PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akaryakıtta promosyon devri sona eriyor

Faruk'S
17-10-2018, 22:31
Akaryakıtta promosyon devri sona eriyor - Ekonomiden guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/akaryakitta-promosyon-devri-sona-eriyor-2682113/?tag=donanimhaber-21&ie=UTF8&language=tr_TR)

Akaryakıt sektörü, artan döviz kuru ve girdi maliyetlerinde ortaya çıkan finansman baskısını azaltmak için çare arıyor. Kâr marjları düşen bayiler, Ankara'da enerji yönetiminin kapısını çaldı. Bayiler, akaryakıtta promosyonların kaldırılmasını istedi. Promosyonların ek maliyet oluşturduğundan yakındı.

İKİ TÜR PROMOSYON UYGULANIYOR
Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre, akaryakıt alışverişlerinde iki tür promosyon uygulanıyor. Banka ile akaryakıt dağıtım şirketi anlaşıyor. Bu bankanın kredi kartıyla söz konusu dağıtım şirketine bağlı bayilerden üst üste belli tutarda yapılan akaryakıt alış-verişlerinde müşteriye öngörülen miktarda ücretsiz benzin ya da motorin veriliyor.

Diğer bir yöntem de sadakat kartları. Müşteri, aynı dağıtım şirketine bağlı bayilerden akaryakıt satın aldıkça, sadakat kartına “bonus” birikiyor. Bu bonuslar karşılığında ücretsiz belli miktarda akaryakıt alıyor.

EPDK İNCELİYOR
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), konuyu hukuki yönden inceliyor. EPDK'nın, hukuken bir engel görmemesi halinde piyasa dinamiklerini de dikkate alarak, promosyonlara son verebileceği belirtiliyor. Kurumun bu ay içinde bir karar vermesi bekleniyor.

Yigit-Y
17-10-2018, 22:51
Küfür bulamıyorum söylenecek

drago
18-10-2018, 08:16
Garanti paracard bonusa akaryakıt kampanyası vermez oldu zaten bir kaç aydır

İşbank petrol ofisine mobilden ödeme yapınca yüzde 3 anında indirim veriyor, bu sistem de mi kalkacak acaba?

sanctuary35
18-10-2018, 22:51
en güzeli arabasına akaryakıt alanı pompacılar bir güzel dövsün ağzını burnunu kırsın

FreeCaptiv3
05-11-2018, 10:38
Ersin bakalım sona, akaryakıtta promosyon devri. Yazık günah cidden yazık günah.

Ormanci
05-11-2018, 11:05
E bayisi olduğun firma bunu yapıyorsa ne yapacaksın? Bir de "katılan" istasyonlar ibaresi oluyor, katılma?
Sözleşme imzalıyorsun ediyorsun o kadar... Saçma talep olmuş bence.