi kapanması için razılık alıyorsun. İsteyen istediği gibi at oynatabilir. İster kapatın ister kilitleyin benim için konu kapanmıştır.
Kimse; kimsenin oyuncağı değil, buraya bu konuyu hangi amaç ile açtın bilemiyorum. Amacın arabayı çöp fiyata almak ise aracı SATMIYORUM. Amacın beni ticari olarak yıpratmaksa " MARTI BOKU İLE DENİZ KİRLENMEZ ". Hem konu açıp, hem millete " it köpek " demeni de cahilliğine veriyorum. Gelelim konunun kapanmasına 26-09-2017 senelik iznim sona eriyor aksi bir durum olmazsa işime devam edip işime dönmem gerekiyor. Önümüzde ki pazartesi istanbulda olacaksan çıkar gelirsin, açılır bakılır gereken benim tarafımdan yapılır. Kusurlu dahi gelmiş olsa da, haksız olsam da bu masrafı ödemem yazdığın birkaç sayfa geride merak eden okuyabilir. Ben tecrube edındım der geçerim. Aramızda ki tek fark; sen babanın meyvesini yiyorsun, baba parasıyla konuşuyorsun. Ben sıfırdan yaptıklarımla, tek başıma birşeyler becerip emeğimle hareket ediyorum. Boş insanmışsın, ucuz insanmışsın, yazdıkları gibi " senin hayatında harcadığım parayı arabana harcadı " diyen görgüsüz arkadaş bu kadar paraya önem vermeyen adam kendini bozdurmazdı. Yerimiz yurdumuz belli, ilk yorumlarımda ev adresime kadar verdim. Nasıl gelirsen; öyle uğurlanırsın. Bende sandalye değildim ama çok gö* gördüm tanıdım. Uzaktan attın tuttun. Küfür ettin acizliğini sergiledin. Dava açtım dedin bana gelen bir bildirim hala yok. Egolarını lego yapana kadar, en büyük düşman senin kendi iç sesindir. Saygısızlık ettin; aklın sıra rızkım ile oynayabileceğini düşündün, yine cahilliğine veriyorum. Sen kolej çocuğu olabilirsin, ben sokaktan ayakkabı boyacılığından geldim. Hayatımın hiç bir evresinde kolaylık görmedim o yüzden sen benim gibi çınar' da yaprak oynatacak kasırgayı bırak meltem rüzgarı dahi olamazsın. ALLAH'a havale ediyorum seni. Senin yapmadığın şeyi ahde vefayı yapıcam hakan abi daha fazla rahatsız olmasın diye adamlığımı koruyup susacağım. Ne bu dünya da ne ahirette sana " RAZILIĞIM " yoktur. Hakkım asla helal değildir. Konuyu açarken bana sordun mu razılığım var mı ? Şimdi kapanması için razılık alıyorsun. İsteyen istediği gibi at oynatabilir. İster kapatın ister kilitleyin benim için konu kapanmıştır.
3.000 lira borcunu gönder ben sana nasıl 3000 lira verdim hadi sen 2500 gönder ama borcunun arkasında dur, borç namustur.hem 3000 ayıplı fiestandan borcun olsun hemde gel de ki açtır yaptır.bu MÜSLÜMANLIK MI?müslüman hasan.
benimde sana razılıgım yok bazı konularda ahirete kalmadan çözülür sen hiç merakta kalma.
face e ve tech e konu acılacak diye kim tehdit etti daha ilk günden? sen açamadın çünkü yanlıs yolda yürüdüğünü sende biliyordun, bende seni kandıran sana bozuk araba satan ümit olarak alnımın akıyla açtım konuyu.kapanmazsa kapanmasın bencede hiç sorun yok.çünkü sen açtırdın bu konuyu.
3000 lira borcunu yolla hasan yada ne kadar ödemek istiyorsan nasılsa razılık yok hesap günü hesaplaşırız seninle.
ben insanlarında konuya dahil olmak istemeyişinden yazmadıklarını senin gibi kaypağı ellerine yüzlerine bulaştırmak istemediklerini söylediler, kulagımla duydum, bana söylemeyenlerinde aynı sebepten konuya yazmadıklarını cok iyi biliyorum.
yine diyorum hasan BENİM PARAMI GÖNDER BORCUNU YOLLA 3.000 göndermeden benden helallikte bi haltda alamazsın,göndersende almazsın gerçi bu saatten sonra.
ayıplı fiestanın 3.000 tl sini gönder bana söz verdiğin gibi sen benden nasıl aldın sende aynısını yap.
uzaktan attım tuttum lafına da gelince agzıma silah sokma lafını kim söyledi? kahpe olma oğlum kim söyledi?sana çiçek mi uzatmalıydım o konudan sonra.
sana dava açtım demedim acacam dedim ama baktım ki adam değilsin,uğraşmaya bile değmezsin gerek duymadım.mahkeme dısında da halledip agzıma silah sokacaktın niye yapamadın koçum?
agzıma silah sokman için adanaya gelmen lazım ama gelemedin çünkü kurusıkısın hemde patlamayan kurusıkı.
kim nasıl gelirse öyle karşılanır lafına gelince benim bu saatten sonra izzet ikram beklediğim yok , senle konusarakta anlaşılamayacagını gördüğüm için hasımca görüşecez senlei, nasıl karşılayacagın veya gelecegim konusunda hersey ortada..
bu konu kapandı gitti gibi bir lüksün yok..senin ölene kadar düşmanınım.karşılaşmaz da ölürsek hakkımı ben ahirette de ararım,ordada hasımım sana.
içimin yandıgı bir konu da sana cevaplaman gereken sorular attım ama sen algı yönetimiyle cevap vermeyip hakkım da hakkım diyorsun.
çevrende ki insanlar seni savunmayacak istanbula gelince buna nasıl bakıyorsun çok karakterli hasan, kulaklarımla duydum bunları,çünkü çözdüler seni.
ulan 3000 bi ticaretten borcun var hem gönderme hemde de ki açtır arabayı baktır falan filan..aslanım benim 3000 liramı gönder borç namustur.sonra nerden dersen ordan devam ederiz.
İzzet Göçmen
21-09-2017, 19:20
Gözlerim kanadı okurken ne oluyor demedim degil, Sorunlar olabilir fakat cekicide mademki böyle bi sorun olmus su kadar para kesiyorum demiş neye dayanarak kesti,kestikten sonra iş bitmiştir deseydiki böyle sorun var baktiralim diye cıkan masrafa satıcı razı olucaktı ama öyle olmamıs ustanın uyarmasına ragmen gazlanmıs 20 gün sonra al geri denmiş,ustada cıkıp yazdı alıcı arkadas oralı olmuyor cevap yazmıyor ben sahsımca S3 ü satan arkadası haklı buluyorum haksız olan biri bu kadar yazı yazmaz haksızlıgı cümleye yansımıs resmen kusura bakmayın bu araba kapalı kutu ne olcagı belli degil
Valla benim bu konudan anladığım tek şey, ikinizlede bir daha ticaret yapılmaz, ikinizde sözünüzün arkasında duramıyorsunuz, kızmayın ama burada konuyu daha fazla uzatarak kendinizi küçük düşürüyorsunuz, konuya her girdiğimde inşallah çözmüşlerdir diye giriyorum ama, hep boş kasedi sardırıp duruyorsunuz.
chevelle
21-09-2017, 20:15
3.000 lira borcunu gönder ben sana nasıl 3000 lira verdim hadi sen 2500 gönder ama borcunun arkasında dur, borç namustur.hem 3000 ayıplı fiestandan borcun olsun hemde gel de ki açtır yaptır.bu MÜSLÜMANLIK MI?müslüman hasan.
benimde sana razılıgım yok bazı konularda ahirete kalmadan çözülür sen hiç merakta kalma.
face e ve tech e konu acılacak diye kim tehdit etti daha ilk günden? sen açamadın çünkü yanlıs yolda yürüdüğünü sende biliyordun, bende seni kandıran sana bozuk araba satan ümit olarak alnımın akıyla açtım konuyu.kapanmazsa kapanmasın bencede hiç sorun yok.çünkü sen açtırdın bu konuyu.
3000 lira borcunu yolla hasan yada ne kadar ödemek istiyorsan nasılsa razılık yok hesap günü hesaplaşırız seninle.
ben insanlarında konuya dahil olmak istemeyişinden yazmadıklarını senin gibi kaypağı ellerine yüzlerine bulaştırmak istemediklerini söylediler, kulagımla duydum, bana söylemeyenlerinde aynı sebepten konuya yazmadıklarını cok iyi biliyorum.
yine diyorum hasan BENİM PARAMI GÖNDER BORCUNU YOLLA 3.000 göndermeden benden helallikte bi haltda alamazsın,göndersende almazsın gerçi bu saatten sonra.
ayıplı fiestanın 3.000 tl sini gönder bana söz verdiğin gibi sen benden nasıl aldın sende aynısını yap.
uzaktan attım tuttum lafına da gelince agzıma silah sokma lafını kim söyledi? kahpe olma oğlum kim söyledi?sana çiçek mi uzatmalıydım o konudan sonra.
sana dava açtım demedim acacam dedim ama baktım ki adam değilsin,uğraşmaya bile değmezsin gerek duymadım.mahkeme dısında da halledip agzıma silah sokacaktın niye yapamadın koçum?
agzıma silah sokman için adanaya gelmen lazım ama gelemedin çünkü kurusıkısın hemde patlamayan kurusıkı.
kim nasıl gelirse öyle karşılanır lafına gelince benim bu saatten sonra izzet ikram beklediğim yok , senle konusarakta anlaşılamayacagını gördüğüm için hasımca görüşecez senlei, nasıl karşılayacagın veya gelecegim konusunda hersey ortada..
bu konu kapandı gitti gibi bir lüksün yok..senin ölene kadar düşmanınım.karşılaşmaz da ölürsek hakkımı ben ahirette de ararım,ordada hasımım sana.
içimin yandıgı bir konu da sana cevaplaman gereken sorular attım ama sen algı yönetimiyle cevap vermeyip hakkım da hakkım diyorsun.
çevrende ki insanlar seni savunmayacak istanbula gelince buna nasıl bakıyorsun çok karakterli hasan, kulaklarımla duydum bunları,çünkü çözdüler seni.
ulan 3000 bi ticaretten borcun var hem gönderme hemde de ki açtır arabayı baktır falan filan..aslanım benim 3000 liramı gönder borç namustur.sonra nerden dersen ordan devam ederiz.
öncelikle iki tarafı da tanımam. yapılan ticaretin yanlış olduğu herkesce yazılmış zaten. Benim takıldığım başka bir konu oldu, yazmadan geçemedim. İlk postunuzda ''Allah var kendisi fiestayı görmedi,şehir dışında oldugundan birisi vasıtasıyla yolladı bana'' demiştiniz. Bu aracı ikinizin de tanıdığı hatırlı birinin yolladığını söylediniz, 40'a satılırsa 2bin alacağınızı vs. söylediniz. Şimdi araç satıldı mı ki peşinen 3000 istiyorsunuz? Belki ilk postunuzda dediğiniz gibi 40'a satılacak?
Bir diğer husus, ki bence en dikkat çekicisi, ilk postta lütfen kimse kötü söz söylemesin, küfür etmesin dediniz, ardından ''lan, lun, oğlum, koçum....'' gibi tahrik edici kelimeleri ilk ve sürekli siz kullandınız. Küfürleri dememe de gerek yok. Adam sakin kaldıkça, yazmadıkça kendi kendinize yazdınız. Kimseden bi yanıt gelmediği halde üst üste ayrı mesajlar yazdınız, konunun hitliği kalmadı diyen de sizdiniz. Bir ara ''geldiğimde açar bakarız benlik bişey çıkarsa şurdan atlarım, bunu yaparım ederim'' dediniz,sonra sorun benden çıksa da kuruş yok dediniz...
Kısaca, bu ticarette bence haklı bi taraf yok, iki taraf da hatalı; ama şu konuya bakıldığında samimiyetinize inanmıyorum.
karasimsek
21-09-2017, 21:46
öncelikle iki tarafı da tanımam. yapılan ticaretin yanlış olduğu herkesce yazılmış zaten. Benim takıldığım başka bir konu oldu, yazmadan geçemedim. İlk postunuzda ''Allah var kendisi fiestayı görmedi,şehir dışında oldugundan birisi vasıtasıyla yolladı bana'' demiştiniz. Bu aracı ikinizin de tanıdığı hatırlı birinin yolladığını söylediniz, 40'a satılırsa 2bin alacağınızı vs. söylediniz. Şimdi araç satıldı mı ki peşinen 3000 istiyorsunuz? Belki ilk postunuzda dediğiniz gibi 40'a satılacak?
Bir diğer husus, ki bence en dikkat çekicisi, ilk postta lütfen kimse kötü söz söylemesin, küfür etmesin dediniz, ardından ''lan, lun, oğlum, koçum....'' gibi tahrik edici kelimeleri ilk ve sürekli siz kullandınız. Küfürleri dememe de gerek yok. Adam sakin kaldıkça, yazmadıkça kendi kendinize yazdınız. Kimseden bi yanıt gelmediği halde üst üste ayrı mesajlar yazdınız, konunun hitliği kalmadı diyen de sizdiniz. Bir ara ''geldiğimde açar bakarız benlik bişey çıkarsa şurdan atlarım, bunu yaparım ederim'' dediniz,sonra sorun benden çıksa da kuruş yok dediniz...
Kısaca, bu ticarette bence haklı bi taraf yok, iki taraf da hatalı; ama şu konuya bakıldığında samimiyetinize inanmıyorum.
Teşekkürler objektif tespitleriniz için linkte sms mesajları mevcut.
http://i63.tinypic.com/2aj2cmw.jpg[/IMG
http://i65.tinypic.com/157f9eq.jpg[/IMG
karasimsek
21-09-2017, 21:47
http://i63.tinypic.com/2aj2cmw.jpg
http://i65.tinypic.com/157f9eq.jpg
Avukatım ama ikinizi de tanımam. Ama iyi niyet ama güven konu buraya kadar gelmiş.
1-) Öncelikle S3 satış ilanında "al-bin-gazla" durumunda mı ilan açıldı? Eğer öyleyse bundan anladığım şudur: Aracın yağından suyuna varana kadar tüm sarf malzemeleri değişmiştir/yenilenmiştir ve marşa basıp dünyayı gez moduna gelmiştir. Ki böyle bir tabirden bu çıkar. Araç ister modlu olsun ister standart olsun.
Eğer bunlar yapılmadan en son birkaç bin/yüz km önce yapılan bakım kastedilerek bu ibareler kullanıldıysa "al-bin-gazla" demenin bir mantığı yok. Alıcı karşı taraf da güven prensibi gereği araç satılırken yapılan açıklamayı kâfi görmüş, yeterli bulmuş ve sonunda araç bu duruma gelmiş olabilir.
Sonuçta alıcının dediği gibi araçta sonradan bir arıza baş göstermişse demek ki araç "al-bin-gazla" tabirine uygun değildi ve bakıma ihtiyacı vardı.
Anladığım kadarıyla S3'ü alan arkadaş ilk mesajlarında bu durumdan şikayetçiydi ve aracın kendisine denildiği gibi çıkmadığından dem vuruyordu.
2-) S3 çekiciden indikten sonra 3.000 ₺ kesilmiş anılan sebeplerden ötürü. Altı üstü konuşulur sonra duruma göre denilmiş ama hukukta alınan malın ayıbı/gizli ayıbını tespit ettiğin anda satıcıya başvurursun ve satıcı bunu gidermekle yükümlüdür. S3'ün yeni sahibi de ayıbı kendince tespit etmiş ve bir bedel biçmiş, ilk anda 3.000 ₺ kesinti yaparak da olası zararını karşılamış.
Şu an kapak açılsa belki 3'ten fazla masraf da çıkabilir ama ayıp bedeli baştan tahsil edilmiş.
S3'ün eski sahibinin benzini koy devam et diye verdiği araçta çıkan sorundan kendisinden talep edilen tazmin yükümlülüğünü yerine getirmiş. Artık devamındaki masraflar için emsal Yargıtay kararlarında da çok kez belirtildiği üzere herhangi bir tazmin sorumluluğu doğmaz.
3-) Fiesta'nın durumundan habersiz bir şekilde satış yapılmış ve o araç da ayıplı çıkmış. Fiesta'nın yeni sahibi de durumu bildirmiş ve onun da anılan ayıptan ötürü doğacak zararının giderilmesi gerekir. Ki yorumlarda bu zararın da giderileceği yazılmış.
4-) İki taraf da canlı görmediği araçları almış ve ikisi de kendince ayıplarını tespit edip birbirinden talepte bulunmuş. Birinin ayıbın karşılığı olarak biçtiği meblağ ödenmiş, diğerinin ödenecek. En başta ürünler kontrol edilerek alınsaydı elbette bunlar yaşanmazdı.
5-) Yine anladığım kadarıyla silahla direk tehdit etmek yok. Sadece daha önce yaşanılan bir olaydaki takınılan tavrın, o olayın dışındaki başka bir 3. Kişiyeaktarımı var.
6-) Bu iş davalık olsa iki tarafın da birşey elde etme ihtimalini düşük buluyorum. Ettiğiniz masrafla kalırsınız büyük ihtimal. Zira başta da dediğim gibi ayıplar tespit edilmiş ve birinin değeri hemen biçilerek ödenecek paradan düşülmüş; diğeri de bedel talep etmiş, ödenmesini bekliyor.
7-) S3'te sıkıntı olduğundan kesilen 3.000₺'den sonra araçla gazlamaya çıkıldıysa alıcı zaten başına gelecekleri kabul etmiş sayılır. Çünkü zaten her ne kadar sonrasında çıkacak masrflar için de diye bir ibare kullansan da baştan araçtaki ayıp/eksiklik için kafandaki tazminatı söylemişsin ve onu da almışsın. Dolayısıyla sonraki çıkan/çıkacak masraflardan S3 sahibi sorumlu tutulamaz.
8-) Konu sahibinin hatası "al-bin-gazla" diye ilan açtıysa eğer; anılan S3'ün ethanolüne varana kadar yenileyip öyle satışa çıkaracaktı. Göründüğü kadarıyla satışa çıkardığı aracı bu şekilde değildi her ne kadar gırtlak yüklü olsa da.
9-) S3'ün yeni sahibinin de hatası ayıbı tespit ettikten sonra ona karşılık bir bedel biçip, o bedeli tahsil edip sonra da o şekilde denemeye çıkması. Sen o ayıbı tespit ettikten ve bedelini de tahsil sonra araçla ilgili eski sahibine bu ayını yeniden öne süremezsin.
10-) Uzun oldu ama dediğim gibi iki tarafı da tanımam. İki taraf için de olumsuz bir tecrübe olmuş. Ayrıca iki tarafın da bir araya gelmemesi daha hayırlı olacak gibi.
dachosen
21-09-2017, 22:03
İki tarafta hatalı olduğunu gayet net bir şekilde biliyor. Sadece laf ebeliği yapıp potansiyel müşteriler bulunan forum üzerinden karşı tarafa yığmaya çalışıyor.
Biri diğerini çamura batırmadan hangisi önce davrandıysa o konuyu açtı :)
Bence bu saatten sonra kimsenin üste çıkmaya, ticari geçmişini temizlemeye çalışmasına veya dürüstlük taslamasına gerek yok. Tebrik ediyorum el birliği ile birbirinizi gayet güzel karalamışsınız.
Bu saatten sonra sizden kürdan çöpü almaya kalkanlar 50 kere düşünecek iki katı fiyatına olsa bile baş ağrısı çekmemek için gidip başkasıyla alışveriş yapacak.
Ve son olarak şuna emin olabilirsiniz ki 30 yaşına gelmiş koca adamlar olarak dışardan çok komik duruyorsunuz. Benim tavsiyem daha fazla düşmeyin ve ne yapacaksanız olgun iki insan gibi telefondan yada yüz yüze halledin.
Konu'da çok fazla Arda Turan havası seziyorum. Takmışsınız bi adamlık mevzusuna.
Konu'da çok fazla Arda Turan havası seziyorum. Takmışsınız bi adamlık mevzusuna.
Verin kaptanlığı cenk tosun'a bu iş bitsin.
Dayılar,çekiciyle birbirinize araba gönderiyorsunuz yok böyle bir ticaret olayı kusura bakmayın. İngiltere'de yaşamıyorsunuz ya da isviçre'de . Biz güvenilir insanlar değiliz yapımız da yok . Bu ticaret başarıyla sonuçlansaydı size basın toplantısı düzenleyip plaket vermek gerekirdi yüksek cesaretinizden dolayı.
Helal olsun denemişsiniz , bir ilki gerçekleştirdiniz en azından buna saygınız olsun :) .
Her iki tarafta hatalı. Tech'de bu konularda mimlenen kolay dikiş tutturamıyor. Şu an kendinize çok zarar veriyorsunuz farkında değilsiniz. İkiniz de sıkarım,sokarım,parçalarım behçet tabirlerine uyan kişiler değilsiniz diye düşünüyorum. İnşallah kazasız belasız tatlıya bağlarsınız.
Sayın Serhat Bey
amacım polemik yaratmak vs vs değil, sadece şahsınızdan hukuki bilgi edinmek için soruyorum. Araç satıldı ve gazlandı,5 10 gün sonrada arıza çıktı, araçtaki arıza gazlama esnasında olduysa veya gazlarken kırıldı, bu nasıl ispatlanacak ve sorumluluk kimde olacak.
Avukatım ama ikinizi de tanımam. Ama iyi niyet ama güven konu buraya kadar gelmiş.
1-) Öncelikle S3 satış ilanında "al-bin-gazla" durumunda mı ila
10-) Uzun oldu ama dediğim gibi iki tarafı da tanımam. İki taraf için de olumsuz bir tecrübe olmuş. Ayrıca iki tarafın da bir araya gelmemesi daha hayırlı olacak gibi.
1-) Öncelikle S3 satış ilanında "al-bin-gazla" durumunda mı ilan açıldı? Eğer öyleyse bundan anladığım şudur: Aracın yağından suyuna varana kadar tüm sarf malzemeleri değişmiştir/yenilenmiştir ve marşa basıp dünyayı gez moduna gelmiştir. Ki böyle bir tabirden bu çıkar. Araç ister modlu olsun ister standart olsun.
Eğer bunlar yapılmadan en son birkaç bin/yüz km önce yapılan bakım kastedilerek bu ibareler kullanıldıysa "al-bin-gazla" demenin bir mantığı yok. Alıcı karşı taraf da güven prensibi gereği araç satılırken yapılan açıklamayı kâfi görmüş, yeterli bulmuş ve sonunda araç bu duruma gelmiş olabilir.
Sonuçta alıcının dediği gibi araçta sonradan bir arıza baş göstermişse demek ki araç "al-bin-gazla" tabirine uygun değildi ve bakıma ihtiyacı vardı.
Anladığım kadarıyla S3'ü alan arkadaş ilk mesajlarında bu durumdan şikayetçiydi ve aracın kendisine denildiği gibi çıkmadığından dem vuruyordu.
2-) S3 çekiciden indikten sonra 3.000 ₺ kesilmiş anılan sebeplerden ötürü. Altı üstü konuşulur sonra duruma göre denilmiş ama hukukta alınan malın ayıbı/gizli ayıbını tespit ettiğin anda satıcıya başvurursun ve satıcı bunu gidermekle yükümlüdür. S3'ün yeni sahibi de ayıbı kendince tespit etmiş ve bir bedel biçmiş, ilk anda 3.000 ₺ kesinti yaparak da olası zararını karşılamış.
Şu an kapak açılsa belki 3'ten fazla masraf da çıkabilir ama ayıp bedeli baştan tahsil edilmiş.
S3'ün eski sahibinin benzini koy devam et diye verdiği araçta çıkan sorundan kendisinden talep edilen tazmin yükümlülüğünü yerine getirmiş. Artık devamındaki masraflar için emsal Yargıtay kararlarında da çok kez belirtildiği üzere herhangi bir tazmin sorumluluğu doğmaz.
3-) Fiesta'nın durumundan habersiz bir şekilde satış yapılmış ve o araç da ayıplı çıkmış. Fiesta'nın yeni sahibi de durumu bildirmiş ve onun da anılan ayıptan ötürü doğacak zararının giderilmesi gerekir. Ki yorumlarda bu zararın da giderileceği yazılmış.
4-) İki taraf da canlı görmediği araçları almış ve ikisi de kendince ayıplarını tespit edip birbirinden talepte bulunmuş. Birinin ayıbın karşılığı olarak biçtiği meblağ ödenmiş, diğerinin ödenecek. En başta ürünler kontrol edilerek alınsaydı elbette bunlar yaşanmazdı.
5-) Yine anladığım kadarıyla silahla direk tehdit etmek yok. Sadece daha önce yaşanılan bir olaydaki takınılan tavrın, o olayın dışındaki başka bir 3. Kişiyeaktarımı var.
6-) Bu iş davalık olsa iki tarafın da birşey elde etme ihtimalini düşük buluyorum. Ettiğiniz masrafla kalırsınız büyük ihtimal. Zira başta da dediğim gibi ayıplar tespit edilmiş ve birinin değeri hemen biçilerek ödenecek paradan düşülmüş; diğeri de bedel talep etmiş, ödenmesini bekliyor.
7-) S3'te sıkıntı olduğundan kesilen 3.000₺'den sonra araçla gazlamaya çıkıldıysa alıcı zaten başına gelecekleri kabul etmiş sayılır. Çünkü zaten her ne kadar sonrasında çıkacak masrflar için de diye bir ibare kullansan da baştan araçtaki ayıp/eksiklik için kafandaki tazminatı söylemişsin ve onu da almışsın. Dolayısıyla sonraki çıkan/çıkacak masraflardan S3 sahibi sorumlu tutulamaz.
8-) Konu sahibinin hatası "al-bin-gazla" diye ilan açtıysa eğer; anılan S3'ün ethanolüne varana kadar yenileyip öyle satışa çıkaracaktı. Göründüğü kadarıyla satışa çıkardığı aracı bu şekilde değildi her ne kadar gırtlak yüklü olsa da.
9-) S3'ün yeni sahibinin de hatası ayıbı tespit ettikten sonra ona karşılık bir bedel biçip, o bedeli tahsil edip sonra da o şekilde denemeye çıkması. Sen o ayıbı tespit ettikten ve bedelini de tahsil sonra araçla ilgili eski sahibine bu ayını yeniden öne süremezsin.
Hocam öncelikle tesekkurler cok güzel yazmışsınız
Benim hatam konudan sonra bu adamın seviyesine düşmem de haklıylen haksız olmamdadır, kabul ediyorum.
Saatli bomba diye tabir edilen arabayla cık gazla sonra da tehdit ile geri vermeye kalk bu yanlıstır.
Kendisine istediği 3.000 tl yi bir lafıyla gönderdim su an hala benim fiestadan olusan 3000 tl rakamını ödemedi öde demem ragmen de ödemiyor.3000 kesip araba artık kol da piston da cıksa benimdir diyor ki buna istinadende göze alarak cıkıp gazlıyor sonrada tehdit edip arabayı geri vermek istiyor.buna hiç kimse müsaade etmez.
Tatlı dil yılanı deliğinden cıkarır, bana cı gelen adamla tatlı olamam konu budur.yeniden tesekkurler.
Biz bu şahısla işimizi kendimiz halledecez.daha da buraya birşeyler yazılıp çizilmesin.özgünden ricam konuyu kilitlesin veya silsin, uzadıkça herkese kabak tadı vermeye başladı, herkes huzurundan oldu.
karasimsek
22-09-2017, 00:29
Biz bu şahısla işimizi kendimiz halledecez.daha da buraya birşeyler yazılıp çizilmesin.özgünden ricam konuyu kilitlesin veya silsin, uzadıkça herkese kabak tadı vermeye başladı, herkes huzurundan oldu.
Arkadaşlar iyice mantara bağladı.
https://www.youtube.com/watch?v=jkaGv1c_s88
Olayın özeti yukarıdaki videodur.
Konu boka sardı rıza babaa..
hddsheriff
22-09-2017, 02:23
Maden işinizi kendiniz halledecektiniz buraya konuyu neden açtınız ?
AhmetKaratay
22-09-2017, 03:29
Konu yılan hikayesine dönmüş valla 1 saati geçti anca bitirdim okumayı.
Bana göre suç s3 ün yeni sahibinde sonuçta , hem paraya 3 bin kesik atıyor arabayı kabul ediyor , hem de ustaların uyarmasına rağmen ayarlanmamış arabayla denemeye çıkıyor.
Ancak şöylede bi durum var s3 ün eski sahibi yazdıklarından dolayı haklı da olsa kendini baya küçük düşürmüş , ya da yaşanılanlardan dolayı cidden adamın psikolojisinin bozulduğunu düşünüyorum.
İnşallah 2 tarafa da fiziksel bi zarar gelmeden olay çözülür.
Ancak s3 ün eski sahibinin masrafları karşılaması aşırı saçma , arabanın sıkıntısı giderilmeden roll yapıp üzerinden 20 gün geçmiş.
tolgaaydın
22-09-2017, 08:31
Sayenizde facebook'a yazcak bir sürü atarlı söz öğrendim.
Bu tabi işin şakası. Daha önceden birbirine güvenen iki dost bir ticaret yüzünden kanlı bıçaklı olmuş...
Konuyu ilk gördüğümde ümitech'i haklı buldum.
4. - 5. - 6. sayfalardaki tutum ve davranışlarından dolayı, konu tam tersine dönmeye başladı. Yine tabi haklıyı haksızı Allah bilir.
Bir husus daha var..
ümitech; "kızının aracın anahtarı kaybettiğini, 2.5 ay garajda yattığını" söyledi.
Sonrasında araba çekiciye bindirilip istanbul'a gönderildi akabinde duman atma mevzusu ortaya çıktı.
Benim aklımda kalan soru işaretleri (?)
Anahtar kaybolmuş muydu? Yoksa araçta sorun mu vardı?
Fiesta'da çıkan fazla boyaya istinaden değer kaybı karşılanıcak mı? S3'ün masrafından mı düşülecek?
Dip not: Kimseye bir ithamda bulunmuyorum. Sadece halka arz edilmiş bir konuda merakımı beyan ettim.
İki tarafıda tanımam etmem, konuyu baştan sona okudum. Lütfen yazımıda yanlış algılamayın , kimsenin günahınada giremem. Yukarıda Allah var.
Fakat hocam S3 ü satan hocam ;
1)Özellikle Ses kayıtlarında , o kadar çok arabayı övmüş ve üstüne basa basa çok uygun verdiğinizi söylemişsinizki, sonuçta arkadaş arkadaşa 2 3 lira güzelli yapar ama çook uyguna çok güzel araba aldın şöyle iyi böyle güzel demenizi abartılı buluyorum. Şahsen ben bir araba alacak olsam ve satıcı bu kadar övse, bilsemki HATASIZ yine almam.
2)Alan arkadaş duman atıyor diyip 3000 TL kesiyorum dediğinde , sorgusuz sualsiz tamam keselim demeniz 2. soru işareti. Neden derseniz , örneğin ben 3000 TL'ye 1.5 ay çalışıyorum. Duman attığını bilmiyor olsam , 3000 tl yi kabul etmem ve arabamı geri yolla derdim. Düz mantık bakıldığında demekki duman attığını biliyormuşsunuz gibi bir izlemin veriyor.
Kusura bakmayın, sadece bu iki şey benim kafamı kurcaladı.
Alan arkadaşa gelecek olursakta ;
Tahmin ediyorum o anki heves ve heyecan ile arabayı geri yollamak istemedi veya istedi arkadaş kabul etmedi. Araba iner inmez dumanı görünce şahsen ben bu ticari yapmazdım. Sonuçta bi araba standart bir renault değilki 2-3 bin tl harcayıp sekman vs. atıp dumanı kesebilesiniz.
Tekrar söylüyorum, iki tarafından günahına giremem, KENDİ TİCARET ANLAYIŞIMCA yorumum budur.
İnşallah konu tatlıya bağlanır.
Saygılar...
İki tarafıda tanımam etmem, konuyu baştan sona okudum. Lütfen yazımıda yanlış algılamayın , kimsenin günahınada giremem. Yukarıda Allah var.
Fakat hocam S3 ü satan hocam ;
1)Özellikle Ses kayıtlarında , o kadar çok arabayı övmüş ve üstüne basa basa çok uygun verdiğinizi söylemişsinizki, sonuçta arkadaş arkadaşa 2 3 lira güzelli yapar ama çook uyguna çok güzel araba aldın şöyle iyi böyle güzel demenizi abartılı buluyorum. Şahsen ben bir araba alacak olsam ve satıcı bu kadar övse, bilsemki HATASIZ yine almam.
2)Alan arkadaş duman atıyor diyip 3000 TL kesiyorum dediğinde , sorgusuz sualsiz tamam keselim demeniz 2. soru işareti. Neden derseniz , örneğin ben 3000 TL'ye 1.5 ay çalışıyorum. Duman attığını bilmiyor olsam , 3000 tl yi kabul etmem ve arabamı geri yolla derdim. Düz mantık bakıldığında demekki duman attığını biliyormuşsunuz gibi bir izlemin veriyor.
Kusura bakmayın, sadece bu iki şey benim kafamı kurcaladı.
Alan arkadaşa gelecek olursakta ;
Tahmin ediyorum o anki heves ve heyecan ile arabayı geri yollamak istemedi veya istedi arkadaş kabul etmedi. Araba iner inmez dumanı görünce şahsen ben bu ticari yapmazdım. Sonuçta bi araba standart bir renault değilki 2-3 bin tl harcayıp sekman vs. atıp dumanı kesebilesiniz.
Tekrar söylüyorum, iki tarafından günahına giremem, KENDİ TİCARET ANLAYIŞIMCA yorumum budur.
İnşallah konu tatlıya bağlanır.
Saygılar...
konuyu baştan tekrar oku yayınlanan video ya bak ondan sonra duman olayı ile ilgili yazdıklarını gözden geçir.
taraflar tarafından istendiğiiçin konuyu kitledim :)