PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Getrag 6 ileri 6DCT450

Özgür Güneş
11-01-2018, 20:53
Baslikta belirttigim sanzimanli bir volvo almak istiyorum, fakat ozellikleri neymis diye google a yazinca hep repair videosu cikiyor, islak cift kavrama sanzimanlar icin sorunsuz denilir ama bu sanziman icin gecerli degil galiba? Bu konu hakkinda tecrubelerini aktarabilecek birileri varsa sevinirim.

OmerRS
11-01-2018, 22:04
Pek sorunlu bir şanzıman değil, kavraması uzun yıllar hizmet verir. Dikkat etmeniz gereken konu yağ değişimlerinin düzgün şekilde ve periyodik olarak yapılmış olması.

Özgür Güneş
12-01-2018, 13:42
Pek sorunlu bir şanzıman değil, kavraması uzun yıllar hizmet verir. Dikkat etmeniz gereken konu yağ değişimlerinin düzgün şekilde ve periyodik olarak yapılmış olması.

Hmmm, kontrol edeyim, peki ne siklikla degismesi gerekiyor?

Ahmetfikri
12-01-2018, 15:14
keyifli bi şanzıman ama çok km yapılacaksa masrafı 45.000 yada 3 yılda bir yağ değişimi

alacağın arabanın şanzımanı daha önce açılmamış olsun kasaba denk geldiyse uğraştırır :)

düzeltme: aramalarda repair çok çıkmasının sebebi herkez başına bi arıza gelince yada sorunlu olup olmadığın öğrenmek istediğinde arattığı için üstlerde çıkıyor bence :)

Evo34
12-01-2018, 15:58
Getrag her zaman ilk 5 sıralamasında yer bulacak kaliteli bir markadır.
Jatco
Aisin
Getrag
ZF
...
Yukarıda Ömer'in de dediği gibi dikkat edilmesi gereken önemli nokta, doğru şanzıman yağının doğru zamanlarda konulmuş olmasıdır.

Özgür Güneş
12-01-2018, 16:56
Biraz konu disina cikacagim ama, 50-80 bin km arasi 1.6 dizel v40 veya s60 mi alirdiniz(biraz kazalarida var elbet), yoksa 10-20 bin km arasi full+full bluehdi eat6(aisin) 308 mi(kazasiz)?

Bekir
16-01-2018, 08:40
Getrag her zaman ilk 5 sıralamasında yer bulacak kaliteli bir markadır.
Jatco
Aisin
Getrag
ZF
...
Yukarıda Ömer'in de dediği gibi dikkat edilmesi gereken önemli nokta, doğru şanzıman yağının doğru zamanlarda konulmuş olmasıdır.

Ben şunu merak ediyorum. Şanzıman ustalarında neden "şanzıman yağı ömürlüktür, değişmez" gibi yanlış bir bilgi var?
Ek olarak; Benim araçta ZF 6 ileri (Tiptronik) var. Kitapçıkta Multitronik için 60bin km de değişir ifadesi var ama Tiptronik yağ değişimi kutusu boş..
Ama ZF'in sitesinde 80-100K kullanım sonrasında değişmeli ifadesi de var bu şanzıman için.

Zıt bilgiler var ama ZF'in bilgisini görünce değiştirmeye karar verdim açıkçası.

Evo34
16-01-2018, 12:44
Ben şunu merak ediyorum. Şanzıman ustalarında neden "şanzıman yağı ömürlüktür, değişmez" gibi yanlış bir bilgi var?
Ek olarak; Benim araçta ZF 6 ileri (Tiptronik) var. Kitapçıkta Multitronik için 60bin km de değişir ifadesi var ama Tiptronik yağ değişimi kutusu boş..
Ama ZF'in sitesinde 80-100K kullanım sonrasında değişmeli ifadesi de var bu şanzıman için.

Zıt bilgiler var ama ZF'in bilgisini görünce değiştirmeye karar verdim açıkçası.
Eğer ortada bir sıvı varsa, zaman içinde muhteviyatını yitirecek ve mutlaka değişmesi gerekecektir.
Çoğu Usta(hatta buna Yetkili servisler de dahil) değişim konusunu tecrübe etmediği için buna yanaşmak istemiyor.
Örneğin Ford Mondeo MK3'de kullanılan Jatco şanzıman mükemmel bir mekanizmadır. Zaman içinde yağı değişmesi gerekirken tam da dediğiniz gibi yağı değişmez gibi bir algısı var piyasada.
Yağı değişmiş ve değişmemiş iki aracı kullandığınızda aradaki farkı bariz şekilde gözlemleyebiliyorsunuz.
Sonuç, ortada bir yağ varsa o zamanla değişmelidir ;)

levent
17-01-2018, 19:07
Biraz konu disina cikacagim ama, 50-80 bin km arasi 1.6 dizel v40 veya s60 mi alirdiniz(biraz kazalarida var elbet), yoksa 10-20 bin km arasi full+full bluehdi eat6(aisin) 308 mi(kazasiz)?

BlueHDI EAT6.

Özgür Güneş
24-01-2018, 12:53
Yorumlarınız için teşekkür ederim, şimdilik araba alma mevzusunu erteledim.

Yeni konu açmayayım dedim. ZF8HP45(13' 116i) deki yağ değişim aralığı nedir? Borusan ömürlük diyor da elbette değil, uğraşmak istemediklerinden yapmıyorlar ayrıca, o maliyeti duyan tüketici arabayı almaktan bile vazgeçebilir(3000-3500 tl arası borusan da). ZF'in sitesinde 7 yıl veya 80 bin km diyor, değişim için özel aparatlar gerekiyor galiba. Bu aparatlara sahip olan(içerdeki yağı boşaltacak vakum cihazı mesela) Ankara'da billinen bir yer var mıdır? Aracım 73 binde, bir dahaki bakımda değiştirmeyi düşünüyorum. Malzeme kiti 1000 lira civarı galiba birde.