PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 406 Bva stop etme sorunu



Berke
02-10-2017, 10:41
Merhabalar,

Peugeot 406 otomatik vites aracımda bir süredir rölantide düzensizlik baş gösterdi. Aracı çalıştırdıktan sonra gaz vermeyince stop etmeye başladı. Ancak bunu her zaman yapmıyordu. Geçenlerde rölanti tutucu diye adlandırılan parça değişti. O zamandan beri stop etmedi ancak bence sorun devam ediyor çünkü devirde dalgalanma devam ediyor. Araç viteste beklerken devir düşüyor ve araç titremeye başlıyor, boşa alınca 1000 rpme yükseliyor.

Araçta lpg yok ve hiç takılmadı. Sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.

No23
03-10-2017, 14:48
Berke Tahminimce aracınızda tam otomatik al4 şanzıman var. Vites boştayken ve park konumunda devrde dalgalanma,titreme yoksa sorun motorda. Sıkıntı sadece viteste beklerken oluyorsa büyük ihtimal şanzıman türbününde, düşük ihtimalle de selenoidlerde sıkıntınız var demektir. Birkaç yerde okumuştum türbünde sıkıntı olduğunda bu dalgalanma, titreme ve sallama durumu oluyor. Rampada durduğunuzda ayağınızı gazdan çekince kaçırıyor mu?

naci
03-10-2017, 15:26
Benzer problemler benim 406 da da var, takipteyim, benim araçta tüp var yalnız. Tüpsüz ne kadar yakıyor sizin 406?

Berke
04-10-2017, 23:08
No23

bostayken de hafif oynama oluyor ama asıl dalgalanma R veya D'ye takarken yaşanıyor. Rampalarda hafif kaçırma yapıyor.
naci

Açıkcası artık çok takip etmiyorum benzin fiyatları hergün oynuyor artık. Bayramda uzun yolda ortalama 6,5 L ile gezdim ama gerçekten çok çok ekonomik kullandım. Ani hızlanma vs olmaksızın max 100-110 ile gittim. Şehiriçinde 7L+ geziyor.

Berke
09-10-2017, 11:02
Yok mudur yardımcı olabilecek başka arkadaşlar?