Orijinalini görmek için tıklayınız : Borusan ikinci el araç alımında dolandırılma problemi
pesimist206
01-01-2019, 22:04
Herkese öncelikle iyi akşamlar günlerdir başımda olan olayı paylaşıp benden daha bilgili abilerimden arkadaslarımdan bılgı almak istiyorum .. gecen hafta cuma günü borusan otomotiv ilanlarında gördüğüm aracı begenıp daha oncedende iletişimde oldugum müşteri temsilcisinden bilgi aldım bana ekspertizi mail attı kabul ettim ödemelerini gönderdim 15.00 da aracı teslim almaya gittim kozmetik eksiklikleri vardı ancak ikinci el oldugu ıcın cok onemsemedim akşam 19.00 a kadar bekletildimçeşitli bahanelerle arabayı teslim alıp yola koyuldum teslim evraklarını bakmadan imzaladım dönüş yolundayken mekanık arıza sebebiyle yolda kaldım gece muhattap bulamadıgım ıcın sabah ilk iş koştum gittim ve acı gercekle karsılastım bana mail attıkları ekspertiz ile aceleyle ımzalattıklar ekspertiz arasında onlarca fark var mekanık olarak 15 bin tl masraf mevcut aracta gunlerdir arac borusanda liste yeni yapıldı önce geri alacaklarını söylediler şimdi geri almıyoruz diyorlar arabayı dışarıda yaptıralım yarısını bız odeyelim ben bu arabayı yaptırmak zorunda degılım diyorlar ve en sonundada banane kardeşim almasaydın o zaman diyen bir satış müdüryle karşılaştım kağıdı ımzalamıssın zaten arabanın fiyatı uygun dışarıda daha pahalı bu biz baktık ses etmeye kadar geldi olay .. avukatımla görüştüm 15 gun ıcınde ıade hakkım oldugunu söyledi ancak süreci uzatacaklar paramda arabamda borusanda sizce nasıl bir yol izlenebilir günlerdir şok olmuş durumdayım hem paramdan hem arabamdan oldum korkudan gidip alamıyorumda kılometre yaptın bızden teslim aldın arabayı vs demesinler diye ..
pesimist206
01-01-2019, 22:06
bana atılan mail shoplanmış kesilmiş biçilmiş sadece boya ve degısen kısmı brakmıslar ama bana göstermedıklerı evrakta turbodan tutunda aksa üst kapaga kadar problemli oldugu yazılı
Gerçekten şaka gibi çok geçmiş olsun
pesimist206
01-01-2019, 22:15
teşekkürler.. ayrıca araçla sadece 40 kılometre yol yaptım yakıt bile almadım daha öncede otokoçtan aldıgım 0 kilometre fıesta boyalı cıkmıştı ertesi gün iadesini yaptılar bınbır özür rica ile yardımcı oldular indirim teklıf ettıler yardımcı oldular daha önce borusandan 10 a yakın araç almıştım bu sekılde bu ıhtımal aklımın ucuna bile gelmediğinden imzamıda atmıs bulundum sayfa sayfa üst üste koydular altlarına ımza alalım dediler düşünemedim
leventrc
01-01-2019, 22:25
Borusan gibi bir firmaya da güvenemeyeceksek... Araç almak gerçekten çok zorlaştı. Çok geçmiş olsun...
bu devirde niye babana bile güvenmeyeceksin sözünün anlamı daha da çok anlam kazanıyo :D
çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sorunun çözülür
onursumer
01-01-2019, 22:36
hangi borusan dan aldınız ?
pesimist206
01-01-2019, 22:40
Avcılar borusan otomotivden aldım ancak daha önceden çorlu müşterisi olarak göründüğüm için işlemler oradan yapılmış
enes_srb
01-01-2019, 22:41
Borusan 2. ele bu yaz ugradim cok ilgisiz alakasizlar . Telefonda boya degisen hasar kaydi sordum yok dediler aracta sigara yaniklari , derin cizikler , arka park kamera arizasi ve mekanik sorunlar cikti ama boya degisen yoktu haklarini yemiyim :D. Araci kim kullanip 10 bin km olmadan bu hale getirdiyse tebrik etmek lazim.Birde mekanik kismi alicak kisinin odemesi gerekiyormus ...
pesimist206
01-01-2019, 22:46
Attıkları mailde kesip biçmeselerdi yda makul problemler olsaydı yaptırmayı bende kabul edebılırdım ancak belirtmedikle için problemdeyiz şu an ve yıldırma politikasıyla attırdıkları imza ellerinde koz .. ayrıca yapılan ekspertizde ımza attığım kagıt harıcıde 5 bin cıvarı masraf mevcut ekstra olarak
Borusan Oto - Borusan Otomotiv Yetkili Satıcısı (http://www.borusanoto.com/ikinci-el-oto.aspx)
Araca burdan mı baktın.
premium dedikleri phoshoplu expertiz heralde.
pesimist206
01-01-2019, 23:02
sahibinden.com üzerinden verdikleri ilandan gördüm aracı sonrasında daha öncede alım gerçekleştirdiğim satıs danısmanıyla görüştük
Bu olay patlar yakında
Bir avukata bakar bu işler
Dolandırıcılıktan kafasına saplarlar
onursumer
01-01-2019, 23:09
atılan mailde kesme biçme nedir ya , resmen arabayı iteklemeye çalışmışlar nasıl bi zihniyet ordaki çalışanların işi belliki
kalipson
01-01-2019, 23:09
Memlekette temiz ya da sıfır araç almak, hele ki premium marka almak iyice zorlaştı. Borusan'a da güvenemeyeceksek dedirtti bu konu. İnşallah tez zamanda ve kolaylıkla hallolur herşey. :/
pesimist206
01-01-2019, 23:16
maalesef satıs priminin kurbanı olduk aracı bana kakalayan arkadasta günlerdir arayıp ben asgari ücretle çalışıyorum bu masrafı bana yazacaklar ben altından kalkamam diyor e ne yapalım nasıl cıkalım ısınnıcınden dedııgımde cebımden veririm e kadar gelmıstı olay arkadasım ben günümüz Türkiyesinde parayı kolay mı kazanıyorum beni dolandırırken aklın neredeydi diyorum şimdi adınıda vereyim Mert ısımlı satıs mudurunden aldıgı gucle naparsan yap diyor bana senli benli almasaydın zorlamı aldına kadar konusabılıyor acıma yetime diye bi deyimimiz varya olay tam o oldu
pesimist206
01-01-2019, 23:19
maili ve fotografı yukleyemedım mobılden yazdıgım için merakta bulunanlara mail atabılırım veya ekran fotografı atabılırım ayrıca .. adama diyorum ki plakasız ruhsatsız teslım ettıler ayrıca ben şadeyi bile görmedim attıgım ımzadakı arac belkı bu bıle değildi diyorum almasaydın kardeşim banane benım seninle bi iletişimimim yok diyor
SinanAdalı
01-01-2019, 23:24
al işte.. sonra insanlar neden olay çıkartıyor. Geçmiş olsun çok..
Yapıcagın iş basıt.
Once ve ihtarname cek. Sonra ayıplı mal satmaktan dava ac. Ve pesınden yapılanlar dogruysa nıtelıkli dolandırıcılıktan dava ac.
Uzlasmaya da gıtme.
avukat ihtarnameyi göndersin sonra akılları g*tüne kaçar.
maalesef satıs priminin kurbanı olduk aracı bana kakalayan arkadasta günlerdir arayıp ben asgari ücretle çalışıyorum bu masrafı bana yazacaklar ben altından kalkamam diyor e ne yapalım nasıl cıkalım ısınnıcınden dedııgımde cebımden veririm e kadar gelmıstı olay arkadasım ben günümüz Türkiyesinde parayı kolay mı kazanıyorum beni dolandırırken aklın neredeydi diyorum şimdi adınıda vereyim Mert ısımlı satıs mudurunden aldıgı gucle naparsan yap diyor bana senli benli almasaydın zorlamı aldına kadar konusabılıyor acıma yetime diye bi deyimimiz varya olay tam o oldu
Mert hala orda mı vay be :)
Dava uzun sürebilir olsa da aleyhine bişey olabileceğini zannetmiyorum. Çok geçmiş olsun. Koskoca borusan da yediği kaba sıçıyorsa yazık.
Yerinizde olsam arabasız kaldığım günden olay çözülene kadarki güne araç kiralar faturasını bunlara itelerdim. Asgari ücretle çalışan elemanın da ağlamasına üzülmeyin düşük gelir şerefsizlik gerektirmiyor.
pesimist206
01-01-2019, 23:40
öncelikle tek tek yorumlarınız için tesekkurler ihtarnameyi cektikten sonra uzlaşma konusunda sorun yaşayabılecegım söyleniyor cekınıyorum acıkcası ayrıca avukatım 15 gün iade hakkım oldugunu bunu bıldıklerı için bilerek ekspertiz raporunu uzatacaklarını söyledi ve bugun 4. gün hala net bir yazı verilmiş değil tarafıma ve tarih vermiyorlar yarın ihtarnameyi ceksemde beni ekspertız yapacaklarını söyleyerek oyalayıp yasal hakkımı elimden alabilirlermiş sonrasıda dolandırıcılık davası tabi ama aracı gunluk kullanmamam kılometre yapmamam gerekıyor kac ay surecek bellı degıl
pesimist206
01-01-2019, 23:44
aynen oradaymıs mert beyler bakalım hangimiz daha mertiz görücez yiğit abi biz istanbulda renault bayisi olarak 30 sene hizmet vermiş bi aileyiz her hakkımızı bılıyoruz ama cok mert olan mert bey bana senli benli almasaydınlı konusarak ticari hayatını ne kadar sürdürecek bakalım :)
Onurkk06
01-01-2019, 23:46
Bence direk ihtarnameyi çekin geçin borusana bak dolandırıcılık bu resmen
pesimist206
01-01-2019, 23:48
28 sene sıfır arac satan ticareti ailesinden görmüş bi insanım arac yüklü tırımız mı takla atmadı galerimiz mi yanmadı bugune kadar onlarca talıhsızlık yaşadık bir aracımızı dahi ayıplı mal olarak satmadık genel mudurlukten onay alıp musterılerımızı bılgılendırdık plazada sürtülse dahi müşterilerimize ayıplı oldugunu beyan ederek teslim ettik borusan gibi bi firmanın yaptıgına bu tavırlarına gercekten şaşırıp kalmıs durumdayım
aynen oradaymıs mert beyler bakalım hangimiz daha mertiz görücez yiğit abi biz istanbulda renault bayisi olarak 30 sene hizmet vermiş bi aileyiz her hakkımızı bılıyoruz ama cok mert olan mert bey bana senli benli almasaydınlı konusarak ticari hayatını ne kadar sürdürecek bakalım :)
Borusan nın ilk vukatı değil ki
Mert elemanın işine son verir götü kurtarır yine
Seni uğraştıracaklardır
Babama denedi babam kulağına ismini fısıldamıştı
Mert şimdi babamı görünce reyis hoşgeldin diyor
X6 sıfır almıştık zamanında ben anladım aracı teslim alırken boyandığınıda
Tırdan inerken ufak birşey olmuşmuşda mert az kalsın gidiyordu bir yerlere
Sen direk hukuktan yürü git
Yada illegal üflesin birisi kulağına deniyeceğim :)
pesimist206
02-01-2019, 00:01
ben ona üflersem sonuçlarına kendim dahi katlanamam abi adam cebımdeki paramı alenen çaldı bunun bir açıklaması yok yarın borusan otomotive aldıgım aracı vitrinden tapa gazla saplayabılırım oda bir secenek tabi
pesimist206
02-01-2019, 00:05
benim problemim değil kimden aldıysan onunla konuş diyor pişkin pişkin ben x bir şahıstan almadım bu aracı sonucta
Bir tanıdık v.s bir şekilde ekşisözlükte başlık açtır, yoksa parayla birini bul öyle açtır. Rezilliklerini paylaşabildiğin kadar paylaş, ne kadar kamuoyu oluşturursan o kadar kolay olur tırsmaları.
Sorup soruşturup bir şekilde Borusan'da yukarılardan yetkili bir abi/abla bulmaya bak, en hızlı çözüm, maalesef.
çok geçmiş olsun ama şaşırmadım , dodunda borusanın da ikinci elinde bin türlü fırıldak dönüyor kesinlikle kağıtla lafla sözle araba almayın gidin baktırın , o adamların ne sattığından bile haberi yok umurlarında da değil.
Yiğit G.
02-01-2019, 01:47
Gemiş olsun sadece diyeceğim şu , bu olay bana yapılsa (eğer tüm anlatılanlar doğru ise) bırak geri iade falan bu işin sonunda altıma sıfır 5 serisi çektirirdim.
kalipson
02-01-2019, 01:51
Gemiş olsun sadece diyeceğim şu , bu olay bana yapılsa (eğer tüm anlatılanlar doğru ise) bırak geri iade falan bu işin sonunda altıma sıfır 5 serisi çektirirdim.
Kesinlikle katılıyorum.
Size aslında piyango vurmuş; bakalım değerlendirebilecek misiniz. :)
Bir dakika ben yanlış mı okudum, okuyorum.
Sen şimdi hiç gidip bakmadığın, incelemediğin, güvendiğin bir yerde ekspertize sokmadığın bir aracı, internet üzerinden para gönderip, oradaki imzalattıkları hiç bir evrağa da bakmayıp, satın mı aldın? İkinci el bir aracı?
Arkadaş biz de sorunsuz sıkıntısız araç satarız millet jantının kolunda çizik var diye fiyat kırar, arabayı almaktan vazgeçer. İnsanlar görmeden lüks otomobil satın alıyor.
Day Walker
02-01-2019, 07:21
Hemen avukata verip ayıplı mal satmaktan dava aç uzlaşmaya da gitme en önemlisi firma adını düşünüp yayın yasağı gibi bişey yapmak isterse avukatın uyanık olsun onuda engellesin.
olay anlattığın gibi gelişti ise işini bilen sağlam bir avukat ile devam et, Mert seni kapıda karşılar bin takla atar önünde
Şimdi senin de hatan var oradan başlayalım.
1. si okumadığın evrakın altına neden imza atarsın. O ekspertiz raporlarında .... tarihine kadar geçerlidir ya da şu kadar zaman geçerlidir gibi ifadeler yazar.
Adamlar sana (anlattıkların doğru ise, 2 tarafı da tanımıyoruz neticede) arabayı itelemiş görünüyor (tabiri maruz gör ama olan bu)
Yasal olarak hakların zaten yazılmış. Ama güzel ülkemde bu tür konulan en hızlı yukarılardan birilerini bulursan en iyi ihtimalle satış masrafını sana kitleyip paranı geri alırsın.
Diğer türlü hem paran bekler hem arabasız kalırsın. Ya da illegal bir yoldan bir dayı bulup mertle ya da o yavşakça konuşan zorla mı sattık diyen müdür münasebete geçirerek olayı çözebilirsin. Bu noktada hatırlı bir tanıdık yok ise ileride başına iş alman çok olası tavsiye değildir.
Diğer bir seçenek ekşi sözlük gibi sosyal medyada itibara zarar verebilecek bir mecrada elindeki yeterli doneleri paylaşarak bir rezillik çıkartıp firmanın geri adım atmasını bekleyebilirsin, ki ben olsa direkt bu yoldan yürürdüm, hatta araba ile çıkar şu tv lerin whatsapp hatlarından yayına falan çıkmayı denerdim ki o zaman kaybedecekleri itibar'ı nazara alıp sana sıfır araç bile teklif edebilirlerdi.
Netice de bir TR klasiği, satana kadar "beyefendi" sin sattık tan sonra "buyur birader" oluyorsun.
Üzüldüm adına, rakamı bilmiyorum ama büyük tecrübe kazanmış oluyorsun. 30 sene yetkililik durumu var ise zaten iyi avukatlarınız vardır onlara danışman lehine olur.
kiraccemal
02-01-2019, 08:40
En son bir arkadaşıma Honda bakmaya gitmiştik bayiye. Ellerinde yeni kasa BMW 5 serisi M kasa bir araç vardı 3 tane teknisyen kaputu açmış toplanmış -ulan kaç gündür uğraşıyoruz başımıza bela aldık nasıl satacağız bunu diye kendi aralarında konuşuyorlardı. Honda bile en azından aracın sorunlarını çözmeden satmayı düşünmezken Borusan gibi bir firmanın bunu yapması kabul edilemez. Çok geçmiş olsun umarım sorun çözülür.
En son bir arkadaşıma Honda bakmaya gitmiştik bayiye. Ellerinde yeni kasa BMW 5 serisi M kasa bir araç vardı 3 tane teknisyen kaputu açmış toplanmış -ulan kaç gündür uğraşıyoruz başımıza bela aldık nasıl satacağız bunu diye kendi aralarında konuşuyorlardı. Honda bile en azından aracın sorunlarını çözmeden satmayı düşünmezken Borusan gibi bir firmanın bunu yapması kabul edilemez. Çok geçmiş olsun umarım sorun çözülür.
aklıma hondanın 2. elinden kaput tavan bagajı araç sıfırken dolu yemesi sonucu boyanmış ve bana 2-3 parça boyası var diye sattıkları araç geldi. Başlığı açan arkadaşın durumundaydım malesef. ama bu durumu ben aracı sattıktan sonra öğrenmiştim. bu işte honda dod borusan farketmiyor. hepsi aynı b.kun laciverti.
Yapıcagın iş basıt.
Once ve ihtarname cek. Sonra ayıplı mal satmaktan dava ac. Ve pesınden yapılanlar dogruysa nıtelıkli dolandırıcılıktan dava ac.
Uzlasmaya da gıtme.
Bence de yapman gerekenler bu şekilde..
Çok geçmiş olsun, kötü bir olay olmuş.. O arabayı o tavırları sergileyen müdüre bi güzel ... lazım da işte.. bu sefer suçlu sen oluyorsun.
kiraccemal
02-01-2019, 10:05
aklıma hondanın 2. elinden kaput tavan bagajı araç sıfırken dolu yemesi sonucu boyanmış ve bana 2-3 parça boyası var diye sattıkları araç geldi. Başlığı açan arkadaşın durumundaydım malesef. ama bu durumu ben aracı sattıktan sonra öğrenmiştim. bu işte honda dod borusan farketmiyor. hepsi aynı b.kun laciverti.
en azından honda bile bayisi olmadığı halde 2.el satacağı bir bmw aracın sorunlarını çözmek için tartışıyor uğraşıyor çıkış yolu arıyordu. Bu arkadaşa direk o şekilde satmışlar üstelik bunu yapan Borusan. Çok ama çok üzücü bir durum. Bayilerin bir çoğu çakallık peşinde işini temiz yapan sayı çok ama çok az.
benim arkadaşımda honda çamkırandan ikinciel accord aldı ekspertiz raporlu ertesi gün arıza ışığı yaktı araba 2.600 liralık bi parça yüzünden bayi ister yaptıralım dediler ister geri alalım. hiç sorun sıkıntı çıkmadan geri iade aldılar. ya marka imajı zedelenmesin diye yada hukuksal bi sorunda haksız olabilecekleri bildikleri için mi bilemiyorum.
şu an ticari uyuşmazlıklarda direk davaya gidemeyip önce arabuluculuk bürolarına başvurmanız gerekiyor. bence izlemeniz gereken yol - ihtarname, arabuluculuk , sonrasında dava yoluna gidebilirsiniz. arabuluculuk başvurusunda süre duruyor bilginiz olsun. bi avukata danışabilirsiniz bununla ilgili..
honda bile derken çok manidar olmuş :D
tekrardan geçmiş olsun arkadaşım umarım en kısa zamanda hallolur
honda bile derken çok manidar olmuş :D
tekrardan geçmiş olsun arkadaşım umarım en kısa zamanda hallolur
Meşhur Göçük problemlerine uzunca bir süre ''Kullanıcı Hatası'' diyen bir Honda Türkiye için bence hiç de manidar değil.
Borusan içinde bile ufak ayak oyunlarıyla insanları dolandıran kişiler görevdeyse; Arap/Ortadoğu kafasına bir adım daha yaklaşmışız demektir.
Şu an takip ettiğim kadarıyla, Subaru dışında memnuniyet sağlayan başka Servis/Distribütör yok gibi memleketimde.
mert_can 41
02-01-2019, 12:05
benim problemim değil kimden aldıysan onunla konuş diyor pişkin pişkin ben x bir şahıstan almadım bu aracı sonucta
Merhaba bende bmw nin başka bir yetkili servisinde aracımın arza yapması sonucu üst bloğun komple değişmesi gerektiğini söylemişlerdi sorun sadece 15 tl lik bir parçadaymış ben parçayı tehmin ettiğim halde yapmak istemediler ve bir sürü sıkıntı çıkardılar aracım arza yapmadan 1 gün öncede kendi servislerindeydi ben bunları bmw nin genel merkezine şikayet ettim telefonla bmw bayileri aşırı derecede korkuyor ordan akşam üzeri sinirle şikayet etmiştim ertesi sabah ilk iş beni arayıp aracımı yapılcağını söylemişlerdi ben sizden farklı olarak masrafları ödedim ancak siz isterseniz bir bmw nin genel merkezini arayın. Hatta servis sonrası puanlandırma sistemlerini bile burası takip ediyormuş düşük puan verdim diye servis sorumlusu aramıştı benide işimide etkiliyorsunuz diye.
BMW GENEL MUDURLUK - İSTANBUL - AVCILAR - 0212 412 00 ... (http://www.tikla.com.tr/bmw-genel-mudurluk.html) şurdaki numarayı bir deneyin isterseniz ben 2 yıl önce aramıştım 212 li bir numaraydı ama devamını hatırlamıyorum.
Bir çok yetkili servis,satış ekibinin olduğu bayide güvenlik kameraları bulunmaktadır. Ki Borusan'da da güvenlik kamerası oldugunu düşünüyorum.
Avukatınız vasıtasıyla giriş-çıkış saati içerisindeki görüntüleri isteyin ve okumadan imzaları attığınızı belgeleyin. Geçmişte bankada çalıştığım dönemde el yazısı ile" tarafımca okunmuş anlaşılmıştır." ibaresi yazan sözleşme için müşteri okumadım ben diye başvurmuş kazanmıştı.
Yukarıda diğer yorum yapan arkadaşların verdiği bilgilere takviye olması açısından; müşteri temsilcisi ben asgari ücretle çalışıyorum benden çıkartırlar dediyse zaten 4 5-0 öndesinizdir demektir. Avukatınız kimdir,hangi konularda ehlidir bilemem ama; güvendiğiniz biri ise direk olarak onun üzerinden yürütün işleyişi.
pesimist206
02-01-2019, 19:43
bütün gün yoğun telefon trafıklerı devam etti hala bır sonuc bulamadık şu an 11 bin tl masraf cıkardılar ve aracım hala çalışmıyor bunu belirlemeleri için 1000 küsür tl para ıhtıyacları varmıs sürekli ordan oraya baglanıp bır sonuc alamıyorum sağlıklı çalışması ıcın yapıcakları parca denemelerıne bıle masraf yazmaya calısıyorlar ılgılenen kımse yok tarih atsın başımızdan atalıma döndü olay yarın ıhtarnamayi cekıyoruz ekspertiz masraflarınıda ödeyecegız gerekirse butun ıslemlerı bıze aktarmaları ıcın arabayı dısarıda yaptıracagım zaten sorunları kendı ellerıyle dokumana geçmiş olacaklar sonrasında davaya devam edecegız ne kadar surerse sürsün ...
araç borusan premium selection mıydı ? yoksa normal borusan premium kiralamadan çıkan satışta olanlardanmı ? km ve yıl bilgisi ne idi ?
aybarsdnr
02-01-2019, 20:22
bütün gün yoğun telefon trafıklerı devam etti hala bır sonuc bulamadık şu an 11 bin tl masraf cıkardılar ve aracım hala çalışmıyor bunu belirlemeleri için 1000 küsür tl para ıhtıyacları varmıs sürekli ordan oraya baglanıp bır sonuc alamıyorum sağlıklı çalışması ıcın yapıcakları parca denemelerıne bıle masraf yazmaya calısıyorlar ılgılenen kımse yok tarih atsın başımızdan atalıma döndü olay yarın ıhtarnamayi cekıyoruz ekspertiz masraflarınıda ödeyecegız gerekirse butun ıslemlerı bıze aktarmaları ıcın arabayı dısarıda yaptıracagım zaten sorunları kendı ellerıyle dokumana geçmiş olacaklar sonrasında davaya devam edecegız ne kadar surerse sürsün ...
Öncelikle geçmiş olsun dostum. Muhtemelen basiretin bağlandı ve güven duygusundan dolayı incelemeden imza attın. Yukarıda ve önceki sayfalarda çok güzel yönlendirmeler var ancak, yanlış bir yol izliyorsun gibi düşünüyorum. Aracı dışarıda bence hiç elletme. Dava durumunda bilirkişi vs. inceleyecek, hatta 15 günlük süreyi kasten geçirmiş olmalarını bile kanıtlama şansın var kamera kayıtlarından vs. Senin şuan aracı dışarıda yaptırıp masrafı borusana rücu etmen demek, karmaşayı arttırmak demektir.
pesimist206
02-01-2019, 20:37
premiıum araclar sadece kendı bakımlarını yaptıkları araclar olarak gecıyor benım satın aldıgım arac takastan gelen araç satın alan satıs elemanının butun problemini bana yıkıyorlar
Dostum geçmiş olsun ,
Şu an olan olmuş , Sakince hareket etmen lazım , Yapılanlar cinnet geçirtir insana ..
Servisten aracı teslim alma hatta ısrarla aracı kabul etme olabildiğince döküman ve evrak kayıt ne varsa sakla derim.
Bu konulara vakıf bir avukat bulursan daha iyi tabi.. gerekirse araç kapının önünde ( Ekonomik Gücün varsa ) 2-3 sene yatsın ama her mecrada canlarını sık.
Ekşi , Şikayet var vs duzgunce geçir , Bence yurt dışı da etkili olacaktır.
Servise görüşmeye gidersende Telefon açık kayıtta olsun nolur nolmaz..
Şu an ne varsa eksik olan sana yıkmaya çalışıp seninde kabul ettiğini bile söylebilirler. Hiç tamire izin verme derim.
Allah yardımcın olsun..
Valla dostum bence daha araba için sağı solu aramana kendini yıpratmana hiç gerek yok sıfır masrafı olsa arabayı tamir dahi etseler güvenebilir misin gönül rahatlığıyla o aracı kullanabilir misin ? Bence acilen bir avukatla görüşüp aracı geri almalarını sağla o arabadan en azından artık sana hayır gelmez.
F30 ararken bütün borusanları dolaştım.
Borusan istinyedeki premium selection isimli havalı departmana bakan arkadaşın LCI denen şeyden haberi yoktu.
Bixenon - Led far arasındaki farkı bile bilmeyen adamı oraya koymuşlar araba sattırmaya çalışıyorlar.
Sen ben işe başvursak beğenmeyip almazlar şaka gibi.
Geçmiş olsun kardeşim, bence direk dava aç hakkını ara.
pesimist206
04-01-2019, 21:25
hiç sorma yavuz abicim adamlar herşeyden bi haber ...Uzun uğraşlar sonucu bugün sonuca ulaştık kozmetik eksikler harici hadi oda olmasın buda olmasın diye diye 11.000 Tl gibi bir masraf cıktı yüzde 50 50 iki tarafa bölerek borusan tarafından yapılması konusunda anlaştık dava süreci minimum 6 ay sürecegınden 6 ay araçsız kalmak yerine kabul etmek zorunda kaldık.. bu konudanda anladıgımız üzere güvenilir ellerde ekspertiz yaptırmadan nokta nokta incelemeden ve okumadan hiç bir şeye ne imza atmalıyız nede güvenmeliyiz görüyorsunuz ki mılyonlarca lira değerindeki şirketler bile sadece kar amacı güder olmus günümüz Türkiyesinde değerli yorumlarınız için tek tek teşekkürker ilginiz alakanız için ayrıca teşekkürler bende aracımı 5000 tl fazlaya alarak en azından faturalı bir şekilde onarımını yaptırarak içim rahat kullanabılmiş olacagım 1 ay civarı onarım sürecek üst kapak vs almanyadan gelecekmiş bunada şükür :)
Mutlu Değerli
04-01-2019, 22:06
OOO mevzuya bak. Yeni 8 serisinin en fullü nasıl bedavaya getirilir
Bolkar1st
05-01-2019, 00:44
Çok geçmiş olsun. Degişen parçaların bilgisinide verirmisin merak ettim. ben senin yerinde olsam %50 masrafı ödeyip onun üzerinden dava yoluna giderim tekrar sonuçta kolay kazanılmıyor para.
hiç sorma yavuz abicim adamlar herşeyden bi haber ...Uzun uğraşlar sonucu bugün sonuca ulaştık kozmetik eksikler harici hadi oda olmasın buda olmasın diye diye 11.000 Tl gibi bir masraf cıktı yüzde 50 50 iki tarafa bölerek borusan tarafından yapılması konusunda anlaştık dava süreci minimum 6 ay sürecegınden 6 ay araçsız kalmak yerine kabul etmek zorunda kaldık.. bu konudanda anladıgımız üzere güvenilir ellerde ekspertiz yaptırmadan nokta nokta incelemeden ve okumadan hiç bir şeye ne imza atmalıyız nede güvenmeliyiz görüyorsunuz ki mılyonlarca lira değerindeki şirketler bile sadece kar amacı güder olmus günümüz Türkiyesinde değerli yorumlarınız için tek tek teşekkürker ilginiz alakanız için ayrıca teşekkürler bende aracımı 5000 tl fazlaya alarak en azından faturalı bir şekilde onarımını yaptırarak içim rahat kullanabılmiş olacagım 1 ay civarı onarım sürecek üst kapak vs almanyadan gelecekmiş bunada şükür :)
Bir sey soracagim. Mesela sen borusandan degil de benden bir arac almis olsaydin ve yolda kalsaydin. Ben de sana deseydim ki masraf 11bin tl, yari yariya odeyelim, sen bana 5500daha ver ben arabayi yaptirip sana vereyim deseydim, ne derdin?
Yiğit G.
05-01-2019, 01:09
Bir sey soracagim. Mesela sen borusandan degil de benden bir arac almis olsaydin ve yolda kalsaydin. Ben de sana deseydim ki masraf 11bin tl, yari yariya odeyelim, sen bana 5500daha ver ben arabayi yaptirip sana vereyim deseydim, ne derdin?
benden araç alıp olmayacak o , seni dolandırarak , expertiz raporları ile oynayarak satsam diye devam etmesi lazım zira dolandırmışlar , basit bir 2. el al , yolda kal olayı değil.
sweatcaptain
05-01-2019, 06:37
Ayipli mal ve mail deki evraktan sahtekarliktan sonuc alinabilir bence gecmis olsun
bir müşteriye 3 araç satıldı 2 si yolda kaldı 3 ünüde geri aldı borusan kadar büyük olmayan firma
Borusan ne kadar hatalı ise arkadaşta o kadar hatalı. Verilen imza kağıdını okumak zorunda altına imzanı atıyorsun sonuçta.Aracın fiyatı piyasaya göre makul geldigi için arkadas balıklama atlamış bence.Mahkemede Hiç bu konulara girmeseler aracın başka sorunlarıda varmış müşteriye beyan ettik oda kabul etti ve bu arabayı satın aldı expertiz raporunu kabul ettigine dair imzasıda var dese işin içinden cıkar giderler.Mahkemede en fazla araca geri almak zorunda kalırlar. Öle oo sıfır 8 serisi yada 5 serisi durumluk bir konu yok ortada. Konu etik değil onu kabul ediyorum. Vicdanen rahatsız olunacak bi konu buda satış elemanın arabayı itelemek için yapmış oldugu bir durum sırf komisyon alabilmek için.
Geçmiş olsun. 1500 lirası rutin bakım maliyeti sayılsa 4 bin tl kadar fark etmiş. Aldığınız araç ne kadar bilmiyorum; mahkeme vs. uğraşmak yerine göze alınabilir bi tutar olsa gerek.
Borusan ne kadar hatalı ise arkadaşta o kadar hatalı. Verilen imza kağıdını okumak zorunda altına imzanı atıyorsun sonuçta.Aracın fiyatı piyasaya göre makul geldigi için arkadas balıklama atlamış bence.Mahkemede Hiç bu konulara girmeseler aracın başka sorunlarıda varmış müşteriye beyan ettik oda kabul etti ve bu arabayı satın aldı expertiz raporunu kabul ettigine dair imzasıda var dese işin içinden cıkar giderler.Mahkemede en fazla araca geri almak zorunda kalırlar. Öle oo sıfır 8 serisi yada 5 serisi durumluk bir konu yok ortada. Konu etik değil onu kabul ediyorum. Vicdanen rahatsız olunacak bi konu buda satış elemanın arabayı itelemek için yapmış oldugu bir durum sırf komisyon alabilmek için.
Aynı şeyleri düşünüyorum.
Arkadaş biraz kendim ettim kendim buldum kafasında sanırım. Evet ortada yalan belgeler , yalan beyanlar var.
Ama bu kadar kolay kabullenip yarısını ödeyeyim uğraşmayayım demek bana ilginç geldi.
Alınan fiyat + masrafın yarısı toplamı piyasanın yine yakınındaysa sorunsuz hale gelmiş araç alıyorsunuz.
Bu arada buraya konu açıp aracın markası modeli arızası konularındaki sorulara cevap vermemeniz de ayrıca dikkatimi çekti.
Satarken Problem olmasından çekiniyorsunuz sanırım.
Arkadaş biraz kendim ettim kendim buldum kafasında sanırım. Evet ortada yalan belgeler , yalan beyanlar var.
Ama bu kadar kolay kabullenip yarısını ödeyeyim uğraşmayayım demek bana ilginç geldi.
Alınan fiyat + masrafın yarısı toplamı piyasanın yine yakınındaysa sorunsuz hale gelmiş araç alıyorsunuz.
Bu arada buraya konu açıp aracın markası modeli arızası konularındaki sorulara cevap vermemeniz de ayrıca dikkatimi çekti.
evveliyat mühim.
Ama araç borusanda yapılacağı için o iş biraz geçti :) Şase no'yu okuyana, telefonda bile veriyorlar aracın tüm detaylarını :D
mert_can 41
05-01-2019, 14:01
Ama araç borusanda yapılacağı için o iş biraz geçti :) Şase no'yu okuyana, telefonda bile veriyorlar aracın tüm detaylarını :D
Artık verilmiyor ben kendi aracımın bile önceki bakım geçmişini bile rica minnet zor baktım gizlilik getirmişler o duruma bmw için konuşuyorum diğer markalarda durum nasıl bilmiyorum.
Araç sahibi yanında olmazsa hiçbir bilgiyi paylaşmıyorlar.
Araç sahibi yanında olmazsa hiçbir bilgiyi paylaşmıyorlar.
Artık verilmiyor ben kendi aracımın bile önceki bakım geçmişini bile rica minnet zor baktım gizlilik getirmişler o duruma bmw için konuşuyorum diğer markalarda durum nasıl bilmiyorum.
Güncellenmiştir doğrudur ama araç sahibi yanımızdayken sorarız bizde yani her türlü kayda geçti :D
individual
05-01-2019, 17:00
bu tarz büyük bayilerinden 2.el bölümü bana nedense güven vermiyor.
geçmiş olsun çok dikkat etmek lazım.ben arabamı sıfır alırken hiç bir belgeye imza atmadım.önce arabayı gösterin bana kontrol edicem sonra imza atarım demiştim.***** sıfır diye sattıkları arabalardada boya darbe çıkıyor.
ekşide başlık açmayı düşünmüştüm başlığı ilk gördüğümde. eksik bilgiler sebebiyle iyi ki açmamışım diye düşündüm şuan.
mert_can 41
05-01-2019, 17:36
Güncellenmiştir doğrudur ama araç sahibi yanımızdayken sorarız bizde yani her türlü kayda geçti :D
Ben araç sahibi iken sordum bakıma gittiğimde servis danışmanı yıllardır tanıdığım için rica minnet dedi oda işte kısıtlı önceki sahibinin adı ve bakıma geliş kaydı parça detayını söylemedi.
hddsheriff
05-01-2019, 20:06
Bazen tecrübeyi parayla satın almak gerekiyor.
Konu dışı olacak ama yıllar önce rotbalansçı senin arabayla takla atmıştı değil mi ?
Konuyu okuyunca benim aklıma direk bu olay geldi
https://i.hizliresim.com/lq12dg.jpg (https://hizliresim.com/lq12dg)
Gimifayf
05-01-2019, 22:11
Borusan'da iyi iliskileriniz varsa sokakta gördüğünüz herhangi bir arabanın bilgi dökümüne bile ulaşabilirsiniz. İlişkilere bağlı tamamen.
Konuyu okuyunca benim aklıma direk bu olay geldi
https://i.hizliresim.com/lq12dg.jpg (https://hizliresim.com/lq12dg)
Bunu borusan avcılar girişine koysaymis iyiymiş :)
Bu tip vakalar hiç bir zaman bitmeyecek. Çünkü bu arkadaş gibiler bu karaktersizleri besliyor. Taktik, Çoğu gösterip beterini gösterip aza tamah ettirmek. Müşteri de şükürler olsun yarısı cebimizden çıkmayacak diye mutlu oluyor. E o karaktersizler hem sana sorunlu arabayı çaktı, seni aldattı, hem de cebinden ekstra para aldı, ama müşteri mutlu.
Bizim insanımızdan cacık olmaz.
Bu tip vakalar hiç bir zaman bitmeyecek. Çünkü bu arkadaş gibiler bu karaktersizleri besliyor. Taktik, Çoğu gösterip beterini gösterip aza tamah ettirmek. Müşteri de şükürler olsun yarısı cebimizden çıkmayacak diye mutlu oluyor. E o karaktersizler hem sana sorunlu arabayı çaktı, seni aldattı, hem de cebinden ekstra para aldı, ama müşteri mutlu.
Bizim insanımızdan cacık olmaz.
Abi ben olsam bende kabul ederdim ama mutlu olduğumdan yada kararı çok iyi bulduğumdan değil. Bilsem ki dava 1 sene de sürse alacağım paramı tamam razı gelmem ama bilmiyorum ki paramı alabilecekmiyim, alamayacakmıyım mahkeme ne kadar sürecek o sırada benim param hiç mi olacak.
Ben derim boyalı pert araba her zaman iyidir
Böyle uğraşmaktasa arkadaş malı bu şekilde kurtarmayı seçti
Bende bu ihaleden bu şekilde kurtulurdum
Borusan 2.el alacaklara ders niteliğinde bedava tecrübe oldu
Yalnız şöyle bir durum var. Borusan bu BMW'nin distribütör'ü yani, Almanya'dan getirdiği parçalara minimum %250 kar koyuyor ki Jaguar'ın eski distribütör'ü %270 kar marjı ile çalışıyordu.
Borusan 5.500 TL'yi ben ödiyeyim demiş ama getirilen malzemenin kar marjını düşersek yaklaşık 2.000 TL'lik zararla işi kapatmış. Yapılacak işçiliğin bedelini de zaten mağdur'dan fazlasıyla alıyor.
Yine zararlı mağdur kişi olmuş.
Not: Lanet olsun içimde ki parçacıya
pesimist206
07-01-2019, 13:45
evet benim aracım takla atmıştı..
pesimist206
07-01-2019, 13:52
Balıklama atlama tabirini sanırım istemeden kullandınız cok hoş bi acıklama olmamıs daha öncedende borusan müşterisi oldugumdan düşünmeden hareket ettim diyelim ona hangi araba ne kadar ediyor biliyorum araçta mini cooper s 2009 model he ayrıca belirtiyim aynı aracın roadstarı dan countryman s ine kadar r53 dahil 12 adet mini cooper sahibi oldum kimse işin içinden cıkamaz yalan beyanla daha önemli işlerim oldugundan 5 bin tl masrafı kabul ettim.. Aracın üst kapak değişiyor turbo borusu degısıyor bobinler vs çok meraklı arkadaslar varsa ben listeyi maliyetini yazarım merak etmeyin :)
pesimist206
07-01-2019, 13:54
aynen öyle abi yapacak fazla birşey kalmadı bizde şirket oldugumuzdan ticari mahkeme acılacakmış 6 ay ile 3 yıl arası sürüyormuş bi an önce kurtulmak istedim
pesimist206
07-01-2019, 14:00
yapılacak bılgılerı beyan ettiğinizde tahaaut ettiğinizde kabul etmek zorunda kalırdım yine kontrol ettirip alırdım ayrıca şahıstan arac alırkende mutlaka ekspertiz yaptırırdım ***** firma ekspertiz yaptırtmıyor şu an bu tarz bır mahkemeyi takip edebilecek kadar müsait vaktim yok bi an önce sorunsuz bı sekılde aracı teslım almak en mantıklısı
pesimist206
07-01-2019, 14:05
BÖYLE BİR ÇEKİNCEM YOK konu niye bu yöne geldi anlamıyorum 2009 model cooper s araç
Balıklama atlama tabirini sanırım istemeden kullandınız cok hoş bi acıklama olmamıs daha öncedende borusan müşterisi oldugumdan düşünmeden hareket ettim diyelim ona hangi araba ne kadar ediyor biliyorum araçta mini cooper s 2009 model he ayrıca belirtiyim aynı aracın roadstarı dan countryman s ine kadar r53 dahil 12 adet mini cooper sahibi oldum kimse işin içinden cıkamaz yalan beyanla daha önemli işlerim oldugundan 5 bin tl masrafı kabul ettim.. Aracın üst kapak değişiyor turbo borusu degısıyor bobinler vs çok meraklı arkadaslar varsa ben listeyi maliyetini yazarım merak etmeyin :)
BÖYLE BİR ÇEKİNCEM YOK konu niye bu yöne geldi anlamıyorum 2009 model cooper s araç
Kime yazdığını alıntılayarak yazarsan daha iyi olur. Mesela bir üst mesajında ki "balıklama atlama" tabirini ben kullanmadım ama mesajın son kısmı bana sanırım.
Listenin maliyetini yaz istersen bana giren, çıkan birşey yok. Zaten mağdur edildiğin olayda daha fazla para vermemen için bir mantık yürütmüştüm ama gerek yokmuş.
yilmazcatalbas
07-01-2019, 15:01
Yine hakkını arama zahmetine girmekten çekinen bir müşteri, bizim toplum olarak bir adım ileri gidemememiz çok normal...
Hukuki süreç hakkında bir fikre sahipsin ve avukatlarınız da varmış ya sana vekaletnameden bahsetmediler mi hiç? 15 dk da bu işlerin hepsini avukata yıkıyorsun ve senin vaktini çalacak hiç bir şey kalmıyor. Ayrıca araçsız kaldığın sürece kullandığın tüm ulaşım maliyetlerini resmi olarak belgeleyen fiş ve faturaların toplanması halinde tazmini, geçen süre içerisinde maddi manevi kaybının tazminini aynı zamanda talep edeceğin tazminatı alma hakkını elinin tersiyle iyip zaten hakkın olan şeyin üzerine 5000 TL daha ödemeyi kabul ettiğin için seni alkışlamayacağız kusura bakma.
İnsan mağdur da olsa nasıl haksız olabilir sorusunun cevabını özetleyen bir olay olmuş geçmiş olsun.
Yine hakkını arama zahmetine girmekten çekinen bir müşteri, bizim toplum olarak bir adım ileri gidemememiz çok normal...
Hukuki süreç hakkında bir fikre sahipsin ve avukatlarınız da varmış ya sana vekaletnameden bahsetmediler mi hiç? 15 dk da bu işlerin hepsini avukata yıkıyorsun ve senin vaktini çalacak hiç bir şey kalmıyor. Ayrıca araçsız kaldığın sürece kullandığın tüm ulaşım maliyetlerini resmi olarak belgeleyen fiş ve faturaların toplanması halinde tazmini, geçen süre içerisinde maddi manevi kaybının tazminini aynı zamanda talep edeceğin tazminatı alma hakkını elinin tersiyle iyip zaten hakkın olan şeyin üzerine 5000 TL daha ödemeyi kabul ettiğin için seni alkışlamayacağız kusura bakma.
İnsan mağdur da olsa nasıl haksız olabilir sorusunun cevabını özetleyen bir olay olmuş geçmiş olsun.
Şöyle bi durum var mahkemede ya haksız çıkarsam adamlar aracın beyan tutanagını kabul ettiğine dair imzalatmışlar. 3 senenın sonunda mahkeme borusanı haklı çıkartırsa
Şöyle bi durum var mahkemede ya haksız çıkarsam �� adamlar aracın beyan tutanagını kabul ettiğine dair imzalatmışlar. 3 senenın sonunda mahkeme borusanı haklı çıkartırsa ��
:D
https://www.youtube.com/watch?v=IwHm9TK9fyA
yapılacak bılgılerı beyan ettiğinizde tahaaut ettiğinizde kabul etmek zorunda kalırdım yine kontrol ettirip alırdım ayrıca şahıstan arac alırkende mutlaka ekspertiz yaptırırdım ***** firma ekspertiz yaptırtmıyor şu an bu tarz bır mahkemeyi takip edebilecek kadar müsait vaktim yok bi an önce sorunsuz bı sekılde aracı teslım almak en mantıklısı
Iste mevzu bu. Sahistan arac alirken ekspertiz yaptirirdim, ama ne de olsa buyuk sirket, gerek yok deyip yaptirmamak bu gibi sonuclar dogurabiliyor. Dahasi, insanlar bu kafada oldukce boyle sirketler yuz buluyor, almazsan alma pozisyonuna geciyor. Halbuki ben paramla mal alacagim, ister ekspertize sokarim ister test surusu yaparim.
Ben hep soyluyorum, bu halkin en buyuk dusmani yine bu halk, ne yapiyorsak kendi kendimize yapiyoruz.
Neyse gecmis olsun, insallah senin gibi alicilarla karsilasirim hep.
kalipson
07-01-2019, 18:10
Yani arkadasa da kizamiyorum ki...
Borusan demis guvenmis. Hepimiz olmasa da cogumuz icin o imaj yok mu kafamizda. Demek ki yanlis.
Benzeri basima yillar evvel geldi. Ilk mavi Megane RS.imi satarken bi musteri cikti, telefonla konustuk ettik ve anlastik. Taa Tekirdagdan kalkti Izmire araci almaya geldi. Adamcazi eksper yaptirmasi konusunda ikna edemedim. Yok gerek yok, ben Tekirdag servis calisanlarina sordum ettim. (Ailem Tekirdagda ikamet etmekte bu arada ve sik sik gider gelirdim) Seni de taniyorlar, arabani da, vb.vb.vb... Yok; ikna edemedim adami. Neyse.. biz alnimiz ak satisini matisini verdik ettik sonrasinda. Amaaa... ya ben Izmir'deyken belki bu son surusum olabilir ayagina atraksyon yapsaydim ve mazaallah basima bisey gelseydi ve bunu ortpas etmeye calissaydim ? ? Her yaptigimi Tekirdag'daki servise bildirmek zorunda degilim ya...
Hasil-i kelam; sunu anladik ki buyuk yer deyip guvenmemek gerekiyomus. Onu ogrendik.
kurumsal diyip güvenmemek lazımmış arkadaşın yaptığı mantıklı bi hareket bence araca belli bi para bağlanmış mahkemeye verilse araç en 6 ay yatıcak ve mahkemenin sonucuda belli değil borusan kazansa mahkeme parası araç masrafı ve bi ton baş ağrısı ile sonuçlancak zararın neresinden dönülse kardır
Bunlar hep tecrübe işte
Özkan kardeşim iyi niyetli düşünmüş
Ama dünya ne kadar kahpelerle dolu
Birkez daha görmüş oldu olduk hatta
Borusan denilince akla düzenbaz karaktersiz satıcı geliyor artık
Geçmiş olsun zarar diye üzülme allah beterinden korusun kardeşim
tekrardan çok geçmiş olsun tercih seçim sizin ama ben bu saatten sonra bana bu şekilde araç satan firmanın yaptığı onarıma ne kadar güvenirdim bilemedim ne olursa olsun araya güvensizlik girdi.
KGüneyli
12-01-2019, 14:46
Sahibinden borusan oto avcılar daki ilanların
Acıklamalarına bakılırsa, bildiğin vur kaç esnaf gibi ilk bastaki insignia ve 320 nin acıklamasını gördükten sonra zaten bırak araba bakmayı aramazdım bile.
Bu sekilde esnaflık bayilik şaşırtıcı.