Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : benzin yetiştirememe!

06ebt86
19-07-2018, 12:36
aracım 206 gti aracımda benzin azalınca (benzin göstergem çalışmıyor) 4000 devir civarında yakıt kesiyor walbro yakıt pompası var

aracım bu kesmeyi yaptığında pompadan şüphelenip şamandırayı söktüm ve baktım ki depo yarıdan fazla dolu ve şamandıranın kazanında da yakıt var

hemen kapatıp yakıt almaya gittim 100 tl yakıt aldım hiç bir sıkıntı kalmadı tabiki de yakıt gene azalınca aynı sıkıntı başlıyor

yani depo da yakıt az desem yarı depo benzin var pompa çekemiyor desem şamandıra kazanı dolu pompa benzin içinde pompa bozuk desem yakıt alınca sıkıntı yok ???

piyasa da satılan sagem marka 5 bar pompa ile denedim gene aynı olayları yasıyorum

işin içinden çıkamadım yardımlarınız lütfen :)

GokhanRS
19-07-2018, 12:39
pompan ile pompanın takıldığı zımbırtı arasında kaçak var, benzin seviyesi azalınca hava kaçağından yapıyor. benzini fullediğinde hava kaçıracağı yer olmadığı için sorunsuz çalışıyor.

bu sorun bir çok araçta oluyor walbrocu tayfada :) benimde başıma geldi ama ilk gün fark edip söküp tekrar oturttum contaları yeniledim arıza gitti.

Grimlord
19-07-2018, 13:00
Clio rs aracımda da benzer sorunları yaşadım, benzin yarı depoya yakın varken tek marşta çalışıyordu. Dipte benzin kalmadıkça 3-4 marşa kadar çıktı çalışma. Araçta performans düşüklüğü de vardı.
Benzin pompasının hortumlarına baktık, kaçak varmış. Gökhan abinin dediği gibi kaçacak yer olmayınca mecbur çalışıyor. Kaçak benzin tekrar depoya gittiği için görünmüyordu tabii. Benzin azaldıkça sıkıntı artıyor. Bosch pompa aldım 5 barlık, sıkıntım kalmadı.

06ebt86
19-07-2018, 13:36
pompan ile pompanın takıldığı zımbırtı arasında kaçak var, benzin seviyesi azalınca hava kaçağından yapıyor. benzini fullediğinde hava kaçıracağı yer olmadığı için sorunsuz çalışıyor.

bu sorun bir çok araçta oluyor walbrocu tayfada :) benimde başıma geldi ama ilk gün fark edip söküp tekrar oturttum contaları yeniledim arıza gitti.

https://resmim.net/f/C4gngq.jpg

kırmızı ile işaretli hortum hattı mı kaçak ???

ONURRBAKI
19-07-2018, 14:15
Aynı sorunu bende brava da yaşadım Benzin pompasını değiştirirseniz sorun çözülecek. o resimdeki siyah çok ince ve kaçağa müsait