Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Günübirlik Kayseri

ahmetgurlek
24-10-2018, 08:21
Arkadaşlar, 29 Ekim'de Ankara'dan günübirlik kayseri seyahati yapmayı planlıyoruz, çocuklarla birlikte. sabah erken çıkıp, akşam 6-7 gibi döneriz. Kayseri'de tahminin 6-7 saat geçiririz bir aksilik olmazsa. kısa bir günde nereleri gezebiliriz, nereleri gezmeliyiz? 3-4 farklı lokasyona zaman ayırabiliriz gibi sanki. bir de öğle yemeği için yer tavsiyesi alabilir miyim? yöresel yemekler yiyebileceğimiz, merkezi bir yer?

Anıl E.
24-10-2018, 08:37
Gezip görülecek çok farklı yerleri yok,dağ olaylarını seviyorsanız erciyes'e gidebilirsiniz. Kayseri'ye gidene kadar ürgüp çevresi daha çok geziye hitap eder.

illa da kayseri diyorsanız elmacıoğlu'nda güzel bir iskender yiyebilirsiniz :)

ahmetgurlek
24-10-2018, 09:04
Gezip görülecek çok farklı yerleri yok,dağ olaylarını seviyorsanız erciyes'e gidebilirsiniz. Kayseri'ye gidene kadar ürgüp çevresi daha çok geziye hitap eder.

illa da kayseri diyorsanız elmacıoğlu'nda güzel bir iskender yiyebilirsiniz :)

İskender değil de kayseri mantısı, yağlama, nevzine falan yiyebileceğimiz bir yer olursa daha iyi olur.

VETTE
24-10-2018, 09:09
merkez lokantasında pide çeşitlerini tavsiye ederim:)

Dayı
24-10-2018, 09:21
Kayseri de Anıl ın dediği gibi Elmacıoğlu nda İskender yiyin yalnız çarşıda ki eski yerinde yiyin.
Mantı yağlama için de Kaşıkla ya uğrayın. Onun da ilk yeri Kayseri girişinde ki Toyata yetkili servisiniz ust katı olması lazım, sivas caddesinde ki şubelerine falan gitmeyin.
Bir de talas civarında kaya dibi - umarım doğru hatırlıyorumdur- adında bir pideci var, güzeldir.

Fakat yine de Anıl ın dediği gibi, mecburiyet yoksa kayseri yerine, kayseriye 70-80 km kala sağa dönüp avanos a gidin.

ahmetgurlek
24-10-2018, 09:26
Kayseri de Anıl ın dediği gibi Elmacıoğlu nda İskender yiyin yalnız çarşıda ki eski yerinde yiyin.
Mantı yağlama için de Kaşıkla ya uğrayın. Onun da ilk yeri Kayseri girişinde ki Toyata yetkili servisiniz ust katı olması lazım, sivas caddesinde ki şubelerine falan gitmeyin.
Bir de talas civarında kaya dibi - umarım doğru hatırlıyorumdur- adında bir pideci var, güzeldir.

Fakat yine de Anıl ın dediği gibi, mecburiyet yoksa kayseri yerine, kayseriye 70-80 km kala sağa dönüp avanos a gidin.

valla ben Kayseri'ye iş için çok gittim geldim, avanos ürgüp vs de de turlara katıldım. çocuklar illa kayseri'ye gitmek istediler ondan dolayı. bir iki yer görüp mantı vs yiyip dönmek amaç...

altugkocer
24-10-2018, 09:30
merkez lokantasında pide çeşitlerini tavsiye ederim:)

Merkez lokantası dediğiniz yer merkez pide fırınıysa orda tek toynaklı eti çıkmıştı geçenlerde

Kaşıkla diye inanılmaz kazık ve lezzetsiz bir restoran var hiç tavsiye etmem. Bizim zamanımızda "Ananın Yeri" vardı. Hala duruyorsa tercih edilebilir.

Onun dışında sanayi tarafında Ağaçaltı diye bir yer vardı sanırım şimdi şehir içine de şube açmış. İnanılmaz güzel sac kavurması vardır.

Alternatif olarak Erciyes'e çıkabilirsiniz. Güzel restoranlar ve oteller var.

GKS
24-10-2018, 09:48
hilton otelinin kahvaltısı güzeldi onun haricinde bi olayı yok bence

ahmetgurlek
24-10-2018, 10:49
Kayseri büyükşehir Belediyesi'nin kültür yolu diye bir haritasını buldum. yaklaşık 40 farklı nokta işaretlemişler, ben içlerinden 9 tane seçtim:

gevher nesibe medresesi, avgunlu medresesi, kurşunlu cami, saat kulesi ve Atatürk heykeli, arkeoloji müzesi, hunat hatun külliyesi, kayseri lisesi (milli mücadele müzesi), kayseri mahallesi ve son olarak kapalı çarşı.

yemek için de sultan sofrası öneriliyor merkezde.

nasıldır bu plan?

Grimlord
24-10-2018, 11:28
Eski Talas evlerini ve Talas camisini de görün derim. Evler hakikaten tarihi, çok güzel fotolar çekebilirsiniz. Gesi bağları da çok güzeldir, ancak biraz uzak olabilir.
Erciyes'i görmeden gelmeyin derim, teleferikle yukarı çıkabilirsiniz, manzara efsane oluyor. Bayağı da uzun sürüyor yanlış hatırlamıyorsam.
Kaşıkla hakikaten kazık, hiç bir özelliği yok.
Merkez lokantası at-eşek eti yedirdi millete,kapandı diye hatırlıyorum :D
Kebap vs tarzı yemeklerdense mantı veya yağlama yiyin derim. Sultan sofrasında bunlar vardı.

SerkanYazgan.
24-10-2018, 12:10
Elmacıoğlunda sakın iskender felanda yemeyin, berbattır. Gezilecek çok bir yeri yok , aksaray ıhlara vadisine gitmediyseniz orayıda düşünün.

VETTE
24-10-2018, 15:30
Merkez lokantası dediğiniz yer merkez pide fırınıysa orda tek toynaklı eti çıkmıştı geçenlerde

Kaşıkla diye inanılmaz kazık ve lezzetsiz bir restoran var hiç tavsiye etmem. Bizim zamanımızda "Ananın Yeri" vardı. Hala duruyorsa tercih edilebilir.

Onun dışında sanayi tarafında Ağaçaltı diye bir yer vardı sanırım şimdi şehir içine de şube açmış. İnanılmaz güzel sac kavurması vardır.

Merkez lokantası dediğim yer hastanenin ilerisinde 2 katlı bir yer.

altugkocer
24-10-2018, 15:35
Merkez lokantası dediğim yer hastanenin ilerisinde 2 katlı bir yer.

Benim dediğim yer eski adliyenin karşısındaydı.

tolgaaydın
24-10-2018, 15:46
Askerliğimi Kayseri'de yaptım. Haftasonu gitmeyi planlıyorsanız merkez çarşıyı kullanmayın bence. Aslında çok güzel yürüyüp vakit geçirilebilir.
Yanlışsam arkadaşlar düzeltsinler Develi cıvıklısı diye bir yiyecek var aslında pide ama çok lezzetli. Gesi tarafında çok bi atraksiyon yok. Talas - Erciyes değerlendirilir.

ahmetgurlek
25-10-2018, 16:50
erciyes'e çıkmak, talas'a vs gitmek çok uzun süreler alacak aktiviteler, topu topu 6-7 saatimiz falan olacak zaten. 1 saati yemekte geçer, kültür yolunda da 6-7 mekan görebilirsek ne mutlu. bu şekilde uygulayacağım programı. yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim. kayseri'li hiç bir arkadaştan yorum gelmemesi de manidar tabi bu arada.

GÖKTÜRK
25-10-2018, 18:41
kayserili varsa kusura bakmasın ama gitmeyin abi cidden şehrin bir numarası yok , bahsi geçen mekanlara gittik kaşıkla dahil olmak üzere bir numarası yok ankarada daha iyilerini yedik , bide çocuklar neden kayseriyi görmek ister anlamadım :D

Yigit-Y
25-10-2018, 21:15
Erciyes e çıkın

Kaşıklaya gidin yemek içinde

Birde yeraltı şehri vardı açıksa orayı gezin

Ben kapadokya gittiğimde kayseriye uğrarken böyle yaptım

BaybuRtlu69
25-10-2018, 21:36
Daha bugün geldim kayseriden :) vatani görevi orda tamamladım.

Açıkçası, ille de kayseri diye düşünmezseniz bence gitmeyin. onca yola değmez.

ama ille kayseri diyorsanız, Kaşık-la veya Kemal Koçak restaurantta güzel bir yemek yiyebilirsiniz, Talas tarafında eski osmanlı sokağı diye bir yer var, hemen hemen nevşehir i andıran tarzda taş cafelerden oluşuyor. orda biraz vakit geçirilebilir.

Bunun yanı sıra, bir erciyes havası alıp ordan aşağı inerken 'Taşmekan' diye bir yer var şehir manzaralı orda da birşeyler yemek için durabilirsiniz.

Kültür faliyeti olarakta, talas tarafından bi yeraltı şehri girişi var ve şehir merkezinde bolca denilebilecek sayıda medrese ve müzeler mevcut.

BaybuRtlu69
25-10-2018, 21:38
Ek olarak, madem çocuklar var... Gesi bağlarına doğru giderken, Cırgalan mevkii diye bir yer var sivas yolu üzeri de denilebilir.

Mazakaland diye bir eğlence dünyası var, yanında sukaypark ve hayvanat bahçesi var buralarda çocuklar için keyifli vakit geçirilebilir.

Bunun dışında bir esprisi malesef şehrin yok :)

serkanOC
26-10-2018, 14:39
Ocak ayinin ortasinda gitmek uzere esim ve minnak kizim ile birlikte Erciyes icin hesaplica otel ve ucak rezervasyonu yaptirdim gecen ay.. gitmisken bir iki yer gorelim, manti yiyelim, pastirma alalim dedim ama gezi forumlarinda bile ciddi bir tavsiyeye rastlamadim.. insallah kar yagarda biraz yuvarlaniriz bari..

lnd_samet
26-10-2018, 18:17

devlet hastanesinin olduğu caddedeki ilk açılan merkez pidedir.
o bilmem ne eti çıkan merkez pide, talas ilçesinde(yada başka bir ilçe) de isim benzerliği olan başka bir pidecidir.

lnd_samet
26-10-2018, 18:26
yeme içme konusuna gelirsek,
elmacıoğlu iyidir evet. ama isminden ötürü nedense herkes iskender yer. kayseriye gelmişsin iskenderle ne işin var kardeşim derim ben misafirlere.
elmacıoğlunda mantı-yağlama-yağ mantısı gibi kayseri has şeyler vardır. masaya dilimli pastırma sucuklu pide-sucuklu yumurta dahi getirtebilirsiniz. ana şubeden bahsediyorum.
hemen çapraz karşısında divan pastanesine gidin acıbadem her saat başı çıkar zaten tadına bakın. muhtemelen 1-2 kg paket olarak alırsınız zaten.
kayseride çok akrabam var ama sizi gondiklemeyecek iyi mal alacak, yine merkezde yağcıoğlu var. dilerseniz selamımı iletin izmirden samet diye, alacağınız pastırmanın tadımını yapın öyle alın. tezgahtara bırakmayın(yerlisi tütünlük sever, o size fazla yağlı gelebilir) sucuğu sosisi salamı en kalitesini satar. ayda bir kargoyla alırım bende evime.
daha sonra hisarcıktan talasa geçin seyir tepesinden şehri izleyin(ne *** varsa:) ) nargile için, adı olsun. ama soğuk başlamıştır.
mevsimine göre erciyese piste çıkın, eğlencelidir erciyes. alkol için tedarikli gidin. mangal alın takılın, güzeldir.
mantı namına benim beğendiğim yer yok, annem filan yaptığı için sevemiyorum o mantılar.
sonrasında merkezde mutlaka ve mutlaka tava yiyin( kemik suyunda 6-7 pişmiş kelle eti) yanına ayıklanmış kelle yiyin, yerel hayvan etidir. tadı muazzamdır.
sonrasında eğerki isterseniz baharatçılardan hazır sucuk baharatı alın. kg lık kıymaya göre satılır, sarımsakla kendi sucuğunuzu bildiğiniz etten yapın evinizde mis gibi(bizim sucuk içi olur sonuçta o bağırsağa gerek yok, kıymalı yumurta gibi yersiniz. bir dahada sucuk almazsınız dışardan)
çarşıları var ama ben sevmiyorum genelde. avm ye gitmekte saçmalık.
erciyese giderken sağda ananın yeri var. manzarası ve gözlemesi güzeldir.
başkada aklıma gelen birşey yok.
maksimum 3 gün dayınılır o şehire. o da dedeml babannem için. yoksa 1 günlük gıda stoğu yapıp dönülür :)

207_TR
26-10-2018, 19:40
Kısa bir zaman için uğramıştım 2013 şubat ayında.

Belki daha efsane olan yerler vardır ama KAŞIKLA isimli mekanı beğenmiştim. Mantı için.

N0M4dh
26-10-2018, 21:03
kayseri mi yardımcı olayım hemen :)
29 ekimi feda etmeye değmez onu söyleyeyim illa işiniz var ise;
yeme içme kültürümüz yok.

Hilton kapandı başyazıcı gruptan alındı, kayseri'ye geliyorsanız kesinlikle çarşı içindeki! fikretten pastırma alın, oldukça pahalıdır ama iyidir, unutmayın içerisinde beyazlık olan - yağ olan pastırma yemeliktir, yağsız kıpkırmızı olan ise genellikle pişirmelik (yumurta, kuru fasülye veya alüminyum folyo) ile iyi olur. pastırmanın kalitesini içerisindeki yağ / et oranı değil yapıldığı bölge belirler.

kaşıkla kimi gün iyi kimi gün kötüdür, bu yüzden illa gidin diyemiyorum fakat illa biz kayseri mantısı yağlaması içli köftesi sarması gibi yerel lezzet tanıyacaksanız başka bir yerde yok, fiyatları yüksektir su böreğinin kıymalısı ise her zaman iyidir, bilmem ne hanım diye bir tatlıları var gereksiz şekerli serttir ister misiiz diye sorarlar ise istemeyiz diyin geçin.

mustafa şimşek üstündeki köşk aşırı salaştır hep kalabalıktır ama iyidir özellikle et döneri Türkiye sıralamasında, fakat köşk ismi marka olmadığı için şehir içinde 6 farklı köşk döner daha vardır bunlardan uzak durun, mustafa şimşek üzerindeki şahin yuvası diye geçer onun dışındakiler tırt. tavuk döner 12 et 18 tl olması lazım, ayranlar 1 tl, açık ayran ise ekşidir herkesin damak tadına uymaz

pazartesi açık olmaz yüksek ihtimalle fakat ağaçaltı sanayi şubesi açık olur ise kaçırmayın vedat milör, milli yiyici gibi gurmeler oradan yemeden kesinlikle Kayseri turunu bitirmezler, dediğim gibi kapalı olması çok yüksek ihtimal normal günlerde ise saat 2 den sonra dükkan kapanır bu arada Y et bitince kepenk iner - normal günlerde. Mustafa Şimşek üzerindeki şubeleri ise vasat sakın oraya gitmeyin evet kendileri açtılar ama lezzet 1 türlü oturmadı.

Tatlı için HUGA ya gidin, şehir içindeki Kayseri Parkın ilerisi- melikgazi lisesi karşısı / eski serhat çok özel- daima kalabalıktır, servis rezalet ötesi, mobilyaları ise çok rahatsızdır, lezzeti iyidir, ana merkezleri olan Talas ( Melikşah ) ise 10 numaradır servisi, hızı. fiyatları ise 16 nın katları şeklinde artar standart künefede. Burada envai çeşit künefe vardır, Kayseri'nin aksine ustalarının tamamı diğer illerdendir. Hatay Urfa Gaziantep Adana illerimizin baş harflerinden oluşur ve buradaki yerel künefe çeşitlerini yiyebileceğiniz Türkiye'deki parmakla sayılan yerlerdendir.

Pide yemek istiyorsanız Talas'da Kayadibini tavsiye ederim mağara içine oyulduğu için kapadokya'yı anımsatır, özellikle kuşbaşılı iyidir fakat bir pideye 25 tl verilir mi derseniz soru işareti olur, ancak gelmeden önce telefon açıp güveç yaptırırsanız (keyiflerine bağlıdır yapıp yapmamak) hayatınızda yediğiniz sayılı güveçten olur.

çoçukları eğlendireceğiz derseniz bunların tamamına uzak harikalar diyarı diye bir mekan var roller coster vs var, fakat işletme olarak anadolu lunaparklarından hallice, ama tesis olarak güzel zaman öldürmek için birebir, trafik daima sıkışık olur kısacası illa çocuklar için gitmeyecekseniz kesinlikle gitmeyin.

foursquare de yazan yeraltı çarşısından kesinlikle uzak durun, esnafı ürün olsun ürün kalitesi, park yeri sıkıntısı evlerden ırak, baharat alacaksanız kapalı çarşıyı tavsiye ederim, pastırmacı fikrete uğranmışken gidilir fakat park yeri bulurken basur olabilirsiniz dikkat edin, arkadaşların bahsettiği orjinal elmacıoğlu iskender de burada bulunur (millet caddesi).

Kayseri ile alakalı diğer konular trafik özellikle;
Normalde 1 araç güven mesafesi bırakıyorsanız 2 araç bırakın bizde şoförlük yok.
ne yazık ki kayseri girişinde araçlarımızdan sinyal kolu sökülüyor biz dönerken sinyal vermeyiz.
trafikte birbirimize saygımız sıfırdır özellikle park yeri konusunda.
sarı da ise kornaya basmak adettendir, o yüzden araçta daima camlarımız kapalıdır müzik açık olmalıdır.
gençlerimiz hızlıdır sizin karınızı çocuğunuzu gözetmeden artislik yaparız, sakın ha araçtan inmeyin atışma olursa.
Suriyelilerin %5 i Kayseri'de ikamet etmektedir, her ışıkta size mendil satmaya çalışan vardır.
AVMler sosyal etkinlik olarak geçer buralarda park yeri bulmak loto da tutturmak ile eşdeğerdir- tatil günleri için konuşuyorum.

İlla bir şey alacaksanız Kayseri Parkı seçin Kayseri Forum apaçi yuvası olarak geçer.

Tholl-ga
29-10-2018, 15:47
Kaşık-la gayet lezzetli ozellikle yağ mantısı tavsiye ederim ve tabiki necmiye hanim tatlisi
Beğenmeyenler neyini beğenmedi cok merak ediorum

ahmetgurlek
30-10-2018, 09:34
pazar günü gittik ve döndük. sabah 8'de ankara'dan hareket ettik, 11'de vardık kayseri'ye. koca sinan belediyesinin ön tarafına mimar sinan parkının yanı başına bıraktık arabayı. sırasıyla gevher nesibe medresesini, selçuklu müzesini, avgunlu medresesini, kurşunlu camiyi ziyaret edip cumhuriyet meydanına çıktık. saat kulesi ve atatürk heykeli ziyaretinden sonra sultan sofrasında kayseri mantımızı ve kağıtta pastırmamızı yedik. böylece çocuklar asıl amaçlarını gerçekleştirmiş oldular. akabinde ulu camiye girdik, öğle namazı kıldık ve kapalı çarşıda dolaştık. açıkçası kapalı çarşının bu kadar büyük olması beni çok şaşırttı. zaten istanbul'dakinden sonra en büyüğüymüş galiba. kaleye ve arkeoloji müzesine giremedik, tadilat varmış 2 ay kadar sonra açılacakmış. hunat hatun külliyesini ziyaret ettik, birer çay içtik. daha sonra kayseri lisesi ve milli mücadele müzesini ziyaret ettik. en sonunda belediye tarafından restore ettirilen kayseri mahallesine şöyle bir uğrayıp çıktık. ankara'ya dönüş yoluna çıkmadan kaşık-la'ya uğrayıp necmiye hanım tatlısı gömdük. ikindi namazını bir başka selçuklu dönemi camisi olan hacı kılıç camiinde kılıp ankara'ya doğru yola koyulduk. akşam 8.30 gibi evimize geri dönmüştük.

dolu dolu, tatmin edici bir gezi oldu, hem çocuklar hem de bizimle gelen annem için.

-Murat Özcan-
31-10-2018, 18:20
Öncelikle elmacıoğlun da bir iskender yiyin.

Onun dışın da gezilecek güzel yerler var özellikle erciyes benim çok hoşuma gidiyor

gökan
08-03-2025, 20:53
Herkese iyi akşamlar yine bir yarışma için öğrencilerimle Kayseri’ye geleceğiz millî takım seçmelerine Kadir has kongre Merkezi’nde olacak yarışma bize Kayseri’de uygun şekilde kalabilecek yer ve yeme içme hakkında bilgi verecek dostlarım varsa çok sevinirim

Oguzhan.Ozturk
11-03-2025, 08:17
Herkese iyi akşamlar yine bir yarışma için öğrencilerimle Kayseri’ye geleceğiz millî takım seçmelerine Kadir has kongre Merkezi’nde olacak yarışma bize Kayseri’de uygun şekilde kalabilecek yer ve yeme içme hakkında bilgi verecek dostlarım varsa çok sevinirim

Merhaba, Kadir has kongre merkezine İbis Otel ve Novotel çok yakın olur buralara yakın ortalama kişi başı 100-200TL arasına yine oraya yakın Fevzi Çakmak mahallesinde Yıldırım Pide fırını var hazır kıymalı yemenizi tavsiye ederim ( yer bulmak öğle saatlerinde zor oluyor )

Eğer kişi başı 350-600TL seçeneğine çıkarsanız Tuna caddesi yine bu kongre ve otellere 5-6Km'de Ciğerci Bahri - Ciğerci Yakup - Develi Cıvıklısı - Sini Kebap gibi mekanlar var,

Çocuklara Talas Osmanlı sokağını gezdirebilirsiniz, eski Talas'ın taş evleri ve kilisesi ara sokakları gezilebilir, orada yine Erguvan cafe restorant var belediye işletmesidir rakamlar çok abartı değildir ve şehir manzarası var ( rezervasyonsuz gitmeyin )

Şanslıysanız havada güzel olursa Talas'da Ali Dağı yamaç paraşütü yapılmakta binmek isteyen öğrenciler tercih edebilir,
Biraz yol gideriz ama aktivite olsun derseniz Tomarza tarafında KANO yapabilirsiniz indirimli şekilde de yardımcı olurum insta : "kanokayseri"

Sormak isterseniz yazabilirsiniz doğma büyüme Kayseriliyim..

ChuckBartowsKi
18-03-2025, 10:37
İbis ve Novotel biraz yukarıda kalabilir fiyat olarak yakın evet ama fiyatları ortalama otellerin üzerinde kalıyor maalesef.

Eğer ulaşım sorun olmaz derseniz şehir merkezine doğru özellikle düvenönü meydan veya çevreyolu üzerinde kalan oteller %30-50 arası fiyat olarak daha uygun olacaktır.

Yemek konusunda çok göreceli her yerin fiyatları artmış maalesef.

makif84
24-03-2025, 09:57
Ben genellikle Fier Otelde kalıyorum,odalar temiz ve güzel sadece bazen yukarıdaki pubda canlı müzik oluyor üst katlardan bu ses duyulabildiği için alt katları tercih ediyorum. Tavsiye ederim.

gökan
24-03-2025, 23:07
Kanka öğrenci lise öğrencisi olduğu için üst katta Pub varsa sıkıntı Kocasinan’da bir pansiyon kiraladım güzel temiz inşallah yarışma güzel geçecektir teşekkür ederim yazan arkadaşlar için