Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Durduğu yerde aracın freni neden şişer?

Birkan61
19-07-2018, 12:33
Araç yeni megane, şirket aracım

Km 40.000, öncelikle söylemeliyimki fren balatalarım değiştikten sonra bu sorun ortaya çıktı

Araç kiralık fakat şehir dışında olduğum için soruyorum bulunduğum yerde renault servisi bile yok :)

Sorunum şu arabayı stop ediyorum, sabah geldiğimde aracı çalıştırıcam fren pedalı taş gibi.

Otomatik olduğu için çalıştırırken bazen güçlük çekiliyor pedalı kıracakmışcasına basmam gerekiyor switch görsünde araç çalışsın diye

Aracı stop ettikten sonra pedala falan basmıyorum onuda ekliyim, hatta aracı çalıştırıp pedalı yumuşatıp kapatıyorum artık özellikle sabah yapacak mı diye ama her sabah yapıyor bunu

11 gün kadar böyle kullanmak durumundayım

Otomobil üzerine olmasada kendimde mekanikçiyim ve geniş bir takım çantam var yapabileceğim birşey var ise müdahale edebilirim

GokhanRS
19-07-2018, 12:50
hava alma işlemi yapılmamış olabilir. yada düzgün yapılamamış olabilir.

videodaki işlemi kendiniz becerebileceğinize inanıyorsanız youtubeda birsürü bilgilendirici video var. ancak en az 2 kişi olmanız gerekiyor. ve lifte ihtiyacınız var. krikoyla filan işkence olabilir.

bence girin bir dükkana yaptırın. eksileni de ilave edin düzelir diye düşünüyorum. maliyeti düşük. çektiğiniz çileye yerlere yattığınıza değmez.

https://www.youtube.com/watch?v=aGRd5HDA5EA

Birkan61
19-07-2018, 14:06
hava alma işlemi yapılmamış olabilir. yada düzgün yapılamamış olabilir.

videodaki işlemi kendiniz becerebileceğinize inanıyorsanız youtubeda birsürü bilgilendirici video var. ancak en az 2 kişi olmanız gerekiyor. ve lifte ihtiyacınız var. krikoyla filan işkence olabilir.

bence girin bir dükkana yaptırın. eksileni de ilave edin düzelir diye düşünüyorum. maliyeti düşük. çektiğiniz çileye yerlere yattığınıza değmez.

https://www.youtube.com/watch?v=aGRd5HDA5EA

Teşekkürler abi, şuan bulunduğum bölge hakkari :) kaldığım yer ise kırsal sayılacak bir kesim, kuzenim görevde kendisini ziyarete geldim onun evinde kalıyorum

Hesapta istanbulda yetkili servis yaptı araçlar oradan kiralık zaten ama yan sanayi malzeme kullandıklarına kadar şahit olmuşluğum var kendi araçları olduğundan

Maliyetten yana sıkıntı yok, hidrolik yağıdandada neredeyse hiç eksiltme yok gibi, merkez tarafına gidip bir dükkana girdim başka bir sebepten fakat en son usb ve güneş gözlüğüm gitti işimde hallolmadı :D evin arkasında kriko yardımıyla yapayım ben bu işi akşam üzeri üstümüz başımız biraz kirlensin artık yapacak birşey yok

EREN34
19-07-2018, 15:01
Fren pedalı üzerinde arka fren lambası switchi ayrı, Cruise control (varsa) ve çalıştırmak için bastığını anlamaya yarayan switch ayrı olur genelde.

Hakkari şartlarında en mantıklısı çalışmayı engelleyecek switchi söküp kablolarını kısa devre yapmak. Şehire, servise gidince ilgili teknisyen duruma bakar. Sen de o ana kadar ilk marşlarda dikkatli davranırsın