Orijinalini görmek için tıklayınız : D14A1 motor ve avans ayarı
Merhaba, d14a1 karbüratörlü motorun avansı nasıl ayarlanıyor arkadaşlar? Kasnaklarda olsun blokta olsun hiç bir işaret yada çentik bulunmamakta.Ayrıca avansı kaç derece ayarlamalıyız çok enteresandır bununla ilgili internette bilgi bulamadım bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Ayrıca emme ve eksoz subapları sıcak yada soğuk kaç mm olarak ayarlanmalı?
turboman
20-10-2018, 08:36
Avans en sağlıklı tabancayla ayarlayabilirsin eğer işaret yoksa bujiyi söküp 1.pistonu en tepeye alın ardından triger kayışına beyaz bi kalemle çizgi çekin aynı çizginin devamını blokta uygun bir yere çizin ve bu işaretler sizin senteniz olsun ona göre ayarı yapın. Siboplarıda emme 15- eksoz 20 yapabilirsiniz
O şekilde kaba taslak ayarlamak istemiyorum dereceyi net olarak tutturamam btdc tam olarak 8 derece olmalı bu konuda biraz kılım malesef.
İşin ilginç yanı internetten bakınca videolarda avans çentiği görünüyor ama benim motorda yok :) Her şeyin kılı neden bana denk gelir ki
İşinize yarar mı?
honda8 (http://www.sehlin.com/bildata/honda/honda9.htm#Civic%20GL,%201.4%201%20396%20cc%201988-91%20Engine%20Code%20D14A1)
Yaramazmı ilaç gibi geldi teşekkür ederim.Tabloya göre 2 derece statik avansım olması gerekiyormuş subap aralığıda 0.20 - 0.25 ideal görünüyor