PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir garip elektrik problemi

Ahmet Saraçoğlu
24-06-2018, 09:17
Arkadaşlar sebringen çok memnunum ama ufak tefek cinslikler yapıyor.Birbiriyle ilişkilimi değilmi onu anlamaya çalışıyorum.

Orjinal ses sistemi yerine indash-amfi-küçük bir bass olan giriş seviyesi bi ses sistemi yapılmış.Aracı aldığımda amfinin bir çıkışından kötü ses geliyor ve tesisat motor sesi alıyordu.Amfiyi değiştirdim , parazit vs. halloldu ama sesi normal seviyelerde dahi açınca kesme yapıyor.

İndash ekranı başta sorunsuzdu ama şu an ekranın renkleri tamamen maviye döndü.Fakat ilk açışılışta kafayı çıkardığı an renkler normalken , ekran döndükten sonra mavi oluyor.

Cabrio tentesi çok hızlı açılıyor ama kapanırken çok yavaş.Ayrıca tente kapanma esnasında müzik sistemi yine ses kesme yapıyor , hatta 4 camı aynı anda kapatıyorsam yine ses kesme yapıyor :D

İlk aldığımda bunların hiçbiri yoktu.Bu ara olmaya başladı.Tente , teyp ekranı ve ses kesme aküyle ilgili olabilirmi?Bu saydıklarımın hepsini motor çalışırken , yani şarj olurken yapıyorum.Akü zayıfsa , şarj oluyorken bile bu sorunları yaşatır mı?Sorun akü değilse başka neyi kontrol etmeliyim?

bluestain
24-06-2018, 10:40
Aracın şarjini ölçturun, şase bağlantılarını kontrol ettirin

Ahmet Saraçoğlu
27-06-2018, 13:28
şarjıda aküyüte test ettirdim , ikisindede sorun yok diyip teslim etti usta , ses ve tentedeki o gariplik devam ediyor.

CemBerk
27-06-2018, 16:40
muhtemelen şase sorunu, şarj ve aküyü ölçtürürken ona baktırdınız mı ?

berkay59
28-06-2018, 00:01
Şase sorunu da olabilir fakat akü kutup başlarını da kontrol ettirin,oksitlenme falan başladıysa iletkenlik düşerse de yapar. Birde kutup başlarını kontrol ettirdikten sonra bu kesmeler devam ederken takviye olarak 2. bir akü bağlayın ve deneme yaparken araç çalışır vaziyette bakın bakalım.

Jr.EseR
28-06-2018, 01:02
İndash ekranı başta sorunsuzdu ama şu an ekranın renkleri tamamen maviye döndü.Fakat ilk açışılışta kafayı çıkardığı an renkler normalken , ekran döndükten sonra mavi oluyor.

aklıma şu ihtimal geldi dönünce rengi değişiyor demişsiniz acaba ekranın filminde bi kırıklık mı var?

uqur
28-06-2018, 06:45
büyük ihtimal montaj sikinti sı var gibi

Ahmet Saraçoğlu
28-06-2018, 11:50
bide tente iyice yavaşladı.Açılırken en ufak bi sekte yafa yavaşlama yok ama kapanırken artık elle yardım gerekiyor.Hiç bişey anlamadım:D

uqur
28-06-2018, 13:17
en basit çözüm :D orjinal teyp ii yerine takıp test etmek derim bi de sarj dinamosu tam dolum yapmıyor sanki akü kac senelik

DOHC
28-06-2018, 14:33
bide tente iyice yavaşladı.Açılırken en ufak bi sekte yafa yavaşlama yok ama kapanırken artık elle yardım gerekiyor.Hiç bişey anlamadım:D

Bence müzik sistemini, anfiyi tamamen devre dışı bırak sigorta falan çekerek.
Sonra akü voltajına bak araç çalışırken ve tente kapanırken.