Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polo sağa çekiyor

Orhan
20-10-2017, 07:41
Merhaba,

2010 1.6 polo tdi var
Sağa çekme sorununu çözemedim.
İki kere farklı yerlerde rot ve balansa soktum. ön takıma baktırdım vs.
Ama sağa çekme işini gideremedim
Direksiyon simidini değiştirdikten sonra oldu alaka kuramıyorum ama belki başına gelen vardır.
Ankara da usta tavsiyesi istiyorum.

teşekkürler

Tunacan
20-10-2017, 07:45
ilacın burada;
ZUNBUL KARDEŞLER ROT BALANS - ETİMESGUT - ANKARA - (0312) 278 29 2... / OTOMOTİV firmaları / firmasec.com (http://www.firmasec.com/firma/ybtmcr-zunbul-kardesler-rot-balans/)

PiscocuK
20-10-2017, 07:47
Merhaba,

2010 1.6 polo tdi var
Sağa çekme sorununu çözemedim.
İki kere farklı yerlerde rot ve balansa soktum. ön takıma baktırdım vs.
Ama sağa çekme işini gideremedim
Direksiyon simidini değiştirdikten sonra oldu alaka kuramıyorum ama belki başına gelen vardır.
Ankara da usta tavsiyesi istiyorum.

teşekkürler

Saçma gelebilir belki ama ön iki tekerinizin yerini değiştirin eğer sola çekme yaparsa sorun lastiklerinizdedir.
Başıma geldi hemde sıfır arabada oyüzden bunu öneriyorum

CVK
20-10-2017, 08:39
Benim amortisör yamulmuştu sola çekiyordu değiştirince kurtuldum. Belki öyle birşeydir ama rotçunun söylemesi lazım fark ediyorlar.

Orhan
20-10-2017, 08:54
valla anlamadım direksiyon simidi değişiminden sonra olması dumur etti beni hiç alaka kuramadım
Kesin başka bi durum var bakalım yarın gideceğim bu zünbül kardeşlere

Diyadin
20-10-2017, 09:13
Düz bir zeminde (benzinlik olabilir)

Sağ ön arka
Sol ön arka jant göbeklerinden ölçerek kontrol edebilirsiniz. Kaldırıma dayamalar vs esneme yapabiliyor.

4 tekerleğe cihaz takarak ölçüm yapan rot balansçı yada iyi bir şaseci işinizi çözer.

Oznsrl
20-10-2017, 09:19
Direksiyon simidi sökülüp geri takınca diş atlamış olabilir o yüzden düz konumda sağa çekiyordur misal ama öyle 1-2 dişlik mevzuyu rot ayarıyla kurtarabilirsiniz öncesinden sorun yoksa bence rot ayarıyla ilgili işlem yaptırın tekrardan

mkerim
20-10-2017, 09:24
1 direksiyon simidini değiştirdikten sonra simit eğri kalıp bir rot ayarı yaptırdıysanız muhtemelen ayarı yapan düzgün yapamadı.
lastik havalarını kontrol ettikten sonra
direksiyon sağa ve sola eşit tur yapıyor mu ona bakın önce.
eşit tur yapmıyorsa tekrar rot ayarına gitmeniz gerekir.

vtechno
20-10-2017, 09:43
direksiyon simidi 1 2 diş sola dönük takılmış heralde sizde düz tutunca 1 2 diş sağda kalıyor olabilirmi acaba ?

Vtec_2
20-10-2017, 09:46
Lastik , z rot burclari , amortisor bunlardan biri olabilir.

safaks
20-10-2017, 09:51
Seat leonda direksiyon simidini bende sokturmustum. Takarken dis kaydirmislar direksiyon ortaya toparlamasi gerekirken haddinden fazlw saga toparliyordu. Bu yuzdende saga cekiyordu. Nabtiysak duzeltemediler. Adaptasyon yaptilar yok. Sonra simidi sokup taktigimiz aklima geldi tekrar sokup bi kac dis kaydirip rot ayarini oyle yaptirinca duzeldi. Sanirim bizim direksiyonlar servo oldugundan direksiyonun ortasi yani toplama noktasi standart. Dis kayinca sapitiyor.

golgeoyunu03
21-10-2017, 16:16
Eğer direksiyon dişlerinde kaydırma yoksa ön lastikleri rotasyon yapın eğer geçmezse arkaları öne takın vs en doğru ayarı bulabilirsiniz.

Ufuk
21-10-2017, 16:21
1 direksiyon simidini değiştirdikten sonra simit eğri kalıp bir rot ayarı yaptırdıysanız muhtemelen ayarı yapan düzgün yapamadı.
lastik havalarını kontrol ettikten sonra
direksiyon sağa ve sola eşit tur yapıyor mu ona bakın önce.
eşit tur yapmıyorsa tekrar rot ayarına gitmeniz gerekir.

Bazı araçlarda sağ tur ile sol tur eşit olmayabiliyor. Benim düşüncem direksiyon tekrar takılırken diş atlayıp takılmış, sökerken tam düz vaziyete getirip o vaziyette direksiyonu kitleyip öyle söküp öyle takmak gerekiyor.

Özgür Güneş
21-10-2017, 19:29
Şaşmaz Dayı rot-balans a götürürseniz sorununuzu çözeceğine inanıyorum, direksiyon simidi olayından bahsedin.

Orhan
30-10-2017, 08:36
Durum şu rot veya balansla ilgili sorun yokmuş olay amortisörler ilgili imiş.
Amortisörler genel olarak yumuşamış sağ taraf biraz daha fazla yumuşaktı.
Sorun bu şekilde çözüldü.
Desteğiniz için teşekkürler