Orijinalini görmek için tıklayınız : farları açınca voltaj düşmesi hk.
aracımda farları açtığım zaman voltaj düşmesi yasıyorum
aracımı çalıştırdığım zaman 14.1-14.2 arasında şarj gösteriyor fakat farları açtığım anda 13.4 civarina düşüyor ve rölantim aşağa kayıyor bi anda oldu eskiden böyle birsey yoktu aracımda neden olur acaba
not:akün bitmişti suyunu ve şarjını yaptırdım ondan sonra başladı bu olay 72 amper aküm.
GokhanRS
01-10-2018, 09:12
şarj dinamosudan olur genelde diye biliyorum.
bluestain
01-10-2018, 09:47
Şase kablolarını kontrol edin düzelmez ise elektrikçi de şarz dinamosuna baktırın.
Gaza basınca yükselme oluyormu
Şase kablolarını kontrol edin düzelmez ise elektrikçi de şarz dinamosuna baktırın.
Gaza basınca yükselme oluyormu
gaza basınca bazen yükseliyor bazen degişmiyor ama yükselse bile 14 lere gelmiyor
Grimlord
01-10-2018, 12:24
Konuyu takipteyim, bende de benzer bir problem var. Cam kaldırma tuşuna basılı tutunca hararet göstergem yükseliyor :D Niye olduğunu çözemedim
bluestain
01-10-2018, 21:12
Şase kablolarını kontrol edin şaselerde sıkıntı var akım bir yerden düzgün geçmiyor
bluestain
01-10-2018, 21:15
gaza basınca bazen yükseliyor bazen degişmiyor ama yükselse bile 14 lere gelmiyor
Şarz dinamosunda sıkıntı var gibi görünüyor konjektor arızalı olabilir en iyisi düzgün bir elektrikçi ye gostermeniz
turboman
01-10-2018, 21:57
Akünüzün kapasitesi yani ömrü azalmış
Bütün yük şarz dinamosuna biniyor
Araçta açtığınız her şey voltaj düşürecektir
Elektrik işi garip bir iştir ummadığınız yerden arızalar çıkabilir
Akü durumu iyi değil yüksek ihtimalle
Şarj dinamosuda olabilir
Bunun harici şase yapan bir yerde olabilir
İyi bir oto elektrikçisine baktırın
Kışa girmeden yolda kalmamak için özellikle