Orijinalini görmek için tıklayınız : E36 turbo 50k bütçe proje
Osman8910
08-11-2017, 16:52
Merhabalar.Ben uzun zamandır araştırıyorum acaba e36 turbo ve m50b28 mi yoksa e36 2jz turbo mu diye.Ancak bütçede kısıtlı olduğu için biraz sıkıntılı.50000 tl bütçe ile bunlardan biri yapılabilirmi yada top speed yüksek hızlanması güzel bir arkadan itişli araba yapılırmı ?
Edit:şimdi s54 motor gördüm 2.el s54 swapta eklendi aklıma
hocam benımde aklımda oyle bır proje var fakat uzun suredır arasıtrma asamasında
en kolay ve ucuz m50b25/28 var fakat bu işin oncesı sonrası var malesef :(
2.aracınız varmı? ***** benzın fıyatları ıle gunluk kullanım cok yorar
bu projeyı dırek kendınızmı yapacaksınız yoksa 2.el hazır araclar var
ustanız varmı? en onemlısı bu
bu aracı kullanacak yol varmı bulundugunuz sehırde ? sahsen antalyada bıle sınırlı sehır ıcınde yollar kostebek yuvası
uzar gıder lıste en onemlılerı bence bunlar..
50bintl ile 2jz mumkunmu acaba onu hıc bılmıyorum bılmedıgım ıcın yorum yapmayayım bılen arkadaslar yazar ama 50lira ıle yapılırmı yapılır 25 28 turbo bıraz eksık kalır ama tadı alınır dıye dusunuyorum..(yuruyen aksam bıraz eksık olur dıye dusunuyorum)
Osman8910
10-11-2017, 23:37
2.aracı bırak 1.si yok 50000 ile 316 alıp swap turbo chip düşünüyorum
AhmetKadir
11-11-2017, 00:07
Mevcut zamanda dolar bu kadar yuksekken butcenin de siniri varsa modifiye isine girmektense elindeki paraya temiz bi bmw alip 325 olur 328 olur sen bilirsin o aracin tadini cikar. 50000tl ile o isin sonu kabus
e36 m50b25 alıp 30 stroker yaparsan motorda 220-230 hp görürsün. Ben s54 e30 projesi düşünürdüm
Osman8910
11-11-2017, 08:15
Peki m52b28 nasıl olur ? Yine aynı şekilde turbolu chiptuning ?
50000 sadece proje için mi ayrıldı ? Yoksa bu paraya araba alınıp kalan parayla mı proje gerçekleştirilecek tam anlayamadım.
Ferhat_V
11-11-2017, 10:18
50000 sadece proje için mi ayrıldı ? Yoksa bu paraya araba alınıp kalan parayla mı proje gerçekleştirilecek tam anlayamadım.
anladığım kadarıyla araç+proje 50,000...ki yetmez :)
sen standart bir 325 328 al bin turbo işine girme..swap hiç girme..
osmanaydo
11-11-2017, 10:19
Temiz coupeler 50 bin lira :)
Anladım ustam, bugün turbo yada swap yapmaya değecek kondisyondaki bir e36 zaten 40 liradan aşağı değil. Geriye kalan parayla anca motorda bir kaç oynama yaparsınız yada alt takıma yönelirsiniz coilover jant vs..
Osman8910
11-11-2017, 16:35
40000 e 2.el e36 buldum m52b28 swaplı 4000 turbo desek 3000 chip desek 1600 blowoff desek nasıl olur sizce ?
kardeşim merhaba,ilkten kendini bir tanıtsaydın iyi olurdu.
http://www.techturkey.com/forum/-yelerimiz/
kardeşim merhaba,ilkten kendini bir tanıtsaydın iyi olurdu.
http://www.techturkey.com/forum/-yelerimiz/
evet guzel olurdu :)
ama arkadas konuya gırmıs bulundu..
50lira ile oyle bır projeyı unut bence arkadasım kendı adıma konusuyorum kendı bılgılerım dogrultusunda !
buyuk bır fantezı 50lıra = projenız.
boyle bır ıs ıcın 70 lıra gozden cıkarılmalı + halı hazırda 5 10 lıra bulunmalı + tek araba ve gunluk kullanım ıcın gıdıcek benzın hesaplanıp maas % benzın oranı hesaplanmalı :) benzının lıtresınden haberınız varmı ? oyle araclar sakın kullanımda kac lıtre yakıyor biliyormusunuz ?
hazır araç almak daha mantıklı bence 50li rakamlara var bi iki tane turbo e30-e36 sitede bakabilirsiniz
40000 e 2.el e36 buldum m52b28 swaplı 4000 turbo desek 3000 chip desek 1600 blowoff desek nasıl olur sizce ?
Hayal olur. İş turboyu almakla bitmiyor. Önce biraz araştırın isterseniz sonra zaten kafanızda bi fiyat listesi belirir.
BurakYozgat.
14-11-2017, 09:47
Bütçe turbo için malesef yetersiz. Kaldıki e36 günlük kullanılacak bir araç değil..
Yerinizde olsam temiz mümkünse ucuz olsun diye motoru sıkıntılı sedan 3.20 alırdım. Stroker ile limitin bi altı setup yapar kafam rahat gazlardım.
Kalan parayla da içini dışını eskiyen bütün parçalarını yenilerdim. Aldıktan ve yapmaya başladıktan sonra o paranın değil turbo setup'ına normal bi setup için bile yetersiz geleceğini anlayacaksınız..
Motor hasarlı coupe bulunabilir. Ya da otomatik coupe 3.20 3.18 vs. Yani en ucuz coupeler. M50B25-28 turbo swap yapılabilir. M50 Döküm bloktur ve haliyle m52 ye göre daha sağlam motordur. S52 turboya gerek bile yok zaten. Dolu atmosferik binilecekse S52 olabilir. 1JZ de düşünebilirsin.Fakat zaten araç + tuning 50 bin tl ise yetmez söylendiği gibi. Ülkemizde coupe e36 lar 40 bin tl
Soylenmis ama söylüyorum tekrar. Daha yeni turboladım aracımı. En mantıklısı aracı alıp ilk önce alt yapısını güvenli hale getirmek daha sonra turbolamak. Turbolama maliyeti bloga vereceginiz basınca göre değişir. Size kalmış. Ama alt yapıya en az 10 lira gidiyor. Güzel birşey istersenzi 15 20 liraya kadar yolu var tabii. Ben iyi durumda çoğunlukla çıkma parçalar tercih ettim. En son motoru yapıyorsunuz zaten. Basınca göre birçok değişiklik oluyor onlar da size kalmış artık.. Bu işin sonu yok ama başı en az 30 liradan başlar.
Keske butun setuplar bu kadar kolay yazilip kolayca yapilabilse,arkadasa butceden cok atmo nasil turbolanır diye bilgi verin,yeterli bilgisi olduktan sonra oneri sunarsiniz.
ahh ah o işler öyle olmuyor işte :D evdeki hesap çarşıya hiç ama hiç uymuyo kardeşim be
onun için hayaller Paris diyoruz :D bizzat deneyen biri olarak bunları yazdım sakın beni yanlış anlama kardeşim benim amacım sadece gerçek olan bi durum u anlatmak istedim
ahh ah o işler öyle olmuyor işte :D evdeki hesap çarşıya hiç ama hiç uymuyo kardeşim be
onun için hayaller Paris diyoruz :D bizzat deneyen biri olarak bunları yazdım sakın beni yanlış anlama kardeşim benim amacım sadece gerçek olan bi durum u anlatmak istedim
bide daha yaşın çok genç şimdiden neden psikoloji ni bozmaya ugraşıyon :D git çıtırlar la takıl onlardan zevk almaya bak :D proje yapıp sanayi köşelerinde zaman öldürmek için çok erken
RafetAraç
14-11-2017, 18:26
olabilir neden olmasın hatta üstüne 1400 lira para kalıyor onlada en kalitelisinden bi lpg sistemi. bence bomba gibi bi proje olur
Osman8910
17-11-2017, 19:06
Ya abi şimdi öyle diyosunda ben arabaları çıtır olarak görüyorum bizim arkadaş vardı arabası ek9 k24 dü arkadaş off şuna bak diyince ben direk arabasına sonra kızlara bakıyodum hem sanayi köşeleri daha güzel vakit geçirmek için kendi arabamla uğraşmam daha zevkli olur
o listeye olmazsa olmaz wideband eklemeni rica edeciğim..
Keske butun setuplar bu kadar kolay yazilip kolayca yapilabilse,arkadasa butceden cok atmo nasil turbolanır diye bilgi verin,yeterli bilgisi olduktan sonra oneri sunarsiniz.
valla hocam ''google'' diye bir site var istedigin bilgiyi resim makale vs. vs. diye ayrı ayrı bulabılıyorsun ben onları tercıh edıyorum sahsen ;)
kızmaca darılmaca olmasın zamanında bizlerde buyuk heveslerle buyuk kucuk projelere girmeye calıstık (cumlemız ıcın konusuyorum) ama turkıye burası ılk basta onu unutmamak lazım..
valla hocam ''google'' diye bir site var istedigin bilgiyi resim makale vs. vs. diye ayrı ayrı bulabılıyorsun ben onları tercıh edıyorum sahsen ;)
kızmaca darılmaca olmasın zamanında bizlerde buyuk heveslerle buyuk kucuk projelere girmeye calıstık (cumlemız ıcın konusuyorum) ama turkıye burası ılk basta onu unutmamak lazım..
Heves olucakki birseylere (doğru) adım atabilesin,ilkten maddi manevi gectim istediginiz aracta gercekten dogru sekilde bastan sona kitap gibi okumalisiniz,gerektiginde isin icine bile girmelisiniz.Cok gorduk eli daha wd40 gormemis sanayi kosesinde arabam bozuldu diye ağlayan bunlar hep yanlis beklentilerden meydana geliyor.Herkes icin soyluyorum ustalar acimaz araba yapiyor dersin lokum gibi para yer,sonucuda muz olarak kisiye doner. :)