Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus 1.6 i / Güç kesilmesi
EfectusHD
25-12-2017, 08:54
Merhaba Arkadaşar,
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
Aracım 1.6 Focus 1 / 2001 model / LPG Yok.
Motoru zorlamaya kalktığımda 5500 & 6000 arası devirlerde araba ya çok yavaş hızlanıyor yada sabit kalıyor.
Aracın ibresinde Red Line'yok ve normalde 7000 devir çevirebilmesi gerekiyor diye düşünüyorum ve evet farkındayım bu motordan o kadar çok şey beklemek doğru olmayabilir 7000 devir çevirebilmesi vb fakat en azından bunu yapabilmeli diye düşünüyorum.
Benmi yanlış biliyorum yoksa bir devirden sonra motorun bu denli tepki vermesi normalmi ? Yoksa bilmediğim bir sorunmu var.
Normalde ( 145 Nm Tork @4000 rpm / 100 bhp @ 6000 rpm)
20171216 152120 - Hızlı Resim (https://hizliresim.com/bLNGrb)
Teşekkürler,
Kardeşim merhaba,araba benim canım bu kadar diyor yani günlük kullanım aracı için olağan şey bu yuksek devirleri unut.Ayriyetten araçta kesici yok ise yüksek devirdede kullanma gereksiz yere maddi ve manevi üzülürsün. :)
akucukdogan
25-12-2017, 09:14
Bence araçta devir kesici var ve araç kesiciye giriyor. Video ile desteklemen daha mantıklı gibi.. Gitmediğini düşündüğün yerden bahsediyorum.
Sente ayarını kontrol ettirin.
EfectusHD
25-12-2017, 09:48
Teşekkür ederim öneriler için fakat ben heralde tam açamadım konuyu araç 7000 rpm ye kadar çok rahat çıkıyor hiç bir sorun yok ve bildiğim kadarı ile kesicide yok bu modellerde. Sorun ; 5800 & 7000 RPM arası güç alamıyorum :( Bi açıklık getirebilsem rahatlicam , zaten her saniye 5000 rpm nin üzerine çıkan bir insan değilim ama bu olay kafamı iyice kurcaladı.
EfectusHD
25-12-2017, 11:06
Bir kaç güne ileteceğim videoyu.
rain man
25-12-2017, 11:13
7000 devir çevirebilmesi, o devrin sonuna kadar aynı gücü taşıyabileceği anlamına gelmeyebilir. Ki zaten Max torku 4 gücü de 6bin devirde geliyor. Günlük kullanılan ve yaşı olan bir arabanın zaten daha yukarısı ile işi yok.
EfectusHD
25-12-2017, 11:19
Bir video çekip tam anlamıyla bi açıklık getiricem cevaplarınız için çok teşekkür ederim
onn_dear
25-12-2017, 11:19
Yüksek devirleri ağır çevirmesi hava emis veya egzoz sisteminden kaynakli olabilir. Kat tikalidir, hava filtresi gecirgenligini kaybetmiş veya orijinal filtre olmayabilir . Bence kaliteli bir açık hava filtresi kiti kat ve orta iptali yapilirsa arac ust devirleri canlanacaktır. Ayrıca focus 1 in filtre sesi müthiştir (özellikle 2.0 sport trend lerin)
EfectusHD
25-12-2017, 11:47
Yüksek devirleri ağır çevirmesi hava emis veya egzoz sisteminden kaynakli olabilir. Kat tikalidir, hava filtresi gecirgenligini kaybetmiş veya orijinal filtre olmayabilir . Bence kaliteli bir açık hava filtresi kiti kat ve orta iptali yapilirsa arac ust devirleri canlanacaktır. Ayrıca focus 1 in filtre sesi müthiştir (özellikle 2.0 sport trend lerin)
Haftasonu kontrol herşeyi kontrol edicem ***** iş yüzünden mümkün olmuyor istediğim zaman.. Ve evet filtre sesi yüksek devirlerde cidden çok iyi. (En azından aile sedanından beklenmeyecek şekilde)
Talih.b16
25-12-2017, 12:28
Kesici focus dada var.
Ama sen Honda gibi kessin istiyorsun heralde,
Focusda devir bitince yığılır.
EfectusHD
25-12-2017, 12:31
Kesici focus dada var.
Ama sen Honda gibi kessin istiyorsun heralde,
Focusda devir bitince yığılır.
Honda gibi kessin derken ? Ben bu güne kadar sadece OEM kesicileri görüp duydum sadece onların nasıl kestiğini biliyorum. Doğrudur açıkası ben yok diye biliyordum.
ottoman32
25-12-2017, 12:46
dizel nasıl 4 binden sonra güç vermiyorsa o araçta 6 bin civarı nefesi kesiliyor gayet normal değil mi?
oem kesici derken ? :)
Bazı markalar/modeller ateşleme keser, bazı marka modeller yakıt keser :)
Focus 2 1.6 ve 4 ileri oto ile uzun süre gezdim, aralarında haliyle fark olacaktır ama yanlış bilmiyorsam motorları aynı. Şanz farkı etkilidir diye tahmin ediyorum ama ilk devirlerde oldukça atik hissettirken, üst devirlerde kimse yok hem benzin hemde lpg de böyleydi :) , yukarda yazıldığı gibi sente ayarları gibi detayları kesinlikle atlamayın. Ayrıca külbütör kapağının altında bir tapa var bujilerin çevresinden su girerse(motor yıkamada vs) içerde çürüme yapıp su biriktiriyor, eğer yavaş şekilde kaçırıyorsa farkedilmiyor ve kanser gibi canını alıyor, yavaş yavaş bujiler ile temas ediyor(genelde sert eğimlerde anlık saçmalama yapabiliyor) Ancak yukarıda yazıldığı gibi canı bu kadar bu arkadaşın :D
EfectusHD
26-12-2017, 13:45
Focus 2 1.6 ve 4 ileri oto ile uzun süre gezdim, aralarında haliyle fark olacaktır ama yanlış bilmiyorsam motorları aynı. Şanz farkı etkilidir diye tahmin ediyorum ama ilk devirlerde oldukça atik hissettirken, üst devirlerde kimse yok hem benzin hemde lpg de böyleydi :) , yukarda yazıldığı gibi sente ayarları gibi detayları kesinlikle atlamayın. Ayrıca külbütör kapağının altında bir tapa var bujilerin çevresinden su girerse(motor yıkamada vs) içerde çürüme yapıp su biriktiriyor, eğer yavaş şekilde kaçırıyorsa farkedilmiyor ve kanser gibi canını alıyor, yavaş yavaş bujiler ile temas ediyor(genelde sert eğimlerde anlık saçmalama yapabiliyor) Ancak yukarıda yazıldığı gibi canı bu kadar bu arkadaşın :D
Bu akşam işten eve dönerken bi video alıcam haklısın galiba : D
DMR
Focus 1 1.6 ve focus 2 1.6 benzinli motorlar, görüntüleri benzer ama tamamen farklı motorlar.
Evet focus2de o bahsettiğiniz sıkıntı mevcut, ama 1de yok. 8yıl kullanmış biri olarak söylüyorum.
EfectusHD
28-12-2017, 08:12
DMR görüntüleri benzer ama tamamen farklı motorlar.
Focus 1 1.6 ve focus 2 1.6 benzinli motorlar.
Evet focus2de o bahsettiğiniz sıkıntı mevcut, ama 1de yok. 8yıl kullanmış biri olarak söylüyorum.
Arabanın dün yağ bakımı yapıldı ve hava filtresi değişti şimdilik bir sorun yok gibi :) 7000 Devire kadar en ufak bir düşüş yaşamadım açıkcası şaşırdım.. https://i.hizliresim.com/DyQDOO.jpg
akucukdogan
28-12-2017, 09:36
Arabanın dün yağ bakımı yapıldı ve hava filtresi değişti şimdilik bir sorun yok gibi :) 7000 Devire kadar en ufak bir düşüş yaşamadım açıkcası şaşırdım.. https://i.hizliresim.com/DyQDOO.jpg
5nci viteste 7000dd döndün bu fotodan bunu anlıyoruz değil mi ? Yani 5i bitirdin ?
Mümkün değil gibi geldi bana. Biryerlerde hata var.
Manuel ise araç, Focus 1 5. vites son hızı 280 civarı birşeye tekabül eder. 4. vites 190-200 gibi biter.
Aşırı besleme harici 5i bitirebilen focus ne gördüm ne duydum. Otomatikse zaten o kadar canı olacağını sanmıyorum..
Hararet göstergesi ortada olmasa 'gösterge testi' sırsında çekilmiş diyeceğim ama bilemedim. Ayrıca focusun kesicisi 6600-6700 arası bir yerde çalışıyor..
akucukdogan
28-12-2017, 11:14
Mümkün değil gibi geldi bana. Biryerlerde hata var.
Manuel ise araç, Focus 1 5. vites son hızı 280 civarı birşeye tekabül eder. 4. vites 190-200 gibi biter.
Aşırı besleme harici 5i bitirebilen focus ne gördüm ne duydum. Otomatikse zaten o kadar canı olacağını sanmıyorum..
Hararet göstergesi ortada olmasa 'gösterge testi' sırsında çekilmiş diyeceğim ama bilemedim. Ayrıca focusun kesicisi 6600-6700 arası bir yerde çalışıyor..
Kesinlikle hata ötesi bir durum var...
Örnek vermek gerekirse : Ford Focus 1.6 Collection HB Top Speed - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=r-NyLIqehIM)
Bu videoda herşey normal ise senin attığın fotoğrafa göre herhalde bi 260 falan yapmış olman gerekiyor ki 1.6 100 hp bi araca göre imkansız gibi görünüyor.
EfectusHD
28-12-2017, 11:29
5nci viteste 7000dd döndün bu fotodan bunu anlıyoruz değil mi ? Yani 5i bitirdin ?
Şöyleki her vites için özellikle 7000 rpm ye özellikle vurdum hiç birinde kesmedi. 4. vites den sonra dedim madem öyle bir deneyim son hızı daha gitmedi :D
Videoda çekerim bu akşam yada yarın.
Şöyleki her vites için özellikle 7000 rpm ye özellikle vurdum hiç birinde kesmedi. 4. vites den sonra dedim madem öyle bir deneyim son hızı daha gitmedi :D
Aracın donanım seviyesi nedir ? Jant olarak ne var araçta ?
EfectusHD
28-12-2017, 11:33
Kesinlikle hata ötesi bir durum var...
Örnek vermek gerekirse : Ford Focus 1.6 Collection HB Top Speed - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=r-NyLIqehIM)
Bu videoda herşey normal ise senin attığın fotoğrafa göre herhalde bi 260 falan yapmış olman gerekiyor ki 1.6 100 hp bi araca göre imkansız gibi görünüyor.
Bu arada araç manual ve LPG siz ortalama 2 ay öncede motor yapıldı konunun başında attığım fotoğraf ise motorun bittiği günden çekilmiş bir fotoğraf..
EfectusHD
28-12-2017, 11:34
Açıkcası hayatımda ilk defa ford sahibi oldum donanım seviyesi derken ? tam olarak istediğini söylersen sevinirim.
185/65/R14
EfectusHD
28-12-2017, 11:41
Herşeyi bi kenara bırak şunu söyliyeyim bence sadece hava filtresinden dolayıydı bu durum.. Baya kötü durumdaydı.
Ambiant var collection var, ghia var
Jant/lastik çapı hatalı olabilir. Zira 1.6 focusa senelerce bindim mümkün olmayan devir ve hız o fotodaki
Jant/lastik çapı hatalı olabilir. Zira 1.6 focusa senelerce bindim mümkün olmayan devir ve hız o fotodaki
Uçurumdan aşağı bırakmıştır belki :)
Uçurumdan aşağı bırakmıştır belki :)
Everestten at beni marianadan tut beni yapmadıysa olmaz :)
EfectusHD
28-12-2017, 12:08
Ambiant evet.
Valla hocam yaptığım yol istanbul/Göktürk yolu dediğim gibi videoda alabilirim :D Açıkcası proje arabalarının bulunğu bir forumda 1.6 focusum ile her hangi bir kolpa yapma durumum olduğunu düşünüyorum .Kimse salak değil burada herkes bilgili yapsam burda yapmam :)
Kadranın yanılma payı varmı bu araclarda ? Yoksa bi 3 korna yapalım eğlencesine :)
EfectusHD
28-12-2017, 12:21
Kadranın yanılma payı varmı bu araclarda ? Yoksa bi 3 korna yapalım eğlencesine :)
O kadarını bilmiyorum video falan çekebilrim np :) Olur valla çokta zevkli olur :D
EfectusHD
29-12-2017, 08:00
Şöyle bir 0/100 videosu bırakayım :D Yağmurlu havada ne kadar doğru olur bilmiyorum gerçi..
Fcs - YouTube (https://youtu.be/EhCcMvKDKlo)
Videodan birşey görünmüyor ki.. gündüz gözüyle falan olsa yine belki. ama 0-100 benim eski focustan yavaş gibi geldi.
EfectusHD
29-12-2017, 12:19
Videodan birşey görünmüyor ki.. gündüz gözüyle falan olsa yine belki. ama 0-100 benim eski focustan yavaş gibi geldi.
Yerler ıslak aşırı patinaja düştü tek elde telefonlada zor kontrol ediliyor malesef :/ Sağlıklı bir şey olmadı ama 9,5 saniyeye varabilirim diye düşünüyorum iyi şartlarda
Yerler ıslak aşırı patinaja düştü tek elde telefonlada zor kontrol ediliyor malesef :/ Sağlıklı bir şey olmadı ama 9,5 saniyeye varabilirim diye düşünüyorum iyi şartlarda
Araç Stok mu? :)
akucukdogan
29-12-2017, 12:41
Bu fotoğrafta Kilometren 139612... Üst taraftaki Kilometren 451.4 ve depon dolu.
Şöyle bir 0/100 videosu bırakayım :D Yağmurlu havada ne kadar doğru olur bilmiyorum gerçi..
Fcs - YouTube (https://youtu.be/EhCcMvKDKlo)
Burada ise kilometren takriben 139630... Baya uğraştım okumak için. üst kısımda 469.0 Yani arada tam olarak 18 km var. Benzinin bitmek üzere. Gösterge panelindeki 2 kilometrede bunu doğruluyor. 18 kilometrede bir depo yakıtı nasıl tüketebildin merak ettim :)
How to access hidden menu Ford Focus MK1 (instrument cluster test mode, service menu) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=X6h-0M1lHFQ)
Bu yukarıdaki videodaki gibi bir kadran selamlama yapıp foto çekmiş olabilir misin? Aksi halde söylediklerin birbiri ile çelişiyor. Bu arada büyük ihtimalle bana yalan mı söylüyoruz tarzında şeyler söyleyeceksin bu mesajımdan sonra fakat burada bu ayrıntıyı ben görmesem başka birisi mutlaka görürdü :) Burası TECHTURKEY.
EfectusHD
29-12-2017, 13:53
Bu fotoğrafta Kilometren 139612... Üst taraftaki Kilometren 451.4 ve depon dolu.
Burada ise kilometren takriben 139630... Baya uğraştım okumak için. üst kısımda 469.0 Yani arada tam olarak 18 km var. Benzinin bitmek üzere. Gösterge panelindeki 2 kilometrede bunu doğruluyor. 18 kilometrede bir depo yakıtı nasıl tüketebildin merak ettim :)
How to access hidden menu Ford Focus MK1 (instrument cluster test mode, service menu) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=X6h-0M1lHFQ)
Bu yukarıdaki videodaki gibi bir kadran selamlama yapıp foto çekmiş olabilir misin? Aksi halde söylediklerin birbiri ile çelişiyor. Bu arada büyük ihtimalle bana yalan mı söylüyoruz tarzında şeyler söyleyeceksin bu mesajımdan sonra fakat burada bu ayrıntıyı ben görmesem başka birisi mutlaka görürdü :) Burası TECHTURKEY.
İçinde kalmasın söyliyeyim 'Yalanmı söylüyoruz' yav.
Hidden Menü için : Zaten o menüye ulaşıp bunu yapmış olsam 1.si hararet yerinde kalmazdı heralde ? (Daha bir şeye gerek yok heraldede neyse devam edeyim) 2. Uyarı ışıklarının yanması gerekirdi. 3.Sü kadran saniyenin yarısı kadar tepede kalıyor sence bozulma olmadan nasıl yakalayabilirim :) 4.sü Daha önce 1.6 benzinli bir focus 1 de hiçbiriniz TS denemesi yaptımı ? Dediğin gibi burası TECHTURKEY ama herşey'den önce türklerin bulunduğu bir durum o yüzden yadırgamıyorum yazılanları :D... Yasin ile zaten görüşüyoruz yanıma alıp yapıcaz aynısını bence polemiğin lüzümü yok.
Benzinin ise yolda kalan babam ile bir bağlantısı var onu açmak istemiyorum neyse..
Açıkcası inanmıyorsanızda pek umrumda değil ama tamam.. Zorundalık hissetmiyorum sırf şu boş iddiaları yedirmek için yapıcam bunu, dediğim gibi Yasin ile halledicez :)
Talih.b16
29-12-2017, 18:14
Honda gibi kessin derken ? Ben bu güne kadar sadece OEM kesicileri görüp duydum sadece onların nasıl kestiğini biliyorum. Doğrudur açıkası ben yok diye biliyordum.
oem kesici nedemek?