PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 99 Accord tekleme sorunu yardım

M.ECE
27-11-2017, 21:28
99 maneul 2.0 accord marka aracımda yagmurlu bir günde oluşan tekleme sorunu düzelmek bilmiyor.Sorun 1500-2500 rpm arasında genelde LPGde gaz kesme silkelenme olması.Debriaja basıp gazlanınca düzeliyor.Ara sıra benzindede oluyor.Bobin ve bujiler kablosuyla beraber değişti, subap ayarı yapıldı ama hala devam ediyor. Birkez arıza ışğı yandı ve Knock Sensor çıktı.Yenisini aldık ve ara sıra yüne ışık yanıp sönüyor.Sorun hala devam etmekte, eğer daha önce böyle tuhaf birşey basına gelen olduysa yardımını bekliyorum :)

M.ECE
04-12-2017, 23:27
Bunlara ek olarak tps değişti sorun devam ediyor...

KemalHDH
05-12-2017, 02:15
LPGyi ne zaman taktırdınız? Taktırdığınızdan bu yana uzunca bir süredir kullandınızda şimdimi sorun ortaya çıktı yoksa LPGden hemen sonramı? İşin açığı biraz sıkıntılı bir tespit bu. LPGyi devre dışı bırakıp sadece benzinde bir müddet kullanın. Benzinli kullanımdada sıkıntı varsa silindir basınçlarının ölçülmesi kontrol edilmesi gerek sonra arıza tespit cihazına bağlanması lazım arıza kodu bulunması için. O şekilde arıza veriyorsa sorun bulunur ona göre çözülür. Ha araç benzinde problem çıkarmıyorsa LPG kısmında hata aranacak. Pistonlar segmanlar buji tırnakları erimiş olabilir karışımdan ötürü. Bujiler değişti dediniz uyumlu olması lazım. LPG ustanızla halledeceksiniz artık cihaza bağlatıp. Ayrıca sorunun yağmurlu bir günle alakası olduğunu sanmıyorum o havaya denk gelmiştir.

M.ECE
05-12-2017, 09:17
Lpg sistemi biz arabayı aldığımızda vardı yaklasık 5 yıl oldu. Kompresör değerleride aynı çıktı son çare lpg yi iptal edip deniycez artık. Teşekkürler yorum icin

emrekuzdere
05-12-2017, 11:07
SCS (Service check connector)'den arıza kodu almayı denedin mi?

2 pinli mavi bir soket olur, genelde vitesin sağ yanında veya torpidonun altında şu şekilde;
https://honda-tech.com/forums/attachments/honda-accord-1990-2002-2/487841d1501528094-95-accord-srs-light-light-even-after-reset-pict5023.jpg

Bir ataç ile kısa devre yaptırdıktan sonra kontağı ikinci kademeye getirip kadrandan arıza kodlarını okuyabilirsin.

Oznsrl
05-12-2017, 11:11
aynı araçtan arkadaşta var yazın çanakkleye gidip gelmiştim tüpte 2binli devirlerde sabit giderken sürekli değil ama ara ara silkeleme yapıyor benzinde hiç yapmıyor
eski sahibide tanıdıktı bikaç kişiye gösterdim çözen olmadı demişti takipteyim

M.ECE
05-12-2017, 16:42
Arıza kodu yok şuan. Bu yöntemle bağlanıyorum zaten ama sonuç yok.