Orijinalini görmek için tıklayınız : Bedelli Askerlik 2018
ÖmerF.Bayar
02-04-2019, 12:33
Başakşehir Topkuleden teslim olacaksın istoç un arkadaşında kalıyor, içerde kıyafetleri vs alıp otobüsle Şehit Ahmet Öztürk kışlasına götürüyorlar, orasıda kayabaşı mah. Arnavutköy geçiyor,
Benim tavsiyem öğleden sonra 4 gibi teslim ol, ilk girenler 1.takım oluyor, yemin töreninde önden gidecekler diye baya yürüyüş vs yaptırıyorlar, en son girenler 5. takım oluyor ve epey bi yatıyor bende öyleydim,
Ne zaman teslim olacaksın ?
volume81
02-04-2019, 12:43
Başakşehir Topkuleden teslim olacaksın istoç un arkadaşında kalıyor, içerde kıyafetleri vs alıp otobüsle Şehit Ahmet Öztürk kışlasına götürüyorlar, orasıda kayabaşı mah. Arnavutköy geçiyor,
Benim tavsiyem öğleden sonra 4 gibi teslim ol, ilk girenler 1.takım oluyor, yemin töreninde önden gidecekler diye baya yürüyüş vs yaptırıyorlar, en son girenler 5. takım oluyor ve epey bi yatıyor bende öyleydim,
Ne zaman teslim olacaksın ?
Teslim olmama baya var 9 kasım bi arkadaşımda haziran gibi gidiyor aynı yere.
Bilgiler için teşekkürler :) özellikle 5. takım olma işi baya iyi oldu :D
Hayrabolu yok mu 5 Nisan teslimlerden :)
bizim SinanS2k Sever Hayraboluyu orada yapmıştı askerlıgı :)
Hayırlı teskereler bu arada Görkem :)
bu arasa sinan yanlıs oldu Sinan'S2k Olacaktı :)
O değilde askerde ziraat bankasından hesap açtırdılar 1 ay oldu hala hesaba yatan bir şey yok gidip kapattıracağım maaş yatacak falan dediler ses soluk yok bukadar uzun sürüyor mu var mı yatan eden ne kadar veriyorlar :)
ben kendi hesap numaramı verdim daha askerdeyken yattı bizimkiler
SametYkn
02-04-2019, 16:10
ben kendi hesap numaramı verdim daha askerdeyken yattı bizimkiler
vallahi benim yoktu açmayacaktım maaş yatıracağız dediler açtırdık yeni bekliyoruz ücreti de söylemediler.
Sinan'S2k
02-04-2019, 22:01
Hayırlı teskereler Görkem. Kışın gitmediğin için şanslısın.
Sinan'S2k
02-04-2019, 22:04
bu arasa sinan yanlıs oldu Sinan'S2k Olacaktı :)
İyi hatırlıyorsun valla Mertcan 12 sene olacak neredeyse. Ben unutmayı tercih ettim. :)
O değilde askerde ziraat bankasından hesap açtırdılar 1 ay oldu hala hesaba yatan bir şey yok gidip kapattıracağım maaş yatacak falan dediler ses soluk yok bukadar uzun sürüyor mu var mı yatan eden ne kadar veriyorlar :)
Dursun hocam illa ki yatacaktır :) Bize de tezkereyi aldıktan 17 gün sonra bir kısmı yatıp, ondan 15 gün sonrada diğer bir kısmı yatmıştı :)
Dursun dursun en kötü 1.53ten kredi çekersin. ;)
SametYkn
03-04-2019, 17:29
Dursun hocam illa ki yatacaktır :) Bize de tezkereyi aldıktan 17 gün sonra bir kısmı yatıp, ondan 15 gün sonrada diğer bir kısmı yatmıştı :)
Vallahi bekliyorum askerli biteli 1 ay oldu. Yatar inşallah :)
Dursun dursun en kötü 1.53ten kredi çekersin. ;)
Aman Allah korusun :)
22 nisan denizli yolcusu var mı beyler :)
Vallahi bekliyorum askerli biteli 1 ay oldu. Yatar inşallah :)
Aman Allah korusun :)
Yatıyor bekleyin bana 150 tl yatırmışlar 😂 birde hesapın zararı yok zaten yıllık kullanım bedeli vs olmuyor ziraatda öyle söylediler
SametYkn
16-04-2019, 09:10
186.34 tl yatmış şimdi tekrar bakim dedim :)
iskenderun deniz er eğitim alayında yaptım bende askerliği 5 nisanda girdim dün 23 nisanda aldım teskeremi.10 numaraydı valla herşey,komutanlarımız koğuştaki arkadaşlarımız vs. :)
ya millet bir sorum olucaktı para pul işleri nasıl oluyor?? kart mı götürücez nakit geçiyor mu, kart kullanılıyorsa kartı askerde onlar mı veriyorlar biz mi çıkartıcaz gitmeden ***** 12 mayıs teslim olucam paça tutuştu halletmek lazım
aybarsdnr
02-05-2019, 21:12
ya millet bir sorum olucaktı para pul işleri nasıl oluyor?? kart mı götürücez nakit geçiyor mu, kart kullanılıyorsa kartı askerde onlar mı veriyorlar biz mi çıkartıcaz gitmeden ***** 12 mayıs teslim olucam paça tutuştu halletmek lazım
Yanına 60-70 tl lik 1 lira al. kahve, cola vs makinalarında kullanmak için. onun dışında temassız kredi kartı veya banka kartın mutlaka olsun. nakit hiç geçmiyor çoğu yerde. Temassız kartın olursa işlerini de hızlıca halledersin.
EnesAksu
03-05-2019, 07:50
yerine göre değişiyor. samsunda para geçmezdi herşey akbil gibi karta yüklenip kullanıyorduk. koğuşu orda ufak bir yer vardı o parayla satıyordu. Yanına içeri girerken 100 tl al lazım olursa içerde atmler var çekersin nasıl olsa.
Senin ki biraz yaza doğru denk geldiği için pudra ve tabanlık kesinlikle al. pastil götür.
Benim de dönüş yolluğu yatmamıştı bi sorayım kaç ay oldu
03 Mayıs 2019 tarihinde Bayburt'tan terhis oldum. Bayburt özelinde soruları olan olursa cevaplayabilirim.
Nasildi Hayrabolu gorkem :D
13 mayıs küçükçekmece teslimim. Belasız atlatıcaz inşallah..
yusufcan_k
08-05-2019, 14:11
pazar günene ankaradan çorluya bilet aldım uçak için 4.30 gibi çorluya inecek bazıları 5 den sonra işlem yapmazlar vs diyorlar var mı öyle birşey ?
AliGizda
08-05-2019, 15:09
pazar günene ankaradan çorluya bilet aldım uçak için 4.30 gibi çorluya inecek bazıları 5 den sonra işlem yapmazlar vs diyorlar var mı öyle birşey ?
Kimi yer yapıyor kimi yer yapmıyor. Ben İzmir' de yaptım, teslim olduğumda saat 4' dü 5' ten sonra işlem yapmadılar. Sadece bölüklerimiz belli olmuştu. Aşı, kamuflaj, sağlık kontrolü vs bir sonraki gün olmuştu.
yusufcan_k
08-05-2019, 16:18
Kimi yer yapıyor kimi yer yapmıyor. Ben İzmir' de yaptım, teslim olduğumda saat 4' dü 5' ten sonra işlem yapmadılar. Sadece bölüklerimiz belli olmuştu. Aşı, kamuflaj, sağlık kontrolü vs bir sonraki gün olmuştu.
yani yetişemezsek içeri alınıyoruz sonuçta doğru mu anladım
Nasildi Hayrabolu gorkem :D
Ankarada duyduğum örneklere göre daha sakindi. Tam kararında diyelim :)
onurrolla
09-05-2019, 00:57
13 mayıs sakarya komando teslimim. hayırlısıyla gidip çıkıcaz inşallah:)
13 mayıs sakarya komando teslimim. hayırlısıyla gidip çıkıcaz inşallah:)
Taş kısığımı? sakarya merkez mi?
onurrolla
09-05-2019, 16:59
sakarya merkez
Mert Safa
28-05-2019, 23:25
17 Haziran Amasya teslim yaklaşıyor burda vardı sanırım. Bulalım birbirimizi :D
Ağustos 18 Elazığ gideceğim bende :)
30 kasım izmir urla savaş ve istihkam , buradan varsa gidecek olan yada gitmiş olan :)
Burak K.
30-05-2019, 01:26
11 Haziran İskenderun. Var mıdır buradan gidecek olan?
ahmetbaha-drs
30-05-2019, 02:14
Ben varım, bugün aldım sevk belgemi. :)
İskenderun icin ben de varım 11 haziran
Burak K.
30-05-2019, 18:52
İskenderun icin ben de varım 11 haziran
Kendi aramızda Bi WhatsApp grubu falan mı kursak
Kendi aramızda Bi WhatsApp grubu falan mı kursak
Olur. Ekleyin beni
0532 666 9005
Emre Bahadır
10 Haziran 47.kom.tug.komutanlığı teslimim beyler var mı Bağcılar'a gelen :)
Aydın Söke 11. Kmd. Tug. gidecek varmı
19. Celp / 24 Nisan-12 Mayıs arası yaptım burada
-Murat Özcan-
08-06-2019, 09:58
10 Haziran 47.kom.tug.komutanlığı teslimim beyler var mı Bağcılar'a gelen :)
Samet ben askerliği unuttum sen daha gitmedin mi :D
Sen şimdi benim torun mu oluyorsun mezarım mı anlamadım :D
FreeCaptiv3
08-06-2019, 11:44
19 Ocak - 8 Şubat arası İstanbul Alemdağ Jandarma Komando Tb. K'lığı'nda bedelli askerlik hizmetimi ifa ettim. Buraya gidecekler mesaj kutumu mavileştirebilir. :)
29 haziranda manisa 1.komando eğitim tugaylığı çıktı bana da buraya gidecekler var mı?
Askerden geleli 10 gün oldu ziraat bankasına gittim daha hala yatmamış maaşlar. nasıl olcakki acaba ^^
Askerden geleli 10 gün oldu ziraat bankasına gittim daha hala yatmamış maaşlar. nasıl olcakki acaba ^^
bedelli gidince maaş yatıyor mu :)
AliGizda
10-06-2019, 11:38
Maaş değil yol ve yolda yemek için yemek parası yatıyor.
Bulut Y.
10-06-2019, 13:09
PTT ye gidin biz daha terhis olmadan aldık
Yüzbaşı terhis belgelerini verirken Ziraat bankasına Askerlik maaşlarınız yatacak demişti ?
AliGizda
10-06-2019, 14:02
Yüzbaşı terhis belgelerini verirken Ziraat bankasına Askerlik maaşlarınız yatacak demişti ?
Biraz zaman alıyor yatması, IBAN verdiysen yatar bir kaç haftaya
17 Ağustos Maltepe Baransel Kışlasında olacak var mı? Görüşüp kaynaşalım. =)
Gel Gel acımicak :)
Biraz zaman alıyor yatması, IBAN verdiysen yatar bir kaç haftaya
Valla iban istemediler askerdeyken tek dedikleri şey tc kimlik numaranıza gelecek para. Bide ekstra yol ücreti veriliyormu geri gelirken ?
Gel Gel acımicak :)
Yoldayım ben de adaş ordamısın sen
Yoldayım ben de adaş ordamısın sen ��
Ben ilk celpte gittim geldim şükür :D
Burak'a takılıyorum :) Şaka bir yana, hayırlı teskereler
emrekuzdere
10-06-2019, 21:44
17 Haziran Amasya teslim yaklaşıyor burda vardı sanırım. Bulalım birbirimizi :D
18 Haziran Amasya teslim benim de, 820 küsur km olduğu için 2 gün yol vermişler.
AliGizda
11-06-2019, 07:11
Valla iban istemediler askerdeyken tek dedikleri şey tc kimlik numaranıza gelecek para. Bide ekstra yol ücreti veriliyormu geri gelirken ?
Bizden ziraat hesabı istediler oraya yattı. O zaman hiç beklemeden PTT' ye git oradan alırsın sanırım. Evet dönüş yol ve iaşe bedeli de yatıyor.
nasipse eğer ay sonu burdura yolculuk var , varsa birileri selamlaşalım
-Murat Özcan-
11-06-2019, 12:27
1 Ay içerisin de yatıyor hemen yatmaz ben geleli 4 ay olacak daha yeni çektim parayı
Yol harcırah falan bir şeyler yatırıyorlar giderken ve geldikten sonra olmak üzere..
nasipse eğer ay sonu burdura yolculuk var , varsa birileri selamlaşalım
Ben orada yaptım kışın gittim rahat ettik. Yaz ayında nasıl olur bilemiyorum ama sıkıntı yaşamassın herkes işini biliyor orada.
Yeni gelecek sistem ile alakalı bilgisi olan var mı, geçen sene 600 bin kişi bedelli için talep oluşturdu bu sene kontenjanı 145 bin diyolar...
Sistemi de çözebilmiş değilim, aydınlatacak bilgi sahibi birileri var mı?
Benim dönüş yolluğu yatmadı daha, PTT de görünmüyordu maaş kişisel akbanka yattı bi de ziraate sormalı anlaşılan
-Murat Özcan-
12-06-2019, 20:35
Benim dönüş yolluğu yatmadı daha, PTT de görünmüyordu maaş kişisel akbanka yattı bi de ziraate sormalı anlaşılan
Biz çoğumuz Ziraat Bankasından aldık dönüş harcırahlarını bir oraya sorun hocam muhakak yatmıştır..
Biz çoğumuz Ziraat Bankasından aldık dönüş harcırahlarını bir oraya sorun hocam muhakak yatmıştır..
askerde verdiğim ibana maaş yattı da yarın bi sorayım yolluğu da bari ziraate kadar gidip, ptt de yok çünkü
Teşekkür ediyorum 6 aydır yolluk beklemek feğişik :)
Grimlord
12-06-2019, 22:17
Murat benim Ziraat hesabım yok, tc kimlik numarasıyla mı soruyoruz? Burdur'da benden başka herkes almış maaşı :D
CüneytIşıkkent
13-06-2019, 08:50
24 Ağustos Amasya var mıdır acaba :)
-Murat Özcan-
13-06-2019, 23:15
askerde verdiğim ibana maaş yattı da yarın bi sorayım yolluğu da bari ziraate kadar gidip, ptt de yok çünkü
Sorun hocam muhakak yatmıştır çünkü hepimize yattı paralar. Verdiğiniz ibana yatmasa bile Ordu ziraat bankasına kişiye özel askerlik hesabı açıyor şahsen benimki öyle oldu normalde kullanmıyordum ama komutanlar oraya açılacak buradan sonra döndüğünüz zaman oradan alacaksınız demişti ve aldık.
Rica ederim keyifli harcamalar.. :D
Murat benim Ziraat hesabım yok, tc kimlik numarasıyla mı soruyoruz? Burdur'da benden başka herkes almış maaşı :D
Senin olmasına gerek yok ordu zaten bizlere otomatikman hesap açtı hesabı benimde yoktu :D
Sen TC numaranla git sor ve paranı çek kolay gelsin :D
Benim gidiş yol parası ptt ye, dönüş ve harcırah ziraate yatmıştı. Hesap no filan istemediler, adıma hesap açılmıştı ziraatte.
Benim gidiş yol parası ptt ye, dönüş ve harcırah ziraate yatmıştı. Hesap no filan istemediler, adıma hesap açılmıştı ziraatte.
Sordum bugün ziraatte de görünmüyor şubeyi aradım komutanlar eğitimdeymiş yarın tekrar arıcam bakalım
1 Temmuz İskenderun varmıdır giden
Grimlord
18-06-2019, 22:11
Bugün aldım Ziraatten, hesap açmışlar. Bir kaç bilgi eksikti, onları tamamlayıp aldım
170 lira para verdiler, 10 lirasını masraf diye kestiler. Komedi cidden ya, para almak için para veriyoruz..
gidiş dönüş uçak bileti alacağım erkenden fakat dönüşü bir türlü hesaplayamadım :D
Bugün aldım Ziraatten, hesap açmışlar. Bir kaç bilgi eksikti, onları tamamlayıp aldım
170 lira para verdiler, 10 lirasını masraf diye kestiler. Komedi cidden ya, para almak için para veriyoruz..
Dostum kaçıncı gruptaydın sen ?
1 Haziran da geldim. Daha hala ne dönüş yolluğu var nede maaş var.
MyDoNoSe
27-06-2019, 03:22
Ben 23 Nisanda geldim. Hala yatmadı.
DenizKaan
27-06-2019, 07:36
1 Temmuz İskenderun varmıdır giden
ben varım :)
Grimlord
27-06-2019, 11:53
Ben ta ocakta terhis oldum, unutmuştum parayı :)
İskenderun deniz er gidecek varsa gerekli bilgilendirmeleri yapabilirim
Ben varım 1 temmuz teslim
29 haziranda manisa 1.komando eğitim tugaylığı çıktı bana da buraya gidecekler var mı?
Önceki mesajim buna alintiydi.
DenizKaan
27-06-2019, 14:34
İskenderun deniz er gidecek varsa gerekli bilgilendirmeleri yapabilirim
bekliyoruz :)
Nightfish
27-06-2019, 15:13
Ben de 1 Temmuz teslim Kütahya.
İskenderun genel olarak rahat.
Cok bişey getirmeyin. Tşört falan cok almayın cünkü her dönem farklı bi standart uyguluyorlar, aldıgınız tsört cöp oluyo. Bize girerken 2 koyu yesil verdiler devamlı onları yıkayıp giydik. Getirdiğim tsörtleri istirahatta giydim.
Duş konusu rahat. Her zaman sıcak su olmasa da istesem 5 vakit duş alacak kadar rahattım.
Kantinde hersey var dışarıdan alıp parcalanmayın, daha da uygun fiyatlar.
Yemekler benim beklentimiz cok üstünde. Yemekhane nin bardağıyla su icmeyin, yemekhanede ki caydan icmeyin. Ben her ögün ufak bi suyla gittim yemege.
Yeni binalardaki bölüklere denk gelirseniz koğuşlar 10ar kişilik ve bi çoğu klimalı.
Egitim vs cok kasmıyolar. Güneşte calistirmiyolar genelde. Fiziki yapılan tek egitim uygun adım yürüme. Onun dışındaki egitimler hep gölgede geciyor.
Çavuşlara iyi davranın, uzmanlarla göz göze gelmeyin yeter. 18 gün kafa tatili gibi gecer.
Kapıda askercell satmaya caliscaklar. Telefon götürürseniz bile yok deyin.
Sormak istedikleriniz varsa cevaplarım.
Mehmet Opc
28-06-2019, 13:04
Ben de 1 Temmuz teslim Kütahya.
Merhaba bende 30 eylülde gideceğim döndükten sonra neler yaşadın nasıl geçti nelere dikkat etmeliyiz bu konuda bilgilendirirsen beni teşekkür ederim :)
CüneytIşıkkent
28-06-2019, 13:28
Tek Amasya ben varım sanırım :confused:
Mivec_4G63
28-06-2019, 19:24
Tek Amasya ben varım sanırım :confused:
Allah sabır versin. Mart 2019 13-B celbiydim. 12. Alaya düşmeye bak. Teslim gününde kapıdan girdiğinde en sağ taraftaki kuyruk 12. Alaya gider :)
Yemekler dışarıdan gelir temiz ve lezzetli ancak şap var maalesef. Pide lahmacun döner ortalama üstü lezzete sahip her zaman yiyebilirsin.
Her yeri yeşillik ve ormanlık muhteşem kafa dinliyorsun. Tek sıkıntılı noktası SICAK. Martta bile biz pişiyorduk Allah size sabır versin.
Onun haricinde koğuş nöbeti alabilirsen kaçırma, çünkü ben ne tuvalet ne mıntıkaya el sürmeden koğuşta askerliği bitirdim.
selamlar herkese mevcutta ödemesini yapmış bedelli arkadaşlar bekliyor fakat bu yeni yasayla ilgili yeni başvurular ne zaman başlıyor.Ortada somut bır veri yok yasa çıktı ama son durum nedir.
Samet ben askerliği unuttum sen daha gitmedin mi :D
Sen şimdi benim torun mu oluyorsun mezarım mı anlamadım :D
ahahahha mezar taşının mezar taşı :P
Kanka hayat mücadelesi anca işte :) çok şükür bittide geldik istoç'un arkasında yaptık çok güzeldi yemekler güzel yoran kasan bir şey yoktu
Kanka hayat mücadelesi anca işte :) çok şükür bittide geldik istoç'un arkasında yaptık çok güzeldi yemekler güzel yoran kasan bir şey yoktu
Şanslısınız :)
Ben Ocak ayında izmir - hacılarkırı kışlasında yapmıştım.
20 günde en güzel yemek olarak 2 kere kırmızı et olarak yemek çıkmıştı. ama ne kırmızı ne beyaz ete benziyordu :)
3 kere aç kaldım. kantine gittim sıra geldiğinde ekmek bitmişti, birinde daha iştimaya zaman varken saç sakal kontrolü yapcaklar diye erkenden çağırdılar yemek sırası gelmemişti ve gene aç kalmıştım..
Sıcak su yok gibi birşeydi. İzmir'in en soğuk bölgesi ve bu zamana kadar en sert kışıydı. Duşumu buz gibi soğuk suyla aldım ve bildiğin su vurunca vücuda duman çıkıyordu :D sabaha kadar yazsam bitmez bu tarz şeyler..
Benim şansıma olsa gerek, gidip gelenlerin çoğu çok memnun çevremde..
20 günde en güzel yemek olarak 2 kere kırmızı et olarak yemek çıkmıştı. ama ne kırmızı ne beyaz ete benziyordu :)
3 kere aç kaldım. kantine gittim sıra geldiğinde ekmek bitmişti, birinde daha iştimaya zaman varken saç sakal kontrolü yapcaklar diye erkenden çağırdılar yemek sırası gelmemişti ve gene aç kalmıştım..
Sıcak su yok gibi birşeydi. İzmir'in en soğuk bölgesi ve bu zamana kadar en sert kışıydı. Duşumu buz gibi soğuk suyla aldım ve bildiğin su vurunca vücuda duman çıkıyordu :D sabaha kadar yazsam bitmez bu tarz şeyler..
Valla ne yalan söylüyim gerçekten 2 yıldızlı otel gibiydi memnunduk duş imkanı hep vardı kendi takımımız da sıra olmasa bile duş alabiliyorduk açık oluyordu.
Yemekhane bulaşıkhane görevinde isen saat kaç olursa olsun duş'a sokuyorlardı, eğitim komutanı çavuşlar pek yormadı astekler nöbetçiyken odalarında geceleri oturup makara yaptık askerlik gibi geçmedi pek :)
-Murat Özcan-
02-07-2019, 09:21
Senin biraz şansızlığın olmuş bu durum anladığım kadarıyla. Bizim de benzer şeyler oldu anlatsak gerçekten bitmez neleri vardı be ne tipler :D
Valla ne yalan söylüyim gerçekten 2 yıldızlı otel gibiydi memnunduk duş imkanı hep vardı kendi takımımız da sıra olmasa bile duş alabiliyorduk açık oluyordu.
Yemekhane bulaşıkhane görevinde isen saat kaç olursa olsun duş'a sokuyorlardı, eğitim komutanı çavuşlar pek yormadı astekler nöbetçiyken odalarında geceleri oturup makara yaptık askerlik gibi geçmedi pek :)
Hadi geçmiş olsun sametim. Baya rahat etmişsiniz anladığım kadarıyla biz o kadar değildik burdur da kışın paso kar yağdı dersanede oturduk fazla eğitim yapmadık.
Bizde öyle cavuş odasında oturmak falan yoktu demek zaman ilerledikçe rahatlık artmaya başlıyor. Duş sürekli yoktu ama ben başka takımların arasına karışıp giriyordum pek zorlanmadım duş olayında.
Paso yürüdük hep yürüdük anlam veremediğim tek şey oydu :D
Senin biraz şansızlığın olmuş bu durum anladığım kadarıyla. Bizim de benzer şeyler oldu anlatsak gerçekten bitmez neleri vardı be ne tipler :D
ya hiç sorma.. başımızdaki bir de uzmandı onun da etkisi var tabi yaşadıklarımıza..
Nightfish
21-07-2019, 10:03
Birisi Kütahya nasıl diye sormuştu. Yanına vazelin al kardeşim. Biz almadık, susuz sabunsuz kaydılar. Vazelinle belki biraz daha az acıtır.
Jön Türk
21-07-2019, 10:52
Birisi Kütahya nasıl diye sormuştu. Yanına vazelin al kardeşim. Biz almadık, susuz sabunsuz kaydılar. Vazelinle belki biraz daha az acıtır.
Ocakta gittim ya ben sorsaydın keşke :D
Biriside kalkıp demiyoki samsun şöyle samsun böyle. Yokmu hiç tanıdığı giden eden.
Nightfish
21-07-2019, 10:57
Ocakta gittim ya ben sorsaydın keşke :D
Ocakta gidip iyi ölmeden gelmişsin. Ben böyle bir şey görmedim, gündüz sürekli güneşin altındayız ve 30 derece sıcaklık var, geceleri 7 derece bi tarafımız donuyor. O kadar çok hastalanan oldu ki, ambulans bir ara ring yapıyordu bölüklere günde 5-6 kere. Aradan 2-3 gün geçtikten sonra ambulans yetişemediği için hastaları otobüsle götürmeye başladılar hastaneye.
Nightfish
21-07-2019, 10:59
Yanlış anlaşılma olmaması için ekleme yapıyorum, her hastalanan ambulansla gitmiyor, ayakta durabilenler yürüyerek gidiyor hastaneye. Yerinden kalkamayan, ayakta duramayan vs ciddi kötü olanlar için ambulans geliyor normalinde. En son otobüsleri ambulans niyetine kullandılar işte.
Manisa doğu kışla inanılmaz rahattı, gidecek olan varsa özelden yazabilir.
Yarın geliboluya teslim oluyorum bakalım nasıl geçecek :)
yıldırımbyzt
21-07-2019, 17:54
Yarın geliboluya teslim oluyorum bakalım nasıl geçecek :)
18.mekanize piyade ise abim cuma günü geri geldi su kazanı bozulması haricinde bir sıkıntı olmadığını komutanların gayet anlayışlı yaklaştığını söyledi şimdiden hayırlı teskereler
CüneytIşıkkent
22-07-2019, 09:36
Allah sabır versin. Mart 2019 13-B celbiydim. 12. Alaya düşmeye bak. Teslim gününde kapıdan girdiğinde en sağ taraftaki kuyruk 12. Alaya gider :)
Yemekler dışarıdan gelir temiz ve lezzetli ancak şap var maalesef. Pide lahmacun döner ortalama üstü lezzete sahip her zaman yiyebilirsin.
Her yeri yeşillik ve ormanlık muhteşem kafa dinliyorsun. Tek sıkıntılı noktası SICAK. Martta bile biz pişiyorduk Allah size sabır versin.
Onun haricinde koğuş nöbeti alabilirsen kaçırma, çünkü ben ne tuvalet ne mıntıkaya el sürmeden koğuşta askerliği bitirdim.
Çok teşekkürler bilgilendirmeler için:angel: giden birkaç arkadaşımında tek tavsiyesi sıcak oldu. hakkımızda hayırlısı artık :)
yokmu ANKARA MEBS hakkında bilgi verecek ? Nasıldı vs ? @fthrn ile aynı celpteyiz 27B. grubu arttıralım varsa
Bursa il jandarmada yaptım 1-19 temmuz arası. Aşırı rahattı anlatıpta diğer arkadaşların moralini bozmayayım şimdi. :D
arkadaşlar yeni askerlik sisteminde bedelli başvuru yapan varmıdır? yada kardeşi eşi dostu yapan askerlik subesıne gittik oradakilerdehiç bir şey bilmiyor.
yokmu ANKARA MEBS hakkında bilgi verecek ? Nasıldı vs ? @fthrn ile aynı celpteyiz 27B. grubu arttıralım varsa
Hayırlı olsun, Nisan'da 1.Tabur 6. Bölükteydim. İlk hafta kar yağdı, sonra rüzgar sonra güneş. Güneş büyük sıkıntı şimdi size.
Turkcell harici hat doğru düzgün çekmez. Askercell edinin gitmeden ucuz yollu.
Girişte zorla aldırıyorlar ya da telefonunuzu kargo ile geri yollatıyorlar. (Tuşlu telefonu evet.)
Onun haricinde yemekler kötü, hacı baki diye bir yer var. Orası da kötü bir tek tatlıları iyi.
Önümüz sıcak, eğitim alanı çakıllı Allah kolaylık versin. Yatarak askerlik yapılan bir yer değil.
Merak ettiklerini ö.m olarak sorabilirsin. Aklıma şimdilik bunlar geliyor.
Mehmet Opc
23-07-2019, 15:33
Kütahya o kadar mı kötü 30 eylülde gidicem biraz detaylı anlatabilirmisin ne alıyım yanıma ne yapıyım nelere dikkat edelim
Yeni askerlik sistemi ile ilgili askerlik şubesinden aldığım bilgilerden yola çıkarak şunları paylaşabilirim. bahsettiğiniz gibi askerlik şubesindekilerde tam olarak vakıf değiller olaya henüz tam olarak oturmuş bir sistem yok. bakaya kalanlar ve kaçak olanların 2020 Ocak ayında askere alınacağı, yeni sistem ile başvuranların 2020 Mayıs ayında askerlik hizmetini yerine getirmek için alınacağı. Askerlik bedelinin durumu normal olanlar için 31 Aralık 2019'a kadar yatırılması gerektiği, bedeli yatırdıktan sonra dönem tercihi yapılacağı :)
Yeni askerlik sistemi ile ilgili askerlik şubesinden aldığım bilgilerden yola çıkarak şunları paylaşabilirim. bahsettiğiniz gibi askerlik şubesindekilerde tam olarak vakıf değiller olaya henüz tam olarak oturmuş bir sistem yok. bakaya kalanlar ve kaçak olanların 2020 Ocak ayında askere alınacağı, yeni sistem ile başvuranların 2020 Mayıs ayında askerlik hizmetini yerine getirmek için alınacağı. Askerlik bedelinin durumu normal olanlar için 31 Aralık 2019'a kadar yatırılması gerektiği, bedeli yatırdıktan sonra dönem tercihi yapılacağı :)
2 haftadır subeye gidip geliyorum ama subede bir şey bilmiyor asal yoklama yaptım fakat bedelli seçeneğini seçmek için alan gelmiyor 2Askerlik hizmeti tercihi yapmak için öncelikle ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu hizmetini kullanmanız gerekmektedir.' gibi ibare çıkıyor askerlik subesi bişey yapamıyoruz suan diye çevrenızde bu sekilde olan arkadaşlar var mı?
İstanbul Maltepe İkmal' den yeni geldim.
Komutanlar, çavuşlar vs. kimse zorluk çıkarmadı. Kimsenin ağzından argo bir kelime bile çıkmadı. Bir an önce bitsin de gitsinler modundalar. Hatta o kadar ki, bize bile sabır çektiren bedelli erler oldu. İq seviyesi, ayak numarası ile aynı olan yaşam formları var. Onlara bile sakinliğini bozmadı kimse.
Alan büyük olduğu için devamlı yürüyorsun. Eğitim alanı toz ve ilk başta öksürme ile başlıyor devamında hastalığa çeviriyor. %50 hasta ayrıldı.
Tuvaletler pis. Duşlar pis. Koğuşlar pis. Duşun başına aklı yarım çalışan bir çavuş koymuşlar. Kavga dövüş, her gün duş alma imkanınız olur.
Yemekler konusunda yorum yapamıcam, ben biraz titiz olduğum için 18 günde 1 kere yemek yemedim. Sadece kahvaltı ile günü tamamladım. Yürümenin de etkisi ile 18 günde 7 kilo verdim.
Dışarıdan yemek söylenmiyor. Bir tane pideci var, ama yenecek gibi değil. Kantinde tost var. Boş vakitlerde kantinde ps3 ve langırt var, onlar ile vakit geçiyor.
Soğuk içecek bulmak imkansıza yakın.
Sizi en çok zorlayan şey güneş olacak. Bütün gün güneş altında kamuflaj ve botla yürümek işkence. Hemen her gün 1-2 kişi bayılıyordu temmuz ayında. Yemin töreninde de bayılan oldu. Ağustosu siz düşünün.
1. hafta evrak, aşı vs. işleri ile geçiyor.
2. hafta sağa dön, sola dön, marş ezberle ile geçiyor.
3. hafta eğitim alanında provalar ile geçiyor.
Sistemden başvuruyu yaptım ben ancak hangi ekrandan yaptığımı hatırlamıyorum. Sanırım Asal yoklamadan girdikten sonra bedelli yapmak istiyorum seçeneği vardı. O seçeneği işaretleyip devam ettikten sonra bedeli yatırdıktan sonra dönem tercihini yapabilirsiniz diye uyarı verdi.
Merhaba arkadaşlar,
Yaş dolayısı ile 2019'da yeni çıkmış olan bedelli askerlikten yararlanmak istiyorum. AÖF okumam dolayısı ile hiç muayene olmamıştım. Muayenemi oldum, sisteme düştü. ''Bedelli askerlik yapma isteği'' seçeneğini seçtim. Haberlerde 31 aralık 2019 a kadar ücreti yatırabilirsiniz diyordu bende doğal olarak o süreye kadar parayı kullanmak istiyorum. Net bilgisi olan var mı 31 aralık 2019 a kadar yatırsam oluyor mu? Yoksa şimdiden yatırmalımıyım?
Şuan e devletten giriş yaptığımda, parayı yatırdıktan sonra tercih yapabilirsiniz gibi bir açıklama yazıyor.
Merhaba arkadaşlar,
Yaş dolayısı ile 2019'da yeni çıkmış olan bedelli askerlikten yararlanmak istiyorum. AÖF okumam dolayısı ile hiç muayene olmamıştım. Muayenemi oldum, sisteme düştü. ''Bedelli askerlik yapma isteği'' seçeneğini seçtim. Haberlerde 31 aralık 2019 a kadar ücreti yatırabilirsiniz diyordu bende doğal olarak o süreye kadar parayı kullanmak istiyorum. Net bilgisi olan var mı 31 aralık 2019 a kadar yatırsam oluyor mu? Yoksa şimdiden yatırmalımıyım?
Şuan e devletten giriş yaptığımda, parayı yatırdıktan sonra tercih yapabilirsiniz gibi bir açıklama yazıyor.
Kanka yeni bedelli sistemi kura ile yapılmıyormuydu. Acele etme. Askerlik şubesi ile bi görüş önce.
Paranı alırlar geri zor verirler canından bezersin. 31,12,2019 a kadar vaktin var. Ne kadar erken yatırırsan o kadar erken gidersin.
Bizim bi kuzen en başında yatırdı 2. celp de gitti.
Ben ortalarda yatırdım mayıs da gittim.
Diğer kuzen en son günü bekledi parayı faiz de tuttu. Daha 4 ay sonra gidecek 18 gün.
Kanka yeni bedelli sistemi kura ile yapılmıyormuydu. Acele etme. Askerlik şubesi ile bi görüş önce.
Paranı alırlar geri zor verirler canından bezersin. 31,12,2019 a kadar vaktin var. Ne kadar erken yatırırsan o kadar erken gidersin.
Bizim bi kuzen en başında yatırdı 2. celp de gitti.
Ben ortalarda yatırdım mayıs da gittim.
Diğer kuzen en son günü bekledi parayı faiz de tuttu. Daha 4 ay sonra gidecek 18 gün.
Bende öyle biliyordum fakat Kocaeli'de yaşayan bir arkadaşım askerlik şubesinden bizzat işlem yapmış. Demişlerki 1 Kasım'a kadar paranı yatırırsan sorun yok ama Aralık sonuna kadar yatıracaksan, kriterlerde seçtiğin Bedelli askerlik yapma isteği işlemi iptal olur, yeniden askerlik tecil işlemini uzatman gerekiyor gibi karmaşık ve saçma birşey söylemişler. Her kafadan bir ses çıkıyor açıkcası, bende en kısa sürede gidip yüze yüze ilgili kişilerle görüşeceğim.
Ben de son gün başvuru yaptım. Benden hiçbişey istemedi patır patır yaptım bazı arkadaşlarımda problem çıktı para yatırmalarını istediler filan anlamadım karman çorman bi sistem. Her yerde 31 aralığa kadar herşeyi tamamlayıp ücretini yatırmalısınız yazıyor. Net bilgi alan yazabilirse süper olur valla.
15/5 samsun giden varmı 32.celp ekim ayı
Bugün 27. celp olarak Aydın Söke'den terhis oldum, diğer arkadaşlara başarılar :D
23 Eylül Bilecik söğüt varmı ve daha önce yapıp gelmiş olan kimsede bilgi yok:)
Mamak mebs icin sormak istediğiniz ne varsa sorabilirsiniz :D
Dün terhis olduk. Keyifliydi :)
Oğuzhan Ç.
14-09-2019, 21:10
30 Eylül Manisa yok mu :) veyada manisada yapan biri :)
Ben ibanı yanlış vermiş olabilirim.
İban vermeyen ziraatten ismine mi açılıyor hesap ? Ne kadar süre içinde yatıyor para ona göre askerlik şubesini ariyim
İban vermeyen ziraatten ismine mi açılıyor hesap ? Ne kadar süre içinde yatıyor para ona göre askerlik şubesini ariyim
Bizden iban istemediler ziraate isme yattı para.
iban istenen arkadaşlarımada ibana yattı.
Yaklaşık 2 ay sonra yattı para.
Grimlord
18-09-2019, 22:38
Direk tc kimlik ve isme yatıyor, benim ziraatte hesap yoktu öyle aldım. 1-1.5 ay içinde yatar max
cabrioleter
19-09-2019, 11:25
Mamak mebs icin sormak istediğiniz ne varsa sorabilirsiniz :D
Dün terhis olduk. Keyifliydi :)
kasımda yolcuyuz hocam oraya.. senin bölük kaçıncısı idi?
nasıl geçiyor?
günlük rutin nasıldı?
istanbul'dan kaç gün yol izni yazdılar?
bizim arkadaşa İzmir'den Kütahya'ya bir gün yol izni verdiler 2 gün falan diyorlardı diye aklımda kalmış..
teslim günü erken saatte teslim olmak mı mantıklı geç saatte mi?
EnesAksu
19-09-2019, 12:08
Kardeşim ocakta yaptım. cumartesi pazar full eğitim. ilaç almıyorlar içeri pastil götür yanında, sivil sim kartını yara bandı içine sakla sok. koğuşlar 305 kişilik 10 kişi zatüre başlangıcı oldu. kulak tıkayıcı kesin al horlamadan akşam uyuyamazsın.
Kardeşim ocakta yaptım. cumartesi pazar full eğitim. ilaç almıyorlar içeri pastil götür yanında, sivil sim kartını yara bandı içine sakla sok. koğuşlar 305 kişilik 10 kişi zatüre başlangıcı oldu. kulak tıkayıcı kesin al horlamadan akşam uyuyamazsın.
Güzel kalabalıkmış koğuş. haftasonu eğitim olmuyo demişlerdi yalanmış :D
OnurÖzden
19-09-2019, 12:48
https://i.imgyukle.com/2019/09/19/ozzIRI.png
Ben de samsun'a gidiyorum da sevk tarihi 9 kasım yazıyor. Yol izni bu tarih içinde değil sanırım, şubeye gidip sorucam ona göre uçak bileti alıcam.
Bu arada 305 kişilik koğuş mu olur usta bir yanlışlık olmasın :D
EnesAksu
19-09-2019, 12:54
Güzel kalabalıkmış koğuş. haftasonu eğitim olmuyo demişlerdi yalanmış :D
valla bi standart eğitim programı olduğunu düşünmüyorum. burdur da yapan arkadaşlarım sinema bileti sırasında askerlik bitti diyor.
bizde her eğitimde ambulans acile gidiyordu. Birde kısa dönemleri başlara geçirdikleri için ego çatışması çıkıyordu.
Bizim manga tamamen hepsi mühendis cerrah doktor avukattı. üsteğmene bile diklendiler. BU yoğun eğitim yüzünden.
https://i.imgyukle.com/2019/09/19/ozzIRI.png
Ben de samsun'a gidiyorum da sevk tarihi 9 kasım yazıyor. Yol izni bu tarih içinde değil sanırım, şubeye gidip sorucam ona göre uçak bileti alıcam.
Bu arada 305 kişilik koğuş mu olur usta bir yanlışlık olmasın :D
Muhtemelen pazartesi gidersin 11’i
valla bi standart eğitim programı olduğunu düşünmüyorum. burdur da yapan arkadaşlarım sinema bileti sırasında askerlik bitti diyor.
bizde her eğitimde ambulans acile gidiyordu. Birde kısa dönemleri başlara geçirdikleri için ego çatışması çıkıyordu.
Bizim manga tamamen hepsi mühendis cerrah doktor avukattı. üsteğmene bile diklendiler. BU yoğun eğitim yüzünden.
15 günde 6 aylık eğitim yicez o zaman :D
kasımda yolcuyuz hocam oraya.. senin bölük kaçıncısı idi?
nasıl geçiyor?
günlük rutin nasıldı?
istanbul'dan kaç gün yol izni yazdılar?
bizim arkadaşa İzmir'den Kütahya'ya bir gün yol izni verdiler 2 gün falan diyorlardı diye aklımda kalmış..
teslim günü erken saatte teslim olmak mı mantıklı geç saatte mi?
Kasım soğuktur önce onu söyliyim :D içlik almayı unutma.
Biz 01ayk01 Aykut kardeşim ile 1. Tabur 3 bölük 4 takımdık.
Yemekleri ortalamanın üstünde. İlk gittiğiniz hafta çok iyi sonraki hafta iyi en son hafta eh derecesi :)
Günlük ilk hafta pek kasmıyorlar evrak işleri cart curt derken hafta bitiyor. Cumartesi 1-2 saat yalandan bi spor esneme hareketleri yapılıyor ki onda da istemeyen katılmıyor. 2. Hafta yürüyüşler tekmil verme eğitimleri oluyor. 3. Hafta törene hazırlık provaları vs oluyor. Eğitimler çok zor değil 1 saat eğitim yaptırıp 20-30 dk dinlendiriyorlar.
Tabi bu eğitim olayı düşebileceğiniz bölük/takıma göre değişir. Biz çok rahattık biraz da kaçmanın yolunu bulduk :)
Ama komando eğitir gibi takım eğiten takım komutanı da vardı başka takıma bakan :)
Bozuk para al yanına yaklaşık bi 100 tl kadar olsun nakit para geçmiyor kredi kartın olsun temassız olursa daha da rahat edersin.
Hacıbaki diye bi cafeterya var yemekleri öldürmez ama süründürür modunda. Tatlıları da bir o kadar güzel. Acıbademi aykut kardeşimle test ettik geçerli not aldı :)
Kahve yapan bi dükkan da var bakan çocuklar kafa dengi vakit güzel geçiyor. Kahve dükkanının önündeki banklarda ismimiz yazıyor gidersen bakarsın :D
Akşam 4 gibi nizamiye kuyruğuna girmeye çalış o gün kiyafet yetişmiyor ertesi günde sivil takılıyorsun. Erken girersen kiyafeti kitliyorlar :)
Benim sevk başlangicim 24 bitiş 26 idi. Sevk kağıdın çıkınca sevk bitiş tarihine göre teslim olucaksın.
Mamak biraz aptal kaynıyordu bedelli diye okumuş vs bekleme aptal çok :D
Uzun dönem asker yok olanları da başınıza on başı çavuş diye koyacaklar.
Son hafta perşembe tatil diye bi şehir efsanesi yayılcak inanma mk :)
Eğer sağlık raporun vs varsa şuan spor icin engel teşkil eden al yanında götür orada direk işine yarar. Boşuna hastane vs uğraşma. Bizde bi tane vebalı vardı aykut görürse yazar ibne 15 gün hastaneye gitti geldi tüm koğuşu hasta etti :)
Ortopedik tabanlık var ondan al kesinlikle çok faydasını görürsün. Jel gibi ince ufak olanlardan alma sonra vatka ile desteklemek zorunda kalırsın. Bir de 18 günde olsa girerken kafandan mantık yürütmeyi dışarda bırak. Mantık diye bir şey içerde yok :) Bizden önceki celpleri çok zorlamışlar bizim celp şanslıydı.
sormak istediğin başka bir şey olursa sorarsın.
Elazığ da bedelli yapmış olan var mı? Kuzenim 24 eylülde gidiyor tecrübe aktarcak olan varsa sevinirim.
Bende 22 temmuz-09 ağustos Geliboluda yaptım.Yorumlarını okuduğum birçok yere göre rahatmış.Sıcak dışında yıpratıcı birşey yaşamadık,merak eden olursa ayrıntılı bilgi veririm.
cabrioleter
20-09-2019, 07:28
fthdrn
eyvallah hocam saolasın. öğleden sonra 4 ipucu iyiymiş =)
o komando eğitimine benim arkadaş denk gelmiş çocuk bedelliden döndüğünde elleri su toplamış halde geldi deli gibi süründürmüşler bunları.
son olarak aklıma ziyaret muhabbetleri geldi.. o işler tam olarak nasıl oluyor? çarşamba da ziyaret yapılabiliyor gibisinden bi şey duydum doğru mudur?
BerkayKamaci
20-09-2019, 08:54
Pazartesi Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığına teslim olacağım bende hayırlısıyla.
Havalar İstanbul'da bile soğudu, yanıma almam gereken eldivendi boyunluktu ne renk olmalı bilgisi olan var mı?
fthdrn
eyvallah hocam saolasın. öğleden sonra 4 ipucu iyiymiş =)
o komando eğitimine benim arkadaş denk gelmiş çocuk bedelliden döndüğünde elleri su toplamış halde geldi deli gibi süründürmüşler bunları.
son olarak aklıma ziyaret muhabbetleri geldi.. o işler tam olarak nasıl oluyor? çarşamba da ziyaret yapılabiliyor gibisinden bi şey duydum doğru mudur?
Ziyaret çarşamba cumartesi pazar 12-14 16-18 saatleri arasındaydı. Ziyaretçisi geleni anons ediyorlar, zaten telefon sokarsan gelen kişi önceden seni arar sen ziyaretçi kartını alıp anonsu beklemeden aşağı yürümeye başlarsın.
Bizim bölük ile nizamiye arası yürüyerek 18 dk sürüyordu.
AliGizda
20-09-2019, 09:40
Pazartesi Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığına teslim olacağım bende hayırlısıyla.
Havalar İstanbul'da bile soğudu, yanıma almam gereken eldivendi boyunluktu ne renk olmalı bilgisi olan var mı?
Genelde kantinlerde oluyor. Bende buradan götürmüştüm hiç birini kullandırmadılar. Artı götürsende eğitimlerde takılacak denmedikten sonra eğitimler sırasında vs taktırmıyorlar. Ben İzmir' de yaptım kantinde lazım olabilecek her şey vardı ve fiyatlar dışardan çok daha uygundu.
Yeni bedelli döneminde para yatıran oldu mu ? En son ne zaman ödeme yapabiliyoruz, hiç bi yerde net bir bilgiye ulaşamadım.
Kasım 35B Ankara - Mamak MEBS’de askere gidecek olan var mı?
Parayı yatırdım, edevletten işleri yaptım sadece diğer işlerin hiçbirini yapmadım, bilgi verebilcek olan var mı?
cabrioleter
03-10-2019, 08:02
Kasım 35B Ankara - Mamak MEBS’de askere gidecek olan var mı?
Parayı yatırdım, edevletten işleri yaptım sadece diğer işlerin hiçbirini yapmadım, bilgi verebilcek olan var mı?
35b dediğin 9 kasım sevk tarihi ise ben varım..
sevk tarihinden 10-15 gün önce sevk kağıdı çıkmaya başlıyor e-devletten onun çıktısını alacaksın..
14 ekim samsun yok mu hiç :D
35b dediğin 9 kasım sevk tarihi ise ben varım..
sevk tarihinden 10-15 gün önce sevk kağıdı çıkmaya başlıyor e-devletten onun çıktısını alacaksın..
Aynen 9 kasım sevk tarihi. Ankara’nın batısından doğusuna gidicem. :D
Eyvallah sağolasın
meLaNchoLic
21-10-2019, 23:39
30 kasım sevk tarihim amasya merkez e gidiyorum varmı aramızdan kimse :)
Mehmet Opc
24-10-2019, 10:53
28 Eylül 18 ekim tarihleri arasında kütahyada bedelli askerlik yaptım. Kütahyaya gidecek olan arkadaşlara şimdiden kolaylıklar diliyorum sanarsın bordo bereli yetiştiriyolar. Yemekler rezalet. Şansımıza 5 bin kişi gidildi her yerde sıra var. Şimdi yukarıda Allah var sıcak su hergün var ama yetişmek biraz zor duştayken su bi anda sıcağa dönebiliyor. Komutanlar çok iyiler ama eğitimler baya ağır. 81 kiloyla gittim 76 kiloyla döndüm ve gazinodan yediğim günler baya fazla ve hergün abur cubur yiyordum. Ortalama günde 20 km yol yürüdük. Heleki bir havası var aman Allahım sabahları 1-2 derece öğlen 35 derece koğuşlar 12 kişi. Aman bizim koğuş inanılmaz iyidi ve çok iyi arkadaşlar edindim. Zaten çoğu okumuş etmiş belirli yerlerden gelmiş kişiler. Hakan Sabancıda burda yapmış askerliğini. Eğerki kütahyaya gidecek olan varsa 3-7-9-10 a düşmemesi için dua etsin düşerse kendini 18 gün kapalı mode alsın. Gidecek kişiler için ufak bir özet geçtim. İsteyen olursa detaylı bir şekilde anlatırım.
18 ay orda bulundum hayatımda gördüğüm en soğuk yer orasıydı.Benim zamanımda berbat bir yerdi umaım bir şeyler değişmiştir.
biz bide bunu 18 ay yaptık :)
MOVISTAR
03-11-2019, 17:35
Herkese merhaba, okulumun bitmesinden sonra hemen iş hayatına başlama adına bedelli yapma kararı aldım.Şu anda tecilim var bozdurup bedelli yapmak istiyorum seçeneğini işaretleyeceğim e-devletten daha sonra paramı ödeyip işlemlere devam etmem gerekecek sanırım.Sormak istediğim mevzu şuanki kanunda bedelli çıkmama gibi bir durum var mı ? Çünkü ücret iadesi için iban numarası istiyor Youtubedan gördüğüm kadarıyla. Bu konuda tecrübeli kişilerin bilgilerine ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim :)
onn_dear
03-11-2019, 18:40
Konu başlığı "paralı askerlik" olmalı bence. Bedelli yapmış olmak için gerçekten bedel ödemek gerekiyor askerlikte.
Konu başlığı "paralı askerlik" olmalı bence. Bedelli yapmış olmak için gerçekten bedel ödemek gerekiyor askerlikte.
Bedelli askerlik yaptım,kurum içi personel bilgi ekranımda da askerlik durumunda bedelli yazıyor. Konu değişmiş olsa ne değişecek? Mutlu olacaksanız adminlerden rica edin kırmasınlar sizi.
Hala iddaa ediyorum şuan yaptığım işte devlete daha faydalı olduğumu düşünüyorum. Bi asteğmenin emri üzerine tuvalet temizlemektense,işten atılan 5 vatandaşın izlemesi gereken yol ile ilgili yardımcı olmak daha çok vicdanımı rahatlatıyor.
Bedel ödemek illa ölmek değil.
Sen bedel ödedinde ne oldu ?
fuatozkan
04-11-2019, 10:12
15 bine başvuru yapmıştım yoklamamı yaptırmıştım sağlık oacağından ama şuan yok yazıyor 15.11 e kadar yaptırmam gerektiği yazıyor?
böyle bi durumla karşılaşan oldu mu ne yapmak lazım
SHOCKİNG
05-11-2019, 23:45
15 bine başvuru yapmıştım yoklamamı yaptırmıştım sağlık oacağından ama şuan yok yazıyor 15.11 e kadar yaptırmam gerektiği yazıyor?
Ayni problem bende de var tarih yaklaşti tekrar aile hekimine gidicem.
Leonardo
05-11-2019, 23:51
Gelip buraya yazdı işte daha nolacak
Dana önce tecil ettirmek için muayne olduysan ondan öyle gözüküyor olabilir. Bende de o şekildeydi bi sıkıntı olmadı ama yinede bi askerlik şubesine git sor için rahat etsin.
bende aynı yerde yaptım yanlışın olmasın koğuşlar hepsi 30 kişilikti. sıhhiye birliğinde diğer birlikte yapmış olmıyasın eminmisin esentepe olduğuna
samsun esentepeyle ilgili sorusu olan gidecek olan arkadaşlar varsa yardımcı olurum
yeni bedelli sistemine başvuran oldumu? Şu 33 olanından :)
BilalAkbayır
06-11-2019, 09:00
Ben başvurup parasını yatırdım. Beklemedeyim şu an itibariyle.
EnesAksu
06-11-2019, 13:08
bende aynı yerde yaptım yanlışın olmasın koğuşlar hepsi 30 kişilikti. sıhhiye birliğinde diğer birlikte yapmış olmıyasın eminmisin esentepe olduğuna
samsun esentepeyle ilgili sorusu olan gidecek olan arkadaşlar varsa yardımcı olurum
General Şükrü naili gökberk kışlası 300 kişilik aralarında 1 km olan bir tane kışlada var orası 30 vs olabilir.
General Şükrü naili gökberk kışlası 300 kişilik aralarında 1 km olan bir tane kışlada var orası 30 vs olabilir.
orası sıhhiye dediğin doğru orda öyle koğuşlar ve durum esentepe öyle değildi zaten sıhhiye daha büyük bir birlik
Ocak yada şubat gibi bende tecili bozdurup parayı yatırıcam. Çürük vermezlerse tabi.
BilalAkbayır
06-11-2019, 22:18
Başvurular 16-31 Temmuz tarihleri arasında yapıldı ve bitti diye biliyorum. Met
Başvurmayı düşünüyorum 2020 sonlarında var mı başka başvuracak haberleselim
Geçen hafta e devletten başvurdum. 31 aralığa kadar 33 bini yatırmam gerek.
Not:Benim tecil devam ediyodu.
Bedelli kalıcı hale gelmedi mi? Ne tarihi ?
BilalAkbayır
07-11-2019, 16:12
Dikkat: Son tarihi kacırmayın! Bedelli askerlik başvuruları başladı - Son Dakika Haberleri İnternet (https://www.cnnturk.com/turkiye/dikkat-son-tarihi-kacirmayin-bedelli-askerlik-basvurulari-basladi)
Met
Dikkat: Son tarihi kacırmayın! Bedelli askerlik başvuruları başladı - Son Dakika Haberleri İnternet (https://www.cnnturk.com/turkiye/dikkat-son-tarihi-kacirmayin-bedelli-askerlik-basvurulari-basladi)
Met
Her sene bi başvuru dönemi başlayacaktır heralde :) Ocak'tan önce parayı ayarlamam zor :D
vatan borcu namus borcu parayla ödenmez ödenemez .Bide boy boy gelip fotoğraf paylaşmayın askerlik yaptık diye biraz utanmanız olsun..bu bedelli askerliğe acilen son verilsin
vatan borcu namus borcu parayla ödenmez ödenemez .Bide boy boy gelip fotoğraf paylaşmayın askerlik yaptık diye biraz utanmanız olsun..bu bedelli askerliğe acilen son verilsin
Ne alaka abi? Namussuz muyuz biz ?
Herkes işine baksın bence ciddi alakasız laflar olmaya başladı. Gidin memleketin başka sorunlarıyla ilgilenin,bu konuyla ilgili "kaliteli" mesajınız olacaksa cevap verelim.
Gelip buraya yazdı işte daha nolacak
siz ve sizin gibiler rahat rahat yaşayın diye yaptılar.Siz sizden sonraki nesile ne diyceksiniz ömrümüz olurda görürüz ..Ülkeni savunman gerektiğinde o 30 günlük tecrübenle anca siper olursunuz..Bide millete utanmadan cevap vermeyin lan!!
siz ve sizin gibiler rahat rahat yaşayın diye yaptılar.Siz sizden sonraki nesile ne diyceksiniz ömrümüz olurda görürüz ..Ülkeni savunman gerektiğinde o 30 günlük tecrübenle anca siper olursunuz..Bide millete utanmadan cevap vermeyin lan!!
Utanması gereken biri varsa sensin bence abi
Bu,DEVLETİN İNSANLARA TANIMIŞ OLDUĞI BİR HAK! Sen karar mercii değilsin,zamanında yapmışsın,babalarımız dedelerimiz de yaptı. Bugün böyle bir imkan sağlandı,BENDE GİTTİM BU İMKANDAN FAYDALANDIM. yarın bir gün Allah korusun savaş olsa ve seferberlik ilan edilse,faydalı olabileceğim kadar bilgi verdiler. Fayda vermek sadece silah tutmak değil,oraya malzeme ikmal etmek,yemek yapmak,dikiş dikmek,yara sarmak,araç kullanmak da faydadır. Pencereyi biraz geniş tutun. Kaldı ki ciddi anlamda niye bu kadar takıntı yaptın onu anlayamadım? Vatana millete faydalı bir birey olduğumu da düşünüyorum. Bak mesela hiçbir zaman polisi kandırmadım,ruhsatsız arabayla çıkıp gazlamadım,vergimi her zaman tam verdim. Konu uzar gider,iyisi mi herkes işine baksın.
Babamı 2015 yılında kanserden kaybettik. Ben, annem ve kız kardeşim yaşıyoruz. Annem ağır panik atak hastası, her an her dakika yanında biri olmak zorunda kalabiliyor. kız kardeşim ve ben çalışıyoruz. Şimdi ben 6 ay askere gitsem annem ve kız kardeşime kim bakacak? Ordan atıp tutması kolay, yok utanmadan cevap vermeyin yok bilmem ne. Her şeyi siz biliyorsunuz biz paralı asker yaptık diye şerefsiz olmadık. Ne millet gibi kaçak gezdik, ne birinin malını çaldık, ne de devlete hayırsız insanlar olduk. bi savaş olsa sizden önce biz gideriz merak etmeyin. başkaları gibi başka ülkelere kaçmayız. yukarda arkadaşın da dediği gibi herkes kendi işine baksın.
yusufcan_k
08-11-2019, 21:12
Gerekirse siper oluruz yukarda da yazdıkları gibi illa savaşın ortasında mı olucaz? Başka hiçbir görev olmuyor mu askerde?
Leonardo
09-11-2019, 23:37
Devletime , milletime nasil faydali olacagim sizi ilgilendirmiyor yaşınıza hitafen saygım var ama lan vb kelime yaşınıza yakışmıyor bu yaşa gelip hala saygı nedir öğrenememişiniz. Sadece asker olmakla silah tutmakla devlete millete faydalı olunmaz bunu anlamanız gerekir ayrıca askere giden bir çok kişiyle konuştum ve sadece acemi birlikte yani 30 gün silah tutuyorlar buraya gelip duyar kasmanız anlamsızca gerekirse ülkem için ölürüm siz merak etmeyin. Sizin gibi saygıdan yoksun nesil bu hale getirdi zaten bu ülkeyi.
Kardesim; ben globale satis yapiyorum, hem de SAAS seklinde, her ay bu ulkeye 150 bin dolar girmesini sagliyorum. beni 5,5 ay askere alip, silah tutmayi; askeri egitimleri ne kadar ogretmeyi dusunuyorsun? Ya da nasil bu ulkeye su halimden daha fazla faydali olmami? Memlekete hizmet icin ille de silah altinda olmaya gerek yok, ulkeye senden daha cok katkim olduguna su sacma sapan postundan sonra %1500 eminim. Ayrica; hayatinda silahi askerde gormus uzun donemler varken, su an uzun namlulu silahlar ile yurtdisi poligonlarinda taktiksel ve duragan attigim en az 500 mermi vardir cunku bu benim hobim. Tabanca atislarini saymiyorum bile. Simdi soyle bakalim "bedel" odemis arkadas, sen uzun donem askerligin boyunca neler yaptin? ulkeye nasil bir katma deger kattin? ne ogrendin? ne ogrettin?
Met
3 gün önce başvurup parayı yatıran arkadaşım var.Bende Başvurdum parayı yatırmayı bekliyorum. E-devlette açık zaten. Görebilirsiniz. Attığınız link tecili bitenler için olması gerek.
boş yapıyosun. yapma abi. işine bak.
uluckaban
11-11-2019, 08:08
Ulan duyanda sanar ki gitmiş 12 ay cephede kalmış. Sana askerde Rusya'dan gönderilecek satan 2 nükleer füzesini nasıl durduracağını öğrettiler sanırım?
15 ay askerlik yapan arkadaşıma sordum bununla ilgili bir bilgiye sahip değil. Piyade olduğu için sanırım..
uluckaban
11-11-2019, 08:09
Ulan duyanda sanar ki gitmiş 12 ay cephede kalmış. Sana askerde Rusya'dan gönderilecek satan 2 nükleer füzesini nasıl durduracağını öğrettiler sanırım?
15 ay askerlik yapan arkadaşıma sordum bununla ilgili bir bilgiye sahip değil. Piyade olduğu için sanırım..
Gördük sizin gibi vatan devlet diyip yalandan darbe yapılıyor diye 20 yaşında cocukları linç edenleri.Bize burada vatan devletten bahsetmeden önce yaşına göre konuşmayı öğren abiiii.
Redfish16V
11-11-2019, 16:09
-Eskisi gibi savaş mı bekliyoruz ? Tabiki de hayır.Artık savaşlar her alanda.Okursun,araştırırsın ülkene katma değer katarsın , diğer ülkelerde her alanda savaşır üstün gelirsin.
-Devlete vergimi veriyorum hemde fazlasıyla..Şimdi bu devlet beni orada 6 ay tutup benim ödediğim vergiyi bana boşuna boşuna akıtacak yani ? Eğer öyleyse vah bu devlete..
-Bazı şeyler artık eskisi gibi değil kimse duygusal olupta bir şeyleri eskisi gibi sanmasın.Şehit olanların kıymetini bilmek için illa askerlik yapmak gerekmiyor.önce insan olup,devletinden vergi kaçırmadan , her alanda katma değer katarak yaşamak gerekiyor.Maddi imkanı olan gider yapar , olmayanda gidip 6 ay yapar.Bu olay kalkıp kimsenin kimseye üstünlük göstermesinin bir koşulu olamaz.Vatan borcu , sevgisi iman gibidir kimin inancı vardır yoktur bilemezsiniz.Bırakın millettin inancını,değerlerini zaten senelerdir böldüler bu sayede..
xILuciferIx
11-11-2019, 20:13
Yazmıcaktım ama yazılanlar o kadar komik ki dayanamadım. :) Evet tepki sert ve yanlış ama söylenenlere bakıyorum ''Reis bizi Afrin'e götür'' sloganından farksız (inceyi görenlere selam olsun) bedelli yapanlar da kendini kandırmasın vergi veriyormuş ülkeye döviz sokuyormuş oymuş buymuş, kendi çıkarlarınız öyle olduğu için bedelli yaptınız kendinizi kandırmayın tatlı su milliyetçiliğinden ileri geçemiyorsunuz(uzun dönem yaptım, ben giderken olsaydı bedelli yapardım bende çünkü çıkarlarım öyleydi) bedellinin çıkma sebebini herkes biliyor. ''PARA'' ve eminim ki devletim en güzel şekilde değerlendiriyordur o paraları :) Askerlik birine ne katar ne götürür bilmem değerlendirme yapmakta bana düşmez sen ne almak istersen onu alırsın sadece tuhaf bahaneler okuyorum bir tek bana komik gelmiyordur umarım. Uzun, kısa, bedelli fark etmez herkes kendine göre yorumlayıp vicdan mastürbasyonu yapıyor.
Mehmet Opc
11-11-2019, 22:10
12 ay gittinde noldu? Boşuna devlete yük oldun bedava yemeğini yedin içtin yattın. Başka ne yaptın? İlla askerlik yapılarak mı borç ödeniyor. Mesela burda kelle başı 15 bin lira para veriliyor. Neden biz geleecği olan insanlarız. Ben işten ayrıldım 6 ay askere gittim dönünce iş bulabileceğimizin garantisi yok. Ben mali müfettişim ve askerlik yapmak delikanlılık yada bi marifet değil. Zaten bir savaş olsa seni beni almazlar ilk önce bunu öğrenmen gerekiyor boş yapıyorsun. Herkesin işi gücü var eğer gereksiz bişey olsa millet malını canını satıpta bedelli yapmaz. Bizim askerliği 19 gün yapmamız devlet için + hiç yoktansa 12 ay boyunca devletin her imkanını bedavaya kullanmadık öyle lan lu lunlu boşuna yaşına güvenipte yazma bence
Beyler 33 binlik bedelli için konuşuyorum aylık 2500 maaşlı birini düşünürsek askere gitmesi ne kadara mal olacak yani zarrai ne kadara mal olur hesaplamasını yapabilen var mı
Gimifayf
27-11-2019, 22:47
Güncel durum nedir 33 binlik kalıcı sistem için bilen var mıdır? Yeni başvuru-alım ne zaman olacak tahmini ya da bilgisi olan paylaşabilir mi?
Ahmet Saraçoğlu
29-11-2019, 21:52
Doğru konu mu bilmiyorum ama varsı sanki dönem dönem yer sorduğumuz bi konu..2 aralık amasya bedelli var mı bizden?
dasemert
29-11-2019, 23:47
Güncel durum nedir 33 binlik kalıcı sistem için bilen var mıdır? Yeni başvuru-alım ne zaman olacak tahmini ya da bilgisi olan paylaşabilir mi?
Detaylı bilgim yok ancak arkadaşım geçtiğimiz haftalarda başvurusunu yaptı.Bu sistem için herhangi bir zaman kısıtlaması yok sanırım.Ödemenizi ve başvurunuzu yapıyorsunuz,gideceğiniz zamanı bekliyorsunuz muhtemelen.
MOVISTAR
01-12-2019, 16:07
Detaylı bilgim yok ancak arkadaşım geçtiğimiz haftalarda başvurusunu yaptı.Bu sistem için herhangi bir zaman kısıtlaması yok sanırım.Ödemenizi ve başvurunuzu yapıyorsunuz,gideceğiniz zamanı bekliyorsunuz muhtemelen.
Her zaman için kalıcı bu sistem. Geçenlerde bedelli askerliğin çıkmaması gibi bir mevzu var mı diye askerlik şubesini arayıp görüştüm. Çıkmama durumu 15 bin lirayken olabilirdi başvuran kişi sayısı çok olduğu için ama şu an için böyle bir beklentimiz yok çünkü başvuru ciddi derecede azaldı dedi. Çıkmadığı zaman tecilim bozulmuş olacak nolur diye sorduğumda kaçak kalırsınız kimse de sormaz etmez diye bir cevap aldım askerlik şubesinden :D
Matchless
01-12-2019, 18:20
Bedelli değil konu dışı olacak ama :D
4 Aralık Bursa İl Jandarma Komutanlığına normal dönem askerlik için acemi görevimi yapmak üzere teslim olacağım.
Burada askerlik yapan varmıdır. Tavsiye almak isterim giderken ne götürmeliyim vs. Herkes farklı konuşuyor işi iyice karıştırıyorlar.
Sercan AKCAN
02-12-2019, 00:09
2 aralık kütahya ya gelen varmı :)
Nightfish
02-12-2019, 07:50
Temmuz'un ortasında bi tarafımız dondu Kütahya'da, kış için bol sabır diliyorum.
ufuksaracci
02-12-2019, 10:20
4 aralık Kütahya'dayım
ufuksaracci
02-12-2019, 10:21
Flood oldu ama yanlış yazmışım, 4 Ocak olacaktı
Her zaman için kalıcı bu sistem. Geçenlerde bedelli askerliğin çıkmaması gibi bir mevzu var mı diye askerlik şubesini arayıp görüştüm. Çıkmama durumu 15 bin lirayken olabilirdi başvuran kişi sayısı çok olduğu için ama şu an için böyle bir beklentimiz yok çünkü başvuru ciddi derecede azaldı dedi. Çıkmadığı zaman tecilim bozulmuş olacak nolur diye sorduğumda kaçak kalırsınız kimse de sormaz etmez diye bir cevap aldım askerlik şubesinden :D
Yeni sistemde kura çekilmesi için TSK belli bir kontj. koymuş. Başvuru sayısı o kontejanı doldurunca kuraya düşüyor ama şuan ki mevcut başvuru sayısı o ayrılan kontejanın yarısını bile doldurmamış duyduğuma göre. Başvuran herkese yüksek ihtimal bedelli çıkar.
MOVISTAR
02-12-2019, 20:02
Yeni sistemde kura çekilmesi için TSK belli bir kontj. koymuş. Başvuru sayısı o kontejanı doldurunca kuraya düşüyor ama şuan ki mevcut başvuru sayısı o ayrılan kontejanın yarısını bile doldurmamış duyduğuma göre. Başvuran herkese yüksek ihtimal bedelli çıkar.
Bende aynı şekilde duydum başvurular çok zayıf.
33 bin olunca basvuru olmaz tabi en azından taksit gibi ödeme kolaylığı olsa idi
SHOCKİNG
02-12-2019, 21:04
6 ocak varmi kutahya da olan ?
kahramanoğlu
12-12-2019, 19:42
Dün 11 Aralık ve bugün 12 Aralık tarihinde bankalara uğradım ödeme icin fakat ödemek görünmüyor sonra bir hışımla askerlik şubesine gittim bedelli tercihi görünüyor sorunun bankada olabileceği söylendi başına gelen var mı ?
Mehmet Opc
13-12-2019, 20:03
Kütahyaya gidecek olan arkadaşlar Allah yardımcınız olsun. Havası buz gibidir gidip dönünce garanti hastalanıyorsunuz. Dua edin 1-3-7-9-10 a düşmeyin yeter. Bulaşık görevinden mutlaka kaçmaya bakın kaçamassanız hayatınızın en zor gününü yaşıyabilirsiniz ben kaçtım darısı sizin başınıza :D
Askerde hasta olmadan dönen ilk kişiyim diyecektim ki yemin töreni sabahı grip olarak uyandığım aklıma geldi. Koğuşun nazarı değmişti “ sen niye hasta olmuyorsun” diye.
6 ocak varmi kutahya da olan ?
Ben ordayım :))
SHOCKİNG
15-12-2019, 20:21
Ben ordayım :))
Cok sukur 1 kisi cikti :)
yusufcan_k
15-12-2019, 20:47
Askerde hasta olmadan dönen ilk kişiyim diyecektim ki yemin töreni sabahı grip olarak uyandığım aklıma geldi. Koğuşun nazarı değmişti “ sen niye hasta olmuyorsun” diye.
O benim işte 20 gün yapıpta 1 gün hapşurup öksürmedim revire gitmedim :D 107 kişi içinde 1 kişiydim tabi biraz camın önünde yatmanında faydası oldu sanırım oksijeni alabildim
Yarın Aydın'a teslim oluyorum var mı gelen giden
S.Özeren
20-01-2020, 01:11
Oha hala giden mi var ? Ne zaman bitiyor bu celpler
Oha hala giden mi var ? Ne zaman bitiyor bu celpler
son celp sanırım, bundan sonra 30 luklar :D
Selamlar 55. MEKANİZE PİYADE TUGAY KOMUTANLIĞI - KIRKLARELİ 7 mart çıkan var mı?
ufuksaracci
25-01-2020, 10:41
Kütahya'da yapalar nasıldı? Resmen dondum
Kütahya sert sever :)
ufuksaracci
25-01-2020, 14:31
Kötü sevdi. Hatta bölükte Bedrettin dayı vardı bugün vefat etmiş. Amca terhis belgesini alamadı
mertkaral
26-01-2020, 01:09
01.02.2020 tarihinde Kütahya'ya teslim oluyorum aynı yerde yapacak var mı? Önceden tanışmanın faydası olur diye düşünüyorum
ufuksaracci
26-01-2020, 02:02
01.02.2020 tarihinde Kütahya'ya teslim oluyorum aynı yerde yapacak var mı? Önceden tanışmanın faydası olur diye düşünüyorum
Dün Kütahya'dan döndüm. Çok soğuk olacak hazır ol, 478 kişilik bölükte 400 kişi ciddi derecede hastaydı, ben nadir hasta olmayanlardandım. 9. bölüğe düşersen İsmail komutana git ucundan tutabileceğim bir iş var mı diye sor, bir kere adını öğrendiği zaman çok rahat edersin. Komutanlar işlere gönüllü olanları çok seviyor, ona göre davranıyor.
SHOCKİNG
27-01-2020, 18:47
Allah belasini versin oyle yerin gittigim ilk hafta hasta oldum. Nerdeyse tum boluk hasta olduk birinden bulasti. Cuma gunu terhis oldum hala hastalik devam ediyor. Allah dusmanimi.bile kutahya ya askere gondermesin. Hem havasi berbat hemde icerisi tutumlari asiri yalnis bedellisin diye hepsi karşisindaki insani ezme kafasinda. Bir daha sehirin yakinindan bile gecmem.
ufuksaracci
28-01-2020, 00:33
Allah belasini versin oyle yerin gittigim ilk hafta hasta oldum. Nerdeyse tum boluk hasta olduk birinden bulasti. Cuma gunu terhis oldum hala hastalik devam ediyor. Allah dusmanimi.bile kutahya ya askere gondermesin. Hem havasi berbat hemde icerisi tutumlari asiri yalnis bedellisin diye hepsi karşisindaki insani ezme kafasinda. Bir daha sehirin yakinindan bile gecmem.
Kaçıncı bölükteydin? Ben de cuma terhis oldum
Arkadaşlar mart ayı 55 ci mekanize piyade tugayı kırklareli gidicek var ise whatsap grubu var 20 kişilik haberleşebiliriz. Daha önce giden varsa nasıldır bilgi verirse çok sevinirim.
StyleALP
29-01-2020, 09:06
Nisan ayı Amasya 15. piyade eğitim tugayı fedaileri var mı aramızda :)
SHOCKİNG
29-01-2020, 10:09
4. Bölukteydim
blackday
17-03-2020, 19:47
2020 bedelli askerlik celpleri virüs nedeniyle ileri tarihe ertelendi
https://asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/Duyuru_2020_S%C4%B0LAHALTI.pdf
BilalAkbayır
06-06-2020, 12:21
Aramızda 20 Haziran'da Amasya'ya gidecek olan var mıdır?
kahramanoğlu
23-08-2020, 19:12
aramızda 29 ağustos Hayrabolu var mı ?
aramızda 29 ağustos Hayrabolu var mı ?
hiç bir yerde benle aynı tarih Hayrabolu görmeyip techte denk gelmem de güzel tesadüf oldu :D ben de Hayrabolu'dayım covid testinden geçersek :D
Aylar öncesinde bedelli askerlik için başvurumu yaptım . Parayı yatırıp aile hekimine gittim . E devleten baktığımda uzun süredir sınıflandırma bekliyor yazıyor . Sınıflandırma bekliyor ne demek ? Sınıflandırma için ek bir işlem yapmam gerekiyor mu ?
Aylar öncesinde bedelli askerlik için başvurumu yaptım . Parayı yatırıp aile hekimine gittim . E devleten baktığımda uzun süredir sınıflandırma bekliyor yazıyor . Sınıflandırma bekliyor ne demek ? Sınıflandırma için ek bir işlem yapmam gerekiyor mu ?
Ek olarak tarih seçimini yapmıştım e devlette şu şekilde gözüküyor :
https://i.hizliresim.com/XFPmcl.png (https://hizliresim.com/XFPmcl)
https://i.hizliresim.com/XFPmcl.png
(https://hizliresim.com/XFPmcl)https://i.hizliresim.com/XFPmcl.png (https://hizliresim.com/XFPmcl)
yigitblr
13-12-2020, 02:17
Bende kasım ayı içinde normal askerlik için tecil bozdurdum. Bana şubat ayı içinde gideceğim söylendi. Bende de sınıflandırma bekleniyor olarak gözüküyor. Msb'nin sitesinden baktığım zaman seçim ve sınıflandırma sonuçları 22 ocak 2021 tarihinde açıklanacak olarak gözüküyor. Fakat pandemi sebebiyle sevk işlemleri bir ay sonraya erteleniyor. Bedelli için farklı bir prosedür olup olmadığı konusunda bir bilgim yok.
Böyle adaletsiz sistemin...
Bir önceki bedelli zamanı işlerim bozuktu ve çalışmıyordum. Cebime sigara parası bile olmadı bir dönem. 15 bin bazıları için küçük olabilir ama olmayınca olmuyor işte. Herkes için adaletli olabilecek sistem olmadığı için o dönem yapamadım.
O dönem daha adaletli bir sistem olmalı o yüzden karşıyım yazdığım için forumda linç edenler olmuştu :D
Neyse o bedelliden yararlanamadım. Şuan tam işleri yoluna soktum, yeri geliyor günde kazanıyorum ama bu bedelli dönemide okuldan kaydım düştü bakaya düşmüş oldum. Askeriye bedelli hakkını kaybettin askere gitmek zorundasın diyor.
seninkisi baya şanssızlık olmuş gerçekten Rabbim yardım etsin sanada
Bende kasım ayı içinde normal askerlik için tecil bozdurdum. Bana şubat ayı içinde gideceğim söylendi. Bende de sınıflandırma bekleniyor olarak gözüküyor. Msb'nin sitesinden baktığım zaman seçim ve sınıflandırma sonuçları 22 ocak 2021 tarihinde açıklanacak olarak gözüküyor. Fakat pandemi sebebiyle sevk işlemleri bir ay sonraya erteleniyor. Bedelli için farklı bir prosedür olup olmadığı konusunda bir bilgim yok.
Teyit etme amacıyla askerlik şubeye gittim . Dediğin gibi ocağa kadar bekliceksin dedi .
yigitblr
15-12-2020, 13:12
Teyit etme amacıyla askerlik şubeye gittim . Dediğin gibi ocağa kadar bekliceksin dedi .
E-devlet üzerinde askerlik durum belgesi sorgulatabilirsiniz bir de. Benim orada "AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 28/01/2021 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR." olarak gözüküyor. Oradan da teyit edebilirsiniz.
i-vtec07
27-08-2021, 11:30
Arkadaşlar Merhaba, işim sebebiyle bedelli askerlik yapıcam, eylül 18 bedelli için ankara etimesgut a giden var mı aramızda ?
uykucu96
28-01-2022, 12:23
Herkese Merhabalar bugün bedelli askerlik tarih ve yerleri açıklandı Kimler nereye çıktı aynı yere çıkanlar var mı görelim
Ben
ULAŞTIRMA, PERSONEL OKULU VE EĞİTİM MERKEZİ
EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI
2. Ulaştırma Okulu ve Er Eğitim Taburu
ALAŞEHİR/MANİSA
uykucu96
28-01-2022, 12:24
Herkese Merhabalar bugün bedelli askerlik tarih ve yerleri açıklandı Kimler nereye çıktı aynı yere çıkanlar var mı görelim
Ben 30-31mart teslim tarihim
EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI
ALAŞEHİR/MANİSA
....................
Ben
EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI
ALAŞEHİR/MANİSA
Bende 31 mart Alaşehir/Manisa. Güzel tesadüf :)
Herkese selamlar, bugün bedelli askerlik tarihi ve yerleri belli oldu. Tekrar konu açıp konu kirliliği yapmak yerine burayı hortlatayım dedim.
Benim,
MART AYI
59 UNCU HAV. VE TOP.EĞT.TUG.K.LIĞI/ERZİNCAN MERKEZ
Silence45
18-01-2023, 14:29
Aralık, ısparta benim de.
canimrecepcim
19-01-2023, 15:54
Aralık, ısparta benim de.
Ünideyken bir sefer ocak ayında bulundum o ilde, ismini okuyunca bile üşüdüm valla usta kalın giyin giderken :)
Grimlord
19-01-2023, 17:21
Burdur'a gidenler de ısıtmalı don edinsin derim, 20 günlük askerlikte 2 gün revirde kaldım, Ankara soğuğu falan onun yanında sıfır kalır :D
Hayırlı tezkereler herkese..
mart ısparta varsa bi ses versin :))
Daha önce bedelli gidenlere bir sorum olacak.
Elimde tuşlu Nokia C3 telefon var, kamerasını söktürüp gitsem bir sıkıntı çıkar mı? Yoksa direk 3310 tarzı bi telefonla mı gitmeliyim :D
beyler sa mart ısparta varsa ses etsin son gün :)
Elimde tuşlu Nokia C3 telefon var, kamerasını söktürüp gitsem bir sıkıntı çıkar mı? Yoksa direk 3310 tarzı bi telefonla mı gitmeliyim :D
Ben 2018 bedelli doneminde yaptim askerligi. Bizde kamerasi calismasa dahi kabul etmiyorlardi kamerali telefonu. Risk almaya degmez eger hala kamerali telefon yassah ise.
CüneytIşıkkent
02-03-2023, 14:21
2018 Döneminde gitmiştim bende Amasya'ya iphone ile de gelen vardı ben de dahil tuşlu kamerasız nokia ile gelen de biraz gittiğin yerin insiyatifine bağlı sanırım komutanlar bilse bile gözüne sokmadığın sürece toplama arama falan yapmıyorlardı ama risk tabi :)
küçük oglum emre bedelliye başvurdu,bunun ödemesini yaptıktan sonra banka dekontunu askerlik şubesine görürcez mi ? süreç nası ilerliyo ?