Orijinalini görmek için týklayýnýz : Mersin MEGACHIPS rezilliði ve Maddi hasar
Evren bey Yasin'i çok iyi tanıyorum.Hiç alakası olmadığı halde bir çok şeyi kendi halleder müşterilerinin.Burada ki iade edilmeme olayı tamamen telefonda ki konuşma üslubu ile alakalı.Davet etmesine rağmen gelmiyor ve böyle esnaflık mı olur vs diye tahrik edici konuşmalar yapıyor ve cevabını da alıyor.
Ben %100 eminim ki eğer üslub ile ilgili sorun olmayıp gidip konuşsaydı abi durum bu bu anlatsaydı Yasin 600 lirasını sayar gönderirdi.
Burada olay biraz kişiselleşmiş durumda.Olayı tamamen Megachips'e maal etmek de yanlış ama tabi ki Yasin de bir temsilci olduğu için ister istemez firma ismi de geçiyor.
Herşeyin hayırlısı olsun
Katýlmýyorum
Bayi burada davet ettiðini yazmadý.
Aksine defalarca "yazýlýmýnda sorun yok, aracýnda çýkan arýzanýn sebebi ben deðilim. iade almam" dedi.
Çok net gördü ki herkes, "yazýlýmda sorun yoksa" koþulsuz iade hakkýný kaale almayan bir bayi var. Yoksa kimse durup dururken "gel kardeþim, iade alayým" diyen bir bayiye ters yorum yapmaz.
JDMazda_GTR
03-04-2018, 18:44
Evren bey Yasin'i çok iyi tanıyorum.Hiç alakası olmadığı halde bir çok şeyi kendi halleder müşterilerinin.Burada ki iade edilmeme olayı tamamen telefonda ki konuşma üslubu ile alakalı.Davet etmesine rağmen gelmiyor ve böyle esnaflık mı olur vs diye tahrik edici konuşmalar yapıyor ve cevabını da alıyor.
Ben %100 eminim ki eğer üslub ile ilgili sorun olmayıp gidip konuşsaydı abi durum bu bu anlatsaydı Yasin 600 lirasını sayar gönderirdi.
Burada olay biraz kişiselleşmiş durumda.Olayı tamamen Megachips'e maal etmek de yanlış ama tabi ki Yasin de bir temsilci olduğu için ister istemez firma ismi de geçiyor.
Herşeyin hayırlısı olsun
Evren bey Yasin'i çok iyi tanýyorum.Hiç alakasý olmadýðý halde bir çok þeyi kendi halleder müþterilerinin.Burada ki iade edilmeme olayý tamamen telefonda ki konuþma üslubu ile alakalý.Davet etmesine raðmen gelmiyor ve böyle esnaflýk mý olur vs diye tahrik edici konuþmalar yapýyor ve cevabýný da alýyor.
Ben %100 eminim ki eðer üslub ile ilgili sorun olmayýp gidip konuþsaydý abi durum bu bu anlatsaydý Yasin 600 lirasýný sayar gönderirdi.
Burada olay biraz kiþiselleþmiþ durumda.Olayý tamamen Megachips'e maal etmek de yanlýþ ama tabi ki Yasin de bir temsilci olduðu için ister istemez firma ismi de geçiyor.
Herþeyin hayýrlýsý olsun
JDMazda_GTR
03-04-2018, 18:46
Katýlmýyorum
Bayi burada davet ettiðini yazmadý.
Aksine defalarca "yazýlýmýnda sorun yok, aracýnda çýkan arýzanýn sebebi ben deðilim. iade almam" dedi.
Çok net gördü ki herkes, "yazýlýmda sorun yoksa" koþulsuz iade hakkýný kaale almayan bir bayi var. Yoksa kimse durup dururken "gel kardeþim, iade alayým" diyen bir bayiye ters yorum yapmaz.
Bu söylediklerim telefon da olan görüþmeler Evren bey.Gel konuþalým diyor sorun neyse bakalým ama aracýnýn sorunu yazýlým kaynaklý deðil diyor.Dediðim gibi gidip düzgünce konuþsa abi yazýlým kaynaklý olmayabilir ama ben bu iþi istemiyorum,kýllandým,huylandým vsvs inanýn Yasin hiç uðraþmaz verirdi parasýný
Bu söylediklerim telefon da olan görüþmeler Evren bey.Gel konuþalým diyor sorun neyse bakalým ama aracýnýn sorunu yazýlým kaynaklý deðil diyor.Dediðim gibi gidip düzgünce konuþsa abi yazýlým kaynaklý olmayabilir ama ben bu iþi istemiyorum,kýllandým,huylandým vsvs inanýn Yasin hiç uðraþmaz verirdi parasýný
Geldin, bilinmeyen bir bilgi olan "sonradan yazýlým attýrma" konusunu açýkladýn. Gayet takdir ettik.
Þu anda yaptýðýn gereðinden fazla yandaþlýk. Arkadaþýnýn aðzý yok mu? Senin söylediklerini o niye söylemedi. Vekil mi tayin etti seni? Sen her an yanýnda mýsýn arkadaþýnýn, þahit oldun mu her dialoða?
Fazla yandaþlýk arkadaþýna zarar..
Atladýðýnýz noktayý söyleyim.Ýade isteyen arkadaþ Yasin'e saygýsýzca ve tahrik edici konuþuyor.Yasin buna raðmen gel arkadaþým konuþalým diyor telefon da.Konuþma hala çirkince devam edince Yasin de Corsa iadem yok ensaflýðýma laf ediyorsun gel göstereyim diyor telefonda.Yasin tahrik karþýsýnda bu cümleyi kuruyor.Olaya tek taraflý bakmayýn.
tahrik etti alaycý konuþtu þu oldu bu oldu elle tutulur bir gösterge deðil
karþý tarafta derki ben gayet efendice söyledim
bunu bizim bilme þansýmýz yok
ben burda 600 lira parayý ödememek ve kendini haklý göstermek için mücadele görüyorum
bu da esnaflýk deðil
konu uzadýkça bir çok forum üyesinin zihninde megachips firmasý kirleniyor
ben dahil
siz konuya girdiðiniz ve konuyu açanýn yazýlýmý baþka bir yerde iptal ettirdiðini söylediniz
bir çok kiþide o zaman iþ deðiþir dedi
ama deðiþen bir þey yok konuþma 5. gün gerçekleþmiþ iade yapýlmayacaðý açýkça belirtilmiþ
bunun üstüne dükkana gidip hýrgür çýkartmasý gerekiyordu heralde arkadaþýn
ben olsam bende dükkana gitmem hýrgür olmasýn diye kusura bakmayýn
siz vatan bilgisayar gibi saðýný solunu kontrol edeceðiniz bir ürün satmýyorsunuz
ve sitenizde koþulsuz 10 gün içerisinde memnuniyetsizlik garantisi varsa o telefon açýldýðýnda 5. gün "tamam kardeþim gel o zaman iptal edip paraný ödeyelim" dersiniz
yada bu þekilde firmayý günden güne daha çok kiþiye reklam edersiniz
BU noktada her ne kadar iade edilecek mal /yazýlým yoksa da zamanlama önemli. Adam koþulsuz iade suresi olan 10 gün içinde iade talebinde bulunur, iade edebilmek içinde elinden geleni yaparken elbette beðenmediði yazýlýmýda istediði yerde düzelttirme hakkýna sahip hele ki megachips den olumsuz yanýt aldýysa. ne bekleniyor hem malý iade edemeyecek hem beðenmediði yazýlýmla dolaþacak.
Yapýlmasý gereken; 10 günlük süre içerisinde bildirilen iade talebi kabul edilip, ödediði ücret müþteriye iade edilmeliydi. yok 25.nci gün sildirtti yok 30 uncu gün sildirrti. Bunlar laf ý güzaf. Sen paþa paþa vermiþ olduðun taahhüt ü uygula; 10 gün için de sana iade talebinde bulunan kiþinin talebini kabul et.
Ama derseniz 5inci günde iade talebinde bulunmadan gitti yazýlýmý deðiþtirtti ve 11 Yazý ile onbir inci gün iade talebinde bulundu. bu farklý deðendirilir.
JDMazda_GTR
03-04-2018, 18:51
Bu dün konuþulan ve netleþen bir durum.Daha önce söylenemezdi.Yasin isterse kendi de yazabilir
öncelikle firmanýn veya yasin bey in kartvizitinde megachips bayi yazýyor mu? Megachips in web sitesinde bayii olarak belirtilmiþ mi? Eðer cevap evet ise olayý kiþiselleþtirmek biraz yanlýþ çünkü o iþi kendi adýna yapmýyorsun, arkanda veya kartvizitinde megachips yazmasa müþteri sana gidecek mi. Bugun usluba takýlan yarýn bakýþýný beðenmedim diyebilir para iade etmemek için.
Evren bey Yasin'i çok iyi tanýyorum.Hiç alakasý olmadýðý halde bir çok þeyi kendi halleder müþterilerinin.Burada ki iade edilmeme olayý tamamen telefonda ki konuþma üslubu ile alakalý.Davet etmesine raðmen gelmiyor ve böyle esnaflýk mý olur vs diye tahrik edici konuþmalar yapýyor ve cevabýný da alýyor.
Ben %100 eminim ki eðer üslub ile ilgili sorun olmayýp gidip konuþsaydý abi durum bu bu anlatsaydý Yasin 600 lirasýný sayar gönderirdi.
Burada olay biraz kiþiselleþmiþ durumda.Olayý tamamen Megachips'e maal etmek de yanlýþ ama tabi ki Yasin de bir temsilci olduðu için ister istemez firma ismi de geçiyor.
Herþeyin hayýrlýsý olsun
size bi sorum var haddime düþmez gerçi ama, konuya bu kadar vakýf olduðunuz için daha iyi yorumlayabilmek için soracaðým kusura bakmaz iseniz.
müþteri dediði gibi 5inci gün memnun kalmadým iade istiyorum demiþ mi? ve red cevabý almýþ mý.?
Bu dün konuþulan ve netleþen bir durum.Daha önce söylenemezdi.Yasin isterse kendi de yazabilir
#10. Mesajda yazýlýmý yapan koþulsuz þartsýz iade yapmayacaðýný kendisi yazmýþ. Megachips'in sitesinde 10 gün koþulsuz þartsýz iade hakký mevcut. Ayrýca bir çok mesaj yazmasýna raðmen yukarýda yazdýklarýnýzdan hiç bahsetmemiþ.
ontheair
03-04-2018, 19:23
Son yazýlým sildirme mevzusunun ortaya atýlmasý bana sadece kendini haklý çýkarmak için yapýlmýþ bir hamle gibi geliyor. Olay ilk patladýðý anda bunlar yazýlsaydý bayi ve Megachips haklý olacak, mevzu hiç buralara gelmeyecekti.
Müþteri gittikçe daha haklý konuma geliyor
þu konu iibf fakültelerinde "kriz yönetimi" dersine konu olur
bir firma 600 lira için nasýl küçük düþürülür ve itibarsýzlaþtýrýlabilir diye
neresinden tutsanýz elinde kalýyor
þu an benim gözümde yapýlacak tek þey firma sahibinin konuya el atýp 600 lirayý geri ödeyip güzel bir açýklamayla firmanýn adýný kurtarmasý
yoksa savunacak yeni üyeler buldukça iþ daha da kötüye gidiyor
onunda faydasý konu uzamaz bu kadar kiþinin gördüðüyle kalýr
yoksa þu saatten sonra megachipse gidip "onun iptali vardý bunun yoktu þunu veririm kesinlikle yapmam" falan iþlerine girip paramla rezil olmam
Balistique
03-04-2018, 20:35
Megachips merkez ve bayii calisanlarin pasaogluna gonderelimde musteri iliskileri konusunda egitim alsinlar.
yasindamar
03-04-2018, 21:57
Son yazýlým sildirme mevzusunun ortaya atýlmasý bana sadece kendini haklý çýkarmak için yapýlmýþ bir hamle gibi geliyor. Olay ilk patladýðý anda bunlar yazýlsaydý bayi ve Megachips haklý olacak, mevzu hiç buralara gelmeyecekti.
Müþteri gittikçe daha haklý konuma geliyor
Ben arastýrýp soruþturmadan, birsey ortaya atmam. Dün ögrendim ki, arkadaþýn arabasýnýn tesisatý berbat haldeymis, Adanada yapýlmýþ, cogu arizasi bu sebeptenmis. Adanada Megachips yazýlým silinmiþ, baska firma yazilimi yuklenmis. Ve bu iþlemler telefonla gorüsmemizden hemen sonra yapýlmýþ. Bilsek zaten konunun basinda söylerdik
ghibli06
03-04-2018, 21:58
Megachips merkez ve bayii calisanlarin pasaogluna gonderelimde musteri iliskileri konusunda egitim alsinlar.
firmalarýn birbiriyle kýyaslanmasý doðru deðil, hiç ummadýðýnýz yerler hakkýnda da deðiþik þikayetler her zaman olabilir...
yasindamar
03-04-2018, 22:04
Arkadaþlar kaç gündür yazýyor, çiziyorsunuz, iyi yoruma da eyvAllah kötü yoruma da eyvAllah.
Web Sitemizdeki iade meselesini bu denli suistimal ettiginiz icin, “kakam geldi desem iade almak zorundasýnýz” þekline dönüstürdügünüz icin de ayrýca sagolun.
Ben en baþýnda ne dediysem halen onu söylüyorum. Arkadaþ Masum bir iade istemedi. Altýndaki sebepler cok farkliydi. Arac yazilimlanirken tum kronik sorunlari ve olabilecek seyler soylendi, kmse bana musteri uyarilmadi demesin.
“Gel ben sana esnaflik nasil olur gosteririm” diye bi kelime kullanmadim. ESNAFLIGI BANA SEN ÖGRETEMEZSÝN” dedim
Arkadaþ Maddi hasar baþlýklý konu actý, ama yazýlim kaynaklý bir hasarý hic olmadi. Cogu arkadaþ Megachipse atýp tutmayý seviyor, beni tanimiyorsunuz ama ayni þeyi bana da yapiyorsunuz. Sorun yok özgürsünüz.
Ýade edilecek bi durum yok demistim. Gitti zaten istedigi yerde programini attirdi. Masrafini da benden karsilamak istedi ama olmadý. Dedigim gibi kendi hakkýmý da musteri hakkini da korurum. Ne kendi hakkimi yediririm, ne de hak yerim. Selametle kalýn.
yasindamar
03-04-2018, 22:16
Yani arkadaþlar dün ögrendigim bilgiye göre, arkadaþ buraya konu açmadan çok önce, benimle telefon görüþmesi yapýp kendisini isyerime cagirdiktan hemen sonra gidip Megachips e ait yazýlýmýný sildirip, baþka firmaya yazýlým yükletmiþtir. Konu actigi tarihte meger arabasinda bize iade edecegi bi yazilimi bulunmuyormuþ.
Yani tamam gel hadi iadeni yapalim desek, iþler degisecekmis
ghibli06
03-04-2018, 22:25
Yani arkadaþlar dün ögrendigim bilgiye göre, arkadaþ buraya konu açmadan çok önce, benimle telefon görüþmesi yapýp kendisini isyerime cagirdiktan hemen sonra gidip Megachips e ait yazýlýmýný sildirip, baþka firmaya yazýlým yükletmiþtir. Konu actigi tarihte meger arabasinda bize iade edecegi bi yazilimi bulunmuyormuþ.
bunu demek lazým elbette yapmanýz gereken oymuþ, 600 lira için deðmezdi, ben olsam isteksizce yazýlým atacaðýma atmaz, memnun olmadýðýnda da gel kardeþim silelim al paraný derdim...
bunu demek lazým elbette yapmanýz gereken oymuþ, 600 lira için deðmezdi, ben olsam isteksizce yazýlým atacaðýma atmaz, memnun olmadýðýnda da gel kardeþim silelim al paraný derdim...
Onu herkes diyemez iþte :)
Dr a bayçuya selam olsun burdan
ErkanCanS
03-04-2018, 22:46
Adam 5. gün ben memnun kalmadým , paramý iade edin diyor. Gerisi önemli mi acaba ? Yine bir sürü þey yazdýnýz internet sitesinin deðiþtirilmesine hiç girmediniz. Mehmet Gazihan bu olaylardan haberdar mý ? Haberdarsa neden konuya bir açýklama getirmiyor.. Siz bir inat içerisine girmiþsiniz de firmanýn marka deðerini ayaklar altýna alýyorsunuz þu anda.
yasindamar
03-04-2018, 22:56
Adam 5. gün ben memnun kalmadým , paramý iade edin diyor. Gerisi önemli mi acaba ? Yine bir sürü þey yazdýnýz internet sitesinin deðiþtirilmesine hiç girmediniz. Mehmet Gazihan bu olaylardan haberdar mý ? Haberdarsa neden konuya bir açýklama getirmiyor.. Siz bir inat içerisine girmiþsiniz de firmanýn marka deðerini ayaklar altýna alýyorsunuz þu anda.
Gerisi de önemli tabi. Bunlar telefonda olacak isler degil, gel kardesim konusalim dedik. Nasil bi iade bekliyosunuz siz? Telefondan sonra hesabina mi aktarilmaliydi? Kaldý ki yanimdan agzi kulaklarinda memnun ayrilan birinden bahsediyoruz. Duydugum kulagima gelen seylerin tamamini degerlendirerek konusuyorum, artniyetli davranýþ varsa ben kendimi enayi yerine koyduramam ki:) öyle iþ mi olur?
Firmanýn 6 yillik bayisiyim. 10 gun degil 1 ay sonra iadesini yaptigim musterim de var, firmadan iadesini almadan parasinin tamamini verdigim musterim de var. Gerektigi sekilde iþimin her turlu arkasinda durdum ve dururum. Ama iade sebebi olarak musterinin kakasýnýn gelmesini yada caným sýkýldý veya sebebi yok gibi seyleri de kabul edemeyiz.
Dün öðrendiðim bilgilere göre demiþsiniz fakat bu baþlýða 31 mart ta zaten reddettiðinizi yazmýþtýnýz. Yani siz çok önceden adamýn koþulsuz iade teklifini red etmiþtiniz. Yani reddetmeniz le dün öðrendiðini söylediðiniz bilgilerin bir baðlantýsý yok.
Kimsenin size o sorunlu gördüðünüz arabaya yazýlýmý zorla yaptýrttýðýný düþünmüyorum. Madem araç sorunluydu, daha önce de dedim bu araç sorunlu deyip yapmayacaktýnýz. Ayar yapýyorsanýz ücretini alýyorsanýz problem çýktýðýnda zaten araç sorunluydu demeyeceksiniz.
yasindamar
03-04-2018, 23:02
Dün öðrendiðim bilgilere göre demiþsiniz fakat bu baþlýða 31 mart ta zaten reddettiðinizi yazmýþtýnýz. Yani siz çok önceden adamýn koþulsuz iade teklifini red etmiþtiniz. Yani reddetmeniz le dün öðrendiðini söylediðiniz bilgilerin bir baðlantýsý yok.
Kimsenin size o sorunlu gördüðünüz arabaya yazýlýmý zorla yaptýrttýðýný düþünmüyorum. Madem araç sorunluydu, daha önce de dedim bu araç sorunlu deyip yapmayacaktýnýz. Ayar yapýyorsanýz ücretini alýyorsanýz problem çýktýðýnda zaten araç sorunluydu demeyeceksiniz.
Ben zaten en basýndan iade almayacagimi yazdim okumadiniz mi? Araba geldiginde krank devir sensoru ve akismetresi ariza gosteriyordu. Akismetre degistirildi, gec calisma yaparsa krank devir sensorunu degistir parani bosuna harcama dedik. Arac zaten sorunlu. Geneli boyle bunlarin. Soft bisey istiyoruz fazlasinda gozumuz yok, eksigi neyse yaptiririm denildi biz de bildigimiz tum olabilecek sorunlarini anlattik bilgilendirdik. Daha ne yapalim?
Siz zaten alýcýnýn ilk talebinde olumsuz dönüþ yapmýþsýnýz. Yazýlýmdan kaynaklý bir sorun yok iade yapmam demiþsiniz. Sonradan baþka bilgileri öðrenmeniz mesele deðil ki. Burada ki mesele sizin Web sitenizde yazan taahhüdü yerine getirmem deyiþiniz. Son mesajýnýzda da halen keyfi iade yapmam diyorsunuz zaten. Madem öyle web sitesi neden apar topar deðiþtirildi. Bir de bunu açýklasanýz?
sitenizde yazana göre müþterinin kakasýda gelse iade almak zorundasýnýz
ha siz sitenizdeki taahhütleri laf olsun diye koyduysanýz o da sizin iþ ahlakýnýz
Okudum elbette hatta okuduðumu yukarda gayet güzel anlattýðýmý düþünüyorum.
Ben zaten en basýndan iade almayacagimi yazdim okumadiniz mi? Araba geldiginde krank devir sensoru ve akismetresi ariza gosteriyordu. Akismetre degistirildi, gec calisma yaparsa krank devir sensorunu degistir parani bosuna harcama dedik. Arac zaten sorunlu. Geneli boyle bunlarin. Soft bisey istiyoruz fazlasinda gozumuz yok, eksigi neyse yaptiririm denildi biz de bildigimiz tum olabilecek sorunlarini anlattik bilgilendirdik. Daha ne yapalim?
yasindamar
03-04-2018, 23:06
Arkadas buraya konuyu ne zaman acmis bi bakin? Konuyu actigi tarihte bana iade edecegi bir megachips yazilimi yok arabasinda diyorum? Farzedin ki biz konuyu gorduk okuduk, dedik ki tamam dostum gel iadeni yapalim? Proseduru uygulamak icin dosyasini okuyup gondericem, Mehmet Gazihan orjinale cevirecek. Demeyecek mi Yasin bunda bizim yazilimimkz yok kardesim diye. Mart ayýnýn basýnda arabasindan sildirdigi bi yazilim icin mart sonunda buraya ben nasil iademi alirim diye konu aciyor.
Ben hergun yeni birsey ogreniyorum o aracla ilgili. Bakalim daha neler ogrenecegim. Arastirmaya devam ediyorum
Ayrýca yine dedim ki ; Kimsenin size o sorunlu gördüðünüz arabaya yazýlýmý zorla yaptýrttýðýný düþünmüyorum. Madem araç sorunluydu, daha önce de dedim bu araç sorunlu deyip yapmayacaktýnýz. Ayar yapýyorsanýz ücretini alýyorsanýz problem çýktýðýnda zaten araç sorunluydu demeyeceksiniz.
yasindamar
03-04-2018, 23:08
sitenizde yazana göre müþterinin kakasýda gelse iade almak zorundasýnýz
ha siz sitenizdeki taahhütleri laf olsun diye koyduysanýz o da sizin iþ ahlakýnýz
Hayýr bence kakasý gelenin ahlâksýzlýðý... kusura bakmayýn yani. 30 yaþýndayým- 12 yýldýr esnafým. Acemi degilim, salak hiç degilim. Yazan maddeyi suistimal etmeye gerek yok
yasindamar
03-04-2018, 23:09
Ayrýca yine dedim ki ; Kimsenin size o sorunlu gördüðünüz arabaya yazýlýmý zorla yaptýrttýðýný düþünmüyorum. Madem araç sorunluydu, daha önce de dedim bu araç sorunlu deyip yapmayacaktýnýz. Ayar yapýyorsanýz ücretini alýyorsanýz problem çýktýðýnda zaten araç sorunluydu demeyeceksiniz.
Ýsyerimizde mekanik destek de veriliyor. Telefonda iade isteyecegine isyerimize gelip arýzalarý icin yardým isteseydi olmaz miydi?
Konuyu açtýðý tarih deðil size ilk iade talebin de bulunduðu tarihten bahsediyoruz, sizin deyiminizle bu cümleyi kaç kiþi yazdý ama okumuyorsunuz herhalde
Arkadas buraya konuyu ne zaman acmis bi bakin? Konuyu actigi tarihte bana iade edecegi bir megachips yazilimi yok arabasinda diyorum? Farzedin ki biz konuyu gorduk okuduk, dedik ki tamam dostum gel iadeni yapalim? Proseduru uygulamak icin dosyasini okuyup gondericem, Mehmet Gazihan orjinale cevirecek. Demeyecek mi Yasin bunda bizim yazilimimkz yok kardesim diye. Mart ayýnýn basýnda arabasindan sildirdigi bi yazilim icin mart sonunda buraya ben nasil iademi alirim diye konu aciyor.
Ben hergun yeni birsey ogreniyorum o aracla ilgili. Bakalim daha neler ogrenecegim. Arastirmaya devam ediyorum
maalesef yaþýnýz çok genç ve 12 yýllýk bir esnaflýk... 10 gün içinde talep halinde iade edilir yazan bir maddeye, iade etmek istiyorum demenin neresi suiistimal.
Hayýr bence kakasý gelenin ahlâksýzlýðý... kusura bakmayýn yani. 30 yaþýndayým- 12 yýldýr esnafým. Acemi degilim, salak hiç degilim. Yazan maddeyi suistimal etmeye gerek yok
yasindamar
03-04-2018, 23:12
Konuyu açtýðý tarih deðil size ilk iade talebin de bulunduðu tarihten bahsediyoruz, sizin deyiminizle bu cümleyi kaç kiþi yazdý ama okumuyorsunuz herhalde
Ben de diyorum ki konunun basinda yazdigimi okuyun. Ýade isteyene telefonla olmaz bu isler gel burda konusalim bu iþi dedik. Bu arabalarda yazilimsal ariza olmaz, arýzan mekaniktedir dedik. Dedik de kendimiz dinledik sadece
hocam bakýn bana okumuyormusunuz diyorsunuz ama siz okumuyor gibi yazýyorsunuz. ben sizin iþyeriniz de mekanik destek verimiyor demiyorum. diyorum ki Kimsenin size o sorunlu gördüðünüz arabaya yazýlýmý zorla yaptýrttýðýný düþünmüyorum. Madem araç sorunluydu, daha önce de dedim bu araç sorunlu deyip yapmayacaktýnýz. Ayar yapýyorsanýz ücretini alýyorsanýz problem çýktýðýnda zaten araç sorunluydu demeyeceksiniz.
Ýsyerimizde mekanik destek de veriliyor. Telefonda iade isteyecegine isyerimize gelip arýzalarý icin yardým isteseydi olmaz miydi?
Neyse boþverin Yasin Bey, çünkü farklý mantýkla konuþuyoruz. Size kolay gelsin
yasindamar
03-04-2018, 23:15
maalesef yaþýnýz çok genç ve 12 yýllýk bir esnaflýk... 10 gün içinde talep halinde iade edilir yazan bir maddeye, iade etmek istiyorum demenin neresi suiistimal.
Tabiki hakký olana cok iade yaptým ben. 10 gun degil 1 ay sonra yine yaptým. Yaparim da. Ben sizi tanimiyorum hakkinizda iyi veya kotu yorum yapamam, bana yakýþan budur. siz konu sahibinin asýl niyetini de bilemezsiniz. beni de tanimiyorsunuz, benim icin de olumlu olumsuz bisey diyemezsiniz. Ama burdaki arkadaþlar seviyor bu hayatý
hocam adam seni 5. gün aramýþ
iade istemiþ
sende adama "corsalarda iade yok, araban 230bin kmde, yazýlýmsal bir sorun yok, paraný iade etmeyeceðim" demiþsin
þimdide gelmiþ diosun ki bu adam konuyu açtýðýnda bizim yazýlýmýmýz yoktu arabada
adam seni 5. gün aramýþ cevabýný almýþ 25. gün konuyu açmýþ
napacaktý adam mehmet gazihanýn keyfinin gelmesini mi bekleyecekti?
sonuç olarak adam iþini çözdü bir þekilde
600 lirada senin cebine kaldý
bizde firma hakkýnda bilgi sahibi olduk
parasýyla iþ yapýyorsunuz koþulsuz iade garantisi veren yerler varken niye sana gelip paramla rezil olayým ki
kakamda gelir çiþimde gelir kimse babamýn oðlu deðil 10 gün iade hakkým varsa babelin þutuna kýzar yine iade ederim
sana haklý sebep göstermek zorunda deðilim
neyse sizin olayý çözme niyetiniz yok
600 lira kardasýnýz
hayýrlý iþler
yasindamar
03-04-2018, 23:17
hocam bakýn bana okumuyormusunuz diyorsunuz ama siz okumuyor gibi yazýyorsunuz. ben sizin iþyeriniz de mekanik destek verimiyor demiyorum. diyorum ki Kimsenin size o sorunlu gördüðünüz arabaya yazýlýmý zorla yaptýrttýðýný düþünmüyorum. Madem araç sorunluydu, daha önce de dedim bu araç sorunlu deyip yapmayacaktýnýz. Ayar yapýyorsanýz ücretini alýyorsanýz problem çýktýðýnda zaten araç sorunluydu demeyeceksiniz.
Problem ciktiginda sorunluydu demedik, gel dedik diyorum. Buraya kisa öz yazmaya calisiyorum yanlis anlasiliyor galiba. Size de kolay gelsin
kalipson
03-04-2018, 23:17
Size haksýzsýnýz diyemem ama müþteri bir týk daha haklý. O da klasik ve kliþe bi söylem olan "müþteri daima haklýdýr" sözünden dolayý deðil; sizin internet sitenizdeki taahhütlerinizden dolayý. :/
yasindamar
03-04-2018, 23:19
hocam adam seni 5. gün aramýþ
iade istemiþ
sende adama "corsalarda iade yok, araban 230bin kmde, yazýlýmsal bir sorun yok, paraný iade etmeyeceðim" demiþsin
þimdide gelmiþ diosun ki bu adam konuyu açtýðýnda bizim yazýlýmýmýz yoktu arabada
adam seni 5. gün aramýþ cevabýný almýþ 25. gün konuyu açmýþ
napacaktý adam mehmet gazihanýn keyfinin gelmesini mi bekleyecekti?
sonuç olarak adam iþini çözdü bir þekilde
600 lirada senin cebine kaldý
bizde firma hakkýnda bilgi sahibi olduk
parasýyla iþ yapýyorsunuz koþulsuz iade garantisi veren yerler varken niye sana gelip paramla rezil olayým ki
kakamda gelir çiþimde gelir kimse babamýn oðlu deðil 10 gün iade hakkým varsa babelin þutuna kýzar yine iade ederim
sana haklý sebep göstermek zorunda deðilim
neyse sizin olayý çözme niyetiniz yok
600 lira kardasýnýz
hayýrlý iþler
Bu sizin kisiliginizi gosterir. Suistimal etmek ister Alakasiz sebepten iade istersiniz eyvAllah.. madem sizin niyetiniz budur, ona göre davranildiginda kizmamaniz gerekir dimi?
yasindamar
03-04-2018, 23:20
Size haksýzsýnýz diyemem ama müþteri bir týk daha haklý. O da klasik ve kliþe bi söylem olan "müþteri daima haklýdýr" sözünden dolayý deðil; sizin internet sitenizdeki taahhütlerinizden dolayý. :/
Tahhautler gerektigi sekilde her zaman yerine getirildi ve getirilmeye devam edilecektir. Her zaman iyi musteei ile karsilasilmiyor malesef.
Bu sizin kisiliginizi gosterir. Suistimal etmek ister Alakasiz sebepten iade istersiniz eyvAllah.. madem sizin niyetiniz budur, ona göre davranildiginda kizmamaniz gerekir dimi?
böyle bir esnaflýk yok hocam
bana ona göre davranamazsýn
ben senden kendim için extrem biþi istesem eyw haklýsýn beni kayýrmak zorunda deðilsin
ama sen yýllardýr bu iþin içinde marka olacaksýn
belli fiyatlar karþýlýðýnda belli taahhütler vereceksin
aracýmý yaparken bana "bak bu araba sýkýntýlý eðer iptal ya da iade istersen yapmam" demeyeceksin
sonra ben 5. gün iade istediðim zaman arabama suç atacaksýn
üslubuma suç atacaksýn
telefona suç atacaksýn
paramý bir þekilde vermeyeceksin
sonra kendini haklý çýkarmak içinde baþka baþka kiþiler gelip "yok efendim yazýlýmý sildirmiþ bizim yazýlýmýmýz yokmuþ" diye tarih vermeden manipülasyon yapacak
ve tüm bunlar 600 lira için yapýlacak
kusura bakma ben sanada firmanada araba getirmem
paramýz kýymetli bizim
100 lira daha fazla veririm güvenilen adama giderim
Ýnternet sitenizdeki metin maalesef suistimale açýk. Haklý sebepler ve haksýz sebeplerin tanýmýný yapmanýz yada bu kadar iddialý bir cümle kurmamanýz gerekirdi.
Bu kadar iddialý bir cümle ciddi müþteriyi çeker. Piyasaya yeni çýkan marka yada ürün düþünün. Adam malý satmak için en son 1 hafta deneme süresi beðenmezseniz paranýz iade der. Neden bunu yapar? Piyasadaki rakipleriyle ayný þartlarý sunarsa pastadan pay alamaz. Ýddialý bir durum olacak ki insan deneyecek. Bunun size büyük avantajý olduðu gibi bazen dezavantajýda olacak.
Demek ki aslýnda bu durum sizin lehinize olacak bir fýrsatmýþ. Konuyu gördükten sonra tamam yazýlýmý orijinale çevirelim paraný iade edeceðim gel deseydiniz zaten yazýlýmý aracýnda olmadýðý için gelemeyecekti. Ama siz de burada hem 600 TL iade etmemiþ hem de hanenize artý puan kazandýrmýþ olacaktýnýz.
Sizin bu açýklamalarýnýz 'Bakýn ben hissetmiþtim böyle olacaðýný' demekten öteye gitmiyor açýkçasý.
Peki bu arkadaþ Megachips yazýlýmý sildirip neden baþka bir firmaya yazýlým yaptýrmýþ aracýna?
Mantýklý bir açýklama gelir diye tekrardan yazmadým da bu adama iade edip etmeme ne bayinin ne de kurumsal dediðiniz firmanýn sahibinin elinde
O hakký adama siz vermediniz ki insiyatiften bahsediyorsunuz ?
O hakký müþteriye tanýyan Türkiye’de ki her tüketiciye ayný hakký tanýyan tüketici hakem heyeti zaten
Müþteri ne kadar samimi olmayan tavýrlarýyla dikkatimi çekse de sizin tarafýn yazýlarý da bir o kadar boþ
Özetle müþteri bu parayý süreç dahilinde talep ettiyse alýr , gerisi onun iþ bitirimine kalmýþ ben olsam þu aþamada bu kadar sallamadan sonra yaptýrým da uygulatýrdým
Bu arada konu megachips deðil muhattap sabancý olsa dahi haklý yine müþteri ötesi söylenemez markaya firmaya mal etmiyorum
Fakat 1.7 corsa gibi bi arac gelip program yukletip, krank devir sensoru ve map sensorunden ariza yasayip, gorunurde 230binde ve 15 yasinda herkesin bildigi bir arac ise, iþler degisir.
diye yazmýþtýnýz.
Problem ciktiginda sorunluydu demedik, gel dedik diyorum. Buraya kisa öz yazmaya calisiyorum yanlis anlasiliyor galiba. Size de kolay gelsin
yasindamar
03-04-2018, 23:29
bana ona göre davranamazsýn
ben senden kendim için extrem biþi istesem eyw haklýsýn beni kayýrmak zorunda deðilsin
ama sen yýllardýr bu iþin içinde marka olacaksýn
belli fiyatlar karþýlýðýnda belli taahhütler vereceksin
aracýmý yaparken bana "bak bu araba sýkýntýlý eðer iptal ya da iade istersen yapmam" demeyeceksin
sonra ben 5. gün iade istediðim zaman arabama suç atacaksýn
üslubuma suç atacaksýn
telefona suç atacaksýn
paramý bir þekilde vermeyeceksin
sonra kendini haklý çýkarmak içinde baþka baþka kiþiler gelip "yok efendim yazýlýmý sildirmiþ bizim yazýlýmýmýz yokmuþ" diye tarih vermeden manipülasyon yapacak
ve tüm bunlar 600 lira için yapýlacak
kusura bakma ben sanada firmanada araba getirmem
paramýz kýymetli bizim
100 lira daha fazla veririm güvenilen adama giderim
Sizin tercihinize saygi duyariz. Babelin þutuna kýzýp da iade edeceginiz yerleri secmek en dogal hakkýnýz. Siz bu mantýkla tüm chiptuning firmalarini gezer, 5 kurus da para vermeden uzun sure yazilimli arac kullanabilirsiniz.
kalipson
03-04-2018, 23:31
Bilmiyorum ama empati yapabilirseniz karþý taraf daha da haklý gelebilir size de. Gelebilir diyorum; çünkü karþý tarafý da tanýmýyorum. Birebir olayýn içinde de deðilim tabii ki. Ama anlatýlanlara göre inanýrsak müþteri daha haklý gözüküyor. Çok da keskin çizgiler çizemiyorum. Çünkü bizim insanýmýz çið; iþine geldiði gibi konuþabiliyor veya davranabiliyor. (Genel konuþtum; üzerine alýnan alýnýr. Kimseyi spesifik olarak kastetmiyorum)
Devreye aþýrý binen her aþýrý akýmda sigorta atmasýný engelleyemeyeceðimiz gibi, internet sitesindeki taahhütleri okuyunca da karþý tarafa(müþteriye) hak verememe gibi ihtimaliniz de kalmýyor maalesef. En azýndan benim penceremden bakýnca durum bu.
yasindamar
03-04-2018, 23:31
Mantýklý bir açýklama gelir diye tekrardan yazmadým da bu adama iade edip etmeme ne bayinin ne de kurumsal dediðiniz firmanýn sahibinin elinde
O hakký adama siz vermediniz ki insiyatiften bahsediyorsunuz ?
O hakký müþteriye tanýyan Türkiye’de ki her tüketiciye ayný hakký tanýyan tüketici hakem heyeti zaten
Müþteri ne kadar samimi olmayan tavýrlarýyla dikkatimi çekse de sizin tarafýn yazýlarý da bir o kadar boþ
Özetle müþteri bu parayý süreç dahilinde talep ettiyse alýr , gerisi onun iþ bitirimine kalmýþ ben olsam þu aþamada bu kadar sallamadan sonra yaptýrým da uygulatýrdým
Bu arada konu megachips deðil muhattap sabancý olsa dahi haklý yine müþteri ötesi söylenemez markaya firmaya mal etmiyorum
O maddenin detaylarini yazdilar. Mazda jdm nickli arkadasin yazdiklarini okuyun ben tekrar yazmayayim
yasindamar
03-04-2018, 23:32
Fakat 1.7 corsa gibi bi arac gelip program yukletip, krank devir sensoru ve map sensorunden ariza yasayip, gorunurde 230binde ve 15 yasinda herkesin bildigi bir arac ise, iþler degisir.
diye yazmýþtýnýz.
Demedim mi dedim?
Sizin tercihinize saygi duyariz. Babelin þutuna kýzýp da iade edeceginiz yerleri secmek en dogal hakkýnýz. Siz bu mantýkla tüm chiptuning firmalarini gezer, 5 kurus da para vermeden uzun sure yazilimli arac kullanabilirsiniz.
1 sene esnaflýk yaptým
ben bile sizin þu yaptýðýnýzý yapmazdým :)
hayýrlý akþamlar hocam
Yiðit G.
03-04-2018, 23:33
4 sayfa okudum daha okuyamadým kusura bakmayýn ama nachizhane düþüncem þudur.Bu kadar þeyin üstüne siz "tamam kardeþim hata sende de olsa gel ben sana orjinal yazýlýmýný atýp ücretini veririm" deseydiniz belki 1 müþteri parasý cebinizden çýkardý ama bu hareketinizden dolayý bu forumdan 50 müþteri kazanýrdýnýz.Þu an haklýda olsanýz ben inat ettim paraný vermicem demeniz bu camiada size müþteri kaybettirir.Burasý en büyük otomobil forumu , size çok güzel bir reklam hakký doðmuþken hakkýnýzý yanlýþ kullandýnýz diye düþünüyorum.
ErkanCanS
03-04-2018, 23:37
Ben soruma hala cevap alamadým. Mehmet Gazihan beyin bu konudan haberi var mý ? Varsa neden kendisi gelip bir açýklama yapmýyor ?
http://i.hizliresim.com/PlWAnQ.jpg
Sizin internet sitesinde yazdýðýn '' herhangi bir memnuniyetsizlik durumu '' 'na beklediðim performansý alamadým , vazgeçtim ben girmiyor yani öyle mi ?
Öyleyse ;
https://i.hizliresim.com/qGkaOB.jpg
10 günlük test süreside yalan dolan yani...
Ýnternet sitenizde yazdýðýnýz ve paranýz iade edilir diye cevapladýðýnýz soruyu ben bir kez daha sorayým size.
BEN 2015 MODEL ARACIMA MEGACHÝPSTE YAZILIM YAPTIRIP , ÝSTEDÝÐÝM PERFORMANSI ALMADIÐIMI DÜÞÜNÜRSEM ; ÝÞLEMDEN 5 GÜN SONRADA PARAMI ÝADE ALMAK ÝSTESEM BENÝM PARAMI ÝADE EDÝYOR MUSUNUZ ?
yasindamar
03-04-2018, 23:41
Demek ki aslýnda bu durum sizin lehinize olacak bir fýrsatmýþ. Konuyu gördükten sonra tamam yazýlýmý orijinale çevirelim paraný iade edeceðim gel deseydiniz zaten yazýlýmý aracýnda olmadýðý için gelemeyecekti. Ama siz de burada hem 600 TL iade etmemiþ hem de hanenize artý puan kazandýrmýþ olacaktýnýz.
Sizin bu açýklamalarýnýz 'Bakýn ben hissetmiþtim böyle olacaðýný' demekten öteye gitmiyor açýkçasý.
Peki bu arkadaþ Megachips yazýlýmý sildirip neden baþka bir firmaya yazýlým yaptýrmýþ aracýna?
Aramizdaki telefon gorusmesinden sonra gicik almis degistirmek istemis. Yani yine yazilimin kabahati yok. Benim kabahatim diyelim :)
yasindamar
03-04-2018, 23:45
Ben soruma hala cevap alamadým. Mehmet Gazihan beyin bu konudan haberi var mý ? Varsa neden kendisi gelip bir açýklama yapmýyor ?
Sizin internet sitesinde yazdýðýn '' herhangi bir memnuniyetsizlik durumu '' 'na beklediðim performansý alamadým , vazgeçtim ben girmiyor yani öyle mi ?
Öyleyse ;
https://i.hizliresim.com/qGkaOB.jpg
10 günlük test süreside yalan dolan yani...
Ýnternet sitenizde yazdýðýnýz ve paranýz iade edilir diye cevapladýðýnýz soruyu ben bir kez daha sorayým size.
BEN 2015 MODEL ARACIMA MEGACHÝPSTE YAZILIM YAPTIRIP , ÝSTEDÝÐÝM PERFORMANSI ALMADIÐIMI DÜÞÜNÜRSEM ; ÝÞLEMDEN 5 GÜN SONRADA PARAMI ÝADE ALMAK ÝSTESEM BENÝM PARAMI ÝADE EDÝYOR MUSUNUZ ?
ben 6 yildir burada diyorum ki; Yaptigim islem sonrasi aracinizda size vaat ettigim gucu saglayamazsam, yakit tasarrufu garantisi vermissem ve tasarruf saglatamadiysam, program sonrasi teknik bir ariza olustuysa ve programi orjinale cevirince bu duzeliyorsa, ve tum bunlari tekrar yeni bir programla duzeltemezsem iadesini yaparim. Sitede 10 gun yaziyodu dimi? 1 ay gecse yine iade ediyorum
Aþaðýda bu konuyu görüntüleyen üyeleri tarih ve saatleriyle gösteriyor. Konuyu görüntülemiþ olarak gözüküyor.
yasindamar
03-04-2018, 23:50
1 sene esnaflýk yaptým
ben bile sizin þu yaptýðýnýzý yapmazdým :)
hayýrlý akþamlar hocam
En iyi aksamlar hocam 👍🏽
Ben esnaf deðilim, üniversite öðrencisiyim, ufak tefek otomobil parçalarý alýp satýyorum, harçlýðýmý çýkarýyorum. 350 TL ye bi arkadaþa araç telefonu sattým, 2 saat sonra biz buna heryerden elektrik verdik çalýþtýramadýk dedi, dedim getir yakmadýysan sýkýntý yok geri alýrým, ben araçtan sökerken saðlamdý çünkü. Arkadaþ getirdi cihaz yanmýþ, geldi bana hýr gür yaptý, satarken arkadaþýn hal ve hareketlerini beðenmemiþtim zaten bana ders olsun cihazý iade aldým, birdaha da serseri kýlýklý, konuþmasýný bilmeyen insanlara mal satmamayý vizyonuma ekledim. 350 TL para kaybettim cihaz çöp oldu belki ama kendime çok güzel bir ders çýkardým, hemde kendi gözümde itibarým yükseldi.
Þimdi ben mali olarak esnaf deðilim, mali olarak küçük iþler yapan bir insan olarak kendime bir ders çýkarabiliyorum, ama siz kocaman esnafsýnýz size göre küçücük bir parayla kendinize hiçbir ders çýkaramadýnýz, küçücük bir parayla kocaman bir kitle kaybettiniz, itibar kaybettiniz. Burada herkes o 600 lirayý geri iade eder kendine güzel bi ders çýkarýrdý, bundan sonra ticaretini de ona göre þekillendirirdi.
600 lira sizi ticari olarak küçültmez, ama itibar olarak acayip küçülttü, ben böyle birþey yapsam kendime olan saygým bile azalýr...
yasindamar
03-04-2018, 23:53
Aþaðýda bu konuyu görüntüleyen üyeleri tarih ve saatleriyle gösteriyor. Konuyu görüntülemiþ olarak gözüküyor.
Konudan elbette haberi var. Konu linkini ben attim kendisine. Hakkimda boyle bir konu acilmis diye. Ben cevapliyorum yazdiklarini yetmiyor mu arkadaslar? Sorun mersin bayisi degil mi? Burdayim. Hicbiryere varamayacagimi bilsem de yazmaya calisiyorum elimden geldiginde.
yasindamar
03-04-2018, 23:54
Ben esnaf deðilim, üniversite öðrencisiyim, ufak tefek otomobil parçalarý alýp satýyorum, harçlýðýmý çýkarýyorum. 350 TL ye bi arkadaþa araç telefonu sattým, 2 saat sonra biz buna heryerden elektrik verdik çalýþtýramadýk dedi, dedim getir yakmadýysan sýkýntý yok geri alýrým, ben araçtan sökerken saðlamdý çünkü. Arkadaþ getirdi cihaz yanmýþ, geldi bana hýr gür yaptý, satarken arkadaþýn hal ve hareketlerini beðenmemiþtim zaten bana ders olsun cihazý iade aldým, birdaha da serseri kýlýklý, konuþmasýný bilmeyen insanlara mal satmamayý vizyonuma ekledim. 350 TL para kaybettim cihaz çöp oldu belki ama kendime çok güzel bir ders çýkardým, hemde kendi gözümde itibarým yükseldi.
Þimdi ben mali olarak esnaf deðilim, mali olarak küçük iþler yapan bir insan olarak kendime bir ders çýkarabiliyorum, ama siz kocaman esnafsýnýz size göre küçücük bir parayla kendinize hiçbir ders çýkaramadýnýz, küçücük bir parayla kocaman bir kitle kaybettiniz, itibar kaybettiniz. Burada herkes o 600 lirayý geri iade eder kendine güzel bi ders çýkarýrdý, bundan sonra ticaretini de ona göre þekillendirirdi.
600 lira sizi ticari olarak küçültmez, ama itibar olarak acayip küçülttü, ben böyle birþey yapsam kendime olan saygým bile azalýr...
Ýlk kez mi boyle biseyle karsi karsiya kaldik saniyorsunuz acaba? Ne musteriler var sizin iyi niyetinizi kötüye kullanmaya calisan bilseniz... hepsine eyvAllah deme þansýnýz yok malesef.
rain man
03-04-2018, 23:55
Allaha þükür þu yazýlým olaylarýna girmedim, giresim de yok. Þu muhabbetlere bak. 600 lira için girilen þekillere bak.
ben 6 yildir burada diyorum ki; Yaptigim islem sonrasi aracinizda size vaat ettigim gucu saglayamazsam, yakit tasarrufu garantisi vermissem ve tasarruf saglatamadiysam, program sonrasi teknik bir ariza olustuysa ve programi orjinale cevirince bu duzeliyorsa, ve tum bunlari tekrar yeni bir programla duzeltemezsem iadesini yaparim. Sitede 10 gun yaziyodu dimi? 1 ay gecse yine iade ediyorum
Ya kaç sayfa olmuþ. Erkek gibi evet sitede yazan isteðe baðlý iadeyi kabul etmiyoruz diyeceksiniz bi... Lafý ne dolandýrdýnýz ya.
Bi yancým yazmýþ diyorsunuz, sonra uzun uzun içeriði boþ mesajlar atýyorsunuz. Anca vakit kaybý.
Adam ilk 10 gün içinde iade istedi mi? Ýstedi.
Siz ok verip kabul ettiniz mi? Hayýr.
Daha neyi konuþuyoruz?
Sebebi ne olursa olsun firmanýzýn kurumsallýðýna bir darbe daha. Müþteri gittiði yerde nasýl biri olduðuna göre muamele deðil eþit muamele görmek ister. Canýmýn istediðine bir ay sonra da yaparým diyeceðinize taahhüt süresi dahilinde sorgusuz sualsiz, 10. Günden sonra da iyi niyete bakarým deseniz sizin daha lehinize bir açýklama olurdu.
Gerçi gecenin bu saatinde ben de uzun uzun boþuna yazdým. Çünkü 10 küsür sayfada anlamayan adam þimdi mi anlayacak. En azýndan konu aktif kalsýn. Hani görmeyen varsa rezaleti bilsin.
Konu mersin bayisi deðil tabii ki , bilfiil megachips in kendisi.
Konudan elbette haberi var. Konu linkini ben attim kendisine. Hakkimda boyle bir konu acilmis diye. Ben cevapliyorum yazdiklarini yetmiyor mu arkadaslar? Sorun mersin bayisi degil mi? Burdayim. Hicbiryere varamayacagimi bilsem de yazmaya calisiyorum elimden geldiginde.
yasindamar
04-04-2018, 00:02
Ya kaç sayfa olmuþ. Erkek gibi evet sitede yazan isteðe baðlý iadeyi kabul etmiyoruz diyeceksiniz bi... Lafý ne dolandýrdýnýz ya.
Bi yancým yazmýþ diyorsunuz, sonra uzun uzun içeriði boþ mesajlar atýyorsunuz. Anca vakit kaybý.
Adam ilk 10 gün içinde iade istedi mi? Ýstedi.
Siz ok verip kabul ettiniz mi? Hayýr.
Daha neyi konuþuyoruz?
Sebebi ne olursa olsun firmanýzýn kurumsallýðýna bir darbe daha. Müþteri gittiði yerde nasýl biri olduðuna göre muamele deðil eþit muamele görmek ister. Canýmýn istediðine bir ay sonra da yaparým diyeceðinize taahhüt süresi dahilinde sorgusuz sualsiz, 10. Günden sonra da iyi niyete bakarým deseniz sizin daha lehinize bir açýklama olurdu.
Gerçi gecenin bu saatinde ben de uzun uzun boþuna yazdým. Çünkü 10 küsür sayfada anlamayan adam þimdi mi anlayacak. En azýndan konu aktif kalsýn. Hani görmeyen varsa rezaleti bilsin.
Canýmýn istedigine degil kardesim, cidden hakký olana iadeden bahsettik. Gecerli sebepler saydým. Musteriye ne diyorsam onlari soyledim. Sorgusuz sualsiz iade dusunen birisi zaten bana gore kotu niyetlidir. Emeginizin hýrsýzýdýr. Bu her iþ icin aynidir, sadece bu iþ icin dusunmeyin.
Sizin gibi dusunen yanci degil, benim gibi dusunen yancý olur bu da süper..
konuya kac saattir yaziyorum. Aktif kalmasýndan yana bir sorunum yok.
Allah herkese musterinin de iyisini nasip etsin insAllah
yasindamar
04-04-2018, 00:04
Konu mersin bayisi deðil tabii ki , bilfiil megachips in kendisi.
Bu Forumda yýllardir megachips sevilmez. Sürekli taþlanýr bilmiyor muydunuz? Konunun sadece mersin olmayýþý þaþýrtmadý yani :)
Ýnanýn bilmiyordum. ama haksýz da deðillermiþ.
neyse tekrardan iyi geceler.
size tavsiyem : müþteri ile inatlaþmayacaksýn.
Bu Forumda yýllardir megachips sevilmez. Sürekli taþlanýr bilmiyor muydunuz? Konunun sadece mersin olmayýþý þaþýrtmadý yani :)
yasindamar
04-04-2018, 00:09
Ýnanýn bilmiyordum. ama haksýz da deðillermiþ.
neyse tekrardan iyi geceler.
size tavsiyem : müþteri ile inatlaþmayacaksýn.
Herkes kendine göre haklý
Herkes secimlerinde özgürdür, ama saygýda mecburiyet vardir.
Tavsiyeniz icin tesekkurler, bundan sonra daha dikkatli olacagimdan supheniz olmasin
ufuksaracci
04-04-2018, 00:31
Adalet sisteminin iyi iþlediði ülkelerde böyle küçük maddeler yüzünden milyon dolar tazminat ödüyor firmalar. Firmalarýn kurallarý bayiye göre yorumlanmaz, yani sizin de dediðiniz gibi hakký olana iade gibi bir seçenek ne yazýk ki firmanýn kendi sitesinde belirttiði " herhangi bir memnuniyetsizlik durumunda iade " yazýsý yüzünden geçersiz kalýyor.
Her þey bir yana, müþteri belirtilen süre içerisinde iade istiyorum dediði anda herhangi bir sebep beyan etmesine gerek yoktur.
yasindamar
04-04-2018, 00:48
Adalet sisteminin iyi iþlediði ülkelerde böyle küçük maddeler yüzünden milyon dolar tazminat ödüyor firmalar. Firmalarýn kurallarý bayiye göre yorumlanmaz, yani sizin de dediðiniz gibi hakký olana iade gibi bir seçenek ne yazýk ki firmanýn kendi sitesinde belirttiði " herhangi bir memnuniyetsizlik durumunda iade " yazýsý yüzünden geçersiz kalýyor.
Her þey bir yana, müþteri belirtilen süre içerisinde iade istiyorum dediði anda herhangi bir sebep beyan etmesine gerek yoktur.
Ben konudan ayri bir ornek vermek istiyorum ;
Peki madem herhangi bir sebep belirtmenize gerek yok; o zaman yarýn media markt yada vatandan bi cep telefonu yada bilgisayar alýn. 5 gun Sonra aldiginiz urunu begenmeyin, telefon acýn ben bunu iade etmek istiyorum deyin. Paranizi direk telefonda hesabiniza isteyin, urunu goturmeyin.. olur mu tabiki olmaz. Yada urunu goturun, bakmicaklar mi acmis misiniz, kirmis misiniz diye? Guvenlik bandini actiginiz an direk yetkili servis sorumlu olmuyor mu? Arizasini duzeltiriz ama iade alamayiz bu saatten sonra demiyolar mi? Her urun icin bahsettiginiz iade kosullari gecerli olamýyor.
Gidin sifir araba alýn, ertrsi gun iade edin. Edebilir misiniz :)
Haklisiniz bizi zora sokan web sitemizdeki yaziyi istedigi yere ceken musterilerimizdir :)
Zaten Bundan sonra ben bu konuda daha dikkatli olacagim :) Saglicakla kaýn
o verdiðin örneklerdeki firmalarýn hiç biri 10 gün içinde koþulsuz iade kabul ediyoruz diye belirmiþ mi sizin firma gibi detaya girme nufus cüzdanýn da yasin yazýyor sen kalmýþ millete kamilim ben diyorsun buna kim inanýr sizin firma 10 gün için de ibaresini kullanmýþ mý kullanmýþ sen neyin peþindesin onu çözemedim ya adam gibi geri ödeme yapmýyorum de kapansýn konu yada karý gibi konusmaya devam et
ErkanCanS
04-04-2018, 01:13
Peki madem herhangi bir sebep belirtmenize gerek yok; o zaman yarýn media markt yada vatandan bi cep telefonu yada bilgisayar alýn. 5 gun Sonra aldiginiz urunu begenmeyin, telefon acýn ben bunu iade etmek istiyorum deyin. Paranizi direk telefonda hesabiniza isteyin, urunu goturmeyin.. olur mu tabiki olmaz. Yada urunu goturun, bakmicaklar mi acmis misiniz, kirmis misiniz diye? Guvenlik bandini actiginiz an direk yetkili servis sorumlu olmuyor mu? Arizasini duzeltiriz ama iade alamayiz bu saatten sonra demiyolar mi? Her urun icin bahsettiginiz iade kosullari gecerli olamýyor.
Haklisiniz bizi zora sokan web sitemizdeki yaziyi istedigi yere ceken musterilerimizdir :)
Yalnýz siz verdiðiniz örneðe göre Vatan veya Media markt deðilsiniz.. Siz o telefonun güvenlik bandýný açan dýþarýdaki telefoncusunuz :) Media markt bu konuda opel oluyor.
Bu arada ;
Herhangi bir memnuniyetsizlik yazmýyor mu orada ? Herhangi ne demek bknz : TURK DİL KURUMU (http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.5ac407c8028ff8.75949222) Sýfat Belli olmayan, özellikleri iyice bilinmeyen, RASTGELE.
Siz kurumsal bir firmaysanýz , internet sitenizde yazan taahhütünüzü yerine getirecektiniz. Sonra internet sitenizi mi kapatýyorsunuz , içeriðimi mi deðiþtiriyorsunuz siz bilirsiniz tabi ki .
SinanAdalý
04-04-2018, 01:16
Baþýndan beri okuyorum bu konuyu. Yaptýðýnýz benzetmeler ve þu an verdiðiniz örnekler ile sizin iþinizin hiç ama hiç alakasý yok kaldý ki verdiðiniz örnekteki o firmalarýn sattýklarý eþyalarda ''her hangi bir memnuniyetsizlik'' ibaresi bulunmuyor. Bu ibareyi istediði yere çeken müþteriler deðildir. Bu ibareyi koyan firma ya kendine çok güveniyordur yaptýðý iþin arkasýndadýr ya da gerçekten sýrf sükse olsun diye yazmýþtýr nasýlsa iade etmiyoruz kafasýndadýr. Þu anda da sizin yaptýðýnýz sadece bahane uydurarak 600tl gibi bir rakamý iade etmemek. Defalarca söylendi ve okudum ama tekrar etmekte fayda var.. ya o ibare kalkacak ya da ''her hangi bir memnuniyetsizlik'' ilkesine uyarak para iadesini yapacaksýnýz. ''Her hangi'' nin kelime anlamýný açýklamak gerekmiyor sanýrým. Kiþi-kurum-kuruluþ size iþlem yaptýrdýðý an sizin verdiðiniz bu hak ile ''her hangi bir memnuniyetsizlik''te iade alma hakkýna sahiptir. Bu memnuniyetsizliðin sebebi sizin yazýlýmýnýzla alakalý olmayabilir fazla gelmiþtir içi rahat olmamýþtýr piþman olmuþtur bu kiþi hür iradesine kalan bi durum ve bu hakký veren sizin firmanýz. Biz burada forum ahalisi olarak her konuda birbirimize biþey danýþtýðýmýzda ya da yardým istediðimizde bu konularda özellikle ''esnaf kiþiler'' olsun para gerçekten önemli deðil diye çok benzer cümleler kurarýz. Þimdi sizin yaptýðýnýz þey yüzünden firmayý karalamak olmaz.. Siz iade etmezsiniz baþkasý iade eder. Ama bu sektörde sayýlý firmalardan iseniz sizin böyle bi hakkýnýz olmamalý. Firma kurallarý ne ise yapýlmalý. Sizin dediðiniz gibi vaad ettiðimiz güç, yakýt tasarrufu olmazsa iade yaparýz kafasý olmamalý..
kunteper
04-04-2018, 01:35
Sitenizde begenmezsen iade yaziyordu, ben de senininkini begenmedim, baskasi ile anlastim, senin yazilimi sildirip ustune yazilim + turbi yaptirdim. gayette normal.
sadece iade istenicekse, baskasina yazilim yaptirtmadan once megachipste sildirilmesi gerekirdi diye dusunuyorum. Baskasi siliyorsa zaten, tum sorumluluk aliciya gecmistir. Ilk yaptigi yeri kafasinda silmis, dukkanin onunden gecmem kafasindadir.
Amma ben begenmedim, araba cok gidiyor, ya yaptirtdik bir heves ama benim araba cortlarmi gibi herhangi bir soru isareti olan insana da ayni muameleyi yapiyorsaniz uzulurum, tr deki bilinen , iyi denilen firmalardan birisiniz cunku
HondatugraL
04-04-2018, 01:59
Etrafýmda beni bilen iyi bilir elime geçen saçma sapan ne varsa satarak 10-15 bin tl lik model araç koleksiyonu kurdum kendime. Aksiyon kamerasý sattýðým oldu 100 tl ye adam %90 çekim kalitesini beðenmeyecek ki akþamýna bu donuyor tuþlarý çalýþmýyor diye bahane üretti sýfýr cihaza kontrol etmeden geri aldým evde 2-3 saat kurcaladým 1 kere bile donmadý anlamýþtým cihaza çamur atma sebebini yinede ismimi saðda solda birilerine karalamasýn hak geçmesin diye en ufak terslik yapmadým. Þans o ki sýnavmýdýr bilmem ayný kamerayý baþkasýna 140 tl ye sattým Allah 100 tl den etti 140 tl kazandýrdý. Demem o ki bugün 600 geri verirdiniz yarýn 1200 kazanýrdýnýz bu hareketiniz sayesinde ama þuan kaç bin tl zarardasýnýz bir hesaplayýn isterseniz.
Son yazýlan açýklamalarýn hepsi zaman kaybý. Elle tutulur hiçbir yaný yok.
*Adam 1 ay sonra konu açmýþ 20 gün sonra yazýlýmý sildirmiþ.
- Müþteri siz hayýr dedikten sonra belki fikir deðiþtirirler diye mi bekelemeliydi?
*Dükkanýmýzda mekanik serviste var.
- Sizin mekanik servisinizden hizmet almak zorunda mý?(Özellikle memnun kalmadýðýný düþündüðü bir servisten)
*Müþteri dükkandan aðzý kulaklarýnad ayrýldý. Adam heves edip gelmiþ. Yazýlýmýnýný yaptýrmýþ iþlerim çözüldü diye tabiki mutlu olacak. Ben daha yazýlým yaptýrmak için gelip yazýlým sonrasý derbeder halde arabasýný alýp giden görmedim :D (Dükkanda üzülüp mutsuz edecek ne olabilir. Dialog tarzý veya araca zarar verilmesi. Bunlarda pek görülen þeyler deðil)
*Hala ben 1 ay sonrada iade ettiðimde oldu diyorsunuz. O senin kiþisel tercihin müþterilerinin memnuniyetini saðlar. Ama -10 gün içinde iade etmediðin para, firma politikanýz. Herhangi bir bayinin bunu kendine düþüncesine göre deðiþtirmesi söz konusu olmamalý. M. Gazihan bir açýklama yapsýn herkes firmanýn görüþünü öðrensin. Yada siz yazýn Gazihan bu politikayý böyle uygulamamýzý söylüyor diye açýklama yapabilirsin.
*Suistimal etmek?
Sen web sitende reklamý yaparken koþulsuz yazýp reklam yapacaksýn. Müþteri gelince vermiyoruz. Kimin kakasý gelmiþ kim kimi suistimal ediyor bir daha düþünmek lazým.
Son açýklamalarla beraber bence durumu toparlamak yerine daha çok battýnýz.
SekoLive
04-04-2018, 06:58
bundan önceki yaptýðýnýz iþlerin iyiliði bu iþte yaptýðýnýz yanlýþý kapatmaz beyler.
adam parasýný istiyor sitenizde beyanda var hemen iade diye.
arkadaþýn parasýný verin iþ çözülsün
yaptýðýnýz açýklamalar firmanýzla hiç iþi olmamýþ hatta olmayacak insanlarý bile hakkýnýzda olumsuz fikir sahibi ediyor.
PiscocuK
04-04-2018, 07:14
Babam herzaman soyler
Verilen hak geri alinmaz
yasindamar
04-04-2018, 07:46
Arkadaþlar buraya konu acýldiktan sonra biz tamam iade edelim desek de zaten arkadaþ çoktan yazýlýmýmýzý sildirmiþ. Yani iade edilecek bi mal kalmamýþ ortada. O yüzden þu anda ne iade edilecek bi yazýlým var ne de para..
Bu arac icin degil genel konusayim yanlis anlasilmasin; bi musterinin yazilimi iade edilecekse, araba is yerine gelir, dosyasý okunur gönderilir. Dosya kontrol edilir, Yani bize ait mi degil mi diye, sonrasinda orjinal dosya merkezden gonderilir ve araca yüklenip parasi iade edilir.
Þu anki araç icin konusayým. Ben zaten basýndan beri arkadaþýn niyeti halis degil, kötü niyetli demistim. Bundan dolayi ve daha once soyledigim diger sebeplerden dolayi iade almayacagimi belirtmistim. SU ANDA ARACTA MEGACHIPS YAZILIM YOKTUR. Dolayýsiyla iade konuda da tamamen kapanmýþtýr.
Tahhautler gerektigi sekilde her zaman yerine getirildi ve getirilmeye devam edilecektir. Her zaman iyi musteei ile karsilasilmiyor malesef.
Hangi taahütler?
Olay ortaya çýkýnca web sitesinden kaldýrýlan taahütler mi?
Arkadaþlar buraya konu acýldiktan sonra biz tamam iade edelim desek de zaten arkadaþ çoktan yazýlýmýmýzý sildirmiþ. Yani iade edilecek bi mal kalmamýþ ortada. O yüzden þu anda ne iade edilecek bi yazýlým var ne de para..
Bu arac icin degil genel konusayim yanlis anlasilmasin; bi musterinin yazilimi iade edilecekse, araba is yerine gelir, dosyasý okunur gönderilir. Dosya kontrol edilir, Yani bize ait mi degil mi diye, sonrasinda orjinal dosya merkezden gonderilir ve araca yüklenip parasi iade edilir.
Þu anki araç icin konusayým. Ben zaten basýndan beri arkadaþýn niyeti halis degil, kötü niyetli demistim. Bundan dolayi ve daha once soyledigim diger sebeplerden dolayi iade almayacagimi belirtmistim. SU ANDA ARACTA MEGACHIPS YAZILIM YOKTUR. Dolayýsiyla iade konuda da tamamen kapanmýþtýr.
Bunu diyecektiniz zaten.
Araç gelince yazýlým bizim deðil diyip geri yollardýnýz
Nerede 10 gün "herhangi sebepten iade" hakký?
megachips, büyük büyük laflar eden 600 liralýk bir firmaymýþ demek. Çok iyi reklam yaptýnýz, aynen devam.
Her iki tarafta kendince haklý. 400 TL ya bile yazýlým yapýlýrken ben yurtdýþý kaynaklý araca özel programlarý tercih edip 700-750 tl yazýlým ücreti ödüyordum. Benimkisine enayilik diyor bazýlarý. Lakin oem yazýlýma dönmek ücretsiz ve tekrar ayný yazýlýmý attýrmakta ücretsiz. Üstelik 1 ay koþulsuz þartsýz ücret iadesi seçeneðide var. Ucuz etin yahnisi demeyeceðim yapýlan iþçiliðin içeriðini vs bilmiyorum. Ama bizim memlekette bu iþler sýkýntýlý. Geçmiþ olsun her iki tarafada.
Yasin Bey dünden beri yaptýðýnýz açýklamalar gerçekten çok saçma, kusura bakmayýn..
Size alýcý telefon etmiþ siz arabanda ki sorunlar yazýlým ile alakalý deðil,bu sebepten iade olmaz, sen bu iþten anlamýyorsun bir bilenle gel demiþsiniz. Olay burada bitiyor zaten. Gerisinin önemi yok. Yok sonradan þunu öðrendik bunu öðrendik falan.
Bakýn Web sitenizde kaldýrýlmadan önce þu yazýyordu: Test edebilirmiyim diye sorulmuþ ve Megachipste cevaben þunu demiþ:'' Size test etmeniz için 10 gün süre verilir. Bu süre içerisinde isterseniz iade edebilirsiniz''. Siz diyorsunuz ya yazdýklarýmý okumuyormusunuz diye; büyük harflerle yazayým TEST etmekten bahsediliyor. Siz öyle bir þey yok diyorsunuz. Caným sýkýldý diyenin iadesini almam diyorsunuz. Daha önce baþka bir örnekte verdiniz; adam yazýlým yaptýrýp akþam gazlamýþ ertesi gün gelmiþ iade etmek istedi yapmadým dediniz. Bakýn iþte bu TEST'e giriyor. Aldýðý ürünü nasýl test edecek insanlar. Rolantide gaz vererek mi?
Bence siz olayý anladýðýnýz halde baþka yerlere çekmeye çalýþýyorsunuz sürekli. Cep telefonu iadesi falan deðiþik örnekler veriyorsunuz. Biz ise verdiðiniz taahütten bahsediyoruz. Hani þu sitenizden apar topar kaldýrýlan!.
Genel ülke nüfusunu da iyi çözmüþsünüz bu arada. Maðdur edebiyatý çok tutar bu ülkede. Bu forumda zaten Megachips sevilmez,sürekli taþlanýr falan güzel taktik ama bu forum genel itibarýyla ülkenin geneline oranla daha bilinçli tüketicilerden oluþuyor. Sizin adýnýza üzgünüm ne yaptýðýnýz açýklamalar ne de insanlarýn sizin markanýza taþ atmak için yer armasý maalesef benim gözümde bahanelerden öte geçemiyor.
Sitede yazan "koþulsuz iade" ne demektir?
Koþulsuz kelimesinin TDK daki anlamý nedir? Senin algýndaki anlamý nedir? Ya kelimenin anlamýný bilmiyorsun ya da epey farklý anlýyorsun.
"Herhangi bir memnuniyetsizlik" sýnýrý nedir? Sadece senin vaat ettiklerinin gerçekleþmemesi midir herhangi kelimesinin anlamý
SekoLive
04-04-2018, 08:15
bakýn bu yazdýðýnýza siz ve taraftarýnýz dýþýnda biz sade kimseden taraf olmayan insanlar inanmadý. iade edicek mal kalmadýnýn peþine parayý da ilave etmiþsn
adam gidip baþkasýna sildirdiyse sizi ek zamandan kurtarmýþ bide bu açýdan bakýp avantajýnýzý görün.
AhmetKadir
04-04-2018, 08:15
Iade etmeme sebebinizi anliyorum. Kismen de sizi hakli goruyorum. Emeginize haksizlik yapildigini ve art niyetli bir iade oldugunu dusunuyorsunuz. Iade yapsaydiniz 600tl ye bu forumda ve internette 10 numara reklaminizi yapacaktiniz. Simdi bircok kisinin gozunde urkulen bir esnaf oldunuz.
Gecen gun led ampul aldim. Sorun cikarsa getir aliriz dedi esnaf. Ampul calisiyordu ancak duzgun fasilada yanmiyordu. Sanirim led oldugu icin az elektrik cektiginden kaynakli. Goturdum sorun bu iade etmek istiyorum dedim. Yok iade alamam yok baska mal al. Cebinden cikacak 60tl gozunde buyudu. Bir daha kapisini calmam iceri girmem arkadaslarimi da sokmam. Degmezdi bence 600tl icin de.
enesbeyter
04-04-2018, 08:29
Demekki neymiþ, konu açýlýnca gel kardeþim yazýlýmý silelim paran iade deseydin, ne 600tl dan olacaktýnýz nede bu kadar kötü reklamýnýz olmayacaktý
iþ iþten geçti biz alacaðýmýz mesajý aldýk:icon_tup:
M U R A T
04-04-2018, 08:31
Gerisi de önemli tabi. Bunlar telefonda olacak isler degil, gel kardesim konusalim dedik. Nasil bi iade bekliyosunuz siz? Telefondan sonra hesabina mi aktarilmaliydi? Kaldý ki yanimdan agzi kulaklarinda memnun ayrilan birinden bahsediyoruz. Duydugum kulagima gelen seylerin tamamini degerlendirerek konusuyorum, artniyetli davranýþ varsa ben kendimi enayi yerine koyduramam ki:) öyle iþ mi olur?
Firmanýn 6 yillik bayisiyim. 10 gun degil 1 ay sonra iadesini yaptigim musterim de var, firmadan iadesini almadan parasinin tamamini verdigim musterim de var. Gerektigi sekilde iþimin her turlu arkasinda durdum ve dururum. Ama iade sebebi olarak musterinin kakasýnýn gelmesini yada caným sýkýldý veya sebebi yok gibi seyleri de kabul edemeyiz.
iþte bu bölüm yanlýþ tüketici haklarýna göre bu durumlarda bile müþterinin iade talebi hakký var
Konuyu açan arkadaþ 28 Þubat 2018'de yazýlým yaptýrmýþ ve 05 Mart 2018'de yolda kaldýðýný, ayný gün içinde; yani hizmet alýmýn yapýldýðý 5. gün içinde, araca yazýlým atan bayiyi aradýðýný ve memnun kalmadýðýný, yazýlýmý eski hâline döndürüp ödediði paranýn iadesini istemiþ.
Öncelikle Tüketicinin Korunmasý Hakkýndaki Kanunun ilgili maddeleri þu þekildedir:
Cayma hakký
(1) Tüketici, sözleþmenin kurulduðu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai þart ödemeksizin sözleþmeden cayma hakkýna sahiptir.
(2) Cayma hakký süresi, hizmet ifasýna iliþkin sözleþmelerde sözleþmenin kurulduðu gün; mal teslimine iliþkin sözleþmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafýndan belirlenen üçüncü kiþinin malý teslim aldýðý gün baþlar. Ancak tüketici sözleþmenin kurulmasýndan malýn teslimine kadar olan süre içerisinde de cayma hakkýný kullanabilir.
Cayma hakkýnýn kullanýmý
(1) Cayma hakkýnýn kullanýldýðýna dair bildirimin cayma hakký süresi dolmadan, yazýlý olarak veya kalýcý veri saklayýcýsý ile satýcý veya saðlayýcýya yöneltilmesi yeterlidir.
Satýcý veya saðlayýcýnýn yükümlülükleri
(1) Satýcý veya saðlayýcý, 14 üncü maddede yer alan sözleþmeler hariç olmak üzere, cayma süresi içerisinde sözleþmeye konu mal veya hizmet karþýlýðýnda tüketiciden herhangi bir isim altýnda ödeme yapmasýný veya tüketiciyi borç altýna sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez. Bu yasaða raðmen tüketiciden herhangi bir bedel alýnmasý durumunda, alýnan bedel tüketiciye derhal iade edilir. Ayrýca tüketiciyi borç altýna sokan her türlü belge tüketici yönünden geçersizdir.
Þu durumda mal/hizmet alýmý yapan Corsa sahibi arkadaþ yasal süresi içinde seni aramýþ. Cayma hakkýný kullandýðýný HTS kayýtlarýný çýkarttýrýp, seni aradýðýný belgelemek suretiyle ve burada açtýðý konu ile de kanýtlayabilir.
Senin sitende 10 gün içinde yazsa da yazmasa da, hizmet alýp MEMNUN KALMAYAN KONU SAHÝBÝ arkadaþ YASAL SÜRESÝ ÝÇÝNDE sana bu durumu bildirmiþ.
Senin bu saatten sonra yapman gereken þey; inatlaþmak yerine, üslup vs öne sürmek yerine, hemen seni aradýðý gün aracýný dükkanýna çaðýrýp öncelikle aracý inceleyip, onarým vb yoluna gitmeyi teklif edip; kabul edilmemesi hâlinde ücret iadesini yapmaktý.
Müþteri YASAL SÜRESÝ içinde herhangi bir sebep GÖSTERMEKSÝZÝN CAYMA HAKKINA sahiptir.
Ona bu hakký sitenizde yazan madde deðil; kanun veriyor.
Ek olarak; sitenizde de "10 gün" gibi iddialý bir ibare kullandýysanýz eðer bayi/firma olarak, kanundan daha da etkin/hýzlý bir þekilde müþterinin memnuniyetsizliðini gidermeyi taahhüt etmiþsiniz demektir. Sýrf bu sebepten ücret iadesi yine YAPILMAK ZORUNDA.
Sizi 5. günde; KANUNUN KENDÝSÝNE VERDÝÐÝ YASAL SÜRE ÝÇÝNDE ve FÝRMANIZIN VERDÝÐÝ TAAHHÜT SÜRESÝ OLAN 10 GÜNLÜK SÜRE içinde size ulaþmýþ.
Ödemek zorundasýnýz.
Adam arzuhalciye gidip bir dilekçe yazdýrýp THH'ye baþvursa, THH zaten bu paranýn iadesine karar verir. Ýade edilmemesi için hiçbir geçerli sebep yok.
Yýllar evvel forumdan birisine cam vizörü satmýþtým, param geldi, kargo gitti. Alýcý arkadaþ "bu istediðim gibi deðilmiþ" dedi. Gönder dedim, geldi, parasýný aynen iade ettim. O vizörler de hâlâ durur. Adýmýn çýkmasýndan iyidir.
Burada konuyu lehinize çevirebilecekken hem kendinizi, hem de bayisi olduðunuz firmayý daha da kötü bir duruma sokuyorsunuz.
Sen kimsin de bu kadar kesin konuþuyorsun dersen de; Avukatým. Konu sahibi haklý. Haklý olmasýnýn sebebi de sizin internet sitenizde yazan taahhüt falan deðil; DEVLETÝN KOYDUÐU KANUN GEREÐÝNCE HAKLI.
Yasal yollara baþvurup baþvurmamak ona kalmýþ.
Selametle.
ufuksaracci
04-04-2018, 08:37
Acaba þu konu yüzünden firma kaç tane müþteri kaybetti?
Bu da demek oluyor ki yazýlým düzgün çalýþýyorsa yapýlan iþten cayma hakký tanýmýyorum müþteriye , sonuçta ben iþimi düzgün yaptým neden para iadesi yapayým.Ama gel gör ki sitede vaat edilen iade koþullarý böyle demiyor koþulsuz bi iadeden bahsediliyor ki zaten yazýlýmýn ayýplý olmasý durumunda iade sürecini tartýþmak hepten ayýp olur.
Bizde tüketici karþý tarafta yer almadýðý için genelde konuþmasý kolay oluyor,müþteri hep haklýdýr zihniyeti bu iþlere yol açýyor, hiçbir konu veya iþte bir taraf tamamen haklý yada haksýz olamaz.
600tl kimine göre ciddi bir rakam olabilir ancak araba piyasasýnda 600tl büyük bir meblað deðil. Ben inanýyorum ki Mehmet Gazihan ýn durumdan haberi olsa çoktan bu maduriyet giderilirdi. Kolay deðil sýfýrdan bir firma kurup büyütüp seçilir tercih edilir bir marka yapmak. Ancak þubeler verildiðinde ve ayný kalitede hizmet alýnamayýnca marka deðeri bir anda yerle bir olur. Durum artýk iþ yapmak deðil, resmen kopyala yapýþtýr hazýr yazýlýmlar ile kolaydan arabasýný hýzlandýrmak isteyen genç arkadaþlarýn cebindeki 600tl yi alýp dehleme politikasýna dönüþmüþ. Bu tarz iþleri bu duruma getiren firma var ise kapýsýndan geçmem, hiçbir eþimi dostumu da geçirtmem.
600tl kimine göre ciddi bir rakam olabilir ancak araba piyasasýnda 600tl büyük bir meblað deðil. Ben inanýyorum ki Mehmet Gazihan ýn durumdan haberi olsa çoktan bu maduriyet giderilirdi. Kolay deðil sýfýrdan bir firma kurup büyütüp seçilir tercih edilir bir marka yapmak. Ancak þubeler verildiðinde ve ayný kalitede hizmet alýnamayýnca marka deðeri bir anda yerle bir olur. Durum artýk iþ yapmak deðil, resmen kopyala yapýþtýr hazýr yazýlýmlar ile kolaydan arabasýný hýzlandýrmak isteyen genç arkadaþlarýn cebindeki 600tl yi alýp dehleme politikasýna dönüþmüþ. Bu tarz iþleri bu duruma getiren firma var ise kapýsýndan geçmem, hiçbir eþimi dostumu da geçirtmem.
Haberi var, konuyu okudu..
Hatta bayi kendisi haber vermiþ Mehmet'e.
þu yazýdan nasýl bir esnaf olduðunuz anlaþýlýyor zaten. sizinle iþ yapacak arkadaþlara þans diliyorum. Adam bir ömür sizi mi bekleyecek. Parayý vermiyorum demiþsiniz, uðraþmýþ alamamýþ, gitmiþ baþka yere yaptýrmýþ. Zaten vermeyeceðinizi söylediðiniz bir para için gelmiþ "baþka yerde yazýlým yapýlmýþ zaten artýk veremem" diyorusunuz. çok güzel kurtuldunuz bu iþten tebrik ediyorum sizi.
yasindamar
04-04-2018, 08:54
Sitede yazan "koþulsuz iade" ne demektir?
Koþulsuz kelimesinin TDK daki anlamý nedir? Senin algýndaki anlamý nedir? Ya kelimenin anlamýný bilmiyorsun ya da epey farklý anlýyorsun.
"Herhangi bir memnuniyetsizlik" sýnýrý nedir? Sadece senin vaat ettiklerinin gerçekleþmemesi midir herhangi kelimesinin anlamý
Evrenoz bey koþulsuz iade diye bisey hic yazmadi belki yanlýþ hatýrladýnýz. Herhangi bir memnuniyetsizlik kelimesinin sýnýrý elbette yapýlan iþ kapsamýnda olur. Yapýlan iþ harici alakasi olmayan baska seyleri de dahil etmek dogru olmaz.
Zaten arkadaþ isyerimize cagirildi, gel konusalim denildi. Kendisi gelmedi ki. Gelse, belki bu tatsizlik da duzelecekti. Ýade islemi zaten telefondan hesaba olmaz.
Ayrýca Ýade edeceginiz herhangi bir malý korumanýz gerekir dimi? Geri getirip eksiksiz vermeniz lazim gelir. Þu an ortada mal yok, çöp olmuþ gitmiþ. Yani arkadaþýn niyetini anlamak cok zor olmasa gerek.
Söyleyeceklerim bu kadar. Saglicakla kalýn
Mehmeti de tanýmam etmem, ortak tanýdýklardan duyduðum kadarý ile yazdým bunlarý. Birde dediðim gibi insanýn senelerce uðraþýp yaptýðý bir markayý bu kadar kolay kirlenmesine izin vermemesi gerektiði düþüncesinden yola çýktým. Ancak tabi olayýn nasýl aktarýldýðý vs. çok önemli ama bana göre o-þu-bu falan filan kesinlikle bir bahaneleri olamaz, ödenir deniyorsa ödenecek o para geri. Ödenmez ise, sonuç ortada belki hiç deðilse gidecek 100 kiþiden oldular.
Evrenoz bey koþulsuz iade diye bisey hic yazmadi belki yanlýþ hatýrladýnýz. Herhangi bir memnuniyetsizlik kelimesinin sýnýrý elbette yapýlan iþ kapsamýnda olur. Yapýlan iþ harici alakasi olmayan baska seyleri de dahil etmek dogru olmaz.
Zaten arkadaþ isyerimize cagirildi, gel konusalim denildi. Kendisi gelmedi ki. Gelse, belki bu tatsizlik da duzelecekti. Ýade islemi zaten telefondan hesaba olmaz.
Ayrýca Ýade edeceginiz herhangi bir malý korumanýz gerekir dimi? Geri getirip eksiksiz vermeniz lazim gelir. Þu an ortada mal yok, çöp olmuþ gitmiþ. Yani arkadaþýn niyetini anlamak cok zor olmasa gerek.
''Herhangi bir memnuniyetsizlik'' kavramý sizin keyfinize göre deðiþen bi kavram deðil ki. Gayet net. Müþteri memnun deðilim dedikten sonra olay bitmiþtir. Ötesi berisi, sýnýrý yok yani.
Firma sahibi baktý altýndan kalkamýyor, kuzu kuzu kaldýrdýlar o ibareyi. Çünkü görüldüðü üzere iade yok, üzerine yatma var.
* Arkadaþýn sonradan yazýlýmý sildirmesi sizin þansýnýz olabilirdi. Tabii ilk tel görüþmesinden sonra ''Tamam gel silip paraný verelim'' diyebilseydiniz.
CorsaMer
Konuyu açan arkadaþ nerede?
3 gündür foruma uðramýyor, diðer üyeler onu savunuyor.
yasindamar
Önerim, 10 gün koþulsuz iade hakký yerine, yazýlým sonrasý ödeme 10 gün sonra alýnýr diye çevirin o maddeyi bence.
nikimyok
04-04-2018, 09:23
baþlýktaki ifade çok doðru; rezillik.
Koþulsuz kelimesini yanlýþ hatýrlamýþ olabilirim. Lâkin devamýnda gelen "herhangi bir memnuniyetsizlik" ibaresi açýkça her þeyi kapsýyor. Yani dediðin gibi, "kakam geldi, memnun deðilim" bile denebilir. Burada seni zor durumda býrakan haksýz olman deðil, sitenin sayfasýnda yazan bu ibare. Zira zaten konu baþýnda, bu ibarenin varlýðý ortaya çýkmadan da seni haklý bulmuþtum. Ancak bu ibarenin varlýðý ortaya çýkýnca, müþteri haklý duruma geçiyor.
Herhangi bir memnuniyetsizlik ibaresinin sýnýrý yapýlan iþ kapsamýnda elbet. Turbom kýrýldý, parasýný ver dese kabul edilmez. Ama memnun deðilim, yazýlýmýn parasýný ver diyebilir.
Ýþ yerine çaðrýldý, gel konuþalým kýsmýný samimi bulmadým. Ýlk andan beri parayý iade etmeyeceðini yazýyorsun, telefonda da "iþ yerime gel, iade alalým" demediðin ortada. Desen, iade alacaðýný belirten bir ibare kullansan zaten haklý olurdun ve konu da buraya taþýnmazdý. Açýkçasý iþ yerine davet ettiðinde iade almayý düþündüðünü zannetmiyorum.
Telefondan iade tabiki olmaz, ama yukarýda da dediðim gibi iade alacaðýný telefonda söylemiþ olsan zaten gelirdi müþteri. Ýade alacaðýný söylemene raðmen gelmese, yine haklý olurdun.
Þu anda ortada mal yok, haklýsýn. Yani þu saatten sonra geçmiþ ola. Lâkin bu durum senin vaktinde iadeyi kabul etmediðin gerçeðini deðiþtirmiyor. Açýkçasý benim bir yazýlým ihtiyacým olsa ve iade konusuna önem versem bu olaydan sonra tercih etmem firmaný.
ahmet3425
04-04-2018, 10:24
Arkadaþlar kaç gündür yazýyor, çiziyorsunuz, iyi yoruma da eyvAllah kötü yoruma da eyvAllah.
Web Sitemizdeki iade meselesini bu denli suistimal ettiginiz icin, “kakam geldi desem iade almak zorundasýnýz” þekline dönüstürdügünüz icin de ayrýca sagolun.
Ben en baþýnda ne dediysem halen onu söylüyorum. Arkadaþ Masum bir iade istemedi. Altýndaki sebepler cok farkliydi. Arac yazilimlanirken tum kronik sorunlari ve olabilecek seyler soylendi, kmse bana musteri uyarilmadi demesin.
“Gel ben sana esnaflik nasil olur gosteririm” diye bi kelime kullanmadim. ESNAFLIGI BANA SEN ÖGRETEMEZSÝN” dedim
Arkadaþ Maddi hasar baþlýklý konu actý, ama yazýlim kaynaklý bir hasarý hic olmadi. Cogu arkadaþ Megachipse atýp tutmayý seviyor, beni tanimiyorsunuz ama ayni þeyi bana da yapiyorsunuz. Sorun yok özgürsünüz.
Ýade edilecek bi durum yok demistim. Gitti zaten istedigi yerde programini attirdi. Masrafini da benden karsilamak istedi ama olmadý. Dedigim gibi kendi hakkýmý da musteri hakkini da korurum. Ne kendi hakkimi yediririm, ne de hak yerim. Selametle kalýn.
hocam sen basýndan beri sergilediðin bu tavýrla anca dukkanýn onunden gecen tabelaný goren adama yazýlým yaparsýn sana yakýsan mevzularý buralara getirmeden adamla telefonda konustugunda gel kardesim yazýlýmýný orjinale dondurelim ucretinide iade edelim demen gerekirdi. bu megachipsin ilk vukatý deðil eminim son vukatýda olmayacak kafa yapýnýzý degistirmeniz gerek.
Normalde boyle konulara hýc yazmak ýstemýyorum ama bende býrseyler yazacagým. Onceden soylýyým hýc kýmseyý tanýmam etmem kýmsenýnde tarafýný tutmuyorum.
Ilk msjlardan býrkac cumle cýkarttým. Musterýye 'ÝSTERSEN YAZILIMINI SÝLERÝM AMA CORSADA ÜCRET ÝADESÝ YOK' SEN ANLAMIYORSUN BU ÝÞLERDEN BÝLEN BÝRÝYLE GEL denýlmýs. Bunlarýn uzerýne de fýrma sýtesýnde memnunýyetsýzlýk durumunda paranýz ýade edýlýr yazýlýyken 'Ben 1.7 corsa icin bu sartlari saglayamiyorum malesef' denýlmýs.
'Yazilim kaynakli her sorunun arkasinda durulur. Durduk ve durmaya da devam ederiz.' denýlmýs. Sen býr yazýlým fýrmasýsýn tabýký yaptýgýn yazýlým kaynaklý sorunun arkasýnda durman gerekýr. Bu kadar yazýlýp cýzýlmesýnden sonra acýkcasý yazýlýmdan dolayý araba motor kýrsa araban býlmemkac km de ne oldugu bellý degýl nasýl kullanýldýgý bellý degýl vs denýlýp kesýnlýkle býzle alakalý degýl dýyýp kestýrýp atýlacak.
Tamam fýrma olarak kendýný koruman gerekýyor yoksa býr adým ýlerý gýdemezsýn. Bence býraz alttan alýp arabaný alalým buraya bakalým neyý var neyý yok vs gýbý musterýyý ýkna etme cabasýnda olmalýydýn.
Adam 'býgturbo yapacak o yuzden parayý kýsma pesýnde o yuzden ýstýyor' denýlmýs. Snrasýnda tamam arabasýna ýstedýgýný yaptýrabýlýr bený ýlgýlendýrmez denýldý herhangý býr lafým yok. Ama bunun konu býle olmamasý gerekýrdý.
'Yazýlýmýný zaten sýldýrmýs neyýn parasýný ýstýyor' denýlmýs. Ben gercekten anlamýyorum. Adam memnun degýlým ýade ýstýyorum dýye 5. gun aramýs mý aramýs. Telefonda yazýlýmý sýlerým ama corsada ucret ýadesý yok denýlmýs mý denýlmýs. Adam 25. gun buraya konu acmýs ve ýade alamýyorum demýs. Konu ýade almakla alakalý mý acýldý yoksa marka kotulemek maksadýyla mý acýldý onu býlemem. Ama adam 25 gun zaten ýade ýcýn beklemýs. Iade edýlmedýgýný veya edýlmeyecegýný anladýgýnda da baska býr yerde yazýlýmýný sýldýrmesý neden bu kadar abes gelýyor. Adam demekký yazýlýmdan memnun degýl. Sonucta bu yazýlýmý aradýgý ve olumsuz cevap aldýgý gun sýldýrmemýs.
Corsa sahýbýnýn yapmasý gereken nasýl yazýlým ýcýn kýramayacagý býrýyle gýttýyse yýne ayný kýsýyle gýdýp yazýlýmý sýldýrýp ucretýný almalýydý. Nasýlsa kýrýlamayacak býrýsý aracý oldugu ýcýn yazýlým atýldý yýne aracý oldugunda ucretý odenýrdý heralde.
Ayrýca býrsey dýkkatýmý cektý býrkac kere 'arabanýn gorunen kmsý 230k' dedýnýz. Yakýsmaz. Elde belge olmadýgý surece km dusurulmus ýmasý yaratmak kýmseye yakýsmaz.
Yanlýsým olduysa affola.
"Ýade talebinizi inceleriz , bakarýz bir art niyet yok ise yazýlým da bizim ise hemen iade ederiz. Fakat; art niyet var beðenmiyorum diyip, rakip firmaya mý gitmek istiyorsunuz. Hop ! Öyle bir Dünya yok, teþekkürler iyi günler"
Benim bu konudan anladýðým buydu. Güzel esnaflýk dersi, not alayým.
Konuyu açan arkadaþ 28 Þubat 2018'de yazýlým yaptýrmýþ ve 05 Mart 2018'de yolda kaldýðýný, ayný gün içinde; yani hizmet alýmýn yapýldýðý 5. gün içinde, araca yazýlým atan bayiyi aradýðýný ve memnun kalmadýðýný, yazýlýmý eski hâline döndürüp ödediði paranýn iadesini istemiþ.
Öncelikle Tüketicinin Korunmasý Hakkýndaki Kanunun ilgili maddeleri þu þekildedir:
Þu durumda mal/hizmet alýmý yapan Corsa sahibi arkadaþ yasal süresi içinde seni aramýþ. Cayma hakkýný kullandýðýný HTS kayýtlarýný çýkarttýrýp, seni aradýðýný belgelemek suretiyle ve burada açtýðý konu ile de kanýtlayabilir.
Senin sitende 10 gün içinde yazsa da yazmasa da, hizmet alýp MEMNUN KALMAYAN KONU SAHÝBÝ arkadaþ YASAL SÜRESÝ ÝÇÝNDE sana bu durumu bildirmiþ.
Senin bu saatten sonra yapman gereken þey; inatlaþmak yerine, üslup vs öne sürmek yerine, hemen seni aradýðý gün aracýný dükkanýna çaðýrýp öncelikle aracý inceleyip, onarým vb yoluna gitmeyi teklif edip; kabul edilmemesi hâlinde ücret iadesini yapmaktý.
Müþteri YASAL SÜRESÝ içinde herhangi bir sebep GÖSTERMEKSÝZÝN CAYMA HAKKINA sahiptir.
Ek olarak; sitenizde de "10 gün" gibi iddialý bir ibare kullandýysanýz eðer bayi/firma olarak, kanundan daha da etkin/hýzlý bir þekilde müþterinin memnuniyetsizliðini gidermeyi taahhüt etmiþsiniz demektir. Sýrf bu sebepten ücret iadesi yine YAPILMAK ZORUNDA.
Sizi 5. günde; KANUNUN KENDÝSÝNE VERDÝÐÝ YASAL SÜRE ÝÇÝNDE ve FÝRMANIZIN VERDÝÐÝ TAAHHÜT SÜRESÝ OLAN 10 GÜNLÜK SÜRE içinde size ulaþmýþ.
Ödemek zorundasýnýz.
Adam arzuhalciye gidip bir dilekçe yazdýrýp THH'ye baþvursa, THH zaten bu paranýn iadesine karar verir. Ýade edilmemesi için hiçbir geçerli sebep yok.
Yýllar evvel forumdan birisine cam vizörü satmýþtým, param geldi, kargo gitti. Alýcý arkadaþ "bu istediðim gibi deðilmiþ" dedi. Gönder dedim, geldi, parasýný aynen iade ettim. O vizörler de hâlâ durur. Adýmýn çýkmasýndan iyidir.
Burada konuyu lehinize çevirebilecekken hem kendinizi, hem de bayisi olduðunuz firmayý daha da kötü bir duruma sokuyorsunuz.
Sen kimsin de bu kadar kesin konuþuyorsun dersen de; Avukatým. Konu sahibi haklý. Haklý olmasýnýn sebebi de sizin internet sitenizde yazan taahhüt falan deðil; DEVLETÝN KOYDUÐU KANUN GEREÐÝNCE HAKLI.
Selametle.
Usta THH raportörü olarak birde ilavede bulunayým. Ayrýca ispat yükümlülüðü daime firmaya aittir. Sitesinde yazmýþ yazmamýþ telefonda öyle demiþ böyle demiþ gibi bir bahane yok. Dediðiniz gibi Tüketici Hukukunda Cayma Süresi içerisinde sebep göstermeksizin iade edebilir ve ödediði ücretin tamamýný geri alabilir.
SekoLive
04-04-2018, 10:57
konu reisin haberi olsa mtv bu kadar zamlanmazdýya döndü :D
müþterinin aðzýndan çýkan memnun deðilim lafý iade için yeterli olmalýydý. bence firma olarak çok kötü bir politika izlediniz. adamýn arabasýný kmsinin düþürüldüðünü ima edip, yalancýlýða kadar etmediginiz laf kalmadý. umarým bir daha böyle bir tavýr edinmezsiniz. sizin ile ticaret yapýcak insanlara sabýr diliyorum.
bir 600tl kaç 600tl lere mal oldu.Ýade hakký var diyorsanýz hiç bir sebebiniz olmamalý.
"Yazýlým sildirilmiþ iade edecek birþey kalmamýþ" bu kadar saçma bir söz olamaz. Ýadesi istenen yazýlým sizin geri aldýktan sonra rafýna koyup satacaðýnýz fiili bir ürün deðil. Dolayýsýyla adamý çaðýrýr bakarsýnýz, araçta sizin yazýlýmýnýz yoksa iadesini yaparsýnýz. Sonuç olarak adam yazýlýmý sildirmiþ, ve sizin yaptýðýnýz yazýlýmý kullanmýyor, sizin çalýþmanýzdan herhangi bir fayda saðlamýyor.
"Yazýlým sildirilmiþ iade edecek birþey kalmamýþ" bu kadar saçma bir söz olamaz. Ýadesi istenen yazýlým sizin geri aldýktan sonra rafýna koyup satacaðýnýz fiili bir ürün deðil. Dolayýsýyla adamý çaðýrýr bakarsýnýz, araçta sizin yazýlýmýnýz yoksa iadesini yaparsýnýz. Sonuç olarak adam yazýlýmý sildirmiþ, ve sizin yaptýðýnýz yazýlýmý kullanmýyor, sizin çalýþmanýzdan herhangi bir fayda saðlamýyor.
Çok yanlýþ bir düþünce.
Peki; benim websitesi yaptýðým bir firma iade istedi, iadesini yaptým yazdýðým kodlarý, dosyalarý geri istedim. Fakat sunucusundan benim emek verip yazdýðým tasarýmlarýmý, kodlarýmý silmiþ.
Rafa koyup satacaðým bir fiili bir ürün olmadýðý için benim günlerimi, haftalarýmý verdiðim iþim, projem.. bir anda çöpe gitti. Her hangi bir fayda saðlamýyor. O halde benim iade ettiðim para bana kaçmýyor mu ?
Ben ne yapacaðým ?
Çok yanlýþ bir düþünce.
Peki; benim websitesi yaptýðým bir firma iade istedi, iadesini yaptým yazdýðým kodlarý, dosyalarý geri istedim. Fakat sunucusundan benim emek verip yazdýðým tasarýmlarýmý, kodlarýmý silmiþ.
Rafa koyup satacaðým bir fiili bir ürün olmadýðý için benim günlerimi, haftalarýmý verdiðim iþim, projem.. bir anda çöpe gitti. Her hangi bir fayda saðlamýyor. O halde benim iade ettiðim para bana kaçmýyor mu ?
Ben ne yapacaðým ?
siz 10 gün iade hakký mý veriyorsunuz?
yoksa 2 ya da 3 düzeltme hakký mý veriyorsunuz?
sizin taahhütünüze baðlý
10 gün iade hakký veriyorsanýz aynen dediðiniz gibi olur
rebelh
Ben hiç bir þekilde iade hakký vermiyorum, benim yaptýðým iþte benden kaynaklý bir problem oluþmayacaðýný biliyorum. Müþteri kaynaklý problemleri de bilgim var ise çözüyorum. Ücret almýyorum.
Benim tasarýmlarým ve yaptýðým iþi önceden görme gibi bir durum söz konusu olduðu için müþteri ile mutabýk olmadýðýmýz yerlerde mutabýk olana kadar tasarýmsal, yazýlýmsal deðiþimler yapýyorum.
Arkadaþýn, abinin dediði kullandýðý kelimeye örnek olarak verdim;
" Sonuç olarak adam yazýlýmý sildirmiþ, ve sizin yaptýðýnýz yazýlýmý kullanmýyor, sizin çalýþmanýzdan herhangi bir fayda saðlamýyor."
Ýade hakký sunduðum taktir de müþteri haklý olacak fakat "elle tutulur bir ürün satmayan" bizler maðdur olacak biliyorum.
KingoAtmo
04-04-2018, 12:47
TDK daki esnaf tanýmýný okuyunca , chipci arkadaþa hak verdim
tr_select
04-04-2018, 12:47
Evimin hemen dibindeki bu firmayla iþim olmaz mesela. Aha bir müþteriniz gitti bile.
rebelh
Ben hiç bir þekilde iade hakký vermiyorum, benim yaptýðým iþte benden kaynaklý bir problem oluþmayacaðýný biliyorum. Müþteri kaynaklý problemleri de bilgim var ise çözüyorum. Ücret almýyorum.
Benim tasarýmlarým ve yaptýðým iþi önceden görme gibi bir durum söz konusu olduðu için müþteri ile mutabýk olmadýðýmýz yerlerde mutabýk olana kadar tasarýmsal, yazýlýmsal deðiþimler yapýyorum.
Ýade hakký sunduðum taktir de müþteri haklý olacak fakat "elle tutulur bir ürün satmayan" bizler maðdur olacak biliyorum.
siz iade hakký vermiyorsanýz sizinle iþ yapan kiþiler bunu bilerek iþ yapýyorlarýdýr dolayýsýyla bir maðduriyet çýkma ihtimali yok
eðer yazýlýmý sildirdiðinden bahsediyorsanýz bu iddaayý ortaya atan kiþi yazýlýmý ne zaman sildirdiðini söylemiyor
bir kaç yorumda þu var "konu açýldýðýnda gel kardeþim yazýlýmýný siliim paraný veriim deseniz haklý çýkardýnýz" demiþler
hayýr yine haklý çýkamazdý firma
adam 5. gün aramýþ red cevabý almýþ
firma 10 gün iade hakkýný adamýn arabasýný kötüleyerek reddetmiþ
ve iade etmeyeceðini üstüne basa basa söylemiþ
bu adam yazýlýmý 15. gün sildirip yine iade istemekte haklý
çünkü burada sýkýntý 5. gün iade etmeyeceðinin net bir þekilde belirtilmiþ olmasý
15. gün yazýlýmý sildirmenin firmayý haklý çýkaracak bir önemi yok
firma 5. gün yazýlýmý silip parasýný verecekti
ya da iade hakký tanýmayacaktý
firmada çok iyi biliyor ki iade hakký tanýmasa müþteri kaybecek
bunu sitesine koyuyor ama iþ iadeye geldiðinde iade etmemek için üsluptan girip aracýn marka modelinden kmsinden çýkýyor
free-hifi
04-04-2018, 12:57
TDK daki esnaf tanýmýný okuyunca , chipci arkadaþa hak verdim
Sayende 2 numaralý metni ezberlensin :))
Her firmanýn iade þartý farklýdýr Yasin bey,sizin yaptýðýnýz hepsini ayný kefeye koymaktýr.Sebebini kendi aðzýnla söylüyorsun iþte ama anlamamýþsýn.Sizin iade þartlarýnýz ile örnek verdiðiniz firmalarýn iade þartlarý bir deðil.
CorsaMer
04-04-2018, 13:38
Öncelikle þehirler arasý yolculuðum nedeniyle yazamadým kusura bakmayýn yazýlanlarý okudum anladým ki ben ortalýkta görünmeyince yasin bey çýkmýþ deliðinden yazýlar yazmaya baþlamýþ ben iadeyi 5 mart günü istedim red cevabýný çok aðýr bir þekilde aldým zaten araç bozuldu daha sonra yapýldý adanada mgremaps ta yaptýrdýðým ismi kendisi çok iyi bilir arabanýn sorunu haloldu 2 tane yeni sensör aldýk adanada arabanýn elektrik tesisatýný daha 1 hafta olmadý yapalý bilgisayara baðlandýðýnda haberleþme hatasý verdiði için sorup öðrenebilirsin kimseden biþey saklamam ben senin gibi ayrýca burda corsaya keyfi iade yapmýyorum diiyip oklarý üzerine çeken sensin bana en ufak bir bilgilendirme yada uyarýda bulunmadýn yazýlýmý yaparken ben seni arayýp iade istedim ve sen bana inatla yazýlýmla ilgili deðil diyip üzerine tehtidler hakaretler edip konuþþtun ben sana en ufak bir terbiyesizlik yapmadým sabahtan beri polo ile uðraþtýðýný benle uðraþamayacaðýný söyledin hani diyorsun ya mehmet gazihan a ben gösterdim konuyu diye oda yalan ben herþeyi biliyorum sen merak etme insanlarýn gözünü boyamaya çalýþma ben senin yanýna geldim sen bana 600 tl yazýlým dedin ben sana 1 tl bile pazarlýk etmeden paþa paþa verdim o parayý bana demedin corsaya atmýyorum arkadaþ aracýlýðý için geldin attým diye lafý kývýrma o yüzden benim en yakýn arkadaþýmý arýyýp BENÝM EKMEÐÝMLE OYNARSA BENDE ONUNKÝYLE OYNARIM diyerekde nasýl bir amaca ulaþmaya çalýþtýðýný anlayabilmiþ deðilim bu olayda para verip maðdur olmama raðmen senin hala sevimli ve masum kedi oyunlarýný da anlayabilmiþ deðilim üstüne üstlük yetmezmiþ gibi MEGACHÝPS in sitesindeki sýkça sorulan sorular kýsmýný kapatacak kadarda ucuz bir firmaymýþsýnýz ben esnaflýðý bilmeyen sadece mersin megachips sanardým ama meðerse tamamý rezilmiþ bu saatten sonra 600 lirayý geçti iþ zaten ben bu konuyu kapatsam bile insanlar neyin ne olduðunu gördü o yüzden içim rahat
rebeloghy
04-04-2018, 13:41
rebelh
Sizinki gibi elle tutulur ürün olmayan konuda maðdur olacaksýnýz diye bir kesinlik yok bence, yazýlým firmasý araç üzerine yaptýðý yazýlým dosyasýný bir veri tabanýna kaydedip saklýyor olmalý diye düþünüyorum. Hem orijinal yazýlýmý hem de yapýlan yazýlýmý saklanýr bence.
Siz de ayný þekilde yaptýðýnýz tasarým vs dosyalarý kendinize yedeklersiniz arþivinizde bulunmasý için, sitesinden silse dahi müþteriniz sizin dosyanýz sizde kalmýþ olur.
Yazýlým-tasarým gibi ürünlerde satýcý maðdur olacak diye bir durum yok bu þekilde düþünürsek ?
Öncelikle şehirler arası yolculuğum nedeniyle yazamadım kusura bakmayın yazılanları okudum anladım ki ben ortalıkta görünmeyince yasin bey çıkmış deliğinden yazılar yazmaya başlamış ben iadeyi 5 mart günü istedim red cevabını çok ağır bir şekilde aldım zaten araç bozuldu daha sonra yapıldı adanada mgremaps ta yaptırdığım ismi kendisi çok iyi bilir arabanın sorunu haloldu 2 tane yeni sensör aldık adanada arabanın elektrik tesisatını daha 1 hafta olmadı yapalı bilgisayara bağlandığında haberleşme hatası verdiği için sorup öğrenebilirsin kimseden bişey saklamam ben senin gibi ayrıca burda corsaya keyfi iade yapmıyorum diiyip okları üzerine çeken sensin bana en ufak bir bilgilendirme yada uyarıda bulunmadın yazılımı yaparken ben seni arayıp iade istedim ve sen bana inatla yazılımla ilgili değil diyip üzerine tehtidler hakaretler edip konuşştun ben sana en ufak bir terbiyesizlik yapmadım sabahtan beri polo ile uğraştığını benle uğraşamayacağını söyledin hani diyorsun ya mehmet gazihan a ben gösterdim konuyu diye oda yalan ben herşeyi biliyorum sen merak etme insanların gözünü boyamaya çalışma ben senin yanına geldim sen bana 600 tl yazılım dedin ben sana 1 tl bile pazarlık etmeden paşa paşa verdim o parayı bana demedin corsaya atmıyorum arkadaş aracılığı için geldin attım diye lafı kıvırma o yüzden benim en yakın arkadaşımı arıyıp BENİM EKMEĞİMLE OYNARSA BENDE ONUNKİYLE OYNARIM diyerekde nasıl bir amaca ulaşmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim bu olayda para verip mağdur olmama rağmen senin hala sevimli ve masum kedi oyunlarını da anlayabilmiş değilim üstüne üstlük yetmezmiş gibi MEGACHİPS in sitesindeki sıkça sorulan sorular kısmını kapatacak kadarda ucuz bir firmaymışsınız ben esnaflığı bilmeyen sadece mersin megachips sanardım ama meğerse tamamı rezilmiş bu saatten sonra 600 lirayı geçti iş zaten ben bu konuyu kapatsam bile insanlar neyin ne olduğunu gördü o yüzden içim rahat
Düzelttim.
Öncelikle þehirler arasý yolculuðum nedeniyle yazamadým kusura bakmayýn yazýlanlarý okudum anladým ki ben ortalýkta görünmeyince yasin bey çýkmýþ deliðinden yazýlar yazmaya baþlamýþ ben iadeyi 5 mart günü istedim red cevabýný çok aðýr bir þekilde aldým zaten araç bozuldu daha sonra yapýldý adanada mgremaps ta yaptýrdýðým ismi kendisi çok iyi bilir arabanýn sorunu haloldu 2 tane yeni sensör aldýk adanada arabanýn elektrik tesisatýný daha 1 hafta olmadý yapalý bilgisayara baðlandýðýnda haberleþme hatasý verdiði için sorup öðrenebilirsin kimseden biþey saklamam ben senin gibi ayrýca burda corsaya keyfi iade yapmýyorum diiyip oklarý üzerine çeken sensin bana en ufak bir bilgilendirme yada uyarýda bulunmadýn yazýlýmý yaparken ben seni arayýp iade istedim ve sen bana inatla yazýlýmla ilgili deðil diyip üzerine tehtidler hakaretler edip konuþþtun ben sana en ufak bir terbiyesizlik yapmadým sabahtan beri polo ile uðraþtýðýný benle uðraþamayacaðýný söyledin hani diyorsun ya mehmet gazihan a ben gösterdim konuyu diye oda yalan ben herþeyi biliyorum sen merak etme insanlarýn gözünü boyamaya çalýþma ben senin yanýna geldim sen bana 600 tl yazýlým dedin ben sana 1 tl bile pazarlýk etmeden paþa paþa verdim o parayý bana demedin corsaya atmýyorum arkadaþ aracýlýðý için geldin attým diye lafý kývýrma o yüzden benim en yakýn arkadaþýmý arýyýp BENÝM EKMEÐÝMLE OYNARSA BENDE ONUNKÝYLE OYNARIM diyerekde nasýl bir amaca ulaþmaya çalýþtýðýný anlayabilmiþ deðilim bu olayda para verip maðdur olmama raðmen senin hala sevimli ve masum kedi oyunlarýný da anlayabilmiþ deðilim üstüne üstlük yetmezmiþ gibi MEGACHÝPS in sitesindeki sýkça sorulan sorular kýsmýný kapatacak kadarda ucuz bir firmaymýþsýnýz ben esnaflýðý bilmeyen sadece mersin megachips sanardým ama meðerse tamamý rezilmiþ bu saatten sonra 600 lirayý geçti iþ zaten ben bu konuyu kapatsam bile insanlar neyin ne olduðunu gördü o yüzden içim rahat
CorsaMer
04-04-2018, 13:54
ayrýca beni bir daha tehdit edersen sayýn YASÝN DAMAR savcýlýða suç duyurusunda bulunacaðým bilgin olsun
dj_batukaan
04-04-2018, 13:58
Yaþ kaç olursa olsun, tecrübe ne kadar olursa olsun mutlaka insan her zaman bir þeyler öðrenir. "Ders alma" yaþa/yýla baðlý olmaksýzýn her an yaþanýlabilir bir durumdur.
Aslolan itibardýr.
Dýþarýdan o itibarý lekeyeleyecek bilerek ya da bilmeyerek lekelemeye çalýþan kiþiler her zaman olacaktýr.
Ticari maharet; itibari lekelemeye sebep olan etkenleri bir an önce savuþturmak yani buna bilerek ya da bilmeyerek sebep olan kiþiyi memnun etmek,
akabinde ise bir daha ayný þekilde bir durumla karþý karþýya kalmamak için gerekli önlemleri/kararlarý hýzlýca almak...
Daha net ifade etmem gerekirse, konuyu halledin, kapatýn, bu günden sonra da bu arkadaþýn aracý benzeri bir aracý asla iþyerinize sokmayýn.
Ticari itibarýnýz sizin için önemli ise boþuna uzatýyorsunuz Yasin Bey. Konuyu bir an önce kendi lehinize çevirin.
Ama sizin önceliðiniz farklý konular ise ticari itibar daha sonraki maddelerde geliyorsa buraya kadar okudunuz zaman kaybettiniz kusuruma bakmayýn..
Sizi mutlaka çevrenizdeki insanlar çok daha iyi tanýr bunda hemfikiriz. Ancak internet ortamý öyle bir ortamdýr ki; olay dilden dile, kulaktan kulaða dolaþýr ve 2 ay sonra belki de haklý olmanýza raðmen konu bambaþka bir hal alýr.
Size önerim bu konu daha fazla uzamadan hýzlýca aksiyon almanýz. Emin olun böyle bir karar almanýz ticari anlamda her açýdan lehinize olur.
Bende iki tarafý tanýmam, ama en mantýklý cevaplardan birisi bu alýntý yaptýðým kýsým bence, yazan arakadaþýmý tebrik ederim. yani amaç kendimiz ve ticaretimizse bu doðrultuda haraket etmeli. farklý bir düþüncemiz varsada uzatmamamalý hatta cevap bile yazmamalýsýnýz.
Ancak firmanýn web sistesine yazdýðý koþulsuz iade için bende biþeyler eklemek istiyorum.
Zaten elle tutulmayan bir ürün satýyosun ve hangi akla sebep böyle bir ifade kullanýyorsun ( mutlaka iade prosedürü detaylandýrýlmalý ) çünkü kullanýlmaya okadar açýk bir ifadeki ne yaparsan yap çýkar yolun yok. iadeni alacaksýn... yada bu iþi yapmayacaksýn.
Diðer taraftanda düþününce þimdi ben yazýlýmý yaptým emek harcadým memnun ettim vs. müþterim gitti gece eðlendi yarýþtý gazladý ve ben bunlarý biliyorum. 3 gün sonrada geldi ve ben iade ediyorum dedi
hepimiz insanýz yav, zoruna gider kiþinin:) lakin yapacak biþeyiniz yoktur :) dediðim gibi ucu açýk bir iade taahüttünüz olduðu için sineye çekeceksiniz ve Firmanýzla görüþüp prosedürü gözden gecirteceksiniz.
Yasin bey, bu yüzden,
burada size düþen alýntý yaptýðým postaki durumdur. siz bir nevi bayisi olduðunuz firmanýn MAÐDURUSUNUZ ve Kendi ticaretinizin bekasý için iadenizi yapýn ve yolunuza bakýn. bildiðiniz yada duyduðunuz þeyler sizi üzecek ama Esnaflýðýnýzýda yüceltecektir.
yasindamar
04-04-2018, 14:26
ayrýca beni bir daha tehdit edersen sayýn YASÝN DAMAR savcýlýða suç duyurusunda bulunacaðým bilgin olsun
Ýnsan ekmeði, þeref ve namusu için yaþar Emre. Seni ben telefonda da tehdit etmedim kardes. Yapým geregi tehdit savuracak birisi de degilim. Konu benim icin de kapandi. Herkesin takdirine biraktim artik.
Allah herkese hayýrlýsýndan iþler muþteriler versin.
Artýk yazmak yada bu konuyla ilgili kafamý mesgul etmek istemiyorum. Selametle kalýn
https://www.imecemarket.com/image/cache/data/urunler/77106-500x500.jpg
Ýnsan ekmeði, þeref ve namusu için yaþar Emre. Seni ben telefonda da tehdit etmedim kardes. Yapým geregi tehdit savuracak birisi de degilim. Konu benim icin de kapandi. Herkesin takdirine biraktim artik.
Artýk yazmak yada bu konuyla ilgili kafamý mesgul etmek istemiyorum. Selametle kalýn
konu herkes için anlaþýldý. ben de son mesajýmý yazayým.
þu dünyada en uyuz olduðum þey de; böyle arkadaþlarýn aðzýndan Allah, kitap, dua vs. düþmemesi.
CorsaMer
04-04-2018, 14:56
Gerçekten komik bana GEL BEN SANA ESNAFLIK NASIL OLUR ÖÐRETEYÝM ve EKMEGÝMLE OYNARSAN BENDE SENÝNKÝYLE OYNARIM kelimelerini iyi niyetim ile söyledim diyorsan biþey demem sana ne diyim ki sen bencede yazma yazdikca millet cephe alýyor sana çünkü uzun lafýn kýsasý burda 400 adet mesaj atýldý ve yüzde 90 beni haklý bulurken sen çýkýp Megachips in hak ký da hukukuda adaletide benim diyorsan gidip siteyi deðiþtirip kafana göre kural koyuyorsan yapacak biþey yok ne diyim ki çok þükür 600 lira beni ne batýrýr ne çýkarýr
Bunu buldum ama atmadým
Orjinalini bulamadým
:)
Oo ince geldi ama siyaha boyaman lazim :D
Bunu buldum ama atmadým
Orjinalini bulamadým
:)
Bende orjinalini bulamadým liptondu sanýrým :D
çok ince gördün Fatih :) :)
SekoLive
04-04-2018, 15:37
tbt gibi msj oldu bu siyah çay kutusu :D
Bulasik telini unutmussunuz!!11!1!1!!!
hddsheriff
04-04-2018, 16:16
Doðuþ bergamut aromalý tomurcuk çay kutusu orjinal olaný.
Doðuþ bergamut aromalý tomurcuk çay kutusu orjinal olaný.
Yokmu fotosu bulamadým arkadaþ
Bu kadar detay var kendisi yok :)
Olur mu bu ? :)
https://i.hizliresim.com/Z9o09g.jpg (https://hizliresim.com/Z9o09g)
Din hakkýnda sohbet ettiðim biri "Eðer namaz kildiginda günahlardan uzak kalýyorsan ibadetin kabul edilmiþtir" demiþti. Tabi Allah'ýn bileceði birþey ama bu tarz olaylarda o sözleri geliyor aklima
megachips artýk deðer kaybetmiþtir benim gözümde maðduriyet giderilip ücreti geri iade edilebilirdi ki böyle esnaf da çoook zor malesef. :heyoo: :Deli:
bu arada kaçak çay kutusu favorim :D
http://www.sebatbaharat.com/resimler/akbar_kutu_yay_1.jpg
Ben de var da þimdi çekip upload etmekle uðraþamam :)
PROMINENT
04-04-2018, 19:59
Su heryer de dinimiz amin diye titreyen ama her turlu cay kutusu bulasik teli , simdi de kanunda yazan maddenin arkasindan dolasmaya calisip ustune yatan arkadas ve firmasý degil mi..ne vergi veriyor acaba ?
livaneli
04-04-2018, 20:15
...ne vergi veriyor acaba ?
Allah vergisi
Ýbrahim33
04-04-2018, 21:00
Ýade edilmeyen 600 tl belki 60.000 tl ye mal olacak bu saatten sonra bu firmaya. en baþýnda yazmýþtým , herkes esnaf olamaz. kurumsal deðilsiniz bari kurumsal gibi davranmayýn.
free-hifi
04-04-2018, 21:10
Din hakkýnda sohbet ettiðim biri "Eðer namaz kildiginda günahlardan uzak kalýyorsan ibadetin kabul edilmiþtir" demiþti. Tabi Allah'ýn bileceði birþey ama bu tarz olaylarda o sözleri geliyor aklima
ALLAH büyük yazýlmalý yoksa inandýrýcý olmuyorlar.
rebelh
Beni buradaki arkadaþlarýn çoðu tanýr. Yazýlým firmam var. Kendi namýma yazýlýmlar da yapýyorum, kurumsal olarak çalýþýp baþka firmalar için de yazýlým yapýyorum.
"Kurumsal olarak çalýþýp..." ile baþlayan bir ifadem oldu bir önceki cümlemde. "Kurumsal çalýþmak" ne demek?
Yasal çalýþmak,
Etik olmak,
Çalýþmanýn tüm adýmlarýný takvime oturtmak ve planlý ve programlý çalýþýp söz verilen tarihlere uymak,
Verilen tüm taahütlerin ve karþýlýklý yükümlülüklerin yazýlý olduðu sözleþmeleri, iþi talep eden firma ile karþýklýklý imzalamak
Daha sonra da iþe baþlamak..
Eðer sen bu yazýlým "iþini" herhangi bir sözleþmeye baðlý olmaksýzýn yaparsan müþterin iade etmek istediði zaman koçlar gibi iade eder. Hatta sorunlu bir kiþi ise karþýndaki kiþi, zamaný bolsa kafayý takarsa mevzuya, kanunlarla ilgili olarak da baya baþýn aðrýr.
Ama sözleþmeye; iade konusuna, geliþtirme konusuna, herhangi bir bug olmasý durumunda nasýl bir aksiyon alýnacaðýný ayrýntýlý bir þekilde açýklarsan, sana kimse bir þey yapamaz.
Hatta "bu iþ sonucunda iade alýnýr ama %x kadar bir kesinti yapýlýr. diye de bir madde koyabilirsin.
Ancak ve ancak "kiþiye/firmaya özel sýfýrdan" bir yazýlým yaptýðýn an iade almama hakkýn vardýr. O yazýlýmý da zaten "o firmaya" özel yaptýðýn için yazýlarý imajlarý deðiþtirip baþka bir firmaya satamazsýn. O firma bunu farkeder ise sana okkalý bir tazminat davasý açabilir.
Dolayýsýyla hani diyorsun ya benim emeklerime ne olacak.. Hah.. Bunlarý ve çok daha fazlalarýný içeren bir sözleþme hazýrlayacaksýn. Bu sözleþme nalýncý keseri gibi olmayacak ama.. Ýki tarafý da baðlayýcý niteliðinde olacak.
Bu sözleþme ile hem kendini hem de müþteriyi korumaya almýþ olacaksýn. Emeklerin çöp olmayacak..
Ben ne yapayým diye dövünmeye gerek yok. Korumaya alman gerek kendini/firmaný.. Kafana göre ben iade almýyorum diyemezsin. Kanun var..
-----------------------
Bu araç yazýlýmý konusuyla ilgili olarak ise;
Firma sahibi çok büyük yanlýþ içinde. Esnaflýkta inat, müþteriye hakaret/tehdit vs olmaz.
Müþteri gelmedi diyorsun. Gelse adamý tepeleyeceksiniz belli ki? Niye gelecek yanýnýza kuzu kuzu? Gel ben sana esnaflýðý öðreteyim cümlesi tehdit cümlesidir kimse kývýrmasýn müþteri gelmedi gitmedi diye. Geçin o iþleri.
Benim baþýma gelseydi gidip gitmeyeceðimi bilmiyorum ama herhalde ben de gitmezdim öyle bir telefon konuþmasýndan sonra. Korktuðumdan deðil, kendimi olasý bir kötü senaryo ile ilgili korumak istememden. Muhtemelen konuyu açan arkadaþ da kendisini korumak istediði için gitmemiþ.
Ýnternet sitesine dana kadar 10 gün içinde sorgusuz iade alýnýr diye yazýyorsa arkadaþlarýn yazdýðý gibi kakam geldi iade edeceðim talebine bile olumlu yanýt verilmesi gerekir. Firma kendi kendisine gol atmýþ, o gol sayýlýr. "Ben vazgeçtim oynamýyorum misketlerimi ver" durumu deðil gerçek hayat!
Firma taahütlerini internet sitesinde yayýnladý ise, gereði neyse, neyi taahüt etti ise onu yerine getirmesi gerekir.
Aklý baþýnda iþinin erbabý bir avukatla oturup bu iade ya da deðiþim ile ilgili sözleþme maddelerini uzun uzun 30-40-50 madde sýralamadýðý için, olasý tüm varyasyonlarda nasýl davranýlacaðýný ve ayný zamanda daha da ayrýntýya girip "þu markanýn bu modeline yazýlým yaparýz ama yaþý sebepli ya da bu araçlardaki x sorun sebepli yaptýðýmýz yazýlýmý iade almýyoruz" diye açýk açýk açýk açýk yazmadýðý için þu an firmanýn baþý aðrýyor.
Savsaklanan iþlerin sonu böyle hem maddi olarak hem de itibarýn lekelenmesi þeklinde oluyor.
Firma öyle "10 gün içinde her türlü iade alýrým" diye yazarsa iþler böyle olur. Bu arada internet sitesinden o ibarenin kaldýrýlmýþ olmasý biþey deðiþtirmez. Teknik olarak geçmiþe yönelik bilgilere ulaþýlýr. Kaldý ki bu konuda bile kocaman ekran görüntüleri var ve firma sahibi de yalanlamýyor yazdýklarýnda..
Bizim mahalledeki bakkal muzaffer amcanýn bile kurabileceði basitlikte bir cümle yayýnlandýysa, ki çok büyük hatadýr bu, o zaman bunun gereðini de yerine getirmelidir.
Vaadedilen ile yaþatýlan þeyler çok farklý.. Kanunda bunun adý çok aðýr bir kelime.. Bir inat uðruna üstelik firmanýn kendi hatasý iken bu durum (web sitesindeki vaad edilen konu), kanundaki adý geçen tanýmý firma sahibinin/yetkilisinin bu yaftayý kendi üzerine oturtmasý çok yanlýþ... Ne gerek var be arkadaþým? Kaybedeceðin müþteriler, adýnýn kötü anýlmasý da cabasý.. Dediðim dedik olmuyor iþler her zaman.. Haksýzsýnýz.. Golü de kendiniz atmýþsýnýz..
Ýnternet sitesi üzerinden ürün satma amacýyla müþteriye yanlýþ ve yanýltýcý bilgi vermekten dolayý Türk Ticaret Kanunundaki ilgili madde ile ve 5237 sayýlý Tehdit Suçundan dolayý, maðdur olan kiþi eðer uðraþýrsa karþý tarafýn çok büyük baþý aðrýr.
Haberiniz olsun..
Firma sahibinin bu konuya yazdýklarý bile çok büyük delildir. Suç duyurusu dahilinde bu konudaki yazdýklarýnýz delil olarak çok rahat bir þekilde alýnýr.
Çok anlamsýz bir inat bu.. 600 liralýk bir firma olmadýðýnýzý gösterin herkese bitsin gitsin.
Biraz uzun yazdým, herkesin zamanýný aldým, affola..
ghibli06
04-04-2018, 23:42
firma sahibinin olumlu ya da olumsuz hiç topa girmemesi de çok ilginç...
Su heryer de dinimiz amin diye titreyen ama her turlu cay kutusu bulasik teli , simdi de kanunda yazan maddenin arkasindan dolasmaya calisip ustune yatan arkadas ve firmasý degil mi..ne vergi veriyor acaba ?
Ýyi de baþýmýzdakiler allah diyerek ülke yönetiyor þirket yönetmiþler çok mu :D
bkz: Þu konuda vole atýp PR yapmak varken, 600 TL için taklaya gelmek.
bkz: Þu konuda vole atýp PR yapmak varken, 600 TL için taklaya gelmek.
Sahibinden reklam vererek burda oluþucak olumsuz gelir kaybýný kapatmak daha mantýklý
Kendi silahýyla vurmak istersen inceyi býraktým þimdi
Ýþin ehil olanlara verilmemesi, cehaletin yaygýnlýðý ve ilmin ortadan kalkmýþ olmasýndan ileri gelir. Ýþin aslýný bilenlerin bulunduðu bir ortamda ehil olmayanlara iþlerin verilmesi normalde düþünülemez. Ama ortalýðý kesif bir cehalet kaplamýþ, gerçekler ters yüz edilmiþ ise, iþler kapanýn yani ehil olmayan kimselerin elinde kalýr. Bu da toplumlar için bir çeþit kýyâmet demektir.
Anlayan anladý
Ýþi ehline vermek gerek.
600 TL gibi bir rakama sayfalarca rezillik
Daha önceki dosyalarda açýlýr etrafa dökülür
Beni bilen bilir diyorlar
Bilenlerde þaþkýn yavaþ yavaþ uzaklaþýyorlar
Yazýk emeklere
Böyle bir duruma düþmek acý verici
turbo&quattro
05-04-2018, 05:07
Belkide 600 tl kaybetme pahasina musteri memnuniyeti dusunulerek alttan alinsaydi buradan cogu kisi ben dahil eminimki megachips dusunurdu yazilim ihtiyaci oldugunda. Tebrikler, uc bes kurus icin kurumsal gecinen bir firmanin ismi bu kadar lekelenirdi.
Þuraya iade ile ilgili bir iki þey yazayým belki firma için örnek olur.
Logitech ten 4-5 sen önce aldýðým mal için usb dongle arýzalandý. Adamlara mail attým "ücreti" ile nasýl satýn alabilirim diye.
Ürün fotosunu istediler (garanti biteli yýl olmuþ) ve bana ta hollanda dan usb dongle gönderdiler. Bu adamlarýn bunu yapmaya yasal olarak hiçbir zorunluluðu yok.
Zaten bu markanýn birçok ürününü kullanýyorum artýk sorana koþulsuz tavsiye ediyorum.
Ayný þekilde samsung dan valide tab3 almýþ fiyat her yerde 400 ken gidip bizimki 700 tl ye almýþ. Dedim ki fiyatý gördün mü ? Gördüm o zaman o iþ bitmiþ sana zorla mý sattýlar bunu ? Hayýr ? Dinlemedi beni gitti görüþtü firma ile. Adamlarýn hiçbir zorunluluðu olmamasýna raðmen (ki burada biz haksýzýz bariz) hediye çeki verdiler fark kadar.
Konu: 600 TL ye itibar nasýl kaybedilir olmuþ, üzücü.
Diðer taraftan firma sahibi olsa idim (niyetine bakmaksýzýn) Bu parayý iade eder üstüne de 1 yazýlým hediye ederdim.
21 sayfa gömü yerine saðda solda "abi adamlar malýn arkasýna ne durdu be" dedirtirdim.
Yazýlýmý yapan arkadaþ haklý olarak kendi emeðinin ve hak kaybýnýn peþinde ama taahhüt ettiðini de yapmak zorundasýn.
Sosyal medya böyle iþte þimdi hiç kimse karþý tarafýn a b c sini konuþmayacak, megachips'in müþteriyi tehtid edip nasýl iade yapmadýðýný konuþacak.
Görünen büyük resim bu firma açýsýndan.
EnesAksu
05-04-2018, 07:13
Þuraya iade ile ilgili bir iki þey yazayým belki firma için örnek olur.
Logitech ten 4-5 sen önce aldýðým mal için usb dongle arýzalandý. Adamlara mail attým "ücreti" ile nasýl satýn alabilirim diye.
Ürün fotosunu istediler (garanti biteli yýl olmuþ) ve bana ta hollanda dan usb dongle gönderdiler. Bu adamlarýn bunu yapmaya yasal olarak hiçbir zorunluluðu yok.
Zaten bu markanýn birçok ürününü kullanýyorum artýk sorana koþulsuz tavsiye ediyorum.
Ayný þekilde samsung dan valide tab3 almýþ fiyat her yerde 400 ken gidip bizimki 700 tl ye almýþ. Dedim ki fiyatý gördün mü ? Gördüm o zaman o iþ bitmiþ sana zorla mý sattýlar bunu ? Hayýr ? Dinlemedi beni gitti görüþtü firma ile. Adamlarýn hiçbir zorunluluðu olmamasýna raðmen (ki burada biz haksýzýz bariz) hediye çeki verdiler fark kadar.
Konu: 600 TL ye itibar nasýl kaybedilir olmuþ, üzücü.
Diðer taraftan firma sahibi olsa idim (niyetine bakmaksýzýn) Bu parayý iade eder üstüne de 1 yazýlým hediye ederdim.
21 sayfa gömü yerine saðda solda "abi adamlar malýn arkasýna ne durdu be" dedirtirdim.
Yazýlýmý yapan arkadaþ haklý olarak kendi emeðinin ve hak kaybýnýn peþinde ama taahhüt ettiðini de yapmak zorundasýn.
Sosyal medya böyle iþte þimdi hiç kimse karþý tarafýn a b c sini konuþmayacak, megachips'in müþteriyi tehtid edip nasýl iade yapmadýðýný konuþacak.
Görünen büyük resim bu firma açýsýndan.
Bu benim baþýmada geldi, hayatýmda karþýlaþtýðým en iyi müþteri hizmeti diyebilirim, logitech abartmýyorum bu konuda level atlamýþ,
Garantisi biten z906 sistemin ana konsol podu bozuldu. sitesinden ticket açtým, faturayý yükledim. Aradýlar.
Dedim garantisi bitti 6 ay oldu ama kullanmýyorum ücretli yardýmcý olurmusunuz dedim.
Beyfendi, ürününüzün garantisi bitmedi dedi, hollandadan 2 günde kontrol merkezi geldi. oha dedim.
ürünü taktým oda çalýþmadý, meðerse içindeki pimlerden biri eðilmiþ düzelttim iki kontrol ünitesi çalýþtý.
Tekrar aradým dedim kusura bakmayýn, yanlýþ anlaþýlma olmuþ , ürünü geri iade edebilirim. gelen cevap olsun beyfendi hediyemiz olsun, sene ye bozulursa kullanýrsýnýz dedi.
neyse ertesi hafta merkez hoparlör kablosunun terminalleri bozuldu. gene ticket açtým 3 günde gene yolladýlar.
Artýk yüzüm kalmadý birþey istemeye :)
rain man
05-04-2018, 08:14
Logitech'i iþin içine hiç katmayalým bence :) çünkü bu konuda eþdeðeri olan bir firma ben görmedim. Benzer tutumu amazon.com da saðlýyor ama biraz daha karþýlýklý iþliyor onda. Logitech sadece veriyor :)
Ki alakasý olanlar bilir, Logitech ürünleri aslýnda bulunduklarý kategoride orta sýnýftýr. Yani satýldýðý fiyata daha kaliteli ses veren bir kulaklýk ya da daha iyi bir klavye falan alabilirsiniz. Ama bu tarz bir müþteri hizmetlerini bulamazsýnýz. Sadece bunun için bile alýnýr.
Logi en iyi müþteri hizmetleri veren firma biliþimde
Elma ile avakadoyu karþýlaþtýrmýþsýn
O kadarda memnuniyet olmasýna gerek yok
Haftasý dolmadan gelen müþterinin parasýný iade edersin
Olur biterdi
Mega çok hadisesi var bu ilk deðil
dj_batukaan
05-04-2018, 09:00
Bu benim baþýmada geldi, hayatýmda karþýlaþtýðým en iyi müþteri hizmeti diyebilirim, logitech abartmýyorum bu konuda level atlamýþ,
Garantisi biten z906 sistemin ana konsol podu bozuldu. sitesinden ticket açtým, faturayý yükledim. Aradýlar.
Dedim garantisi bitti 6 ay oldu ama kullanmýyorum ücretli yardýmcý olurmusunuz dedim.
Beyfendi, ürününüzün garantisi bitmedi dedi, hollandadan 2 günde kontrol merkezi geldi. oha dedim.
ürünü taktým oda çalýþmadý, meðerse içindeki pimlerden biri eðilmiþ düzelttim iki kontrol ünitesi çalýþtý.
Tekrar aradým dedim kusura bakmayýn, yanlýþ anlaþýlma olmuþ , ürünü geri iade edebilirim. gelen cevap olsun beyfendi hediyemiz olsun, sene ye bozulursa kullanýrsýnýz dedi.
neyse ertesi hafta merkez hoparlör kablosunun terminalleri bozuldu. gene ticket açtým 3 günde gene yolladýlar.
Artýk yüzüm kalmadý birþey istemeye :)
Logitech sana çalýþmýþ :)
Bence forumun bir köþesinde konu olmalý ve iyi kötü firmalar bu tarz tatsýz durumlar tek paragraf ile anlatýlmalý ve insanlar paralarýný zamanlarýný boþa harcamamalý. Ayrýca bu durum sitenin isim gücü ve üyelerinin yaptýrýmýný da arttýrýr.
Düzenleme
Ýki tarafýnda haklý olduðu sebepler var ama markanýn taahhüt etmiþ olduðu test süresi ve beðenilmeme durumunda ücret iade edilmesi konusu müþteriyi haklý kýlýyor. Tamam siz de amme hizmeti yapmýyorsunuz. Emeðiniz var, o dükkanýn kirasý var, belki çalýþanýnýz var eve ekmek götürmek için bu iþi yapýyorsunuz ama bayisi olduðunuz firmanýn test süreci ibaresinin ucu çok açýk. Belli bir prosedür yok siz de müþterisine ve tavrýna göre iade yaptýðýnýzý belirtmiþsiniz zaten.
Belki firmanýzýn SSS kýsmýna (þuan bu olaydan sonra hazýrlanýyor zaten) ücret iade kýsmýna iþçilik oraný düþüldükten sonra geri kalan kýsmý iade edilir gibi bir ibare koyabilirler. Atýyorum bu %15 olur %20 olur ve müþteri bunu bilerek gelir. Ýade kýsmýnda ne firma etkilenir ne de müþteri. Sonuç olarak çoðu araçta hazýr yazýlým kullanýlýyor emek ve ekstrem bir zaman gücü olarak etkileyecek bir durum söz konusu olmaz.
Müþteri olarak düþünüldüðünde firmanýn taahhüt ettiði durumda müþteri haklý, iþletmeci olarak verilen emek ve giderleri düþünüldüðünde iþletmeci haklý. Ama ben de her ne kadar sükunet ve sabýrla cevap verseniz de yazýlanlara, sizin bu tutumunuzun karþýsýnda Mersin'de yazýlým yaptýracak olsam bu konudan sonra tercih etmezdim kusura bakmayýn.
İki tarafında haklı olduğu sebepler var ama markanın taahhüt etmiş olduğu test süresi ve beğenilmeme durumunda ücret iade edilmesi konusu müşteriyi haklı kılıyor. Tamam siz de amme hizmeti yapmıyorsunuz. Emeğiniz var, o dükkanın kirası var, belki çalışanınız var eve ekmek götürmek için bu işi yapıyorsunuz ama bayisi olduğunuz firmanın test süreci ibaresinin ucu çok açık. Belli bir prosedür yok siz de müşterisine ve tavrına göre iade yaptığınızı belirtmişsiniz zaten.
Belki firmanızın SSS kısmına (şuan bu olaydan sonra hazırlanıyor zaten) ücret iade kısmına işçilik oranı düşüldükten sonra geri kalan kısmı iade edilir gibi bir ibare koyabilirler. Atıyorum bu %15 olur %20 olur ve müşteri bunu bilerek gelir. İade kısmında ne firma etkilenir ne de müşteri. Sonuç olarak çoğu araçta hazır yazılım kullanılıyor emek ve ekstrem bir zaman gücü olarak etkileyecek bir durum söz konusu olmaz.
Müşteri olarak düşünüldüğünde firmanın taahhüt ettiği durumda müşteri haklı, işletmeci olarak verilen emek ve giderleri düşünüldüğünde işletmeci haklı. Ama ben de her ne kadar sükunet ve sabırla cevap verseniz de yazılanlara, sizin bu tutumunuzun karşısında Mersin'de yazılım yaptıracak olsam bu konudan sonra tercih etmezdim kusura bakmayın.
Logi en iyi müþteri hizmetleri veren firma biliþimde
Elma ile avakadoyu karþýlaþtýrmýþsýn
O kadarda memnuniyet olmasýna gerek yok
Haftasý dolmadan gelen müþterinin parasýný iade edersin
Olur biterdi
Mega çok hadisesi var bu ilk deðil
Elma armut karýþtýrmasý deðil olay. Adamlara örnek olamasý açýsýndan fikir edinirler diye paylaþtým.
Yoksa tr de de logitech ile kýyaslanacak marka çok azdýr belki de yoktur. Konu kýyas deðil zaten bilinçlenme.
Benim bir ticaretim olmadý bu firma ile bu saatten sonra da olmaz ama yazdýklarýndan anladýðým seni de üzmüþler sanki.
Diðer taraftan ilgili firma sahibinden murat engin jant alýp esnaflýðýndan memnun da kalmýþtý, hep kötüler hatýrlanýr ama iyiyi de görüyorsak yazmadan geçemem ben.
Benim þaþýrýdýðým þuraya çýkýp 2 kelam etmemesi bu da kabullenmektir benim gözümde ve eksidir.
He çýkýp denilebilir sen 1 kiþisin yaptýrsan ne olur yaptýrmasan ne olur ama þu konuyu okuyan 100 kiþi 10 arkadaþýna bahsette 1000 kiþiye kötü reklam olursun.
Bence hala geç deðil firmanýn aksiyon almasý için.
firma sahibinin olumlu ya da olumsuz hiç topa girmemesi de çok ilginç...
Biraz saman altindan girdi sanki topa abi, sen ben degistirmedik hazirlaniyor diye firmanin sitesindeki iadeyle ilgili bolumu :)
Elma armut karýþtýrmasý deðil olay. Adamlara örnek olamasý açýsýndan fikir edinirler diye paylaþtým.
Yoksa tr de de logitech ile kýyaslanacak marka çok azdýr belki de yoktur. Konu kýyas deðil zaten bilinçlenme.
Benim bir ticaretim olmadý bu firma ile bu saatten sonra da olmaz ama yazdýklarýndan anladýðým seni de üzmüþler sanki.
Diðer taraftan ilgili firma sahibinden murat engin jant alýp esnaflýðýndan memnun da kalmýþtý, hep kötüler hatýrlanýr ama iyiyi de görüyorsak yazmadan geçemem ben.
Benim þaþýrýdýðým þuraya çýkýp 2 kelam etmemesi bu da kabullenmektir benim gözümde ve eksidir.
He çýkýp denilebilir sen 1 kiþisin yaptýrsan ne olur yaptýrmasan ne olur ama þu konuyu okuyan 100 kiþi 10 arkadaþýna bahsette 1000 kiþiye kötü reklam olursun.
Bence hala geç deðil firmanýn aksiyon almasý için.
Üzdüler.
Bir Accent'i vardý, laf söyletmezdi. Þimdi býraktý o iþleri :)
600 lira için 22 sayfa konuya ne gerek var,büyük firma deðil misiniz? Ben dün 2 yýl önce yaptýðým motora araç sahibi hararet yaptýrdýðý için(suç bende olmamasýna raðmen 1000 tl ödedim,katkým olsun diye) afedersin kýç kadar firmayýz.
Megaçüks olarak bunu yapamadýysanýz yazýklar olsun
kelalper
05-04-2018, 17:03
modifiyenin garantisi olmaz arkadaþ. Yazýlýmla gazla motoru kýr, biþeyleri boz sonra benim yazýlým paramý geri öde de. Ýyi de benimde anam güzel derim ben.
Bahsettiðin olayýn konu ile alakasý yok ki?
modifiyenin garantisi olmaz arkadaþ. Yazýlýmla gazla motoru kýr, biþeyleri boz sonra benim yazýlým paramý geri öde de. Ýyi de benimde anam güzel derim ben.
Gunes G.
05-04-2018, 18:09
Modifiyenin garantisi olmaz standart prosedur yanliz alper. Sen sitene koca koca sorgusuz sualsiz iade aliriz 10 gun deneme suresinden sonra diye yazarsan musteri de bu hakkini kullanmak istediginde hart hurt edemezsin, etmemelisin. Ha edersen ne olur? Herkes senin verdigin sozun arkasinda durmadigini gorur, duyar, ona gore deger verir markana. Birinin parasini geri vermezsin, bininden alacagin potansiyel parayi kazanamazsin, ki bu en kotu olacak sey bir marka icin. Gelecegini etkiler cunku markanin. Buralara yazilan yazilar kalicidir, 10 yil sonra birilerinin konulari hortlatabildigi bir ortam burasi, bu da demektir ki herkes her zaman goruyor markalar icin soylenenleri, sahiplernin markalari icin yaptiklarini ve yapmadiklarini.
Buyuk markalar sorun ciktiginda en iyi kim cozecek diye birbirini yiyor dunyada, bunun listeleri var memnuniyet listesi diye, adamlar oralarda rekabet etmeye calisiyorlar, bizdekiler de verdikleri sozun arkasinda durmak istemiyorlar basliyor bahaneler vay efendim kotu niyetliydi, yok efendim big turbo yaptiracakti.
Ha boyle tutuma cevap tuketici tarafindan verilir, hicbir marka tek degil yaptigi iste bu dunyada da ulke de de. Alternatif markalar bedava musteri kazaniyor su an ustelik markanin kendi verdigi sozu tutmamasindan oturu.
Bakin ben bunlari yazarken nasil bir tesaduf ise bir vatandas bizi aradi, evcil hayvani icin uc hafta once aldigi tasma kucuk geldigini soyledi, ustelik faturasi yok ve bu gecen surede bizim musteriye satis yapan magazamiz devir edildi su an baska bir firma isletiyor. Konu bana kadar geldi, ben simdi deseydim ki "naapalim faturasi yok ne belli bizden aldiginiz? Hem sube de kapandi okuz oldu ortaklik bitti" diye kanunen hakli mi olurdum? Hakli olurdum. Ben ne dedim? "buyurun kozyatagi magazamiza bekliyoruz, gereken degisimi hemen yapabiliriz"
Bu musteri simdi art niyetli olabilir, baskasindan aldigi tasmayi bana vermek istiyor olabilir, tasmayi kullanmistir isi bitmistir baska urunle degistirmek istiyor olabilir degil mi? Biz de evimize ekmek goturuyoruz ama bir urun icin kendi markamin ayagina sikar miyim sizce? Ustelik kanunen filan da hakli iken?
Megachips'in bayisi olan arkadasin oturup simdi bunlari dusunmesini istiyorum, daha genis gozlukle bakmasini oneriyorum kendi ticari sagligi acisindan.
Ha bu arada oyle yaparsak batariz filan diyen varsa 30 yildir sektordeyiz, batilmiyormus demek ki diyor ve bitiyorum :)
individual
05-04-2018, 18:22
Sene olmuþ 2018 hala bir sözlesme yapilmadan mi yapiliyor bu isler.
Bir kurumsallik yokmu ?
Hala abi benim arabaya yazilimi kaca atarsin 700tl tmm at bakim gibimi yuruyor?
(Magdur arkadas icin yaziyorum sana bunu sunu yapamazsin gibi yazili bir belge imzalatmasi ve seninde onun yukumluluklerini gordugun bir belge alman lazim)
Konu ile ilgili Avukat bey arkadaþýmýz zaten kanunen haklý tarafý net bir þekilde açýklamýþken , bu inat nedendir. Anlam veremedim.
CorsaMer
05-04-2018, 18:53
megaCÝPS böyle durumlarda siteyi kapatýyor genelde :D
CorsaMer
05-04-2018, 19:02
Bakýn sayýn kardeþlerim olaydan Mehmet Gazihan dahil bütün megachips in haberi var ama kayýplar :D
MEGACHIPS olmuþ MEGACHEATS ...............
Yolu açýk olsun......
melihyilmaz
05-04-2018, 19:39
mehmet gazihan nasýl bu konuya cevap vermez forumda aktif üyeyken. Aklým ermiyor hasta olsan cepten yazarsýn kaç gün oldu. 3 kurus için kurumsallýgýnýzdan olmussunuz.
CorsaMer
05-04-2018, 19:39
Yolu açýk olsun......
MegaCÝPS daha iyi bence :D
MegaCÝPS daha iyi bence :D
Yok "cheat" daha anlamlý.
Ýngilizce kandýrmak, aldatmak demek :)
Yolu açýk olsun......
Megaçüks daha çekici deðil mi?
hacýlar çay içtim beðenmedim 10gun içinde iade edebilirsiniz dediler þimdide içmiþsin bundan iade alamam diyorlar napim?
Ýbrahim33
05-04-2018, 21:28
Allah var , evime girmek nasip olmasýn. daha önce bi jettaya yazýlým attýrmýþtým , memnundum. 159 a yazýlým düþünüyordum megachipsten ama þu konudan sonra imkaný yok önünden bile geçmem.
fatihdurutuna
06-04-2018, 08:17
Kurumsallýk baþka birþey bunun için bir ekip ve bu ekibin baþýnda millete nasýl sokarým die deðil de nasýl mutlu ederim mantýðýyla düþünen birisi lazým. Gerektiðinde parayý 2. 3. Plana atabilecek olanlar kurumsallýðýn altýndan kalkar. Bende esnafým her gün imaným gevriyor senelerdir kazandýðým müþterilerimi baþka yamyam lara kaptýrmamak için , gerçekten þaþýrdým bu kadar rekabetin olduðu bir sektörde bu rahatlýðý. Ýnsanlar emeðine ekmeðine hiç saygý duymuyormuþ.
rebeloghy
06-04-2018, 08:51
hacýlar çay içtim beðenmedim 10gun içinde iade edebilirsiniz dediler þimdide içmiþsin bundan iade alamam diyorlar napim?
Ýçmeden önce anlamanýz gerekmiyor muydu çayýn kalitesini ? Olmaz tabi içtikten sonra..
Ýçmeden önce anlamanýz gerekmiyor muydu çayýn kalitesini ? Olmaz tabi içtikten sonra..
bu benzetme daha ilginç bir yere gider ama seviye yi belli bir noktada tutalým :)
Allah var , evime girmek nasip olmasýn. daha önce bi jettaya yazýlým attýrmýþtým , memnundum. 159 a yazýlým düþünüyordum megachipsten ama þu konudan sonra imkaný yok önünden bile geçmem.
Böyle düþünen kaç kiþi var kimbilir.
600 tl.yi kurtarýp 60binden olmak... ibretlik.
yýllarca emek verip tek bir olayla tüm kariyerini çöpe atmak tam da bizim Türk firmalara özgü bir durum iþte
tr_select
06-04-2018, 09:35
Böyle düþünen kaç kiþi var kimbilir.
600 tl.yi kurtarýp 60binden olmak... ibretlik.
Yaz beni listeye :)
kelalper
06-04-2018, 09:40
Güneþ senin konun ile bununki ayrý. Sen yazýlýmcý olsan adam akþam deneme yapmak için gelip senden yazýlým yaptýrsa yazýlýmla geçse ya da geçilse ertesi gün gelipte ben memnun kalmadým iade edicem paramý geri ver dese yani senin malýný kullanýp iþi bitince de hadi iade ediyorum paramý geri ver dese ne yaparsýn? Amme hizmeti vermiyo adamlar. Adamlarýn orada tabelaya siteye bilmem nereye yazdýklarý memnun kalmazsanýz paranýz iade yazýsýný buradaki herkesin de bildiði gibi normal gündelik arabasýný kullanan arabasý biraz daha az yaksýn bastýðý zamanda biraz daha hýzlý gitmesini isteyen müþteriler için. Kimse de bunu inkar edemez. Kimse salaða yatmasýn bunun için. Ben teknelere akü satýyorum su yapýcý satýyorum bir sürü enerji ile ilgili ürün satýyorum. Satarken de adama söylüyorum abicim bu su yapýcýyý marina içerisinde kullanma yosun var pislik var filtreleri týkanýr diyoruz adam inatla aldýðý gün marinada tanklarý bununla doldurmaya çalýþýyor iki gün sonra da þikayet ediyo makinan söylediði kadar üretmiyor arýza veriyor memnun deðilim gel bunu alýn diye. Gidip bakýyoruz ekranda eþþek kadar filtreler týkalý ibaresi var alette kendini korumaya alýyor. Filtreye bi bakýosun içinde bi deniz kýzý eksik. Filtre 30 dolar adama söylüyosun mýrýn kýrýn ediyor. Þimdi ben bu gerizekalý kaptan yüzünden 10bin euroluk cihazý geri alýcam parasýný iade edicem sonra da ikinci el olarak çöp fiyatýna birilerine mi satmaya çalýþýcam. Benim zararýmý kim karþýlayacak? Tamam tüketici haklarý denen biþey var ama satýcýlarýda aptal yerine koymanýn manasý yok. Senin o sattýðýn kayýþý köpek diþlese sen o kayýþý geri alýr mýsýn?
Haa ben yazýlýmcý olsam ne yaparým araba geldiði zaman çýkar dbn ile 0-100 alýrým 60-150 alýrým müþteriye gösteririm yazýlýmý yapar ayný yerde gene ayný deðerleri alýrým sonucu adama gösteririm. Memnun musun memnunsun? Hadi güle güle derim. Memnun deðil misin orjinal yazýlýmýný geri yükler adamý gene yollarým.
Bi arkadaþta burada avukat konuya cevap vermiþ tartýþmaya gerek yok demiþ. Mahkemelerde kararlarý avukatlar deðil hakimler veriyo.
Cimmeria
06-04-2018, 10:01
Firma web sitesine 10 gün içerisinde memnun kalmazsanýz paranýz iade yazmýþsa, lafýnýn arkasýnda duracak arkadaþ. Bunun dýþýndaki firmanýn tüm açýklamalarý maalesef hikayedir.
Sen müþteriye vaatte bulunmuþmusun memnun olmazsan 10 gün içinde paraný iade ederim diye, adam da 10 gün içinde iade istiyorum menun deðilim demiþ mi ? Konu bitmiþtir, yok yarýþmýþ, yok iþi bitmiþ, yok arabasý cordsaymýþ bunlar hikaye.
Baþtan sitene bu þekilde yazý yazmayacaksýn vaad vermeyeceksin.
Ülkedeki her firmanýn problemi bu, müþteriyi alana kadar bol keseden onu yaparýz bunu yaparýz, ilk problemde x olsaydý y olsaydý, dürüst olun kardeþim, ne vaad ediyorsanýz onu yapýn.
600 lira için bir müþteriden daha olduðunuz, sýrf þu konu ve firma sahibinin açýklama yapmamasý yüzünden bugün beni arayan yazýlým yaptýrmak isteyen bir arkadaþýmý baþka bir yere yönlendirdim mesela.
Bildiðim kadarýyla ilk vukuat deðil firma ile alakalý. Ýlla ki her firmanýn hatalarý ya da kusurlarý olur;ancak bu þekilde muhabbet ilk olmadý.
arkadaþ biraz araþtýrmýþ olsaydý böyle sorunlarla karþýlaþmazdý. Geçmiþ olsun.
Modifiyenin garantisi olmaz standart prosedur yanliz alper. Sen sitene koca koca sorgusuz sualsiz iade aliriz 10 gun deneme suresinden sonra diye yazarsan musteri de bu hakkini kullanmak istediginde hart hurt edemezsin, etmemelisin. Ha edersen ne olur? Herkes senin verdigin sozun arkasinda durmadigini gorur, duyar, ona gore deger verir markana. Birinin parasini geri vermezsin, bininden alacagin potansiyel parayi kazanamazsin, ki bu en kotu olacak sey bir marka icin. Gelecegini etkiler cunku markanin. Buralara yazilan yazilar kalicidir, 10 yil sonra birilerinin konulari hortlatabildigi bir ortam burasi, bu da demektir ki herkes her zaman goruyor markalar icin soylenenleri, sahiplernin markalari icin yaptiklarini ve yapmadiklarini.
Buyuk markalar sorun ciktiginda en iyi kim cozecek diye birbirini yiyor dunyada, bunun listeleri var memnuniyet listesi diye, adamlar oralarda rekabet etmeye calisiyorlar, bizdekiler de verdikleri sozun arkasinda durmak istemiyorlar basliyor bahaneler vay efendim kotu niyetliydi, yok efendim big turbo yaptiracakti.
Ha boyle tutuma cevap tuketici tarafindan verilir, hicbir marka tek degil yaptigi iste bu dunyada da ulke de de. Alternatif markalar bedava musteri kazaniyor su an ustelik markanin kendi verdigi sozu tutmamasindan oturu.
Bakin ben bunlari yazarken nasil bir tesaduf ise bir vatandas bizi aradi, evcil hayvani icin uc hafta once aldigi tasma kucuk geldigini soyledi, ustelik faturasi yok ve bu gecen surede bizim musteriye satis yapan magazamiz devir edildi su an baska bir firma isletiyor. Konu bana kadar geldi, ben simdi deseydim ki "naapalim faturasi yok ne belli bizden aldiginiz? Hem sube de kapandi okuz oldu ortaklik bitti" diye kanunen hakli mi olurdum? Hakli olurdum. Ben ne dedim? "buyurun kozyatagi magazamiza bekliyoruz, gereken degisimi hemen yapabiliriz"
Bu musteri simdi art niyetli olabilir, baskasindan aldigi tasmayi bana vermek istiyor olabilir, tasmayi kullanmistir isi bitmistir baska urunle degistirmek istiyor olabilir degil mi? Biz de evimize ekmek goturuyoruz ama bir urun icin kendi markamin ayagina sikar miyim sizce? Ustelik kanunen filan da hakli iken?
Megachips'in bayisi olan arkadasin oturup simdi bunlari dusunmesini istiyorum, daha genis gozlukle bakmasini oneriyorum kendi ticari sagligi acisindan.
Ha bu arada oyle yaparsak batariz filan diyen varsa 30 yildir sektordeyiz, batilmiyormus demek ki diyor ve bitiyorum :)
Konuya ayný taraftan bakan birisinin ayrýntýlý ve örnekleme yaparak açýkladýðý bir yazýsýný okumak güzeldi. Mutlu oldum.
Arada þöyle bir fark var. Siz 38 ben 42 yaþýndayýz. Bizim böyle bakýyor olmamýz aslýnda normal.
Bu Mersindeki arkadaþýn yaþý ise 30. Asýl iþ bu arkadaþýn konulara bakýþ açýsýnýn ne olduðu aslýnda.
Konulara daha olgun, mantýklý, etik, ahlaklý, akýlcý bakmak için 8-10 yýl tecrübe biriktirmeye gerek de yok. Bazen 1 hafta bile insanýn düþüncelerini/konulara yaklaþýmýný deðiþtirmesi için yeterli olabiliyor. Ama iþte bunu etkileyen bir dünya sebep var. Derin konular girmeyeyim þimdi..
Ama iþte bazý insanlar da bunu yapamýyor ya da yapmýyor. Hayattaki tecrübeleri bizlere göre nispeten az olan bu insanlar, sosyal ya da iþ hayatýnda karþýlaþtýklarý sýradýþý durumlarda nasýl davranýlacaðýný bilmiyor ve aklýna nasýl geliyorsa öyle davranýyor.
Ancak olmasý gereken; düþüncelerine önem verdiði kiþilerin tecrübelerini sömürmek ve uygulamak. Bu kadar basit aslýnda..
Güneþ senin konun ile bununki ayrý. Sen yazýlýmcý olsan adam akþam deneme yapmak için gelip senden yazýlým yaptýrsa yazýlýmla geçse ya da geçilse ertesi gün gelipte ben memnun kalmadým iade edicem paramý geri ver dese yani senin malýný kullanýp iþi bitince de hadi iade ediyorum paramý geri ver dese ne yaparsýn? Amme hizmeti vermiyo adamlar. Adamlarýn orada tabelaya siteye bilmem nereye yazdýklarý memnun kalmazsanýz paranýz iade yazýsýný buradaki herkesin de bildiði gibi normal gündelik arabasýný kullanan arabasý biraz daha az yaksýn bastýðý zamanda biraz daha hýzlý gitmesini isteyen müþteriler için. Kimse de bunu inkar edemez. Kimse salaða yatmasýn bunun için. Ben teknelere akü satýyorum su yapýcý satýyorum bir sürü enerji ile ilgili ürün satýyorum. Satarken de adama söylüyorum abicim bu su yapýcýyý marina içerisinde kullanma yosun var pislik var filtreleri týkanýr diyoruz adam inatla aldýðý gün marinada tanklarý bununla doldurmaya çalýþýyor iki gün sonra da þikayet ediyo makinan söylediði kadar üretmiyor arýza veriyor memnun deðilim gel bunu alýn diye. Gidip bakýyoruz ekranda eþþek kadar filtreler týkalý ibaresi var alette kendini korumaya alýyor. Filtreye bi bakýosun içinde bi deniz kýzý eksik. Filtre 30 dolar adama söylüyosun mýrýn kýrýn ediyor. Þimdi ben bu gerizekalý kaptan yüzünden 10bin euroluk cihazý geri alýcam parasýný iade edicem sonra da ikinci el olarak çöp fiyatýna birilerine mi satmaya çalýþýcam. Benim zararýmý kim karþýlayacak? Tamam tüketici haklarý denen biþey var ama satýcýlarýda aptal yerine koymanýn manasý yok. Senin o sattýðýn kayýþý köpek diþlese sen o kayýþý geri alýr mýsýn?
Haa ben yazýlýmcý olsam ne yaparým araba geldiði zaman çýkar dbn ile 0-100 alýrým 60-150 alýrým müþteriye gösteririm yazýlýmý yapar ayný yerde gene ayný deðerleri alýrým sonucu adama gösteririm. Memnun musun memnunsun? Hadi güle güle derim. Memnun deðil misin orjinal yazýlýmýný geri yükler adamý gene yollarým.
Bi arkadaþta burada avukat konuya cevap vermiþ tartýþmaya gerek yok demiþ. Mahkemelerde kararlarý avukatlar deðil hakimler veriyo.
Alper selam.
Avukat vs diye kim yazmýþsa, Avukat dediði benim galiba kanunlardan ben bahsettim. Ýþin içine arkadaþlar haklý olarak tüketici haklarý vs gibi konularý ekleyince, "Ýþin böyle bu boyutlarý da var" diye farklý bir açýdan da yaklaþtým.
Geçmiþ sayfalara bakýp kimmiþ bu diye araþtýrmayacaðým ama ya bana laf soktu aklýnca, ya da gerçekten benim avukat olduðumu sanýyor, o yüzden o þekilde yazdý artniyet olmadan. Ben ikinci seçenektekini düþünmek istiyorum. Öyledir de..
Senin iþ zor iþ.. Devedeki sabýrdan lazým sana. Allah çok çok sabýr versin sana.
Diþlenen kayýþ örneðin dikkatimi çekti de..
Ben o kayýþý satan kiþi olsaydým o kayýþ da diþlenmiþ þekilde gelmiþ olsaydý deðiþtirirdim.. Sorgusuz sualsiz deðil ama.. Adamýn yaklaþýmý, kullandýðý cümleler, kibarlýðý, samimiyeti, emir kipi kullanmamasý vsvs.. çok önemli .. Kurnazlýk, üçkaðýtçýlýk, karaktersizlik kokusu almamam gerek ki bunu hissederim, sorun yoksa, bende de sorun yok.. Deðiþtiririm...
Ancak þöyle; fiziki bir tahribat yoksa, üzerinden baþka bir müþteriye satabileceðim durumdaysa deðiþim olur.
Ama diþlenmiþ bir kayýþsa bu, konuyu müþteriye kibarca açýklayýp farklý bir ürün için indirim yüzdesi teklifi verirdim.
Sanki konuya böyle bakmak gerek. Sanki böyle büyürsün ve "marka" olursun. Benim yaklaþýmým budur.
PiscocuK
06-04-2018, 10:51
Hakim bey merhaba :) nasýlsýnýz görüþmeyeli
Öncelikle bu arkadaþ 10 gün içinde koþulsuz þartsýz iade ediyorum diyorsa kakam geldi der iade ederim buna kimse itiraz e-de-mezzzz
Gelelim senin iþine ve örneðine herkes kendi sektöründen örnek verirse, iþ içinden çýkýlmaz bir duruma gelir
99 senesinden beri resmi olarak tekstilin içindeyim.ilk kez 20 yýldýr çalýþtýðým firmadan þikayet aldým.ürünlerin üzerinde minik noktalar var diyor.Olamaz diyoruz numune gönderiyor.yýllardýr kullandýðýmýz uçan kalem ütü buharýyla çýkýyor ama -10 dereceleri gördüðünde kimyasal yine gün yüzüne çýkýyor.Garip öðrenmenin yaþý yok.Ýsveçte hava hala -lerde ve kar yaðýyormuþ
Yani demem oki biz hatrý sayýlýr bir reklamasyon yedik bu iþten geçen hafta ve 182 maðazadan ürünler toplanýyor
ne yaptýk kumaþý aldýk kestik diktik paketledik ihraç ettik
yazýlýmcý arkadaþ ne yaptý sýfýrdan beyinmi?Amacým kimsenin emeðini karalamak deðil bazý insanlar kolunu bile kýpýrdatmadan sadece fikir vererek dünya para kazanýyorlar ama bu ne yazýk ki ayný þey deðil
Oyüzden boþuna burada birbirimizi yemeyelim.Bence hiç bir þey için geç deðil.Düzgün bir özür yazýsý güzel bir hediye ve para iadesi ile durum çözülür konu kapanýr herkes mutlu olur.Özürdilemek insaný yüceltir.Hepimiz insanýz hepimizin hatasý var
KingoAtmo
06-04-2018, 10:57
Kusura bakma ama, salaða yatan varsa sitesinde yazan ibareye raðmen halen laf cambazlýðý yapandýr. Herhangi bir ibare yazmasa dahi tüketici haklarý kanunu var, esnafsa avukata sorar öðrenir.
Kararý hakimler veriyor doðru ama firmanýn bayisi olan arkadaþ defalarca müþterinin talebinin haksýz olduðunun kararýný kendisi verebiliyor.
individual
06-04-2018, 10:59
https://2.bp.blogspot.com/-kvJ-aOWaSNs/V9JbRM255MI/AAAAAAAAAIs/cN5AfRhd0WggcxopZpQ33zBSf_lmdE4ngCK4B/s1600/robert-bosch-sozleri.jpg
Zamanýnda bosch reklamlarý vardý.
Cayma hakký
(1) Tüketici, sözleþmenin kurulduðu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai þart ödemeksizin sözleþmeden cayma hakkýna sahiptir.
(2) Cayma hakký süresi, hizmet ifasýna iliþkin sözleþmelerde sözleþmenin kurulduðu gün; mal teslimine iliþkin sözleþmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafýndan belirlenen üçüncü kiþinin malý teslim aldýðý gün baþlar. Ancak tüketici sözleþmenin kurulmasýndan malýn teslimine kadar olan süre içerisinde de cayma hakkýný kullanabilir.
Cayma hakkýnýn kullanýmý
(1) Cayma hakkýnýn kullanýldýðýna dair bildirimin cayma hakký süresi dolmadan, yazýlý olarak veya kalýcý veri saklayýcýsý ile satýcý veya saðlayýcýya yöneltilmesi yeterlidir.
Satýcý veya saðlayýcýnýn yükümlülükleri
(1) Satýcý veya saðlayýcý, 14 üncü maddede yer alan sözleþmeler hariç olmak üzere, cayma süresi içerisinde sözleþmeye konu mal veya hizmet karþýlýðýnda tüketiciden herhangi bir isim altýnda ödeme yapmasýný veya tüketiciyi borç altýna sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez. Bu yasaða raðmen tüketiciden herhangi bir bedel alýnmasý durumunda, alýnan bedel tüketiciye derhal iade edilir. Ayrýca tüketiciyi borç altýna sokan her türlü belge tüketici yönünden geçersizdir.
Ödemek zorundasýnýz.
Selametle.
Avukat olarak yazan benim.
Hâlâ daha sitelerinde 10 gün içinde ibaresi yazdýðý için haklý diyor çoðu kiþi.
Orada 10 gün de yazsa 1 gün de yazsa yukarýda alýntý yaptýðým mesajýmda teferruatýný anlattým.
Ancak kendisi için herþey lehine. 10 gün olayý ise, firma demek ki kanunlardan evvel de memnuniyetsizlik gidermek istiyor ki YASAL OLAN 14 GÜNLÜK SÜREDEN 4 GÜN DAHA KESÝP 10 GÜNLÜK BÝR SÜRE belirlemiþler.
O zaman yapýlacak iþ belli. Yazýlýmýn silinmiþ olmasý bile bir anlam ifade etmiyor. Çünkü konu sahibi zaten yasal 14 günlük süre içindeyken 5. günde TELEFONLA baþvuru yapmýþ. Baþvuru yaptýðýný zaten kanýtlar HTS kayýtlarýyla.
Corsa sahibi arkadaþ THH'ye baþvurduðu anda bu 600 TL'nin iadesini alýr dedim. Miktar bakýmýndan mahkemeye gidemez sonuçta.
Konu sahibinin takdirindedir baþvuru yapýp yapmamak da..
Diþlenen kayýþ örneðin dikkatimi çekti de..
Ben o kayýþý satan kiþi olsaydým o kayýþ da diþlenmiþ þekilde gelmiþ olsaydý deðiþtirirdim.. Sorgusuz sualsiz deðil ama.. Adamýn yaklaþýmý, kullandýðý cümleler, kibarlýðý, samimiyeti, emir kipi kullanmamasý vsvs.. çok önemli .. Kurnazlýk, üçkaðýtçýlýk, karaktersizlik kokusu almamam gerek ki bunu hissederim, sorun yoksa, bende de sorun yok.. Deðiþtiririm...
Hocam ben sadece bu cümlenize bir þey eklemek istiyorum. Ýþletme sahibi, Yasin bey de sizin bu düþüncenizle ayný yapýda olduðunu ilk postlarýnda belirtti. Güzelce dükkanýma gelip konuþsaydý, anlatsaydý yardýmcý olabilirdim, 1 ay sonra yazýlýmý silip para iadesi yaptýðým da oldu diye yazmýþtý.
Maðdur rolünde olan arkadaþ, yaþananlardan dolayý sadece firmanýn taahhüt etmiþ olduðu test süreci kavramýnda haklý benim gözümde. Diðer konularda samimi gelmiyor bana alaycý tavýrlarýyla.
Ben de yaþadýðým bir olaydan örnek vereyim; Eski aracýmýn sahibi araca yazýlým yaptýrmak istedi firma önerdim Ankara'da gitti yazýlým yaptýrmaya ama yapmadan önce turbonda ötme var turbodan güç alamadýk ne kadar dayanýr süre veremiyorum dedi. ve beklenen 1 hafta sonra oldu, turbo gitti. Hybrid'lendi turbo yeniden gidildi yeniden yazýlým yazýldý araca. Anlatmak istediðim firma bana problemden bahsetti, problemi yaþadýk ve tekrar yardýmcý oldu. Yasin bey de bilgilendirmiþ, söylediðine göre yardýmcý olmaya çalýþmýþ. Ve siz daha iyi bilirsiniz yazýlým sonrasý bazý beklenmedik mekanik olaylara açýk olmak gerekli. Araç sahibinde bu ýþýðý göremedim ama.
EnesAksu
06-04-2018, 14:46
Bu tür durumlar olunca anlýyorum ki, bu ülkede ne hobi yapabilirsin ne ticaret ne baþka birþey. lastik alýrsýn bir tanesi 2016 tarihli olur uðraþýrsýn, yazýlým yüklersin onla ayrý uðraþýrsýn, nardi direksiyon alýrsýn gelmesini beklersin yurt dýþýndan 2 ay sonra paketi açarsýn, 2000 km gelen kargo firmasý saðlam getirmiþ, burdaki kýçý kýrýk kargocu hasar verir onla ayrý uðraþýrsýn. Heltech IQ3 alýrsýn gümrükte kontrol eden daly*** programlama soketini içine koymaz. napalým anlamýyorum.
En sonunda domates salatalýk biber ekip onla uðraþcam.
kelalper
06-04-2018, 14:57
Herkes sanýo ki ben Megachips i koruyorum. Ben satýcýyým abi tamam tüketici haklarýda nerede satýcýnýn haklarý. Satýcýnýn hakký yok mu? Herkese davulun sesi uzaktan güzel gelio da daya bakalým kulaðýný öyle bir dinle. Karþýmdaki adam beni enayi yerine koyarsa bide bu þekilde konuþursa babafingoyu alýr.
Hocam ben sadece bu cümlenize bir þey eklemek istiyorum. Ýþletme sahibi, Yasin bey de sizin bu düþüncenizle ayný yapýda olduðunu ilk postlarýnda belirtti. Güzelce dükkanýma gelip konuþsaydý, anlatsaydý yardýmcý olabilirdim, 1 ay sonra yazýlýmý silip para iadesi yaptýðým da oldu diye yazmýþtý.
Maðdur rolünde olan arkadaþ, yaþananlardan dolayý sadece firmanýn taahhüt etmiþ olduðu test süreci kavramýnda haklý benim gözümde. Diðer konularda samimi gelmiyor bana alaycý tavýrlarýyla.
Ben de yaþadýðým bir olaydan örnek vereyim; Eski aracýmýn sahibi araca yazýlým yaptýrmak istedi firma önerdim Ankara'da gitti yazýlým yaptýrmaya ama yapmadan önce turbonda ötme var turbodan güç alamadýk ne kadar dayanýr süre veremiyorum dedi. ve beklenen 1 hafta sonra oldu, turbo gitti. Hybrid'lendi turbo yeniden gidildi yeniden yazýlým yazýldý araca. Anlatmak istediðim firma bana problemden bahsetti, problemi yaþadýk ve tekrar yardýmcý oldu. Yasin bey de bilgilendirmiþ, söylediðine göre yardýmcý olmaya çalýþmýþ. Ve siz daha iyi bilirsiniz yazýlým sonrasý bazý beklenmedik mekanik olaylara açýk olmak gerekli. Araç sahibinde bu ýþýðý göremedim ama.
Güzelce anlatsaydý iade yapardým gibi bir postunu görmedim ben firma sahibinin
ilk mesajýndan beri iade almam diyor.
Güzelce anlatsaydý iade yapardým gibi bir postunu görmedim ben firma sahibinin
ilk mesajýndan beri iade almam diyor.
Ýade yapardým deðil ama þöyle bir söyleminde;
Ben 1.7 corsa icin bu sartlari saglayamiyorum malesef :) hatta emin olun bu konuyu acan arkadas, yaninda ortak bir arkadasimiz ile gelmemiþ olsa, yazilimini bile yapmazdim. Geldiginde zaten arizalari vardi araba gitmiyordu. Elimizden gelen, gordugumuz kadarini hallettik. Ha yine yardimci olurduk ama uslup ve samimiyet onemli. Biz de sabýr taþý degiliz :) bi yerden sonra artýk ip kopuyor. Mersin kucuk yer, neyin ne oldugu cabuk duyuluyor. Yani masum bi iade talebi degil bu :))
Dediði için ben yüz yüze konuþulup halledilebileceðini ve baþka postunda 1 ay sonrasýnda da iade yapýldý diye söylediðinden bir ihtimal iade vereceðini düþündüðümden öyle yazdým.
ghibli06
06-04-2018, 17:12
firmanýn baþtan beri geri iadeye hiç niyeti yokmuþ zaten bayii de ayný þeyi söylüyor ama ben yine de müþterinin baþlýðýndaki 'maddi hasar' kýsmýný anlayamadým, kol piston çýktý zanneder konuya giren, map ve bilmem ne sensörleri arýzasý olduðunu öðrenince kendisi de antipatik oldu... Megachhips rezilliði ve maddi hasar diye konu açacaðýna, müþteri memnuniyetsizliði diye konu açsa çok daha mantýklý olurdu...
rain man
06-04-2018, 17:26
firmanýn baþtan beri geri iadeye hiç niyeti yokmuþ zaten bayii de ayný þeyi söylüyor ama ben yine de müþterinin baþlýðýndaki 'maddi hasar' kýsmýný anlayamadým, kol piston çýktý zanneder konuya giren, map ve bilmem ne sensörleri arýzasý olduðunu öðrenince kendisi de antipatik oldu... Megachhips rezilliði ve maddi hasar diye konu açacaðýna, müþteri memnuniyetsizliði diye konu açsa çok daha mantýklý olurdu...
Zaten aþaðý yukarý gördüðüm kadarýyla konuya yazan herkes müþterinin tavrýný vs yanlýþ buldu. Ýlk konu açýldýðýnda rezalet puaným 4/10'du. Hele buraya yaþadýðým rezillikleri yazsam oscar alýrdým önemsemedim geçtim. Da þu 10 günlük memnuniyetsizlik iadesi þeyine raðmen satýcýnýn da tavrýný görünce ipler koptu. Yoksa normal þartlarda kimse firmaya kýzmaz aksine müþteriye hatalýsýn adam iade etmek zorunda deðil derdi. Ama yanlýþ yanlýþý götürmüyor iþte.
Burada kötü olan tek þey kriz yönetiminin baþarýsýz olduðu. Ben olsam, hele ki baþka bir yazýlým firmasý ile iliþkili forum sitesinde yani rakibime koz vermezdim :) Sorunu da aramda çözerdim müþteriyle. Gerçi Allah kimseye kötü niyetli müþteri-hizmet alýcý vermesin. Ben de pimpirikliyimdir, bir iþ yapýlýrken doðru takýldý mý doðru ürün kullanýldý mý merak ederim. Ama baský balatada sorun yaþayýp amortisör takan adamda derdimi aramam :)
Yazmayayým dedim de benim bir arkadaþým da benzer bir problemi yaþadý. Tavýr diyorsunuz ya, iþte ayný firmanýn farklý durumlarda benzer tavýrlarý var. Ayný firmanýn baþka bayisi ile yazýlým yapýlmaya gidildi. Ýþin güzel yaný bayisin ama cihazýn bile yok ( yada elinden alýnmýþ). Gittik yazýlýmý yaptýrdýk, Adana'ya geri dönüyoruz. Hatta o sýrada bayi diyor bak eskiden 120 ile giderken 3000 devirde gidiyordun þimdi 2800'de gidiyorsun bundan dolayý yakýt tasarrufun olacak fln diye. Tabi bunu baþkasýnýn yanýnda söyleme, rezil olursun dedik devam ettik. Bu arada baþtan söyledik, biz araç için duman fln atmayan, sorun çýkarmayan sadece tadýnda bir yazýlým istiyoruz diye. Ýþ bitene kadar her þey mükemmel, orjinale çeviririz iade ederiz, problem olmaz falan filan birsürü esnaf aðzý. Ýlerleyen günlerde araç partikül filtresi için uyarý ýþýðý yaktý, sabit gazla otobanda gez geçer dendi 120 km otoban yaptýk hala geçmedi derken serviste rejenerasyon yapýldý. Derken 2-3 tekrardan sonra bayi (cihazý olmayan) ile görüþüldü ve bunu silin biz istemiyoruz, iade edin dendiðinde önce öneriler geldi. O partikül týkanmýþ getir onu temizliyelimler, sonrasýnda bunu biz söker fýrça ile temizleriz gibi birsürü hikayeden sonra yazýlýmý sildirdik. Ýþ iade kýsmýna gelince tabi birsürü yokuþ vs vs. Sonrasýnda öðreniyoruz ki bayi (cihazý bile olmayan) arkadan konuþmalara baþlamýþ yok efendim o arabayý satacak da ondan sildiriyor, yok efendim birsürü yalan dolan. Nalet olsun dedik ve arkadaþ bir kýsmýný aldý gerisini zekata saydý gitti.
Uzunca okumak istemeyenler için iþin özü, niyet bu firma için önemli deðil. Ortada minare varsa kýlýf çoktan gelmiþtir.
Yazmayayým dedim de benim bir arkadaþým da benzer bir problemi yaþadý. Tavýr diyorsunuz ya, iþte ayný firmanýn farklý durumlarda benzer tavýrlarý var. Ayný firmanýn baþka bayisi ile yazýlým yapýlmaya gidildi. Ýþin güzel yaný bayisin ama cihazýn bile yok ( yada elinden alýnmýþ). Gittik yazýlýmý yaptýrdýk, Adana'ya geri dönüyoruz. Hatta o sýrada bayi diyor bak eskiden 120 ile giderken 3000 devirde gidiyordun þimdi 2800'de gidiyorsun bundan dolayý yakýt tasarrufun olacak fln diye. Tabi bunu baþkasýnýn yanýnda söyleme, rezil olursun dedik devam ettik. Bu arada baþtan söyledik, biz araç için duman fln atmayan, sorun çýkarmayan sadece tadýnda bir yazýlým istiyoruz diye. Ýþ bitene kadar her þey mükemmel, orjinale çeviririz iade ederiz, problem olmaz falan filan birsürü esnaf aðzý. Ýlerleyen günlerde araç partikül filtresi için uyarý ýþýðý yaktý, sabit gazla otobanda gez geçer dendi 120 km otoban yaptýk hala geçmedi derken serviste rejenerasyon yapýldý. Derken 2-3 tekrardan sonra bayi (cihazý olmayan) ile görüþüldü ve bunu silin biz istemiyoruz, iade edin dendiðinde önce öneriler geldi. O partikül týkanmýþ getir onu temizliyelimler, sonrasýnda bunu biz söker fýrça ile temizleriz gibi birsürü hikayeden sonra yazýlýmý sildirdik. Ýþ iade kýsmýna gelince tabi birsürü yokuþ vs vs. Sonrasýnda öðreniyoruz ki bayi (cihazý bile olmayan) arkadan konuþmalara baþlamýþ yok efendim o arabayý satacak da ondan sildiriyor, yok efendim birsürü yalan dolan. Nalet olsun dedik ve arkadaþ bir kýsmýný aldý gerisini zekata saydý gitti.
Uzunca okumak istemeyenler için iþin özü, niyet bu firma için önemli deðil. Ortada minare varsa kýlýf çoktan gelmiþtir.
þu bold yaptýðým kýsýmdan sonra gidip yazýlýmý yaptýrmanýzdan baþýnýza gelicekler belliymiþ zaten.
Hatta o sýrada bayi diyor bak eskiden 120 ile giderken 3000 devirde gidiyordun þimdi 2800'de gidiyorsun bundan dolayý yakýt tasarrufun olacak fln diye. Tabi bunu baþkasýnýn yanýnda söyleme, rezil olursun dedik devam ettik.
þu bold yaptýðým kýsýmdan sonra gidip yazýlýmý yaptýrmanýzdan baþýnýza gelicekler belliymiþ zaten.
Merakýmdan soruyorum, þuan bu þekilde okuyunca çok mantýklý geldi burada mantýða ters olan nedir :)
Merakýmdan soruyorum, þuan bu þekilde okuyunca çok mantýklý geldi burada mantýða ters olan nedir :)
yaptýðý yazýlým ile sanki þanzumaný deðiþtirmiþ mantýðýnda biþey söylemesi
Emrecan-R
06-04-2018, 19:35
sanki nfs undergrounda final drive la oynuyorlar :D
ghibli06
06-04-2018, 19:54
þanz-diff deðiþtirmeden ayný devirde yaptýðýn hýz deðiþmez... dizel ve turbo araçlarýn artmasýyla pasta çok büyüdü, müþteri de arttý firma da arttý, hangi sektörde pasta büyüse bu tarz sýkýntýlar tavan yapýyor, hemen hemen her firmadan duyuyorum ayný þikayetleri, bazýlarý sadece burdan yazýlanlarla yorum yapýyor, þahsi fikrim müþteri iyi seçsin yazýlýmý yapacak firmayý, firmalar da sýrf 500-600 lira alacaðýz diye sorulu araçlara yazýlým yapýp kendilerini bu duruma düþürmesinler, versinler iadeyi itibarlarýný kurtarsýnlar...
Balistique
06-04-2018, 21:13
Valla soyle bir nokta varki enteresandir. Yasin bey musteri kotu niyetli diye taahutunu yerine getirmiyor ve 600 tl yi odemiyor. Simdi bu musteri kotu niyetli ok kabul. Peki sen kotu niyetli musterine sana okkali bi gol atmasi icin neden orta yapiyosun ? Adam kotu niyetliyse ve sana zarar vermek istediðini dusunuyosan neden buna canak tutuyosun. Adamin niyetinin halis olmadigini ama esnaflik geregi tahhutunu yerine getirecegini soylersin hem parayi fazlasiyla cikarir hem takdir kazanirsin. Sen simdi iade yapmamakla adama 600 tl zarar verdigin ve burdaki herkesin yorumlarina ragmen geri vites yapmadigin ile ovuneceksin ama adam sana senin sayende daha fazla zarar verdi ! Ticaretin esnafligin inadimi olur akil yahu.
O zaman biz yazýlýmý çoktan yaptýrmýþtýk. Bayi (cihazý olmayan) ile bindik diðer bir bayi (cihazý olan) 'ye gittik, yazýlým yapýldý, dönüþte oldu bu olay.
kelalper
07-04-2018, 10:15
Bana bak 120 ile giderken eskiden 3000 çeviriyordun bak þimdi 2800 çeviriyorsun diyen adamdan deðil yazýlým cam suyu bile almam ben.
i-vtec07
07-04-2018, 17:36
Konuyla alakasýz ama bunun için konu açamam.Yazýlým fiyatlarý hakkýnda ne düþünüyoruz arkadaþlar ? Benim kýytýrýk 301 e 750 den aþaðý isteyen olmadý.1000 lira diyen bile oldu. Evo deðil bu araç 301 15 dakikada paket yazýlýmý yükle bitti zaten custom biþey istemiyorum.. tabiki herkez emeðinin karþýlýðýný isteyecek te asgari üçret 1600 lira bu ülkede ...
Var mý antalyada yardýmcý olabilecek bu konuda ?
mikelazi
07-04-2018, 18:21
ne yazýp çiziyorlarmýþ bee 3000de 120 yazdým çizdim 2800de 120 :)
piyasa okadar geniþki.millet tutunu z.kyo
adamlarýn face.sine denk geliyorsun.hp ler nm ler havada uçuþuyor.bu nasýl oluyor diyorsun 2-3 soru çakýnca iþin aslý ortaya çýkýyor.sonra bir bakýyorsun seni engellemiþler.ama adamý beðenenler yazdýranlar sebil gibi.ortalýk þakþakçý dolu.hepside celladýna aþýk.
90dý yazdýrdým 180 oldu.olmaz diyorsun sen yazýlýmcýdan iyimi bilicen...
ortalýkta bilinçli müþteride yokki
verdiðim firma örneðinin konuyla alakasý yoktur.
Konuyla alakasýz ama bunun için konu açamam.Yazýlým fiyatlarý hakkýnda ne düþünüyoruz arkadaþlar ? Benim kýytýrýk 301 e 750 den aþaðý isteyen olmadý.1000 lira diyen bile oldu. Evo deðil bu araç 301 15 dakikada paket yazýlýmý yükle bitti zaten custom biþey istemiyorum.. tabiki herkez emeðinin karþýlýðýný isteyecek te asgari üçret 1600 lira bu ülkede ...
Ben yardýmcý olmaya çalýþayým ;
Öncelikle aracýn obd'den yapýlamýyor, beyin sökülerek yapýlýyor ve iþlem süresi en az 2.5 saat.
Pedalbox - PedalBox Turkiye (https://www.pedalboxturkiye.com/pedalbox-nedir?gclid=EAIaIQobChMI4fPu_Ouo2gIV2JkbCh39LwcoEA AYASAAEgIJGPD_BwE)
ulan bunda bile 15 gün garantili "geri iade" varmýþ.
vectra-tuner
07-04-2018, 23:14
Konunun baþlýðý aldatýcý.. Megachips ve Maddi hasar baþlýðý kullanýlmýþ !!! Ama içeriðine bakýlýnca Çipten memnun kalmadým paramý geri istiyorum deniliyor.. Allah hiç kimseyi kötü insanlar ile karþýlaþtýrmasýn bu konuya baþka birþey yazmaya gerek yok..
levent_s
07-04-2018, 23:24
En özet haliyle bence firmanýn ismi yasinchips olsaydý satýcý haklý olabilirdi kendi ürün iade politikasýný uygulayabilirdi ama megachips gibi kurumsal bir markanýn tabelasý altýnda iþ yapýyorsa ve o marka iade þartlarýnda 10 gün içinde beðenmezseniz koþulsuz iade edebilirsiniz diyorsa bu durumda konuyu açan arkadaþ kesinlikle haklý durumda.
kelalper
09-04-2018, 10:18
evet asgari ücret 1400 lira ama benzin 6 lira alabileceðin en ucuz 0 dizel araba 80 bin lira.
ahmet3425
09-04-2018, 16:00
Firma web sitesine 10 gün içerisinde memnun kalmazsanýz paranýz iade yazmýþsa, lafýnýn arkasýnda duracak arkadaþ. Bunun dýþýndaki firmanýn tüm açýklamalarý maalesef hikayedir.
Sen müþteriye vaatte bulunmuþmusun memnun olmazsan 10 gün içinde paraný iade ederim diye, adam da 10 gün içinde iade istiyorum menun deðilim demiþ mi ? Konu bitmiþtir, yok yarýþmýþ, yok iþi bitmiþ, yok arabasý cordsaymýþ bunlar hikaye.
Baþtan sitene bu þekilde yazý yazmayacaksýn vaad vermeyeceksin.
Ülkedeki her firmanýn problemi bu, müþteriyi alana kadar bol keseden onu yaparýz bunu yaparýz, ilk problemde x olsaydý y olsaydý, dürüst olun kardeþim, ne vaad ediyorsanýz onu yapýn.
600 lira için bir müþteriden daha olduðunuz, sýrf þu konu ve firma sahibinin açýklama yapmamasý yüzünden bugün beni arayan yazýlým yaptýrmak isteyen bir arkadaþýmý baþka bir yere yönlendirdim mesela.
az da olsa doðru duzgun tahhutunun arkasýnda duran firmalarda var elbet.
biz prof mutfak gerecleri üzerine üretim yapan butik ama bir o kadarda kaliteyi önemseyen bir firmayýz en önemli tahhütümüz life time garantidir. cok sukur simdiye kadar bir sorun yasamadýk hatta þu sekilde garip bir durumlada karsýlastýk. canadalý bir vatandas hakkýmýzda bir makale yazmýs ve makalede garanti sistemimiz sadece sözde mi yoksa özde mi diye de test etmis makalede o bolum;
I contacted Soy and apologetically asked how much it would cost to repair the pan. I did not tell them that I was a reviewer, so I got no special treatment. Much to my surprise, Soy offered to repair the pan for free–including shipping to and from Turkey, despite the obvious pan abuse. (Their warranty technically just covers normal household use.) I don’t know how long they can keep up that generous policy, but it’s still Soy’s warranty policy as of 2016.
buda direkt makalenin linki;In-Depth Product Review: Soy Turkiye (Soy Turkiye) Silver- or Tin-Lined Hand-Hammered Copper Frying Pan (https://www.centurylife.org/in-depth-product-review-soy-turkiye-soy-turkiye-silver-or-tin-lined-hand-hammered-copper-frying-pan/)
ek olarak bu tarz durumlarda ulkeler arasý gönderi ücretlerinide ''dhl express'' tamamen biz karsýlýyoruz.
ama emin olun bu makalede de göreceginiz gibi hakkýmýzda belgeseller mi cekilmedi financial time a mý cýkmadýk.
para anlamýnda belki cok buyuk kazanclar saðlayamadýk ama dunyaya kaliteli bi urun kazandýrdýk ve sektorde turk bayragýný serefle dalgalandýrýyoruz.
genel olarak kusura bakmayýn biraz marka reklamý gibi olduysa affola, sadece müsteri memnuniyetinin ne kadar önemli oldugunu 600 liranýn size nasýl 60.000 tl olarak geri donebilecegini yada benim paylastýgým makaleyi okuyan insanlarýn arkasýndan nasýl tepkiler verdiðini tahmin edebilirsiniz...
firma þu an "cevaplamayýn 10 gün sonra unutulur gider" taktiði uyguluyor
600 liraya 10 gün 1151 kiþiye ulaþmýþ kötü reklam stratejisi
yeni Türkiye..
keskinli_ali
09-04-2018, 16:31
bu dosyalar kopyalanýp çoðaltýlabiliyor mu? var mý korumasý?
Gunes G.
09-04-2018, 17:07
Avukat olarak yazan benim.
Hâlâ daha sitelerinde 10 gün içinde ibaresi yazdýðý için haklý diyor çoðu kiþi.
Orada 10 gün de yazsa 1 gün de yazsa yukarýda alýntý yaptýðým mesajýmda teferruatýný anlattým.
Ancak kendisi için herþey lehine. 10 gün olayý ise, firma demek ki kanunlardan evvel de memnuniyetsizlik gidermek istiyor ki YASAL OLAN 14 GÜNLÜK SÜREDEN 4 GÜN DAHA KESÝP 10 GÜNLÜK BÝR SÜRE belirlemiþler.
O zaman yapýlacak iþ belli. Yazýlýmýn silinmiþ olmasý bile bir anlam ifade etmiyor. Çünkü konu sahibi zaten yasal 14 günlük süre içindeyken 5. günde TELEFONLA baþvuru yapmýþ. Baþvuru yaptýðýný zaten kanýtlar HTS kayýtlarýyla.
Corsa sahibi arkadaþ THH'ye baþvurduðu anda bu 600 TL'nin iadesini alýr dedim. Miktar bakýmýndan mahkemeye gidemez sonuçta.
Konu sahibinin takdirindedir baþvuru yapýp yapmamak da..
Cayma hakki bildigim kadariyla sadece uzak mesafeli satis sozlesmelerinde gecerli olan birseydir, magazadan alinan urunlerde gecerli olmuyor degil mi? Bu yuzden ozellikle internet uzerinden alisveris yapmayi tercih ederim mesela.
Bu konuyu bir aydinlatabilirseniz sevinirim.
Yiðit G.
09-04-2018, 17:29
Cayma hakki bildigim kadariyla sadece uzak mesafeli satis sozlesmelerinde gecerli olan birseydir, magazadan alinan urunlerde gecerli olmuyor degil mi? Bu yuzden ozellikle internet uzerinden alisveris yapmayi tercih ederim mesela.
Bu konuyu bir aydinlatabilirseniz sevinirim.
Maðazalardan Satýn Alýnan Ürünün Ýadesi
6052 sayýlý Tüketicinin Korunmasý Hakkýndaki Kanunda Maðazadan görerek satýn alýnan ürünlere cayma hakký tanýnmamýþtýr. Bu bakýmdan kulaktan dolma bilgi olarak duymuþ bulunduðumuz kanuna göre “Bir gün” veya “Yedi gün” gibi sürelerde sebepsiz yere alýnan ürün iade edilmelidir gibi sözler gerçeði yansýtmamaktadýr. Kanuna göre Maðazalarýn satmýþ olduklarý ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunluluklarý yoktur.
Ancak;
1-)Satýn alýnan mal için Maðaza ile iade konusunda özel bir anlaþmanýz bulunuyor ise,
2-)Ürünü satýn aldýðýnýz maðazanýn iade veya piþmanlýk hakký tanýdýðý konusunda yazýlý bir beyaný bulunuyor ise,
3-) Ürünü satýn aldýðýnýz maðazanýn iade veya piþmanlýk hakký tanýdýðý resmen biliniyorsa,
Maðazadan satýn almýþ olduðunuz ürünü þartlar saðlandýðý takdirde iade edebilirsiniz. Bazý maðazalar 15 (Onbeþ) gün içerisinde satýn alýnmýþ ürünü koþulsuz olarak aynen iade alýrken bazý maðazalar 7 yedi gün içinde bazýlarý ise ayný gün koþulsuz olarak ürün iadesi yapmaktadýr. Ancak bu iadelerin þartlarýný ve sürelerini tamamen maðazalar kendi þirket politikalarýna göre kendi inisiyatifleri doðrultusunda müþteriye bir güven veya jest olarak saðlamaktadýr. Tekrar belirttiðim gibi maðazadan alýnan ürünün iadesinin zorunlu olduðu konusunda 6052 sayýlý Tüketicinin Korunmasý Hakkýndaki Kanunda bir hüküm bulunmamaktadýr.
webden chip yaptýrabilio muyuz?
:D
firma þu an "cevaplamayýn 10 gün sonra unutulur gider" taktiði uyguluyor
600 liraya 10 gün 1151 kiþiye ulaþmýþ kötü reklam stratejisi
yeni Türkiye..
Þu an ilgi pist günü konusunda.
Gündemden düþmesin bu konu da.
Bu ilk konu deðil son konuda olmayacak
Yanlýþý yanlýþla düzeltilmeyeceðini öðrenirler bir gün
Verseydi parasýný 25 sayfa yerden yere vurulmayacaktý
Demek ki felsefeleri bu
Ye parayý koy totosuna konuþursada konuþsun
Ülkede baþka þey mi yok diye devam ediyorlar
Ýþin içinde olan adam zaten biliyor ne olduðunu
Fazla söze gören yok mükemmel bir rezillik:)
UÐUR_GSI
10-04-2018, 16:35
Konuyla ilgili bi geliþme varmi.Ücret iadesi yapilmadimi daha son açýklamalar gelsin.
.::EmrE::.
10-04-2018, 16:50
Ben de çok merak ediyorum açýkçasý ne oldu bu konu?
CorsaMer
10-04-2018, 21:52
Hayýr bir geliþme yok bakkal dükkaný sessizliðini koruyor
CorsaMer
10-04-2018, 21:53
Bý geliþme yok sessizlik devam ediyor unutulmasýný bekliyorlar :)
CorsaMer
10-04-2018, 21:54
Konuyla ilgili bi geliþme varmi.Ücret iadesi yapilmadimi daha son açýklamalar gelsin.
Yok unutulmasýný bekliyorlar :)
türkiyede bilinen bir giyim markasýnýn iþletmecisiyim bazen müþteri aldýðý kýyafeti giyip o aksam kullanýp ertesi gün söküldü yada istediðim gibi durmuyor vs. gibi bahanelerle getiriyor ben bayi olarak biliyorum bizi kullandýðýný rahatsýzda oluyorum ama firma sen sorgulama yapma kardeþim al malý bize gönder parasý bende sýkýntý yok diyor yani burada yazýlýmý yapan arkadaþýn polemiðe girmeden firma baskýsýyla kurallarýn neyse uygulanmasý gerekirdi.
Bence yasin beyin kotu esnafligindan cok MEGACHIPS in kalitesini ortaya koydu
tr_select
12-04-2018, 07:23
Konu unutulmasýn bari. Up.
Çay kutusuna dönmesin.
para iadesi olsa 25 sayfa yazýlmazdý demek ki böyle yürüyor bu iþler diðer yazýlým firmalarý da böyle mi, buraya taþýnmadýðýndan belki bilmiyoruz ?
Yasin bey den dolayi MEGACHÝPS iflas bile etse yasin bey umursamaz
bu dosyalar kopyalanýp çoðaltýlabiliyor mu? var mý korumasý?
A Firmasýna Corsa 1.7 dti ý nýza yazýlým yaptýrtýnýz..
Sonra Aliexpres den klon galetto cihaz alýp yazýlýmý bý guzel okudunuz.
Sonra ben 3-4 gun geçtý ben yazýlýmdan memnun kalmadým paramý iade et ediniz
fýrma orjýnale cevýrdý parayý ýade ettý
sonra orjýnal dosyanýzý okudunuz bý guzel kayýt edýp
eský okudugunuz tunýng lý dosyaý bý guzel yazdýnýz
Varan 1
Varan 2
yakýn cevrendeký corsacý arkadaslarýna kardes yazýlým ýsýne basladým corsaya dumanlý kesýcýlý yazýlým var dýyýp
bý guzel dosyalarý yapýstýrmaya basladýnýz Yazýlým bedavaya geldý cýhaz da bedavaya geldý :)
Varan3
5. arabayý yazarken klon cýhaz cortladý ve beyýn uctu
tum kazandýgýnýz aracýn cýkma beynýne ve elektronýkcý ye gýttý gecmýs olsun :)
Hayýrlý Cumalar..
Konunun en basindan bu zamana yapilan en iyi yorum bence
Bu arada 2011 senesinde leon 2.0tdi 170 hp almayi dusunuyordum. Kac hp’lere cikabilecegini arastirirken. Mehmet gazihan’a denk geldim. Aradim 0 - 100 , 2 sn dusecek. 100 - 200 , 10 sn dusecek dedi. 250 hp olacakmis sadece yazilimla araba. Bikac yere sorup isin aslini ogrenince uzak durmustum firmadan. Iyiki durmusum.
keskinli_ali
14-04-2018, 11:12
Varan 1
Varan 2
yakýn cevrendeký corsacý arkadaslarýna kardes yazýlým ýsýne basladým corsaya dumanlý kesýcýlý yazýlým var dýyýp
bý guzel dosyalarý yapýstýrmaya basladýnýz Yazýlým bedavaya geldý cýhaz da bedavaya geldý :)
Varan3
mertcan ben kimseye taraf deðilim ama dosya yazýlýp deneme sürüþü yapýlýr deðerlere bakýlýr müþteri memnun kalmazsa iade olur ama kopyalanma riski varken ben gidiyim 1 hafta sonra geliyim pek akýl iþi gelmedi bana. 1 haftasonra belki revize yapýlýr belki iyileþtirme yapýlýr içinden zor çýkýlýr. Galletto da deðil yeni yeni cihazlarla çið köfte parasýna dosya atanlar var dosyan elinde olsun yeterki
Yazýlýmdan sonra beyin kitlenmiyor mu ?
Bu kadar laf sözden sonra kulak üzerine yatýlmasý enteresan.
Yýllarca uðraþ didin çabala firmaný özene bezene bir yere getir, büyüt, ondan sonra 600 lira için, üstelik kendi elinle, tüm prestijin yerle bir olsun.
http://www.derszamani.net/wp-content/uploads/2017/04/p1-7.jpg
Allah akýlsýz dost vereceðine akýllý düþman versin derler.. Çok yazýk.. Aslýnda yazýk da deðil.. Komik!..
Firmanýn da bayinin de paçalarýndan amatörlük akýyor.. Ýtibar kelimesinin anlamýndan bihaberler..
Benim bir türlü istanbullu olmayý baþaramamýþ, (iyi de etmiþ) eski bakkal muzaffer çok daha kurumsal, hele hele çok büyük esnaf bunlara göre.. Çok büyüksün be Muzaffer!..
PROMINENT
14-04-2018, 22:10
Kardeþlerim ( kerizlerim ) yerli ve milli yazilimimizi kötulemek isteyen bolgemizin kripto fetoculari uzerimize oyunlar oynamaktadirlar. Der geçer.. diþ guclerden aldigi destek ile sektor de bir numara olan ozgunun forumunda bu konunun gundemde tutulmasinin altindaki gercekleri goruyoruz. Buyumemizi istemeyen bu dýþ guclere bagli ser odaklarina osmanli tokati atacagiz. Kara dumanlarimiz ile onlerini kesecegiz. Oluk oluk akan motor yaðlarinda duþ alacagiz.. simdi hepinizi caddelere davet ediyorum kardeslerim. Umudun gazlamasidir yasamak. Rabia ve kapaniþ.
26. Sayfanýn son cümlesine kadar okudum.
Sistemin iþleyiþinin yanlýþ olduðunu düþünenler tarafýndayým. Nadide yorumlarýn hepsini bilgisayar aracýlýðýyla foruma giriþ yaptýðýmda üþenmeden tek tek etiketleyip tebrik edeceðim.
Ve diyorum ki;
‘Reklamýn iyisi kötüsü olmaz’ :)
Bir vaka daha yakýndýr.
mikelazi
23-04-2018, 10:50
26. Sayfanýn son cümlesine kadar okudum.
Sistemin iþleyiþinin yanlýþ olduðunu düþünenler tarafýndayým. Nadide yorumlarýn hepsini bilgisayar aracýlýðýyla foruma giriþ yaptýðýmda üþenmeden tek tek etiketleyip tebrik edeceðim.
Ve diyorum ki;
‘Reklamýn iyisi kötüsü olmaz’ :)
Bir vaka daha yakýndýr.
bir vaka daha derken
bari yarýsýný verseydiniz... :)
Yiðit G.
24-04-2018, 22:20
mertcan ben kimseye taraf deðilim ama dosya yazýlýp deneme sürüþü yapýlýr deðerlere bakýlýr müþteri memnun kalmazsa iade olur ama kopyalanma riski varken ben gidiyim 1 hafta sonra geliyim pek akýl iþi gelmedi bana.
iyide araç Pagani Zonda Revolucion deðil ki ? Setuplar ve yazýlým 10 yüklü corsadan 9 unda aþagý yukarý ayný her hangi bir corsacý arkadaþýndan rica etsen de kopyalarsýn zaten.
keskinli_ali
24-04-2018, 22:30
iyide araç Pagani Zonda Revolucion deðil ki ? Setuplar ve yazýlým 10 yüklü corsadan 9 unda aþagý yukarý ayný her hangi bir corsacý arkadaþýndan rica etsen de kopyalarsýn zaten.
ayný þeyi düþünüyorum
Varan 1
Varan 2
Varan3
bu tabi ki mümkün ama dert þu, ilgili firma koþulsuz þartsýz 10 günde iade vermiþ müþterisine. demek ki bu durumu da göze almýþ kendisi.
iade þartýný firma kendi koymasaydý ve maðdur arkadaþ bu sürede iade etmek istemeseydi zaten sorun olmayacaktý. önce þartý koy isim yap, sonra yan yattý çamura battý.
bu tabi ki mümkün ama dert þu, ilgili firma koþulsuz þartsýz 10 günde iade vermiþ müþterisine. demek ki bu durumu da göze almýþ kendisi.
iade þartýný firma kendi koymasaydý ve maðdur arkadaþ bu sürede iade etmek istemeseydi zaten sorun olmayacaktý. önce þartý koy isim yap, sonra yan yattý çamura battý.
Benim ne fýrma ýle nede arkadas ýle býr ýlýským var
Bende 7 yýldýr yazýlým sektorun deyým
1 yýldýr da kendý dukkanýmý ýsletýyorum
kesýnlýkle corsa 1.7 yapmýyorum
sebebý de bu yukarýda yazdýklarým
Benim ne fýrma ýle nede arkadas ýle býr ýlýským var
Bende 7 yýldýr yazýlým sektorun deyým
1 yýldýr da kendý dukkanýmý ýsletýyorum
kesýnlýkle corsa 1.7 yapmýyorum
sebebý de bu yukarýda yazdýklarým
Þimdi sen bu iþi ticari olarak yapýyorsun, internet sitene kocaman harflerle "koþulsuz iade" yazsan.
Atýyorum 1.6 tdý'a da yazýlým yapsan ve sahibi beðenmedim dese ( herhangi sebep belirtmeksizin) geri alýr mýsýn ?
Þimdi sen bu iþi ticari olarak yapýyorsun, internet sitene kocaman harflerle "koþulsuz iade" yazsan.
Atýyorum 1.6 tdý'a da yazýlým yapsan ve sahibi beðenmedim dese ( herhangi sebep belirtmeksizin) geri alýr mýsýn ?
Tabikide geri alýrým 7 gun kosulsuz sekýlde deneme hakký sunuyorum
dosyam zaten ýstanbul merkezden gelýyor
ne yazýp veya neyý orjýnale cevýrdýgýmý sýstemden goruyor
ama ne yazkký corsa ýcýn oyle býr sey yok anlatýgým sekýlde yazýlýmý kopyalandýgý ýcýn ne yazýkký uygulama yapmýyorum
ama ne yazkký corsa ýcýn oyle býr sey yok anlatýgým sekýlde yazýlýmý kopyalandýgý ýcýn ne yazýkký uygulama yapmýyorum
Bak iþte konuya nokta koyan mesaj bu bence.
Tabiki de alýrdýn, çünkü taahhüt ettiðini yapmýþ olurdun.
X marka y modele yapmamak tamamen senin tasarrufun ama yapmýþ olsan geri alýrdýn.
Buradaki olay firmanýn yazýlýmý yapmasý sonra da almamasý. Senin bu yazdýklarýný muhtemelen bu firma da biliyordur ama yazýlýmý yapmýþ,
o zaman geri almýyorum deme lüksü de yok. Ya senin dediðin gibi þu sebeplerden ötürü ben bu araca yazýlým yapmýyorum diyecekti , ya da parayý ödeyecekti.
ilk kýsmý yapmamýþ 2. kýsmý da yapmýyor. Bol kazançlar.
tamam abi sende kural net iþte, keþke bu firmada da her þey bu kadar net olsaydý.
cogunu okumaya calýstým konunun þahsi fikrimi belirtmek isterim;
yasin insanlarý maðdur edecek yapýda bir insan asla degil , kendisine hiç yazýlým yaptýrmadýgým halde kendisine ihtiyacým oldugu her zaman destegini esirgememiþ ve içtenlikle yardýmcý olmustur.
kendisininde belirttiði üzere art niyet sezdiði için(karsýda ki þahýs art niyetli yada degil diye kesin hükümlü olmak istemiyorum) böyle bir durum hasýl olmustur kanaatindeyim.parayý geri iade etmeyip kendisi art niyetli davranýp 300-500 liranýn üzerine yatacak bir insan deðil samimi söylüyorum bunu.
küçük rakamlara tamah edecek yada ihtiyacý olan bir insan da deðil, maddi durumu hali, vakti yerinde bir insandýr yasin.
nacizane görüþümü belirtmek istedim kimseyi kýrmak incitmek deðil niyetim, umarým davasýnda haklý olan hakkýna kavuþur..selametle..
birde su var sanýyorum iþ biraz gurur,onur meselesine dönüþtü bundan dolayý çözlemiyor problemler..
bazen firma kurumsal dahi olsa kiþilerin müþteri kesimiyle restleþmesi söz konusu olabiliyor..
bu demek deðildir ki þahýslar kurumsal firmanýn gereklerini yerine getirmeyecek..
umarým demek istediðimir izah edebilmiþlimdir..
sorunun 2 taraflýda çözülüp gönül rýzasý noktasýna gelebilmesini temenni ederim..
CorsaMer
25-04-2018, 17:33
cogunu okumaya calýstým konunun þahsi fikrimi belirtmek isterim;
yasin insanlarý maðdur edecek yapýda bir insan asla degil , kendisine hiç yazýlým yaptýrmadýgým halde kendisine ihtiyacým oldugu her zaman destegini esirgememiþ ve içtenlikle yardýmcý olmustur.
kendisininde belirttiði üzere art niyet sezdiði için(karsýda ki þahýs art niyetli yada degil diye kesin hükümlü olmak istemiyorum) böyle bir durum hasýl olmustur kanaatindeyim.parayý geri iade etmeyip kendisi art niyetli davranýp 300-500 liranýn üzerine yatacak bir insan deðil samimi söylüyorum bunu.
küçük rakamlara tamah edecek yada ihtiyacý olan bir insan da deðil, maddi durumu hali, vakti yerinde bir insandýr yasin.
nacizane görüþümü belirtmek istedim kimseyi kýrmak incitmek deðil niyetim, umarým davasýnda haklý olan hakkýna kavuþur..selametle..
Keþke banada anlattýðýn gibi davransaydi lakin o beni Madur etmeyi 600 TL için hem kendini hemde markayý rezil etmeyi seçti olan herþeyi yazdým sitedeki essek kadar yazan iade hakkýmý 5 gün sonra memnun olmadýðým için güzel bir dille talep ettim kendisi firma adýna karar verip bu yola girmeye karar verdi
CorsaMer
25-04-2018, 17:40
Eðer bana soyleseydi corsaya iade yapmýyorum diye en baþta belki olaylar bu boyuta gelmezdi corsada yazýlým kopyalanýr kopyalanmaz bilmiyorum fakat zaten corsanin nerden bilgisayara baðlandýðýný ben o gün öðrendim zaten kendisiyle birçok ortak arkadaþýmýz var herkes bilir benim nasýl biri olduðumu ve yazýlým kopyalama tarzý þeylerden anlamadýðýmýda bilir
Eðer bana soyleseydi corsaya iade yapmýyorum diye en baþta belki olaylar bu boyuta gelmezdi corsada yazýlým kopyalanýr kopyalanmaz bilmiyorum fakat zaten corsanin nerden bilgisayara baðlandýðýný ben o gün öðrendim zaten kendisiyle birçok ortak arkadaþýmýz var herkes bilir benim nasýl biri olduðumu ve yazýlým kopyalama tarzý þeylerden anlamadýðýmýda bilir
600 tl çok ciddi bir para deðil senin içinde tecrube oldu
iki tarafa da geçmiþ olsun
Ne yazkki tuning sektörü böyle zamanla her þey öðreniliyor