Orijinalini görmek için tıklayınız : Ev için hangi internet ve tv paketi
M U R A T
04-04-2018, 10:46
Ev için internet ve tv paketi önerilerinizi alabilir miyim?
Ev için internet ve tv paketi önerilerinizi alabilir miyim?
Uydunet varsa bulundugunuz yerde gayet guzel. İnternetinde akn vs yok.
yıldırımbyzt
04-04-2018, 10:51
Biz evde d-smart kullanıyoruz akn yok sözde 36 mbps internet ama ortalama 20-26 arası takılıyor eski müşteriyiz diye indirimli fiyat ama sizin içinde çok uçuk bir teklif vermezler :)
İnternet Fiber ve AKK'sı en yüksek olan. Ben de SUperonline 50mbit 100GB AKK var.
TV de Digitürk HD baz paket + belgesel
ve tabiki en üst paket NETFLIX.
Netflix varken gerisi hikaye 40TL'ye hayatım değişti TV'de :)
Ama aylık kotayı güzel dolduruyor. O yüzden Superonline + TV plus işini daha güzel görür fazladan para vermemiş olursun.
altugkocer
04-04-2018, 10:56
Cep telefonu (Turkcell 750 dk + 5GB) + Televizyon (2 oda için ayrı ayrı tv kutusu istedim Turkcell TV Plus) + İnternet (Turkcell Superonline 25Mbps / 35gb akk)= 100 TL ödüyorum
Rakamları tam hatırlamıyor olabilirim ama aşağı yukarı böyle bir tarife. Yeni geçiş yaptım, akk dışında memnunum.
Biz evde d-smart kullanıyoruz akn yok sözde 36 mbps internet ama ortalama 20-26 arası takılıyor eski müşteriyiz diye indirimli fiyat ama sizin içinde çok uçuk bir teklif vermezler :)
Kablosuz kullanıyorsanız normaldir, kabloluda bile kayıpsız 36 görmeniz mucize.
Ben televizyon izlemiyorum, ama vodafone net kullanıyorum. 64mbps 200 gb akn upload 4mbps. 107 TL. 2 senedir falan kullanıyorum daha elektrik kesintisi hariç internetimde problem yaşamadım,ne kesildi ne donma yaşadım. Kablodan 50-55 arası, kablosuzda 40-45 arası hız alıyorum.
Altyapı önemli
Ben de merak ediyorum bu konuyu.
adsl hattı dahil her şey dahil dsmart 58 lira
3. senem
ama bölgede fiber olmadığı için 16mb hıza var
bu 58e 13 lira adsl hizmetide dahil
8.000rpm
04-04-2018, 14:13
superonline fiber
turkcell tv+
turkcell tv+ yan oda paketi
Hocam öyle zor sormuşsunuz ki, bütçe ne, mahallenizde hangi servis sağlayıcıların altyapısı var, fiber var mı, vsvsvsvs....
Örneğin Turkcell Superonline'da 80 küsür TL'ye hem GSM tarifesi, hem TV hem de evde fiber tarifesi vardı. Bizim apartmana çekmedikleri ve telefonda kontrat bulunduğundan alamadım...
Kampanyalara bakın özellikle.
Bende Türksat aboneliği var. 2 senelik kontratım bitti, 120-130 TL'ye 100mbit 500GB kotalı (biliyorum AKN kalkacak niye kotalı aldın diyebilirsiniz ama en yüksek ve işime gelen tarife bu oldu) internet, en üst paket TV, bir de ev alarmı için telefon hattı dahil.
Bütçeye, AKN ve hız isteklerinize göre çok değişiyor. Tavsiye vermek zor, hepsini iyice inceleyip bakmanız lazım.
Yine mesela SOL'da 25mbit tamamen sınırsız AKN'siz kotasız sırf internet 80 küsür TL.
M U R A T
04-04-2018, 15:09
Hocam öyle zor sormuşsunuz ki, bütçe ne, mahallenizde hangi servis sağlayıcıların altyapısı var, fiber var mı, vsvsvsvs....
Örneğin Turkcell Superonline'da 80 küsür TL'ye hem GSM tarifesi, hem TV hem de evde fiber tarifesi vardı. Bizim apartmana çekmedikleri ve telefonda kontrat bulunduğundan alamadım...
Kampanyalara bakın özellikle.
Bende Türksat aboneliği var. 2 senelik kontratım bitti, 120-130 TL'ye 100mbit 500GB kotalı (biliyorum AKN kalkacak niye kotalı aldın diyebilirsiniz ama en yüksek ve işime gelen tarife bu oldu) internet, en üst paket TV, bir de ev alarmı için telefon hattı dahil.
Bütçeye, AKN ve hız isteklerinize göre çok değişiyor. Tavsiye vermek zor, hepsini iyice inceleyip bakmanız lazım.
Yine mesela SOL'da 25mbit tamamen sınırsız AKN'siz kotasız sırf internet 80 küsür TL.
hocam bu detaylara hakim olmadığımdan konu açtım biraz internetten baktım sanırım 60-80 in altında paket yok yapılan mantıklı paket önerilerini araştırıyorum
Türk telekom faturalıya annemin hattını taşıdım benim üstümeydi. 2 sene taahütlü 1 tlden tivibu full paket verdiler. Bir kereye mahsus damga vergisi var 14 tl o kadar. Ben sadece belgesel kanalları için istiyordum, futbol ve nba tv üstüne ballı kaymak oldu. :)
hocam bu detaylara hakim olmadığımdan konu açtım biraz internetten baktım sanırım 60-80 in altında paket yok yapılan mantıklı paket önerilerini araştırıyorum
Eyvallah, hocam bu işte AKN veya kota kısmı önemli. Kotalı tarifeye pek girmemeye çalışın. Kontrata da keza öyle diyeceğim ama cazip teklifleri de bunlarda yapıyorlar maalesef.
Eğer çok indirme vs. yapmıyorsanız AKN'si ve hızı nispeten düşük tarifelere bakabilirsiniz. Bu anlamda hangi servis sağlayıcıyı seçerseniz seçin, fiyat anlamında dediğiniz gibi 60 küsür TL'ler bazında TV dahil şekilde verebilirsiniz. Bunlar genelde cazip.
Çok indirme yapıyorsanız AKN ve hızı mümkün olduğunca yükseltmenizi tavsiye ederim.
Turksat Kablo net kullanıyorum aylık 150gb / 25mbs ve 54 lira ödüyorum.
2 ortak Netflix çözdük hayatım değişti :) Normal tv kanallarını pek izlemiyorum, bu sebeple digiturk vırt zırt ihtiyaç duymuyorum. Normal kanalları açınca nereye düştüm ben diyorum :D
Telekom'un fiber hattı yok. Eski altyapı olan yerde 36 lar havada uçarken müşteri temsilcisi ile yaşanan hız da 10+ göremedim akşamları.
Neymiş bize indirimiymişte falan da filan turknet'e geçiyorum en azından aynı altyapıya daha az öderim. Uydu net işi güzel ama fiyatlara şuan yüksek geldi bana.
Turknet ile ilgili yazarım kullanmaya başladıktan sonra. AKN yok ve taahhüt istemiyor. Bu yüzden deneyeceğim.
Rockford
04-04-2018, 17:20
Uydunette akn yok falan yazilmis ama su anki kampanyalarda yok oyle bir dunya. Fiyatlarda cok cazip gelmedi acikcasi. Ustune orda gozuken rakam uzerine aylik 6lira modem 3lira da baglanti ucreti mi ne kesmeye calisiyolar. Acaba bu uydunet dediginiz kablonetten farkli bir yapi mi? Benim yeni evde kablonet ve telekom fiber var ikisinde de adam gibi bi kampanya bulamadim. Turkcell fiber ya da turknet vdsl olsa bundan iyiydi.
Mutlu Değerli
04-04-2018, 21:17
Askeri personel olanlara lojmanda otururlarsa eger 350lira kira + 200tl çevre temizlik gideri (içinde akk siz internet ve dijitürk full paket mevcut) şeklinde oluyor...
Oturduğumuz sitede Superonline fiber hattı çekilmişti 2009'da mı ne, geçenlerde eski üyeyiz diye ufak bi değişiklik yaptık araya TV de katıp
50 mbps - 100 gb akk
turkcell tv+ > hemen her şey var model
75 lira
ama internet üzerine 8 liraya tv'yi full vericez diyolardı bu ay baktım faturaya 75+8 geçirmişler bi bakıcam telefon kayıtlarını dinletsinler onu düşürteceğim eğer yanlış hatırlamıyorsam
Bad-Fast
04-04-2018, 23:22
altyapın varsa olduğun yerde superonline fiber direk ;)
EnesAksu
05-04-2018, 07:20
ttnet + tivibu olmasında, diğer tüm sağlayıcılar olabilir.
dragstar
05-04-2018, 10:59
ben türktelekom tivibunu sinema paketi + 75gb internet 24mbps internet +100 dk ev telefonu kullanıyorum 100 TL
Jön Türk
04-05-2021, 16:03
Güncel olsun ttnet ile olan taahhütüm 13 mayısta bitiyor
süperonline ı aradım fiber 35mbit sınırsız ve tv+ ikisi birlikte 12 ay 89tl nasıl sizce ?
Grimlord
04-05-2021, 16:06
süperonline ı aradım fiber 35mbit sınırsız ve tv+ ikisi birlikte 12 ay 89tl nasıl sizce ?
Aynı pakedi kullanıyorum, gayet güzel. Tv+ epey kanal var, geriye sardırma özelliği de çok iyi. Tavsiye ederim.
Jön Türk
04-05-2021, 16:40
Aynı pakedi kullanıyorum, gayet güzel. Tv+ epey kanal var, geriye sardırma özelliği de çok iyi. Tavsiye ederim.
Turkcell li olduğum için size özel çıktı şimdi dediler hikaye mi yazdılar merak ettim aynısını kullanıyorsunuz :)
Memnunsanız bende geçmeyi planlıyorum
Grimlord
04-05-2021, 17:57
Turkcell li olduğum için size özel çıktı şimdi dediler hikaye mi yazdılar merak ettim aynısını kullanıyorsunuz :)
Memnunsanız bende geçmeyi planlıyorum
Onu bilmiyorum, ilk defa baglattigim için kampanya yaptılar sanırım.
CloudGrey
04-05-2021, 18:29
birşey sorucam bu 24 mbit / 35 mbit hızlarda youtube'da 1080p video donmadan izlenbiliyormu ??
Turknet kullanıyorum. Taahütüm yok kafam rahat. 100mbit pakedim, bölgeniz 75e kadar destekliyor dediler 80-85mbitleri görüyorum.
verdikleri referans koduyla da 2-3 arkadaşım abone oldu, ben de 2-3 fatura ödemedim bu sebeple. superonline'dan geçmiştim, bir daha da dönmem yapılan muamelelerden sonra.
Turknet kullanıyorum. Taahütüm yok kafam rahat. 100mbit pakedim, bölgeniz 75e kadar destekliyor dediler 80-85mbitleri görüyorum.
verdikleri referans koduyla da 2-3 arkadaşım abone oldu, ben de 2-3 fatura ödemedim bu sebeple. superonline'dan geçmiştim, bir daha da dönmem yapılan muamelelerden sonra.
turknetten memnun olan kadar olmayanda çok var nedense bunu anlayamadım. donanım haberde yetkiliside var takip ediyorum. siz onların verdiği modemi mi kullanıyorsunuz ?
birşey sorucam bu 24 mbit / 35 mbit hızlarda youtube'da 1080p video donmadan izlenbiliyormu ??
kağıt üstünde 6mbps.1080p 60fps de 9mbps yeterli.
melihyilmaz
04-05-2021, 23:17
süperonline fiber alt yapı varsa hiç düşünme fiber+(tv+) = Hayır dua
turknetten memnun olan kadar olmayanda çok var nedense bunu anlayamadım. donanım haberde yetkiliside var takip ediyorum. siz onların verdiği modemi mi kullanıyorsunuz ?
ben bağlattığımda zyxel marka modem satıyorlardı, onu aldım
Turkcell Superonline Fiber 100mbps + Turkcell TV+ (salonda zımbırtısı var, oturma odasında xiaomi mibox s üstünden kullanıyorum)
150TL ödüyorum, gayette memnunum, sadece bulunduğum bölge İzmir'de depremde en çok yıkım alan bölge olduğu için yakın binalarda yıkım varsa bazen kesintiye uğruyorum ama kısa süreli, onun dışında hiç bir problemim yok.
Fiyat olarak mantıklı.
Kablonet de bakabilirsiniz, eğer bölgenizde varsa.
Ben istanbulda 2 farklı lokasyonda ve Ankarada kullanıyorum, farklı paketler. ama asıl evde kullandığım 100mbit sınırsız. TV de var yanında ama hiç açmadığım için bir fikrim yok neler açık kapalı.
şuanda da 100mbitlik bir paket var TV de var ve 110 lira demişler.
düşünülebilir.
süperonline fiber alt yapı varsa hiç düşünme fiber+(tv+) = Hayır dua
bende superonline fiber 35 mbit+trcell tv kullanıyorum. 119 tl aylık gayet memnunum.
kelalper
06-05-2021, 12:39
kablonet 100mbps +kablotv 124tl. Hız çok çok nadir 80lere düşüyor onu da pingler düşüyor oradan anlıyorsun. Gayet memnunum simracing de falan problem olmuyor.
Türk telekom faturalıya annemin hattını taşıdım benim üstümeydi. 2 sene taahütlü 1 tlden tivibu full paket verdiler. Bir kereye mahsus damga vergisi var 14 tl o kadar. Ben sadece belgesel kanalları için istiyordum, futbol ve nba tv üstüne ballı kaymak oldu. :)
3 sene geçmiş aradan. 2 sene 1 tl geçtikten sonra, aylık 15 tl üzerinden 2 senelik yeni taahüt yaptım. Çok memnunum kısa süreliğine bazı kanallarda çekim sorunu yaşıyordum, meğer benim kablomla alakalıymış, kablo yenilenince düzeldi. :)
S sport, premier lig, f1, nba, portekiz ligi, Tr basketbol, belgesel kanalları, film kanalları hepsi mevcut. :icon_tup:
2 ayım bitti turknette. Deneyeyim dedim 100 mbit paket kabloluda 80-90 küsür alıyorum. Kablosuz da 50-60 civarı alıyorum.
85 TL ve en önemlisi istediğim zaman iptal ettirebiliyorum. Denemek istediğimdeki en büyük etken buydu.
Bana kuruluma türk telekom geldi ve onların modemi var.
Superonline da 24 mbitte de 35 te de rahat izliyordum kablolu da.
Kablosuz da bazen modem kaynaklı afallıyordu.
Şuan evde hem Turkcell Superonline 35 Mpbs kullanıyorum 109 TL, aynı anda TTnet 35 Mpbs Fiber var. 116 TL .
TTnet 3 ay sonra taah. bitiyor, Turkcell den devam edeceğim.
Kablonet 1.5 senedir kullanıyorum gördüğüm en sorunsuz ve hızlı internet.wifi ile bile 50 mbit vadediyorsa 47-48 veriyor,hız hep stabil.Kesinti kopma senede bir yada iki kere oluyor mucize gibi birşey.Oyunlarda filande çok iyi iş yapıyor.İki dezavantajı var ilki modemlerinin kapsama alanı çok düşük ttnet-superonline gibi sağlayacıların modemlerinden 3-4 kat daha az kapsama alanı.Alternatif yüksek rangeli modemleri aşırı pahalı çok dert olursa router kullanmak şart.İkincisi Türkiyede heryerde hizmet sağlamıyorlar.
50 mbit akıllı sınırsız (19.00-24.00 saatleri arası 20mbit) tv paketi herşey var 80 tl 24 ay.
Superonline fiber 10 senedir kullanıyorum.Stabil değil her zaman aynı hıza ulaşılmıyor kopmalar yaşanabiliyor sık sık.Müşteri iletişimi ve servisleri çok hızlı, sorun olursa ertesi gün gelip modem kablo herşeyi komple yenileyip sorunu çözüyorlar.
35 mbit sınırsız ev telefonuda var 110 tl 24 ay.
Türknet bugün bağlandı .Vdsl modem gerekli zyxel marka en yaygını.Modemi tüketici alıyor 210 tl civarı nette.70 lira kurulum ücreti var.Hız stabil şimdlik vadedilene yakın veriyor.
35 mbit sınırsız tahahüt yok 85 tl.
CloudGrey
10-05-2021, 18:54
Kablonet 1.5 senedir kullanıyorum gördüğüm en sorunsuz ve hızlı internet.wifi ile bile 50 mbit vadediyorsa 47-48 veriyor,hız hep stabil.Kesinti kopma senede bir yada iki kere oluyor mucize gibi birşey.Oyunlarda filande çok iyi iş yapıyor.İki dezavantajı var ilki modemlerinin kapsama alanı çok düşük ttnet-superonline gibi sağlayacıların modemlerinden 3-4 kat daha az kapsama alanı.Alternatif yüksek rangeli modemleri aşırı pahalı çok dert olursa router kullanmak şart.İkincisi Türkiyede heryerde hizmet sağlamıyorlar.
50 mbit akıllı sınırsız (19.00-24.00 saatleri arası 20mbit) tv paketi herşey var 80 tl 24 ay.
Superonline fiber 10 senedir kullanıyorum.Stabil değil her zaman aynı hıza ulaşılmıyor kopmalar yaşanabiliyor sık sık.Müşteri iletişimi ve servisleri çok hızlı, sorun olursa ertesi gün gelip modem kablo herşeyi komple yenileyip sorunu çözüyorlar.
35 mbit sınırsız ev telefonuda var 110 tl 24 ay.
Türknet bugün bağlandı .Vdsl modem gerekli zyxel marka en yaygını.Modemi tüketici alıyor 210 tl civarı nette.70 lira kurulum ücreti var.Hız stabil şimdlik vadedilene yakın veriyor.
35 mbit sınırsız tahahüt yok 85 tl.
ben kablo neti 15 yıldır kullanıyorum , 15 yılda toplamda 1 yada 2 kere kesilmiştir.
ayrıca fiyatlarıda acaip ucuz kaldı şu sıra eve yeni internet bağlatıcaklar için.
100 mbit hız / 500 gb kotaya ayda 120 tl ödüyorum.
tvde yanında...
ama yayıncılar için tavsiye etmem , zira upload'u 5 mbit.
misal cs go oynarken bi yandan twich yayın acayım derseniz oyunda baya ping oluyor...
Superonline son 1.5 senedir bende çok sorun çıkarmaya başladı. Ben 25mbit sınırsız kullanıyorum ama haftada 3 4 gün hız 1-2 mbit e düşüyor, modemi kapatıp açıyorum düzeliyor. Bir kere xbox da nat sorunu yaşadım 15 günde anca çözdüler. Ama şöyle bir güzel yanı var, yanlış yaptıkları yada tam hizmet veremedikleri zaman hediye İnternet veriyor. Mesela nat sorunu için 1 ay fatura ödemedim. Bi ara 4 saat int gelmedi, 4gb turkcell de kullanabileceğim İnternet verdiler gibi. Superonline değerlendirilebilir bence.
Türknet 100mbit 85 TL. Aldım kullanıyorum çok memnunum. Müşteri hizmetleri de mükemmel çalışıyor. Tavsiye ederim.
Yeni taşındığım yerde port yokmuş. Superbox redbox gibi şeyleri sancaktepe tarafında sağlıklı kullanabilen var mı?
M U R A T
08-10-2021, 09:18
konuyu tekrar hortlatıyorum sadece netflix için kullanacağım güncel kampanyalardan bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
konuyu tekrar hortlatıyorum sadece netflix için kullanacağım güncel kampanyalardan bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Tum internet bağlantısı tarifeleri - Enuygun (https://www.enuygun.com/internet-baglantilari/tarife-karsilastir/)
:)
Ben Turknet kullanıyorum.
TT altyapısını kullanıyor. Alt yapı max. ne destekliyorsa direk evde. Limit hız kota vs yok. Musluklar açık
100mbit fiber kullanıyorum. Memnunum
türknet fiber altyapısındayım 1000mbps simetrik internet kullanıyorum. speedtest yapınca modeme kablo ile bağlandığımda 920 down 930 upload civarı alıyorum 3 ay oldu hala hayretler içindeyim nasıl olabilir diye :D
türknet fiber altyapısındayım 1000mbps simetrik internet kullanıyorum. speedtest yapınca modeme kablo ile bağlandığımda 920 down 930 upload civarı alıyorum 3 ay oldu hala hayretler içindeyim nasıl olabilir diye :D
Hayalim ama gel görki bizim fiber altyapı max 100mbit diyor
turknet kullanan herkes memnun heralde. bende superonline dan, turknete geçiyordum. turknete başvurdum. başvuru esnasında 5 iş günü içerisinde teknik ekip sizi arayıp randevu alacak, size gönderdiğimiz belgeleri imzalayıp gelen teknik ekibe vereceksiniz internetiniz kurulup açılacak dediler. meğerse 5 iş günü içinde kurye arayıp, randevu alıp gelecekmiş (4.iş gününe kendi kafalarına göre randevu ayarlamışlar sormadan) sonra kurye evrakları sisteme girdikten sonra teknik ekip 2 ile 6 iş günü arasında randevu alıp gelecekmiş. böyle yalan söyledikleri için bende başvurumu iptal ettim. şuan turknet ile kablonet arasında kaldım. kablonet kullanan varsa memnun mu ? yorum yapabilir mi ?
turknet kullanan herkes memnun heralde. bende superonline dan, turknete geçiyordum. turknete başvurdum. başvuru esnasında 5 iş günü içerisinde teknik ekip sizi arayıp randevu alacak, size gönderdiğimiz belgeleri imzalayıp gelen teknik ekibe vereceksiniz internetiniz kurulup açılacak dediler. meğerse 5 iş günü içinde kurye arayıp, randevu alıp gelecekmiş (4.iş gününe kendi kafalarına göre randevu ayarlamışlar sormadan) sonra kurye evrakları sisteme girdikten sonra teknik ekip 2 ile 6 iş günü arasında randevu alıp gelecekmiş. böyle yalan söyledikleri için bende başvurumu iptal ettim. şuan turknet ile kablonet arasında kaldım. kablonet kullanan varsa memnun mu ? yorum yapabilir mi ?
Kablonet altyapısı varsa hiç düşünmeye gerek yok.Ay sonu 2 yıllık taahütüm bitiyor, bunca zaman bir kere bile müşteri hizmetlerini aramadım.
Fast.com dan wifi ile hız testi anlık 48 mbit.Tek dezavantajı modemlerinin wifi alanı çok kısa modeme uzak wifi kullanımı mutsuz eder.
Ben de taşınırken yeni evde fiber altyapı olmadığı için geçmiştim tivibu paketiyle birlikte. 6 sene oldu çok memnunum, hız iyi ve stabil hep. Şu an 100mbit kullanıyorum az önce test yaptım 98mbps görüyorum :)
Bağlantı sorunu da çok nadir, çalışma filan olduğunda ki o da toplasan 10 sefer olmuştur 6 senede. Müşteri hizmetleri de şaşırtıcı şekilde iyi.
Tek sorun Enesin dediği gibi modem daha iyi olabilir. Ev 200m2, modem benim odamda evin tam ortasında kalıyor. Evin çoğu yerinde sorun yok ama uzaklaştıkça dip odalarda sinyal biraz azalıyor, bi güçlendirici vs iyi olabilir yada alternatif bir modem alınabilir ev büyükse.
CloudGrey
11-10-2021, 22:21
Ben de taşınırken yeni evde fiber altyapı olmadığı için geçmiştim tivibu paketiyle birlikte. 6 sene oldu çok memnunum, hız iyi ve stabil hep. Şu an 100mbit kullanıyorum az önce test yaptım 98mbps görüyorum :)
Bağlantı sorunu da çok nadir, çalışma filan olduğunda ki o da toplasan 10 sefer olmuştur 6 senede. Müşteri hizmetleri de şaşırtıcı şekilde iyi.
Tek sorun Enesin dediği gibi modem daha iyi olabilir. Ev 200m2, modem benim odamda evin tam ortasında kalıyor. Evin çoğu yerinde sorun yok ama uzaklaştıkça dip odalarda sinyal biraz azalıyor, bi güçlendirici vs iyi olabilir yada alternatif bir modem alınabilir ev büyükse.
Kablonet altyapısı varsa hiç düşünmeye gerek yok.Ay sonu 2 yıllık taahütüm bitiyor, bunca zaman bir kere bile müşteri hizmetlerini aramadım.
Fast.com dan wifi ile hız testi anlık 48 mbit.Tek dezavantajı modemlerinin wifi alanı çok kısa modeme uzak wifi kullanımı mutsuz eder.
uydunette modemin yeri önemli.
ben geçen yaz ev tadilata girerken modemin kablosunu binadaki kutudan bir daha çektirdim tavandaki stropiter arkasına gizleterek tam evin ortasında koridorda tavana koydum.
evin her yerinde alıyabiliyorum sinyal.
ayrıca bu modelerde 2.4 ghzde çalışırken menzil artar aklınızda olsun.
5.0 ghz'de menzil %30-%40 düşüyor.
Yekta yanlışlıkla eksi verdim ama düzelttim :)
Kablonet in şu akşam 19.00-24.00 arası 25 mbit e düşme olayı kafamı çok karıştırıyor ya. Bana asıl lazım olan akşam o saatler. İş bitmiş oluyor. Film, dizi, oyun falan oynuyorum. Gerçi hali hazırda superonline 25mbit yetiyor ama laptopu tv ye bağlayıp film sitelerinden 1080p film izlemek istediğimde ara ara donuyor. Sanırım o da siteden kaynaklı. Sanırım kablonet bağlatıcam. Peki 50 mbit ile 100 mbit arasında 10 TL fark var değer mi 100mbit almaya?
Edit, ev 70 mt2. Hol küçük. Odalar arası mesafe kısa ama şuanki superonline modemle(markası huawei) yan odada xbox da oyun indirirken en fazla 2 3 mbitle indiriyor ama modemin olduğu odada 20mbit de falan indiriyor
CloudGrey
11-10-2021, 23:22
Edit, ev 70 mt2. Hol küçük. Odalar arası mesafe kısa ama şuanki superonline modemle(markası huawei) yan odada xbox da oyun indirirken en fazla 2 3 mbitle indiriyor ama modemin olduğu odada 20mbit de falan indiriyor
bende uydunet DURAN KOTALI tarife var.
hız hep 100mbit. evede rahat 90-95 geliyor.
kotası 500 gb (evden çalışıyorum, cs go oynuyorum her akşamda banko 3 saat dizi izlememiz var) hiç bitmedi bu zamana kadar.
163 tlden indirimle 142 tl ödüyorum.
2k hatta 4k video 0 donma
Kablonet in şu akşam 19.00-24.00 arası 25 mbit e düşme olayı kafamı çok karıştırıyor ya. Bana asıl lazım olan akşam o saatler. İş bitmiş oluyor. Film, dizi, oyun falan oynuyorum. Gerçi hali hazırda superonline 25mbit yetiyor ama laptopu tv ye bağlayıp film sitelerinden 1080p film izlemek istediğimde ara ara donuyor. Sanırım o da siteden kaynaklı. Sanırım kablonet bağlatıcam. Peki 50 mbit ile 100 mbit arasında 10 TL fark var değer mi 100mbit almaya?
Ben 50den 100e sadece kotadan dolayı geçtim. Yoksa 50 de hız olarak fazlasıyla yeterliydi. Bilgisayarım da masaüstü olduğu için modemi yanına koydum ama kablosuz kullanıyorsanız bütün cihazları evin makul bi yerine modemi koyarak sorun yaşamazsınız. Ya da eski modemi router olarak kullanabilme olayı varmış, denemedim ama o şekilde çözüm üretenler de var şimdiki kullandığın modemi değerlendirebilirsin belki
Ben 50den 100e sadece kotadan dolayı geçtim. Yoksa 50 de hız olarak fazlasıyla yeterliydi. Bilgisayarım da masaüstü olduğu için modemi yanına koydum ama kablosuz kullanıyorsanız bütün cihazları evin makul bi yerine modemi koyarak sorun yaşamazsınız. Ya da eski modemi router olarak kullanabilme olayı varmış, denemedim ama o şekilde çözüm üretenler de var şimdiki kullandığın modemi değerlendirebilirsin belki
şimdiki modem kiralık. sözleşme bitince geri vericem. modemi hole koymak mantıklı o zaman. teşekkürler bilgi için
TolgaEsentepe
12-10-2021, 08:03
25 download yapmayacaksanız işinizi görür. takılmalık donmalık bi durum yaşamadım ben evdeki herşey internete bağlı misal exxen den sıkıntısız canlı maçda seyrediyorum hanım telefondan video da seyrediyor vs vs
2021 3. çeyrek kullanıcı tavsiye skoru sonuçları geldi de Kablonet baya önde, uzun süredir liderliğini koruyor. Kullananlar memnun görünüyor genel olarak. Bilginize.
kablonet baya iyidir doğrudur. ancak kapıya kadar fiber olan hiç bir hat üzmez. santral sorunları vs olmadığı sürece.
benim düşünceme göre normal kullanıcı için 25mbps gayet yeterli gelir. tabi iptv vs kovalanmıyorsa. maç vs izlenirken instagram uygulamasına öylesine bile tıklanırsa insta tüm videoları fotoları yüklemeye çalışıyor ve baya internet kullanıyor o sırada olan hız düşüşü yayını dondurabiliyor. 35mbps olan internetimde baya sıkıntı çekmiştim. sonrasında 100 yükselttim paketimi 90 civarı hız alabiliyordum bir daha yaşamadım o sorunu.
şimdi de resmen japonya gibi bir internet veriyor türknet 1 Gbps simetrik internet daire içine kadar fiber kabloyla veriyor.
Senelerdir adsl batağından fibernetin gelmesiyle kurtuldum. Şubat gibi taahhüttünüz bitiyor. Apartmana kadar fiber yok, VDSL var yani. Kullananlardan yorum alabilirsem, senelerdir 12 13 mbps kullanıyorum, 25 ve üstü herhangi bir net çok çok rahat işimi görecektir. 50 75 lik paket aramıyorum yani.
Senelerdir adsl batağından fibernetin gelmesiyle kurtuldum. Şubat gibi taahhüttünüz bitiyor. Apartmana kadar fiber yok, VDSL var yani. Kullananlardan yorum alabilirsem, senelerdir 12 13 mbps kullanıyorum, 25 ve üstü herhangi bir net çok çok rahat işimi görecektir. 50 75 lik paket aramıyorum yani.
Brocum türknetin siteden baktın mı kaç veriyor hız?
Millenicom bakabilirsin, Ankara Pursaklar diye dağ başı bir yerde VDSL'ini kullanıyoruz tarife 32 Mbps idi galiba ama fazlası var azı yok, kusursuz çalışıyor valla. Fiyatları da uygundu
Brocum türknetin siteden baktın mı kaç veriyor hız?
80e kadar destekliyormuş.
Millenicom bakabilirsin, Ankara Pursaklar diye dağ başı bir yerde VDSL'ini kullanıyoruz tarife 32 Mbps idi galiba ama fazlası var azı yok, kusursuz çalışıyor valla. Fiyatları da uygundu
inceliyorum, teşekkürler.
.::EmrE::.
15-10-2021, 20:17
Superonline 100 MBit Limitsiz + Turkcell TV kullanıyorum. 150 TL ödüyorum. Wireless Speed test sonucum ortalama 92 Mbit civarında sürekli.
Bunu sormuştum. Senelerdir TT tekeelinden çıkıp, vodafone vdsl'e geçebildim sonunda.
11inden beri aktif olarak kullanıyorum, hız testlerimde hiç 40mbps altı sonuç almadım. 10 günlük süreçte download, upload, sorunsuzluk olarak 10/10 memnunum. Aksi bir durum olursa tekrardan belirtirim burada.
Paketim ilk 6 ay, 64 tl, sonraki 18 ay 124 şeklinde(modem ücreti aylık ödeme içinde) ZTE h168a model modem kuruldu bu arada, onu da merak eden olabilir diye belirteyim dedim.
-Murat Özcan-
21-02-2022, 15:45
Biz site olarak Turkcell Superonline geçtik.
Adamlar geldi fiber kabloları döşediler.
Gayet hızlı memnunuz..
1 ay kadar geçti, tt altyapısından kaynaklanan 3 günlük kesinti dışında Vodafone'dan memnunum. O sürecinde(netin altyapıdan ötürü aralıksız sağlanamadığı günlerin) kayıtlarında olduğunu ve faturadan düşüleceğini belirttiler.