PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LPG wankel de kompresyona ilaç olur mu?

forwett
04-10-2017, 00:33
Bugün durup dururken aklıma geldi. Bildiğim kadarıyla wankel motorların düşük devirde kullanılması arada bir redline görmemesi gibi durumlarda oluşan kurum nedeniyle kompresyon değeri düşebiliyor.

Merak ettiğim şu, bir şekilde bu motora lpg uygulasak. LPG nin kuruma neden olmadığını hatta motor yağının rengini bile karartmadığını biliyorum. Alt devirleri LPG üstleri benzin destekli şekilde bir ayar yapsak bir wankel araçta hem yakıt tasarrufu sağlayıp hem de motor ömrümüzü uzatabilir miyiz?

Tamamen varsayımsal konuşuyorum, Daha bilgili arkadaşlar eksiğim veya yanlışımı tamamlarsa sevinirim. Yanma odasının LPG den kaynaklı yüksek sıcaklıklara dayanması, EGT vs. gibi etkilere karşı motorun dayanımı hakkında bilgileriniz varsa onları da paylaşalım lütfen.

NOT: rx8 sahibi değilim. Alma niyetim de yok. Lütfen RX8 e lpg mi takılır muhabbeti yerine teknik bilgilendirici yorumlar yapalım.

turboman
04-10-2017, 01:23
Yapan olmuştur belkide ama ısı problemi olabilir ama bi yandanda wankeller zaten yüksek ısıda çalışıyor normal motorlara göre zaten dediğiniz gibi düşük devirde mesela 4 bin devire kadar lpg de binilse ne zarar verebilirki diyede düşünmüyo değilim...

forwett
04-10-2017, 02:13
Yapan olmuştur belkide ama ısı problemi olabilir ama bi yandanda wankeller zaten yüksek ısıda çalışıyor normal motorlara göre zaten dediğiniz gibi düşük devirde mesela 4 bin devire kadar lpg de binilse ne zarar verebilirki diyede düşünmüyo değilim...

en azından kuruma sebep olmadığından bizi yüksek devirlere çıkma zorunluluğundan kurtarır diye düşündüm. Ciddi manada yakıt tasarrufu da ayrı bir katkı.

semavi
04-10-2017, 05:42
Yapan bir kişi oldu ama verim alamadı. Ingilterede ise uzun süre sorunsuz kullandığını iddia edenler vardi. Youtube a bakinca çıkıyordu...

e.sezgin
04-10-2017, 08:09
şöyle bir konu vardı bir zamanlar:
Mazda RX8 LPG montajı Renesis Rotary - WalkerPage 1 of 9 (https://forum.donanimhaber.com/mazda-rx8-lpg-montaji-renesis-rotary-walker--61809796)

hatta faruk ustaya ben de montaj yaptırmaya gittiğimde sormuştum, anlatmıştı çok uğraştık kafa yorduk diye. yanlış hatırlamıyorsam 1 haftada herşeyini anlayıp montaj yapabilmiştik demişti :)