PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Partikül filtresi olan dizel araç Siyah duman atar mı ?

Pasha37
05-10-2017, 09:41
Herkese Merhaba;

Euro 5 1.6 TDCİ 95 Hp Ford Focus araca sahibim araç 2015 modeldir.
DPF ve Egr gibi sistemleri üzerinde bulunduran bu motor, Yokuş yukarı aracı sıkıştırdığımda siyah duman atıyor ve bu sol dikiz aynamda arkamdaki aracın farında belli oluyor. Arkamdan araçla takip edildiğinde siyah duman çıkışına şahit olunuyor. Rolantide gaza basıldığında anlık bir siyahlık geliyor ama göze diğerleri gibi yogun bir şekilde gözükmüyor. Yoğunlugu hakkında bilgi veremesemde göze çarpan bir siyah duman olduğunu söyleyebilirim.
Araç 28 Bin Km'de sürekli Shell kullanılıyor, Yetkili Serviste 2 Bakımdada Castrol Magnatec A5 Pro 5W30 yağ kullanılmıştır.

Vag Gurubu bir aracada ailecek biniyoruz ( TDİ EURO 5 ) araç yaklaşık 100 bin km oldu ve bu Ford Focus'da gözlemlediğim hiç bir problem o araçta yok egzozda kararma gaza yüklenildiğinde duman gibi bir sıkıntı gözükmüyor.
Bu iki araçta benzer Teknolojileri barındırıyorsa neden Ford Duman atıyor anlam veremedim, Aracı kontrol ettirdiğimde DPF doluluk oranı %38 denildi normal olduğu söylendi.

Dpf'ler arası nasıl bir farklılık mevcut olabilir.
Kullanılan yağ bu motorla uyumlumu ?
2 Farklı servise götürdüğümde bir problem yok denildi, ama Dpf olan bir aracın egsozu neden kararır ve duman çıkartır anlam veremedim o zaman dpf filtresinin görevi nedir ?

Yönlendirici bilgi veren herkese teşekkür ederim
Saygılarımla..

https://www.youtube.com/watch?v=ZdzU-wv5eME

-Murat Özcan-
05-10-2017, 11:30
Herkese Merhaba;

Euro 5 1.6 TDCİ 95 Hp Ford Focus araca sahibim araç 2015 modeldir.
DPF ve Egr gibi sistemleri üzerinde bulunduran bu motor, Yokuş yukarı aracı sıkıştırdığımda siyah duman atıyor ve bu sol dikiz aynamda arkamdaki aracın farında belli oluyor. Arkamdan araçla takip edildiğinde siyah duman çıkışına şahit olunuyor. Rolantide gaza basıldığında anlık bir siyahlık geliyor ama göze diğerleri gibi yogun bir şekilde gözükmüyor. Yoğunlugu hakkında bilgi veremesemde göze çarpan bir siyah duman olduğunu söyleyebilirim.
Araç 28 Bin Km'de sürekli Shell kullanılıyor, Yetkili Serviste 2 Bakımdada Castrol Magnatec A5 Pro 5W30 yağ kullanılmıştır.

Vag Gurubu bir aracada ailecek biniyoruz ( TDİ EURO 5 ) araç yaklaşık 100 bin km oldu ve bu Ford Focus'da gözlemlediğim hiç bir problem o araçta yok egzozda kararma gaza yüklenildiğinde duman gibi bir sıkıntı gözükmüyor.
Bu iki araçta benzer Teknolojileri barındırıyorsa neden Ford Duman atıyor anlam veremedim, Aracı kontrol ettirdiğimde DPF doluluk oranı %38 denildi normal olduğu söylendi.

Dpf'ler arası nasıl bir farklılık mevcut olabilir.
Kullanılan yağ bu motorla uyumlumu ?
2 Farklı servise götürdüğümde bir problem yok denildi, ama Dpf olan bir aracın egsozu neden kararır ve duman çıkartır anlam veremedim o zaman dpf filtresinin görevi nedir ?

Yönlendirici bilgi veren herkese teşekkür ederim
Saygılarımla..

Benim arkadaşımın aracında bu hata oldu ekranda. Araç biraz çekişten düşüyor ve beyaz duman atıyor arkadan. Daha sonra ustanın söylediğini yaptı, 3.vitese aracı aldı 20 30 km sabit hızla gitti ışık söndü araç eski haline geldi. Söylenene göre çok düşük devirde dizel araç kullanılmazmış..

forwett
05-10-2017, 11:33
genel olarak ford dizellerde ilk kalkışta ve vites geçişlerinde bi dumanlama gözlemliyorum. Ama yokuş yukarı çıkan duman garibime gitti. Diğer ford kullanıcıları bu konuda bilgi vericektir diye umuyorum.

forwett
05-10-2017, 11:35
Benim arkadaşımın aracında bu hata oldu ekranda. Araç biraz çekişten düşüyor ve beyaz duman atıyor arkadan. Daha sonra ustanın söylediğini yaptı, 3.vitese aracı aldı 20 30 km sabit hızla gitti ışık söndü araç eski haline geldi. Söylenene göre çok düşük devirde dizel araç kullanılmazmış..

Konuyu açan arkadaşın aracında dpf lambası yanmıyor. Dpf de dolu değil.

-Murat Özcan-
05-10-2017, 11:38
Konuyu açan arkadaşın aracında dpf lambası yanmıyor. Dpf de dolu değil.

Okudum, bilgi amaçlı yazdım Wag gurubundan bahsedince arkadaş..

sekizsilindir
05-10-2017, 11:54
Çözümlenir umarım; hele bi dizelciler gelsin :)
Anket sonucunu merak ediyorum, "Hayır" dedik bu arada

mikelazi
05-10-2017, 13:07
sonuçta dpf temizliğinde duman atması normal geliyor bana

benim crdi dpf li olarak hiç duman atmıyordu.

şuan dpf yok.şehir içi düşük devir uzun süre kullanıp,birden dip gaz yürürsem ilk anda duman atıyor.ama oda istisna hep yapıyor diyemem.

Pasha37
05-10-2017, 15:47
genel olarak ford dizellerde ilk kalkışta ve vites geçişlerinde bi dumanlama gözlemliyorum. Ama yokuş yukarı çıkan duman garibime gitti. Diğer ford kullanıcıları bu konuda bilgi vericektir diye umuyorum.
2.000 Devirde gaza basıp hızlanmak istediğimde araç arkayı dumana boğuyor arka aracın farından bunu görebiliyorm.

Pasha37
05-10-2017, 15:49
sonuçta dpf temizliğinde duman atması normal geliyor bana

benim crdi dpf li olarak hiç duman atmıyordu.

şuan dpf yok.şehir içi düşük devir uzun süre kullanıp,birden dip gaz yürürsem ilk anda duman atıyor.ama oda istisna hep yapıyor diyemem.

Araçta %38 Dpf doluluk oranı var ve temizlik yapmıyor. Bende varsayıyorum siz gibi ama hergün her gaza basmamla denk geldiğini düşünmüyorum.

Pasha37
05-10-2017, 15:53
Arkadaşlar ayrıca eklemek istiyorum, Araçla uzun yol yapıyorm sürekli olarak en son gidişimde Enjektör temizleyici Liqui Moly kullandım ve 3 bin devir altı kalmamakla aracı sürdüm, Aşırı devirli kullanınca duman kesiliyor ama ( 10 - 15 km ) normal kullanım sonrası gaza azıcık sert bassam araç duman atmaya başlıyor.

Pasha37
05-10-2017, 22:15
Motor suyu ve yağ sıcaklığı en optimum değerdeyken çekilmiştir.

https://youtu.be/ZdzU-wv5eME
Gaza her bastığımda böyle duman çıkıyor. Ve bu videoda devir hep 1.500 ve 2.500 arasıydı.
Araç yük altındayken çok daha fazla çıkıyor.

Fikir ve yol gösteren göstermeyen herkese teşekkürler Fikirlerinize ihtiyacım var.

bomonti
05-10-2017, 22:21
Videodaki duman aşırı değil bence doğal bir durum. Kafaya takmaya değmez yani.

forwett
05-10-2017, 22:32
Dumanda bi aşırılık göremedim. Zaten gazı ilk verince atar o kadar. Devri sabit tuttuğunda duman yok gibi gözüküyor.

Grimlord
05-10-2017, 22:38
Anormal hiç bir durum yok bence de.

Pasha37
05-10-2017, 22:39
Varsayıyoruzki bu durum normal diğer TDI euro 5 araç niye hiç atmıyor yada bu araç, niye şirkette kullandığımız Dpf filtresiz kangoo kadar duman atıyor.
Fordun kullandığı malzemeylemi ilişkili bu durum yoksa VW gerçekten kaliteli mi üretim yapıyor ?

Seyfettin777
05-10-2017, 22:58
Ben özellikle 1.5 ve 1.8 Tdci motorların biraz daha dumanlı çalıştığını düşünüyorum ama sizin araçtaki bana normal gibi gelmedi.

Euro 3-4 araçlarda bile boşta gaza basıldığında bu kadar dumanı 3500 gibi falan veriyor, kendi kullandıklarımdan biliyorum.

Bir de ek olarak, araç yağ eksiltiyor mu?
Duman bana biraz morumsu renge de sahip gibi geldi ama ben mi yanılıyorum tam anlayamadım.Zayıf kompresyon olduğunda yokuş yukarı duman atıyordu yanlış hatırlamıyorsam, konuya daha hakim biri görürse detaylı olarak aydınlatacaktır.

Mehmetmert
05-10-2017, 23:03
Atmaması lazım ,eski focus 2 ve focus3 aracımızda atmıyordu.Ama arkadaşımın focusuda aynı bunun gibi ,duman videoda tam belli olmaz nasıl sisli hava çıkartırsınız telefonu birşey gözükmez buda böyle.Çözüm yok ama servistede biz bir çözüm alamadık , heleki vites geçişlerinde rahatsız edici bence

Zorbey
05-10-2017, 23:16
Araç ilk el mi ? belki yazılım var araçta.

Pasha37
06-10-2017, 08:37
Ben özellikle 1.5 ve 1.8 Tdci motorların biraz daha dumanlı çalıştığını düşünüyorum ama sizin araçtaki bana normal gibi gelmedi.

Euro 3-4 araçlarda bile boşta gaza basıldığında bu kadar dumanı 3500 gibi falan veriyor, kendi kullandıklarımdan biliyorum.

Bir de ek olarak, araç yağ eksiltiyor mu?
Duman bana biraz morumsu renge de sahip gibi geldi ama ben mi yanılıyorum tam anlayamadım.Zayıf kompresyon olduğunda yokuş yukarı duman atıyordu yanlış hatırlamıyorsam, konuya daha hakim biri görürse detaylı olarak aydınlatacaktır.

Yağ seviyesinde bir problem yok gibi ama geçen baktığımda biraz yüksek çıkmıştı, bakım sonrası normal seviyelerdeydi. Yokuş yukarı yükte kesintisiz attığı oluyor.

Pasha37
06-10-2017, 08:45
Arkadaki araçlar gözükmüyor gaza yüklendiğimde ve hiç birşey yok diyip gönderiyorlar.
Dpf filitreside üstünde aracın ve %38 lık doluluk oranı hızlıca dolmaya devam ediyor.

Pasha37
06-10-2017, 09:04
Araç yazılımlı değil eminiz.

Ahmetfikri
06-10-2017, 09:41
araca yakıt katkısı koyuldu mu hiç servisler kullanıyor bakımda satmış olabilirler

Pasha37
06-10-2017, 09:43
araca yakıt katkısı koyuldu mu hiç servisler kullanıyor bakımda satmış olabilirler

Kendileri bana önermişti koy geçer diye fakat, ben gidip Liqui Moly koydum ve onun üstüne 4 5 depo mazot kullandım hep devirli yinede azalma dahi olmadı.

Kadyr
06-10-2017, 09:48
Benim puntoda yazilim yokken hiç duman yoktu. Ara sira dpf temizlik yaparken beyaz duman atiyordu okadar

Seyfettin777
06-10-2017, 10:55
Bence bir pompa ve enjektör değerlerine baktırın, göz ile anlaşılmayı geçmiş bir sorun gibi duruyor.

Pasha37
06-10-2017, 10:59
Benim puntoda yazilim yokken hiç duman yoktu. Ara sira dpf temizlik yaparken beyaz duman atiyordu okadar

Yazılım yok ve araç 28 bin km ancak oldu.
Araç yolda yük altındayken daha fazla duman atıyor. Ford ise bu duruma normal diyor problem yok deniliyor.

Pasha37
06-10-2017, 11:02
Bence bir pompa ve enjektör değerlerine baktırın, göz ile anlaşılmayı geçmiş bir sorun gibi duruyor.

Ford Servisine gittiğimde bunlara ısrarla bakmadılar.
Dışarıda baktırsam garanti boyutundan bir sıkıntı olurmu ? Ford Servisleri herşeye normal diyip geçiştirerek insanların zamanını ve emeklerini harcıyor.

Seyfettin777
06-10-2017, 11:57
Ford Servisine gittiğimde bunlara ısrarla bakmadılar.
Dışarıda baktırsam garanti boyutundan bir sıkıntı olurmu ? Ford Servisleri herşeye normal diyip geçiştirerek insanların zamanını ve emeklerini harcıyor.

Abi başka bir yetkili serviste dene bence şansını, başlarından savıyorlar belli ki.

Bosch servislerin yetkili servis niteliği vardı sanırım, ama arayıp bilgi almakta fayda var.

Pasha37
06-10-2017, 12:28
Abi başka bir yetkili serviste dene bence şansını, başlarından savıyorlar belli ki.

Bosch servislerin yetkili servis niteliği vardı sanırım, ama arayıp bilgi almakta fayda var.

Kendilerine sordum arıza tespiti için gidicem ücret almıyorlarmış, Ayrıca Euro 5 ve DPF filtresi bulunan araçlarda duman atması normal değilmiş. Dpf filtresi bunu % 90 na kadar arındırması gerekiyormuş.

Kadyr
06-10-2017, 12:40
Dpf olmasa bile o km deki bir dizelin mazotu shell den aliyorsa duman atmamasi gerekiyor. He tabi çok kisa mesafe kullanir düşük devir kullanir ozaman durum değişebilir ama dpf varsa bunu engelliyor olmasi lazim. En kötü dpf çok kısa aralıklarla rejenerasyon yapar

Pasha37
06-10-2017, 13:06
Dpf olmasa bile o km deki bir dizelin mazotu shell den aliyorsa duman atmamasi gerekiyor. He tabi çok kisa mesafe kullanir düşük devir kullanir ozaman durum değişebilir ama dpf varsa bunu engelliyor olmasi lazim. En kötü dpf çok kısa aralıklarla rejenerasyon yapar

Aracı ilk aldığımda DPF temizliği için şehir içinde fan açar devir yükselir ve anlık tüketim artardı. bunu 15 bin km dedir hiç yapmadı.
Devirsiz kullanmadım.
Soğukken yağ ve su sıcaklığı artana kadar 2.000deviri geçmem onun haricinde ara sıra basarım,Genelde 2000 ve 2.500 devirde kullanırım ara sırada son hız testleri yaparım sıkçada uzun yola çıkar 131 e sabitler saatlerce gideriz oda 2300 2400 devire tekabül eder.

dqn
06-10-2017, 19:23
Kendimde 1.6 tdı dsg 110hp 2016 model golf var 28bin km'de, babamda ise 2016 1.6tdcı 115hp manuel focus var oda 14bin kmde.

Ve focusta aynı sorunu bende yaşıyorum, aldığım yakıta dikkat ederim ve dpfli araba nasıl kullanılır çok iyi biliriz.Ama focus kara duman atıyor :) Çok düşünüyordum bende bu problemi ama focusa ben hiç binmediğim için çok üstüne düşemedim.Rolantide hafif, yük altında vites geçişlerinde tatlı bir karaduman atıyor.Golf zerre duman atmaz mesela.Benimde garibime gidiyor ama servise hiç gitmedim.Çözeceklerini de düşünmüyorum.

Pasha37
07-10-2017, 14:08
Kendimde 1.6 tdı dsg 110hp 2016 model golf var 28bin km'de, babamda ise 2016 1.6tdcı 115hp manuel focus var oda 14bin kmde.

Ve focusta aynı sorunu bende yaşıyorum, aldığım yakıta dikkat ederim ve dpfli araba nasıl kullanılır çok iyi biliriz.Ama focus kara duman atıyor :) Çok düşünüyordum bende bu problemi ama focusa ben hiç binmediğim için çok üstüne düşemedim.Rolantide hafif, yük altında vites geçişlerinde tatlı bir karaduman atıyor.Golf zerre duman atmaz mesela.Benimde garibime gidiyor ama servise hiç gitmedim.Çözeceklerini de düşünmüyorum.
Bana mantıklı gelmiyor bu durum normal olamaz. Aklıma emisyonda hile geliyor madem DPF bu duman için konulmuş niye görevini yapmıyor.

mikelazi
07-10-2017, 14:24
yakıt durumu nedir.artma -azalma
perf.ne durumda
egr kontrol edildimi.

Pasha37
07-10-2017, 14:54
yakıt durumu nedir.artma -azalma
perf.ne durumda
egr kontrol edildimi.

Araç serviste sözde kontrol yapıldı ve bir problem yok denildi o yüzden net birşey söyleyemeceğim,
Yakıtla alakalı bir problemim şuanda gözükmüyor Karma Tüketim 5.5 LT / 100KM'de depo ölçümüdür,
Yokuşlarda arabada 1 2 kişi varmış gibi bir hissiyat var son zamanlarda.

forwett
07-10-2017, 15:21
Araç serviste sözde kontrol yapıldı ve bir problem yok denildi o yüzden net birşey söyleyemeceğim,
Yakıtla alakalı bir problemim şuanda gözükmüyor Karma Tüketim 5.5 LT / 100KM'de depo ölçümüdür,
Yokuşlarda arabada 1 2 kişi varmış gibi bir hissiyat var son zamanlarda.

Biraz tuhaf gelebilir ama hava filtrenizi değiştirip duman durumunu tekrar gözler misiniz?

dqn
07-10-2017, 17:37
Bana mantıklı gelmiyor bu durum normal olamaz. Aklıma emisyonda hile geliyor madem DPF bu duman için konulmuş niye görevini yapmıyor.

Dedigim gibi arabamiz 14 binde daha yakit hep shellden alinir bakimlari duzenli yapilir. Bana gore net bir sekilde kronik sorun.

Alper_
07-10-2017, 18:38
Turbo yeterli basıncı basamıyor olabilir duman olur..

Aracınızda basınç kaçağı olabilir bundan dolayı da duman olur..

dqn
07-10-2017, 19:54
Turbo yeterli basıncı basamıyor olabilir duman olur..

Aracınızda basınç kaçağı olabilir bundan dolayı da duman olur..

Bizzati ben focusa elm yolu ile baktım.1.6 bar bar en fazla 1,4-1,5 civarında da dolanıyor.Gayet iyi basıyor.

Pasha37
09-10-2017, 08:13
Bizzati ben focusa elm yolu ile baktım.1.6 bar bar en fazla 1,4-1,5 civarında da dolanıyor.Gayet iyi basıyor.

Heralde bizimkide standart basınçlarda geziyordur diye tahmin ediyorum.
Ford DPF temizliğine başladıgında bir uyarı bile göstermeden körü körüne kullanılması mantıklıda gelmiyor.