PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik Saat

UG-090
30-05-2018, 14:34
Arkadaşlar merhaba

Bu zamana kadar hep quartz pilli saatler kullandım.
Otomatik saat hiç kullanmadım şimdi araştırmasına girdim bi tane almayı düşünüyorum.
Giriş modeli bir ürün düşünüyorum 1500 - 2000 tl aralığında
Kurdan dolayı maalesef ki fiyatları hep artmış durumda

Düşündüğüm markalar Hamilton , Seiko , Tissot , Orient

Sizin önerdiğiniz bir marka ve model var mıdır ?

Bir de wainer wa 25916-c modeli ve wainer markası için yorum yapabilecek olan var mı ?

http://www.wainer.ch/assets/img/series/wa25916-list-165.jpg:heyoo:

cosekar
30-05-2018, 14:52
Merhaba,

WAINER'in ithalatçı firmasıyız, merak edilenleri özetleyebilirim.

WAINER S10 Calibre otomatik, 48H power reserve i var.
Safir Cam
Deri Kordon
Kelebek klips
Swiss Made ve tam bir f/p ürünüdür.

Aynı kriterlerde rakipleri (Tissot&Hamilton) en az 1000-1500 tl fiyatlıdır.

UG-090
30-05-2018, 15:03
Merhaba,

WAINER'in ithalatçı firmasıyız, merak edilenleri özetleyebilirim.

WAINER S10 Calibre otomatik, 48H power reserve i var.
Safir Cam
Deri Kordon
Kelebek klips
Swiss Made ve tam bir f/p ürünüdür.

Aynı kriterlerde rakipleri (Tissot&Hamilton) en az 1000-1500 tl fiyatlıdır.

Bahsettiğim modeli denedim çok da hoş durdu. İnternetten biraz araştırma yaptığımda kafam karıştı.
Çin veya Türkiye'de üretildiğini tam olarak bir Swiss Made olmadığı konusunda şeyler okudum. ( Doğru yanlış bilemem tabi ki de )
Bu sebeplerden diğer markalara yöneldim

aslan
30-05-2018, 15:10
O kadar para vermene gerek yok.Eğer orjinallik takıntın yoksa Replika saat öneririm

fatihdurutuna
30-05-2018, 15:21
Bizde uzun zamandır wainer satıyoruz, bu zamana kadar onlarca ürün sattım bir iki ürün haricinde hiç şikayet almadım. İthalatcı firmada ürünün sonuna kadar arkasında duruyor bencede kesinlikle tam bir f.p ürünü.

UG-090
30-05-2018, 15:30
O kadar para vermene gerek yok.Eğer orjinallik takıntın yoksa Replika saat öneririm
Replika ürün düşünmüyorum orjinal bir saat alıcam. Replikaya verilen paraya acırım diğer saatlerimde de kullanmadım hiç.

Bizde uzun zamandır wainer satıyoruz, bu zamana kadar onlarca ürün sattım bir iki ürün haricinde hiç şikayet almadım. İthalatcı firmada ürünün sonuna kadar arkasında duruyor bencede kesinlikle tam bir f.p ürünü.
Wainer otomatik mekanizmalardan şikayet alma durumunuz nedir ?
Tissot'a göre bariz kalite farkı var mı mesela ? Ya da bi Seiko Presage Otomatik ile kıyaslarsak nasıldır ?

cosekar
30-05-2018, 15:42

Muhtemelen 1 veya 2 modeldeki deri kayış sıkıntısı yaşamışsınızdır. İzmirde hangi bayiisiniz?

johnie
30-05-2018, 15:51
alakasız ama, apple öneririm.
Zarif, hafif ve özellikle araç kullanırken çok iş görüyor.

KÖROĞLU
30-05-2018, 16:12

otomatik replikalar gerçekten doğru gösteriyor mu ?

Yoksa mekanizmalar orj diye satılanlar ile benzer mi?

fatihdurutuna
30-05-2018, 16:30
Muhtemelen 1 veya 2 modeldeki deri kayış sıkıntısı yaşamışsınızdır. İzmirde hangi bayiisiniz?
Onur kuyumculuk kemeraltı. Hüseyin abi her konuda en iyi şekilde yardımcı oluyor saolsun severek satıyoruz markalarınızı:)

cosekar
30-05-2018, 16:32
Onur kuyumculuk kemeraltı. Hüseyin abi her konuda en iyi şekilde yardımcı oluyor saolsun severek satıyoruz markalarınızı:)

Allah hayırlı işler versin, benim ismim de Coşkun Arıkan, üretim ve design müdürüyüm, İzmir'e geldiğimde çayınızı içmeye uğrarım. Bu arada aynı sektörden tech de tanıdık bulduguma sasırdım :) Neyse baya off topic oldu, konuyu kirletmeyelim.

HaKo
30-05-2018, 16:48
ben hamilton öneririm , çok kaliteli hemde şık saatleri var, seiko zaten konuşmaya gerek yok kalite açısından.

2jz
30-05-2018, 19:06
Bütçe biraz daha çıkarsa perpetual takvim özellikli, otomatik seiko alınabilir.

Mesut-RR
30-05-2018, 20:42
Wainer marka wa10980 model bir saatim var.Makineden memnunum, tasarımı şık ama yukarıda denildiği gibi nadir takmama rağmen deri kayış kullanılmaz hale geldi.Çok bilinen bir marka olmasa da dikkat çekici modelleri var, saat merakı olan insanlar incelemek istiyor taktığımda.

AşkınS.
30-05-2018, 20:56
Merak ettiğim birşey var,otomatik saat nedir ? Kendi mi ayarlıyor? 1500 lira verince beni istediğim yere götürmesini beklerim çünkü

2jz
30-05-2018, 20:59
Merak ettiğim birşey var,otomatik saat nedir ? Kendi mi ayarlıyor? 1500 lira verince beni istediğim yere götürmesini beklerim çünkü

Otomatik saat pilsiz çalışan mekanizmaya sahip saatler. Kolunuzun hareketindeki kinetik enerjiyi depolayıp saati çalıştırır.

Yukarıda bahsettiğim Perpetual calender özellikli saatler, ay sonraları takvim kısmına yapacağınız ince ayarı otomatik olarak yapar. 28-29-30 çeken aylarda manuel ayara gerek kalmaz yani. Ayrıca tasarruf moduna geçerek saati uzun süre kullanmadığınızda kolunuza takınca saati otomatik olarak ayarlayıp devam eder.

aslan
31-05-2018, 06:45
otomatik replikalar gerçekten doğru gösteriyor mu ?

Yoksa mekanizmalar orj diye satılanlar ile benzer mi?

Replikalarda kendi arasında kalite olarak ayrılıyor 1. sınıf replika alırsan orjinal diye kolundan bile çalabilirler

Korollacı
31-05-2018, 07:17
erkegin aksesuari saattir o yuzden bence replika almayin. tissot ve seiko otomatik saatim var ikiside deri kordonlu. seiko tissota gore daha iyi tek kusuru deri kordonu cabuk yiprandi.

UG-090
31-05-2018, 15:23
Replika düşünmüyorum evet , uzun yıllar kullanacağım bir model bakıyorum