Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daha önce böyle bir hata alan oldu mu? BMW'Ciler.

Poyr4z
24-03-2019, 01:49
100-130 arası giderken yapıyor bazen 80-110 arası yapıyor.
Araç aşırı titremeye ve çekmemeye gaz yememeye başladı.
Ne gibi bir yol izlemeliyim?

Tahrik

Sürüşe devam edilebilir.
Tam tahrik gücü ile kullanım mümkün değil.
Yetkili Servisinize kontrol ettirin.

https://mobile.donanimhaber.com/store/8e/e2/13/8ee21364a4377d0b1a89ac1b9599f94a.jpeg

ruudvan
24-03-2019, 04:13
nadiren beyin.
genellikle bobin ve buji arızası.
muhtemelen 1 bobinin ölüyor. Ya manuel kontrol yapıcaksın yada bilgisayara bağlatıcaksın kesin teşhis için.

Yigit-Y
24-03-2019, 07:46
Araç yazılım var mı ?

Gaz yememede kronik sorunlardan

turbodaki küçük kauçuk diafram yırtılması hadisesi

Bu durum da araç direk sizdeki şikayeti verir.

Yigit-Y
24-03-2019, 07:50
BMW F30 TAHRİK ARIZASI (https://mobile.donanimhaber.com/bmw-f30-tahrik-arizasi--119347680)

Burda biraz daha detay buldum

Octane
24-03-2019, 08:30
Dumpvalve diyaframi yirtik.
Ya da bi bobin gitti.
1.6lt turbo yazilimliysa hep olan sey.

onursumer
24-03-2019, 09:17
obd varsa çok iyi olur bence bobinin biri gitti çalışma bozuldu ise

Poyr4z
24-03-2019, 09:56
Arkadaşlar yazılım var, yazdığınız cevapların aynısını google üzerinden okudum bir kaç kişi daha yaşamış.
Ağırlık olarak bobin yada turboda diyafram yırtığı gibi bir şey yazılıyor.
Servise götürüp bilgisayara mı bağlattırayım yoksa önerdiğiniz başka bir usta-yol var mı?

semehe
24-03-2019, 12:56
bizim basımıza geldi servis bobin ve bujiden oldugunu söylemişti.tek bobin ve 4 buji değiştirip sorunu cozmustuk

onursumer
24-03-2019, 13:37
Arkadaşlar yazılım var, yazdığınız cevapların aynısını google üzerinden okudum bir kaç kişi daha yaşamış.
Ağırlık olarak bobin yada turboda diyafram yırtığı gibi bir şey yazılıyor.
Servise götürüp bilgisayara mı bağlattırayım yoksa önerdiğiniz başka bir usta-yol var mı?

araç çalışırken bobinlerin fişini çek sırayla eğer 1 tanesinde çalışma değişmezse o bobin bozuktur :) en basit test

ama yakınında birinde obd bulurdan bağlanıp arıza koduna bakabilirsin

Poyr4z
24-03-2019, 18:36
araç çalışırken bobinlerin fişini çek sırayla eğer 1 tanesinde çalışma değişmezse o bobin bozuktur :) en basit test

ama yakınında birinde obd bulurdan bağlanıp arıza koduna bakabilirsin

Hocam şuan sürdüm aracı normal tonlarda yani zorlama dip gaz vs yapmadım o arızayı almadım. Dediğinizi denemek istiyorum açıkcası fakat sorunum kesin olarak bu mudur acaba? Yoksa deneme yanılma mı yapalım. Bu obd olayını rica etsem biraz açar mısınız sanırım bir arkadaşım da vardı, olmadı ondan yardım isteyebilirim.

Yigit-Y
24-03-2019, 18:42
termostat da yapabilir ayrıca .

araç anormal bir durum gördümü kendini safe alıyor.

Orjinal makine bağlatırsan tahrik uyarı oldugu zaman herşey çıkar

Shadow_Dancer
24-03-2019, 18:49
Amerikanın orta yerinde saatlerce 20 mil süratle gittigimiz hata kodu degil mi bu Saffet _? @ turbo_quattro

onursumer
24-03-2019, 20:09
Hocam şuan sürdüm aracı normal tonlarda yani zorlama dip gaz vs yapmadım o arızayı almadım. Dediğinizi denemek istiyorum açıkcası fakat sorunum kesin olarak bu mudur acaba? Yoksa deneme yanılma mı yapalım. Bu obd olayını rica etsem biraz açar mısınız sanırım bir arkadaşım da vardı, olmadı ondan yardım isteyebilirim.

eğer zaman zaman yapıyorsa bobin olma ihtimali az bobin bikere başladımı duzelmiyor

obd ile aracın verdiği hataları okursunuz en azından kodundan hangi parça vs olduğunu daha rahat bulursun

Poyr4z
25-03-2019, 21:13
eğer zaman zaman yapıyorsa bobin olma ihtimali az bobin bikere başladımı duzelmiyor

obd ile aracın verdiği hataları okursunuz en azından kodundan hangi parça vs olduğunu daha rahat bulursun

Merhaba,
Hocam bugün sanayiye gittim OBD bağladı usta açıkçası tam bir şey söylemedi.Turbodan olabilir yada 2. silindirin çalışmıyor bobin veya buji olabilir dedi.
Fakat arıza bende şuan yok (Ekranda yani.)
Birde bakımım geldi.
Balatalar arka diskleri biraz yemiş onları tornaları diyor.
Hangi marka balata önerir siniz?
Yağ 5 30 dedi. (Sizin öneriniz nedir? KM:60.000)
Bujilerin hepsini değişmem mantıklı mı sizce ?

Işık
26-03-2019, 10:17
Bujileriniz eskiyse değiştirip tırnak aralıklarını .60 yapın.

gardispec
30-12-2023, 17:30
Arkadaslar aynı hatayı bende aldım son 2 gün içerisinde. Araç 320ied 120bin kmde. Gaza bazen yüklenince yanıyor. Ancak aracın çekişinde bi düşme yok. Motorda sarsıntı yok. Obd ile bağlandık. Bir hata gözükmüyor. Anlayamadım yardımcı olabilecek olan var mı

gardispec
31-12-2023, 11:40
Arkadaslar aynı hatayı bende aldım son 2 gün içerisinde. Araç 320ied 120bin kmde. Gaza bazen yüklenince yanıyor. Ancak aracın çekişinde bi düşme yok. Motorda sarsıntı yok. Obd ile bağlandık. Bir hata gözükmüyor. Anlayamadım yardımcı olabilecek olan var mı

Stop edip çalıştırınca hata siliniyor. Genelde 4bin devir civarı veriyor. Yardımcı olabilecek var mı

drago
31-12-2023, 13:45
Stop edip çalıştırınca hata siliniyor. Genelde 4bin devir civarı veriyor. Yardımcı olabilecek var mı

N13 motorlu bmw herhangi bir şeyden bunu yapabilir, çok sebebi var , iyi bir bmw servisine gidin

Karakuş
02-01-2024, 11:42

Yüksek ihtimalle dumpvalve gitmiştir, bazen hata kodu vermiyor. Takacağınız oem-muadil ürün de bir süre sonra yırtılır, belki 1 ay belki 1 yıl gider. GFB gibi bir dv takarsanız daha uzun ömürlü olur ve basınç kaybı azalır. GFB T9357 uyuyordu sanırım

cabrioleter
02-01-2024, 12:36
bizim arkadaşın turbosu bomba gibi patladığında bu hatayı almıştık tıngır tıngır sağa çekip çekici ile hop sanayiye..